当前位置:首页 >> 英语 >> 【广东】2013版高中英语全程复习方略 阶段评估检测(二)必修2(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 阶段评估检测(二)必修2(人教版)


温馨提示: 此套题为 Word 版, 请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴, 调节合适的观看 比例,答案解析附后。

阶段评估检测(二)
必修 2 (120 分钟 135 分) Ⅰ. 语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 15 小题;每小题 2 分, 满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意.然后从 1~15 各题所给的 A、B

、C 和 D 项中, 选出最佳选项。 For many people today, reading is no longer relaxation. To keep up with their work they must read letters, reports, trade publications, interoffice communications, not to mention newspapers and magazines: a never-ending flood of words. In job or advancing in one, the ability to read and comprehend 1 a

2 can mean the

difference between success and failure. Yet the unfortunate fact is that most of us are 3 readers. Most of us develop poor reading 4 at an early age, and never get

over them. The main deficiency 5 in the actual stuff of language itself — words. Taken individually, words have little meaning until they are strung together into phrases, sentences and paragraphs. 6 , however, the untrained reader does not read

groups of words. He laboriously reads one word at a time, often regressing (退回) to 7 words or passages. Regression, the tendency to look back over what you have 8 down the

just read, is a common bad habit in reading. Another habit which

speed of reading is vocalization — sounding each word either orally or mentally as one reads. To overcome these bad habits, some reading clinics use a device called an 9 ,

which moves a bar (or a curtain) down the page at a predetermined(预先确定的) speed. The bar is set at a slightly faster rate 10 the reader finds comfortable, in 11

order to “stretch” him. The accelerator forces the reader to read fast,

word-by-word reading, regression and sub-vocalization 默读) ( practically impossible. At first 12 is sacrificed for speed. But when you learn to read ideas and concepts, you will not only read faster, but your comprehension will improve. Many people have found 13 reading skill drastically improved after some training. 14

Charlie Au, a business manager, for instance, his reading rate was a reasonably good 172 words a minute before the training, now it is an excellent 1378 words a minute. He is delighted that how he can time. 1. A. applying 2. A. quickly 3. A. good 4. A. training 5. A. lies 6. A. Fortunately C. Logically 7. A. reuse B. reread B. doing B. easily B. curious B. habits B. combines C. offering C. roughly C. poor C. situations C. touches B. Actually D. Unfortunately C. rewrite D. recite D. getting D. decidedly D. urgent D. custom D. involves 15 a lot more reading material in a short period of

8. A. scales 9. A. accelerator 10. A. then 11. A. enabling 12. A. meaning C. purpose 13. A. our 14. A. Look 15. A. turn in C. look on

B. cuts B. actor B. as B. leading

C. slows C. amplifier C. beyond C. making B. comprehension D. goal

D. measures D. observer D. than D. indicating

B. your B. Take

C. their C. Make B. go over D. get through

D. such a

[来源:学,科,网 Z,X,X,K]

D. Consider

第二节 语法填空(共 10 小题;每小题 1. 5 分,满分 15 分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填 入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。 Christmas Eve means a warm get-together with friends, a candlelight dinner, or perhaps a celebration at a pub for students. But, for Cai Yingjie, has a different meaning: helping beggars and the homeless. Cai, 17 is a student in journalism at Tsinghua, could be found at Beijing?s Wudaokou Light Railway Station that special evening. 18 she saw an old beggar, 19 16 unusual night

she took the cold, rough hands of the woman with her warm, clean hands, (give) the woman some warm bread and helped her put on a pair of new gloves. The woman was surprised for a few seconds, then burst into tears, saying “ the first time I feel respected”.

