当前位置:首页 >> 英语 >> 2014年北京市丰台区高三第一学期期末英语试题及答案

2014年北京市丰台区高三第一学期期末英语试题及答案


丰台区 2013-2014 学年度第一学期期末练习 高三英语 2014.1 注意事项: 1.答题前,考生务必先将答题卡上的学校、年级、班级、姓名、准考证号用黑色字迹签字笔填写清楚,并 认真核对条形码上的准考证号、姓名,在答题卡的“条形码粘贴区”贴好条形码。 2.本次考试所有答题均在答题卡上完成。选择题必须使用 2B 铅笔以正确填涂方式将各小题对应选项涂黑,如需改动, 用橡皮擦除干

净后再选涂其它选项。非选择题必须使用标准黑色字迹签字笔书写,要求字体工整、字迹清楚。? 3.请严格按照答题卡上题号在相应答题区内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题、草稿纸上答题无效。? 4.请保持答题卡卡面清洁,不要装订、不要折叠、不要破损。? 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话你将听一遍。 1. What will the weather be like ?

A. B. C. 2. What does the boy want ? A. A DVD. B. A newspaper. C. A football. 3. Where did the man leave his camera? A. In his pocket. B. On the bench. C. Near the garden. 4.How did the woman get home yesterday? A. She caught a train. B. She drove home herself. C. Her friend gave her a lift. 5.What will the man do on his birthday? A. Go out for a meal. B. Have a party. C. See a film. 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分)听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、 B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听完后,每小题将给出 5 秒钟 的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。? 听下面一段独白,回答第 6 至 7 两道小题。 6.Who is the message for? A. A shop keeper. B. A hairdresser. C. A doctor?s assistant. 7.What makes the man late for the appointment? A. Having his hair cut. B. Having a lesson. C. Going shopping. 听下面一段对话,回答第 8 至 9 两道小题。 8.What does the man invite the woman to do? A. Play a game. B. Watch a game. C. See a doctor. 9. What does the woman decide to do? A. Get into shape. B. Join in the game. C. Play a different sport. 听下面一段独白,回答第 10 至 12 三道小题。? 10. Where can you hear this announcement? A. At a hospital. B. At a supermarket. C. At a library. 11. When is closing time? A. 10 pm. B. 9 pm. C. 8:45 pm. 12. From which doors are the listeners asked to leave? A. The front doors. B. The back doors. C. The side doors. 听下面一段对话,回答第 13 至 15 三道小题。? 13. What are the speakers talking about? A. Waste collection. B. House cleaning. C. Building materials. 14. When is garbage collected? A. On Mondays. B. On Wednesdays. C. On Thursdays. 15. What will the woman probably do next? A. Say goodbye. B. Email the man. C. Explain a new service. 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分)听下面一段对话,完成第 16 题至第 20 题五道小题,每小题仅填写一个词。 听对话前,你将有 20 秒钟的时间阅读试题,听完后你将有 60 秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。 MEMO Destination: take a 16 to Newcastle Travel time: from 11:00 to 17 Lunch: 18 and sandwiches Address to buy tickets : No. 22 19 Street Phone number: 20 第二部分:知识运用(共两节,45 分)? 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分)从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的 最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21. ---Excuse me sir, where is Room 221? ---Just a minute. I?ll ask Bob ___ you there. A. lead B. leads C. to lead D. leading 22. I think John will make a good monitor, ________ I?d like to vote for him. A. but B. so C. or D. for 23. The power was lost suddenly while she ________ for information on the Internet. A. was searching B. is searching C. searched D. searches 24. _________ that I was in trouble, Tom came to my aid without delay. A. Learn B. Learning C. Learned D. To learn 25. Mr. Brown ________ school an hour ago and he is still on his way home. A. left B. leaves C. is leaving D. was leaving 26. I have an appointment ________ Dr. Black, but I need to change it. A. to B. off C. with D. from 27. This kind of book is for children ________ native language is Chinese. A. which B. who C. whose D. whom 28. --- The air __________ in Beijing. --- Experts say it may be many years before the situation improves. A. will seriously pollute B. will be seriously polluted C. has seriously polluted D. has been seriously polluted 29. Last night, John attended a TV program ________ by his best friend. A. having hosted B. hosting C. to host D. hosted 30. Keep a good distance ________ the car in front suddenly stops. A. in case B. even if C. as if D. now that
1

