当前位置:首页 >> 英语 >> 江苏省盱眙中学2012-2013学年高二上学期期末考试英语试题

江苏省盱眙中学2012-2013学年高二上学期期末考试英语试题


盱眙中学 2012-2013 学年高二上学期期末考试英语试题
注意事项: 1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2.请将答案正确填写在答题卡上

第 I 卷(选择题)
一、听力 (共两节,满分 20 分) 第一节 (共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个

选项中选出最佳 选项 ,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅 读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. What time is it now? A. 2:15 pm 2. What does the woman want? A. A bike. B. A cell phone. C. A pair of shoes. B. 2:45 pm. C. 3:00 pm.

3. What is the weather like now? A. Rainy. 4. Why did Jim go to the US? A. To visit Alice. 5. Who broke the window? A. The man. B. Mary. C. Tom. 第二节 (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每题所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。 听每段对话或独自前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题 5 秒钟:听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6. What’s the conversation mainly about? A. The exam. A. She wasn’t feeling well. B. Her neighbors made much noise. C. She was worried about the exam. 听第 7 段材料,回答第 8 至第 9 题。 8. How much is the man’s MP5 player? A. About 700 yuan. B. About 1,500 yuan. C. About 2,200 yuan. B. The neighbors. C. The camping. B. To go sightseeing. C. To study futher. B. Cloudy. C. Clear.

7. Why didn't the woman sleep well last night?

9. What does the man advise the woman to do?

A. Buy a cheaper MP5 player. B. Get a good cell phone. C. Download music from the Internet. 听第 8 段材料,回答第 10 至第 12 题。 10. What is the man doing? A. Writing his school paper. B. Checking his email. C. Writing to his friend. 11. Who is Li Feng? A. The man’s online friend . B. The man’s classmate. C. Th man’s cousin. 12. What does Li Feng ask the man to do? A. Travel with him in China. B. Study with him in the US. C. Pay a visit to his hometown 听第 9 段材料,回答第 13 至第 16 题。 13. What is the main cause of Bill’s low spirits? A. The quarrel. B. The sleeplessness. C. The noise.

14. What did Bill do last night? A. He broke his friend’s radio. B. He quarreled with the woman. C. He yelled at his roommate in return. 15. What was Bill’s attitude to Brain at first? A. Kind. B. Ru de. C. Cold.

16. What does the woman advise Bill to do? A. Say sorry first. B. Move out of the house first. 听第 10 段材料,回答第 17 至第 20 题。 17. How long did the speaker and Erik spend on the train? A. For 12 hours. B. For 20 hours. C. For 22 hours. C. Go to bed early.

18. What did Erik do in the picnic area? A. He put up the tent. B. He made a camp fire. 19. What did the speaker and Erik do on the second day? A. They enjoyed the sunshine. B. They had a swim. C. They went fishing. 20. Where did the speaker and Erik spend their last day? C. He cooked rice.

A. In a cave. 二、单项选择

B. In a hotel.

C. In a farmer’s house.

语音知识 (共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分) 1.skim A. inspiration B. organization C. institute 2.expand A. race. B. decade C. mineral 3.worth A. thus B. there C. thunder 4.hunger A. underline B. circulate C. argue 5.comment A. reduce B. focus C. circulate

D. possible D. bacteria D. though D. super D. audience

6.Whoever is_________ to the demanding job will be offered the well-paid one. A. frequent B. equal C. native D. familiar 7.The job is not very profitable ________ cash, but I can get valuable experience from it. A. in case of B. in terms of C. in return for D. in addition to 8. Tom is ___ next year, so he is asking Mr. Smith, a __ _ doctor, who is 80 years old, for some advice on how to spend the retirement life. A. retiring, retired B. retired, retiring C. retiring, retiring D. retired, retired 9. —That must have been a long trip. —Yeah, it________us a whole week to get there. A. takes B. has taken C. took D. was taking 10.We are invited to a party______ in our club next Friday. A. to be held B. held C. being held D. holding 11.____ to hospital in time, the wounded soldiers were saved at last. A. Taken B. Taking C. Having taken D. Being taken 12.Instead of ________sights, Edison would spend the time ________in the public library. A. seeing, to read B. see, read C. to see, to read D. seeing , reading 13.It was on a cold winter evening_______ his father left home and was never back. A. where B. which C. that D. when 14.Don’t mention that at the beginning of the story, or it may _________ the shocking ending. A. give away B. give out C. give up D. give off 15.Helen ________ her keys in the office so she had to wait until her husband ______ home. A. has left; comes B. left; had come C. had left; came D. had left; would come 二、完型填空 My earliest bee experience took place at a summer camp. One day our teacher told us to head up the hill nearby. We all began to ▲ our destination. The girls took the concrete stairs, but the boys ran ▲ up the grassy hill, at the top of which sat a long wooden fence(围栏). Without ▲ the boys ahead of me vaulted(跃过) over the fence bravely. What should I do? Take the stairs and ▲ a girl, or jump over the fence and look ▲ ?