20

Cai said, “A beggar?s life is even them. ”

21 (hard) today. That?s why I want to help

They brought bread and gloves with them, and stopped to greet beggars and offer 22 some of the warm food. Each beggar greeted them 23 a look of

surprise. “I know the 24 (active) can?t help much, but it is meant 25 (show) our

respect and care for beggars and the homeless who have been neglected for so long, ” said Sun, head of the group. Ⅱ. 阅读(共两节,满分 50 分) 第一节 阅读理解(共 20 小题; 每小题 2 分, 满分 40 分) (A) Greg Woodburn, a student at the University of Southern California, spends a lot of time cleaning sneakers he collected. But soon the shoes will be sent to poor children in the United States and 20 other countries, thanks to Woodburn?s Share Our Soles (S. O. S. ) charity. A high school track star in the town of Ventura, California, Woodburn was treated in hospital for months with knee and hip injuries. “I started thinking about the health benefits, the friendship and the confidence I got from running, ” he says, “And I realized there are children who don?t even have shoes. ” Woodburn gathered up his old sneakers, then asked his friends to donate. His goal was to have 100 pairs by Christmas 2006. When he collected more than 500

pairs, he decided to turn the shoe drive into a year-round endeavor. Back then, the sneakers came from donation boxes at the YMCA and the local sporting goods store and from door-to-door pickups. Woodburn has now set up collection boxes at two high schools, city gym and recreation center. He has started accepting adult sizes and sandals(凉鞋). So far, S. O. S. has collected and donated more than 3, 000 pairs. Woodburn has cleaned all the shoes. After sorting the shoes by size, Woodburn selects the good shoes for the washing machine and the worn-out ones for recycling. To ship the footwear, Woodburn teamed with Sports Gift, a nonprofit organization that provides soccer and baseball equipment to children around the world. Keven Baxter, founder and president, says, “We?d send kids balls and shoes. I?ve heard that for many of these kids, these old sneakers are the only shoes they had. They wear them to school and to do sports. So Greg?s running shoes were a nice addition for us. ” For many recipients(接受者), the shoes represent opportunity. Two young boys in Southern California attended school on alternate days because they shared a pair of shoes. They were too big for one boy and too small for the other. Thanks to S. O. S. , each brother received his own pair of shoes. The boys now attend school daily and enjoy their learning. When they graduate, they say, they will help a stranger, just as Woodburn helped them. 26. What caused Greg Woodburn to donate old shoes for poor children? A. The benefits from playing sports.

B. News about some poor children. C. His reflection to school life. D. The medical treatment he received. 27. When collecting more sneakers than expected, Woodburn decided to ________. A. include adult sizes and sandals B. set up branches in different cities C. collect shoes throughout the year D. expand his endeavor in the whole city 28. How did Woodburn manage to deliver the shoes collected? A. By sending them by mail. B. By working with Sports Gift. C. By advertising for those in need. D. By offering them from door to door. 29. What can we learn from Keven Baxter?s remarks? A. Sports Gift is popular around the world. B. Many children need Greg?s old sneakers. C. Greg?s running shoes are the best gifts for children. D. International organization should provide more help. 30. Which of the following is the best title for the passage? A. An Organized Activity B. Greg Woodburn?s Life C. How to Collect Sneakers

D. Recycled Sneakers Fit for Sharing (B) Most people nowadays are persistently seeking for opportunities that will assist them in reaching their goals. Marketing yourself when there is a demand for you and your services will help you achieve your goals. Marketing yourself means you are simply “selling” yourself! The common problem in marketing yourself is that most people think that it is nasty to do this. They think that marketing concerns only to a business. Of course, this is absolutely not true. People who want to attain the success they desire must promote themselves. In every attempt you make, just think that marketing yourself is a very useful tool. The better you market yourself, the more opportunities you will have. Marketing yourself does not really mean telling every person how beautiful and wonderful you are. It simply means telling your prospective employer that you exist, that you have the possibility of generating much greater income than your prospective employer makes. Or maybe you have the chance of doing something better. There are actually several different ways of marketing yourself. But there are only two primary approaches that you implement(实施). The first is you find ways to reach out to others and the second is to construct ways in order for the people to find you and make connection with you. In order for you to reach out and touch the lives of others, you have to be a good person and a good employee. In that way your good reputation will follow naturally. Have a brief and concise(简明) message that you can share with others.

