当前位置:首页 >> 英语 >> (英语)2010届高三三校联考试卷

(英语)2010届高三三校联考试卷


中山纪中、深圳外国语、广州执信 2010 届毕业班

英语科三校联合考试试卷
本试卷分选择题和非选择题两部分,共 14 页,满分为 150 分。考试用时 120 分钟。
注意事项:1、答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和学号填写在答题卡和答卷密封线内相应 的位置上,用 2B 铅笔将自己的学号填涂在答题卡上。 2、选择题每小

题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干 净后,再选涂其他答案;不能答在试卷上。 3、非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔在答卷纸上作答,答案必须写在答卷纸各题目指定区域内的 相应位置上,超出指定区域的答案无效;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅 笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。 4、考生必须保持答题卡的整洁和平整。

Ⅰ. 听力 (共两节, 满分 35 分) 第一节 听力理解 (共 15 小题; 每小题 2 分, 满分 30 分) 每段播放两遍。各段后有几个小题,各段播放前每小题有 5 秒钟的阅题时间。请根据各段播放 内容及相关小题,在 5 秒钟内从题中所给的 A、B、C 项中,选出最佳选项。 听第一段对话,回答第 1~3 题。 1. Where are the speakers talking probably? A. On the phone. B. In a barber?s. C. In Wang Fang?s home. 2. Which of the following about Wang Fang?s previous appearance is true? A. With straight hair. B. Fat. C. Tall. 3. Why does the man run to see Wang Fang? A. He doesn?t like her new hairstyle. B. He cannot wait to see her new look. C. He won?t know her. 听第二段对话,回答第 4~6 题。 4. What are the speakers mainly talking about? A. What they will do the next day. B. What they will buy the next day. C. What they will take the next day. 5. What color is the man?s sweater? A. Yellow and black. B. Blue. C. Brown. 6. What do we know about the man? A. He hasn?t packed anything yet. B. He doesn?t like to take too many things. C. He wants to travel instead of camping. 听第三段独白,回答第 7~9 题。 7. What?s the lecture mainly about? A. Computer popularization. B. The movie War Games. C. Computer crime. 8. What has created opportunities for computer crimes?

1

A. The skillful operation of computers by people. B. The increasing number of people who use computers. C. The availability of computer networks. 9. Why does the speaker mention the movie War Games? A. To introduce the movie to the audience. B. To give an example of the function of a computer. C. To prove the danger of networks? being broken into. 听第四段对话,回答第 10~12 题。 10. What can we know about the woman? A. She?s very tired after a day?s work. B. She?s not interested in the TV programs. C. She wants to have a new TV set. 11. Why does the woman want to see The Trouble with Harry? A. Because it isn?t about real life. B. Because she?s interested in it. C. Because she doesn?t want to be alone. 12. When will the man pick up the woman? A. At 3:10 pm Sunday. B. At 5:15 pm Monday. C. At 6:00 pm Monday. 听第五段对话,回答第 13~15 题。 13. What?s the probable relationship between the two speakers? A. Bookseller and client. B. Practice teacher and student. C. Librarian and student. 14. How long can a person keep a book within a year? A. About half a month. B. About one month. C. About one and a half months. 15. What will the man probably do later? A. Renew the book at once. B. Call the newspaper room. C. Borrow some newspapers. 第二节 听取信息(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面一段独白,请根据题目要求,从所听到的内容中获取必要的信息,填入标号为 16~20 的 空格中。听录音前,你将有 10 秒钟的阅题时间,录音读两遍。你将有 60 秒钟的作答时间。 Arrangement Time 16.__________ 10:00 – 11:30 11:30 Midday 4:00 Activity having breakfast getting 17.____________ ready starting riding 18.___________ for an hour near a beach or a lake returning to the center

Things to take hard hat, strong shoes or boots, 19.___________, swimwear, a shoulder bag, packed lunch Price

2

$292 per person for a 20.___________, including riding, equipment, rooms and food Ⅱ. 语言知识及应用(共两节,满分 35 分) 第一节 完形填空 (共 10 小题;每小题 2 分,满分 20 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 21—30 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。

