Ⅰ.完成句子 1．If you are________ ________ _______(需要)anything，don’t hesitate to let me know. 答案：in need of 2．________ ________ ________ ________ ________ _______(就质量和数量而言)，the clothes factory in o
ur town is doing much better than last year. 答案：In terms of quality and quantity 3．At the hotel in New York，I ________ ________ ________ ________(结识)a young American actor named Jack. 答案：made the acquaintance of 4．As the program ended，the music slowly________ _______(渐弱)and someone began to speak. 答案：faded out 5． ________ ________(一般而言)， prices follow demand； there is no demand， if prices are low. 答案：Generally speaking 6 ． The agents managed to________ themselves ________ ________( 冒 充 )wealthy businessmen. 答案：pass；off as Ⅱ.易错模块 1． (2012· 湖北高三检测)________， disease diphtheria will produce a powder poison that the will kill the patient. A．If it untreated B．If is untreated C．If being untreated D．If untreated 解析：选 D。考查状语从句的省略。完整形式为：If the disease diphtheria is untreated... 从句的主语与 be 省略了。 2．While________as a volunteer at the Beijing Olympics，she made friends with the famous tennis player. A．being served B．serving C．having served D．served 解析：选 B。考查省略句。因为句子的主语和谓语动词 serve 之间构成逻辑上的主谓关 系，因此用现在分词。 3．(2011· 安徽高三检测)When________about his future plans，Zhang Yimou said that his next movie would follow a modern theme. A．asking B．asked C．to ask D．being asked 解析：选 B。考查状语从句的省略。完整形式为：When he was asked...。 4．__________cheating a second time，you will realize the value of honesty. A．When catching B．When caught C．When to catch D．When to be caught 解析：选 B。过去分词短语 when caught cheating a second time，在句子中作时间状语， 相当于时间状语从句 when you are caught cheating a second time。故选 B 项。 Ⅲ.语法专练 本单元语法——过去分词作状语 1．(2012· 浙江十二校联考)________by his grandparents in the countryside，he isn’t accustomed to________in the city.
A．Having brought up；live B．Grown up；living C．Growing up；live D．Brought up；living 解析：选 D。考查非谓语动词。句意：因为他被祖父母在乡下抚养长大，所以不习惯城 市的生活。 bring up 与 he 是动宾关系， 故此处用过去分词表示。 accustomed to“习惯于”， be to 是介词，后面要用动名词、名词或代词。 2．(2011· 南京调研)—What has made him so upset recently? —________alone to face a troublesome milk case. A．Left B．Being left C．Having left D．To leave 解析：选 B。考查非谓语动词的用法。下句是省略回答，补充完整为“Being left alone to face a troublesome milk case has made him so upset recently”，所以下句的省略回答仅是 what 所指内容，充当主语，所以用动名词作主语(注意被动关系。) 3．________with so much trouble，we failed to complete the task on time. A．Faced B．Face C．Facing D．To face 解析： A。 选 Faced with so much trouble 是过去分词短语作原因状语。 此外还应考虑 face 的用法，要么用 be faced with 要么用 sb.face sth.，若选 C 应为 Facing so much trouble，去掉 with。 4．________in the 1930s，the novel gives a vivid description of the people living at the bottom of society. A．Written B．Writing C．Being written D．To write 解析：选 A。write 与 novel 之间为动宾关系，故用过去分词短语作状语表被动。 5．If there’s a lot of work________，I’m happy to just keep on until it is finished. A．to do B．to be doing C．done D．doing 解析：选 A。句意：如果有很多事要做的话，我会很高兴能留下来直到工作结束。A 项 to do 可用来作 a lot of work 的定语，表示“将来”。 Ⅰ.单项填空 1．Do you approve of the idea that success can be measured________money alone? A．in case of B．in terms of C．in the opinion of D．in favor of 解析：选 B。考查介词短语。in terms of 根据，按照；in case of 万一??；in the opinion of 依??的看法； favor of 赞成， in 支持。 句意： 你赞同成功可以只用金钱来衡量的观点吗？ 2．(2012· 福建毕业班检查)—__________ made Daisy wild with joy? —Her success in the Alevel exam this year. A．How was it that B．When was it that C．Why was it that D．What was it that 解析：选 D。考查特殊疑问句的强调句型。特殊疑问句的强调句结构为：特殊疑问词＋ be＋it＋that，根据语意，此处表示“什么东西让 Daisy 欣喜若狂？”强调 what，故选 D 项。 3．—Don’t __________ your friends’ trust or you will lose friendship. —What you said is right. A．satisfy B．excite C．witness D．betray 解析：选 D。句意：“不要辜负朋友对你的信任，否则，你会失去友谊。”“你说得 对。 ”betray“背叛”， 符合句意。 satisfy“使满意”； excite“使激动， 使兴奋”； witness“当 场见到；目击”。 4．He went back to the hall to try his__________at finding his lost gold watch，but never found it. A．fortune B．best
