当前位置:首页 >> 英语 >> 河南省郑州市2015年高中毕业年级第二次质量预测英语试题及答案

河南省郑州市2015年高中毕业年级第二次质量预测英语试题及答案


郑州市 2015 年高中毕业年级第二次质量预测 英语试题卷及答案
本试卷分第 I 卷(选择题)和第 B 卷(非选择题)两部分。第 I 卷包括第一、二部分和第 三部分的第一节,第 II 卷包括第三部分的第二节和第四部分。考试时间 120 分钟,满分 150 分(听力成绩算作参考分)。考生应首先阅读答题卡上的文字信息,然后在答题卡上作答, 在试题卷上作答无效。交卷时只交答题

卡。 第I卷 第一部分听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1 .5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A,B、C 三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1 .What sport does the woman like? A. Tennis. B. Skating. C. Swimming. 2. How much will the man pay for the tickets? A.$16. B.$32. C.$60. 3.What do we know about the speakers? A. The woman refuses the man's offer. B. They want to have a cup of coffee. C. The man will start out early tomorrow. 4. What will the weather be like tomorrow? A. Rainy. B. Cold. C. Windy. 5 .What is the woman thinking about? A. Getting an extra job. B. Doing better in her job. C. Changing her job. 第二节(共 15 小题;每小题 1 .5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A,B,C 三个选 项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小 题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6. What will the woman do this evening? A. Attend a party. B. Visit her grandma. C. Do some shopping. 7 .What does the man advise the woman to do? A. Make a skirt. B. Wear a necklace. C. Buy a handbag. 听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。 8 .What does the man think of the little village? A. It's too crowded. B. It's far from his factory. C. It's very nice. 9.Why couldn't the woman sleep well? A. She was afiaid of the bird.
·1 ·

B. She wasn't used to the silence. C. She was too tired to fall asleep. 10. What's the possible relationship between the two speakers? A. Husband and wife. B. Friends. C. Boss and clerk. 听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。 11.From whom did Tom get the idea of becoming a businessman? A. His college friends. B. His high school teachers. C. His friends' parents. 12. How much does Tom own of the company he works for? A. 6%.B. 8%.C. 50%, 13 .What mistake did Tom and his company make in the past? A. Producing simple things. B. Wasting lots of materials. C. Making products themselves. 听第 9 段材料,回答第 14 至 16 题。 14.What are the two speakers discussing? A. Where they should go for a holiday. B. Whether they should go on holiday. C. How they could save money for a holiday. 15.Why doesn't the man want to go to Florida? A. It is cold. B. It is far away. C. It is hot. 16. Where does the man prefer to go for the holiday? A. Sweden. B. Hawaii. C. Scotland. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17 .Where did the speaker go with Mary? A. A dance. B. A shop. C. A cinema. 18.Who was Mick? A. Mary's best friend. B. Mary's workmate. C. The speaker's dancing partner. 19.Why did the speaker's parents tell ahem to wait? A. They didn't.like Mick. B.They didn’t agree with Mary. C. They thought they were too young. 20. What does Maryalways say? A. You mustn't just sit there all the time. B. You must go out and make things happen. C. You must sit and wait for things to happen. 第二部分阅读理解(共两节,满分 4D 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上 将该项涂黑。 A
·2 ·