When you market yourself, you tell people who you are and what you can do for others. Plan well and practice your message. In constructing ways for the people to notice and make connection with you, you must be open to them. Bear in mind that communication is a great opportunity to make an impact especially when you market yourself. You also communicate by what you are w earing. Know the appropriate dress code and have a plenty of time to decide what you will wear. Just remember to make a great first impression! 31. According to the passage, in general people tend to think marketing yourself________. A. is a very useful tool B. will make you have more opportunities C. is nasty and concerns only to a business D. is natural 32. All of the following are true about the marketing yourself EXCEPT________. A. if you can marketing yourself better, you will have more opportunities B. if you want to succeed, you must learn how to market yourself C. marketing yourself simply means making your boss know you can make more money than him D. marketing yourself really means telling others you are beautiful and wonderful 33. In order to market yourself well, you can do these things EXCEPT ________. A. praise yourself greatly B. wear appropriately

C. have a brief and clear message D. be open to others 34. It can be concluded from the passage that________. A. there are only two ways of marketing yourself B. communication plays an important part in marketing yourself
[来源:Zxxk.Com]

C. you needn?t spend plenty of time deciding what you will wear D. marketing yourself simply means telling your employer you must earn much greater income than him 35. Which is the best title for this passage? A. Achieving your Goals B. Knowing the Appropriate Dress C. Ways of Marketing yourself D. Marketing yourself (C) Life comes in a package. This package includes happiness and sorrow, failure and success, hope and despair. Life is a learning process. Experiences in life teach us new lessons and make us a better person. With each passing day we learn to handle various situations. Love Love plays a pivotal role in our life. Love makes you feel wanted. Without love a person could go hayward(不归路) and also become cruel and ferocious. In the early stage of our life, our parents are the ones who shower us with unconditional love and

care, they teach us about what is right and wrong, good and bad. But we always tend to take this for granted. It is only after marriage and having kids that a person understands and becomes sensitive to others? feelings. Kids make a person responsible and mature a nd help us to understand life better. Happiness and Sorrow Materialistic happiness is short-lived, but

happiness achieved by bringing a smile on others? face gives a certain level of fulfillment. Peace of mind is the main link to happiness. No mind is happy without peace. We realize the true worth of happiness when we are in sorrow. Sorrow is basically due to death of a loved one, failure and despair. But these things are temporary and pass away. Failure and Success Failure is the path to success. It helps us to touch the sky, teaches us to survive and shows us a specific way. Success brings in money, fame, pride and self-respect. Here it becomes very important to keep our head on our shoulder. The only way to show our gratitude to God for bestowing success on us is by being humble, modest, courteous and respectful to the less fortunate ones. Hope and Despair Hope is what keeps life going. Parents always hope their children will do well. Hope makes us dream. Hope builds in patience. Life teaches us not to despair even in the darkest hour, because after every night there is a day. Nothing remains the same,

we have only one choice—keep moving on in life and be hopeful. Life teaches us not to regret over yesterday, for it has passed and is beyond our control. Tomorrow is unknown, for it could either be bright or dull. So the only alternative is to work hard today, so that we will enjoy a better tomorrow. 36. In the passage, the author compares life to________. A. a package B. joy and sorrow C. failure and success D. hope and despair 37. In which section can readers probably read the passage? A. Opinions C. Education B. Politics D. Lifestyles

38. How is the passage organized? A. In order of rules. B. In order of frequency. C. By making comparisons. D. In order of importance. 39. What?s the general meaning of the last sentence of the whole passage? A. If you work hard, you?ll have a better life in the future. B. When choosing between “today” and “tomorrow”, you?d better enjoy tomorrow better. C. What you only can choose is to work hard today rather than tomorrow.

D. Enjoying a better tomorrow is your only choice. 40. What?s the purpose of the passage? A. To encourage people to love each other. B. To tell people how to deal with happiness and sorrow. C. To remind people of keeping having a beautiful dream. D. To give readers some information about life. (D) When you?re surfing the Internet on your laptop from your dorm or home, do you know your personal details are being gathered secretly? And would you be surprised to know the information may be sold cheaply to advertisers and marketers? According to an investigation by The Wall Street Journal, all it takes is a tiny file in a computer—a single code consisting of a long series of numbers and letters—to record the computer user?s age, gender, location, favorite movies and hobbies. The newspa per reports that Lotame Solutions Inc. , a New York company, uses sop histicated(高科技的) software called a “beacon” to capture what people are typing on a website. Lotame packages that data into profiles about individuals, only without their names, and sells the profiles to companies seeking customers. Batches of such data may be sold for a few dollars. The Wall Street Journal survey discovered that spying on Internet users is one
[来源:学科网]

of the fastest-growing businesses on the World Wide Web.

