当前位置:首页 >> 英语 >> 2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit2 Word版含解析

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit2 Word版含解析


Unit 2
Ⅰ.单项填空

Working the land

1.My sister,________ for months to find a job as a teacher, finally took a position in Wenzhou Daily. A.struggling C.to struggle B.st

ruggled D.having struggled

答案 D [考查非谓语动词。struggle 与 my sister 之间是主动关系,且有 for months 可 知 struggle 这一动作已经存在一段时间,故应用现在分词的完成式作状语,修饰 my sister。 句意: 我的妹妹努力了好几个月想找一份教师的工作, 但最终在温州日报谋得了一个职位。 ] 2.The policemen were searching for the lost girl in the mountain for a whole night, ________. A.coldly and hungrily C.cold and hungry B.cold and hungrily D.coldly and hungry

答案 C [考查形容词作状语。形容词作状语,用来对句子的主语、宾语、表语等所处 的状态进行说明。cold and hungry 相当于 and they were cold and hungry。句意:整整一个晚 上,警察都在大山里搜寻那个失踪的女孩,他们又冷又饿。] 3.— I'll help you prepare for the party on Wednesday. — Please don't________.My sisters have promised to help me. A.promise C.bother 答案 C B.annoy D.disturb [考查动词词义辨析。promise 答应;承诺;annoy 使恼怒;使生气;bother

费心;麻烦;disturb 妨碍;打搅。由句意“……请不必费心,我的姐妹们已经答应来帮我了” 可知应选 C 项。] 4.— As a weightlifting athlete, Thomas is indeed too large, I think. — But________that, he is still one of the best athletes at present. A.in case of C.thanks to B.in spite of D.in response to

答案 B [考查短语辨析。A 项意为“万一;以防万一”;B 项意为“尽管如此”;C 项意 为“幸亏;由于”;D 项意为“对……响应;反应”。句意:……但尽管那样,他目前还是最优 秀的运动员之一。] 5.Troubled by a terrible headache, Catherine wondered how she could________herself of the bad situation. A.throw C.move B.remove D.rid

答案 D [考查动词词义辨析。throw 仍;投;remove 搬开;挪开;move 移动;搬动; rid 去掉;除掉。rid sb of sth“给某人去掉某物”。句意:受到严重的头痛病的困扰,凯瑟琳不 知道她怎样才能摆脱这一恶劣的状况。] 6.—What do you think of last Friday's charity pop concert, Tim?

—It was a great success as a whole.Actually we________with half of the money collected. A.would have been satisfied B.were satisfied C.would be satisfied D.will be satisfied 答案 A [考查虚拟语气。 由句意“……事实上, 我们能筹得一半的钱我们就很满足了。 ” 可知应是对已经发生的事情的相反的假设,故应选 A 项。] 7.—She looks upset. —Yes, I'd rather I________her the bad news. A.didn't tell C.hadn't told B.don't tell D.wouldn't tell

答案 C [考查 would rather 的用法。would rather 意为“宁愿”,其后接宾语从句时,从 句的谓语动词应用虚拟语气,如果是对现在、将来的虚拟则用动词的一般过去时,如果是对 已经发生的事情的虚拟,则动词需用过去完成时结构。句意:——她看上去很难过。——是 的,我真宁愿没有将那个坏消息告诉她。可知应是对已经发生的事情的虚拟,故选 C 项。] 8. Actually few young people like moon cakes, but________, have to have some as it is a we day for that. A.anyhow C.otherwise B.somewhat D.therefore

答案 A [考查副词用法。 anyhow 无论如何; somewhat 有点儿; 稍微; otherwise 否则; 要不然;therefore 因此;所以。句意:其实很少有年轻人喜欢月饼,但无论如何我们要吃点, 因为今天就是这么个日子。] 9.________himself with necessary knowledge and skills,the young man went to the job market with much confidence. A.Equipped C.Having equipped B.Equipping D.Being equipped

答案 C [考查非谓语动词。equip 与句子主语 the young man 之间是主动关系。句意: 在知识和技能方面都做好准备以后, 这个年轻人就满怀信心的到就业市场求职了。 可知 equip 这一动作应是发生在主句谓语动词 went 之前,故应选 C 项。] 10.—I regret________you that John has been fired. —I can hardly believe my ears. He is such a fine worker. A.telling C.to tell B.having told D.to have told

