当前位置:首页 >> 英语 >> language points人教版必修一 unit3 travel journal

language points人教版必修一 unit3 travel journal


第一部分 基础模块夯实
Module 1 Unit 3 Travel journal

Section I. 课本扫描
1. organize vt. 组织→organized adj. 有组织的 →



organization n. 组织

汇 词形 2. wool n. 羊毛→woolen adj. 毛纺的;纯毛的 部 变化 3. determine v. 决定 → determined adj.坚决的→ 分 determination n. 决心

1. prefer 2. persuade 3. finally

v. 更喜欢 v. 说服;劝说 v. 决定;确定;下定决心 n. 运送;运输 vt. 运输;运送 n. 旅行,旅程 vi. 毕业 n. 大学毕业生 vt. 组织;成立 n. 海拔高度;高处 adj. 可信赖的;可靠的 n. 风景;视野;观点;见解 vt. 观看;注视; adv. 最后,终于

4. determine 5. transport 重点单 6. 词 7. journey graduate

8. organize 9. altitude 10. 11. reliable view 考虑

1.care about 关心,忧虑;惦念 2.go through 经历;经受 3.give in 屈服,让步,投降;上交 重点 5.be fond of 喜欢 词组 6.ever since 从那以后 7.at midnight 在午夜 4.change one’s mind 改变主意

8.as usual 照常

1. It was my sister who/that first had the idea to 重点句子

cycle along the entire Mekong River.
2. She insisted that she (should) organize the trip properly.

重点语法

现在进行时表示将来 (见语法专题P314)

一、核心单词 1. prefer [pri'f?:] v. (preferred/preferring) 更喜欢;选择某事 (1) I prefer dogs to cats. 猫狗之中我更喜欢狗。 (2) I prefer speaking the truth to lying. 我宁愿讲实话而不愿说谎。 归纳: prefer doing sth to doing sth. 更喜欢做某事 prefer A to B 与B比更喜欢A prefer to do sth. 宁愿做某事 prefer to do sth. rather than do sth. 宁愿做某事而不做 某事

小练:中译英 (1) 比起乘坐拥挤的公共汽车,他宁愿骑自行车。 ____________________________________________ ride a bicycle. Rather than ride on a crowded bus, he always prefers to (2) 玛丽更愿意我在外面等她。

____________________________________________ Mary prefers me to wait for her outside.

2. persuade [p?'sweid] v. 说服;劝说 (1) We persuaded him to take the job / into taking the job. 我们说服 了他接受这份工作。 (2) How can I persuade you of my sincerity? 我如何能让你相信我 是真诚的?
归纳: persuade sb. to do sth.= persuade sb. into doing sth. 说服某人 做 某事 persuade sb. not to do sth. = persuade sb. out of sth./doing sth. 劝阻某人做某事 persuade sb. of sth. 使某人相信??

小练:中译英

(1) 他正试图说服他的朋友放弃抽烟。
He is trying to ___________________ give up smoking. persuade his friend to (2) 我们使亨利相信是他错了。 ______________________________________________ We persuaded Henry that he was wrong.

3.attitude [’aetitju:d] n. 态度;看法 (1)She shows a vory positive attitude to her work. 她工作态度非常 积极。 (2)What’s your attitude to the plan? 你对此计划看法如何? 归纳:have a(an)…attitude to/towards 对??有??态度 with attitude 我行我素;自负

小练:中英互译

(1) Don’t take that attitude with me, young man!
______________________________________________ 别用这种态度对我,小伙子! (2) 人们对生活的态度是积极的。 People are with a positive attitude to life. ______________________________________________

4. determine [di't?:min] v. 决定;确定;使下定决心 (1) Attitude determines everything. 态度决定一切。

(2) We determined to go to the railway station at once. 我们决定立
刻去火车站。

(3) I wonder what determined her to marry him in the end. 我想知道
是什么使她最终下决心嫁给他的。 (4) The court determined that the man was guilty of robbery. 法庭裁 定那个人犯了抢劫罪。

归纳: determine on/upon (doing) sth..决定做某事 be determine to do sth.决心做某事

determine sb. to do sth. 使某人下定决心做某事
小练:中译英 (1) 我们决定立刻离开。 ______________________________________________ We determined to leave at one

(2) 她决心要上哈佛大学。
She _______________ go to Harvard University. was determined to

二、重点词组 1. care about 关心,忧虑;惦念

(1) The only thing he cares about is money.
他唯一在乎的东西就是金钱。

(2) Don’t you care about the country’s future?
难道你不对国家的前途担忧吗?

