当前位置:首页 >> 英语 >> 2014高考被动语态专项练习

2014高考被动语态专项练习


英语语法

被动语法

Luna

被动语态
一、被动语态概述 语态是动词的一种形式, 用以说明主语与谓语动词之间的关系。英语的语态 共有两种:主动语态和被动语态。主动语态表示主语是动作的执行者,被动语态 表示主语是动作的承受者。被动语态是动词的一种特殊形式,一般说来,只有需 要动作对象的及物动词才有被动语态。

汉语往往用"被"、"受"、"给"等词来表示 被动意义。 如:He opened the door.他打开了这扇门。(主动语态) The door was opened.这扇门被打开了。(被动语态) 二、被动语态的构成 被动语态由"助动词 be+及物动词的过去分词"构成。被动语态的时态变化只 改变 be 的形式,过去分词部分不变。疑问式和否定式的变化也如此。 1、被动语态的时态较常见的八种,现以动词 clean 为例列表说明: 2、被动语态的句式变化: 以一般现在时和动词 invite 为例,列表说明被动语态的句式变化: 3、含有情态动词的被动语态 情态动词的被动语态结构为:情态动词+be+过去分词;其时态及句型的变化 仅由情态动词完成,"be+过去分词"部分不变。如: Tables can be made of stone.桌子可由石头制造。 Tables could be made of stone at that time.那时桌子可由石头制造。(一般过去 时) Can tables be made of stone? 桌子能用石头制造吗?(疑问句) 三、被动语态的用法: 1、不知道或没有必要指出谁是动作的执行者时。 The bridge was built last year.这座桥是去年建造的。

1

英语语法

被动语法

He was elected chairman.他被选为主席。 2、 当更加强调动作的承受者时。此时动作的执行者由 by 引导置于谓语动 词之后,不需要时可以省略。 The room hasn't been cleaned yet.房间还没有打扫。 The tiger was killed by him.老虎被他杀死了。 3、当动作的执行者不是人时,多用被动语态。如: The window was blown by wind.窗户被风吹开了。 The whole village has been washed away by the flood.整个村庄都被洪水冲走 了。 4、表示客观的说明常用"It is + 过去分词."句型。 It is said that Lucy has gone abroad.据说露茜已经出国了。 It is believed that he is a spy. (=He is believed to be a spy.)大家相信他是个间 谍。 其它常见的"It is + 过去分词+ that"句型还有 It is reported that…据报道 It is said that…据说 It is believed that…大家相信 It is suggested that…有人建议 四、主动语态变为被动语态的注意事项: (1)主动句中的主语如果是 people, we, you, they, somebody 等含糊地表示"人 们"、"大家"的单词,变为主动句时,通常删去"by…",但原主语被强调者除外。 如: They set up this hospital in 1975. → This hospital was set up in 1975. 这所医院建于 1975 年。 Only he can finish the job. → 只有他能完成这项工作。 The job can be finished only by him.这项工作只能由他来完成。
2

英语语法

被动语法

(2)含有双宾语,即直接宾语和间接宾语的句子,每个宾语都可变为被动语 态的主语,即其被动语态有两种形式。但多以间接宾语作主语。 Jack told us the truth.杰克告诉了我们真相。 We were told the truth by Jack. The truth was told (to) us by Jack. 五、动词的主动形式表示被动之意 以主动形式表示被动之意的动词多为连系动词,如:look, feel, smell 等。下 列动词没有被动式:happen, cost,take,have An accident was happened yesterday.(× )昨天发生了一起事故。 An accident happened yesterday.( ) The flower smells sweet.这花闻起来很香。 The watch looks good.这表看起来很好。 六、各种时态的被动语态举例(以动词 do 为例) 1.一般现在时(am/ is/ are +done) English is spoken by lots of people in the world. 世界上的许多人都说英语。 Class meeting is held every Thursday. 每周四都举行班会。 2.一般过去时(was/ were+done) The cup was broken by the boy. 杯子被那个男孩打碎了。 He was saved at last. 他最终获救了。 3.一般将来时与过去将来时(will/ shall be +done; would/should be +done) A speech will be given this afternoon. 今天下午有一个演讲。 A new road will be built next year. 明年要修一条新马路。 4.现在进行时与过去进行时(am/ is/ are being +done; was/ were being +done) The machine was being repaired at this time yesterday. 昨天这时,机器正在被 修理。
3

