当前位置:首页 >> 英语 >> 人教版高中英语同步练习:必修2 unit 4单元测试卷(含答案)

人教版高中英语同步练习:必修2 unit 4单元测试卷(含答案)


Unit 4 Wildlife Protection 单元测试卷(人教 版必修 2,课标通用)
(满分:150 分 时间:120 分钟) 第Ⅰ卷(共 115 分) 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳选项。听完每段对

话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读 下一小题。每段对话仅读一遍。 1.Who is paying the lunch now? A.They share the bill. C.The man. 2.Who are the two speakers? A.Workers. B.Students. C.Teachers. B.The woman.

3.What will the speakers do over the weekend? A.Go camping. C.Climb mountains. 4.Where are the speakers? A.In a bookstore. B.On a bus. C.At home. B.Stay at home.

5.What does the man ask the woman to do? A.Get his key. B.Start the car. C.Wait for him.

第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、 C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每 小题 5 秒钟;听完后,每小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6.What do we know about the boy? A.He studies hard. B.He is dishonest.

C.He has poor health. 7.What's the relationship between the two speakers? A.Boss and employee. C.Mother and son. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8.What is Mr.Brown doing? A.He is shopping. C.He is calling. 9.What is Mr.Peterson's telephone number? A.1300-621-7865. C.1360-620-7568. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10.Why was the woman late? A.Because she got up late. B.Because she forgot the time. C.Because of the traffic jam. 11.What is the relationship between the two speakers? A.Husband and wife. C.Professor and student. 12.Why did the man say the word “fortunately”? A.Because the woman's fault turned out to be a good thing. B.Because they arrived at the airport in time. C.Because they both succeeded in passing the exam. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13.Where does the man want to go? A.Tokyo Subway Station. B.Tokyo Art Museum. C.Tokyo Tower. 14.How much is the train fare? A.130 yen. B.140 yen. C.150 yen. B.Manager and secretary. B.1300-612-7685. B.He is having a meeting. B.Teacher and student.

15.Where should the man get on the train? A.Platform Number 3. C.Platform Number 5. 16.How often does the train come? A.About every five minutes. B.About every six minutes. C.About every seven minutes. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17.What was the speaker doing that Sunday afternoon? A.Preparing for a big party. B.Reading a newspaper. C.Watering the flowers in the garden. 18.Who arrived suddenly? A.Her neighbours. C.Several elderly ladies. 19.What did the speaker think of the elderly ladies? A.They were hungry. C.They were impolite. 20.What was discovered later? A.The visitors had been in the wrong place. B.The husband had made a terrible mistake. C.The speaker was a very careless woman. 听力原文 Text 1 W:Thanks for lunch.It was delicious.Next time it's on me. M:Don't be silly. W:I'm serious. M:All right.Next time you treat. Text 2 M:What's the chemistry homework Mr.Brown gave us today? B.They were friendly. B.Her husband's guests. B.Platform Number 4.

W:Just a minute.I'll look it up in my notebook. Text 3 M:Did you listen to the weather report this morning,Helen? W: Yes, it says we're going to have a wet weekend.We may get some very heavy rain in the mountain areas. M:That means we can't go camping,but will have to stay in. Text 4 M:Hi,Maggie.I want all these books here. W:That may be a lot for your dad to buy at one time. M:My dad gets me all the books I want. W:Well,that's very nice of him. Text 5 M:Will you excuse me for a moment?I left my key in the car. W:Certainly. Text 6 M:May I ask for a leave tomorrow,Mrs White? W:You've already missed too many lessons this term. M:Yes,I know I have.I'm very sorry.You see I have these terrible headaches and... W:Headaches?Only last week you said you had troubles with your stomach. M: Well...I have headaches and troubles with my stomach, you see.That's why I've been absent so often. W:And you often come to school late as well.Yesterday,for instance,you... M:Yes.I'm very sorry about that.You see,my alarm clock didn't work and... W:Your alarm clock?But you told me yesterday that the bus had broken down. M:Oh,did I?Well...I suppose I just forgot to say that my alarm clock didn't work, either. W:Are you playing “Duo Mao Mao”with me?Tell me again now why you want tomorrow off. Text 7 W:ABC Company.Can I help you? M:Can you put me through to Mr.Brown in the Sales Department?