答案 C [考查 regret 用法。 regret to tell/say/inform...很遗憾的告诉/说/通知……; regret doing sth 后悔做了某事。由句意:“——我很遗憾的告诉你约翰被辞退了。——我几乎不能 相信我的耳朵。他是那么好的一个工人。”可知应选 C 项。] 11.As these products are not selling________, the members of the board have decided to________production. A.good; cut off C.well; cut off B.well; cut back on D.good; cut back on

答案

B [考查副词和动词短语用法。sell/wash/write/read well“好卖/好洗/(钢笔写字)

好使/(书)好读”。cut back on 意为“削减;减少”;cut off 意为“切断;隔绝”。句意:由于这些 产品销路不好,委员会成员已经决定要压缩产量。] 12.It is global warming, not other things________the extreme weather. A.that have led to C.which are causing B.which has caused D.that has led to

答案 D [考查强调句和词义辨析。该句强调了句子的主语 global warming, not other things,其谓语应与 global warming 保持一致,即应用单数形式;由强调句的基本结构可知 应用 that 而不用 which。故选 D 项。句意:是全球气候变暖,而不是其他的事导致了极端天 气的发生。] 13.While he was investigating ways to improve the telescope, Newton made________ discovery which completely changed________man's understanding of colour. A.a; / C./; the B.a; the D.the; a

答案 A [考查冠词用法。make a discovery “发现”;man's understanding of colour 意为 “人类对于颜色的理解”,是抽象意义的名词短语,其前不用冠词。句意:当牛顿在研究改进 望远镜的方法时,他得到了一个彻底改变人类对于颜色的理解的发现。] 14.Now one of the most serious problems many people are worried about________on the lack of adequate housing space. A.insists C.agrees B.depends D.focuses

答案 D [考查动词短语辨析。 insist on 坚持; depend on 依靠; agree on(双方)同意; focus on 集中在;聚焦于。句意:现在很多人共同担忧的严重问题之一都集中在了适当居住空间 的缺乏上。可知应选 D 项。] 15. son promised to keep his parents________of how he was going on with his studies at The college. A.inform C.informed B.informing D.to inform

答案 C [考查非谓语动词用法。句中包含了“keep+宾语+宾补”结构;由搭配 inform sb of sth(通知某人某事)可知,his parents 与 inform 之间是被动关系,故应用 inform 的过去 分词形式作宾补。句意:儿子答应他的父母让他们知道他在大学期间的学业进展情况。] II.完形填空 Farming and Gardening Agriculture has a long history in China. Much of the wisdom__1__by early Chinese scientists is still useful for farmers and gardeners today. One of China's early__2__scientists was Jia Sixie, who lived in the sixth century AD. He spent his time doing__3__into agriculture. He collected information, studied it, did experiments and learnt from the__4__of farmers.

Around 540 AD, he wrote a book called Qimin Yaoshu. The book is about both farming and__5__. It includes advice on the following__6__: growing green vegetables and fruit trees, keeping animals, and fish in lakes. There are also__7__for making wine. Jia Sixie's book is a(n)__8__guide for farming. Firstly, as a farmer you should do things at the right time of the year. If you sow seeds and__9__young plants in the fields at the correct time of the year, your work will be less and__10__will be better. But if you__11__nature and do things at the wrong time of

year, you will have to do more work and the results will not be so good. The__12__of the soil is also very important. Examine the soil on your farm__13__. If the condition of your soil is not good, you should improve it. Before sowing or planting crops, you must clean rough ground and__14__ weeds. Let sheep or cows walk on the land to__15__the weeds or eat them. The best harvest is reached when farmers__16__the crops in their fields. For example, do not plant rice __17__in the same field. But if you plant rice in a field one year and wheat in the field the next year, you will__18__good crops. Other scientists said that wheat should be planted with__19__ between the plants, but Jia did experiments and __20__that planting wheat close together is better. 【解题导语】 本文是议论和说明的结合。主要介绍了我国古代科学家贾思勰对我国古 代农业的研究和贡献。他的耕种方法对我国古代农业起了重要的指导作用。 1.A. discovered C. reported B. recovered D. repeated

答案 A [从词语和搭配考虑。此处只有 discovered 才能与 wisdom 搭配。] 2.A. industrial C. cultural 答案 B B. agricultural D. article