短语归纳:care for sb. 喜欢某人,照顾某人 in the care of sb./in one’s care 由某人负责 小练: 中译英

(1) 她关心的只是她的社交活动。
All she ____________ is her social life. cares about (2) 他深深地爱着她。 ______________________________________________ He cares for her deeply.

2. give in 屈服,让步,投降;上交
(1) Seeing that he could not persuade me, he had to give in (to my view). 由于无法说服我,他不得不认输。

(2) It’s time to give in your examination papers. 到交试卷的时间 了。
短语归纳:

give up 放弃(做)??
give away 赠送;泄露 give back 归还;恢复 give off 放出,散发(光、热、烟、气味等)

give over 移交 give out 分配;分发;发布 ;(食物、燃 料、
电力等)用光;筋疲力尽

小练:用 give 构成的短语的适当形式填空。 (1) When will the food supplied of our enemy_______? give out give away (2) He intended to________ a large amount of money to the Project Hope. (3) Because of his low salary, he had to _________ his dream trip to give up Europe.

3. change one’s mind 改变主意 (1) Maybe you’ll change your mind after thinking it over. 也许你仔 细考虑之后会改变主意。 (2)One he makes a decision, he will never change his mind. 他一旦 下了决心,从不改变主意。 短语归纳: lose one’s mind 失去理智 read one’s mind 看出某人的心思 keep one’s mind on 专心于?? take one’s mind off sth. 转移某人的注意力

bear/keep sth. in mind 记住某事
bring/call sth. to mind 回忆某事

put sb. in mind of sth. 使某人想起某事
小练:中英互译

(1) 我决心当医生。___________________________________. I’ve made up my mind to be a doctor.
(2) She couldn’t call to mind where she had seen him before. 她想不起来曾在哪里见过他。 ____________________________________________.

三、课文回顾 Wang Kun and Wang Wei have dreamed about taking a great

bike trip 1 since middle school. After 2 graduating (graduate)
from college, they finally got the chance to take a bike trip. It was Wang Wei 3 who/ that first had the idea to cycle along the entire Mekong River from 4 where it begins to where it ends. Wang Kun said she was fond of his sister 5

but she was really stubborn. Although she didn’t know the best way of getting to places, she insisted that she 6 (should) organize (organize) the trip properly. Wang Kun kept asking her

some questions about the trip, and she gave her a 7________ determined (determine) look, which showed she would not change her mind.

Wang Kun knew his sister well. Once she 8 has made (make) up
her mind, nothing can change it. Several months 9 before their trip, they went to the library to find a large atlas with good maps that showed details of world geography. From the atlas, the river becomes rapids as it passes through deep valleys, 10 travelling(travel)

across western Yunnan Province. At last, the river delta enters the
South China Sea.

四、句子精析与仿写 1. Ever since middle school, my sister Wang Wei and I have

dreamed about taking a great bike trip. 从高中起,姐姐王薇
和我就一直梦想作一次伟大的自行车旅行。 句子分析:(1)ever since一般可用于句首,表示“自从??直 到现在”。主句用现在完成时或现在完成进行时,从句用一 般过去时。ever since也可用于句末,表示在上文有所交代或 是听话者知道的那个时间起一

直到现在,即“从那时起,一直到现在”。常与现在完成时连
用。 相当于since。(2)dream of /about doing sth /sth 梦想做某事。 dream为不及物动词,如果作为及物动词,要加上同源宾语 dream才可以。

仿写:
(1) 自从中学时代起,他就梦想成为一名设计师。 Ever since middle school, he has dreamed about becoming a fashion designer. _______________________________________________________ ________________________________________________ (2) 里德先生三年前来中国,从那时起他就一直居住在中国。 Mr. Read came to China three years ago and he has lived in China ever since. _______________________________________________________ _____________________________

2. It was my sister who first had the idea to cycle along the entire Mekong River from where it begins to where it ends.是我姐姐

首先想到骑自行车沿湄公河从它的源头行走到入海口处。
句子分析:It was…who…这是一个强调句,被强调部分是主 语my sister。where it begins和where it ends分别充当介词from 和to的宾语从句。强调句只是起到强调的作用,句型为it is was+ 被强调部分 that /who,如果把它给省略的话,句子仍然

是完整的。

仿写:
(1) 杰克给了我一个坚定的眼神,这眼神表明他不会改变主意, 也不会屈服。(change one’s mind, give in) ______ Jack who gave me a determined look, which showed me ___ It was he would neither change his mind nor give in that ________________________________________.