W:I'm afraid Mr.Brown is at a meeting at the moment. M:Can I leave a message? W:Certainly. M:Can you ask Mr.Brown to call me at 1300-621-7865? W:Who is calling,please? M:Alan Peterson. W:OK.Mr.Peterson.Can you repeat the phone number? M:That's 1300-621-7865. W:OK.I'll ask Mr.Brown to call you as soon as the meeting is over. M:Thanks.Bye. Text 8 W:I'm sorry for being late,Mr.Smith.I got held up by the traffic jam. M:That's all right.You're here anyway.Be sure not to let it happen again. W:It's very kind of you to say so, Mr.Smith.But I must apologize for forgetting to mail the samples of the new product to our customers. M:Don't worry about that.You can do it in a few days.Fortunately you didn't send them away.Well,we've found the new product still needs some improvement. Text 9 M:Let me see now.Which train do I need to get on? W:Excuse me.Do you need any help? M:Yes.I want to go to Tokyo Tower.Atari Kousuke will play the piano there today.I became his fan after seeing the film Cape Number 7.But I'm really lost now.This is my first visit to Japan,so I have no idea how to ride the trains. W:First,you need to buy a ticket to your destination.From there,it's a hundred and thirty yen. M:A hundred and thirty yen.Okay. W:Then,get on the Hibita Subway Line at Platform Number 4. M: Number 4, all right.Oh, and how often do the trains come round this time of the day? W:Usually,they come about every six minutes. M:All right.And where do I get off the train?

W: Get off at Kamiyacho Station, three stops from here.The sign at the station is written in English,so you'll be able to read it. M:Three stops.Got it.Thanks for your help. W:No problem.Good luck! Text 10 It was a quiet Sunday afternoon and I was reading a newspaper in the garden,expecting a couple of hours of peace and quiet.I heard a bus arriving at the end of the garden,and then I heard a loud knocking on the door.I went out,and there were four elderly ladies wearing their Sunday dresses and carrying their handbags,looking very happy and friendly.And they said,“Well,we are sorry.We hope we are not late,but we couldn't find the house very easily,and clearly thought that it was the right place to be.”And one of them said very helpfully,“Well,your husband was very kind to invite us to tea.”So I thought,“Goodness,my husband must have gone mad and forgotten to tell me.”I asked them to come into the house and they sat down and started talking happily.Then when my husband appeared they didn't speak to him.I thought this was surprising because they said they'd been invited by him.And he looked a bit shocked to see them sitting there.And then we quickly discovered that it was the wrong husband and they were,in fact,expected to visit a house on the other side of the village. 答案 13.C 1.C 2.B 3.B 4.A 5.C 6.B 7.B 8.B 9.A 10.C 11.B 12.A

14.A 15.B 16.B 17.B 18.C

19.B

20.A

第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 21.The driver was at________ loss when ________ word came that he was forbidden to drive for speeding. A.a;the 解析 B./;/ C.the;the D.a;/

考查冠词。句意:由于他超速驾车而被禁止驾驶的消息传来时,这位司

机不知所措。at a loss“迷惘,不知所措, ”且 word 指“消息”时,无冠词。 答案 D

22.(2011· 西安高二检测)The Yellow River,________to be“the mother river”,runs

across China like a huge dragon. A.saying 解析 B.to say C.said D.being said

考查非谓语动词作定语的用法。句意:被称为“母亲河”的黄河像一条

巨龙横穿中国。此非谓语动词短语起一个非限制性定语从句的作用,相当于 which is said to be“the mother river” 。 答案 C

23.It's________ that the sick child needs food and sunshine. A.artificial 解析 B.obvious C.confident D.peaceful

考查形容词。句意:显然这些病孩子需要食物和阳光。根据孩子需要的

这些东西推知“显然……” 。 答案 B

24.It is________that his English is________perfect. A.sure;very C.exact;fairly 解析 B.right;rather D.certain;quite

考查 It is certain that...句式。句意:他的英语相当好,这是真的。

quite 是副词“相当” ,修饰形容词 perfect。 答案 D

25.Stop ________this kind of snakes. They are________. A.hunting;dying out C.hunting;dying away 解析 B.to hunt;dying out D.to hunt;dying down

考查非谓语动词。 句意: 停止猎杀这种蛇, 它们快要灭绝了。 stop doing

“停止做某事” , 而 stop to do 表示 “停下来去做某事” 。 第二空 die out “灭 绝” 。 答案 A

26.I'd like to arrive 20 minutes early________ I can have time for a cup of tea. A.as soon as C.in case 解析 B.as a result D.so that

考查连词。句意:我想早到 20 分钟,目的是为了我能有时间喝杯茶。

so that 引导目的状语从句。 答案 D

27.I would appreciate ________if he could pick me up at the corner. A.it 解析 B.one C.that D.this

考查固定句式。句意:如果他在拐角处顺便把我接走的话,我将不胜感

激。此处句式为 would appreciate it if 如果……的话不胜感激。 答案 A

28. More attention should be ________equipment in our factory so that we can increase our production. A.paid to improving C.taken to improve 解析 B.paid to improve D.taken to improving

考查 pay attention to doing sth 的被动结构。句意:为增加产量我

们应该更加注意改进工厂的设备。此处注意为被动,要把 attention 提前,结 构为 attention be paid to。 答案 A

29.The disease failed to________to the new drugs the doctor applied. A.respond 解析 B.turn C.reply D.refer