Then I took my chance with the fence. I placed both ▲ on the top and jumped, feeling uneasy. I didn’t ▲ it. As I tried, my foot ▲ on the top of the fence. Down I went! I landed on my backside. I tried to ▲ off the accident, but then I felt something moving ▲ me. Just then I saw ▲ seemed like hundreds of bees flying toward me. I had landed on a beehive (蜂窝)! I ▲ up and rushed as fast as I could. But the bees flew faster. What a/an ▲ situation I was in! My clothes were covered with ▲ . I parked myself in the camp and I was at a loss. ▲ this, my teacher quickly took off all my clothes but underwear. Bees flew out of my clothes and ▲ out of my mouth! I had gained the ▲ of all the campers, but I didn’t feel cool. I had been ▲ almost 40 bees stings(蛰) all over my body. I learned a most ▲ lesson that day. When we are led by the ▲ to show off(炫耀), we might find ourselves sitting on a beehive. 1.A. race B. walk C. set D. get 2.A. already B . happily C. fast D. straight 3.A. fun B. fear C. help D. luck 4.A. feel like B. care about C. look like D. wait for 5.A. cool B. worried C .strong D. excited 6.A. feet B. hands C. arms D. legs 7.A. do B. climb C. succeed D. make 8.A. arrived B. got C. stepped D. caught 9.A. fall B. put C. laugh D. look 10.A. inside B. under C. up D. beside 11.A. that B. which C. what D. if 12. A. jumped B. stood C. picked D. sat 13.A. embarrassing(尴尬) B. hopeless C. difficult D. pleasing 14.A. tears B. grass C. dust D. bees 15.A. For B. At C. In D. With 16.A. almost B. again C. still D. even 17.A. experience B. attention C. knowledge D. respect 18.A. got B. found C. given D. put 19.A. valuable B. deepest C. difficult D. successful 20.A. courage B. leader C. desire(欲望) D. teacher 四、阅读理解

A
Little Mark is only 6, but he has an IQ of 200, a genius among geniuses. But his intelligence comes at a cost. His parents must keep him intellectually simulated(启发)while making sure he is like any other little boy. Mark has been attracted by the way how the world works since he was a baby. When he was 3, Mark was reading fluently, mostly self-taught. His parents haven't been able to keep him away from books since.

"I tried many times to stop him reading. We worry about his crazy fond of reading because he constantly wants to read every-thing whatever it is.” A psychologist at the Centre for gifted children tested Mark and gave him an IQ of 200. The average child of Mark's age has an IQ of 100. At 200, Mark is a genius-even compared with other child geniuses. "With children like Mark you can tell that's a bright child as soon as they walk in. They just have this sort of intensity, and maybe they're not so good at communicating with people," the psychologist said. "He will never fit perfectly into a class where he's with children of his age.”But Mark's mother worries about the "socially isolated" labels. "Nobody wants their child to grow up with that image. I want him to communicate with others freely, but not to be frustrated academically, so it's really hard to find a balance," she says. Helen Dudeney from the Talented and Gifted Children Association says Mark is one in a million with such a high IQ. She points out that geniuses are still rare and difficult for the public education system to handle. "The lack of coping comes because teachers aren't trained in teaching gifted children," says Dudeney. Helen believes it's also extremely important for them to be recognized and supported in their talents. Mark's parents are trying to figure out how best to help Mark. At the moment, there are few options. Mark finds first year work boring and simple, but he must learn to complete the work. His mother says, "We just want to be happy. Just to have a happy childhood and want to go to school every day.” 1.By saying "But his intelligence comes at a cost. ",the author means that A. Mark must pay for his intelligence at a high price B. Mark's intelligence brings him negative effects at the same time C. Mark's intelligence results from his parents D. Mark's parents make Mark clever at all costs 2.Which of the following is NOT true according to the passage? A. Mark's parents are very satisfied with his love for reading. B. Mark began to teach himself reading at the age of 3. C. Many child geniuses are not good at communicating with others. D. It is hard for parents to bring up a genius. 3.If there are 6. 6 billion people in the world, the number of geniuses with an IQ of 200 will be ________. A. about 4,400 B. about 5,500 C. about 6,600 D. about 7,700 4.What would be the best title for the passage? A. A genius' craziness for books B. The life of the genius' parents C. The burden of being gifted D. The characteristics of Mark