(2) 尽管她并不喜欢画,她却坚持要和我一起去看画展。(be fond
of, insist)

_______she __________ insisted _____________________ to the It was who/that that she (should) go
exhibition with me, _______ she was not fond of paintings. although

3. Although she didn’t know the best way of getting to places, she insisted that she organize the trip properly. 虽然她对去某些地

方的路线并不清楚,她却坚持要自己把这次旅游安排得尽善
尽美。 句子分析:insist 后可接介词短语(on+doing),或宾语从句,表 示“坚持做??”,接从句时有两种情况:(1)表示坚持一个 事实时,从句谓语的时态应该根据主句的动词来定;(2)表示

坚持要时,谓语动词应该使用虚拟语气,用“(should) +动词
原形”。

仿写: (1) 我们坚决要求你收下这些礼物。 We ___________________________________these gifts. insist that you accept/should accept (2) 他们坚持留下来,而不愿意走。

______________________________________________ They insisted on staying rather than going.
(3) 他仍然坚持那时候他肯定不在那里。

______________________________________________ He still insists that he was not there at that time.

4. When I told her the air would be hard to breathe and it would be very cold, she said it would be an interesting experience. 当

我告诉她那里空气稀薄,呼吸困难而且天气很冷时,她却说
这将是一次有趣的经历。 句子分析:主语+be+adj.+to do在“主语+系动词+形容词 +不定式”结构中,不定式与主语在意义上是动宾关系,但 要用主动形式表被动意义;如果不定式

的动词是不及物的,要在不定式后边加介词。用于这种句式中 的形容词常为:easy, difficult, heavy, hard, nice, better, dangerous,

interesting, important, comfortable, pleasant, impossible 等。
仿写:

(1) 我认为如果有适当的方法,英语是很容易学的。
______________________________________________way. I think English is very easy to learn if you have a proper (2) 我新买的公寓住起来很舒适。 My newly-bought apartment is comfortable to live in. ______________________________________________

5.Once she has made up her mind, nothing can change it. 她一
旦下了决心,什么也不能使她改变。 句子分析:“once+状语从句”意为“一旦??就??”。在 once引导的状语从句中常用一般现在时代替将来时。还可以用 于条件句表示“一旦”,once还可以表示副词“一次,曾经, 一度”。 仿写: You will be successful in the interview once you have confidence. (1) 一旦有了信心,你在面试中就能成功。

______________________________________________
Once you have heard the song, you will never forget it. (2) 一旦你听到这首歌,你会永远忘不了它。 ______________________________________________

6. A determined person always tries to finish the job, no matter how hard it is. 一个意志坚定的人总是努力完成工作,不管它多 么困难。 句子分析:no matter,作“不管”“无论”解,同 what/who/when/where/how 等疑问词连用,引导让步状语从句相

当于这些疑问词后+ever,how +adj.+主语+be。
仿写: (1) 不管他说什么,我都不会相信他。 ______________________________________________ No matter what he says, I won’t believe him. (2) 不管这是谁的包,必须暂时放在这里。 ______________________________________________ present. No matter whose bag this is, it must be kept here for the

Section II. 读写强化
一、根据课文回答下列问题: 1. Do you like travelling? Why? Yes, I do. Because I think travelling not only can make me enjoy some beautiful sceneries and increase my knowledge, but also helps

me make more friends and be good to my health.
2. How do people living along a river make use of it? People living along a river can make full use of it by irrigating the fields, going swimming in it in summer, making electricity, travelling along it etc.

3. Imagine you want to have a trip, what should you prepare for it? I will prepare the trip with arrange the time, the place, the means, the

cost, the things I’ll take along.
4. Where have you ever travelled before? Describe it. I have been to Tibet. Tibet lies on the Qinghai-Tibet Plateau of the southwest border of China. The average height of the whole region is more than 4,000 meters above sea level, for which Tibet is known as

“Roof of the World”. The highest peak of Tibet, also the highest in
Himalayas and in the whole world, is Everest Peak, which is as high as 8,846.27 meters above sea level.

Although it’s a part of China, Tibet has a unique culture of all its own. It is mainly inhabited by Tibetans, a minority nationality of old and mysterious people. Tourist attractions include the Potala Palace in Lhasa, Jokhang Temple, and a number of Buddhist sacred places. 5. If you were a mayor of a city, what would you do to attract visitors all over the world? (Possible answer) Firstly, I would improve the environment of my city and the qualities of people. Secondly, I would provide better service. Thirdly, I would invest more places of interest and publicize them by means of different media.