31. If you still can?t understand ________ the iPad Air works, call me for help. A. how B. what C. which D. whom 32. —It?s raining! When did the rain start?—I don?t know exactly. It ________ all this afternoon. A. was lasting B. has lasted C. had lasted D. will last 33. _____ parents say and do has a long-time effect on their children. A. What B. Where C. Which D. How 34. If my alarm clock _____, I wouldn?t have been late this morning. A.rang B.would ring C.had rung D. would have rung 35. —Someone is knocking at the door. Is it Emily?—It ________ be Emily. She has gone to Canada. A. must B. can?t C. needn?t D. may 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个 选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A few years ago my husband, my son and I were traveling to visit my cousins. It was about two or three in the morning, when it became clear that we were lost. The country 36 seemed to be going on forever, and the farther we traveled, the worse it seemed to get. Finally we 37 a truck stop. So we pulled in and I got out of the car for 38 . “Does anybody here know how to find Merridale Road?” I asked. A very tired waitress looked up and said, “Lady, I haven?t got a clue.” Since she was not 39 , I looked around at the customers. There, sitting nearby, were four of the toughest men I had ever seen in my life. Chains. Black leather. Skulls and crossbones (骷髅). I immediately thought of my 40 in the car and what these characters might do to us. “We know 41 you?re going,” one of them said cheerfully. “Not only that, but we?ll take you there.” 42 I could say no, they got up, paid their bill, and were outside on their motorcycles, gesturing, “ 43 us!” We started to follow them down the dark and quiet country roads. After a few minutes, my son decided it was all 44 for us. “They?re taking us to a 45 place, and that will be the end,” he said 46 . "I'm never going to see my school or my friends again. How 47 you do this to me?” I whispered to my husband, “I don?t want to scare Jack, but he?s right. I am a bit 48 . It?s dark. The road is getting very lonely. And these people are tough. Maybe I did the 49 thing.” “No kidding,” he replied. “We?re just going to have to trust that it?s going to be all right.” About an hour later, after 50 through endless back roads deep in the woods, they 51 to us to go left. We looked up, and there was the 52 for Merridale Road. They had put us on the right road after all. And then they 53 good-bye and disappeared from view. If I?ve learned anything on this 54 journey of mine, it?s that around every bend in the road, and at the end of even the darkest tunnel, there?s likely to be a company of 55 . 36. A. music B. roads C. days D. school 37. A. found B. called C. missed D. left 38. A. time B. gas C. water D. directions 39. A. helpful B. careful C. beautiful D. hopeful 40. A. maps B. bags C. family D. gifts 41. A. how B. what C. why D. where 42. A. If B. Since C. Because D. Before 43. A. Invite B. Show C. Follow D. Give 44. A. over B. right C. alone D. around 45. A. cool B. lonely C. safe D. new 46. A. uneasily B. cheerfully C. curiously D. uncertainly 47. A. should B. can C. would D. must 48. A. annoyed B. excited C. frightened D. amazed 49. A. same B. bad C. funny D. wrong 50. A. winding B. looking C. walking D. climbing 51. A. greeted B. connected C. gestured D. hurried 52. A. label B. notice C. poster D. sign 53. A. kissed B. waved C. shook D. blew 54. A. tiring B. crazy C. interesting D. fancy 55. A. angels B. friends C. partners D. relatives 第三部分:阅读理解(共两节,40 分)? 第一节: (共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。? A A Koala Isn?t a Bear Koalas remind people of teddy bears. They have thick fur and large ears. Their broad, flat nose makes them look cute, similar to teddy bears. In fact koalas aren?t cute. They have sharp teeth and very sharp claws! Koalas are marsupials. This means the mother carries her baby in a pocket while it develops, similar to a kangaroo. The baby koala lives in its mother?s pocket for the first six months of its life. The name “koala” comes from a native Australian word that means “no drink.” The koalas get almost all their water from the eucalyptus(桉树) leaves they eat. That?s where they get their food too. Koalas eat only eucalyptus leaves, and only the leaves of certain eucalyptus trees. The eucalyptus trees are where the koalas live. It?s also where they sleep. Koalas sleep about nineteen hours a day! Why do they sleep so much? Some people think it?s because they?re lazy. But koalas aren?t lazy. They sleep so much because there isn?t much nutrition in eucalyptus leaves. Koalas store hardly any fat, so they must save their energy. One way to do this is to move slowly and sleep a lot. After a day of sleeping they like to move around and eat just after sunset. They live alone most of the time. Koalas are very protective of their trees. If a koala sees another koala eating in its favorite tree, it might tell the other koala to leave by “barking” at it. Koalas do “talk” to each other. Besides barks, the males make a deep grunting sound. The mothers and babies talk in soft clicking sounds. If they get scared they may scream like a baby. 56. According to the article, how are koalas and kangaroos alike? A. They both have thick fur. B. They both have sharp teeth. C. They both eat eucalyptus leaves. D. They both carry their young in a pocket.
2