Food is different from area to area. The French are famous for their sauces, the Italians praised for their pasta-food from mixture of flour, eggs and water, but is there anything ___21___ to eat in the United States? When you get right down to it, there?s nothing quite as un-American as American food. Because the United States ___22___ mostly of immigrants, there is an amazing variety of foods. The United States is a vast country __23___ by many cultures and climates, and the traditional food of one area is often totally ___24___ that of another. New Mexico and Massachusetts are good examples of __25___ that have very different traditional foods. To understand and ___26___ the food in any one region, it often helps to know the area?s history. For example, New Mexico was ___27___ the home of the Pueblo Indians who lived in villages and grew native ___28___ such as corn, beans, and pumpkins. Later, Spanish ___29__ arrived in this area. These two groups exchanged ideas and customs and passed the customs on to their descendants. This intermingling(混合)of culture is evident in the food of New Mexico. Each region of the United States is unique. Louisiana has a French impact. Many Germans populate the Midwest. In traveling around America, a tourist has the opportunity not only to visit a variety of places and see diverse ___30___, but to taste a variety of foods as well. Some may be very different. Others will taste just like home. 21. A. unique B. similar C. common D. rare 22. A. composes B. consists C. makes up D. constitutes 23. A. protected B. imitated C. influenced D. inherited 24. A. like B. unlike C. superior D. inferior 25. A. cities B. countries C. nations D. states 26. A. assess B. appreciate C. estimate D. evaluate 27. A. always B. often C. sometimes D. once 28. A. crops B. vegetables C. fruit D. flowers 29. A. ancestors B. citizens C. settlers D. invaders 30. A. cultures B. landscapes C. personalities D. systems
第二节 语法填空(共 10 小题; 每小题 1. 5 分,满分 15 分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填人一个适当的词或使 用括号中词语正确形式填空,并将答案填写在答卷标号为 31~40 的相应位置上。 Palmistry Palmistry is the practice of foretelling the future by examining the shape of the hand and the lines in the palm of the hand. Today, most people no longer take palmistry seriously; 31 are interested in it as a form of 32 (entertain).

3

In palmistry, the fleshy parts of the palm at the base of the thumb and fingers and on the side of the hand 33 (call) mounts. The mounts are named after Apollo, the Moon, Venus, Jupiter, Saturn, Mercury, and Mars. A well-developed, fleshy mount is supposed to mean that a person has the characteristics 34 (associate) with that mount. The mount of Apollo signifies 35 good sense of beauty; of the Moon, a dreamy disposition. The wrinkles on the palm are called lines. 36 the mounts, each line has a name and a meaning. For example, the curved line 37 surrounds the thumb is called the life line. If 38 is long and 39 (break) the person is supposed to have a long life. The heart line stretches across the palm just 40 the fingers. The person is supposed to have a warm, affectionate nature with a long, continuous heart line. Ⅲ. 阅读(共两节,满分 40 分) 第一节 阅渎理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项并在答题卡上将该项涂黑。 A People living on parts of the south coast of England face a serious problem. In 1993, the owners of a large hotel and of several houses discovered, to their horror that their gardens had disappeared overnight. The sea had eaten into the soft limestone cliffs on which they had been built. While experts were studying the problem, the hotel and several houses disappeared altogether, sliding down the cliff and into the sea. Erosion(侵蚀)of the white cliffs along the south coast of England has always been a problem but it has become more serious in recent years. Dozens of homes have had to be abandoned as the sea has crept farther and farther inland. Experts have studied the areas most affected and have drawn up a map for local people, forecasting the year in which their homes will be swallowed up by the hungry sea. Angry owners have called on the Government to erect sea defenses to protect their homes. Government surveyors have pointed out that in most cases, this is impossible. New sea walls would cost hundreds of millions of pounds and would merely make the waves and currents go further along the coast, shifting the problem from one area to another. The danger is likely to continue, they say, until the waves reach an inland area of hard rock which will not be eaten as limestone is. Meanwhile, if you want to buy a cheap house with an uncertain future, apply to a house agent in one of the threatened areas on the south coast of England. You can get a house for a knockdown price but it may turn out to be a knockdown home. 4

