当前位置:首页 >> 英语 >> 时文报道类英语阅读理解专项训练(附答案)

时文报道类英语阅读理解专项训练(附答案)


高考英语阅读理解专项训练 时文报道类 (一)(2010· 四川高考) Somali pirates (海盗) robbed three Thai fishing ships with 77 sailors on board nearly 1,200 miles off the Somali coast, the farthest??off??shore attack to dat

e, an officer said Tuesday. Pirates have gone farther south and east in answer to increased patrols(巡逻) by warships off the Somali shore. The robbing of the three ships Sunday was about 600 miles outside the normal operation area for the international force, said a spokesman. The spokesman said the attack so far out at sea was a clear sign that the international patrols against pirates were having a “marked effect on pirate activity in the area”. “Once they start attacking that far out, you're not even really talking about the Somali basin or areas of water that have any connection with Somalia.” said an officer, Roger Middleton. “Once you're that far out, it's just the Indian Ocean, and it means you're looking at trade going from the Gulf to Asia, from Asia to South Africa.” “This is the farthest robbing to date. They are now operating near the Maldives and India.” said another officer. The three ships-the MV Prantalay 11,12,and 14-had 77 members on board in total. All of them are Thai, the spokesman said. Before the Sunday robbing, pirates held 11 ships and 228 sailors. Pirates have increased attacks over the past year in hopes of catching more dollar payments. Because of increased patrols and defenses on board ships, the success rate(率) has gone down, though the number of successful attacks has stayed the same year over year. 1. The pirate attack reported in the text happened________. A. far out in the Indian Ocean B. in the normal patrol area C. near the Somali coast D. in the south of Africa 2. According to the text, which can best describe the situation of the pirate problems? A. More goods on board are lost. B. Pirate attacks happen in a larger area now. C. The number of attacks has stayed the same these years. D. Pirate attacks are as serious as before along the Somali coast.
1

3. Which is TRUE about the warship patrols according to the text? A. The patrols are of little effect. B. The patrols are more difficult. C. More patrols are quite necessary even in Asia. D. The patrols only drive the pirates to other areas. 4. How many sailors were held by the pirates up to the time of the report? A. 228. B. 77. C. 383. D. 305. (二)(2010· 陕西高考) Brave Frenchman Found Half??way Around the World (NEW YORK)A French tourist highly praised for rescuing a two??year??old girl in Manhattan said he didn't think twice before diving into the freezing East River. Tuesday's Daily News said 29??year??old Julien Duret from France is the man who left the spot quickly after the rescue last Saturday. He lifted the little girl out of the water after she fell off the bank at the South Street Seaport museum. He handed the girl to her father,David Anderson, who had dived in after him. “I didn't think at all.”Duret told the Daily News. “It happened very fast. I reacted very fast.” Duret,an engineer on vacation, was walking with his girlfriend along the pier(码头)when he saw something falling into the water. He thought it was a doll,but realized it was a child when he approached the river, in an instant, he took off his coat and jumped into the water. When he reached the girl, she appeared lifeless, he said. Fortunately, when she was out of the water, she opened her eyes. Anderson said his daughter slipped off the bank when he was adjusting his camera. An ambulance came later for her, said Duret, who was handed dry clothes from onlookers. Duret caught a taxi with his girlfriend shortly after. The rescue happened on the day before he left for France. Duret said he didn't realize his tale of heroism had greatly moved New York until he was leaving the city the next morning. “I don't really think I'm a hero.”said Duret. “Anyone would do the same thing.” 1. Why was Duret in New York? A. To meet his girlfriend.
2

B. To work as an engineer. C. To spend his holiday. D. To visit the Andersons. 2. What did Duret do shortly after the ambulance came? A. He was interviewed by a newspaper. B. He asked his girlfriend for his dry clothes. C. He went to the hospital in the ambulance. D. He disappeared from the spot quickly. 3. Who dived after Duret into the river to save the little girl? A. David Anderson. B. A passer??by. C. His girlfriend. D. A taxi driver. 4. When was Duret most probably found to be the very hero? A. The day when he was leaving for home. B. A couple of days after the girl was rescued. C. The first day when he was in New York. D. The same day when he was interviewed. (三) An old problem is getting new attention in the United States—bullying. Recent cases included the tragic case of a 15??year??old girl whose family moved from Ireland. She hanged herself in Massachusetts following months of bullying. Her parents criticized her school for failing to protect her. Officials have brought criminal charges against several teenagers. Judy Kuczynski is president of an anti??bullying group called Bully Police USA. Her daughter Tina was also the victim of severe bullying starting in middle school in the state of Minnesota. She said,“Our daughter was a very outgoing child. She was involved in all kinds of things and had lots of friends. And over a period of time her grades fell completely. She started having health issues. She couldn't sleep. She wasn't eating. She had terrible stomach pains. Didn't want to go to school.” Bullying is defined as negative behavior repeated over time against the same person. It can involve physical violence, or it can be verbal—for example, insults or threats. Spreading lies about someone or excluding a person from a group is known as social or relational bullying. And now there is cyberbullying, which uses the Internet, e??mail or text messages. It has easy appeal for the bully because it does not involve face??to??face contact and it can be done at any time. The first serious research studies into bullying were done in Norway in the late 1970s. The
3