[从常识方面考虑。Jia Sixie 是我国古代的农业科学家,故选 agricultural。] B. research D. movement

3.A. search C. experiment 答案 B

[从上下文和语境搭配考虑。此处:doing research into agriculture 表示“做农业

研究”,不用 experiment。后文已提到了 did experiments。] 4.A. adventures C. tradition B. advantages D. experience

答案 D [从词语搭配考虑。此处 “learn from the experience of farmers”表示“学习农民 的耕作经验”。]

5.A. nursing C. produce 答案 B

B. gardening D. trade

[从上下文考虑。由本文的标题和第二段第二、三句推断可知,选 gardening。] B. topics D. events

6.A. programs C. subjects

答案 C [从语境考虑。本句的下文介绍一些具体的课题,如:种菜,养动物等。因此 选 subject“科目,课题”;topic“话题”;program“项目,节目”;event“事件”。] 7.A. instructions C. measures B. constructions D. treasures

答案 A [从词语搭配考虑。此处表示造酒的“指导,说明”,选 instructions,其他与句 意不符。] 8.A. economical C. similar 答案 B B. practical D. regular [从词语搭配考虑。“practical guide”意为“切实可行的指导”,economical“经济

的,节省的”;regular“有规律的”,与句意不符。] 9.A. drop C. grow 答案 C 植”之意。] 10.A. dreams C. hope B. ending D. results B. increase D. throw [从词语搭配考虑。 此处“grow young plants”意为“种植幼苗”, 其它选项没有“种

答案 D [从上下文考虑。本题用 result,与前文的 work 相对,表示“工作投入少,而结 果更好”,下文也有类似的句子。] 11.A. argue against C. compete with 答案 B B. go against D. deal with

[从上下文考虑。 go against nature 意为“违背自然”, 选 其它选项均不符合句意。 ] B. situation D. addition

12.A. application C. condition 答案 C

[从词语搭配考虑。本题 the condition of the soil 表示“土壤的状况,条件”。而

situation 表示“形势”,与 soil 不搭配,其它与句意不符。]

13.A. successfully C. gradually

B. carefully D. frequently

答案 B [从语境考虑。前句指出土壤状况重要,本句说明要细心、仔细检查土壤,因 此选 carefully。] 14.A. remove C. kill B. pull D. reduce

答案 A [从词语搭配考虑。本句告诉读者,种庄稼之前需要平整土地和除草,remove weeds 意为“清除杂草”。] 15.A. destroy C. divide B. prevent D. limit

答案 A [从词语搭配考虑。本题选 destroy。让牛羊在地里走,这就是为了摧毁杂草或 者吃掉杂草。] 16.A. keep C. manage B. improve D. change

答案 D [从上下文考虑。从下句中“do not plant rice________in the same field”可知庄稼 要换着种,因此选 change。] 17.A. one after another C. now and then B. here and there D. year after year

答案 D [从上下文考虑。选 year after year“年复一年”。题意为“不在同一块地里年复一 年地种同一种庄稼”。] 18.A. win C. harvest 答案 C B. collect D. plant [从语境和词语搭配考虑。 本句意为“如果每年换种不同的庄稼就会有好收成”。

harvest good crops 意为“收成好”。] 19.A. holes C. space 答案 C B. lines D. balance [从词语搭配考虑。本句意思是“种植小麦时,株与株之间要留有空间”, 而

