当前位置:首页 >> 英语 >> (通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 专题一 阅读理解 第三讲 词义猜测题针对训练

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 专题一 阅读理解 第三讲 词义猜测题针对训练


词义猜测题

A (2015·河北邢台市高三摸底考试) Dear Mom and Dad, Camp is great!I have met a lot of new friends.Jim is from California,Eric is from Iowa, and Tony is from Missouri.We have a great time

together, swimming, boating, hiking,and playing tricks on other campers!Every night,we go to another tent secretly and try to scare other campers by making scary noises.It’s so funny to see them run out screaming!Now don’t worry,Mom.I’m not going to get caught like I did last year. One thing that is different from last year is how many bugs there are!I have at least 100 mosquito bites and about 20 fire ant bites.Every time I go outside, horseflies chase me,too!Other than all these annoying bugs,I’m having the best time! Love, Tyler Dear Tyler, Are you sure you are okay?All of those bugs sound awful!Have you used all of the “Itch?Be?Gone” cream I got you?How about the“Ants’k Awful” lotion(护肤 液)for the fire ant bites?You and your aunt Ethel have always seemed to attract those nasty fire ants. Now Tyler,I am very happy that you have met some new friends and that you are having fun together.However,you must stop trying to scare other campers.Remember, honey,some campers may be scared easily.I want you to apologize for any anxiety you may have caused them and start being the nice,polite boy that I know you are.Do you hear me,Tyler?Please be careful.I want you to come home safely. Love, Mom 【解题导语】 这是两封书信。第一封是 Tyler 写给父母的信,讲述了他有趣的宿营经 历;第二封是母亲的回信,字里行间流露出对儿子的关爱。 1.Why did Tyler write the letter to his parents? A.To describe his interesting camp experiences. B.To express his regret about scaring others. C.To ask his parents for advice about camping. D.To tell his parents about his sufferings at camp. 解析:选 A。细节理解题。第一封信的第一句“Camp is great”总领下文,Tyler 给父 母写信是为了讲述他有趣的宿营经历,故 A 项正确。 2.The underlined word “chase” in the first letter probably means“________”. A.fly away B.get rid of
1

C.put up with D.run after 解析: 选 D。 词义猜测题。 根据第一封信第二段的第二句“I have at least 100 mosquito bites and about 20 fire ant bites”可知,Tyler 被蚊子和火蚁咬了,再结合画线词所 在句的“horseflies chase me,too”中的 too 可知,此处 chase 表示“追赶”,即 D 项正 确。 3.Tyler’s mother advises him to________. A.buy more lotion for the bites B.return with a few friends C.avoid scaring other campers D.turn to the police when in trouble 解析: 选 C。 细节理解题。 根据第二封信第二段的第二句“However, you must stop trying to scare other campers”可知,选 C 项。 B (2016·云南省师大附中第四次适应性考试)For twenty years,I saved all my college course notes and textbooks: that’s a lot of paper. Worse,it’s not easy to carry them around—and trust me,they aren’t light —on at least seven moves.Yet I never once looked at them.They sat in our basement, covered in a thick layer of dust.If books and papers could wonder,they’d wonder why they were still under our stairs after all those years.When would the Big Day come? Well,the Big Day eventually did arrive; only it was different than expected.My wife,always more accepting changes than I am,finally talked me into clearing out the entire mess. The pain I experienced was also unexpected.What hurt me was to come across those terrible papers I’d written,which reminded me of my poor study habits,and an embarrassing lack of comprehension.It was great to get rid of them.But it was also a clearing of personal history. At first,I struggled with this.The truth was in the record that my books, my notes,and my papers were primary source materials,documenting an important time in my life.To clear them out was to clear out the truth. What I’ve learned since taking this leap is that the process is more important than the truth.I feel as if much of my real education during my college years isn’t in the documents but now in me. So I am glad to free myself of this physical burden.And what’s better is that I don’t need to look back to those painful moments.They belong to the past. You might want to consider doing something similar,either under the stairs of your basement or in your mind. What is the personal rubbish piling in your life? Clear it out and make your life awesome. 【解题导语】 本文是一篇夹叙夹议文。下决心清除了堆积多年的大学课本和笔记后, 作者从开始纠结“清除了过去的记录, 就清除了过去的历史”到最终明白“过程才最重要” 的道理。 4.Why was the author finally determined to desert all the college materials? A.Because his wife persuaded him to.