英语语法

被动语法

The problem is being discussed now. 问题正在被讨论。 5.现在完成时(have/ has been + done) Two hundred trees have been planted by now. 到现在为止, 已经种了二百棵树 了。 The book has been read many times by me. 这本书已经被我读了许多遍了。 6.过去完成时(had been+done) They said they had been invited to the party. 他们说已经被邀请参加晚会了。 She found the house had been destroyed by the storm. 她发现房子已经被暴风 雨摧毁。 被动语态专项练习 单项选择 1. Good books ____ again and again. A. should be readed B. should be read C. must read D. ought to read 2. The children ____ by the nurse. A. were looked B. looked after C. were looked after D. looked 3. He ___ some pieces of advice, but he ____ to them. A. gave, didn't listen B. was given, wasn't listened C. give, wasn't listened D. was given, didn't listen 4. When____ the accident _____ ? A. was, happen B. did, happen C. is, happen D. was, happened 5. The question ____ by us soon. A. is going to discuss B. will discuss
4

英语语法

被动语法

C. is going to be discussed D. has been discussed 6. The lab ____ about five years ago. A. was builded B. was built C. builds D. has been built 7. A lot of tall buildings _____ in his hometown in the last three years. A. have set up B. have been set up C. were set up D. set up 8. They ____ printing 500 copies by the end of last month. A. had finished B. have finished C. had been finished D. have been finished 9. Rice ___ also _____ in their hometown. A. is…grown B. is…grew C. was…grew D. was…grown 10. He ____ by the teachers. A. is always praised B. praises C. have been praised D. always is praised 11. Great changes ____ place. Many new schools____ . A. have taken, have been opened B. take, are open C. are taken, open D. have been taken, are opened 12. The picture______ in October, 1996. A. was taking B. had been taken C. was taken D. had taken 13. We can't use the bridge now, because it______ . A. has been repaired B. is repairing C. is repaired D. is being repair 14. I ______the way to the railway station by a policeman. A. was shown B. showed C. have shown D. was showing 15. The war______ in 1941. A. broke out B. had been broken out C. was broken out D. had broken out
5

英语语法

被动语法

16. When water______ , it will be changed into vapour. A. is heated B. heating C. has heated D. heats 17. We can't enter the room because its door______ . A. locked B. locks C. is locked D. is locking 18. They ______day and night. A. are made work B. are made to work C. made to be worked D. are making to work 19. Chang'an Road is ______of people. A. filled B. fill C. full D. fulled 20. Man-made satellites ______into space by many countries. A. was sent up B. is sent up C. have been sent up D. has been sent up 21. This English song _____ often _____ by the children. A. is, singing B. is, sung C. will, sing D. was, sung 22.The windows of our house _____once a week. A. must clean B. have cleaned C. is cleaned D. are cleaned 23. When ______ the People's Republic of China_____ ? A. was, found B. was, founded C. did, found D. does, found 24. Mary's radio ______ by my brother just now. A. will be mended B. has mended C. was mended D. mended 25. Your exercise books _____ after class. A. will hand in B. must hand in C. handed in D. must be handed in 26. Some trees may ______ at other times of the year. A. be planted B. plant C. are planted D. will be planted
6

英语语法

被动语法

27. The sun _____ at night as usual. A. can be seen 参考答案 Ⅰ 单项选择 1. B 2. C 3. D 4. B 5. C 6. B 7. B 8. A 9. A 10. A 11. A 12. C 13. D 14. A 15. A 16. A 17. C 18. B 19. C 20. C 21.B 22. D 23.B 24. C 25.D 26. A 27. C 28. B 29. C 30. B 被动语态专项训练: 1. I’ll be going to work on foot while my bicycle------. (a) is being repaired (c) will repaired (b) is repaired (d) has been repaired B. can't see C. can't be seen D. doesn't see

2. The radar sets------for a long time without any trouble. (a) have been running (c) have run (b) have been run (d) were running

3. While the ice box------, a lot of defects were found. (a) was being examined (c) was examining (b) was examined (d) had been examined