41. What is the cause of the problem that people living on parts of the south coast of England face? A. The disappearance of hotels, houses and gardens. B. The experts' lack of knowledge. C. The washing-away of limestone cliffs. D. The rising of the sea level 42. According to the passage, which of the following statements is true? A. There seems to be no end to the danger of erosion. B. Lower housing price has encouraged people to settle down there. C. Erosion has been a threat to people living on the south coast until recently. D. government fell reluctant to take defense measures against erosion. 43. The experts' study on the problem of erosion can ______. A. lead to its eventual solution B. provide an effective way to slow it down C. help to prevent it from worsening D. warn people whose homes are in danger 44. It is not practical to build sea defenses to protect against erosion because ______. A. it is too costly and will endanger neighboring areas B. the government is too slow in taking action C. they will be easily knocked down by waves and currents D. house agents along the coast do not support the idea 45. According to the author, when buying a house along the south coast of England, people should ______. A. guard against being cheated by the house agent B. have a good knowledge of the potential risk involved. C. take the quality of the house into consideration D. examine the house carefully before making a decision B I?ve been writing for most of my life. The book Writing Without Teachers introduced me to one distinction and one practice that has helped my writing processes tremendously. The distinction is between the creative mind and the critical mind. While you need to employ both to get to a finished result, they cannot work in parallel no matter how much we might like to think so. Trying to criticize writing on the fly is possibly the single greatest barrier to writing that most of us encounter. If you are listening to that 5th grade English teacher correct your grammar while you are trying to capture a fleeting (稍纵即逝的) thought, the thought will die. If you capture the fleeting thought and simply share it with the world in raw form, no one is likely to understand. You must learn to create first and then criticize if you want to make writing the tool for thinking that it is. The practice that can help you past your learned bad habits of trying to edit as you write is what Elbow calls “free writing.” In free writing, the objective is to get words down on paper non-stop, usually for 15-20 minutes. No stopping, no going back, no criticizing. The goal is to get the words flowing. As the words begin to flow, the ideas will come from the shadows and let themselves be captured on your notepad or your screen. Now you have raw materials that you can begin to work with using the critical mind that you?ve persuaded to sit on the side and watch quietly. Most likely, you will believe that this will take more time than you actually have and you will end up staring blankly at the pages as the deadline draws near. Instead of staring at a blank start filling it with words no matter how bad. Halfway through you available time, stop and rework your raw writing into something closer to finished product. Move back and 5

forth until you run out of time and the final result will most likely be far better than your current practices. 46. When the author says the creative mind and the critical mind “cannot work in parallel” (Line 4, Para. 1) in the writing process, he means ________. A. no one can be both creative and critical B. they cannot be regarded as equally important C. they are in constant conflict with each other D. one cannot use them at the same time 47. What prevents people from writing on is ________. A. putting their ideas in raw form B. attempting to edit as they write C. ignoring grammatical soundness D. trying to capture fleeting thoughts 48. What is the chief objective of the first stage of writing? A. To organize one?s thoughts logically. B. To choose an appropriate topic. C. To get one?s ideas down. D. To collect raw materials. 49. One common concern of writers about “free writing” is that ________. A. it overstresses the role of the creative mind B. it takes too much time to edit afterwards C. it may bring about too much criticism D. it does not help them to think clearly 50. In what way does the critical mind help the writer in the writing process? A. It refines his writing into better shape. B. It helps him to come up with new ideas. C. It saves the writing time available to him. D. It allows him to sit on the side and observe. C My father?s reaction to the bank building at 43rd Street and Fifth Avenue in New York city was immediate and definite: “You won?t catch me putting my money in there!” he declared, “Not in that glass box!” Of course, my father is a gentleman of the old school, a member of the generation to whom a good deal of modern architecture is upsetting, but I am convinced that his negative response was not so much to the architecture as to a violation of his concept of the nature of money. In his generation money was thought of as a real commodity (实物) that could be carried, or stolen. Consequently, to attract the custom of a sensible man, a bank had to have heavy walls, barred windows, and bronze doors, to affirm the fact, however untrue, that money would be safe inside. If a building?s design made it appear impenetrable ((难以渗透的), the institution (公共机构) was necessarily reliable, and the meaning of the heavy wall as an architecture symbol reflected people?s prevailing attitude toward money. But the attitude toward money has, of course, changed. Excepting pocket money, cash of any kind is now rarely used; money as a tangible commodity has largely been replaced by credit. A deficit(赤字) economy, accompanied by huge expansion, has led us to think of money as product of the creative imagination. The banker no longer offers us a safe: he offers us a service in which the most valuable 6