2

B.Because they were of no use at all. C.Because they were heavy on the moves. D.Because they occupied space too long. 解析: 选 A。 细节理解题。 根据文章第三段的第二句“My wife...finally talked me into clearing out the entire mess”可知,作者的妻子说服了作者,故选 A 项。 5.The author struggled at the very beginning for ________. A.a sense of pain B.a sense of embarrassment C.a sense of regret for the past D.a sense of losing part of his history 解析: 选 D。 细节理解题。 根据文章第四段中的“But it was also a clearing of personal history”及第五段中的“To clear them out was to clear out the truth”可知,作者 纠结的是“清除了过去的记录,就清除了过去的历史”,故选 D 项。 6.What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to? A.The past experiences. B.The wasted college?related materials. C.The rubbish in the basement. D.Physical and psychological mess. 解析:选 D。代词指代题。根据文章最后两段中的“either under the stairs of your basement or in your mind”以及“What is the personal rubbish piling in your life” 可知,it 指代的是物质上和心理上的垃圾,即 D 项正确。 7.What would be the best title for the passage? A.Let It Go B.Sort It Out C.Give up the Past D.Forget the History 解析:选 A。标题判断题。结合全文内容可知,本文主要讲述的是该放弃生活中的“垃 圾”的时候,我们就应该任凭它去,并且文章在篇末点题, “Clear it out”是关键词,故 A 项最适合作文章标题。 C (2015·吉林长春市第三次质检)Windows 8,apart from Windows 95,is the biggest surprise and the only version of Microsoft’s operating system that has been changed from the core(核心) when compared to its former one.However,a recent study has shown that under 20% of business owners would be willing to upgrade to the new version of Windows.The reason for this remains to be discussed and debated,and we will try to throw light on this research by providing you with some of the most common advantages and disadvantages of Windows 8. Generally speaking,there are a great number of plus_sides related to upgrading from Windows 7 to Windows 8. Speed—this is the biggest advantage to mention.Boot time has been reported to be up to nine times shorter than that with Windows 7. New passwords—instead of typing your passwords,Windows 8 will let you use gestures on your favorite photos to enter your passwords.This is not only practical but also extremely cool! Windows 8 experience—apart from computers,Windows 8 will be used on all devices,including smartphones,tablet PC’s and so on.Also,owing to the

3

fact that it has been specifically designed with touch screen users in mind,Windows 8,besides using the keyboard and mouse,will offer a whole new user experience. However,there are still some disadvantages. The first one that has to be mentioned is that there is no Start menu from Windows.Yes,there is no Start button in the lower left corner,and this might be a real puzzle of many Windows users.Also,many users have had a problem to get used to the new interface (界面) introduced by Windows 8.The biggest problem that is worth noticing is that Windows 8 was originally designed for touch screen users,and this may have a bad effect on desktop users who have gotten used to doing everything with the help of their keyboard and mouse. 【解题导语】 本文是一篇说明文,介绍了 Windows 8 的优缺点。 8.What do “plus sides” in Paragraph 2 probably refer to? A.Math symbols. B.Strengths. C.New rules. D.Messages. 解析: 选 B。 词义猜测题。 根据 plus 这个词的本义和下文中提到的 Speed, New passwords, Windows 8 experience 这三个优点以及“However,there are still some disadvantages” 可知,plus sides 在此应指“优点”,故选 B 项。 9.According to the text the greatest advantage of Windows 8 is its ________. A.complex passwords B.high speed C.unique experience D.new interface 解析:选 B。细节理解题。根据第三段的“Speed—this is the biggest advantage to mention”可知,高速是 Windows 8 最大优势。 10.From the text we can learn that Windows 8 ________. A.no longer requires a password B.was upgraded from Windows 95 C.will be popular with desktop users D.can be used on more than computers 解析:选 D。细节理解题。根据第五段的“apart from computers,Windows 8 will be used on all devices,including smartphones,tablet PC’s and so on”可知,Windows 8 除了电脑之外,还可以在所有的设备上使用,因此选 D 项。 11.Many Windows 8 users face the problem that ________. A.the Start menu is hidden in the lower left corner B.they have to use fingerprints instead of buttons C.the keyboard and mouse can’t be used any longer D.they don’t get accustomed to the new interface 解析:选 D。细节理解题。根据文章最后一段的“Also,many users have had a problem to get used to the new interface(界面) introduced by Windows 8”可知,Windows 8 的使用者面对的一个问题就是他们不习惯新界面。故选 D 项。

4


更多相关文档:

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 ...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 专题一 阅读理解 第三讲 词义猜测题针对训练_英语_高中教育_教育专区。词义猜测题 A (2015·河北邢台市高三...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 ...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 专题一 阅读理解 第四讲 主旨大意题课堂达标训练_英语_高中教育_教育专区。主旨大意题 A (2016·辽宁省五...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 ...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 专题一 阅读理解 第二讲 推理判断题针对训练_英语_高中教育_教育专区。推理判断题 (一) A (2015·山东...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 ...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 专题一 阅读理解 第一讲 细节理解题课堂达标训练_英语_高中教育_教育专区。细节理解题 A (2015·江西九江...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 ...

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 专题五 书面表达针对训练_英语_高中教育_教育专区。专题五 书面表达 (一...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 ...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 专题一 阅读理解 第一讲 细节理解题针对训练_英语_高中教育_教育专区。细节理解题 (一) A (2016·辽宁五...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 ...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 专题一 阅读理解 第五讲 篇章结构题针对训练_英语_高中教育_教育专区。篇章结构题 A (2016·山东济南调研)...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 ...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 专题一 阅读理解 第四讲 主旨大意题针对训练_英语_高中教育_教育专区。主旨大意题 A (2015· 吉林长春市...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 ...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 专题一 阅读理解 第二讲 推理判断题课堂达标训练_英语_高中教育_教育专区。推理判断题 A (2015·甘肃兰州...

(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 ...

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档(通用版)2016高考英语二轮复习 第一部分 题型专题方略 专题五 书面表达课堂达标训练_英语_高中教育_教育专区。专题五 书面表达...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com