[来源:学。科。网]

The “cookie”—a tiny text file put on your PC by websites or marketing firms which might be used to remember your preferences for one site, or to track you across many sites is already old news. There are new and more complex tools such as “beacons” which scan in real time what people are doing on a webpage. These beacons instantly assess the Internet user?s location, income, shopping interests and even medical conditions. Millions of Internet users around the world also face unprecedented(空前的) threats. Private, sensitive, personal and business information is being gathered and sold without their knowledge. Companies insist the information they gather is anonymous and the data is used harmlessly. But the technology has grown so powerful that even some of the biggest websites in the US don?t know that they were installing intrusive files on visitors? computers. These include MSN. com and Yahoo. Com. Next time you visit a webpage and find an ad banner advertising something you?ve been planning to buy, don?t be amazed that your computer can read your mind. 41. The purpose of the passage is to________. A. introduce a tiny file in a computer—a single code B. show how your individual information was let out when you surf the Internet C. show how to protect your privacy D. introduce a sophisticated software called a “beacon”

42. All of the following statements are false EXCEPT________. A. Lotame sells the profiles about individuals to companies seeking customers with their age, gender, location, hobbies and names B. spying on Internet users is the fastest-growing business on the World Wide Web C. some of the biggest websites in the US know they were installing intrusive files on visitors? computers D. a tiny file in a computer—a single code consisting of a long series of numbers and letters—can record users? information 43. It can be inferred that________. A. because the data is used harmlessly, Internet users around the world will not face threats B. when a person surfs the Internet, his personal details may be let out without his knowledge C. your computer can really read your mind D. MSN. com and Yahoo. com use software to capture what people are typing on a website 44. According to the passage, “beacon”________. A. is a tiny text file put on your PC by websites B. is a software that can package that data into profiles about individuals C. can assess the Internet user?s location, income, shopping interests and even medical conditions D. is not more complex than the “cookie”

45. What?s the writer?s attitude to this problem? A. Neutral. C. Optimistic. B. Worried. D. Indifferent.

第二节 信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。 首先请阅读下列书籍的封面及基本信息: A. How to do just about anything on a computer Make the most of your computer with this easy-to-follow guide packed with hundreds of valuable tips, practical projects, and problem-solving pointers. Organized in four sections, the book takes you from your initial computer set-up to creating your own iTunes account. Each chapter follows a similar step-by-step illustrated format so you will always feel as if you have an instructor at your side. B. A Gate at the Stairs “A Gate at the Stairs” is writer Lorrie Moore?s first book in over ten years. It takes place in 2001 shortly after the terrorist attacks on America. It tells about a young girl named Tassie who attends college in the Midwest. She takes a job as a babysitter for a woman and her husband who have adopted a child of mixed race. It is a funny, sad and emotional story about marriage, race, family, terrorism and war.

C. The Magicians Take one part Harry Potter, another part The Chronicles of Narnia, plus some new parts all the author?s own, season them liberally with adult themes—these are definitely not books for children—and you have this most readable, imaginative pair from author Grossman. Quentin Coldwater passes the entrance exam for Brakebills magic college and learns to master the art thereof, while also learning that “Fillory, ” the fantasy world of his favorite book series as a child, is real. But there are demons within and without, and the life of magic and adventure isn?t always a happy one. D. Bear Few animals are as closely associated with humans as bears. Tracing the evolution of the bear family, the author discusses extinct types, such as the cave bear and the giant short-faced bear, as well as describing the eight species that exist. It explores the bear-human relationship and how human perceptions of bears have changed over time. Drawing from cultures around the world, it discusses the various legends and myths, including the ceremonies and taboos that surround hunting, killing and eating bears. “Bear” will appeal to all those interested in the past, present and future of these extraordinary creatures.

