当前位置:首页 >> 英语 >> 2雅思阅读判断题讲解上

2雅思阅读判断题讲解上


雅思阅读判断题讲解
王莹

I. 做法
? ? ? ? ? ? 1. 准确理解题意 a) 语法主谓宾确定 b) 是否有好坏、优劣、快慢判断 c) 是否有极端词出现 d) 是否有比较 e) 是否有范围

? 1:定位,找出题目在原文中的出处。 ? (1)找出题目中的定位词,最好先定位到原 文中的一个段落。 ? (2)从

头到尾快速阅读该段落,根据题目中 的其它关键词,在原文中找出与题目相关的一 句或几句话。 ? (3)仔细阅读这一句话或几句话,根据解题 原则和规律,确定正确答案。 ? (4)要注意顺序性,即题目的顺序和原文的 顺序基本一致。

Ⅱ.原则和规律
? 1.True/Yes ? 第一种情况:题目是原文的同义表达 ? 例1原文:Few are more than five years . ? 译文:很少有超过五年的。 ? 题目:Most are less than five years . ? 译文:大多数都小于五年。

? 例2 原文:Frogs are losing the ecological battle for survival, and biologists are at a loss to explain their demise. ? 译文:青蛙失去了生存下来的生态竞争能力, 生物学家不能解释它们的死亡。 ? 题目:Biologists are unable to explain why frogs are dying. ? 译文:生物学家不能解释为什么青蛙死亡。

? 例3原文:Food production has kept pace with soaring populations mainly because of the expansion of artificial irrigation systems that make possible the growth of 40% of the world’s food.(剑7TIP2) ? 译文:食品供应能跟上人口剧增主要是由于人 工灌溉系统的增长使得世界粮食产量提高了 40%。 ? 题目:Feeding increasing populations is possible due primarily to improved irrigation system. ? 译文:改良后的灌溉系统使我们得以养活越 来越多的人口。

总结
? ? ? ? A)肯定=双重否定或正话反说 他长得很难看=他长得没有攻击性 B)同义词或同意短语 长得很难看=长得很抽象=长得很爱国=长 得很敬业=长得很提神=长得很像车祸现 场

? calculate, count, compute ? call, summon, send for ? cautious, attentive, prudent, careful ? cause, reason, excuse ? cease, pause, stop, halt, quit

? center, middle, heart, core, midst ? certainly, naturally, of course, surely ? certainty, assurance, conviction ? change, alter, vary, convert, modify, transform, turn

? 第二种情况: ? 题目是根据原文中的几句 话做出推断或归纳。
※避免自行推理或过度推理

? 例1 原文:Compare our admission inclusive fare and see how much you save. Cheapest is not the best and value for money is guaranteed. If you compare our bargain Daybreak fares, beware---most of our competitors do not offer an all inclusive fare. ? 译文:比较我们包含的费用会看到你省了很多钱。 最便宜的不是最好的。如果你比较我们的价格,会 发现绝大多数的竞争对手不提供一揽子费用。
? 题目:Daybreak fares are more expensive than most of their competitors. ? 译文:Daybreak的费用比绝大多数的竞争对手都 昂贵。

competitors

Inclusive money

cheapest

Not best

Not guaranteed

More expensive

better

guaranteed

? 例2原文:For example, it has been demonstrated that rapid response leads to a greater likelihood of arrest only if responses are in the order of 1-2 minutes after a call is received by the police. When response times increase to 3-4 minutes---still quite a rapid response---the likelihood of an arrest is substantially reduced. ? 译文:例如,只有反应时间在警察接到电话之后1-2分 钟,快速反应才会使抓住罪犯的可能性更大。当反应 时间增加到3-4分钟,仍然是非常快的反应,抓住罪犯 的可能性就 实质性的降低。 ? 题目:A response delay of 1-2 minutes may have substantial influence on whether or not a suspected criminal is caught. ? 译文:1-2分钟的反应延迟会对嫌疑犯是否被抓住产生 实质性的影响。

Rapid response
1-2min 3-4min

a greater likelihood of arrest

the likelihood of an arrest is substantially reduced.

? 剑七T2P3: ? 原文:When the project began, Makete District was vertually totally isolated during the rainy season. ? 题目:32. Prior to the start of MIPTP the Makete district was almost inaccessible during the rainy season. ? totally isolated=inaccessible

? 原文: Interesting facts regarding transport were found: 95% was on foot; 80% was within the locality; and 70% was related to the collection of water and firewood and travelling to grinding mills.

? 题目:34 The survey concluded that one-fifth or 20% of the household transport requirement as outside the local area.

剑七T3P1
? 原文:Whereas prehistoric man had no exposure to urban lifestyles – the forcing house of intelligence – the evidence suggests that ants have lived in urban setting for … ? 题目:2. City life is one factor that encourages the development of intelligence.

? 原文:Research conducted at Oxford, Sussex and ZOrich Universities has shown that when desert ants return from a foraging trip, they navigate by integrating bearings and distances, which they continuously update in their heads. ? 题目:4. Some ants can find their way by making calculations based on distance and position.

剑七T2P3
? 原文:At the same time, forests provide raw materials for human activities through their constantly renewed production of wood.
? 题目:29. Forests are a renewable source of raw material.

? 1.Global Water Crisis
? According to a report released by the World Water Organization (WWO), two-thirds of the world’s population will be facing water shortages by 2025. The report states that the world’s water supply is not keeping pace with demands being made upon it— consumption rose six-fold between 1900 and 1995, more than twice the rate of population growth. The report also says that while most wealthy countries will cope with falling water supplies due to efficient water management, poorer countries will suffer on a huge scale, making it even harder for them to escape poverty.