latest government study in the United States was released last year. It found that about one??third of students age twelve to eighteen were bullied at school. Susan Swearer is a psychologist at the University of Nebraska??Lincoln and co??director of the Bullying Research Network. She says schools should treat bullying as a mental health problem to get bullies and victims the help they need. She says bullying is connected to depression, anxiety and anti??social behavior and bullies are often victims themselves. 1. From the case of Tina, we can know that ________. A. bullying is rare B. victims suffered a lot C. schools are to blame D. personalities are related 2. Which of the following is NOT bullying? A. To beat someone repeatedly. B. To call someone names. C. To isolate someone from friends. D. To refuse to help someone in need. 3. Why is cyberbullying appealing to the bully? A. Because it can involve more people. B. Because it can create worse effects. C. Because it is more convenient. D. Because it can avoid cheating. 4. According to Susan Swearer, ________. A. bullies are antisocial B. bullies should give victims help C. students are not equally treated D. bullies themselves also need help (四) Third??generation mobile phones, known as 3G, are the next big step for the telecom industry. Data speed in 3G networks is much quicker than present technology. This means users can have high??speed Internet access and enjoy video and CD??quality music on their phones. “Mobile data is not a dream; it's not an option but a requirement.” said Len Lauer, head of a US communications company,Sprint PCS,at a 3G conference in Bangkok earlier this month.

4

With 3G, you can forget about text messages telling you yesterday's news; a 3G phone can receive video news programs, updated four times a day. Internet access will also be much quicker, making it easier to surf the Web on your phone than on your computer at home. Face to face video calls And don't worry about getting lost. 3G phones offer map services so you can find a new restaurant just by pressing a few keys on your handset. However, the most impressive part of 3G technology is video calling. With live two??day video communication, you can have face??to??face talks with friends and family on your mobile phone. Many European countries have already launched the service. In May 2000 the US Government issued five licenses to run 3G wireless services, while the first 3G phones arrived in Italy in March this year. International telecom companies can't wait to sell 3G in China, the world's largest mobile telecommunications market. But they will have to be patient. At the moment, China is busy testing its 3G??based technologies, networks and services. This will be followed by a trial period before the phones can finally hit the shops. “We need to create a pool of 3G customers before the largescale commercial launch of the service.” said Fan Yunjun, marketing manager for Beijing Mobile. “We expect that the 3G licenses will be issued late next year. ” 1. With 3G, you can do the following EXCEPT ________. A. find your way easily B. learn what's going on in the world C. make your computer run faster D. make face??to??face video telephone calls 2. According to the text, which function of the following makes 3G technology most extraordinary? A. It can provide video news programs, updated four times a day. B. Users can have face??to??face talks with friends and family on their mobile phones. C. Users can enjoy video and CD??quality music on their phones. D. It'll be easier for users to surf the Web on their phone than on their computers at home. 3. Which of the following is true according to the passage? A. 3G mobile phones were first used in America. B. Foreign telecom companies won't enter China. C. 3G technology is now at the commercial stage in China.
5

D. Users in China won't probably use 3G mobile phones until late next year. 4. What does Len Lauer want to inform the readers? A. Realizing the dream of mobile data based on the application of 3G is a must. B. There is no need to send messages since 3G can receive video news programs. C. 3G is supposed to own all the functions that a computer has. D. It is a choice to carry mobile data with 3G phones.

时文报道类
答案与解析 本篇文章为新闻报道类文体。 报道索马里海盗抢劫三艘泰国渔船, 并引用了官员的 话,让读者了解当前的索马里海盗的形势。 1.A 细节理解题。“The robbing of the three ships Sunday was about 600 miles outside the normal operation area for the international force”以及“Once you're that far out, it's just the Indian Ocean...”句意为“这次海盗袭击发生在国际护卫部队正常保护区域六百 英里外”,“一旦你到了那么远,那就是印度洋了”可知正确答案为 A 项。 2.B 主旨大意题。文章主要报道发生在周末的对泰国渔船的袭击,就此事件引 出索马里海盗的袭击已超越国际保卫队的正常护卫范围,而进入了更远的海域。 3.B 细节理解题。依据...the international patrols against pirates were having a “marked effect on pirate activity in the area”及 Once you're that far out, it's just the Indian Ocean, and it means you're looking at trade going from the Gulf to Asia, from Asia to South Africa. 可知应是巡逻难度加大了。 4. D 推理计算题。 由文章首句“Somali pirates robbed three Thai fishing ships with 77 sailors on board...”及“Before the Sunday robbing, pirates held 11 ships and 228 sailors.”可 知,到发报道为止,索马里海盗应劫持水手 77+228=305 人。

