当前位置:首页 >> 高中教育 >> 【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 9 Period 4(北师大版必修三,广东专用)]

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 9 Period 4(北师大版必修三,广东专用)]


Unit 9 Wheels Period Four Lesson 4 Car Culture 课时精练 (北师 大版必修 3,广东专用)
时间:45 分钟 Ⅰ.完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选 项。 The simplest way to say it is this: I believe in my mother.My __1__ began when I was just a kid.I dreamed of becoming a doctor. My mother was a domestic.Through her work, she observed that __2__ people spent a lot more time reading than they did watching television.She announced that my brother and I __3__ watch two to three preselected TV programs during the week.With our free time, we had to read two books each from the Detroit Public Library and __4__ her written book reports.She would mark them up with check marks and highlights.Years later we realized her marks were a __5__.My mother was illiterate. When I entered high school I was an Astudent,but not for long.I wanted the fancy clothes.I wanted to __6__ the guys.I went from being an Astudent to a Bstudent to a Cstudent.One night my mother came home from __7__ her various jobs and I complained about not having enough Italian knit shirts.She said,“Okay,I'll give you all the money I make this week scrubbing floors and cleaning bathrooms, and you can buy __8__ food and pay the bills.With everything left over,you can have all the Italian knit shirts you want.”I was very __9__ with that arrangement but once I got through allocating money,there was nothing left.I realized my mother was a financial genius to be able to __10__ our heads and any kind of food on the table , __11__ buy clothes.I also realized that immediate satisfaction wasn't going to get me anywhere.Success required intellectual preparation.I

went back to my __12__ and became an Astudent again,and eventually I __13__ my dream and I became a doctor. My story is really my mother's story—a woman with __14__ formal education or property who used her position as a parent to change the lives of many people around the globe.There is no job __15__ than parenting.This I believe. 【解题导语】 这是一篇记叙文。作者出生于一个贫穷的单亲家庭,然而在母亲的 帮助与教导下,他克服了重重困难,从后进生一跃名列前茅,成为优秀生,并实现 了自己的梦想,成为一名医生。这一成功的事例说明:在教育子女上,父母才是最 好的老师。 1. A.belief C.education B.work D.promise

解析 从上下文可知,“我”小时候就开始有了这种信念。 答案 A 2. A.lazy C.successful B.easygoing D.reliable

解析 据母亲观察,成功人士花在阅读上的时间要比花在看电视上多得多。 答案 C 3. A.could only C.must not B.could not D.should often

解析 由 announced 得知,“我”和弟弟每周只能看两到三个预先挑选好的电视 节目。 答案 A 4. A.read to C.teach B.present to D.explain to

解析 由上下文可知,母亲非常严厉。“我”们每人必须阅读从底特律公共图书 馆借来的两本书,还要上交读书心得。present sth. to sb.把某物呈交给某人。 答案 B

5. A.joke C.tool

B.means D.trick

解析 由 My mother was illiterate.得知,此处是一个计谋。 答案 D 6. A.get rid of C.break away from B.hang out with D.keep in touch with

解析 成绩下降的原因是:图漂亮衣服,想和别人出去闲荡。hang out 闲荡。 答案 B 7. A.making C.working B.stopping D.getting

解析 由下文 scrubbing floors and cleaning bathrooms 可知,此处意为:母亲干完 各种活儿回到家。working 在此用作及物动词,意为:完成,干完。 答案 C 8. A.your brother C.your sister 解析 B.yourself D.the family

此处是 buy sb. sth.的结构。意为:由你来替这个家买伙食、付账单。

答案 D 9. A.angry C.disappointed B.pleased D.bored

解析 因为由自己理财并从中想赚一点钱,很显然,这样的决定让“我”开心不 已。 答案 B 10.A.put an idea into C.keep a roof over B.gave an impression on D.have eyes in the back of

