当前位置:首页 >> 英语 >> (湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 介词短语(含2013调研,真题,含解析)

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 介词短语(含2013调研,真题,含解析)


第二讲
Ⅰ.多项选择

介词短语

1.(2013·湖北黄石三校高三下学期调研)Having been________for long,I found it a bit challenging to handle the machine. A.out of place C.out of shape 解析: B.out of con

trol D.out of practice

考查介词短语。句意为:长时间没有练习,我感觉操作这台机器有一点挑战

性。out of practice 生疏,符合句意。out of place 不得体,不适当;out of control 无法管理,失去控制;out of shape 变形的,走样的。 答案: D 2.(2013·湖北省鄂西示范校高中毕业班质量检查)To make the task more practical to perform , the chief engineer talked________about the measures to take at the conference. A.at length C.at most B.at stake D.at ease

解析: 考查介词短语辨析。句意为:为了使这个任务更具有可行性,那位总工程师在 会上跟我们详尽地讨论了要采取的措施。at length 详尽地,符合句意。at stake 有风险; at most 至多;at ease 舒适。 答案: A 3.(2013·湖北省部分重点中学高三下学期联考)Victoria is our friend and she is in trouble now.We should do something to help her ________ just talking about it. A.due to C.in spite of 解析: B.but for D.instead of

考查介词短语辨析。句意为:维多利亚是我们的好朋友,她现在身陷困境,

我们应当做点什么去帮助她,而不是只是谈论。D.代替,而不是,符合句意。A.由于,因为; B.要不是;C.虽然。 答案: D 4.(2013·湖北省武汉市武昌区联考)It should be ________that the civil servant should be dismissed for drunk driving. A.out of control C.out of place B.out of practice D.out of question

解析: 考查介词短语辨析。 句意为: 公务员醉驾毫无疑问应该被免职。 out of question 毫无疑问,符合句意。out of control 失去控制;out of practice 生疏;out of place 不合适的。 答案: D
1

5.(2013·湖北武汉名校第二次调研)I’ll be________the whole factory next week when the director is away. A.in want of C.in favour of B.in search of D.in charge of

解析: 考查介词短语辨析。句意为:下周厂长不在时,我将负责整个工厂。in charge of 表示“负责,掌管”,符合句意。A.需要(某事物);B.搜寻;C.支持,赞同。 答案: D 6.(2013·湖北荆州质量检测Ⅰ)I would like to rent a house,modern,comfortable, ________in a quiet neighborhood. A.after all C.first of all B.above all D.in all

解析: 考查介词短语辨析。句意为:我想租一间房子,现代化的,舒适的,最重要的 是在一个清静的住宅区里。after all 毕竟;above all 最重要的是;first of all 首先; in all 总共,总计。根据句意可知应选 B。 答案: B 7 . (2013· 湖 北 襄 阳 五 校 高 三 下 学 期 期 中 联 考 )The system can actually warn us________when our behavior might lead to a negative outcome,so that we can avoid making a mistake. A.in advance C.in charge B.in brief D.in vain

解析: 考查介词短语。句意为:当我们的行为可能导致消极的结果时,这个系统能够 提前给我们发出警报,让我们避免犯错误。这里用 in advance 表示“提前”。in brief 简 言之;in charge 主管,照管;in vain 徒劳,无结果。 答案: A 8.(2013·湖北武汉 4 月调研)If you are________then exercise,or the movements you make,will cause you some degree of physical harm. A.out of breath C.out of luck B.out of work D.out of condition

解析: 考查介词短语辨析。 out of breath 喘不过气来; out of work 失业; out of luck 运气不好;out of condition 健康状况不好。句意为:如果你身体状况不好的话,那么锻 炼或者你做的运动会对你的身体造成一定程度的伤害。由语境可知,D 项正确。 答案: D 9 .(2013·湖北七市 4 月联考 )Housing prices in Beijing and Shanghai are now largely________for low?income families. A.out of control B.out of touch
2