element is the creativity for the invention of large numbers. It is in no way surprising, in view of this change in attitude, that we are witnessing the disappearance of the heavy-walled bank. Just as the older bank emphasized its strength, this bank by its architecture boasts of imaginative powers. From this point of view it is hard to say where architecture ends and human assertion(人们的说法) begins. 51. The main idea of this passage is that________ . A.money is not as valuable as it was in the past B.changes have taken place in both the appearance and the concept of banks C.the architectural style of the older bank is superior to that of the modern bank D.prejudice makes the older generation think that the modern bank is unreliable 52 . How do the older generation and the younger one think about money respectively? A.The former thinks more of money than the latter. B.The younger generation values money more than the older generation. C.Both generations rely on the imaginative power of bankers to make money. D.To the former money is a real commodity but to the latter be a means to produce more money. 53. The words “tangible commodity” (Line 2, Para. 4) refer to something ______. A. that can be replaceable B. that is usable C. that can be touched D. that can be reproduced 54. According to this passage, a modern banker should be _____. A.ambitious and friendly B.reliable and powerful C.sensible and impenetrable D.imaginative and creative 55. It can be inferred from the passage that the author's attitude towards the new trend in banking is _______ . A.cautious B.regretful C.positive D.hostile 第二节 信息匹配(共 5 题;每小题 2 分,满分 10 分) 阅读下列癣用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卷上作答。 请将 55-60 各小题中的人物与 A-F 中的工作匹配起来。 A. Employer: an International School in Beijing Position: Administrative Assistant Requirements: 1. Bachelor Degree or above majoring in English; A high-level of Chinese-English and English-Chinese oral and written proficiency; 2. Computer proficiency (i.e.: Word, Excel) 3. Minimum 2 years relevant experience as a professional translator or administrative assistant B. Employer: An International Foreign Trade Company in Shenzhen Position: foreign trade clerk (males only) Requirements: 1. be familiar with foreign trade business processes, work experience preferred; 2. good at speaking, reading and writing in English; 3. travelling often both at home and abroad; 4. Strong business sense and negotiation skills. C. Employer: Good Day travel Agency in Guangzhou

7

Position: Tour Guides Requirements: 1. aged less than 30; 2. easygoing, open-minded, willing to meet and good at getting along with people of different kinds, especially foreigners. 3. Good at spoken English, acquisition of one more foreign language preferred. 4. fit, adaptable enough for frequent travelling abroad. D. Employer: Bright Foreign Languages School Position: English Teachers Requirements: 1. College graduates with at least Bachelor degree in English; and those from teaching universities are preferred. 2. Enthusiastic for teaching and have a will for life-long devotion to education. 3. Working in the suburban Senior campus. Males preferred. E. Shanghai Daily Position: English editors Requirements: 1. A recognized degree in English or a related discipline 2. Excellent writing skills, preferably with editing/journalism experience 3. Teaching or training experience in English or related subjects. F. Duran Education Group Position: Teachers Requirements: 1. native English speakers; 2. at least 1 year?s teaching experience in college; major in various subjects like math, accounting, physics, economy, English etc; 3. teaching in the branches of this group in Asia. 4. comfortable with living in foreign cultures for a long time. 56. Mary, an English major, will graduate from college this July. As the chairman of the Students Union, she is thought highly of as good leadership, outgoing, extraverted. She herself looks forward to a job that allows her to travel as much as possible around the world, instead of a sedentary job in the office. 57. Sarah majored in English and American Literature in a college in Texas and continued to teach there after graduation. She is quite curious about Chinese culture and desires to have a profound understanding of it by staying there for a long time. At the same time, however, loss of income is one concern that holds her back from making her dream come true. 58. Tim didn?t go to college. He started as an office clerk in a trade company and later rose to get involved in the business due to his hard work and intelligence. He also has taken part-time course of English to improve his competence. Now, he is seeking to make a change in a large-scale company.

8

59. Helen, a quiet girl, has been an English-Chinese translator for 3 years. Now tired of spending the whole day translating documents in the office, she wants a new job that involves more responsibilities in addition to written translation. 60. Jeff is about to graduate with a double degree in Journalism and English. He has taken a 3-month internship in a local newspaper, which arouses his strong interest in working with press. Of course, the ideal job is one that can also use his English proficiency to the full advantage.