解析 “我”的母亲不愧是个理财能手,她能让我们有地方住、有各种各样的食 物吃,更不用说买衣服了。keep a roof over one's head 有地方住;put an idea into

one's head 使想起;gave an impression on 留下印象;have eyes in the back of one's head 多留心,不露声色。 答案 C 11.A.let alone C.let in 解析 B.let out D.leave alone

let alone 更不用说;let out 使放出;let in 使进入;leave alone 不理会,不

理睬。 答案 A 12.A.guys C.studies B.mother D.play

解析 let alone 更不用说;let out 使放出;let in 使进入;leave alone 不理会,不 理睬。 答案 C 13.A.made C.changed B.fulfilled D.tried

解析 最终“我”实现了自己当医生的梦想。fulfill 履行工作,完成任务,达成 愿望。 答案 B 14.A.little B.much C.few D.high

解析 由上文可知,“我”母亲,她是这样一个女人,粗通文墨、家境贫寒,却 利用家长的身份改变了世上很多人的生活。 答案 A 15.A.more interesting C.more important B.less important D.less interesting

解析 由上文得知:没有哪件事比对子女的养育更重要了。 答案 C

Ⅱ.语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适 当的词或使用括号中词语的正确形式填空。 Habits, whether good or bad, are gradually formed.When a person does a certain thing again,he __16__(drive)by an unseen force to do the same thing __17__(repeat);then a habit is formed.Once __18__ habit is formed , it is difficult , and sometimes __19__(possible),to get rid of.It is therefore very important that we pay great attention to the formation of habits. Children often form bad habits,some of __20__ remain with them as long as they live.__21__(lazy), lying, stealing and so on are all easily formed bad habits.However, there are many __22__ habits formed in early life that are of great help.Many successful men say much of their success has __23__ to do with certain habits in early life,like early rising and honesty.We should keep away __24__ all the bad habits and try to form such habits __25__ will be good for ourselves and others. 【解题导语】 本文讲述不管是好习惯还是坏习惯都是逐渐形成的,并且和一个人 能否成功有一定的联系。因此,要培养好习惯,避免坏习惯的形成。 16.解析 由“...by an unseen force...”可知要用被动语态。 答案 is driven 17.解析 用副词修饰动词短语 do the same thing。 答案 repeatedly 18.解析 泛指一种习惯,用 a。 答案 a 19.解析 由句意可知这里是否定形式。 答案 impossible 20.解析 引导定语从句,指代 bad habits。 答案 which 21.解析 用名词形式 laziness 与 lying,stealing 并列作主语。

答案

Laziness

22. 解析 由上下文可知“除了一些坏习惯, 还有其他的许多习惯会对生活有帮助”。 答案 other 23.解析 have something to do with 和……有联系。是固定搭配。 答案 something 24.解析 固定搭配 keep away from 远离……。 答案 from 25.解析 “such...as...”定语从句固定句式。 答案 as Ⅲ.阅读理解(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) Children as young as eight should be taught about selfrespect in a bid to stop them developing eating disorders,a charity said. Youngsters needs to learn emotional resilience(恢复力)and methods for dealing with images of the“perfect body”in the media,said Beat. It wants lessons on the issue to form part of personal , social and health education(PSHE)in schools. The call is one of several commitments published in a new manifesto(声明)urging the next government to tackle eating discorders. A survey of how many people have actually been diagnosed with an eating disorder—data that is currently unavailable—should be carried out,the manifesto says. Furthermore, GPs should receive regular updates on the latest research and treatment, while specialist services should be available to all who need them. Emma Healey,Beat's director of operations,said,“We can't continue to wrap our children in candyfloss(棉花糖).” “Children pick many of our negative messages about size and body shape from our conversations,from our magazines,from our TV shows.” “Beat is calling for a curriculum that promotes positive selfrespect in young children and that helps children understand that we come in all shapes and sizes and success is not about how we look but what we do.”