B
When Frida Kahlo's paintings were on show in London, a poet described her paintings as “ a ribbon (丝带)around a bomb”. Such comments seem to suggest Kahlo had a big influence on the

art world of her time. Sadly, she is actually a much bigger name today than she was during her time. Born in 1907 in a village near Mexico City , Kahlo suffered from polio (小儿麻痹症) the age at of seven. Her spine (脊柱)become bent as she grew older. Then, in 1925, her back was broken in several places in a school-bus accident. Throughout the rest of her life, the artist had many operations, but nothing was able to cure the terrible pain in her back. However, the accident had an unexpected side effect. While lying in her bed recovering, Kahlo taught herself to paint. In 1929, she got married to Diego Rivera, another famous Mexican artist. Rivera’s strong influences on Kahlo’s style can be seen in her early works, but her later works from the 1940s, known today as her best works, show less influence from her husband. Unfortunately, her works did not attract much attention in the 1930s and 1940s, even in her home country. Her first one-woman show in Mexico was not held until 1953.For more than a decade after her death in 1954, Kahlo’s works remained largely unnoticed by the world, but in the 1970s her works began to gain international fame at last. 1.What does the phrase “a much bigger name” in paragraph 1 most nearly mean? A. a far better artist B. a far more gifted artist C. a much stronger person D. a much more famous person 2.The terrible pain Kahlo suffered was caused by . A. polio B. back injuries C. the operations she had D. her bent spine 3.Kahlo’s style had become increasingly independent since the . A. 1950s B. 1930s C. 1940s D. 1970s 4.What is author’s attitude toward Kahlo? A. Devotion B. Sympathy C. Worry D. Encouragement

C
“Long time no see” is a very interesting sentence. When I first read this sentence from an American friend’s email, I laughed. I thought it was a perfect example of Chinglish. Obviously, it is a word-by-word literal translation of the Chinese greetings with a ruled English grammar and structure! Later on, my friend told me that it is a standard American greeting. I was too thrilled to believe her. Her words could not convince me at all. So I did a research on google.com. To my surprise, there are over 60 thousand web pages containing “Long time no see.” This sentence has been widely used in emails, letters, newspapers, movies, books, or any other possible places. Though it is sort of informal, it is part of the language that Americans use daily. Ironically, if you type this phrase in Microsoft Word, the software will tell you that the grammar needs to be corrected. Nobody knows the origin of this Chinglish sentence. Some people believe that it came from Charlie Chan’s movies. In the 1930s, Hollywood moviemakers successfully created a world wide famous Chinese detective named “Charlie Chan” on wide screens. Detective Chan likes to teach Americans some Chines e wisdom by quoting Confucius. “Long time no see” was his trademark. Soon after Charlie Chan, “Long time no see” became a popular phrase in the real world with thanks to the popularity of these movies. Some scholars refer to America as a huge pot of stew. All kinds of culture are mixed in the stew

together, and they change the color and taste of each other. American Chinese, though a minority ethnic(少数民族的成员) group in the United States, is also contributing some changes to the stew! Language is usually the first thing to be influenced in the mixed stew. You can have some other examples than adoptions from Chinese, such as pizza from Italian, susi from Japanese, and dé vu from French etc. There is a long list! Americans do not just simply jà borrow something from others. They will modify it and make it their own, so you would not be surprised to find a tofu and peanut butter hamburger in a restaurant, or to buy a bottle of iced Chinese green tea with honey in a grocery store. Since Americans appreciate Chinese culture more and more nowadays, I believe more Chinese words will become American English in the future. In this way the American stew keeps adding richness and flavor. 1.The writer himself felt surprised at ______. A. the Chinglish expression “Long time no see” B. “Long time no see” used as standard American English C. so many literal translation of the expressions used in America D. finding out Americans use the expression every day 2.The word “stew” in the 4th paragraph probably means ______. A. mixture literature B. Confucius’ words C. a kind of cooked dish D. American changing cultures 3.According to the passage, it can be inferred that ______. A. detectives translate the phrase “Long time no see” B. Hollywood made “Long time no see” popular B. “Long time no see” used as standard American English D. cultures can be changed in the huge pot of stew 4.The main idea of the passage is that ______. A. some Chinese expressions are introduced into English B. you’ll not be surprised at a tofu in a restaurant in America C. some American expressions can be used in China D. American English keep being enriched from different cultures 5.According to the passage, which of the following statements is not true? A. Informal language sometimes doesn’t go with grammar and structure. B. Languages are always ruled by grammar and structure. C . Long time no see” has been used in at least four media mentioned in the passage. D. There are four languages mentioned to be adopted in the American stew.