C.out of reach

D.out of order

解析: 考查介词短语辨析。句意为:北京和上海的房价,在很大程度上,对于低收入 家庭来说遥不可及。out of control 意为“失控”;out of touch 意为“失去联系”;out of reach 意为“够不着,达不到”;out of order 意为“不整齐,发生故障”。根据常识 可知,北京和上海的房价很高,再结合语境中的低收入家庭可知,out of reach 符合句意。 答案: C 10 .(2013·湖北省两所名校高三 4 月联考 )________the Lantern Festival , the villagers have prepared to perform the dragon dancing,which I think will be a feast for the eye. A.In accordance with C.In celebration of B.In addition to D.In exchange for

解析: 考查介词短语辨析。 语意表示村民为了庆祝元宵节而准备舞龙, 故选 C 表示“庆 祝”。 答案: C 11.(2013·湖北省部分重点中学高三下学期联考)To make a good career choice,you should first find out whether employees in a particular field are________. A.in tune C.in charge 解析: B.in demand D.in detail

考查介词短语辨析。语意表示首先要了解是否非常需要这一行业的雇员,用

in demand 表示“需求大”。 答案: B 12.(2013·湖北武汉市名校第二次调研)According to Italian law,the captain who abandoned his ship________will face up to 12 years in prison. A.in turn C.in short B.in supply D.in danger

解析: 考查介词短语辨析。句意为:根据意大利的法律,那个抛弃陷入险境的船只的 船长将面临最高 12 年的监禁。这里用 in danger 表示“处于危险中”。 答案: D 13.(2013·湖北孝感市第一次统考)—What did he say________his stupid behavior? —He admitted having made a serious mistake. A.in explanation of C.in case of B.in favor of D.in fear of

解析: 考查介词短语。 ——他对他愚蠢的行为作何解释?——他承认自己犯了一个严 重的错误。从对话的语境看,这里应用 in explanation of,表示“作为解释”。B.赞成, 青睐;C.如果,假使;D.害怕,担心。
3

答案: A 14.(2012·湖北八校第二次联考)Although police could be seen everywhere,they seemed to be searching the houses almost________. A.at ease C.at risk B.at random D.at length

解析: 考查介词短语辨析。 句意为: 虽然警察随处可见, 但他们似乎是在随意地搜寻。 这里用 at random 表示“随意地,任意地”。A.无拘无束;C.有危险;D.详尽地,最后。 答案: B 15.(2013·武汉市高考答题适应性训练)After the break,the lecturer went on to talk________about the new academic concept. A.at length C.in turn B.in all D.at most

解析: 考查介词短语辨析。句意为:休息后,演讲者继续详细地讨论新的学术概念。 at length 意为“最后,详尽地”;in all 意为“总共,总计”;in turn 意为“依次,轮 流”;at most 意为“至多”。根据句意可知 A 项正确。 答案: A Ⅱ.阅读理解 A (2013·湖北省八市高三年级三月调考) At the onset of a northern winter,many dream of warmer climates.In 1934 the Canadian?born composer Colin McPhee did more than dream.He set out for the island of Bali. In his book A House in Bali,Colin McPhee described how he first gained insight into the essence of Balinese music.For about a month he had been working on transcribing a complete score of a Balinese play he had seen.It seemed impossible that so much beauty could be achieved with a scale (音阶) of only five tones. But the distinctive embellishments (修饰) of the music eluded him.Fortunately a young household helper and his friend decided to assist.One morning they set two objects next to McPhee’s piano.They were metal key instruments.The two boys played them in what struck McPhee as “a fast duet (二重奏) in Morse code”. At last the composer had found the key to Balinese music.“Wait!” McPhee would call out from the piano as the boys flew along.“Stop!Please!That bit once more!” Patiently the boys would stop and began again.But soon they were flying again, faster than ever , amazing McPhee with their memory and precision.Sometimes the patterns repeated.Sometimes they opened up into something new.Then,suddenly the
4