In April 2014,the world's oldest known message in a bottle was discovered floating in the Baltic Sea. It had spent 101 years lost in the ocean!The message was finally sent to the author's granddaughter. A German fisherman named Konrad Fischer found the brown bottle near Kiel,Germany. He said he nearly threw the bottle back into the water after pulling it out of a fishing net. Then he noticed something inside. The bottle in good condition contained a Danish postcard with two German stamps,dated May 17,1913. Although dampness had made most of the writing illegible(字迹模糊的),the readable part of the message asked whoever found it to return it to an address in Berlin. It even contained two stamps to pay for postage. From the address,researchers found that the postcard was written by a man named Richard Platz,who was 20 years old when he wrote the message. While he was hiking on the Baltic coast with a nature appreciation group,he threw the bottle into the sea. Then the researchers began a search for any living relatives of his. Sure enough,they were able to find his 62-year-old granddaughter,Angela Erdmann,who still lives in Berlin. “It was almost unbelievable,”Erdmann said upon being presented with her grandfather's bottle and message.“That was a pretty moving moment. Tears rolled down my face." Erdmann never knew her grandfather,who died in 1946,but says that the discovery of the bottle has made her want to learn more about him. The bottle remained on display at the International Maritime Museum in Hamburg until May 1 .After that,the researchers examined the postcard and tried to figure out the meaning of the rest of the message. Previously,the oldest message found in a bottle spent nearly 98 years at sea and was discovered in April 2012,according to Guinness World Records. 21 .When Konrad Fischer picked up the bottle from the sea, . A. he thought it would bring him good luck B. he noticed the postcard inside immediately C. he decided to uncover the secret of the bottle D. he wanted to throw it back into the sea at first 22. Why did Richard Platz throw the bottle with the message into the sea? A. He expected his granddaughter could find the postcard. B. He wished the finder would send the postcard to his home. C. He believed his postcard would be kept secret at sea forever. D. He thought he could make friends with the finder of the bottle. 23.What can be the best title for this passage? A. The finding of a floating bottle at the sea B. A one-century-old letter to a granddaughter C. The world's oldest message in a floating bottle D. The oldest Danish postcard in a floating bottle B When I began planning to move to Auckland to study,my mother was a little worried about the uncertainty of living in a place that was so different from India,where we lived. She worried
·3 ·

particularly about the lack of jobs,the cultural differences and the chance that I would face racism. Despite these worries,I came to New Zealand in July 2009. I have found the place and people very nice and supportive. Soon after I arrived,I realized the importance of getting a job to supply my living expenses. Determined to do this on my own ,I spent a whole day going from door to door asking for a job. However,I received little or no response. This became my routine every day after college for a few weeks. One afternoon,I walked into a building to ask if there were any job opportunities. The people there were very surprised,and advised me not to continue my job search in that manner. As I was about to leave,a clerk in the building,who had been listening to what the others had said, approached me and asked if I would wait outside. Fifteen minutes later,he returned. He asked me what my plans were and encouraged me to stay confident. He then offered to take me to the Royal Oak area to search for a job. I was a little surprised,but had a good feeling about him,so I went along. Along the way, I realized that I had run out of copies of my resume(简历).The man stopped at his business partner's office to make me 15 extra copies. He also gave me tips on dressing and speaking,and added that I should give him, a call if I ever needed anything. I handed out my resumes and went home feeling very satisfied. The following day,I received:call from。store in Royal Oak offering me a job. It seems that the world always gives back to you when you need it. And this time,it was a complete stranger who turned out to be a real blessing. 24. What wasn't the author's mother worried about? A. People might look down on the author. B. The author couldn't speak the local language. C. The author wasn't familiar with local customs. D. It might be difficult for the author to find a job. 25.After staying in New Zealand for a short time, the author A. decided to go back to his own country B. felt the local people were not very friendly C. had to find a job to cover his living expenses D. wanted to get a job that needed practical skills 26. When the author went into a building to look for a job, · A. a clerk gave him encouragement and advice B. he was confident that he would find a good one C. he found many college students like him already there D. a clerk recommended him to the company he worked for 27 .What is the story mainly about? A. How a stranger offered the author a job. B. How a stranger turned out to be a real blessing. C. How the author adapted himself to a new situation. D. How the author was helped to get a job by a stranger.
·4 ·

C The year of 2014 saw smart people always busy inventing useful things,which have helped to make the world better,smarter and a little more fun. Now,let's take a look at some of the inventions. Super banana Australian biogeneticist(生物遗传学家)James Dale visited Uganda,a poor African country,in the early 2000s, where he found that 15%-30% of children under 5 were at the risk of going blind because they didn't get enough vitamin A. Dale also learned that people there love bananas. They eat 3 to 11 bananas a day. So hecame up with an idea to plant bananas containing added nutrition in order to improve Ugandans' health . With the help of Bill Gates' foundation , Dale developed the“super banana,’·He added a gene to the fruit,making it rich in vitamin A.