D
(You may read the questions first.)

Transformers: Dark of the Moon Theatrical Release Date: July 1, 2011 Studio: Paramount Pictures Director: Michael Bay Genre: Action︱Adventure︱Sequel︱ Sci-Fi︱ 3D The Autobots, led by Optimus Prime, are back in action, taking on the evil Decepticons. The Autobots and Decepticons become involved in a dangerous space race. The Autobots learn of a Cybertronian spacecraft on the Moon and must race against the Decepticons to find its secrets, which could turn the tide in the Transformers’ final battle. Shockwave, a longtime “Transformers” character, rules Cybertron while the Autobots and Decepticons battle it out on Earth.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II Theatrical Release Date: July 15, 2011 Studio: Warner Bros. Pictures Director: David Yates Genre: Action︱Adventure︱Sequel︱Fantasy︱3D In part II, the battle between the good and evil forces of the Wizarding world evolves into an all-out war. This final adventure continues Harry, Ron, and Hermione’s attempt to find and destroy Voldemort’s remaining Horcruxes. Harry Potter is called upon to make the ultimate sacrifice to bring an end to his nemesis.

Winnie the Pooh Theatrical Release Date: July 15, 2011

Studi o: Walt Disney Pictures Director: Don Hall, Stephen J. Anderson Genre: Sequel︱Family Animation Winnie the Pooh is a 2011 American traditionally animated feature film produced by Walt Disney Animation Studios. Based upon the characters of the children’s books Winnie-the-Pooh, The House at Pooh Corner by A. A. Milne and Return to the Hundred Acre Wood by David Benedictus, the film features two previously unadapted stories from the original books. In the movie, Owl sends the whole gang to save Christopher Robin from an imaginary bad character, and it turns out to be a very busy day for Winnie the Pooh who simply set out to find some honey. 1.Which of the following is not the genre of Transformers: Dark of the Moon? A. Action. B. Sequel. C. Fantasy. D. 3D 2.According to the Movie Express above, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II is mainly about ______. A. a journey of Harry, Ron, and Hermione B. high risks of the final adventure C.a fear of Lord Voldemort D. an all-out wa r between good and evil forces 3.Who might be most interested in the Movie Express of Winnie the Pooh? A. Would-be parents. B. Families with children. C. Writers of children’s books. D. Honey lovers. 五、任务型阅读(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。 注意:每个空格只填 1 个单词。请将答案写在答题卡相应题号的横线上。 The most serious health problem in the world used to be infectious(传染的)diseases such as typhoid fever, flu, bubonic plague(黑死病). In the 14th century, for example, bubonic plague killed roughly one-third of the population of Asia and about half of the population of Europe. A flu epidemic(流行 病) in 1918 killed millions of people around the world. Today, however, vaccines and antibiotics have prevented the spread of many serious diseases. In fact, in many parts of the world today, infectious diseases are no longer considered to be the most serious health problem. In the United States, the number one health problem is the new epidemic of obesity. What does it mean to be obese? Most doctors and researchers use the body mass index (指数) or , BMI, to determine whether someone is overweight or obese. The BMI equals a person’s weight in kilograms divided by the square of the person’s height in meters. A normal BMI is between 18.5 and 24.9. a person with a BMI of 25.0 to 29.9 is considered to be overweight, while a person with a BMI of 30 or above is said to be obese. What is causing the epidemic of obesity? One obvious contributing factor is the sedentary lifestyle that many people in the 21st century are leading. Getting around by car and working at a desk don’t demand much physical activity. A second cause of obesity epidemic is an increase in the availability and consumption of junk food. The Centers for Disease Control and Prevention defines junk foods as “foods which provide calories primarily through fats or added sugars and have minimal amounts of vitamins and minerals.” Studies

have shown that people are consuming a lot more calories daily than they used to, and they are consuming many of those calories outside of regular meals. The popularity of fast-food restaurants over the past 30 years has also contributed to be the obesity epidemic. The goal of most fast-food restaurants is to make high profits by producing meals cheaply and efficiently, with little concern for the nutritional content of food. As a r esult, much of the food served in fast-food restaurants is high in saturated fats, sodium, and sugar. The “great taste” of the food comes from artificial flavorings(调味品) created in science laboratories. For example, roughly 50 artificial ingredients are used to make strawberry milkshake sold in one popular fast-food restaurant. High-quality meat has been replaced by low-quality meat that is full of preservatives to make it taste good. While the nutritional content of much fast food is declining, the serving sizes have been getting larger, encouraging people to consume more calories.