E. Cutting for Stone “Cutting for Stone” was written by the medical doctor and writer Abraham Verghese. It is a powerful story about twin brothers born in a Catholic hospital in Addis Ababa, Ethiopia. Their mother, an Indian nurse at the hospital, dies in childbirth. Their father, a British doctor, flees as soon as they are born. The brothers are raised by two Indian doctors who live at the hospital. One brother later moves to the United States. This is a story about the extremes of love, family, and medicine. F. You Can?t Teach Until Everyone is Listening This book offers six simple, practical, and doable steps for managing your classroom! This concise guide shows teachers how to prevent misbehaviors—rather than react to them—and emphasizes the importance of: Establishing your role as a proactive classroom facilitator; creating a safe environment for learning; and, establishing a relationship of trust with your students. “You Can?t Teach Until Everyone is Listening” is meant to strengthen every teacher?s confidence and effectiveness in creating positive and productive classrooms and helping students to grow and learn to their greatest potential. 下面是一些读者的基本情况, 请把相关读者和他们需要的书籍匹配起来。 46. Zhang Ying is preparing for further study in the USA. Therefore, he is interested in reading some books about American life, including college life, family, cultural

diversity and even terrorist attacks. 47. Charlie, who attends college in the Midwest, majors in medicine. He is fond of reading stories about family and love, especially those related to his future career. 48. Kate, who teaches children of mixed race in a primary school in the Midwest, finds it difficult to manage her class effectively. Now she is eager to find a book which helps improve her teaching. 49. Daisy is a nurse in an Indian hospital. She is an experienced nurse, but she is not skilled at using the computer. She wants to learn how to set up her computer, send and receive e-mails securely, share files, and scan documents. 50. Tired of reading magic novels like Harry Potter or The Chronicles of Narnia, Henry?s interest turns to animals that have a close relationship with humans, such as dogs, cats and even fierce animals. Ⅲ. 写作(共两节,满分 40 分) 第一节 基础写作(共 1 小题,满分 15 分) 【写作内容】 假设你校将举行为期一个月的“迎校运长跑(Running for the School Games)” 活动,你作为通讯员将为学校英语通讯社写一篇稿件,内容包括: 活动目的:提高学生体质,迎接 2012 年学运会; 活动时间:5 月 1 日至 5 月 3 1 日; 活动内容:5 月 1 日开幕式,全校学生将进行环校跑 (已举行) ; 活动要求:同学们每天跑步,男生跑 2 公里,女生跑 1. 5 公里;每班的学 生总距离要达到 2000 公里以上,相当于从广州到北京的距离。

【写作要求】 1. 必须使用 5 个句子表达全部的内容; 2. 写作中不能出现真实姓名和学校名称。 【评分标准】句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。 第二节 读写任务(共 1 小题,满分 25 分) 阅读下面的短文,然后按要求写一篇 150 词左右的英语短文。 Kari Watkins loves hanging out with her friends. That?s not surprising. Kari is 16 and it?s typical for teenagers to spend time with their peers, especially their pals. So it makes sense when she gets mad about having to leave get-togethers with her friends early to meet her parents? rule that she must stay at home after 9 p. m. . “Sometimes my parents don?t let me do anything, ”Kari says. “It seems that their rules are for a 10-year-old child, not a 16-year-old one. ”Kari admits she often responds to her parents? rules by openly complaining about them. And to get her pride again, she sometimes does what she wants—behind her parents? backs. Kari?s unwillingness to obey her parents may remind you of your own behavior toward your mom and dad. And the good news for young people is that it is normal for teens to rebel against their parents. “All teens go through a process of separating from their parents in order to gain some independence and a sense of identity, ”says Glenn Kashurba, a child and adolescent psychiatrist(精神病学家). “Sometimes this process is accompanied by some anger, defiance(反抗), and eye-rolling. But this stage of shifting relationships is an important part of growing up. ”

【写作内容】 1. 以约 30 个词概括上文的主要内容; 2. 然后以约 120 个词谈谈“青少年心理叛逆期”,内容包括: 1)你或你熟悉的朋友在青少年心理叛逆期的表现以及父母的态度; 2)在心理叛逆期,你是如何改善和父母的关系的。 【写作要求】 1. 在作文中可以使用自己亲身的经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料 的内容,但不得直接引用原文中的句子; 2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称。 【评分标准】 概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。
[来源:学科网 ZXXK]