非留有线、 洞或平衡, 因此选 space。] 20.A. showed C. intended B. meant D. decided

答案 A [从语境考虑。本句的开头是“but Jia did experiments”,因此后半句是实验结果 证明、表明。因此选 showed。] III.阅读理解 A Drinking six to eight glasses of water each day is healthful,most health experts agree.But apparently not everyone is on the same page.A general practitioner from Scotland says that health advice is “thoroughly debunked nonsense” and is propagated by bottled water companies out to make a profit.In a commentary published online in the British Medical Journal,Margaret McCartney quotes experts that say drinking too much water can cause hyponatremia(low sodium levels in the blood)and expose people to pollutants. Experts were quick to pounce on the commentary as being misleading.The article hadn't been peerreviewed,pointed out Thomas Sanders,a professor from King's College London.Sanders wrote in a reply on the BMJ website:“Appropriate hydration is particularly important for the elderly and the very young and for most people it is better to obtain most fluid intake from water, whether bottled or tap water,than from other beverages.” MacCartney focused on the more whacky(不同寻常的)claims made for water and appeared to cherry pick her references to make a story.While the headlines duke it out,it's worth offering as refresher—how much water do we need every day?The answer isn't cut and dry,says an article by the Mayo Clinic,and depends on your exercise level,health conditions and the heat and humidity of your environment. In general,the Institute of Medicine recommends about nine cups of beverages for women and 13 cups for men.The Mayo Clinic offers another way to assess if you're getting enough H2O: “If you drink enough fluid so that you rarely feel thirsty and produce 1.5 liters(6.3 cups)or more of colorless of slightly yellow urine a day,your fluid intake is probably adequate.” The issue of too much water surfaces among athletes , especially marathon runners.Hyponatremia( 低 钠 血 症 )is a real concern when replacing the water lost during sweating—too much water, the salt imbalance in the body can cause cells to swell with water, and which is particularly dangerous for brain cells.Hyponatremia symptoms include confusion, nausea(恶心)and convulsions,according to MedlinePlus.It can also occur in the elderly and hospitalized patients.Some 3.2 to 6.1 million patients get hyponatremia each year,and the condition is associated with congestive heart failure and cancer. 【解题导语】 本文是一篇科普文章:每天喝六到八杯水是健康的,大多数健康专家都 认同这一点。但很明显的是,这并不适合所有人。 1.The underlined word “propagate” in the first paragraph refers to ________. A.make widely known B.bring up the children C.carry from one place to another D.argue against 答案 A [猜测词意题。根据前文可知:每天喝六到八杯水是健康的,大多数健康专

家都认同这一点。但很明显的是,这并不适合所有人。由此可知下文意思是:苏格兰的一位 全科医师说这条健康建议“完全是胡说八道”,瓶装水公司对其进行大肆宣传以牟利。故画线 部分的意思为宣传,正确答案为 A。] 2.Thomas Sanders considered it important for people to get fluid intake ________. A.from beer C.from fruit juice 答案 D B.from beverages D.from water

[细节理解题。根据文章第二段最后一句可知:适量的水合物对于上了年纪

的人和年轻人来说特别重要, 大多数人最好从水中——不管是瓶装水还是自来水——而不是 其他饮料中获得大部分液体摄取,故正确答案为 D。] 3.According to Mayo Clinic,the consumption of water relies least on ________. A.the heat and humidity B.health conditions C.exercise level D.the height of people 答案 D [细节理解题。根据文章第三段结尾可知:答案不是一刀切,这取决于你的 锻炼水平、健康状况和你所处环境的湿热度。故正确答案为 D。] 4.According to Institute of Medicine,women should drink ________. A.the same amount water as men B.a little more water than men C.more than twothirds of men's amount D.only half men's water amount 答案 C [细节理解题。 根据第四段首句 In general, Institute of Medicine recommends the about nine cups of beverages for women and 13 cups for men.可知:一般说来,医学研究所推荐 女性每天喝 9 杯饮料,男性喝 13 杯饮料。由此可知正确答案为 C。] B We all know that money can't buy happiness,but many times we act as if we were happier with a bit more money.We are conditioned to want to be rich(when we know the rich aren't happy either); are trained to want the latest gadget or style that television tells us to want; want to we we earn more money because then we'll have a good life. But none of them will bring us happiness.No matter how much we earn, matter how much no we have in the bank,no matter how nice our clothing or cars or toys,none of them will make us happier.And the sad thing is that it could take us decades to pursue wealth and luxurious items before we realize this. So what will bring us happiness?Luckily,it's these three things that don't cost a thing.These three things have been proven by surveys of hundreds of thousands of people about what they have,what their lives are like,and how happy they are. Here they are,the Three Secrets to Happiness: 1.Good relationships.We have a human need to be close to and to be intimate with other human beings.Having good and supportive friendships,a strong marriage or close and loving relationships with our family members will make us much more likely to be happy.