第 II 卷(非选择题) 六、书面表达 29.快餐在中国非常流行,尤其受到青少年的青睐.某英文报委托你写一篇有关快餐食品的英语 短文,并包括如下要点: 1. 快餐受欢迎的原因: 1)方便,省时; 2)价格合理,服务好. 2. 快餐食品的不足:营养不均衡. 3. 你对快餐的态度和观点. 注意: 1. 词数: 100—120 2.从营养角度来讲: in terms of nutrition 3.快餐:fast food 4.方便的. Convenient 5.均衡的:balanced Fast food is very popular with people in China, especially the young. The reasons for its popularity are as follows. _________________________________________________________________________________ __________________________________ ______________________________________________ _________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________________ _

参考答案 第一部分:听力 1-5 ABCBC 6-10 ACBAB 11-15 ACACA 16-20 ABACB 二、选择题 1.C 2.D 3.C 4.A 5.B 【解析. 试题分析: 1.skim [skim] A inspiration [,insp?'rei? ?n] B. organization [,? :ɡ?nai'zei? ?n] C. institute ['institjut] D. possible ['p? s?bl] 由单词的发音可知选 C。 2.expand A. race [reis] B. decade ['dekeid] C. mineral ['min?r?l] D. bacteria [b?k'ti?ri?] 由单词的发音可知选 D。 3.worth [w?:θ] A. thus [? s] B. there [?ε?] C. thunder ['θ? nd?] D. though [? 由单词 ? ?u] 的发音可知选 C。 4.hunger ['h? ?ɡ?] A. underline [,? nd?'lain] B. circulate ['s?:kjuleit] C. argue ['ɑɡju:] D. super ['sju:p?] 由单词的发音可知选 A。 5.comment ['k? ment] A. reduce [ri'dju:s] B. focus ['f?uk?s] C. circulate ['s?:kjuleit] D. audience ['? :di?ns] 由单词的发音可知选 B。 考点:考察相同字母在不同单词中的发音。 点评:在平时的学习中要注意自己的发音,多听录音,只要有了正确的发音,这样的题就非 常简单了 6.B 【解析】 试题分析: 考查固定词组。 equal to..能胜任…; Be 与…相等; familiar to sb 为某人所熟 悉; be 句意:任何一个能胜任这份要求苛刻的工作的人将会被提供一个报酬丰厚的工作。故 B 正 确。 考点:考查固定词组 点评: equal to..能胜任…; Be 与…相等; familiar to sb 为某人所熟悉; be familiar with sth be sb 某人熟悉某物。 7.B 【解析】 试题分析:考查固定词组,in case of 意思“万一”,in terms of 意思“就…而言”,in return for 意思“作为…的回报”, in addition to 意思“除…之外”,句子意思“就金钱而言,这份工作是 不挣钱的,但是我能从这份工作得到有价值的经验”,所以选 B 考点:考查固定词组 点评:固定词组要靠平时多记多积累,遇到固定词组题就很容易选出答案。 8.A 【解析】 试题分析:原句意思是,汤姆明年就退休了,所以他正在询问史密斯先生一些关于如何度过
12

退休生活的建议。史密斯先生是一名医生,今年已经八十岁了。retired 不表示被动意义,只 表示完成意义。所以选 A。 考点:本题重点考查词汇的用法。 点评:本题考查的是词汇 retired 不表示被动意义,只表示完成意义,平时注意多积累。 9.C 【解析】 试题分析: 根据上文的信息词 must have been 可知是与过去有关, 由此可知下文是陈述过去 的一个事实。故用一般过去时。句意:——那一定是一次长途旅行。——是的,花了我们一 整星期才到达那。 考点:考查时态 点评:时态的考查,一要注意时间状语,二要注意上下文的语境,找准突破口。 10.A 【解析】 试题分析:考查不定式作后置定语,不定式作后置定语表示将要做某事,因为名词 party 和 动词 hold 是动宾关系,所以用被动式,句子意思“下周五我们被邀请参加即将举行的派对”, 所以选 A 考点:考查不定式作后置定语 点评:不定式作后置定语是个常考内容,要知道它表示的是什么意思,不定式作后置定语表 示将要做某事,遇到此类题时,就很容易做出正确选择 11.A 【解析】 试题分析:考查省略,Taken to hospital in time=Because the wounded soldiers were Taken to hospital in time 相当于一个原因状语从句, 因为受伤的战士不能自己去医院, 所以用被动式, 句子意思“因为受伤的战士被及时送到医院, 所以受伤的战士最后被救了”, 固定词组 in time 意思“及时”, at last 意思“最后”,所以选 A 考点:考查省略 点评:省略是常考内容,要知道省略内容,遇到省略题时,就很容易做出正确选择 12.D 【解析】 试题分析:句意为:爱迪生没有外出去看风景,他倒是常常把时间花在图书馆里。 固定短语:instead of +V_ing,而不是干--;spend +时间/钱+V_ing ,根据题意可知,此题 D 选项符合题意 考点:动词 ing 形式的考察 点评:此题为动词 ing 形式在固定短语中的考察,分别充当宾语和状语,考生在作题时,一 定要看清题干,尽量避免出错 13.C 【解析】 试题分析:句意为:就是在一个寒冷的冬夜,他的父亲离家出走了,再也没回来过 强调句型:It was/is +被强调部分+that 从句,此题被强调部分为时间状语:on a cold winter evening 考点:考察 it 引导的强调句型 点评:此题属于英语中的特殊句型考察。一方面:对于强调句型应该了解其基本的构成和判 断方法.具体做法是:去掉 it is /was 和 that,剩余的部分,若是一个完整的句子,则为强调 句。如:显然是完整的句子 his father left home and was never back on a cold winter evening,为
13