whole duet would fly apart and the boys would burst out laughing,breaking the spell. Although Colin McPhee left the island in 1939,he remained spellbound by Balinese music.And its rich,distinctive sound would colour many of the compositions he would write for the next quarter century. 语篇解读 本文主要讲述了作曲家 Colin McPhee 的巴厘岛音乐之行。 1.From the passage we can learn that________. A.Colin McPhee set foot on the island of Bali in late winter B.the book A House in Bali detailed how Colin Mcphee understood the life of the island C.Colin McPhee actually acquired much beauty of Balinese music D.for a month Colin McPhee had been watching a Balinese play he had seen before 解析: 推理判断题。根据第一段和第二段的第一、二句可知 A、B、D 项错误。根据第 二段第三句以及最后一段的内容可知 C 项正确。 答案: C 2.The word “eluded” in the third paragraph can be replaced by “________”. A.attracted C.disappointed B.shocked D.puzzled

解析: 词义猜测题。 根据画线词所在句和画线词后面的“一个年轻人和他朋友决定来 帮他”可知,该词的含义是“使困惑”。 答案: D 3.Colin McPhee was astonished because________. A.the two locals played part of Balinese music once more unwillingly B.Colin McPhee eventually found the key to Balinese music C.the two boys played their instruments so precisely and skillfully D.Balinese music displayed something new for Colin McPhee 解析: 推理判断题。根据第三段的后两句和第五段的第二句“But soon they were

flying again,faster than ever,amazing McPhee with their memory and precision.” 可知选 C。 答案: C 4.The passage is mainly about________. A.a book introducing the island of Bali B.two Balinese boys playing the piano C.a composer named Colin McPhee D.Balinese music touching Colin McPhee 解析: 主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了作曲家 Colin McPhee 在巴厘岛
5

的一段音乐创作的经历。这里的音乐让他陶醉,这里两个小伙子的演奏技巧让他惊讶,这次 巴厘之行使他痴迷于巴厘音乐,并对他之后的音乐作品有深远影响。 答案: D B (2013·湖北省襄阳五校高三下学期期中联考) For years,the giant squid (大王乌贼) had remained a modern mystery.Living in the dark depths of the ocean,the creature is difficult for scientists to observe directly.It had also managed to avoid all attempts to film it.That changed last July:for the first time ever,scientists were able to catch the giant squid on video in its natural habitat.They were amazed by what they saw.The scientists filmed the squid in the North Pacific Ocean,south of Tokyo,Japan.They followed it down to a depth of 2,952 feet.They shot more than 23 minutes of video before the squid swam off into even darker depths.The video footage will be released to the public later this month on The Discovery Channel. Tsunemi Kubodera,a zoologist at Japan’s National Museum of Nature and Science, led the team that filmed the squid.The team went into the ocean in a small submarine with lights invisible to both humans and squid.Since giant squid eat smaller squid, the scientists released a small squid as bait (诱饵).Then the scientists waited in the pitch black for the giant squid to approach. The color video shows the creature floating vertically, eating the bait squid.The giant squid is 9 to 10 feet long and is missing its two longest tentacles (触须).With those tentacles,it could have measured up to 26 feet long.It has huge black eyes

the size of dinner plates.“It was shining and so beautiful,” Kubodera said. Because the deep ocean is so unfriendly to humans,little is known about the giant squid.Scientists say catching the mysterious creature on video is an

important step toward understanding it.For centuries,sailors had reported seeing a huge,ocean?dwelling beast,thought to be the giant squid.The creature is also believed to be the subject of the Nordic myth of the kraken,a sea creature that supposedly attacked ships in Scandinavian waters over the past thousands of years. 语篇解读 这是一篇科普类说明文。大王乌贼生活在深海,人们很难有机会看到它,长 期以来人们对它知之甚少。 最近科学家在深海拍摄到了这种神秘的生物, 有望揭开其神秘的 面纱。 5.Why is it difficult to film the giant squid? A.Because it is illegal to film the giant squid.
6

