当前位置:首页 >> 英语 >> 河北省保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第十四次周练英语试题 Word版含答案

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第十四次周练英语试题 Word版含答案


高一英语周练七十三
第一部分 阅读理解(共两节;满分 30 分) 第一节 (共 10 小题;每小题 2 分,满分 20 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A There was a gardener who looked after his garden with great care. To water his flow

ers, he used two buckets. One was a shiny and new bucket. The other was a very old and dilapidated one, which had seen many years of service, but was now past its best. Every morning, the gardener would fill up the two buckets. Then he would carry them along the path, one on each side, to the flowerbeds. The new bucket was very proud of itself. It could carry a full bucket of water without a single drop spilled (溢出). The old bucket felt very ashamed because of its holes: before it reached the flowerbeds, much water had leaked along the path. Sometimes the new bucket would say, “See how capable (能干的) I am ! How good it is that the gardener has me to water the flowers every day ! I don't know why he still bothers with you. What a waste of space you are!” And all that the old bucket could say was, “I know I'm not very useful, but I can only do my best. I'm happy that the gardener still finds a little bit of use in me, at least.” One day, the gardener heard that kind of conversation. After watering the flowers as usual, he said, “You both have done your work very well. Now I am going to carry you back. I want you to look carefully along the path.” Then the two buckets did so. All along the path, they noticed, on the side where the new bucket was carried, there was just bare (光秃秃的) earth ; on the other side where the old bucket was carried, there was a joyous row of wild flowers, leading all the way to the garden. 语篇解读 新桶能圆满地完成浇水任务, 漏水的旧桶也无意中恩泽了一路野花。 新也好, 旧也罢,任何事物都有自己的用处。 1.What does the underlined word “dilapidated” probably mean? A. 肮脏的 B. 黑色的 C. 破旧的 D. 难看的 2.What was the old bucket ashamed of? A. His past. B. His aging. C. His manner. D. His leaking. 3.The new bucket made conversations with the old one mainly to ________. A. laugh at the old one B. take pity on the old one C. show off its beautiful looks D. praise the gardener's kindness

4.Why was the old bucket still kept by the gardener? A. Because it was used to keep a balance. B. Because it stayed in its best condition. C. Because it was taken as a treasure. D. Because it had its own function. B The first ancient Olympic Games for which we still have written records were held in 776 BC. Coroebus won the only event at the Olympics. This made him the very first Olympic champion in history. Then they grew and continued to be played every four years. In 393 AD, the Roman emperor Theodosius Ⅰ, a Christian, announced to end the Games because of their pagan (异教 的) influences. About 1,500 years later, a young Frenchman named Pierre de Coubertin began their revival (恢复). In 1892 Coubertin first brought forward his idea to revive the Olympic Games but failed. Two years later, Coubertin organized a meeting with 79 delegates (代表) who represented nine countries. At this meeting he got what he wanted. All the delegates at the conference voted for the Olympic Games. They also decided to have Coubertin set up an international committee to organize the Games. This committee became the International Olympic Committee (IOC) and Demetrious Vikelas from Greece was selected to be its first president. Athens was chosen for the revival of the Olympic Games and the planning was begun. The very first modern Olympic Games opened in the first week of April, 1896. Since the Greek government had been unable to afford a stadium, a rich Greek architect,Georgios Averoff, donated one million drachmas (over $100,000) to repair the Panathenaic Stadium, originally built in 330 BC. Since the Games were not well publicized internationally, contestants ( 选手 ) were not nationally chosen but rather came individually and at their own expense. Some contestants were tourists who happened to be in the area during the Games. 5.What would be the best title for the passage? A. The History of the Olympics B. How Coubertin Set up IOC C. The First Modern Olympic Games D. Great Changes in the Olympic Games 6.Coubertin held a most important meeting with 79 delegates in ________. A. 1500 B. 1892 C. 1894 D. 1896 7.At the first modern Olympic Games, ________. A. winners were given money as prize B. IOC invited contestants to tour Greece

C. there were no strict rules for being a contestant D. many countries chose some athletes to compete C While you're in Shanghai, please come and take a walk round some of our interesting places.

8.What makes Yu Gardens different from the other places in the text? A. They make people love nature. B. They cost very little to enter. C. They have something nice to eat. D. They are good for art research. 9.You can't study ________ when you visit Shanghai Natural History Museum. A. robots B. dinosaurs C. bamboo D. rocks 10.If someone is interested in silver bowls of the Tang Dynasty, he can go to ________. A. Shanghai Art Museum B. Shanghai Museum C. Lu Xun's Museum D. Shanghai Natural History Museum 第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 __11__ One of the best things you can possibly do is to start your own club. It's great fun especially if you are the sort of person who feels there's never anything to do during the school holidays. The first thing you need to come up with is an idea for your club. __12__ Pets, clothes, pop music or dancing groups, sports, making things? The list is endless.