57. The word “koala” comes from a word that means _____. A. no drink B. moving slowly C. large ears D. barking loudly 58. Why do koalas sleep a lot? A. Their babies need to get much rest. B. They get tired from playing so much. C. Their food does not give them much energy. D. They do not like to be awake when it is warm. 59. If an adult koala screams like a baby, he may get ________. A. worried B. scared C. hungry D. sleepy B Glendale City Parks Ranger Club Welcome to the Glendale City Parks Ranger Club. We are happy you have decided to volunteer to help keep Glendale City?s five parks clean and attractive. With assistance from local youth, Glendale City can continue to keep its parks beautiful all year long. Glendale City Parks During the summer, the city Plant Paint Water Check parks provide a pleasant place flowers park the playground for children to have fun, people benches grass equipment to walk their dogs, and families for safety to have picnic lunches. This Sunnyside Park ● chart lists the names of the parks Oak Hill Park ● ● and the duties that need to be Mill Street Park ● ● ● completed at each one. Valley Park ● ● ● Blue Ridge Park ● ● Working as a Glendale City Parks Ranger Rangers have special permission to be in all areas of the parks. The Park Ranger T-shirts, caps, and name tags let visitors know who is a volunteer ranger. All volunteer rangers will complete park duties in groups of five. Each group will have one to two adults with it at all times. Thank you for donating your time to make sure the parks in Glendale City remain safe places to play. Glendale City Parks Ranger Club appreciates its volunteers and cannot wait to make you a member! 60. The Glendale City Parks can be the following EXCEPT ____________. A. a picnic area for families to eat B. a place for people to walk dogs C. a place for teenagers to have classes D. a playground for children to have fun 61. In Sunnyside Park, the volunteer rangers? duty is to ___________. A. plant flowers B. water the grass C. paint the benches D. check the equipment 62. The park benches need painting in ____________. A. Oak Hill Park and Valley Park B.Valley Park and Blue Ridge Park C. Sunnyside Park and Oak Hill Park D. Mill Street Park and Sunnyside Park 63. The purpose of the passage is to ________________. A. attract tourists B. explain park rules C. find volunteer rangers D. introduce park activities C An Outstanding Teacher Ben put the white envelope into the mailbox. He felt proud, excited, and happy—and also a little nervous about whether his essay would win. Ben?s local newspaper had advertised a contest inviting students to submit essays in honor of a remarkable teacher. The newspaper would choose the five best essays and print them in the paper. As soon as Ben heard about the contest, he knew he wanted to write about Mrs. Gruen. Mrs. Gruen was always so friendly and patient, and she always had something encouraging to say to her students. Even more importantly, she knew how to make science interesting and enjoyable. Before being in her class, Ben would have said he was uninterested in science, but now science was his favorite subject. At first, Ben had struggled with his essay. After he finished his first draft, he asked his older sister, Hannah, to review it. Eventually, after many more revisions, the essay was ready to mail. As Ben stood before the mailbox, he imagined how surprised Mrs. Gruen would be to open the newspaper and see her name in print. When the big day finally came, Ben opened the newspaper and eagerly studied the columns of print for the essay he had written. He did not see his essay anywhere. He turned through all of the pages, but it was not there! Instead, he saw five other essays talking about five other teachers. Ben felt like a balloon that had suddenly lost all its air. A few days later in science class, Mrs. Gruen asked Ben to stay after class for a few minutes. “Your sister stopped by yesterday,” Mrs. Gruen told Ben. “She brought me the most wonderful gift.” Ben saw that Mrs. Gruen was hold ing a copy of his essay. “You have no idea how much it means to me that you enjoy my class and think I?m a good teacher. No reward or honor could ever be greater than this essay,” said Mrs. Gruen. “OK,” Ben said, “I meant everything I wrote.” Then he stepped into the hallway with his head held high. 64. When Ben read the five essays in print, he felt _____. A. surprised B. disappointed C. annoyed D. nervous 65. What did Mrs. Gruen think of Ben?s essay? A. It built up her reputation. B. It was a great honor to her. C. It helped Ben make progress. D.It deserved to win an award. 66. From the passage, we can learn that Mrs. Gruen _____. A. got great achievements in science B. educated many outstanding students C. encouraged her students in writing contests D. developed her students? interest in science
3