“If we can't promote positive selfrespect for children in primary school then how can we expect to create a generation of healthy and resilient young people?” The manifesto comes as the charity released a poll which found eight out of 10 people with an eating disorder have suffered discrimination or stigma(耻辱). This includes bullying at school and in the workplace,or employment prospects(前 途)being damaged after disclosure of an eating discorder. Some of the 1,000 people polled said they had received a negative reaction from health workers when they tried to seek help. Beat, which is 21 this year, said many people with eating disorders still cannot get the support they need in their local area. An estimated 1.6 million people in the UK are thought to suffer from an eating disorder. 【解题导语】 一个慈善组织指出:学校应该让孩子们懂得自尊以便阻止他们的不 良饮食习惯。不良饮食习惯无论对学生还是对在职者都会产生不良的影响。 26.What does the underlined“call”in Paragraph 4 refer to in the text? A.Methods to solving eating disorders. B.Lessons to form part of PSHE in school. C.Ways of dealing with images of the “perfect body”. D.New declaration made by the next government. 解析 细节理解题。第四段中的“call”指的是第三段中谈到的信息 lessons on the issue to form part of personal,social and health education(PSHE)in schools。 答案 B 27.According to the manifesto,________. A.GPs can't receive regular updates on the research into eating disorder B.the number of people with eating disorders has been given out C.people with eating disorders should be accessible to specialist services D.it's unnecessary to find out how many people are diagnosed with eating disorders 解析 细节理解题。由第六段...specialist services should be available to all who

need them 可知答案选 C。 答案 C 28.What's the Beat's attitude towards her success? A.Success is about what we do. B.Failure is the mother of success. C.Media has effects on children's success. D.Success is about who we are and how we look. 解析 推理判断题。 文中第九段谈到. ..we come in all shapes and sizes and success is not about how we look but what we do.人们长相各异,成功不在于我们的外表而 在于我们做过什么。 答案 A 29.How does an eating disorder affect one's life according to the text? A.Employees feel alone in the workplace. B.Job prospects may be ruined in the coming days. C.Sufferers may get support from their neighbors. D.Students get noticed at school and are likely to drop out. 解析 细节理解题。根据倒数第四段谈到信息. ..employment prospects being

damaged after disclosure of an eating disorder。有不良饮食习惯可能毁掉一个人的 事业前程。由倒数第二段可知排除 C;文中没谈到有关选项 D 的信息,所以不选 D。 答案 B 30.The passage makes us confirm that school should______. A.strengthen the health education to make students informed of health care B.makes school life lively and students actively participate in lesson about health C.never be judged only by its academic results but by its character building D.promote selfrespect in young children to fight against eating disorders 解析 推理判断题。根据文章第一段的信息得出答案。

答案 D


更多相关文档:

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 9 Pe...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 9 Period 1(北师大版必修三,广东专用)]_高中教育_教育专区。【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit ...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 9 Pe...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 9 Period 2(北师大版必修三,广东专用)]_高中教育_教育专区。【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit ...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 7 Pe...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 7 Period 4(北师大版必修三,广东专用)]_高中教育_教育专区。【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit ...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 8 Pe...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 8 Period 3(北师大版必修三,广东专用)]_高中教育_教育专区。【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit ...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 7 Pe...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 7 Period 3(北师大版必修三,广东专用)]_高中教育_教育专区。【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit ...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 8 Pe...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 8...Period 2(北师大版必修三,课标通版)]_高中教育_...9.back out 15.turn up 4.break out 10.get ...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 8 Pe...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 8 Period 3(北师大版必修三,课标通版)]_高中教育_教育专区。【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 8 Pe...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 8 Period 1(北师大版必修三,课标通版)]_高中教育_教育专区。【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 7 Pe...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 7 Period 5(北师大版必修三,课标通版)]_高中教育_教育专区。【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 8 Pe...

【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit 8 Period 1(北师大版必修三,广东专用)]_高中教育_教育专区。【创新设计】2014-2015学年高中英语课时精练:Unit ...
更多相关标签:
相关文档

网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com