4. Do you remember------to Dr. Henry during your last visit? (a) to be introduced (c)having introduced 5. The book if worthy of------. (a) reading (b) read (c) having read (d) being read (b) being introduced (d) to have introduced

6. I dislike------while try to learn skiing. (a) being looked at (b) looking at
7

英语语法

被动语法

(c) to look at

(d) having looked at

7. “Do you have any clothes------today?” my mother asked. (a) to wash (b)be washed (c) wash (d) to be washed

8. Excuse me, but it is time to have your temperature------. (a) taking (b) to take (c) take (d) taken

9. Let teachers’ words------. (a) being remembered (c) he remembered 10. He has come to------. (a) checked his blood pressure (c) have his blood pressure checked (b) having his blood pressure checked (d) have checked his blood pressure (b) remembering (d) remember

Keys: A A A B D A D D C C

被动语态专项训练 2
1)It is said that a new robot ____by him in a few days. A) designed designed 2)We are late. I expect the film ____by the time we get to the cinema. A) will already have started C) shall have already started B) would already have started D) has already been started B) has been designed C) will be designed D) will have been

3) She will stop showing off if no notice____ of her. A) is taken B) takes C) will be taken D) has taken

4) Diamond ____in Brazil in 1971. A) is found B) has been found C) was found D) had been found

5)“Have you movedsintosthe new flat?” “Not yet. The room____.” A) has been painted B) is painted C) paints D) is being painted

6) My pictures ____until next Friday. A) won't develop B) aren't developed C) don't develop D) won' t be

8

英语语法

被动语法

developed 7) Tim ____since he lost his job three weeks ago. A) had been unemployed unemployed 8) A great number of colleges and universities ____since 1949. A) has been establish B) have been established C) have established established 9) I'll have to push the car to the side of the road because we ____if we leave it here. A) would be fined fined 10)“____two tickets for the new play at the Grand Theatre on Saturday. Shall we go and see it together?” A) They have been given me 11) The subject of these lectures ____by the lecture committee. A) is announced announced 12) I found an aspirin bottle ____dropped on the floor of David's room. A) was B) had C) had been D) is B) have been announced C) are announced D) has been B) I have been given C) I am given D) They have given to B) will be fined C) will being fined D) will have been D) had been B) was unemployed C) has been unemployed D) has

13)The goods ____when we arrived at the airport.

A) were just unloadingB) were just been unloading C) had just unloaded D) were just being unloaded 14) If one ____by pride, he will reject useful advice and friendly assistance. A) overcomes B) is overcome C) has been overcome D) overcome

15) Most environment problems exist because adequate measures for preventing them ____taken in the past. A) was not B) were not C) were not being D) had not been

16) You ought to have put the milk in the refrigerator, now ____sour.

9

英语语法

被动语法

A) I smell

B) it is smelt

C) it smells

D) it is smelling

17) After the race____, the celebration began. A) had been won B) is won C) will be won D)has been won

18) He was here for a little while, but I don't knowswhereshe ____now. A) is B) was C) had been D) has been

19) The young teacher has ____ competent. A) been proved to be B) proved to be C) been proved D) proved being

20) Pluto, the outermost planet of the solar system, ____photographically in March 1930. A) discovered B) was discovered C) by discovery D) when discovered

21) To get a better view of the stage, ____. A)our seats had to be changed C) we had to change our seats B) our seats were changed D) our seats were changed by us

22) After synthetic____, engineers had a better choice of material. A) created B) has created C) has been created D) had been created

23) I think much attention ____your pronunciation. A) must be paid to to 24) Since 1970, millions of enthusiasts ____Vitamin C, which they believe can remedy the common cold. A) have taken B) have been taken C) have been taking D) have been taking B) ought to be paid to C) must pay to D) should be paid

25) I don't remember ____the chance to try this method. A)shavingsbeen given given 26) We could ask someone to do the work privately without it____. A) know B) be known C) being known D) to be known B) to have been given C)shavingsgiven D) to have

27) The construction of the laboratory ____by the end of next month. A) must be completed B) must have been completed C) will be completing D) will have been completing 28) They would tell how the African ____on a ship to an American port. A) was brought B) could have been brought
10

英语语法

被动语法

C) had been brought

D) was to be brought

29) He does not possess a bicycle, this one he uses ____to Peter. A) is belonged to B) belonged C) belongs D) is belonging