二、美文欣赏与模仿: Whenever~a college student is~asked, “What~are you

going to do∕this summer vacation?” The most probable answer
might be∕“I~am going to have~a trip.” It sounds like college students∕are fond~of travelling. Why? ↗ Because travel∕has lots of advantages↘. First~of~all, travel∕can not~only widen~our knowledge

of geography, but~also the knowledge of

customs, cultures∕and lifestyles∕in different places and countries. Secondly, we can make friends∕and practise foreign languages

through travelling. Finally, travel∕is the best pastime. We can~
enjoy eating various food∕and seeing beautiful sceneries. In~a word, tourism∕brings~us benefit∕in more than one way. It~is worth spending the time.

SectionⅢ. 单元配套
一、重点词词形变换

1. I admire her so much, because she is a very __________ woman determined
and is famous for her _____________. determination (determine)

2. He ________ went into the burning house to rescue the baby and bravely he got a medal for his _________. (brave) bravery 3. He switched off the __________ and ___________ everything that recorder record

happened on his travel.(record)

4. She __________ refused to cooperate, so her colleagues often got stubbornly annoyed by her _________ . (stubborn) stubbornness

5. He is a very stubborn guy. Although all of us tried to persuade him, _______
our __________became useless. (persuade) persuasion 6. He is going to organize a non-profit____________ to help _______ organization students go to school in poor areas. (organize) 7. My father is a __________person. Once he _____________ to do determined determined

something, he will stick to his plan. (determine)

8. _______, I got the ticket of the World Cup. Unfortunately, my Finally favorite team lost their _______chance to win the game. (final) final

9. Now, with the advent and popularity of the home computer, its
advantage disadvantage __________and ___________ have been a subject of discussion.

(advantage)
rely 10. He is a _______person. You can _______ on him. (rely) reliable

二、活用本单元的短语 1. This nursery rhyme (摇篮曲) ___ very __________me. is familiar to 2. As a lawyer, he _____of course_____________ his work. is familiar with dreamed of/about 3. Andy _____________ becoming a movie star when she was young. care about 4. I don’t _________ the price, so long as the car is in good condition. insists on 5. He ____________ getting rid of thess bad habits.

give in 6. We will carry on fighting to the end. We will never ______.
7. Everything went on ________ as though nothing had happened. as usual 8. Who will ______ the house while the family is away? care for

三、完形填空
词数: 310秘 诀 探 计巧点拨 建议用时:20分钟 难度:★★★

上下文内容一致关系:如与短文前后叙述的话题、 主题、中心内容相关;(通常在上文或下文的不远 处即可找到该名词)这一类题也不可小瞧。

寻: 真 1.There were about 90 talks given by authors, with an audience 名 题 question and answer period following each_____. 词 (3) 导 1. 根据90 talks得知答案为talk。 悟 2. My cousin is a sailor. He’s doing very well in the ______. 2. 根据前提示a sailor得知答案为navy,如选army/boat/sea均 不符合题意。

3. His _________, his sister’’s son, was admitted to Beijing

University this year.
3. 根据空格后面的同位语“his sister’s son”得知答案为 nephew。 4. We should take good care of our______ . Don’t forget to rinse (洗刷) your mouth after meals. 4. 根据后文的“rinse(洗刷)your mouth”得知答案为teeth。

图穷 本文中的第1,6,11题就是充分利用上下文得到答案。 匕现

段落

Key words

Topic sentences

Title

A Weekend Sightseeing
in London

Para 1 conference,

We had a chance

Main idea

思 路 盘 剥

during the
week, rent,after

to come to

We once decided to drive out of

London this year London for sightseeing on a and decided to weekend, though we had a little

spending

drive out of it
for sightseeing.

trouble in finding the way, we
had a good time at the destination.

Para 2 ~ 3 headed for, villages Difficulties we met and towns, trying to on the way to find, take us to the Tintern Abbey.

abbey
Para 4 realized,too much of good time Though tired, we felt good.

We had the opportunity to come to London again this year. I was coming for a 1 , and Jenny was coming to enjoy some sightseeing. My conference was during the week, so we had the weekend 2 . We decided this year to rent a car and 3 out of London. This was probably one of our best 4 yet, inspired in no small part by Jenny’ s cousin Rebecca, who recently 5 to the United States after spending almost a year in the UK. On Saturday, we set out as soon as we could hire the car for

the south of Wales. We were heading towards Raglan Castle and
Tintern Abbey. Jenny and I studied the

6 we were headed for. We fully planned to use the main motorways only to save time, and to get onto the more 7 roads so that we could spend some time looking at the villages and towns along the way. We decided to head 8 for Tintern Abbey. We got a little lost

when trying to find a road. We 9 heading south and a little more
west than we had 10 . Following the map, Jenny identified a different 11 that would take us to the abbey. We 12 there around

15:30. It was a spectacular view and we were there until closing
time at 17:00.