考查动词。句意:对这种新药,疾病没有反应。respond to“起反应,

回答,响应” ;turn to“转向” ;reply to“回信,对……作出回答,对…… 作出反应” ;refer to“提及” 。 答案 A

30.There may be kinds of infectious (传染的) diseases in public places. You should keep your children________to the places where people are crowded. A.not go C.going 解析 B.not to go D.from going

考查动词短语。句意:在公众场合有些传染病,你应该阻止孩子到人群

多的地方去。keep sb/sth from doing sth 意思是“阻止(人或物)做某事” , 其中介词 from 不能省略。 答案 D

31.You might wonder how they________ to live without eating for so many months. A.succeeded C.occurred B.managed D.tried

解析

考查动词。句意:你想知道这么多月没有吃东西他们是怎么生活的。

manage to do sth 设法做成……符合句意。succeed in doing sth。 答案 B

32.Despite the heat wave, consumer use of air conditioners is predicted to ________ this summer. A.rise 解析 B.decrease C.level D.increase

考查动词。句意:尽管这股热浪来临,但空调的消费者预计在这个夏天

会减少。根据 despite 尽管推知前后意思的转折。 答案 B

33.—Excuse me, what time is it now? —Sorry, my watch ________. It________at the shop. A.isn't working;is being repaired B.doesn't work;is being repaired C.isn't working;is repaired D.doesn't work;is repaired 解析 考查动词的时态和语态。第一空用一般现在时说明实际情况;第二空用

现在进行时态的被动形式表示此时的状态。 答案 B

34.She was knocked________ by a car and now was still________. A.down;in danger C.down;dangerous 解析 B.off;dangerous D.off;in danger

考查介词。 句意: 她被一辆车撞倒了, 现在仍然处于危险中。 knock down

“撞倒” ;knock...off... “把……从……上撞下来” ;in danger“处于危险 中” ;dangerous“危险的” 。 答案 A

35.After a heated discussion at the meeting, a new plan came ________ being, which would have a great effect ________the cultural life of the people. A.into;for C.from;at 解析 B.to;to D.into;on

考查介词。句意:在会上经过热烈的讨论后,一项新计划诞生了,它对

于人们的文化生活将产生巨大影响。 come into being “形成”和 have an effect on “对……有影响” 。 答案 D

第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以 填入空白处的最佳选项。 She's one of the most powerful women in the world.She is, in fact, at least according to Time, which is very keen on __36__, one of the 25 most powerful women of the last century. She __37__a million dollars, and is worth several hundred million more.__38__ there's one thing Madonna's millions can't __39__her. Yup, you've guessed it: love. “Every girl,” she told Graham Norton this week,“wants to be swept off her __40__by a knight (骑士)in shining mask.” We like to think,“she said,”“that Mr. Right” is going to“__41__us into the sunset, and we're going to live __42__ever after”. She would like, she said, to get married again. The topselling female__43__of all time, who once appeared at the MTV Music Awards on a giant wedding cake, __44__a wedding dress and wedding mask, which people at the time took to be ironic(讽刺), was __45__ at the premiere (首映)of her film, W . E.It's about Edward VIII and Wallis Simpson. It's about, in other words, a __46__climbing American divorcee who tried to break into English__47__ and did rather well. But that, apparently, wasn't what made Madonna want to __48__ the film. “I know what it feels like to be loved a lot,” she told another interviewer,“but no one's ever given up their__49__for me.” She was trying, she said, “to understand the__50__of their love story” and to “figure out” if there was “such a thing as __51__love”. You might think that a woman who has been __52__ twice, and divorced twice, and who's 53, might have worked out by now that even love stories that __53__ giving up kingdoms have their moments of __54__ . Since they also involve, you know, human beings. But you might, in that case, be wrong. “I am,” says Madonna, “a __55__romantic.” 【语篇大意】 本文是一篇夹叙夹议的记叙文。作者通过 Madonna 对爱情的 看法得出每位女孩都希望骑士拜倒在石榴裙下, Madonna 对 Edward VIII and

Wallis Simpson 的爱情不是很完美的爱情,从文章中可以读出作者的爱情观和艺 人对轰动世界的为爱情而放弃王位的看法。 36.A.lists 解析 B.books C.stories D.novels

从上文“She's one of the most powerful women in the world.以及

下文 one of the 25 most powerful women of the last century. ”可知这 位妇女是最有权力的女士之一,故此处有“名单;列出”的意思,答案 A 符合 题意以及列出最……人员之一的语境。 答案 37.A.has 解析 A B.borrows C.gets D.looks

联系下文“and is worth several hundred million more.”可知前面

提到的“一百万美元”应该是“看上去”的意思,与下文“……多”吻合。 答案 D B.But C.So D.Or

38.A.Because 解析

从前面提到的有钱到此处 there's one thing Madonna's millions...