答案解析
如何训练你快速阅读。 1. 【解析】 D。 选 此句意为“如果想谋得一份差事或在工作中取得进步”。 applying 需加 for, 意思是“申请”;doing 做;offering 提供,此三项均不符合题意,只有 getting (获得)适合。 2. 【解析】选 A。此句意为 “快速阅读与理解的能力,是关系到成败的关键所 在”。只有 quickly 与句意吻合。easily 容易地;roughly 粗略地;decidedly 果断 地,均与原文内容不符。

3.【解析】 C。 选 英语中, 阅读能力强的人称为 good reader, 反之, 就是 poor reader。 根据上下文的内容可知,多数人都属于 poor reader,因此选 poor(差的)。其他选 项不妥。 4. 【解析】选 B。此处的意思是“大多数人早期养成了看书慢的习惯”。因此选 habits(习惯)。training 训练,培训;situations 形势;custom 风俗习惯。 5. 【解析】 A。 选 此处说的是“主要的缺陷在于语言的自身要素, 即单词”。 combine 联合;touch 接触;involve 包括;这三项的词义与原文不符。而 lies 与 in 构成搭 配,意为“在于”。 6.【解析】选 D。此句意为“然而遗憾的是未受过阅读训练的人就不会按意群阅 读”。fortunately 幸运地;actually 事实上;logically 合乎逻辑地, 均不妥。 unfortunately(不幸地)合乎句意。 7. 【解析】选 B。此句意为“在阅读时经常重读(反复读)”因此,选 reread 重读。 reuse 再使用;rewrite 改写;recite 背诵。 8.【解析】 C。 选 scale down 按比例减少; down 削减, 此两项不合题意。 cut measure 不能与 down 搭配。只有 slow 与 down 搭配,意为“放慢, 减速”,在此合适。 9. 【解析】选 A。训练快速阅读所使用的工具必然与提高阅读速度有关,因此 选 accelerator (快读器)。actor 演员;amplifier 放大器;observer 观察者。 10. 【解析】选 D。前面的 faster 决定了应当选 than,构成比较级。 11. 【解析】选 C。make. . . impossible 使……不可能。此句意为“快速阅读器迫 使你加快阅读速度,使你再也不能逐字阅读,回读前文内容或者默读”。 12. 【解析】 B。 选 这里的意思是“速读最初会影响理解”, 所以选 comprehension(理 解力)。meaning 意义,意思,指词或词组表示的意义;purpose 目的;goal 目标。

13.【解析】选 C。本句中的主语是第三人称复数,物主代词必然是 their。 14.【解析】选 B。take 与后面的 for instance 构成短语,意为:“以……为例”, 其他三项不能与 for instance 构成搭配。 15.【解析】选 D。此处指在较短时间内,读完众多的材料。turn in 上交;go over 复习;look on 旁观,此三项均不妥。只有 get through (读完)最恰当。 16. 【解析】the 特指这个不寻常的夜晚。 17. 【解析】who who 引导定语从句,修饰 Cai。

18. 【解析】When when 引导时间状语从句,“当……时”。 19. 【解析】gave 20. 【解析】For 21. 【解析】harder 22. 【解析】them 23. 【解析】with 24. 【解析】activity 形式。 25. 【解析】to show be meant to do sth. 被动形式后接不定式。 和 took 以及 helped 并列,故用过去式。 for the first time 第一次。 even 修饰比较级。 代指前面的 beggars。 with a look of surprise 用吃惊的眼神。 can?t help much 是谓语部分,前面缺少主语,故用名词

本文主要介绍的是一个大学生,他收集旧运动鞋,捐赠给穷孩子。 26.【解析】选 A。细节理解题。根据文章的第二、三段可知,Greg Woodburn 是南加利福尼亚大学的一个在校田径明星。因膝盖和臀部受伤住院后,他开始 反思体育给他带来的好处,他意识到很多孩子没有鞋子穿,于是他决定捐出穿 过的旧鞋给他们。 27. 解析】 C。 【 选 细节理解题。 根据文章的第四段可知, Woodburn 本打算在 2006