At that 13 , we realized that we had not eaten anything all day. We were having too much of a good time, and had 14 about food.

Earlier in the day, when we were buying the map, we bought a diet
coke to drink in the car. That’s what we had all day. Realizing this, and that we were getting a bit 15 , we stopped for food. Then we started our journey back to London and finally returned safely to our hotel.

1. A. party

B. meeting

C. discussion

D. report

B根据下文My conference可知,作者来伦敦的主要目的是参加会

议。
2. A. free B. busy C. interesting D. boring

A下文提到他们去自驾游,由此可知他们周末有空。
3. A. escape B. walk C. drive D. draw

C根据句中“rent a car”可得出答案。

4. A. holidays

B. jobs

C. suggestions

D. ideas

D作者打算利用周末时间,开车出去观光,这是一种想法。

5. A. belonged

B. returned

C. hurried

D. sent

B根据句中“after spending almost a year in the UK”可知,

Rebecca在英国待了将近一年后回到了美国。
6. A. ocean B. country C. school D. area

D这里用area指代前面提到的the south of Wales。

7. A. major

B. busy

C. local

D. broad

C根据后面提到的他们想“欣赏路两边小镇和村庄的风光”可知,

他们要选择local roads。
8. A. actually B. suddenly firstly。 9. A. kept on B. thought of C. stuck in D. ended up D根据前句“We got a little lost”可知,由于迷路,他们最终走得 稍远了一些。end up doing sth.表示结果。 C. firstly D. immediately

C结合下文可知,这里说明行动的顺序,发生在行动之初,用

10. A. found

B. intended

C. expected

D. learnt

B根据语境可知,他们预先设计好了路线。

11. A. path

B. voice

C. situation

D. sight

A根据句中“that would take us to the abbey”可知,这里指路线。

12. A. gathered

B. left

C. found

D. arrived

D根据后句“It was a spectacular view”可知,这里指他们到达那 里的时间。

13. A. cost

B. rate

C. point

D. sight

C根据句中“we realized that”可推断,这里指“在那个时刻”。 14. A. worried 了。 B. complained C. forgotten D. talked

C根据语境可知,他们一直在观看景色,因此把吃饭的事情忘记

15. A. excited
是累了。

B. curious

C. tired

D. angry

C忙了一整天,又没有吃饭,这个时候的感觉除了饿以外,当然

四、语法填空 字数:167 完成时间:8分钟 难度:★★

If the population of the Earth keeps on increasing (increase) at
eventually its present rate, there will 1____________(event) not be enough

resources left to support life on the planet. By the middle of the 21st
will have used century, if present trends continue, we 2_____________(use) up all the oil that drive our cars, for example. Even if scientists develop new ways of feeding

the human race, the crowded conditions on Earth will make it 3__________ (necessity) for us to look for somewhere else. But necessary

4____ of the other planets in our solar system are capable of none
supporting life at present. One possible 5_______(solve) to the solution however problem, 6___________, has recently been suggested by an

American scientist, Professor Carl Sagan. Sagarn believes that
exhausted 7____ the Earth’s resources are completely 8________ (exhaust), before it will be possible to change the atmosphere of Venus and 9____________ create a new world almost as large as Earth itself. so/therefore Something is difficult. Venus is much hotter than the Earth.

Besides 10__________, there is only a tiny amount of water there.

1. eventually “There will not be enough resources”的主谓结构是完 整的,所以只能用eventual的副词形式eventually作状语。 2. will have used 态。 3. necessary 考查句型make+it+adj.+for+sb.+to do sth.。 时间状语是by+将来时间,谓语用将来完成时

4. none 考查理解和代词。根据意思应该是“其他行星中到目前
为 止还没有一个适合生命生存的”。“none of+复数名词/不可 数 名词”,表示“??中没有一个” 。

5.solution 考查词性转化,solve的名词形式.solution。

6. however

考查上下文理解和行文逻辑。前文说“没办法”,

这里说“可能的解决方案”所以用“however”表示转折。 7. before 考查内容理解和从句。这里应该是“在地球的资源完全 枯竭之前”,所以用before。 8. exhausted 是及物动词,“耗尽,用完”,这里应该用被动语