·5 ·

28 .Which of the following statements would James Dale agree with? A. Children in Uganda should eat fewer bananas. B. Vitamin A is largely found in fruits like bananas. C .Super bananas are definitely a safe biological product. D. People's eating habits can be used to develop new food. 29.What is the biggest advantage of the 94Fifty Basketball? A. The sensors hidden inside can help players run faster in a game. B. It can help players to improve their shooting and ball-handling skills. C. It allows players to connect to their smartphones while playing basketball. D. The Bluetooth chip inside allows its users to listen to music while playing basketball. 30. What can we learn about the hovercraft from the text? A. It enables its users to float off the ground freely. B. It can work on many different kinds of surfaces. C. It still needs to improve its power and efficiency. D. It is an affordable means of transport for a family. 31.What do the hovercraft and wireless electricity have in common according to the text? A. They create magnetic fields to produce power. B. They apply technologies to many things in life. C. They are technologies which can produce electricity. D. They use wireless technology to improve their products. D
·6 ·

“Beauty is only skin deep." This expression means that beauty is only a temporary surface quality. Some beauty products can cause lasting damage that goes far below the surface of the skin. In America,many people use sunlight and non-natural light to darken their skin. Health experts advise against what is called“tanning”because of its links to akin cancer. In the African country of Senegal(塞内加尔),some women take health risks trying to do just the o te. An average beauty supply shop in Dakar has many kinds of skin-lightening creams and soaps. The World Health Organization says that 25%of Senegalese women use skin-lightening production a usual basis. These products can contain chemicals,like mercury(汞), hydroquinone(对苯二酚),etc. These are dangerous ingredients that can cause cancer and possibly other physical damage to the akin. They can actually burn the eyes and skin. Shop worker Adama Diagne advises her visitors to avoid the stronger products that promise fast results. She users a cream that is made from carrots,not the strong chemical,hydroquinone. She says that it is a personal choice and that no one pressures her. Some women want to be black every day,but for her,she likes to be a shade of brown. Women in Senegal say they lighten their skin for the same reason that women all over the world make changes to their appearance. They say they want to look beautiful,to find a husband, to stand out in a crowd or simply to look great for a special event. This thinking troubles Senegalese film-maker Khardiata Pouye Sall. So,she made“This Color That Bothers Me",a film about the subject of skin lightening. She said,“I used the most shocking images so that women would see the dangers. It is hard to understand why a woman says that dark skin is not beautiful. It is in their heads. They want to please a man,to he loved or they want to please society,to succeed." Ms. Sall says that the government needs to better control the marketing and the sale of skin-lightening products. But she adds that education is the best way to persuade people against using them. 32. The underlined part“the opposite" in Paragraph 2 means some Senegalese women . A. use sunlight to darken their skin B. try creams to prevent skin cancer C. use products to lighten their skin D. take health risks to become beautiful 33 .According to Adama Diagne,women shouldn't believe · A. beauty is just a personal choice B. a cream from carrots is healthier C. it is beautiful to be black every day D. a product can make you beautiful quickly 34 .We can infer that women in Senegal . A. attract attention with shockingimages B. don't consider dark skin to be beautiful C. find it hard to understand the true beauty D. put beauty in the first place in their heads 35.What is Sall's attitude towards skin-lightening products? A. Unsupportive. B.Casual. C. Responsible. D. Positive. 第二节(共 5 小题海小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。选项中有两项为多余选项。 Are you new to experiencing relationships? Well,let me give you~advice on how to have a healthy relationship with your partners. (1)Be an honest person with them. Don't hide things from them,and don't lie. Don't be
·7 ·