可知钱不是万能的,故前后意思出现转折,答案 B 合适。 答案 B B.disturb C.buy D.give

39.A.inspire 解析

联系下文 Yup, you've guessed it: love.可知 Madonna's millions

的钱没有讨得 she 的欢心, “爱情”是感觉,故此处有“不可能买到她”的意 思,答案 C 符合题意。 答案 C B.eyes C.feet D.legs

40.A.head 解析

从后面的 by a knight (骑士)in shining mask.可知此处每个女孩都

想被“白马王子这样的骑士拜倒在石榴裙下弄的昏昏然” ,be swept off one's feet 为固定用法,意思“晕头转向” ,故答案 C 符合。 答案 41.A.take 解析 C B.send C.make D.bring

此处语境表示男主人公对女士的承诺, “带她们去日落的地方去” ,故答

案 A“带……去”表示从说话者的地方带走符合题意。 答案 A

42.A.miserably 解析

B.happily

C.carefully

D.normally

联系下文 She would like, she said, to get married again.可知女

士的欢喜,在爱情的力量下再次结婚,故前面的生活“过着幸福的生活”符合 语境。 答案 43.A.poet 解析 B B.romantic C.artist D.writer

联系后面提到的“who once appeared at the MTV Music Awards”可

知这些热销的唱片是一位女性“艺人”的,故答案 C 符合题意。 答案 C B.wearing C.selling D.mending

44.A.changing 解析

从此处可知这位著名的艺人在结婚, 故此处 “穿着” 结婚礼服符合题意,

故答案为 B 合适。 答案 B B.talking C.speaking D.chatting

45.A.reading 解析

从一部电影的首映式上人们对其的讽刺意思应该为“说到……” ,故答

案 C 符合题意。 答案 C B.ugly C.good D.precious

46.A.social 解析

从前面提到的爱德华八世与沃利斯· 辛普森的浪漫爱情可知此处换句话

说, “结交权贵向上爬”而导致美国人离婚率,故答案 A 代表“通过结婚向上 流社会爬” 。 答案 A B.country C.life D.society

47.A.culture 解析

上文描述的这位离过婚的美国妇女挤入了英国上流社会,故此处为“闯

入英国社会”与爱德华八世结合,故答案 D 合适。 答案 48.A.start 解析 D B.make C.improve D.form

从上文提到的 Madonna 对 Edward VIII and Wallis Simpson.爱情描述

可知她对于她们的爱情有些看法,Madonna 为艺人,故此处为“创作”电影符 合题意。

答案

B B.money C.kingdom D.family

49.A.power 解析

从此处 Madonna 对 Edward VIII and Wallis Simpson.爱情描述可知

Edward VIII 深爱 Wallis Simpson,并且为了 Wallis Simpson 而放弃王位, 故答案 C 合适。 答案 C B.secret C.truth D.theory

50.A.nature 解析

从此处 Madonna 对 Edward VIII and Wallis Simpson 的爱情用了“理

解”和“查明” ,故此处意思为“爱情故事的本质”符合题意,答案 A 合适。 答案 A B.easy C.hopeless D.perfect

51.A.wonderful 解析

从上文 Madonna 对 Edward VIII and Wallis Simpson 的爱情这种浪漫

感情 Madonna 有些怀疑,故此处为 to“figure out” if...可知要查明是否 “完美”故答案 D 合适。 答案 D B.married C.excited D.moved

52.A.alive 解析

从上文提到 Wallis Simpson.离婚可知此处意思“离过两次婚,结过两

次婚”故答案 B 符合题意。 答案 B B.join C.like D.enjoy

53.A.involve 解析

从 Madonna 提到这位美国离婚 53 岁的女士与 Edward VIII 八世的爱情

而导致他放弃王位,故此位女士“卷入”放弃王位,答案 A 符合题意。 答案 A B.pleasure C.disappointment D.mention

54.A.movement 解析

从放弃王位的举措而获得爱情,依据生活经验知并不是很完美的,故答

案 C 当时他们有短暂的“失望”符合题意和语境。 答案 C B.valuable C.unusual D.ordinary

55.A.hopeless 解析

此处 Madonna 认为他们之间的爱情不是很完美, 是 “无望” 的浪漫感情,

故答案 A 符合题意。

答案

A

第三部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A We met in a crowded showroom fifteen years ago. As I inched forward I eyed him with suspicion, unsure what to make of this stranger.A salesman made the proper introductions and although we got to know each other, I didn't trust him. I call him Super. I would find myself staring at him, wondering what secrets he held. I found myself spending more and more time with Super, getting to know him, learning to trust him. My other friends soon became a little jealous, stating that I spent too much time with him. It was true, but I didn't feel guilty, for I could just be myself with him. He didn't care about my appearance, pay and failure. None of these things mattered to him. Then_one_day_he_said_he_was_going_to_show_me_the_world.He_said_that _I_could_ask_to_go_anywhere,_anywhere_at_all. When I asked him to show me New York, he didn't hesitate. He showed me the bright lights of Broadway, the majestic Statue of Liberty and so much more. Late at night we played games. Sometimes I won, sometimes he did.It didn't matter because we had fun. Through him I met other people. Men and women I never would have met if it wasn't for him. Then suddenly he became sick. He was unable to do anything and I felt so helpless because I didn't know what was wrong. But I knew those who could.I paced around the room while he was examined.What if it was something serious? What if he died? I cried but luckily he was fine again. I looked at him and saw my companion, teacher, instructor, travel guide and so much more.He was my friend, my best friend.He is ... my computer. 【语篇大意】 脑。 56.The author didn't believe Super even if he knew him better as he thought ________. A.the salesman was always cheating customers these days. B.Super had limited power since he was only a machine. 作者以拟人的口气幽默的口吻介绍了自己最好的朋友: 电