D Can a Language Become Extinct? A language can become extinct when the last person who can speak it passes away. Or more likely when the second-last person who speaks it dies because then there is no one left to talk to. According to linguists (语言学家) there is nothing unusual about a single language dying out. But what is happening today is quite remarkable. According to the recent statistics, there are approximately 6,000 languages in the world as we speak. Of these, about half are going to die out in the next century. There are several reasons as to why a language can eventually die out. These range from natural disasters, such as hurricanes, to sociological factors, like cultural assimilation, in which the culture of a minority group is gradually replaced by a stronger one. The former can cause tribes to leave their natural habitat(栖息地) and therefore become fewer and fewer in number. However, it doesn?t happen very frequently. In fact, the latter is a much bigger threat and it is responsible for the extinction of a lot of languages in countries like the USA and Australia. For instance, Chemehuevi is one of the languages which is really close to dying out since its sole speaker is an old, yet healthy, man named Johnny Hill, Jr. It is very important for as many languages as possible to be preserved. Scientists have been trying to raise people?s awareness on how certain tribes have specific words which cannot be expressed in let?s say English simply because there is no equal meaning. Namely, the Yupik of Alaska have 99 names to describe different layers of ice formation, or how the Tofa of Siberia classify reindeer (驯鹿). In other words, when languages die out, mankind?s wisdom reduces. On a happier note, there are many famous cases which show what can be done to preserve languages in danger of extinction. In particular, the Maori in New Zealand have created so-called “language nests”: organizations which help children under five learn the language. They provide them with a setting where they are exposed to the language intensively so that they get to realise that communicating in Maori is as natural as communicating in English. There is always, of course, the risk that the children won?t keep the language alive after they have left their “nests”. Nevertheless, hope dies hard. 67. What most probably caused the death of languages in the USA and Australia? A. Habitats were lost. B. Natural disasters struck. C. Native cultures disappeared. D. Foreign languages were spoken. 68. In Paragraph 3, the author states his opinion by ______. A. listing definitions B. providing examples C. presenting causes and effects D. comparing with other opinions 69. What does the author really intends to tell us in the last paragraph? A. Attempts may not produce the desired effect. B. Environment is important in language protection. C. People can do little about a language?s extinction. D. Measures should be taken in spite of difficulties. 70. The author believes that _____. A. all languages are finally going to die out B. human wisdom can be reflected in languages C. the protective approaches have proved ineffective D. the current situation of languages hardly requires attention 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项 中有两项为多余选项。 You might take a car, a bus, or a bike to school. But in Bangladesh, instead of waiting for a school bus to come down their street, many students wait for a school boat to come down the river. That?s right—these students attend school on a boat! Bangladesh is very close to sea level.______71______ The flooding creates many problems. For the nearly 160 million people living there, the periodic flooding means that they are often unable to access roads, electricity, or telephones. Growing up in Bangladesh, Mohammed Rezwan was often troubled by these disruptions(破坏). ______72_____ The name means “self-reliance (自力更生).” The purpose of the organization is to help the people of Bangladesh receive an education and also to bring technology and an improved quality of life to poor people in remote areas of the country. In 2002, Rezwan began transforming boats into schools. Each boat was built to house between 30 and 35 students. The boats had everything you might find in a regular classroom. The only difference was that they floated on a river. ______73______ Today Rezwan and his organization operate 88 boats in northern Bangladesh. About half the boats are used as schools, and the other half are used as temporary houses during the flood season. In addition to the schools and the temporary housing, there are also a floating technology and training center, a library that allows students to check out books, and a health-care center. The school boats travel along the rivers and pick up students for classes that include computer technology, agriculture, and human rights. At night the boats provide additional learning opportunities for students and adults. ______74______ They study using solar lamps that are charged during the day at stations near the river. Special equipment on the boats also projects lessons onto big screens made from sailcloth. People can come down to the riverbank to watch films. In all, these boats help educate close to 90,000 families in Bangladesh. By floating down the rivers, the school boats provide more than books. ______75______ “This ?library? boat inspired me,” said 18-year-old student Shanto Islam, who enjoys reading science fiction books. “I started to dream.” Islam now wants to attend a university. A. They also deliver knowledge, opportunity, and hope to all generations. B. For this reason the land is flooded for five months of every year. C. Parents living in the area are happy to have the boats. D. In 1998 he founded an organization called Shidhulai. E. He did not want to design houses, though. F. Both of them can attend evening courses. G. These boats have been a great success. 第四部分:书面表达(共两节,35 分)? 第一节 应用类作文(15 分)假设你是红星中学学生会主席李华,下周学校将举办 “才艺大赛”。请你将以下信息通过广 播通知国际部的学生。 Time: next Friday afternoon Place: School Concert Hall Talents: singing, dancing, painting, acting, playing an instrument… Deadline for registration: 4 pm next Monday at the School Office 注意:1.内容完整,交际得体。2.通知的开头已给出。3.词数不少于 50。 参考词汇:Talent Show 才艺大赛 sign up 报名
4