afraid to say things that aren't very flattering about yourself. Getting them to trust you is the most important element in any relationship. If there's no trust,there's nothing there. 36 (2) Make sure you give them respect. Now,respect isn't just simply treating them nicely. 37 You have to learn to adjust to their liking. Basically,learn to study your partners' moods, wants and needs. Dbn't just think about yourself,but think about what your partners need out of it as well. (3) Make sure you are encouraging to your partners. Always be willing to help them and give them honesty and positive at the~time. Make them feel you are someone they can really count on and build a future with. 38 (4) Make sure you' have a good sense of humor with them. Laughter is the key to happiness. Laugh a lot with them,and joke with them. Laughter may seem silly,but it's the secret to a lot in life. It will keep the sparks alive. 39 (5) Make sure the communication is good. This usually goes along with trust,so always communicate how you feel even if it's something that upsets you 40 If they did something that made you unhappy,tell them about it in a respectful manner.It's important to communicate this to them,not to keep it bottled up. A. There's a lot more to it. B. Show them your personality. C. Instead of screaming,talk to them: D. Laughter keeps the relationship strong and lasting. E. So please be honest and they'll learn to open up to you. F. Don't start to neglect them and make them feel unwanted. G. Your partners will be able to count on you when necessary. 第三部分语言知识运用 学优网gkstk168 (共两节,满分 45 分) 第一节完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项( A,B,C 和 D)中,选出可以填人空白处学优网 gkstk168 的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 I used to abandon myself to despair. Last year my mother 41 from。stroke(中风)and had an operation on her brain. I felt my whole world turn upside down and I had no 42 what I could do to help her to relieve her 43 . Tears welled up in my eyes whenever I was alone. Last month I 44 。precious watch,which was an 18-year-old birthday gift from my father. I could not fall asleep for a couple of nights because I felt 45 about the loss. There have been many 46 like these in my life. I could never figure out how to deal with such tough things 47 I read“If You Have a Lemon,Make a Lemonade" by American writer Dale Carnegie. “When the wise man is handed a lemon,he says,‘What 48 can I get from this? How can I 49 my situation? How can I turn this lemon into a lemonade?’”he wrote. I suddenly 50 that life is full of ups and downs,so I need to stay 51 all the time. Now when I think of my past,I wish I could have handled things 52 .When my mother was fighting for 53 ,I should have held her hands in mine,telling her things would get better instead of 54 and crying.
·8 ·

Several weeks ago,I took part in a campus singing competition. I didn't 55 a prize. If I had not 56 this article,I would definitely have felt 57 again. But instead,I smiled after the competition. I was happy that at least I had got some stage 58 . Life is not just a bed of roses. There are thorns(刺)as well,but these thorns help us Become 59 and strong. When life 60 us a lemon, let's try to make a lemonade. 41.A. resulted B. suffered C. survived D. escaped 42. A. hope B. wonder C. idea D. doubt 43. A. pain B. anxiety C. fear D. pressure 44. A. received B. sold C. fixed D. lost 45. A. unbelievable B. shameful C. angry D. terrible 46. A. diseases B. memories C. incidents D. difficulties 47. A. when B. until C. though D. since 48. A. lesson B. lemonade C. decision D. challenge 49. A. control B. accept C. improve D. avoid 50. A. realized B. thought C. discovered D. predicted 51 .A. healthy B. independent C. serious D. positive 52. A. exactly B. differently C. easily D. practically 53. A. recovery B. life C. freedom D. happiness 54 .A. shouting B.hiding C. quarreling D. regretting 55. A. expect B. miss C. win D. refuse 56. A. figured out B.written down C. found out D. come across 57.A. embarrassed B. discouraged C.excited D. concerned 58.A. performance B.experience C.progress D. effect 59. A. brave B. calm C. great D. clever 60. A. shows B. makes C. gives D. sends 第 11 卷 第三部分语言知识运用(共两节,满分 45 分) 第二节(共 10 小题;每小题 1 .5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填人适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式,并将答 案填写在答题卡相应的位置上。 Two weeks before Christmas,two little girls were walking down the street 61t hey saw old Harry,who was on his knees pulling weeds from around a tree. He wore a pair of worn gloves.His fingers were sticking out 62 the ends,blue from the cold. They stopped to talk to him. Harry told them he 63 (get) the yard in shape as a Christmas gift for his mother,who had died several years before.“My mother was all I had. She loved her yard and trees,so I do this for her every Christmas." His -words touched the girls and soon they 64 (join) him,pulling weeds. When they finished,Harry pressed a coin into each of their hands.“I wish I could pay you more,but that's all rve got right now,”he said. The girls had often passed his house,and they remembered that it had always been 65 poor condition. No decorations to add cheeriness were anywhere in sight.
·9 ·