年圣诞节前搜集到 100 双旧运动鞋,可是他搜集到的旧鞋竟然超过了 500 双。 于是他决定把收集旧鞋变成一项全年都要做的事情。 28.【解析】选 B。细节理解题。根据文章的第七段可知,为了运输那些搜集来 的旧鞋,Woodburn 与一个名叫 Sports Gift 的慈善机构合作。Sports Gift 把足球 和棒球设备免费送给世界各地的儿童。 29.【解析】选 B。推理判断题。根据文章的第七段可知,Sports Gift 的创始人 Keven Baxter 说,那些旧的运动鞋是一些穷孩子仅有的鞋子。他们穿着上学和运 动。可见,有很多穷孩子需要 Greg Woodburn 捐赠来的旧鞋。 30.【解析】选 D。主旨大意题。本文介绍的是收集旧运动鞋,捐赠给穷孩子, 所以 D 项最适合做文章标题。 人人都是推销者,人的一生就是在不断地推销自己——不论是在工作、生 活或是爱情中。推销自己,就是让别人注意到自己,做人生舞台上的主角;推 销自己,就是让更多的人接受自己,自然地融入人际关系中;推销自己,就是 完美地展现自己,真正实现人生的价值。 31.【解析】选 C。细节理解题。根据第二段“The common problem in marketing yourself is that most people think that it is nasty to do this. They think that marketing concerns only to a business. ”可知, 大部分人认为推销自己是不好的事, 他们认为 推销只和商业有关系。 32. 解析】 D。 【 选 细节理解题。 根据文章第三段“Marketing yourself does not really mean telling every person how beautiful and wonderful you are. ”可知 D 错误。 33.【解析】选 A。细节理解题。根据文章第四段“Have a brief and concise message that you can share with others. ”可知 C 正确。根据第五段“you must be open to

them. ”和“Know the appropriate dress code and have a plenty of time to decide what you will wear. ”可知 B、D 正确。A 未提到。 34.【解析】选 B。推理判断题。根据文章第五段“Bear in mind that communication is a great opportunity to make an impact especially when you market yourself. ”可知 B 正确。 35.【解析】选 D。主旨大意题。根据全文可知本文介绍“自我推销”这个话题, 所以选 D 项。 人生好似一个包裹,这个包裹里藏着快乐与悲伤,成功与失败,希望与绝 望。人生也是一个学习的过程。那些经历给我们上了全新的课,让我们变得更 好。随着每一天的过去,我们学会了处理各种各样的问题。 36.【解析】选 A。细节理解题。根据第一段第一句 Life comes in a package. 得 出答案。 37.【解析】选 C。推理判断题。本文属于一篇励志教育的短文,根据其主要意 思, 可以确定其来源应该是“教育栏目”, 而其他几个选项所涉及的不是这类话题。 38.【解析】选 C。文章结构题。从几个小标题 Happiness and Sorrow,Failure and Success 和 Hope and Despair 可以看出,作者是以“对比或比较”的方式写作的。 39.【解析】选 A。句意理解题。句中 alternative 是“选择”的意思,整句意思和 A 项接近。 40.【解析】选 D。写作意图题。推测作者写这篇文章的意图,A、B 和 C 三项 显然只涉及文中的部分内容,不能概括全文的目的,只有 D 项比较全面,体现 了作者的意图。 经常上网的人可能都遇到过这样的情况:浏览网页(surfing the Internet)时总

是跳出一些广告,内容还都是你最近想买的商品。别误会,你的电脑还没智能 到读懂你的想法——是你的个人隐私被出卖啦!赶快来看看是怎么回事吧! 41.【解析】选 B。主旨大意题。本文介绍了上网时个人信息如何被别人收集并 被出售的。故选择 B 项。 42. 解析】 D。 【 选 细节理解题。 根据第四段“Lotame packages that data into profiles about individuals, only without their names, and sells the profiles to companies seeking customers. ”可知 A 错误。 根据第五段“. . . spying on Internet users is one of the fastest-growing businesses on the World Wide Web. ”可知 B 错误。根据倒数第 二段“. . . some of the biggest websites in the US don?t know that they were installing intrusive files on visitors? computers. ”可知 C 错误。根据第二段可知 D 正确。 43.【解析】选 B。推理判断题。根据文章第一段以及下文可知,当一个人上网 时,他的信息有可能在自己不知道的情况下被别人泄露或出售。 44.【解析】选 C。细节理解题。根据第六段“These beacons instantly assess the Internet user?s location, income, shopping interests and even medical conditions. ”可 知选 C 项。根据第六段 “The ?cookie?—a tiny text file put on your PC by websites. . . ”可知 A 错误。根据第四段“Lotame packages that data into profiles about individuals”可知 B 错误。根据第六段“There are new and more complex tools such as ?beacons?. . . ”可知 D 错误。 45.【解析】选 B。推理判断题。根据文章倒数第三段“Millions of Internet users around the world also face unprecedented threats. Private, sensitive, personal and business information is being gathered and sold without their knowledge. ”可知,作 者指出互联网用户面临着 空前的威胁。所以,可以推断作者对这个问题非常担