Attention all international students! ____________________________________________ ___________________________________________________________________________ (请务必将应用类作文写在答题卡指定区域内) 第二节 情景作文(20 分)假设你是红星中学高三(1)班的学生李华,请按照以下四幅图的先后顺序,用英文写一篇周 记, 记述你和父母一起为爷爷过生日的过程。 注意:1.周记的开头已为你写好。2.词数不少于 60。?

Last Saturday was my grandfather’s birthday._________________________________ ___________________________________________________________________________ (请务必将情景作文写在答题卡指定区域内)?

丰台区 2013-2014 学年度第一学期高三英语期末练习答案及评分参考 2014.1 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分)1.A 2.B 3.B 4.C 5.C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分)6.C 7.A 8.A 9.B 10.B 11.B 12.C 13.A 14.C 15.C 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分)16.train 17.14:00/14/2pm/fourteen/two 18.drinks/Drinks 19.Mallet 20.534-994-872 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21.C 22.B 23.A 24.B 25.A 26.C 27.C 28.D 29.D 30.A 31.A 32.B 33.A 34.C 35.B 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分)36.B 37.A 38.D 39.A 40.C 41.D 42.D 43.C 44.A 45.B 46.A 47.B 48.C 49.D 50.A 51.C 52.D 53.B 54.B 55.A 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56.D 57.A 58.C 59.B 60.C 61.A 62.B 63.C 64.B 65.B 66.D 67.C 68.B 69.D 70. B 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分)71.B 72.D 73.G 74.F 75.A 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 应用类作文(15 分) 一、评分原则:1.本题总分为 15 分,按 4 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容是否完整,逻辑是否清晰,交际是否得体,语言是否规范。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。 5.词数少于 50,从总分中减去 1 分。 二、各档次给分范围和要求: 完全完成了试题规定的任务。· 内容完整,条理清楚;· 交际得体,表达时充分考虑到了交际 第一档 13 分-15 分 对象的需求;体现出较强的语言运用能力。完全达到了预期的写作目的。