Ⅳ 写作(共两节,满分 40 分) 第一节 基础写作(共 1 小题,满分 15 分) 【写作内容】 互联网除了给我们提供大量的信息以外,也革新了大家的购物方式。以下是对网上购物的优缺点概 括: 优点: 1. 产品:几乎所有你想买的东西都可以在网上买到----从食品,衣服到鲜花,机票 2. 方便:浏览某个网站,搜索其页面,直接找到自己想要的东西。 3. 节省:买家很容易比较价格,做出最满意的买卖 缺点: 个人信息泄漏,银行卡密码被盗 【写作要求】 只能使用 5 个英语句子表达全部内容。 参考词汇:革新 revolutionize 【评分标准】 句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。 第二节: 读写任务(满分 25) 阅读下面的短文,然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 Qixi Festival, the Chinese equivalent of Valentine?s Day that fell yesterday, was not only a disappointment for forgotten lovers, but also for businessmen left with empty pockets. Worse still is the suggestion that young people are beginning to turn their backs on traditional Chinese festivals, celebrating them with less and less enthusiasm. Many young people are not even aware of the Qixi festival or its cultural meaning, as media polls showed. The cold reception has prompted cultural experts to seriously worry that the lovers? festival, marked for generations since the Han Dynasty, is dying out. Some have even called for legislation to make the festival a legal “Chinese Lovers? Day”, which falls on the seventh day of the seventh month of the lunar year. But the effectiveness of such a measure is in doubt, although efforts to preserve traditional Chinese festivals are highly commendable. A growing number of traditional 9

Chinese festivals, such as the Dragon Boat Festival and Mid Autumn Festival, share the same fate as the Qixi Festival. Young people are showing less interest in traditional culture as symbolized by these festivals. Even if all traditional festivals are finally made legal, the risk of them becoming purely formalized celebrations with little meaning is there. If the younger generation fails to identify with the cultural significance of these holidays, there is little that can be done. 写作内容: 1. 概括短文的内容要点, 该部分的字数大约 30 词; 2. 就“该看重我们的传统节日吗?”这个主题发表你的看法, 至少包括以下的内容要点,该部分 的字数大约 120 词: (1) 传统节日的意义; (2) 西方节日盛行的原因; (3) 你的看法和建议。 写作要求: 1. 可以使用实例支持你的论点, 也可以参照阅读材料的内容, 但不得直接引用原文的句子; 2. 标题自定。 评分标准: 根据准确,语言规范, 内容适当, 篇章连续。

10

中山纪中、深圳外国语、广州执信 2010 届毕业班

英语科三校联合考试答案及评分标准
I. 听力 第一节 听力理解(共 15 小题:每小题 2 分,满分 30 分) 1 A 2 B 3 B 4 C 5 B 6 A 7 C 8 C 9 C 10 B 11 B 12 C 13 C 14 C 15 C

Ⅱ. 语言知识及应用 第一节 完型填空(共 10 小题:每小题 2 分,满分 20 分) 21 A Ⅲ. 阅读 22 B ? . 23 C 24 B 25 D 26 B 27 D 28 A 29 C 30 B

第一节 阅读理解(共 15 小题:每小题 2 分,满分 30 分)

41 C

42 D

43 D

44 A

45 B

46 D

47 B

48 C

49 B

50 A

51 B

52 D

53 C

54 D

55 C

第二节 信息匹配(共 5 小题:每小题 2 分,满分 10 分)

56 C 主观题参考答案 I. 听力

57 F

58 B

59 A

60 E

第二节 听取信息(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 题号 16 赋分 1 答案 8:30 (写 half past eight/eight thirty 因为格式不对不给分) 17 18 1 1 horses and equipment (horses 和 equipment 各 0.5) breaking /having a break (写 break 或 have a break 或 having break 给 0.5,其他均无分) 19 20 1 1 warm clothes (两单词各 0.5) four-day holiday / 4-day holiday (两单词各 0.5)

注:与参考答案不符的不给分 II. 语言知识及运用 第二节 语法填空(共 10 小题:每小题 1. 5 分,满分 15 分) 11

题号 31 32 33 34 35

赋分 1. 5 1. 5 1. 5 1. 5 1. 5

答案 they entertainment are called associated a

题号 36 37 38 39 40

赋分 1. 5 1. 5 1. 5 1. 5 1. 5

答案 Like that/which it unbroken below

注:单词拼写错误不给分, 36 题如果小写写成 like 给 1 分 Ⅳ. 写作 第一节 基础写作(共 1 小题,满分 15 分) 参考范文: In addition to the vast amount of information that the Internet provides us, it has revolutionized the art of shopping. Nearly anything you?d like to buy can now be bought online, ranging from food, clothing, flowers and plane tickets. More importantly, all you need to do is (to) go to a website and search through its pages until you find whatever you like. Besides, it is easy to compare prices and find the best deal. Despite the convenience, ease and low cost of online shopping, many individuals have ended up having their credit card code stolen or identity theft. 评分说明: 基础写作的评分建议采用分析法,即按照语言、内容和连贯三项指标分别给分,最后 累计作为该题的总得分。