30) Negotiation ____again with Moscow tomorrow, a great event will be discussed then. A) is to be opened opens 31) The reason for all the changes being made ____to us yet. A) has not explained were not explained 32) Experiments in the photography of moving objects ____in both the United States and Europe well before 1900. A) were conducting conducted 33) When he turned the corner, he found himself ____by a man in black. A) tailed B) been tailed C) was tailed D) had been tailed B)were conducted C) had been conducted D) had B) has not been explained C) did not explained D) B) is on the point of opening C) is going to open D)

34) A candidate for the democratic presidential nomination ____at this moment. A) is interviewing B) being interviewed D) interviewing

C) is being interviewed

35) As we approached the work site, the workers were seen ____the new house. A) building B) build C) built D) to build

36) As we know, all the regulations in school ____. A) must keep to B) must be kept C) must keep D) must be kept up

37) The composition ____any more. A) need not to be corrected C) doesn't need be corrected B) doesn't need to be corrected D) need not correct

38) The bank is reported in the local newspaper ____in broad daylight yesterday A) to be robbed B) to have keen robbed C) robbed D)shavings been robbed

39) Hurry up, or the tickets ___out by the time we get there. A) will have sold B) will sell C) have sold D) will have been sold

40) He cleaned the glasses carefully for fear that it ____.
11

英语语法

被动语法

A) was damaged

B) should be damaged

C) damaged D) would be damaged

被动语态部分练习题答案: 1)C 2)A 3)A 4)C 5)D 6)D 7)C 8)B 9)B 10)B11)D 12)C 13)D 14)B 15)B 16)C 17)A 18)A 19)B20)B 21)C 22)D 23)A 24)C 25)A 26)C 27)A 28)C29)C 30)A 31)B 32)C 33)A 34)C 35)A 36)B 37)B38)B 39)D 40)B

12


更多相关文档:

被动语态专项复习练习题

被动语态专项复习练习题_理学_高等教育_教育专区。高中英语语法夯实基础练习题 被动语态 一般将来时的被动语态将来时的结构 will/shall + do be + going + to ...

高三英语被动语态专题复习

高三英语被动语态专题复习_英语_高中教育_教育专区。高三复习使用,值得拥有。高三英语被动语态专题复习英语有两种语态:主动语态(active voice) 和被动语态(passive ...

高考被动语态习题

are rebuilt now 被动语态部分练习题答案: 1-5CAACD 6-10DCBBB 11-15DCDBB...专题推荐 2014高考语文新课标I卷... 2014高考语文北京卷真... 2014年...

高三被动语态专项练习

高三被动语态专项练习_高二英语_英语_高中教育_教育专区。高三被动语态专项练习一...文档贡献者 heliang1216 贡献于2014-09-18 相关文档推荐 暂无相关推荐文档 ...

2014中考被动语态练习

2014中考被动语态练习_英语_初中教育_教育专区。动词语态—被动语态英语的谓语动词有两种语态:主动语态和被动语态。 Tom broke the window. ①②③ (主动语态) The...

被动语态高考真题118道+答案

被动语态高考真题118道+答案_英语_高中教育_教育专区。被动语态专项练习 1、The new suspension bridge ___ by the end of last month. (2001 上海春季) A. ...

历年高考被动语态被动语态高考试题

历年高考被动语态被动语态高考试题_英语_高中教育_教育专区。历年被动语态高考试题...文档贡献者 ssmidqg24515 贡献于2014-08-16 1/2 相关文档推荐...

被动语态专项训练及短文训练

被动语态专项训练及短文训练_初三英语_英语_初中教育_教育专区。三、被动语态专项...初二被动语态专项训练题 1页 1下载券 高考英语被动语态专项训... 2页 5下载...

2015中考被动语态专题讲练(附2014真题)

2015中考被动语态专题讲练(附2014真题)_初三英语_英语_初中教育_教育专区。2015中考被动语态专题讲练(附2014真题) 2015 中考被动语态专题讲练(附 2014 真题) 1....

【整理】2014年中考英语总复习动词语态专项练习

【整理】2014年中考英语总复习动词语态专项练习_英语_初中教育_教育专区。2014-...如果是主动关系则用主动语态, 反之如果 是动宾关系,则用被动语态,尤其要注意...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com