当前位置:首页 >> 英语 >> 计算机专业英语试题及答案(B)

计算机专业英语试题及答案(B)


题号 得分 得分 阅卷人













总分

一 、 Give out the full names for the following abbreviations(写出下列缩写词的全称)(15%



WAN__________________________________________________ HTTP__________________________________________________ NT____________________________________________________ CEO__________________________________________________ DBMS________________________________________________ ISP___________________________________________________ XML__________________________________________________ BIOS_________________________________________________ IT____________________________________________________ WWW_______________________________________________

得分

阅卷人

二、Match the following words and expressions in the left column with those similar in meaning in the right column(将左列的词汇与右列相应的汉语匹配)(10%) 1. output devices 2. silicon 3. expanded memory 4. database administrator 5. operating system 6. assembly language 7. gateway 8. laser technology 9. digital image processing 10.manufacturing process 1. ( ) 6. ( 2. ( ) 7. ( 3. ( ) 8. ( a. 操作系统
b. 扩展存储器

c. 硅
d. 输出设备

e. 汇编语言 f. 数据库管理员 g. 数字图像处理
h. 网关

i. 制造过程 j. 激光技术 ) ) )
1

4. ( 5. (

) )

9. ( 10.(

) )

得分

阅卷人

三、Translate the following phrases into English(将下列短语翻译成 英语)(10%) 1. 2. 3. 4. 5. 高速打印机 随机存取存储器 软件可靠性 面向服务的 光盘驱动器 ( ( ( ( ( ) ) ) ) )

得分

阅卷人 四、For each of the following blanks, four choices are given. Choose the most appropriate one (从下面给出的四个选项中选择最恰当的答

案)(30 %)

1. Most system boards have two kinds of power connectors: _________ . A. AT and ISA styles B. ATX and ISA styles C. AT and EISA styles D. AT and ATX styles 2. A processor is composed of two functional units, they are _________. A. an arithmetic/logic unit and a storage unit B. a control unit and some registers C. a control unit and an arithmetic/logic unit D. some registers an arithmetic/logic unit 3. _________ is a storage location inside the processor. A. A register B. ALU C. Control D. Memory 4. A periodic refresh is needed to restore the information for the _________ . A. SRAM B. DRAM C. EPROM D. EEPROM 5. The raw data are stored on the disk using the _________ . A. data dictionary B. file system C. DBMS D. DBA 6. The _______ serves as an interface between hardware and software.
2

A. system B. application program C. operating system D. control unit 7. Most operating system have a standard set of _________ to handle the processing of all input and output instructions. A. spreadsheet B. control instructions C. I/O operation D. data table 8. _________ uses commands that are easier for programmers to understand than are machine language commands. A. Assembly language B. High-level language C. C language D. C++ language 9. When a _________ is used, all the devices in the network are connected to a single cable. A. bus network B. ring network C. star network D. network 10. Two common applications of LANs are _________ resource sharing and information resource sharing. A. software B. computer C. network D. hardware 11. With Internet Explorer and an Internet connection, you can search for and view information on the _________ . A. Active Desktop B. Programs C. Phone Dialer D. World Wide Web 12. Videodisc and laser technology provide the ability to_________ A. cost more B. create some education files C. enhance other forms of education D. store large amounts of data 13. _________ refers to the process of a two dimensional picture by a digital computer . A. Pattern recognition B. Image compression C. Digital image processing D. Image data file format 14. “Multimedia” means that _________ . A. it can play music. B. it can show a graph. C. it can rotate a three-dimensional model. D. it can do all above at the same time. 15. Many companies use _________ to train their employees. A. technology B. entertainment C. multimedia applications D. animation

3

得分

阅卷人

五. To identify the following to be True or False according to computer knowledge( 根据计算机知识判别是非题) (10%) 1. A register is a storage location inside the processor. ( ) 2. A system board is a heart of a computer. ( ) 3. The Memory addresses are expressed as binary numbers. ( ) 4. Metadata means data about data. ( ) 5. Without an operating system, we could not execute a user program. ( ) 6. A high-level language can be designed to only process scientific calculation. ( ) 7. For information about using Internet Explorer, click the Help menu in Internet Explorer. ( ) 8. The development of videodisc is useful for distance education. ( ) 9. There are three general types of compression. ( ) 10. Multimedia is not only a product, but also a technology. ( )

得分

阅卷人

六. Reading comprehension(阅读理解)(25%) (一) Fill in the blanks with suitable words or expressions from the list given below, and change the form where necessary (从下面所列 词语中选择合适的词语, 以其适当的形式填空)(10%) high-level language machine language assembly language notation written

A programming language, designed to facilitate the communication between human and computers, is a __________________ for describing computation in readable form. There are 3 levels of programming languages, they are __________________, which can be run directly by computer; __________________and______________. There are different high-level programming languages. Fortunately, most of them have many kinds of construct in common and vary only in the way that these must be__________________ . Therefore, first thing to be decided about a task is to choose which programming language is best suited for the job. Passage A The central processing unit(CUP) is the heart of the computer systems. Among
4