C.he would forget the salesman's instruction in future. D.his money spent on him wasn't good for the value. 解析 细节理解题。第一段最后一句话的 wondering what secrets he held

说明作者对这个被售货员吹嘘的很好的东西的威力表示怀疑。 答案 B

57.Why did the author's other friends envy Super? A.As Super helps the author do his housework. B.As the author spent so much money on it. C.As the author spent so much time on it. D.As the author trusted nobody but Super. 解析 细节理解题。第二段第二句话的“stating that I spent too much time

with him”说明作者的朋友们感到嫉妒的原因是因为他花在 Super 身上的时间 太多了。 答案 C

58.What side of the author matters a lot to Super according to him? A.His salary and his family member. B.His success in his work and life. C.His looks and his clothes. D.Nothing. 解析 推理判断题。第二段最后两句话的“didn't care about my appearance,

pay and failure 和 None of these things mattered to him”说明身为电脑, 对主人的一切当然不会有所选择和在乎。 答案 D

59.The underlined sentence most probably implies________. A.the connection of the Internet broadened the author's sight. B.Super was a good guide since he was bought from America. C.Super invited the author to make a trip around the world. D.Super had the power to speak out like an ordinary person. 解析 推理判断题。本句的 to show me the world 和下一句话中的“He said

that I could ask to go anywhere, anywhere at all”说明正是因为在互联

网的帮助下,作者和其他的电脑使用者一样才能了解他们想要了解的一切。 答案 A B The policeman moved up the avenue impressively.It was barely 10 o'clock at night,but the chilly wind with rain had kept people out of the streets. The policeman suddenly slowed his walk.In the doorway of a darkened store a man leaned,with an unlighted cigar in his mouth.As the policeman walked up to him the man spoke up quickly. “It's all right , officer ,”he said ,“I'm just waiting for a friend.It's an appointment made twenty years ago.Well,about that long ago there used to be a restaurant where this store stands—‘Big Joe’Brady's restaurant.” “Until five years ago,”said the policeman.“It was torn down then.” The man in the doorway struck a match and lit his cigar.The light showed a pale, squarejawed face with keen eyes,and a little white scar near his right eyebrow.His scarf pin was a large diamond. “Twenty years ago tonight , ”said the man , “I dined here at ‘Big Joe’Brady's with Jimmy Wells, my best friend, and the finest guy in the world.He and I were raised here in New York, just like two brothers, together.I was eighteen and Jimmy was twenty.The next morning I was to start for the West to make my fortune.You couldn't have dragged Jimmy out of New York;he thought it was the only place on earth.Well,we agreed that night that we would meet here again exactly twenty years from that date and time,no matter what our conditions might be or from what distance we might have to come.We figured that in twenty years each of us ought to have our fortunes made,whatever they were going to be.” “It sounds pretty interesting,” said the policeman.“Rather a long time between meets,though,it seems to me.Haven't you heard from your friend since you left?” “Well,yes,for a time we corresponded,” said the other.“But after a year or two we lost track of each other.Yet I know Jimmy will meet me here if he's alive,for he always was the truest guy in the world.He'll never forget.I came a thousand miles to stand in this door tonight,and it's worth it if my old partner turns up.”

The policeman twirled his club (警棍) and took a step or two, saying: “I'll be on my way.Hope your friend comes around all right.” “I'll give him half an hour at least.If Jimmy is alive he'll be here by that time.So long,officer.” “Goodnight,sir,” the policeman went away. The man who had come a thousand miles to fill an appointment with the friend of his youth,smoked his cigar and waited. About twenty minutes he waited,and then a tall man in a long overcoat,with collar turned up to his ears,hurried across from the opposite side of the street.He went directly to the waiting man. “Is that you,Bob?” he asked,doubtfully. “Is that you,Jimmy Wells?” cried the man in the door. “Bless my heart! ” exclaimed the new arrival, grasping both the other's hands with his own.“It's Bob, sure as fate.I was certain I'd find you here.Well, twenty years is a long time.” “You've changed lots,Jimmy.I never thought you were so tall by two or three inches.” “Oh, I grew a bit after I was twenty.Come on, Bob; we'll go around to a place I know of,and have a good long talk about old times.” The two men started up the street,arm in arm.The man from the West,his egotism ( 自负 ) enlarged by success , was beginning to outline the history of his career.The other,hidden in his overcoat,listened with interest. At the corner stood a drugstore, brilliant with electric lights.When they came in, each of them turned to gaze upon the other's face. The man from the West stopped suddenly and released his arm. “You're not Jimmy Wells, ” he said sharply. “Twenty years is a long time, but not long enough to change a man's nose from straight to flat.” The tall man said,“You've been under arrest for ten minutes,Bob.Chicago thinks you may have dropped over our way and asks us to have a chat with you.Going quietly,are you?That's sensible.Now,before we go on to the station here's a note to