As they walked on,the coin in one little girl's hand seemed to burn a hole of 66 (guilty).The next day she called her friends.67 they agreed to put their coins in a jar marked“Harry's Christmas Gift".Then they began to seek out small jobs to earn more.Every coin they earned went into the jar. Finally,they had enough 68 (buy)new gloves. Christmas Eve found them on Harry's doorstep singing carols. They presented him with the gloves. With69 (tremble)hands,he held the gloves to his face and wept. No doubt he once again felt 70 love of others as the girls reached out to him. 第四部分写作(共两节,满分 35 分) 第一节短文改错(共 to 小题;每小题 1 分,满分 to 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中 共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(n),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意: 1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Dear Mandy, Pm not doing well in my lessons at school,especial in maths. My dad says I must try hard because he wants me go to university. He thinks I'm lazy,but it's not true. I work really hard, often study late into the night!I've tried to talk to my mother,but she always said I have to work as hard like my brother does. My brother doesn't study very hard,and he always gets excellent grades. It's not fair! The only thing I like it is art. My teacher says rm the best student she's had for year. When I told my dad,all he said was,“You mustn't waste your time in art. You must focus your mind on your lessons!”Pm feeling quite puzzling what to do now.Would you please help me out? Thanks a lot! Yours sincerely, Lisa 第二节书面表达(满分 25 分) 假定你是李华,下面四幅图画描绘了发生在你上学路上的一件事情,请根据图画内容用

·10·

2015 年高中毕业年级第二次质量预测 英语
一、选择题(1-60) : 1.C 2.B 3.A 4.B 5.C 15.B 16.C 17.A 18.C 28.D 29.B 30.C 31.A 41.B 42.C 43.A 44.D 54.B 55.C 56.D 57.B

参考答案

6.A 7.B 8.C 9.B 10.A 11.C 12.A 13.C 14.A 19.C 20.B 21.D 22.B 23.C 24.B 25.C 26.A 27.D 32.C 33.D 34.B 35.A 36.E 37.A 38.G 39.D 40.C 45.D 46.C 47.B 48.A 49.C 50.A 51.D 52.B 53.A 58.B 59.A 60.C

二、语言知识运用第二节(61-70) : 61. when 62. of 63. was getting / would get 68. to buy 69. trembling 70. the

64. joined

65. in

66. guilt

67. And

三、短文改错: Dear Mandy, I’m not doing well in my lessons at school, especial in maths. My dad says I must try hard
·11·

especially because he wants me ∧ go to university. He thinks I’m lazy, but it’s not true. I work really hard, to often study late into the night! I’ve tried to talk to my mother, but she always said I have to work studying says as hard like my brother does. My brother doesn’t study very hard, and he always gets excellent as but grades. 学优网gkstk168 It’s not fair!