5

第二档 9 分-12 分 第三档 4 分-8 分 第四档 1 分-3 分

0分 三、Possible versions Possible version 1 Attention all international students! Our school will organize a talent show at the School Concert Hall next Friday afternoon. We invite all of you to participate in the talent show. The students? talents of singing, dancing, painting, acting, playing an instrument can be showcased during this talent show. All International students, who have an interest, are welcome. Please come to the School Office between now and next Monday to sign up. We are looking forward to seeing the talents you present. Thank you for listening. (81 words) Possible version 2 Attention all international students!I have an announcement to make. Our school will hold a talent show at the School Concert Hall next Friday afternoon. Anyone can attend if you are good at singing, dancing, painting, acting, playing an instrument and so on. Please register at the School Office before 4 pm next Monday if you?d like to take part in. I believe your participation can make the show a great success. That?s all. Thank you. (72 words) 第二节 情景作文(20 分) 一、评分原则:1.本题总分为 20 分,按 5 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容要点的完整性、上下文的连贯、词汇和句式的多样性及语言的准确性。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。 5.词数少于 60,从总分中减去 1 分。 二、内容要点:1.购买礼物(毛衣)2.制作蛋糕 3.庆祝生日(吃蛋糕)4.拍照留念 三、各档次的给分范围和要求: 完全完成了试题规定的任务。· 覆盖了所有内容要点;· 运用了多样的句式和丰富的词汇; 第一档 · 语法或用词方面有个别错误,但为尽可能表达丰富的内容所致;体现了较强的语言运用能力; 18 分-20 分 · 有效地使用了语句间的连接成分,所写内容连贯、结构紧凑。完全达到了预期的写作目的。 完全完成了试题规定的任务。· 覆盖了所有内容要点;· 运用的句式和词汇能满足任务要求; 第二档 · 语法和用词基本准确,少许错误主要为尽可能表达丰富的内容所致;· 使用了简单的语句间连接成分, 15 分-17 分 所写内容连贯。达到了预期的写作目的。 第三档 基本完成了试题规定的任务。· 覆盖了内容要点;· 运用的句式和词汇基本满足任务要求; 语法和用词方面有一些错误,但不影响理解。基本达到了预期的写作目的。 12 分-14 分 · 第四档 未恰当完成试题规定的任务。· 漏掉或未描述清楚主要内容;· 所用句式和词汇有限; · 语法或用词方面的错误影响了对所写内容的理解。未能清楚地传达信息。 6 分-11 分 未完成试题规定的任务。· 明显遗漏主要内容;· 句式单调、词汇贫乏; 第五档 · 语法或用词方面错误较多,严重影响了对所写内容的理解。 1 分-5 分 0分 未能传达任何信息;所写内容与要求无关。 四、Possible versions: Possible version 1 Last Saturday was my grandfather?s birthday. Early in the morning, my parents and I went to a shop to buy a sweater for my grandfather. After we got home, we decided to give a surprise to my grandfather, so I made a birthday cake with the help of my mother. In the evening, we got together to celebrate his birthday. We had the birthday cake and gave our best wishes to him. After that, we took photos to record the wonderful moment. I feel very happy that I have done something for my grandfather. (88 words) Possible version 2 Last Friday was my grandfather?s birthday. To celebrate his birthday, we made many preparations. Early in the morning, my parents and I set off for the department store to find a gift for Grandpa. We chose very carefully, eventually a warm sweater caught our eye and was purchased. To give my grandpa a pleasant surprise, I decided to bake a birthday cake. With mom?s help, it still took me a long time since it was my first homemade cake. The moment the cake was out of the oven, the celebration began. Everybody sat around the table. With candles lit, we sang happy birthday out loud and clapped. A big smile spread across my grandpa?s face. After making a wish, he blew out the candles. The room was alive with the sound of cheering. Watching Grandpa enjoy every mouthful of the cake, a great sense of achievement came over me. We took a picture of the whole family to record the happy moment. When I saw tears of happiness in Grandpa?s eyes, I was filled with a feeling of accomplishment and happiness. (175 words)