答案与解析 本文是一篇新闻报道类文章。 介绍了一位到美国度假旅游的法国工程师成功 地救出了一位溺水女孩,成为了纽约的英雄。 1.C 细节理解题。根据文章开始的“A French tourist...”和后文中的 “Duret, an engineer on vacation, was walking with his girlfriend along the pier(码头) when he saw something falling into the water.”可知 Duret 到纽约是为了度假。 2.D 细节理解题。根据“...29??year??old Julien Duret from France is the man who left the spot quickly after the rescue...”可知 Duret 把小 女孩从水中救出后立刻与他的女朋友离开了现场。

6

3.A 细节理解题。根据“He handed the girl to her father, David Anderson, who had dived in after him.”可知,继 Duret 之后跳进水中的人 是这位小女孩的父亲 David Anderson。 4.B 主观推断题。Duret 从水中救出女孩后便离开了现场,所以不可能知 道是谁救的这位女孩,所以 D 项错。他要离开美国回法国的那一天,他早就成为 了英雄,所以不可能是 A 项。他到达美国的第一天还没有发生此事,故 C 项错。 答案与解析 1.B 细节理解题。第二段讲述了受害者蒂娜的遭遇。从她母亲的叙述可以 看出,校园的恃强凌弱使她学业下降,身体和精神都受到摧残,因此选 B 项。该 例子没有谈到学校的责任或与人品的关系。 2.D 推理判断题。从第三段的叙述看,A、B、C 项都是校园内恃强凌弱的 例子,而 D 项“不帮助需要帮助的人”不在其列。 3.C 细节理解题。由第四段第二句可知,网络欺凌对那些恃强凌弱者很有 吸引力,因为这种欺凌不需要面对面,而且随时可以进行,由此判断选 C 项,这 样的行为更方便。 4.D 细节理解题。 由最后一段中苏珊的方法“get bullies and victims the help they need”和“bullies are often victims themselves”可知,恃强凌 弱者同样也是受害者,她认为这样的人也需要帮助。
答案与解析 1.C 推理判断题。根据文章第三段最后一句可知,3G 手机的上网速度比家用电脑 快、方便,但是我们并不能借助于 3G 提高家用电脑的速度。 2.B 细节理解题。根据文章第五段可知,打可视电话是 3G 手机最为非凡的一个功 能。 3.D 细节理解题。根据文章的最后一段可知,明年晚些时候,我们才能期待 3G 手机在中国上市。 4.A 推理判断题。 根据第二段中莱恩· 劳尔讲的话可判断 A 项的陈述与其意思相符。

7


更多相关文档:

2014中考英语阅读理解专项训练附答案

2014中考英语阅读理解专项训练附答案_英语_初中教育_教育专区。中考模拟英语阅读理解专项训练(45 篇) (1) Greta and her family like to go skiing. Their favour...

2017年高考英语时文报道类阅读理解

2017年高考英语时文报道类阅读理解_高考_高中教育_教育专区。2017年高考英语时文报道类阅读理解 话题八:时文报道类 (一) Somali pirates (海盗) robbed three ...

高三英语阅读理解练习(含答案详解)

高三英语阅读理解练习(含答案详解)_英语_高中教育_教育专区。高三英语阅读理解...解析: 观点态度题。从文章的叙述可以看出,作者只是客观地介绍了这一时文报道以...

2016高考英语阅读专项训练 —— 广告类(含答案)

2016高考英语阅读专项训练 —— 广告类(含答案)_英语_高中教育_教育专区。立足2015高考英语阅读真题,助力16高考。2016 高考英语阅读理解专项训练——应用文 1. ...

2012届高考英语二轮阅读理解专题训练-时文报道类

2012届高考英语二轮阅读理解专题训练-时文报道类_高三英语_英语_高中教育_教育...答案与解析 本篇文章为新闻报道类文体。报道索马里海盗抢劫三艘泰国渔船,并引用...

2015中考英语阅读理解分类训练--表格类(附答案)

2015中考英语阅读理解分类训练--表格类(附答案)_英语_初中教育_教育专区。2015 年中考表格阅读理解专练 (1) Monday Tuesday Wednesday Thursday 10:30~11:00...

中考英语阅读理解精选(附答案)

中考英语阅读理解精选(附答案)_英语_初中教育_教育...岁的小孩时,用了一个感叹 号结尾,虽然作者没有...and we wrote less often 根据文可知,她们之所以没...

英语阅读理解专项训练--科普小品类(附答案)

英语阅读理解专项训练--科普小品类(附答案)_英语_高中教育_教育专区。高考英语阅读...甚至当他观察这台机器时就能进行交流,也能用他的思想指 导机器人工作。 因此...

高一英语阅读理解专项训练10附答案(练习+答案)

高一英语阅读理解专项训练10附答案(练习+答案)_高一...17. B. 根据下文“or no money”来判断应选 ...
更多相关标签:
初一阅读理解专项训练 | 初二阅读理解专项训练 | 初三阅读理解专项训练 | 高二阅读理解专项训练 | 高一阅读理解专项训练 | 中考阅读理解专项训练 | 阅读理解专项训练 | 高考阅读理解专项训练 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com