态。
9. so/therefore 考虑到行文逻辑,这里表示的是结果,因此, so/therefore是最佳措辞。 10. Besides 考查行文逻辑。文章最后两句很明显是解释 something is difficult这句话。有两件事是困难的,除了Venus 比地球热得多,另一难题是那里的水有限,所以这里用 Besides。

五、阅读理解
词数:315
第3题

建议用时:8分钟

难度:★★★

It can be inferred from the text that the amount of electricity from the device directly lies in ______. 考查依据短文内容和考生应有的常识进行推理和判断的能力。 此类题目文章中没有明确的答案,需要考生在理解全文的基



础上进行推理和判断。其主要提问方式是:


技 巧 点 拨

1. It can be inferred from the text that .
推理判 2. From the text we know that. 断题型 3. The story implies that.

4. The paragraph following the passage will most probably be.
5. It may be concluded from the passage that . 6. What would be happy if…?

该题型要根据语篇关系,推断具体细节,如时间、 地点、人物关系、人物、身份、事件等。一般可根据 短文提供的信息,或者借助生活常识进行判断推理, 方 法 并且推理时不能以自己的观点代替作者的观点。最重 对 策 要的是推理的根据要来自于上下文。在本题中根据文 章第二段和第三段,这种装置主要是通过关节的活动 来提供动能量而发电,因此,膝关节的伸缩度直接关 系到发电量的多少。故答案选D。

真题 回放

Some people are never right. They never have good luck. They usually do the wrong thing and say the wrong thing. And even if what they say or do is OK, they as a rule say it or do it at the wrong time. So these people always have problems. They often break dishes. They sometimes miss buses and airplanes.? Mr. Neff is different. He is always right. He is never wrong. He usually has good luck. He seldom has problems. He never breaks dishes. He never misses buses or airplanes. Even if he does miss them, it is always the fault of the buses or air planes. Mr. Neff knows almost everything. He doesn’t ask questions; he answers questions. He never says, “I don’t know.”?

Which of the following best describes the writer’s attitude towards Mr. Neff? A. He finds Mr. Neff hard to understand.? B. He thinks Mr. Neff wonderful.? C. He feels pity for Mr. Neff.? D. He does not like Mr. Neff.? D 本文中第一段描写了日常生活中的一类人,用白描的手 法写他们Some people are never right. They never have good luck.但是第二段具体到Mr. Neff身上以后作者明 显说反话在讽刺Mr. Neff,通过使用never,还写到 Even if he does miss them, it is always the fault of the buses or the airplanes. 故暗示他对Mr. Neff的讨厌之情。

Useful 知 words 识 积 累 Useful

harvest(收获),devices(装置),treadmill (跑步机),
apparatus (装置),resemble(相似;类似;像), intake(吸收), limb(肢体) build up (增进;增强),turn off(关掉),

phrases on the military side(在军事方面), make sure(务必)

1. Charging your mobile phone might soon be as simple as taking a walk around the block.

2. The design allows a person to use the tool without
Useful using much additional energy beyond the normal

sentences demands of walking.
3. The device could be used to power computers in remote areas where electricity is shot. 4. People recharge their body batteries with food.

My I’ve many journals, among which I like A wolf in a Sheep’s Skin favorite _________________________best journal because______________________________________. we can’t judge a person by his appearance. 段落 New Key words Topic sentences Title Apparatus 篇 (Part 1) 章 结 构 scientist, created,machine, harvest,energy, movement Scientists have created a new machine that harvests energy from themovement of the knees while walking. Main idea

Part 2

apparatus, catches How do the apparatus (装置) work.? movement,connecti ng an electricalgenerator

It tells us that scientists havecreated a newmachine and howit works and Where the apparatus (装置) can be used? where it can be used.

(Para2-5) theenergy of,

Part 3 (Para 6)

remote areas, electricityshot, military side

Charging your mobile phone might soon be as simple as taking a walk around the block. Scientists have created a new machine

that harvests energy from the movement of the knees while
walking. Six volunteers wore the devices(装置)on their legs while walking on a treadmill (跑步机) and were able to produce about five watts of electrical power each. That’s enough energy to run 10 mobiles at the same time.

“Since muscles are the powerhouses of the body, my colleagues and I designed our device to generate electricity from the move of

the knee joint,” said Max Donelan. “It resembles a knee brace
and weighs about 1.5 kilograms including the gearing (传动装置) and generator.” The apparatus (装置) catches the energy of a person’s movement by connecting an electrical generator to knee moving.