you.You may read it here at the window.It's from Patrolman (巡警) Wells.” The man from the West unfolded the little piece of paper.His hand was steady when he began to read,but it trembled a little when he had finished.The note was rather short. “Bob:I was at the appointed place on time.When you struck the match to light your cigar I saw it was the face of the man wanted in Chicago.Somehow I couldn't do it myself,so I went around and got a plain clothes man to do the job.JIMMY.” 【语篇大意】 本篇文章为记叙文。讲述了两个分手 20 年的朋友(Bob 和 Jimmy Wells)履行 20 年前的约定,即 20 年后的今晚在此相聚。但结局出乎意料, Jimmy Wells(巡警)发现他的朋友原来是芝加哥通缉的罪犯,他不忍心亲手逮捕朋 友,就让另一名警察抓捕了罪犯。Jimmy Wells 以另一种方式兑现了自己的诺言, 同时也没有忘记自己的使命和职责。 60.The man leaning in the doorway was waiting to ________. A.tell a policeman an extremely moving story B.keep an appointment made 20 years before C.help the police to catch a wanted criminal D.show off his great success in his adventure 解析 细节理解题。难度较小。根据第三段中的“ I'm just waiting for a

friend.It's an appointment made twenty years ago.”可知答案选 B。 答案 B

61.Twenty years before,Jimmy used to be ________. A.a policeman B.a boss of a restaurant

C.Bob's best friend D.a keeneyed guy 解析 细节理解题。难度较小。根据第六段第一句“...Jimmy Wells,my best

friend”可知答案选 C。 答案 C

62.The policeman went away in order to ________. A.get the man from the West caught B.keep going on guard of the street C.find the man wanted by the police

D.get off duty and go home for good 解析 推理判断题。难度中等。根据最后一段 Wells 巡警写给 Bob 的信可知,

Wells 离开是因为不忍心亲自来抓自己的朋友,只能让别人来做这件事,故答 案选 A。 答案 A

63.Bob in the story is described as a man who ________. A.was good at cheating B.was modest by nature C.stuck to his promise D.betrayed his friend 解析 细节理解题。难度中等。从整篇文章来看,Bob 虽然是通缉的罪犯,但

他仍然履行了自己 20 年前的诺言,所以 Bob 是一个讲信用的人,C 项正确。 答案 C C It was a quiet village in which there was a military camp. It was far from the towns and cities and there were some high mountains around.Of course it was a good place for training the new soldiers. But it was difficult for the young men to go outside. Mr. White, an officer of forty, was strict with them and he hardly let them leave the camp. Once Mr. White was ill in bed.He couldn't work and a young officer, Mr. Hunt, began to train the new soldiers instead of him. He knew the young men well and let nine soldiers go to the nearest town to have a holiday. But night fell and none came back to the camp. He was worried about it and stood at the gate. It was five to twelve when Mr. Hunt decided to go to the town and see what was happening with the young men. He started the car quickly and set off. At that moment the nine soldiers came back. It seemed they were all drunk. Of course they found the officer was angry. “I'm sorry, sir,” said the first soldier.“I left the town on time. But something was wrong with my bus on my way here. I had to buy a horse and made it run fast. Bad luck! It died and I had to run back.” And the other seven soldiers said they were late for the same reasons. It was the last soldier's turn. He said,“I'm sorry, sir. I got on a bus on time, but...” Having heard this, the officer became even angrier and stopped him at once. He called out, “If you say something was wrong with your bus, I'll punish you at once!” “No, no, sir,” said the young man. “My bus was all right, but the dead horses

were in its way!” 【语篇大意】 本文讲 9 个士兵为自己没有按时返回军营找借口开脱的故事。 64.The military camp was built in the village to________. A.stop the soldiers going to towns B.stop the soldiers meeting their friends C.train the new soldiers D.make the young men live quietly 解析 细节理解题。根据第 1 段第 2 句和第 3 句“It was far from the towns

and cities and there were some high mountains around. Of course it was a good place for training the new soldiers”可知答案为 C。 答案 C 65.The young officer was worried because ________. A.a traffic accident had happened B.he was afraid something happened to the nine soldiers C.the nine soldiers didn't come back on time D.the nine soldiers drank too much in the town 解析 推理判断题。根据“...Mr. Hunt decided to go to the town and see

what was happening with the young men”可知答案为 B。 答案 B

66.The nine soldiers returned to the camp late because ________. A.something was wrong with their buses B.their horses died on the return way C.it took them much time to run back D.they all had drunk much in the town 解析 答案 细节理解题。根据 It seemed they were all drunk 可知答案为 D。 D D