项 目

赋分 7-8 5-6 3-4 1-2 0 备注 5 4

评分标准 具有很好的语言运用能力;语法和句子结构准确性高,词汇方 面使用较好,只有少许错误。 具有较好的语言运用能力;语法和句子结构准确性较好,有一 些语法结构或词汇方面的错误,但不影响理解。 语言运用能力一般;语法和句子结构基本准确,语法结构或词 汇方面的错误不影响理解。 语言运用能力较差;语法和句子结构基本不够准确,语法结构 或词汇方面的错误较多,而且影响了对句子意义的理解。 语言运用能力很差;语法、句子结构、词汇错误很多,句子意 义无法理解。 每多或少写一个句子,扣 1 分。 包括了所有信息内容。 包括了大部分信息内容。 包括了基本信息内容。 包括了小部分信息内容。 包括了少许信息内容。 没有包括所提供的信息内容。 内容连贯,而且结构紧凑。 内容连贯性比较好,而且结构比较紧凑。 内容连贯性较差,而且结构不够紧凑。 内容缺乏连贯性,而且结构松散。 文不对题,给 0 分。 12

语 言

内 容

3 2 1 0 2

连 贯
备注

1.5 1 0

第二节 读写任务(共 l 小题,满分 25 分) 参考范文 We Should Celebrate Our Traditional Festivals By illustrating how coldly the Qixi Festival is treated in China, the article shows us a serious problem that compared with some western festivals, our traditional festivals are becoming less and less attractive, especially to young people. (37 words) Traditional Chinese festivals are an important part of our country?s culture, and they carry great significance, which promote pride in our nation. Celebrating traditional festivals can strengthen the unity of the whole nation. Moreover, the celebration is a precious chance for family, friends to get together. However, nowadays western festivals are enjoying more and more popularities. There are a variety of reasons that contribute to it. To begin with, as China is opening to the outside world, more and more foreign ideas are accepted by people, including cultural concepts, like western festivals. Furthermore, some people even consider it cool to observe these festivals, Christmas and Valentine?s Day being the extreme examples. In my opinion, we should stick to the culture of our nation, and treasure our traditional festivals. I suggest we let our younger generation know more about our culture and the significance of the traditional festivals, and at the same time, make it a law to celebrate them. 评分参考: 1. Summary 部分主要检测学生是否能以约 30 个词概括原文并指出关键词句: comparison between the our traditional festivals and western ones, traditional festivals are becoming less attractive. 2. 正文部分学生应分层次分段论述,围绕主题”whether we should celebrate our traditional festivals”发 表自己的看法。 3.在写作方法上,学生可运用议论文的写法,根据题目要求,分三部论述,注意每段主题句是否提 出,如果缺失或不当,酌情扣分 : ①论述 Traditional Chinese festivals 的重要意义; ②分析 western festivals 流行的原因及表现,可适当举例分析; ③最后得出自己的观点或针对此发表相关的建议。 4. 如果漏写标题,总分扣 1 分;如果命题不当,扣 0.5-1 分。 5.卷面应该清晰整洁。 评分说明:读写任务的评分建议采用综合法,即根据总体印象给分。概要和文章的分值分别为 5 分 和 20 分。 读写任务的评分标准 项目 赋分 5 4 概 3 2 括 0-1 评分标准 按照要求概括了原文的主要信息,没有增加与原文无关的信息,语言结构 正确,行文规范。 基本按照要求概括了原文的主要信息,没有增加与原文无关的信息。语言 结构正确,行文规范。 基本按照要求概括了原文的主要信息,但包含一些不相关的信息。语言结 构基本正确,行文比较规范。 不能按照要求概括了原文的主要信息,包含较多不相关的信息。语言结构 不够准确,行文不够规范。 没有按照要求概括原文的主要信息,基本是不相关的信息。语言结构不准 确,行文不规范。