The only thing I like it is art. My teacher says I’m the best student she’s had for year. When years I told my dad, all he said was, “You mustn’t waste your time in art. You must focus your mind on on / over your lessons!” I’m feeling quite puzzling what to do now. Would you please help me out? Thanks puzzled a lot! Yours sincerely, Lisa 注:第 3 处(第 73 题) :若在 often 前加 and 亦可;第 5 处(第 75 题) :若删除 as 亦可。 四、书面表达(One possible version) : 学优网gkstk168 I was walking to school this morning when I caught sight of an old woman with a walking stick lying on the ground. I quickly ran over to help her up and asked her what was wrong with her. She told me she slipped and fell due to heart trouble. I was worried and decided to take her to a hospital. And then I went to a department store near the hospital and contacted her family. Soon her son and daughter came to the hospital. They thanked and praised me for my kindness by writing me a thank-you letter. Although I was late for school today, I felt very proud of what I had done.

评卷细则
一、机器阅卷部分(共 100 分) 1-20 题,共 20 小题,每小题 1.5 分,共计 30 分(不计入总分) 。 21-40 题,共 20 小题,每小题 2 分,共计 40 分。 41-60 题,共 20 小题,每小 学优网gkstk168 题 1.5 分,共计 30 分。 二、人工阅卷部分(共 50 分) (一)语言知识运用第二节 61-70 题,共 10 小题,每小题 1.5 分,共计 15 分。 1.单词拼写正确、形式正确,每小题给 1.5 分。
·12·

2.英、美拼写及词汇用法均可接受。 3.若只写出单词的原形,但形式不正确,不给分。 4.若书写较差以致影响评判,不给分。 5.若不在指定答题位置答题,不给分。 6.若用铅笔答题,不给分。 (二)短文改错 本题共 10 个小题,每小题 1 分,共计 10 分。 1.每找准一处错误,改错符 学优网gkstk168 号正确、答案正确、且答案写在指定的位置,给 1 分,不能出现给半分的现象。只允许修改 10 处错误,多者(从第 11 处起)不计分。 2.若找准错误,改错符号正确,但答案不正确,不给分。 3.每处错误及其修改均仅限一词,若与此不符,不给分。 4.若找准错误,答案正确,但改错符号不正确,或没有改错符号,或答案未写在指定的位置, 不给分。 5.若一处错误用两种改错符号,不给分。 6.用文字表述答案,或不用指定符号改错,不给分。 7.凡与该题参考答案不符者,不给分。 8.用铅笔答题,不给分。 注意: 1.给分前,先确定考生改正的错误个数。若多于 10 处,只评前 10 处,从第 11 处起,无论考生 答对与否,均不给分。 2.若考生未找够 10 学优网gkstk168 个错误,按其改正的正确处的个数给分。 3.若考生修改的错误顺序与答案不符,但改错的数量在 10 个以内,按其改正的正确处的个数 给分。 (三)书面表达 1.评分原则 (1)本题总分为 25 分,按 5 个档次给分。 (2)评分时,首先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量, 确定或调整档次,最后给分。 (3)词数少于 80 和多于 120 的,从总分中减去 2 分。 (4)评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性、上下文 的连贯性及语言的得体性。 (5)拼写与标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。 英、美拼写及词汇用法均可接受。 (6)如果书写较差,以致影响交际,将分数降低一个档次。 (7)如果时态出错较多,从得分中扣除 3-5 分。 (8)用铅笔答题,不给分。 2.各档次的给分范围和要求 (1)第五档:21—25 分。 完全达到了试题规定的任务,完全达到了预期的写作目的。 ●覆盖所有内容要点。
·13·