基本完成了试题规定的任务。内容、条理和交际等方面基本符合要求;· 所用语法和词汇满 足了任务的要求; 语法或用词方面有一些错误, 但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。· 内容不完整;· 所用词汇有限,语法或用词方面的错误影响了 对写作内容的理解。未能清楚地传达信息。 未完成试题规定的任务。· 写了少量相关信息;· 语法或用词方面错误较多,严重影响了对写 作内容的理解。 未传达任何信息;写的内容与要求无关。

6

丰台区 2013-2014 学年度第一学期高三英语期末练习听力录音 第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话你将听一遍。 Text 1 M: I hope you have a nice holiday with lots of sun. W: Thanks, but I heard the weather forecast and it isn?t very good. M: Is it going to rain? W: No. It?s going to snow. Text 2 M: Are you going to the shops today, Mum? W: Yes, what do you want--- another football DVD? M: Actually not this time. I was wondering if you could get me a newspaper. W: OK, I?ll get it. Text 3 M: Oh no! I haven?t got my camera! W: But you used it just now to take a photograph of the flowers. M: I remember, I put it down on the bench while I put my coat on. W: Well, let?s drive back quickly--- it might still be there. Text 4 M: Did you have a good day yesterday? W: Terrible! My car broke down on the way home. I called the garage and they took it away. M: Were you able to catch a train home? W: I?d just missed the last one. Fortunately a friend was passing, and he gave me a lift. Text 5 W: So James, your birthday is coming. Will you go out for a meal with your parents? M: No, they are not at home. I was hoping to have a party but most of my friends are busy so I?ve accepted my sister?s offer to take me to a film. 第二节 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听 每段对话或独白前,你将有 5 秒钟时间阅读每小题。 听完后,每小题将给出 5 秒钟的做答时间。 每段对话或独白你将听两遍。 Text 6 M: Oh hello. My name is Ben West and I?ve got an appointment with Dr. Smith at four fifteen but I?m going to be a bit late. I?ve just had my hair cut and I thought I?d have time to get round to your surgery afterwards but the hairdresser was running late. I?m sorry…. Oh yes five thirty would be fine. I?ve also got to pick up my new glasses this afternoon, so I?ll have time to do that on the way. Text 7 M: Hi, Deb. I was wondering if you would like to play softball with us on Sunday afternoon. W: Uh... thanks Paul. It sounds like fun, but I?m really out of shape. Besides, I haven?t swung a bat or thrown a ball in years. M: That?s all right. We just play to have some fun, and get a little exercise. W:I?m afraid I can?t make it. M:Don?t worry about it, we?re not professional players! We?d love to have you on the team, and we could really use you on Sunday. W: Why only Sunday? M: You know, one of our players was injured during the last game. W: Oh. OK… In that case, then I?ll see you at the field. Text 8 W: Good evening. Can I have your attention please? It is 8:45, and we will be closing in 15 minutes. Please bring any items you?d like to buy to one of the check-out stands. Those already in a check-out line by 9 will be served, but the front doors will be locked at that time, and we will not accept new customers in check-stand lines after 9. Once you have made you purchase, we ask that you leave from one of the two side doors. We thank you for shopping with us tonight, and remind you that we will open tomorrow at 10. Thank you for your cooperation, and have a good night. Text 9 W: City Service department, Mary Chambers speaking. How may I help you? M: Yes, I?m new to the city and I?m trying to figure out how garbage and recycle collection work. It?s my understanding that garbage is collected on Wednesdays, and recyclables such as paper, plastic and glass are collected on Thursdays. Is that correct? W: No sir, it?s the other way around. Recyclables are Wednesday, and garbage is Thursday. You need to put your garbage can ne xt to the road in front of your house by 7 a.m. Thursday. You should have two recycling containers, one for paper and cardboard, and one for glass. Those need to be set in front of your house by 7 a.m. Wednesday. On both those days, our pick-up trucks will be there sometime between 7 and 5. M: Oh I see. Thank you very much for your assistance. Just one more thing. I heard that the city is going to start collecting yard waste soon. Can you please tell me about that? 第三节 听下面一段对话,完成第 16 题至第 20 题五道小题,每小题仅填写一个词。听对话前,你将有 20 秒钟的时间阅 读试题,听完后你将有 60 秒钟的作答时间。 Text 10 W: Hello. Can I help you? M: Yes, please. I want to go to Newcastle. W: How would you like to go, by train or plane? M: By train. W: Well. When are you going travel? Today? M: Oh no. On Tuesday. I think there?s one at eleven in the morning. W: Let me see. Yes, there is, it arrives in Newcastle at 14:00. M: That?s fine. How much is a ticket please? W: Well, a single is twenty-five dollars. M: I?d like a return, please. W: Then that?s forty dollars. M: Right. Can I get a meal on that train, you know, lunch? W: Mmm. I?m afraid there isn?t a restaurant car on that train, but they sell drinks and sandwiches. M: That?ll be OK. Must I buy my ticket at the station ticket office, or can I get one in the town centre? W: You can buy one at the Northern Travel Agency at 22 Mallet Street. M: 22 what street? W: Mallet. M A double L E T. M: Do you know their phone number? W: Yes. It?s 534-994-872. M: 534-994-872. Got it. Thank you very much.