强调句。反之,则不是(多数为定语从句) 。命题者通常为了混淆学生对题干的准确理解, 会将强调句型和定语从句综合起来考察。 14.A 【解析】 试题分析:短语辨析。A 放弃;B 分发,筋疲力尽;C 屈服,让步;D 赠送,出卖,泄漏; 句意: 在战场上牺牲的那位英雄是如此的勇敢以至于他直到死也没有向跌人屈服。 根据句意 说明 C 正确。 考点:考查短语辨析 点评:give 的短语一直是考试的重点,平时要加强记忆。本题的四个选项都很重要,尤其要 注每个短语在具体语境中的灵活语言,考生应平时强化对短语的积累和词义辨析的准确运 用。 15.C 【解析】 试题分析:句意:海伦把钥匙落在办公室了,所以她得等自己的丈夫回家 根据主句和从句两个动词的先后顺序可以判断,丢钥匙在前,回家再后,且都为过去式,所 以前者用过去完成时,后者用一般过去式 考点:考察动词时态的用法 点评:动词时态一直以来都是全国各省高考考查的重头戏,考生在此一定要多下工夫,将每 一种时态的定义和用法吃透。平时,加强对该类题的练习. 三、完形填空 1.A 2.D 3.B 4.C 5.A 6.B 7.D 8.D 9.C 10.B 11.C 12.A 13.A 14.D 15.B 16.D 17.B 18.C 19.A 20.C 【解析】 试题分析: 1.A 动词辨析。A 快速移动 B 步行 C 设置 D 得到;我们都快速跑向我们的目的地。
14

2.D 副词辨析。A 已经 B 开心 C 快速 D 径直;女孩子走台阶,男孩子径直冲向草地。 3.B 名词辨析。A 快乐 B 恐惧 C 帮助 D 运气;一点也不害怕,男孩子们越过了栅栏。 4.C 短语辨析。A 感觉像 B 关心,照顾 C 看起来 D 等待;走台阶看起来像女孩子。 5.A 形容词辨析。A 酷 B 担心 C 强壮 D 兴奋;走台阶看起来像女生;越过栅栏似乎很酷的 样子。 6.B 名词辨析。A 脚 B 手 C 胳膊 D 腿;我用双手抓住栅栏的上部。 7.D 固定词组。Make it 做到了,成功;根据下文我摔倒说明我没有成功。 8.D 动词辨析。A 到达 B 得到 C 踏上 D 卡住;指我的脚卡在了篱笆的顶上。 9.C 固定词组。Laugh off 以笑来去除…的尴尬。我想要笑来去除自己摔倒的尴尬。 10.B 上下文串联。根据下文可知我从篱笆顶上摔了下来,掉到了蜜蜂窝上了,那么蜂窝就 在我身体下面。 11.C 语法分析。本题中的 what 引导宾语从句,并在句中做主语。 12.A 动词辨析。A 跳 B 站立 C 捡起 D 坐;掉到蜜蜂窝上,我很害怕,跳了起来,尽可能 快地跑开。 13..A 形容词辨析。 尴尬 B 绝望 C 困难 D 开心; A 指我被蜜蜂追赶, 这种情况真让人尴尬。 14.D 上下文串联。 我掉到了蜜蜂我上面, 蜜蜂追着蛰我, 那么我的衣服上应该都是蜜蜂了。 15.B 介词辨析。At this 在这时,at 指在具体的时刻。 16.D 副词辨析。指蜜蜂从我的衣服里飞了出来,甚至从我的嘴里飞出来,这是一种夸张的 说法。 17.B 名词辨析。A 经历 B 注意 C 知识 D 尊敬;我引起了所有宿营人的注意。 18.C 动词辨析。A 得到 B 发现 C 给以 D 放置;这是一个被动语态,指我被蛰了 40 多下。 19.A 形容词辨析。A 贵重的 B 最深的 C 困难的 D 成功的;在那一天我学会了最珍贵的一 个教训。 20.C 名词辨析。A 勇气 B 领导人 C 欲望 D 老师;当我们被炫耀的欲望所领导时,我们就 好像是踩在蜜蜂窝上。 考点:考查寓言类短文阅读 点评:本文属于夹叙夹议类短文。叙述了我在宿营的时候遇见蜜蜂窝的事情,告诉我们不要 炫耀,因为炫耀会让我们付出代价,就像是踩到了马蜂窝一样。答题前一定要读懂全文,弄 清文章要表达的思想,注意前后段落之间的关系。答题中,一定要认真分析,注意选项与上 下文的关系,与前后单词的关系。对于一时没有太大的把握的题可以放到最后再来完成,因 为有时答案可以 从下文内容体现出来。答完后再通读一篇文章,看看所选选项能不能是语 句通顺,语意连贯。 四、阅读理解 A 1.B 2.A 3.C 4.C 【解析】 试题分析: 1.推理题,由第五段最后一句 He will never fit perfectly into a class where he's with children of his age 可以推出高智商同有反作用,所以选 B
15