13

18-20

包含题目所给全部或绝大部分的内容要点。主题明确,内容丰富。 词汇丰富,用词得当。能有效运用合适的语言结构,而且没有(或极少) 语法错误。 篇章结构的连贯性好。 包含题目所给全部或绝大部分的内容要点。主题明确,个别内容不准确或 者不相关。 词汇较丰富,有个别用词错误。较好地运用了合适的语言结构,有少许的 语法错误。 篇章结构的连贯性较好。 包含题目所给全部或绝大部分的内容要点。主题比较明确,个别内容不准 确或者不相关。 词汇较丰富,有一定的用词错误。较好地运用了合适的语言结构,有少许 的语法错误。 篇章结构的连贯性较好。 包含题目所给的部分内容要点。主题基本明确,有些内容不准确或者不相 关。 词汇有限,有较多的用词错误。语言结构出现较多的语法错误。 篇章结构的连贯性一般。 只包含题目所给的个别内容要点。多数内容不相关或者不准确。文章有些 地方照抄原文。 词汇贫乏,有较多的用词错误。大多数的句子出现语法错误。 篇章结构的连贯性差。 只包含与题目所给要点内容有关的一些单词。主题不明确,文章基本照抄 原文。 词汇极其贫乏, 基本不能正确用词。 几乎没有正确的句子。 篇章结构零乱。 以下几种情况,给0分: 1)完全抄袭原文(或其它文章) 2)文不对题 3)只写一些零散的单词,完全没有表达完整的内容



14-17

11-13

作 7-10

4-6

1-3

0

14


更多相关文档:

2010届高三联合调研考试英语试卷(八校联考)

2010届高三联合调研考试英语试卷(八校联考)2010届高三联合调研考试英语试卷(八校联考...By the 1840s the number of cafés had grown to 3,000. The men who ...

深圳市2010届高三五校联考英语试题

深圳市2010届高三校联考英语试题。五校联考英语参考答案 I. 听力 第一节 听力理解(共 15 小题:每小题 2 分,满分 30 分) 1 B 2 C 3 A 4 C 5 B...

2010届高三英语上册四校联考试题

2010 届高三英语上册四校联考试题 英第一部分听力(共两节,满分30分(略) 第二部分 第1节 英语知识运用(共两节,满分45分) 每小题1分,第3节 满分15分) 语 ...

2010届高三英语上册一轮复习名校联考试题

2010 届高三英语上册一轮复习名校联考试题(三) 英语试题 本试卷分为第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,共 150 分,考试时间 120 分钟。考试结束后,将...

2015届高三联考英语答案

2015届高三联考英语答案_英语_高中教育_教育专区。2014 年下期三校联考高三英语答案 I. 听力 1—5:ACCBB 16:India 19:in one meal II.单选 21—25:ABBDB ...

2010届高三福建省三明市市区三校联考(英语)

2010届高三福建省三明市市区三校联考2010届高三福建省三明市市区三校联考隐藏>> 福建省三明市市区 福建省三明市市区三校 2010 届高三联考试卷 市市 英语试题 英语...

(理综)2010届高三三校联考试卷

(文综)2010届高三三校联考... (英语)2010届高三三校联考...1...理科综合三校联合参考答案 1 B 15 B 2 D 16 D 3 D 17 BD 4 D 18 ...

2010届高三英语上册元旦五校联考试题

2010届高三英语上册元旦五校联考试题_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。2010 届高三英语上册元旦五校联考试题 英语试题本试卷分为第 I 卷和第 II 卷两部分,...

2010届高三年级第三次四校联考英语

2010 届高三年级第三次四校联考 英语试题试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分 满分:150 分 考试时间:120 分钟 第Ⅰ卷(共两部分,共 115...

广东省三校2010届高三上学期期末联考(英语 )

广东省三校2010届高三上学期期末联考 英语试题三校:深圳市高级中学、潮州金山中学、肇庆中学 本试卷分为第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,第Ⅰ卷为1-...
更多相关标签:
稳派2017高三联考试卷 | 2017高三联考语文试卷 | 衡水中学高三联考 | 2017衡水高三大联考 | 全国大联考2017届高三 | 2017届高三第二次联考 | 金太阳2017高三联考 | 2017届高三第三次联考 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com