B.Because it is too expensive to make such a film. C.Because the giant squid lives in the dark deep ocean. D.Because the giant squid is dangerous to humans. 解析: 考查细节理解。根据第一段中的“Living in the dark depths of the ocean, the creature is difficult for scientists to observe directly.”可知,因为大王乌 贼生活在大洋深处,所以人们很难拍摄到它。 答案: C 6.We can learn from the first paragraph that scientists________. A.first saw the giant squid in the ocean B.discovered a new sea creature in the ocean C.have the ocean bottom secretly recorded on video D.have first caught the legendary giant squid on video 解析: 考查细节理解。根据第一段内容可知,科学家在北太平洋下到深度为 2 952

英尺的地方第一次拍摄了一段 23 分钟长的有关大王乌贼的录像。 答案: D 7.The scientists released a small squid in the ocean to________. A.increase the number of the giant squid B.trick the giant squid into coming out C.make an educational film about it D.show concern for the giant squid 解析: 考查细节理解。根据第二段中的“Since giant squid eat smaller squid, the scientists released a small squid as bait (诱饵).”可知,科学家在大洋里放一 条小乌贼目的是将大王乌贼引诱出来。 答案: B 8.Which of the following statements is TRUE? A.The giant squid caused many ship accidents in the ocean. B.The giant squid was the biggest threat to ancient sailors. C.The video of the giant squid could hopefully solve the Nordic puzzle. D.The giant squid has been confirmed to be the sea monster in the Nordic myth. 解析: 考查推理判断。根据最后一段可知,人们对大王乌贼知之甚少,科学家拍摄的 视频对人们了解大王乌贼具有重要意义。 人们认为大王乌贼就是北欧传说中的巨型海怪, 因 此 C 项“关于大王乌贼的视频有望解开北欧海怪之谜”是正确的。 答案: C

7


更多相关文档:

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 介词短语(含2013调研,真题,含解析)

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 介词短语(含2013调研,真题,含解析)_英语_高中教育_教育专区。第二讲Ⅰ.多项选择 介词短语 1.(2013·湖北黄...

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 非谓语动词(含2013调研,真题,含解析)

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 非谓语动词(含2013调研,真题,含解析) 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 第六讲Ⅰ.完成句子 非谓语动词 ...

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 名词性从句(含2013调研,真题,含解析)

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 名词性从句(含2013调研,真题,含解析)_英语_高中....by luck D.by coincident 解析: 考查介词短语...

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 动词和动词短语(含2013调研,真题,含解析)

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 动词和动词短语(含2013调研,真题,含解析)_英语_高中教育_教育专区。第四讲Ⅰ.多项选择 动词和动词短语 1....

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 状语从句(含2013调研,真题,含解析)

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 状语从句(含2013调研,真题,含解析)_英语_高中教育_教育专区。课时作业(十二) Ⅰ.完成句子 第十讲 状语从句...

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 动词和动词短语(2)(含2013调研,真题,含解析)

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 动词和动词短语(2)(含2013调研,真题,含解析)_英语_高中教育_教育专区。第四讲Ⅰ.多项选择 动词和动词短语...

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 情态动词和虚拟语气(含2013调研,真题,含解析)

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 情态动词和虚拟语气(含2013调研,真题,含解析)_英语_高中教育_教育专区。今日推荐 88...

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 形容词与副词(2)(含2013调研,真题,含解析)

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 形容词与副词(2)(含2013调研,真题,含解析)_英语_高中教育_教育专区。课时作业(三) Ⅰ.多项选择 第三讲 ...

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 形容词与副词(含2013调研,真题,含解析)

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 形容词与副词(含2013调研,真题,含解析)_英语_高中教育_教育专区。课时作业(四) Ⅰ.多项选择 第三讲 形容词...

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 说明文(含2013调研,真题,含解析)

(湖北专版)2014高考英语... 暂无评价 9页 免费 高考英语状语从句常见考... ...​考​英​语​大​二​轮​ ​增​分​精​品​专​...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com