Next you need some friends to be in your club with you. __13__ All you need is three or four other people who are interested in the same things as you. __14__ You should all sit down somewhere together with lots of pieces of paper and write down every name you can think up. That'll keep you busy for ages. At your first meeting you should make up a rule book. And the first rule should be no grownups or little/big brothers or sisters! The best clubs are always secret! Now you have just almost everything you need, except membership cards. These are very important and again you can spend a lot of time making them. __15__ Why not leave some space for a photo of yourself? That will make the membership card really look like it. So there you are, get clubbing! Once you get started you'll think of loads of more interesting things to do! A. That's easy. B. Enjoy your own club! C. Invite a designer to join you. D. What are you interested in? E. Summer vacation is just around the corner. F. Then you need to pick a name for your club. G. Use bright thick pens to make a special design. 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳 选项。 Sudha Chandran, a classical dancer from India, had to have her right leg cut after a car accident. She was also __16__ on her career road. Though the accident brought her bright career to a __17__, she didn't give up. In the __18__ months that followed, Sudha met a doctor who developed an artificial (人造的) __19__ made from rubber filled with sponge (海绵). So __20__ she wanted to go back to __21__ after she had been fitted with an artificial leg. Sudha knew that she believed in __22__ and could realize her dream, __23__ she began her courageous journey back to the world of dancing — __24__ to balance, bend, stretch, walk, turn, twist and twirl. After every public recital (个人表演), she __25__ ask her dad about her performance. “You __26__ have a long way to go” was the answer she used to get __27__. In January 1984, Sudha made a historic __28__ by giving a public recital (舞蹈表演) in Bombay. She performed in such a great manner that it __29__ everyone to tears and this __30__ pushed her to the number one position again. That evening when she asked her dad the __31__ question, he didn't say anything. He just touched her feet as a praise. Sudha's comeback was __32__ moving an event that a film producer __33__ to make the

story into a hit film. When someone asked Sudha how she had __34__ to dance again, she said quite simply, “YOU DON'T NEED FEET TO DANCE.” __35__ is impossible in this world. If you have the will to win, you can achieve anything. 16.A. left alone 17.A. top B. cut off C. kept out D. put out D. stop D. free

B. heightC. point

18.A. unforgettable

B. painful C. busy D. box

19.A. flower B. leg C. gift

20.A. strangely B. graduallyC. heavily 21.A. home B. school C. dancing

D. strongly

D. walking D. her dad

22.A. the doctor

B. the stage C. herself

23.A. however B. even C. since D. therefore 24.A. starting B. rememberingC. wanting 25.A. could 26.A. yet B. would C. should B. ever C. also D. still D. in anger D. promise D. learning

D. might

27.A. in return 28.A. change 29.A. made 30.A. story 31.A. usual 32.A. such

B. in turn C. in surprise B. movement C. comeback B. moved C. let D. forced

B. performance C. decision B. newC. normal B. this C. very

D. accident

D. interesting D. so

33.A. allowed B. pretended C. refused D. decided 34.A. tried 35.A. Nothing B. managed C. thought D. imagined D. Everything

B. Anything C. Something

第二节 语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空格处填入适当的内容(每空不多于三个单词)或使用括号中单词的正 确形式填空。 Anne: My God! I've never seen 36.________ many kites in the sky. Louis: 37.________ have I. There must be hundreds of different kites up there. Anne: The Dieppe kite flying festival is amazing! It turns the whole town of Dieppe into a beautiful place. Louis: It's only 38.________ two years, on the even years. I'm so glad we decided to come to France this year, not Britain or Germany. Otherwise we'd have missed this! Anne: Look at that 20metrelong snake — and there's a 20metretall monkey over there! The two are flying 39.________ (high).