2.细节题,由第五段第三行 It's hard to be a positive person all of the time. How do you do it 可 以推出他积极地态度面对困难,所以选 A 3.推理题,由第五段第四行 Mark's mother worries about the "socially isolated" labels 可以知 道答案,所以选 C 4.推理题,由本文的主要意思“高智商有好的一面同时又有坏的一面”,所以选 C 考点:本文为一篇说明文。 点评:本文说明了高智商有好的一面同时又有坏的一面。先通读全文,然后带着问题,再读 全文,找出答题所需要的依据,完成阅读。本文主要考查推理题,要求学生有很强的推理分 析能力。 B 1.D 2.B 3.C 4.B 【解析】 试题分析: 1.推理判断题。第一段讲 had a big influence on the art world of her time,然后 sadly,..,从全 文阅读可知,她的最大悲哀在于不被大众认识,所以才 in the 1970s her works began to gain international fame at last. 故选 D 2.细节理解题。从第二段可知:in 1925, her back was broken in several places in a school-bus accident. Throughout the rest of her life, the artist had many operations, but nothing was able to cure the terrible pain in her b ack,故选 B 3.细节理解题。从第二段可知:her later works from the 1940s, known today as her best works, show less influence from her husband.故选 C 4.观点态度题。第一段中。 。sadly… 以及 unfortunately 等获知,作者对她十分同情,故选 B 考点:这是一篇人物传记。 点评:本文主要以著名画家弗里达· 卡洛人物的艺术生涯为主线,写了她的最大悲哀,即起 初不为人承认, 直到 20 世纪 70 年代以来才为世人所公认的事。 传记一般以时间为线索进行, 抓住时间,是理解文章的关键。 C 1.B 2.A 3.B 4.D 5.B 【解析】 试题分析: 本文从“Long time no see”这句话引发讨论, 美国英语一直从不同文化中吸取营养。 1. 细节题: 从第二段的句子: Later on, my friend told me that it is a standard American greeting. I was too thrilled to believe her.可知作者很惊讶。选 B 2.猜词题:单词出自:All kinds of culture are mixed in the stew together,可知这个单词是混合
16

的文化。选 A 3.推理题:从第三段的句子:Soon after Charlie Chan, “Long time no see” became a popular phrase in the real world with thanks to the popularity of these movies.可知答案是因为好莱坞的 电影,这种说法流行开了。选 B 4.主旨题:从最后一句话:In this way the American stew keeps adding richness and flavor.可 知答案是,美国英语一直从不同文化中吸取营养。选 D 5.推理题;从第二段的句子:Ironically, if you type this phrase in Microsoft Word, the software will tell you that the grammar needs to be corrected.可知语言不是总是语法和结构控制的。 B 选 考点:考查文化类短文 点评:这篇文章考查推理题主旨题较多,对考生要求较高,既要对文章有整体把握,也要理 解有些重点的句子。集中考查了句意理解题,要求考生有较强的细节理解能力。 D 1.C 2.D 3.B 【解析】 试题分析:.文章大意这是一篇应用文,向我们介绍了三部电影,以吸引观众。1. D 1.细节理解题。由第一部分的“Genre: ActionAdventureSequel Sci-Fi 3D”可以看出,选 C 2.细节理解题。由第二部分的“In part II the battle between the good and evil forces of theWizarding world evolves into an all-out war.”可以直接得出答案。选 D 3.细节理解题。由最后一部分的“Studio: Walt Disney Pictures”结合常识可以看出,这是一卡 通,应该适合儿童欣赏。选 B 考点:考查广告布告类短文 点评:广告布告类短文比较简单,可以带着题目到文章里找出信息句,从而得出正确答案。 五、任务型阅读 1.serious 2. way/ standard 3. Normal 4.causes 5.Lack 6. available 7.Aiming 8.concerned/ worrying/ worried 9. artificial 10. Replacing 六、书面表达 Fast food is very popular with people in China, especially the young. The reasons for its popularity are as follows. Firstly, with the quick pace of life, fast food is really convenient and time-saving. People can save a lot of time and trouble with food ready made so that they can devote themselves to taking part in other activities. Secondly. The prices for fast food are reasonable and the service is excellent. However, it is not a good food in terms of nutrition, because the nutrition in it is not well balanced. In my opinion, people can have fast food when they are really in a hurry. If not, they had better have the traditional food. 【解析】 试题分析:

17

这篇短文是有关快餐的。文章脉络已经清楚,要点也有了。进行写作时,可将要点以单词或 短语形式列出来,然后扩成句子。这样做要点不会缺少。然后利用已经学的知识如从句、高 级词汇对这些句子进行重组, 在句子中加连词。 如文章中我们用的 firstly,secondly,however,in my opinion 等等就比较好。 考点:考查提纲类短文的书面表达 点评: 此类写作相比较简单,列出要点后, 如何进行合理的拓展,这是一个难点。更难的是: 如何更好地利用已经学的知识如从句、 高级词汇对这些句子进行重组, 如何在句子中加连词 等,这些都是难点。这就要求学生平时在多多阅读此类文章,从中汲取有益之处,另外平时 要多进行这方面的训练。问及本人的对此事的观点一般我们只写一条,有时也可写两条。另 外注意:给出的参考词汇一定要用在文章中去。

18


更多相关文档:

江苏省盱眙中学2012-2013学年高一上学期期末考试英语试题(扫描版)

江苏省盱眙中学2012-2013学年高一上学期期末考试英语试题(扫描版) 高一上期末试卷,无答案。高一上期末试卷,无答案。隐藏>> 第1 页共 10 页 第 2 页共 10 页...

江苏省盱眙中学2012-2013学年高二上学期期末考试历史试题

盱眙中学 2012-2013 学年高二上学期期末考试历史试题注意事项: 1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2.请将答案正确填写在答题卡上 第 I 卷(选择题)...

江苏省盱眙中学2012-2013学年高二上学期期末考试语文试题

盱眙中学 2012-2013 学年高二上学期期末考试语文试题注意事项: 1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2.请将答案正确填写在答题卡上 第 I 卷(选择题)...

2012-2013学年高二上月考英语试题

2013年高三英语试题及答案 9页 免费 河北省衡水14中2012-2013学... 10页 免费 新课标英语高二上学期第二... 10页 1财富值 江苏省盱眙中学2013届高三... 暂...

江苏省盱眙中学2012-2013学年高二上学期期末考试政治试题

盱眙中学 2012-2013 学年高二上学期期末考试政治试题注意事项: 1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2.请将答案正确填写在答题卡上 第 I 卷(选择题)...

江苏省盱眙中学2012-2013学年高二上学期期末考试物理试题

盱眙中学 2012-2013 学年高二上学期期末考试物理试题注意事项: 1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2.请将答案正确填写在答题卡上 第 I 卷(选择题)...

江苏省盱眙中学2012-2013学年高二上学期期末考试数学试题

江苏省盱眙中学2012-2013学年高二上学期期末考试数学试题 隐藏>> 盱眙中学 2012-2013 学年高二上学期期末考试数学试题注意事项: 1.答题前填写好自己的姓名、班级、...

江苏省盱眙中学2012-2013学年高二上学期期末考试地理试题

盱眙中学 2012-2013 学年高二上学期期末考试地理试题注意事项: 1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2.请将答案正确填写在答题卡上 第 I 卷(选择题)...

江苏省盱眙中学2013届高三上学期期末考试英语试题(附答案)

www.ewt360.com 升学助考一网通 盱眙中学 2013 届高三上学期期末考试英语试题第 I 卷(选择题)一、听力 (共两节,满分 20 分) 第一节(共 5 ;每 1 分,...
更多相关标签:
高二上学期期末试卷 | 高二上学期期末考试 | 高二上学期生物期末 | 江苏省盱眙中学 | 江苏省盱眙县 | 江苏省淮安市盱眙县 | 江苏省盱眙县人民医院 | 江苏省盱眙龙虾协会 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com