When the wearer extends the knee, a

gear on the device movement turns and spins the generator, which builds up energy. When the knee is flexed, the device turns off so

as not to tax the wearer. The machine senses moving and knows
when to activate itself. The design allows a person to use the tool without using much additional energy beyond the normal demands of walking. The researchers measured the volunteers’ oxygen intake and carbon-

dioxide output to make sure it wasn’t strenuous to use.

People are the excellent source of portable power. An averagesized person stores as much energy in fat as a 1,000-kilogram

battery. People recharge their body batteries with food.
The device could be used to power computers in remote areas where electricity is shot. The early markets are people whose lives depend on portable power, such as people with artificial limbs(肢 体). On the military side, some soldiers have an extreme

dependence on batteries these days, so both these groups could
benefit.

1. The passage is mainly about a new machine that ______. A. can make your walking easy on a treadmill

B. can generate enough electricity by walking
C. can increase the strength of your walking D. can offer electricity for your physical practice B主旨大意题。本文提到的这种新器械主要是通过人步行时膝 关节的活动来带动该装置发电。选项B概述了该文的主旨;选

项A、C和D偏离本文主题。故选B。

2. According to the passage, which parts of the body are suitable for the device?
A. The knees. B. The ankles. C. The wrists. D. The neck.

A 细节理解题。根据文章第二、三段,这种装置应该是安装在 膝关节处的。故选A。
3. It can be inferred from the passage that the amount of electricity from the device directly lies in ______. A. the speed of your walking B. the amount of food you eat C. the amount of oxygen intake D. the extent of your knees extending

D 推理判断题。见上表。

4. Why did the researchers measure the volunteers’ carbon-dioxide output? A. To see whether the device is hard to use. B. To test the amount of electricity generated. C. To tell whether the device has enough source of energy.

D. To judge what food is useful for the wearers.
A 细节理解题。文章第四段提到,这种装置不需要携带者超出 一般的步行量,而通过检测氧气摄入和二氧化碳的呼出来说 明这种装置是否能让携带者用起来方便不吃力。本题间接考 查形容词 (strenuous),不过从文章的上下文来看,该词应该与

发电量和所吃食物无关。故选A。

5. We can learn from the passage that the device ______. A. is a must for a soldier in the army B. will more and more change people’s ways of life C. has widely been used in remote areas D. is more useful in places with electricity unaccessible

D 细节判断题。根据文章最后一段,这种器械对于缺乏电源的 偏远地区的人或者对于需要电源的士兵来说是很有用处的。 选项A表达过于绝对了;选项B表述错误,这种装置还不能大 范围地影响人们的生活方式;选项C表达不符合原文意思,该 种装置还没有用于实际生活中。故选D。

六、读写任务 阅读下面一篇关于一位美国朋友希望找个中国大学生作为 游伴的博客短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。 I’m 19-year-old, named Boobi Smith, a young college student from USA. I hereby earnestly invite a Chinese young college student preferring to make a three-week touring trip with me in China. My plan, based on some travelling information on the Internet, is to set off next weekend when the summer vacation officially begins. The first stop is Kunming, the world-renowned city for its beauty and mild temperature. We’ll get there by train and stay there for 2 days, and then

we’ll head for Jinggangshan, a former revolutionary base as well as a natural beauty spot. After a 3-day visit there, we will take a long-distance coach to a nearby port city by the Changjiang River and board a downstream ship to Shanghai, so that we can enjoy the great scenery alongside the third longest river in the world. As

everybody knows, Shanghai is the busiest and fastest developing
city in China. I’d like to have a look at its prosperity, so the stay there will be about half a week. A 4-day visit to these two cities

near Shanghai is a must. All together, our trip will last about three
weeks.

I only expect that my travel-mate could split the expenses with me, and talk with me in English, and he or she would be an excellent guide. For those who are interested in please contact me through email (Smith Boobie @ssnet.com). 【写作内容】 假设你叫李华,是一名在读大学生。你想和Boobie结伴同游。 你写一封电子邮件和他联系,以约120个词谈谈你对这次同游计

划的打算,内容要点包括:
1. 对Bobie这次中国之游的想法;

2. 对Bobie的日程安排、费用分担情况和相关要求表示赞同,并 说明赞同的理由; 3. 你对Bobie来华旅游的祝愿和希望。 【写作要求】 1. 作文中可使用自己的亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅 读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子;邮件的开头、 结尾已写好。 2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称。 【评分标准】概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯。

Dear Bobie, Hi, I am a Chinese college student. In your blog, I know that you want a travel-mate who will go with you to have a three-week trip in China. You also offer me some information in details about the travel plan and other requirements about this trip. I am absolutely delighted to get such a travel-mate from the USA. You can enjoy the beauty of our country. Meanwhile, you will be my good helper to my English study.