●应用了较多的语法结构和词汇。 ●语法结构或词汇方面有些许错误,但为尽力使用较复杂的结构或较高级词汇所致。 ●具备较强的语言应用能力。 ●有效地使用了语句间的连接成分,使全文结构紧凑。 (2)第四档:16—20 分。 完全达到了试题规定的任务,达到了预期的写作目的。 ●虽漏掉 1、2 个次重点,但覆盖所有主要内容。 ●应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。 ●语法结构或词汇方面应用基本准确,些许错误主要是因尝试较复杂的语法结构或词汇所致。 ●应用简单的语句间的连接成分,使全文结构紧凑。 (3)第三档:11—15 分。 基本完成了试题规定的任务,整体而言,基本达到了预期的写作目的。 ●虽漏掉一些内容,但覆盖所有主要内容。 ●应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。 ●有一些语法结构或词汇方面的错误,但不影响理解。 ●应用简单的语句间的连接成分,使全文内容连贯。 (4)第二档:6—10 分。 未恰当完成试题规定的任务,信息未能清楚地传达给读者。 ●漏掉或未描述清楚一些主要内容,写了一些无关的内容。 ●语法结构单调、词汇项目有限。 ●有一些语法结构方面的错误,影响对写作内容的理解。 ●较少使用语句间的连接成分,内容缺少连贯性。 (5)第一档:1—5 分。 未完成试题规定的任务,信息未能传达给读者。 ●明显遗漏主要内容,写了一些无关内容,原因可能是未理解试题要求。 ●语法结构单调、词汇项目有限。 ●有较多语法结构或词汇方面的错误,影响对写作内容的理解。 ●缺乏语句间的连接成分,内容不连贯。 (6)0 分 未能传达给读者任何信息:内容太少,无法评判;写的内容均与所要求的内容无关或所写内容 无法看清。 2015-4-1

·14·


更多相关文档:

河南省郑州市2015年高中毕业年级第二次质量预测英语试题及答案

河南省郑州市2015年高中毕业年级第二次质量预测英语试题及答案_英语_高中教育_教育专区。可编辑可自由选题 郑州市 2015 年高中毕业年级第二次质量预测 英语试题卷及...

2015年河南省郑州市高中毕业年级第二次质量预测 英语试题

2015年河南省郑州市高中毕业年级第二次质量预测 英语试题_高三英语_英语_高中教育_教育专区。2015 年河南省郑州市高中毕业年级第二次质量预测 英语试题本试卷分第 ...

郑州市2016年高三第二次质量预测英语试题及答案

郑州市2016年高三第二次质量预测英语试题及答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。郑州市 2016 年高中毕业年级第二次质量预测阅读理解 A Jumanji (勇敢者的游戏)...

郑州市2015年高中毕业年级第二次质量预测英语

郑州市2015年高中毕业年级第二次质量预测英语_高三英语...2.若找准错误,改错符号正确,但答案不正确,不给分...(2)第四档:16—20 分。 完全达到了试题规定的...

河南省郑州市2015年高中毕业年级第二次质量预测英语答案

河南省郑州市2015年高中毕业年级第二次质量预测英语答案_高三英语_英语_高中教育...2015国家公务员考试备战攻略 2015国考行测模拟试题及历年真题 2015国考申论押密...

河南省郑州市2015年高中毕业年级第二次质量预测英语试题(解析)

河南省郑州市2015年高中毕业年级第二次质量预测英语试题(解析)_英语_高中教育_教育专区。郑州市 2015 年高中毕业年级第二次质量预测 英语试题卷试卷总评: 整套试卷...

河南省郑州市2015年高中毕业年级第二次质量预测英语试题

河南省郑州市2015年高中毕业年级第二次质量预测英语试题_英语_高中教育_教育专区。英语试题卷第I卷 第一部分听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小...

郑州市2016年高三第二次质量预测英语试题及答案

郑州市2016年高三第二次质量预测英语试题及答案_高考_高中教育_教育专区。郑州市 2016 年高中毕业年级第二次质量预测阅读理解 A Jumanji (勇敢者的游戏)is a ...

河南省郑州市2015年高中毕业年级第二次质量预测语文试题

河南省郑州市2015年高中毕业年级第二次质量预测语文试题_语文_高中教育_教育专区。河南省郑州市2015年高中毕业年级第二次质量预测语文试题.doc2015...
更多相关标签:
郑州市第二次质量预测 | 河南省郑州市 | 河南省郑州市郑东新区 | 河南省郑州市金水区 | 河南省郑州市中牟县 | 河南省郑州市二七区 | 河南省郑州市升压器 | 河南省郑州市高新区 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com