Action steps:Take time,today,to spend time with your loved ones,to tell them what they mean to you,to listen to them,and to develop your relationships with them. 2.Positive thinking.I'm obviously a big proponent of positive thinking as the best way to achieve your goals,and it turns out that it can lead to happiness too.Optimism and selfesteem are some of the best indicators of people who lead happy lives.Happy people feel empowered,take control of their lives,and have a positive outlook on life. Action steps:Make positive thinking a habit.In fact,this should be one of the first habits you develop.Get into the habit of squashing all negative thoughts and replacing them with positive ones.Instead of “I can't”think “I can”.It may sound silly,but it works for me,every time. 3.Flow.This is a popular concept on the Internet these days—a state we enter when we are completely focused on the work or task before us.We are so buried in our task that we lose track of time.Having work and leisure that get you in this state of flow will almost undoubtedly lead to happiness. People find greatest enjoyment not when they're passively mindless,but when they're absorbed in a mindful challenge. Action steps: Find work that you have a passion for.Seriously—this is an extremely important step.Find hobbies that you have a passion for.Turn off the TV—this is the opposite of flow—and go outside and do something that truly engages you. You've been given the Three Secrets to Happiness.Don't waste them! 【解题导语】 本文是一篇议论文。 作者阐述了金钱和财富不会给人们带来幸福的观点, 同时就如何得到幸福这个问题给我们提供了三个秘诀。 5.Which of the follwing is the most proper title of this passage? A.The Secrets to Happiness C.Money vs Happiness B.What is happiness? D.Who are happy?

答案 A [标题归纳题。本文第三段中的第一句“So what will bring us happiness?”已点 明了主题,最后一段中的“You've been given the Three Secrets to Happiness.”又再次点明主题。 故选 A。] 6.The writer expresses his ________ attitude towards money and wealth. A.negative C.objective 答案 A B.supportive D.respective

[作者态度推断题。根据第一段和第二段的内容可知,作者认为金钱和财富

不会给我们带来幸福, 更糟糕的是, 往往是在追求金钱和财富几十年后我们才认识到这一点。 A 项“否定的”符合题意。] 7.Which of the following doesn't belong to the advice given by the writer? A.Being engaged in what you are interested in. B.Having good relationships with others. C.Watching TV. D.Being optimistic about your life. 答案 C [细节理解题。A、B 和 D 项与作者给出的三条忠告正好相符,C 项是作者不 赞成做的。故选 C。]

8.The underlined word“squashing” can be replaced by “________”. A.removing C.repairing 答案 A B.scolding D.reducing

[词义猜测题。根据这一段的意思可知,作者劝我们养成积极思考的习惯,

摒弃消极的态度,故 squashing 的意思应该是“removing”。] IV.书面表达 请你写一篇关于“节约粮食”的发言稿。要点包括: 1.你对粮食危机的感想; 2.节约粮食的理由; 3.你对节约粮食的建议。 注意:120 词左右。 【范文】 Hello, everyone, Now I'll tell you something about World Food Crisis on behalf of our group. As you know, food shortages have hit many countries in the world and even caused social problems in some areas. There are some reasons of the food crisis. First, every year the world grains output has declined because of climate change. Second, lots of farmland has been lost due to the rapid development of industry. Third, faced with the rising energy prices, people have turned to the production of biofuels, which has worsened the severe situation. Then what should we do to deal with the problem? On the one hand, we should focus on the environmental protection and improve the ecology. On the other hand, strict measures should be taken to protect farmland. As for me, I will call on the people around me to pay more attention to the problem. And I think we should study hard to develop science and help solve the food shortage in the future.


更多相关文档:

【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit2 Word版含解析]

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit2 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...

【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit2 Word版含解析

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit2 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...

【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 2 Unit4 Word版含解析

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 2 Unit4 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 2 Unit4 Word版含解析

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 2 Unit4 Word版含解析_英语_高中教育_教育专区。Unit 4 Ⅰ.单项填空 Wildlife protection 1.I ...

【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit4 Word版含解析]

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit4 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...

【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit4 Word版含解析

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit4 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...

【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit3 Word版含解析

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit3 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新...

【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit3 Word版含解析]

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 4 Unit3 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...

【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 4 Word版含解析

2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(新课标专用)Book 1 Unit 4 Word版含解析_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 题库强化练习(...

【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标专用)Book 2 Unit 4 Word版含解析]

2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标专用)Book 2 Unit 4 Word版含解析]_高中教育_教育专区。【2014届高三一轮复习英语精品资料 强化练习(新课标...
更多相关标签:
相关文档

网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com