A 76yearold Texas man was charged with murder for shooting his wife and

two dogs after one of the animals was exhausted in the house. Police arrested Michael Stephen Stolz after a fivehour standoff(对峙) at the man's home in the Dallas suburb of Lewisville late Tuesday. He was charged with murder in the shooting death of his wife, Bernice Stolz, and remained in the Denton County Jail on Wednesday on a $250,000 bond(债券). Stolz told officers he shot his 49yearold wife and the couple's two dogs after the German Shepherd mix defecated(排便) on the floor on Saturday, said Lewisville Police Capt. Kevin Deaver. He told officers that he shot the dog, then their other dog, a Rottweiler, then his wife, who was screaming because of the shootings of the dogs, Deaver said. Police were called to investigate after Bernice Stolz' employer reported that she failed to show up at work for several days. Stolz refused officers who asked to enter the house and check on the woman's welfare, Deaver said. Officers reported smelling an odor of rot from the home and called for SWAT officers to help encourage Stolz to surrender(自首). SWAT officers finally sent a robot with a camera inside for a look, Deaver said.They noticed Stolz was unarmed and lying on the floor. Stolz finally surrendered peacefully. Bernice Stolz's body was found on the kitchen floor with a gunshot wound to the head.Stolz told officers he had also intended to kill himself but ran out of bullets after shooting his wife and dogs, Deaver said. “Sometimes it's just an insignificant little thing that sets people off,” Deaver said. Police had previously responded to calls for medical assistance at the home but Stolz had no history of mental illness, Deaver said. 67.What's the main idea of the text? A.Two lives shot in one family. B.Two dogs died suddently. C.The accident happened in the family. D.No one could be alive in the house. 解析 因。 答案 A 主旨大意题。 从文章提到的案件内容可知丈夫射杀妻子和狗的经过和原

68.Michael Stephen Stolz shot his wife and two dogs because________. A.he was mad and disliked his wife at all. B.the two dogs bit him badly that day. C.maybe there was something unimportant. D.his wife might betray him and love others. 解析 细节推断题。根据文章倒数后两段提到的“ Sometimes it's just an

insignificant little thing that sets people off, but Stolz had no history of mental illness”可以推知大概因为生活琐事而情绪失控导致的, 故答案 C 合适。 答案 C

69.Where was Bernice Stolz found dead? A.Lying on the floor C. On the kitchen floor 解析 B.Sleeping on the bed D.In the yard

细节理解题。根据倒数第三段提到的“Bernice Stolz's body was found

on the kitchen floor with a gunshot wound to the head.”可知答案 C 合 适。 答案 C

70.Which of the following is true according to the passage? A.Police fought with Michael Stephen Stolz fiercely. B.SWAT officers agreed to shoot Stephen Stolz at once. C.That dogs wasted on the floor made Stephen Stolz angry. D.Stolz finally shot himself but he didn't succeed at all. 解析 细节理解题。根据第三段提到的“Stolz told officers he shot his 49

? year? old wife and the couple's two dogs after the German Shepherd mix defecated(排便) on the floor on Saturday”可知混种狗在地板上排便 导致 Stolz 情绪失控,故答案 C 合适。 答案 C

第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有 两项为多余选项。

Recently some American scientists have given a useful piece of advice to people in industrialized nations.They say people should eat more of the same kind of food eaten by humans living more than 10,000 years ago.__71__ The scientists say that the human life has changed greatly. Our bodies have not been able to deal with these changes in lifestyle and this had led to new kinds of sicknesses. __72__ So they are called “diseases of civilization”.Many cancers and diseases of the blood system are examples of such diseases. Scientists noted that people in both the Old Stone Age and the New Stone Age enjoyed very little alcohol or tobacco, probably none.__73__However, a change in food is one of the main differences between life in ancient times and that of today. Stone Age people hunted wild animals for their meat, which had much less fat than domestic ones. They ate a lot of fresh wild vegetables and fruits. They did not have milk or any other dairy products, and they made very little use of grains. __74__ We eat six times more salt than our ancestors. We eat more sugar. We eat twice as much fat but only one third as much protein and much less vitamin C. __75__But scientists say that we would be much healthier if we eat much the same way the ancient people did, cutting the amount of fatty, salty and sweet food. A.Stone Age people lived a simple life. B.But today, we enjoy eating a lot of these. C.In that case, they would live much healthier. D.Ancient people also got lots of physical exercise. E.These new sicknesses were not known in ancient times. F.People today probably don't want to live like our ancestors. G.Modern people used to suffer from “diseases of civilization”. 答案 71.C 72.E 73.D 74.B 75.F 第Ⅱ卷(共 35 分) 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作 文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删 除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 In the morning of November 18th 1755, an earthquake shook Boston. John, a professor at Harvard College, felt a quake and woke up. “I rose and found to be fifteen minutes past four.” He hurried to downstairs to the clock. It had stopped three minutes ago. Besides stop the clock, the quake had thrown a key from the mantel (壁炉架) to the floor. The clock had stopped because John put some long glass tube he was using for an experiment into the case for safekeeping. The quake had been knocked the tubes over and blocked the pendulum (钟摆). So John had the exactly time of the earthquake. 答案 IOn n the morning of November 18th 1755, an earthquake shook Boston. John, a professor at Harvard College, felt the a quake and woke up. “I rose and found ∧ to be it fifteen minutes past four.” He hurried to\ downstairs to the clock. It had stopped three minutes agbefore o . Besides stostopping p the clock, the quake had thrown a key from the mantel (壁炉架) to the floor. The clock had stopped because John ∧ put some long had glass tubtubes e he was using for an experiment into the ease for safekeeping. The quake had been knocked the tubes over and blocked the pendulum (钟摆) . So John had the exactlexact y time of the earthquake. 第二节 书面表达(满分 25 分) 假定你是李华,你的英国朋友 Peter 来信向你咨询如何才能学好中文。请根 据下列要点写封回信。 要点:1.参加中文学习班; 2.看中文书刊、电视; 3.学唱中文歌曲; 4.交中国朋友。 注意:1.词数 100 左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头语已为你写好。