心。所以选 B。 46~50. BEFAD 基础写作 【参考范文】 Now, a programme called “Running for the School Games” is going on in our school, lasting from May 1 to May 31. The programme is to improve the students? health and welcome the coming 2012 School Games. The opening ceremony was held on May 1, when all the students ran together around the school. During the one-month programme, the students are encouraged to go running every day, boys for 2 kilometers while girls for 1. 5 kilometers. The organizers wish that by the end of the programme, the total running distance of all the students in each class will reach 2,000 kilometers, equal to the distance from Guangzhou to Beijing. 读写任务 【参考范文】 As a teenager, Kari goes through an unavoidable but significant growing-up process of showing her personality and establishing independence by doing wh at will annoy her parents to rebel against them. I have the similar experience like Kari. It seemed that everything I did never satisfied my parents. I thought I had grown up, and I could make my own decision, enjoy my favorite films or music, and wear the fashionable clothes and have a special hair style and so on. It is the difference between my parents and me that makes us involved in endless complaint and quarrel with each other.

Eventually, I come to realize that it is no use rebelling against my parents, and I should do something to improve the relationship between us. I begin to discuss everything with my parents, and do housework without being asked. What?s more, I will go back home early and don?t make them worried about my safety. Gradually, my parents know I have a sense of responsibility, and let me do more what I want.


更多相关文档:

【广东】2013版高中英语全程复习方略 阶段评估检测(二)必修2(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 阶段评估检测(二)必修2(人教版) 隐藏>> 温馨提示: 此套题为 Word 版, 请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴, 调节合适的观看 比例,...

【广东】2013版高中英语全程复习方略 阶段评估检测(一)必修1(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 阶段评估检测()必修1(人教版)_英语_...第二节 信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 阅读下列应用文及...

【广东】2013版高中英语全程复习方略 阶段评估检测(三)必修3(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 阶段评估检测()必修3(人教版)_英语_高中...网] 第二节 信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 请阅读下列...

【广东】2013版高中英语全程复习方略 阶段评估检测(五)必修5(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 阶段评估检测()必修5(人教版)_英语_高中教育_教育专区。温馨提示: 此套题为 Word 版, 请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴, 调节...

【广东】2013版高中英语全程复习方略 阶段评估检测(四)必修4(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 阶段评估检测()必修4(人教版)_英语_高中...How to achieve success 第二节 信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 ...

【广东】2013版高中英语全程复习方略 阶段评估检测(七)选修7(人教版)

【广东】2013版高中英语... 暂无评价 25页 免费 2012广东高考英语试卷A卷... 11页 2下载券 高中英语全程复习方略 综... 暂无评价 16页 免费 2012年广东高考...

【广东】2013版高中英语全程复习方略 综合评估检测(二)必修4~选修6(人教版)

【广东】2013版高中英语... 24页 免费【​广​东​】​2​0​1​...综合评估检测(二)必修 4~选修 6 (120 分钟 135 分) Ⅰ. 语言知识及应用(...

高中英语全程复习方略 阶段评估检测(二)必修2(新人教版)

高中英语全程复习方略 阶段评估检测(二)必修2(人教版)_英语_高中教育_教育专区...【广东】2013版高中英语... 暂无评价 27页 免费 高中英语全程复习方略 阶......

【广东】2013版高中英语全程复习方略 综合评估检测(一)必修1~3(人教版)

【广东】2013版高中英语全程复习方略 综合评估检测()必修1~3(人教版)_英语_...amused D. surprised 第二节 信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 ...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com