I share your opinion about your plan. I have never been to Kunming, Jianggangshan, the Changjiang River and Shanghai. This is my first trip with a native English

speaker to travel in China, which is of great help to improve my
English. I also like to share the expenses with you because I don’t need to ask my parents for more money. And I have worked as a part-time guide for two years during my college life, so I will be your ideal guide. I am looking forward to your reply, and you will enjoy your journey in China.

Yours Truly,
Li Hua

Section Ⅳ. 词汇拓展
backpack travelling 背包旅游 single ticket单程票 half-price ticket 半票 formalities 手续 tour group 旅游团 round-trip ticket 往返票 memorable 难忘的 express train 特快车

through train 直达快车
commuter train市郊 route 旅行路线 take the flight乘飞机 safe-conduct 安全通行证

stopping train 慢车
sleeper卧铺 up train 上火车 certificate执照

touch down落地 check in办理登机手续

boarding pass 登记牌 departure lounge 候机室

flight number 航班号
domestic arrival 国内抵达处 places of interest名胜古迹 luggage barrow 推行李车 group baggage团体行李

international arrival 国际抵达处

personal effects 私人用品 claim tag 行李票

handbag tag行李牌
airway bill 航运收据

label 行李标签

a hand luggage 手提行李 residential hotel公寓旅馆 vacant room 空房 hotel register 旅馆登记薄 baggage check行李托管证 double room 双人房间 impede妨碍,阻碍

youth hotel青年招待所 boarding house 寄宿公寓 at one’s own expense自费 reservation 预定房间 single room 单人房间 full board全膳 luggage van 行李车厢

station hall 车站大厅
sleeper with couchettes 双层卧铺车


更多相关文档:

新人教版高一英语必修1Unit3 Travel journal 全单元教案

人教版高一英语必修1Unit3 Travel journal 全单元教案_从业资格考试_资格考试/...Language points 1. one-way fare / single-way fare (单程票价), round-...

人教版必修一教案Unit 3Travel Journal

人教版必修一教案Unit 3Travel Journal_工学_高等教育_教育专区。Unit 3 Travel...4. Language points 1)Dream of/about + n./doing sth. 做梦;梦见;向往 ...

人教版高中英语(必修1)Unit3 Travel Journal

人教版高一英语必修 1: Unit3 Travel Journal Warming up 1.air/ road transport...采取……态度 4 Learning about language and using language 26.like clockwork...

人教版必修一Unit3Travel journal教案设计

人教版必修一Unit3Travel journal教案设计_高一英语_英语_高中教育_教育专区。人教...careful 3. Language problems(猜测词义、分析长难句) While checking the ...

新人教版必修一 Unit 3 Travel journal-Warming up and...

人教版必修一 Unit 3 Travel journal-Warming up and Reading[优秀教案]_高一...1:Warming up and Reading Period 2:Important language points Period 3:...

Unit3language points(教师版)

Unit3language points(教师版)_高一英语_英语_高中教育_教育专区。高一英语必修 1 Unit 3 Travel Journal 知识点 Unit 3 Travel Journal 【Warming Up】 1. Whic...

人教版高一英语必修一第三单元Travel journal

人教版高一英语必修一 Unit3 Travel journal 知识解读重点单词、词组: 1. ...的不利条件 The fact that he couldn’t speak a foreign language left him...

高一 人教版必修一 Unit 3 Travel journal

高一 人教版必修一 Unit 3 Travel journal_英语_高中教育_教育专区。Unit 3 Travel journal 相关知识及练习题含答案英语组 高一英语必修 1 导(教)学案 Unit 3 ...

人教版高中英语必修1精品教案Unit 3 Travel journal

人教版高中英语必修1精品教案Unit 3 Travel journal_高一英语_英语_高中教育_教育...Retelling, get 2-3 Ss to retell Step 2 Language points 1. Ss give the...

2017届 人教版 必修1 unit3 travel journal 单元测试 (1)

2017届 人教版 必修1 unit3 travel journal 单元测试 (1)_高一英语_英语_...(诱惑) to__10__ my native language,I asked not to be__11__with an...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com