Dear Peter, I'm glad to receive your letter asking for my advice on how to learn Chinese well. ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ ______________________________________________________________________ _________________________________________________________________ Best ishes, Li Hua 【参考范文】 Dear_peter, I'm_glad_to_receive_your_letter_asking_for_my_advice_on_how_to_learn_Chi nese_well. Here are a few suggestions. First, it is important to take a Chinese course, as you'll be able to learn from the teacher and practice with your fellow students. Then, it also helps to watch TV and read books, newspapers and magazines in Chinese whenever possible. Besides, it should be a good idea to learn and sing Chinese songs, because by doing so you'll learn and remember Chinese words more easily. You can also make more Chinese friends. They will tell you a lot about China and help you learn Chinese. Try and write me in Chinese next time. Best_wishes, Li_Hua


更多相关文档:

(人教版)英语单元测试【必修2】Unit 4(I)(含答案)

(人教版)英语单元测试【必修2Unit 4(I)(含答案)_英语_高中教育_教育专区。必修二 Unit 4 单元测试 Wildlife protection I.阅读理解 A Ireland has had a ...

(人教版)英语单元测试【必修2】Unit 4(II)(含答案)

(人教版)英语单元测试【必修2Unit 4(II)(含答案)_英语_高中教育_教育专区。高中英语人教版必修 2Unit4 单元检测 Ⅰ.单项填空 1.It's ___ wise choice t...

人教版高中英语同步练习:必修2 unit 5单元测试卷(含答案)

人教版高中英语同步练习:必修2 unit 5单元测试卷(含答案)_英语_高中教育_教育...Thank you. 答案 1.B 2.B 3.C 4.B 5.A 6.A 7.B 8.C 9.B 10....

人教版高中英语同步练习:必修4 unit 2 单元测试(含答案)

人教版高中英语同步练习:必修4 unit 2 单元测试(含答案)_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 Working the land (满分:150 分,时间:120 分钟) 第Ⅰ卷 第一部分...

人教版高中英语同步练习:必修3+unit+4+单元测试(含答案)

人教版高中英语同步练习:必修3+unit+4+单元测试(含答案)_高二英语_英语_高中...答案 17.C 18.A 19.B 20.A 第二部分 英语知识运用 (共两节, 满分 45 ...

人教版高中英语同步练习:必修1 unit 4单元测试卷(含答案)

人教版高中英语同步练习:必修1 unit 4单元测试卷(含答案)_英语_高中教育_教育专区。Unit 4 Earthquakes 第Ⅰ卷 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两...

人教版高中英语同步练习:必修1 unit 4单元测试卷(含答案)

人教版高中英语同步练习:必修1 unit 4单元测试卷(含答案)_英语_高中教育_教育...答案 1.B 2.C 3.B 4.B 17.A 5.C 6.A 7.C 8.A 20.A 9.C 10...

人教版高中英语同步练习:必修3 unit 4 单元测试(含答案)

人教版高中英语同步练习:必修3 unit 4 单元测试(含答案)_英语_高中教育_教育专区...答案 17.C 18.A 19.B 20.A 第二部分 英语知识运用 (共两节, 满分 45 ...

...人教版必修2同步练习:Unit 4 综合技能测试

【成才之路】2014-2015高中英语人教版必修2同步练习:Unit 4 综合技能测试_英语_...C.How surprising B.Congratulations D.I'm so sorry 答案:A 考查情景对话。...

必修二unit 4单元测试卷

必修二unit 4单元测试卷_英语_高中教育_教育专区。必修二 unit 4 单元测试卷 第一节:单项选择题(15 分)从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com