Louis: Or how about the kite with two hundred watermelons? All are flying higher one 40.________ another. Anne: Did you know that the ancient Chinese believed kite flying was an exercise for the soul? Kites stood 41.________ the human spirit flying freely and joyfuly. Louis: Really? That's interesting. It really looks like those people are painting the sky with their kites. That's exactly 42.________ it is. It's art in the sky. Flying kites is just a 43.________ (magic) experience! Anne: I'd love to try to fly one. Do you want to buy 44.________ and try? Louis: Why 45.________?It can't be that difficult. 第三部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(每小题 1 分,满分 10 分) 英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。假设以下短文为你同桌所写,请你对其进 行修改。文中共有 10 处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 3.必须按答题要求做题,否则不给分。 Dear manager, I'm Li Hua, a regular customer of your supermarket. I'm writing to express my deeply thanks to your supermarket and your shop assistant. I went shopping in your supermarket with my mother in this afternoon. Fortunately, after we returned home, I suddenly realize that I had left my purse on the counter where I bought my coat. It was a brown purse with 3000 yuans and a lot of cards in it. With your kind shop assistant, we couldn't have found my purse when going back to search for it. Not only he give us the best service, but refused to tell us her name. I sincerely hope you can read my letter at the meeting of all your staff, that will surely set a good example to other. 第二节 书面表达(满分 25 分) 假定你是 2008 年北京奥运会志愿者李华,你的巴西朋友 Peter 希望为 2016 年里约热内 卢奥运会做点力所能及的事情, 来信向你咨询如何才能做好奥运会志愿者。 请你根据下列要 点给他回信: 1.认真培训; 2.微笑服务; 3.奉献精神。 注意:1.词数:100 左右(信的开头和结尾已写好,但不计入总词数); 2.可适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Peter, I'm glad to receive your letter asking for my advice on how to become a good volunteer in the 2016 Olympics. _______________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ __________________________________ Yours, Li Hua

答案: 1. C 2. D 3. A 4. D 5. A 6. C 17.D 27.A 18.B 28.C 7. C 8. C 19.B 29.B 20.D 30.B 9. A 10. B 21.C 31.A 22.C 32.D

11.E 12.D 13.A 14.F 15.G16.B 23.D 24.D 25.B 35.A 26.D

33.D 34.B 36.so 43.magical Dear manager,

37.Neither/Nor 44.one

38.every

39.high

40.after

41.for

42.what

45.not

I'm Li Hua, a regular customer of your supermarket. I'm writing to express my deeply
deep

thanks to your supermarket and your shop assistant. I went shopping in your supermarket with my mother \ in this afternoon. Fortunately , after we returned home, I suddenly realize that I
Unfortunately/Unluckily realized

had left my purse on the counter where I bought my coat. It was a brown purse with 3000 yuans
yuan

and a lot of cards in it. With your kind shop assistant, we couldn't have found my purse when
Without

going back to search for it. Not only ∧ he give us the best service, but refused to tell us her
did his

name. I sincerely hope you can read my letter at the meeting of all your staff, that will surely set
which

a good example to other.
others

范文 Dear_Peter, I'm_glad_to_receive_your_letter_asking_for_my_advice_on_how_to_become_a_good_volun teer_in_the_2016_Olympics. I hope some of my experience can be helpful to you. Before the Games, you will have to be in a training program, in which you will be told what to do and what not to do. You'd better take it seriously and work hard at it. During the Games, you are supposed to offer service to people from all over the world. Be friendly and smile a lot. In addition, you need to devote yourself to the Games and do whatever you can to help the visitors. All the best wishes to you and to the success of the 2016 Olympics! Yours, Li_Hua


更多相关文档:

...下学期第十四次周练历史试题 Word版含答案

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第十四次周练历史试题 Word版含答案_理化生_高中教育_教育专区。高一历史周练七十三 1.自鸦片战争以来,中国人中间...

河北保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第十四次周练数学试题...

河北保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第十四次周练数学试题 (Word版含答案)_数学_高中教育_教育专区。河北保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第十四次周...

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高二下学期第十四次...

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高二下学期第十四次周练英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。高二英语周练七十六第一部分 英语知识运用(共两节,...

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高二下学期第十四次...

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高二下学期第十四次周练英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。高二英语周练七十六第一部分 英语知识运用(共两节,...

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第十三次...

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档河北省保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第十三次周练英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。高一英语周练七十...

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第七次周...

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第七次周练英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。高一英语周练六十六Ⅰ.品句填词 1.A car___(超过)me...

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第十四次周练数学...

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第十四次周练数学试题 Word版含答案_理化生_高中教育_教育专区。高一数学周练七十三 1. 若平面 α ⊥平面 β,α...

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第九次周...

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第次周练英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。高一英语周练六十八第二部分 词汇知识运用(共两节, 满分...

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第十四次周练化学...

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第十四次周练化学试题 Word版含答案_理化生_高中教育_教育专区。高一化学周练七十三 一、选择题(每小题 3 分,共...

河北省保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第十四次周练生物...

暂无评价|0人阅读|0次下载河北省保定市高阳中学2014-2015学年高一下学期第十四次周练生物试题 Word版含答案_理化生_高中教育_教育专区。高一生物周练七十三 一....
更多相关标签:
相关文档

网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com