? 1. Giving the water crisis high priority at the World Summit on Sustainable Development in 2002. ? 2. Increasing investment in water supply sanitation and water resources to ensure that the basic needs of poorer communities are met before the luxury needs of the wealthy.

? The WWO says the scale of the crisis is such that the world will increasingly witness a new phenomenon, ―water refugees‖—millions of people being forced to leave their homes in search of clean water. Chronic water shortages are already being experienced around the world. Lake Chad in Africa, which provides water to 20 million people in six countries, has shrunk by 95% in the past 38 years. Two-thirds of China’s cities are facing severe water shortages and Delhi in India is predicted to run out of groundwater by 2015 at current usage rates.

? 3. Increasing efforts to meet commitments to reduce greenhouse gas emissions by 5% by 2012.

? The world’s water supplies are stretched to the limit due to escalating populations, rising agricultural use, poor management and the effects of global warming. Consequently the WWO is urging governments and institutions to take urgent action by:

? 4. Reintroducing traditional methods of water conservation in poorer countries. For example, water harvesting could significantly help to meet India’s water needs if land was set apart for rainfall collection.

2. Water is our most essential and basic requirement. Although water has been ? 1. Lack of water successfully harnessed for energy, irrigation regulation, and industry, we are increasingly paying a management and high cost for it as people in poorer countries investment by die from lack of a fresh, regular supply. governments in Worldwide water shortages will begin to poorer countries. threaten food production in many countries too. By 2025 the amount of water needed for ? 2. Global warming food production around the world will rise by which causes deserts 50%, due to population growth and higher to expand, rivers to standards of living. Poorer countries will face dry up, droughts to having to choose between using water for crop intensify and melting irrigation or domestic and industrial use. of the polar ice caps Consequently many may be forced to risk the which may lead to the vagaries of international markets by importing intrusion of salt water food. For the 1.3 billion people who live on $1 into freshwater a day or less, high grain prices could quickly supplies. become life threatening.

? Water is our most essential and basic requirement. Although water has been successfully harnessed for energy, ? 3. Unsustainable irrigation and industry, we are use of increasingly paying a high cost for it as groundwater people in poorer countries die from which occurs in lack of a fresh, regular supply. every continent Worldwide water shortages will begin except Antarctica. to threaten food production in many countries too. By 2025 the amount of water needed for food production around the world will rise by 50%, due to population growth and higher standards of living. Poorer countries will face having to choose between using water for crop irrigation or domestic and industrial use. Consequently many may be forced to risk the vagaries of international markets by importing food. For the 1.3 billion people who live on $1 a day or less, high grain prices could quickly become life threatening.

? The world’s water supplies are stretched to the limit due to escalating populations, rising agricultural use, poor management and the effects of global warming. Consequently the WWO is urging governments and institutions to take urgent action by:

? 4. Reintroducing traditional methods of water conservation in poorer countries. For example, water harvesting could significantly help to meet India’s water needs if land was set apart for rainfall collection.


更多相关文档:

雅思阅读是非无判断题技巧系列讲解

雅思阅读是非判断题技巧系列讲解_英语考试_外语学习_教育专区。雅思学习 ...所以今天我们继续雅思判断题 NG 的第二讲,不求百战必胜(判断题一题 不错) ...

雅思阅读判断题考点分析(二)

智课网 IELTS 备考资料 雅思阅读判断题考点分析() 摘要: 为了让大家快速的提高雅思成绩,接下来小编为大家带来雅思阅读判断题考点分析 ()相关内容,希 望大家...

雅思阅读判断题解析

智课网 IELTS 备考资料 雅思阅读判断题解析摘要: 下面小马小编为大家介绍一下...2.可以根据原文做适当的推断,但不能做无根据的自行推理或过度推断。 3.要注意...

雅思阅读判断题的比较关系解析

智课网 IELTS 备考资料 雅思阅读判断题的比较关系解析雅思 阅读判断题的比较关系...例 3: 剑桥 6 Test 2 Passage 3 Q40 此题是本文中另外一道含有“比较关系...

雅思阅读专项突破-判断题技巧系列讲解之二(Yes-True型)_雅思阅读

雅思阅读专项突破-判断题技巧系列讲解之二(Yes-True型)_雅思阅读_英语学习_外语...TRUE 的第一种情况:题目是原文的同义表达 (复习上一讲——原文请见朗阁海外...

雅思阅读:浅析2道易错判断题

雅思阅读:浅析2道易错判断题_其它课程_高中教育_教育专区。智课网 IELTS 备考资料 雅思阅读:浅析 2 道易错判断题摘要: 通过这两个典型的判断题的分析,考生们...

雅思阅读判断题中的比较关系

例 3: 剑桥 6 Test 2 Passage 3 Q40 此题是本文中另外一道含有“比较关系...以上就是关于雅思阅读判断题中比较关系的全部信息以及实例讲解,非常丰富,有条理,...

详解雅思阅读判断题

详解雅思阅读判断题_英语考试_外语学习_教育专区。智课网 IELTS 备考资料 详解...其他情况 五、参考试题 Cambridge IELTS 2 p60, p64 雅思阅读 文章来源 对于...

雅思A类阅读判断题标准(二)

智课网 IELTS 备考资料 雅思 A 类阅读判断题标准() 摘要: 雅思学术类考试作为准备出国学习的一项成绩,在很多学子的出国路上造成了不小的障碍。而阅读部 分...
更多相关标签:
雅思阅读判断题技巧 | 雅思阅读判断题 | 雅思阅读判断题 ppt | 雅思阅读判断题考点词 | 雅思阅读判断题简写 | 雅思阅读讲解 | 雅思阅读讲解视频 | 雅思阅读真题讲解 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com