7


更多相关文档:

2014年北京市丰台区高三第一学期期末英语试题及答案

2014年北京市丰台区高三第一学期期末英语试题及答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。丰台区 2013-2014 学年度第一学期期末练习 高三英语 2014.1 注意事项: 1....

北京市丰台区2014届高三第一学期期末练习英语试题

北京市丰台区2014高三第一学期期末练习英语试题_英语_高中教育_教育专区。丰台...3.请严格按照答题卡上题号在相应答题区内作答,超出答题区域书写的答案无效,在...

北京市丰台区2015届高三上期末练习英语试题及答案

北京市丰台区2015届高三上期末练习英语试题及答案_英语_高中教育_教育专区。丰台...丰台区2014~2015学年度第一学期期末练习 高三英语 2015.1 注意事项: 1. 答题...

2015-2016年北京丰台高三上学期期末英语试题及答案

2015-2016年北京丰台高三学期期末英语试题及答案_英语_高中教育_教育专区。高三英语第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 ...

丰台区2015-2016学年度第一学期期末高三英语试题及答案word

丰台区2015-2016学年度第一学期期末高三英语试题及答案word_高考_高中教育_教育专区。北京市各区县2015-2016学年度高三第一学期期末考试试卷及答案2016.1 ...

北京市丰台区2016届高三第一学期期末练习英语试题

北京市丰台区2016届高三第一学期期末练习英语试题_高三英语_英语_高中教育_教育...11 丰台区 2015-2016 学年度第一学期期末练习 高三英语 参考答案及评分标准 第...

北京市丰台区2015届高三上学期期末考试英语试题 Word版含解析

北京市丰台区2015届高三学期期末考试英语试题 Word版含解析_英语_高中教育_...A. in case 【答案】 B 【解析】试题分析:句意:我将穿一件红夹克以便你...

丰台区2014-2015学年度第一学期期末练习高三英语期末试题

丰台区 2014-2015 学年度第一学期期末练习 高三英语 2015.1 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 ...

丰台区2015-2016学年度第一学期期末高三英语试题及答案word

丰台区2015-2016学年度第一学期期末高三英语试题及答案word_高考_高中教育_教育专区。北京市各区县2015-2016学年度第一学期期末高三试题及答案word 2016.1 ...
更多相关标签:
北京市丰台区旧货市场 | 北京市丰台区 | 北京市丰台区邮编 | 北京市丰台区云岗招聘 | 北京市丰台区人民法院 | 北京市丰台区医院 | 北京市丰台区工商局 | 北京市丰台区教委网站 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com