other things, its configuration determines whether a computer is fast or slow in relation to other computers. The CPU is the most complex computer system component, responsible for directing most of the computer system activities based on the instructions provided. As one computer generation has evolved to the next, the physical size of the CPU has often become smaller and smaller, which its speed and capacity have increased tremendously. Indeed, these changes have resulted in micro-Computers that are small enough to fit on your desk and your lap. The CPU comprise the control unit and the arithmetic/logic unit (ALU). The control unit is responsible for directing and coordinating most of the computer systems activities. It determines the movement of electronic signals between main memory and the arithmetic/logic unit, as well as the control signals between the CPU and input/output devices. The ALU performs all the arithmetic and logical(comparison) functions—that is, it adds, subtracts, multiplies, divides, and does comparison. These comparisons, which are basically “less than”, “greater than”, and “equal to”, can be combined into several common expressions , such as “greater than or equal to”. The objective of most instructions that use comparisons is to determine which instruction should be executed next. (二) Tell whether the following statements are true(T) or false(F) according to the passage A(根据上文的内容判断下列句子的正误) 1. With the development of computer, the physical size of the CPU has often become bigger and bigger. ( ) 2. The movement of electronic signals between main memory and the ALU as well as the control signal between the CPU and input/output devices are controlled by the control unit of the CPU. ( ) 3. The CPU comprises the control unit and memory. ( ) 4. The control unit performs all the arithmetic and logical functions. ( )
5. The central processing unit (CPU) is the heart of the computer systems. ( )

要求:明确标注每小题或每步骤得分点 一. Give out the full names for the following abbreviations(写出下列缩写词 的全称)(15%) ( 本题共 15 分, 每小题 1.5 分) WAN: Wide Area Network HTTP: Hypertext Transport Protocol NT: Net Technology CEO: Chief Executive Officer DBMS: Database Management Systems ISP: Internet Service Provider
5

XML: eXtensible Markup language BIOS: Basic Input/Output Unit IT: Information Technology WWW: World Wide Web 二. Match the following words and expressions in the left column with those similar in meaning in the right column(将左列的词汇与右列相应的汉语匹配) (10%) ( 本题共 10 分, 每小题 1 分) 1. ( d ) 6. ( e ) 2. ( c ) 7. ( h ) 3. ( b ) 8. ( j ) 4. ( f ) 9. ( g ) 5. ( a ) 10.( i ) 三. Translate the following phrases into English(将下列短语翻译成英语)(10%) ( 本题共 10 分, 每小题 2 分) 1. high-speed printer 2. Random Access Memory 3. software reliability 4. service-oriented 5. optical disk driver 四. For each of the following blanks, four choices are given. Choose the most appropriate one (从下面给出的四个选项中选择最恰当的答案)(30 %) ( 本题共 30 分, 每小题 2 分) 1. D 2. C 3. A 4. B 5. B 6. C 7. B 8. A 9. A 10. D 11. D 12. D 13. C 14. D 15. C 五. To identify the following to be True or False according to computer knowledge( 根据计算机知识判别是非题)(10%) ( 本题共 10 分, 每小题 1 分) 1. ( T ) 2. ( F) 3. ( T ) 4. ( T ) 5. ( T ) 6. ( F )7. ( T )8. ( T )9. ( F )10. ( F ) 六. Reading comprehension(阅读理解)(25%) (一) Fill in the blanks with suitable words or expressions from the list given below, and change the form where necessary (从下面所列词语中选择合适的 词语, 以其适当的形式填空)(10%)
6

( 本题共 10 分, 每空 2 分) notation machine language assembly language (3 空和 4 空答案可互换)

high-level language

written

(二) Tell whether the following statements are true(T) or false(F) according to the passage A(根据上文的内容判断下列句子的正误) (15%) ( 本题共 15 分, 每小题 3 分) 1. ( F ) 2. ( T ) 3. ( F ) 4. ( F ) 5. ( T )

7


更多相关文档:

2013年计算机专业英语期末考试试卷

2013年计算机专业英语期末考试试卷_英语考试_外语学习_教育专区。Ⅰ. Vocabulary(...answer according to the passage B and C.(根据上文的内容选择正确的答案。)...

计算机专业英语期末试题及答案A

计算机专业英语期末试题及答案A_院校资料_高等教育_教育专区。信息工程学院 学院 ...D 5. B 三、1.F 2 .T 四、1.B 2.A 五、1.C 2. E 六、1、为...

计算机专业英语试题及答案

计算机专业英语试题及答案_IT/计算机_专业资料。计算机英语考试试题计算机...(四)、choose the best answer according to the passage B.(根据上文的内容...

计算机专业英语试卷

a common physical infrastructure.、 答案 一、请将下列英文专业术语翻译成汉语...计算机专业英语试题B 3页 免费 计算机专业英语试题Ax4 3页 免费 计算机专业英语...

计算机专业英语期末试题及答案

计算机专业英语期末试题及答案_英语考试_外语学习_教育专区。计算机专业英语期末...(四)、choose the best answer according to the passage B.(根据上文的内容...

计算机专业英语试题及答案(A)

计算机专业英语试题及答案(A)_理学_高等教育_教育专区。计算机专业英语试题及答案...___ A.*.TIF B. *.DOC C. *.BMP D. *.GIF C. it can rotate ...

2013年计算机专业英语期末考试试卷

answer according to the passage B and C.(根据上文的内容选择正确的 答案。...计算机专业英语试卷及答... 4页 免费 计算机专业英语期末考试... 3页 免费 ...

计算机专业英语试题及答案(B)

Choose the most appropriate one (从下面给出的四个选项中选择最恰当的答案)(30 %) ( 本题共 30 分, 每小题 2 分) 1. D 2. C 3. A 4. B 5....

计算机专业英语试题及答案(A卷)

计算机专业英语试题及答案(A卷)_文学_高等教育_教育专区。计算机专业英语试题及答案...C 5. B 翻译(20%) Ⅵ. Translation.翻译 翻译 (一) Translate the ...
更多相关标签:
英语b级试题及答案 | 计算机专业英语 | 计算机专业英语翻译 | 计算机专业英语 pdf | 计算机专业英语教程 | 计算机专业词汇英语 | 计算机专业英语第六版 | 计算机专业英语第二版 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com