C．result D．hard 解析： A。 one’s fortune at doing sth.意为“碰运气做某事”。 选 try 若选 B 项， 应用 try one’s best to do sth.。 5 ． Because of their continuous failures ， my enthusiasm for Chinese football team gradually__________. A．faded away B．ran out C．gave up D．died out 解析：选 A。fade away 逐渐消失；消退。run out 用完，其主语通常是物；give up 放弃； die out 灭绝。 6．—What did he come here for? —He came here especially to________your acquaintance. A．take B．get C．make D．produce 解析：选 C。 make one’s acquaintance 意为“结识某人；与??相识”。 7．Many people agree that __________ knowledge of English is a must in __________ international trade today. A．a；/ B．the；an C．the；the D．/；the 解析：选 A。本题考查冠词。不可数的抽象名词，如有修饰语，其前即可用不定冠词 a， 这里的 of English 是 knowledge 的修饰语；international trade 这两个词代表一个独立的概念， 表泛指，之前应用零冠词。 8．__________ things had been tough at times when he was in school，he graduated from college with the highest honor. A．If B．While C．Because D．As 解析：选 B。本题考查状语从句。句意：虽然在学校时情况有时很艰难，但他以最优异 的成绩从大学毕业了。While 在此引导让步状语从句，意为“虽然”。 9．His heart racing，and tears __________ his eyes，Jack carefully unlocked the box. A．filled B．filling C．to fill D．being filled 解析：选 B。本题考查独立主格结构。tears 与 fill 之间为逻辑主谓关系，所以要用动词 - 形式作状语。 ing 10．__________ feels so nice to walk in this cool and quiet park on such a hot day! A．This B．That C．What D．It 解析：选 D。本题考查 it 作形式主语的用法。句意：像这样的炎炎夏日，走在如此凉爽 宁静的公园里，让人感觉特别舒服。It 在此为形式主语，真正的主语是后面的动词不定式。 11．(2012· 阳泉质检)—Where is Frank? —He is __________ his planting done in the garden before the rain comes. A．taking B．hoping C．getting D．giving 解析：选 C。本题考查动词用法。get sth.done 使得某事被做。四个词中只有 get 可以跟 过去分词作宾补。 12．I feel sure that________qualification，ability and experience，you are abundantly suited to the position we have in mind. A．on account of B．in spite of C．by means of D．in terms of 解析：选 D。句意：我确信就资历、能力、经验而言，你最适合我们想的这个职位。on account of＝because of 因为，由于；in spite of 尽管；by means of 以??的方式；in terms of 就??而言。 13．The woman __________ her necklace in the street，had nothing to do but turn to the police for help.
A．robbing from B．robbed from C．robbing of D．robbed of 解析： D。 sb.of sth.意为“抢走某人某物”， 选 rob 此处 robbed of her necklace in the street 作 The woman 的后置定语，相当于 who was robbed of...。 14．There is some person calling himself Mr.Wang at the door asking to see you.Shall I __________ him __________？ A．leave；out B．show；around C．show；in D．see；off 解析：选 C。句意：门口有位自称姓王的先生要求见您，要我把他领进来吗？show sb.in 意 为 “ 带 或 领 某 人 进 来 ” ， 符 合 句 意 。 leave sb.out“ 省 去 ， 遗 漏 ， 不 考 虑 ” ； show sb.around“领??参观”；see sb.off“为??送行”。 15．—The plane is due to take off at 7∶50 from the airport.__________ we fail to arrive there in time? —Try to take another flight then. A．What if B．As if C．Even if D．Only if 解析： A。 选 根据对话语境可知， 应选 A 项。 what if“要是??怎么样”； if“好像”； as even if“即使”；only if“只要”。 Ⅱ.短文填词 It is really exciting that our school will offer many optional courses， from which we can choose four.The courses can be listed as f________ ： sports ， 1.__________ music，science，business，literature，drawing，__________(烹饪)，clothing design， 2.__________ and film directing.To my h________ ， the courses include my favorites.I’m eager3.__________ to learn clothing __________ ， film directing ， business ， and music.As a girl ， I have4.__________ great passion for beautiful clothes ， __________( 希 望 )to be a clothing designer.And the5.__________ reason why I would like to choose __________ directing is that I think making a film is6.__________ amazing.When it comes __________ business ， I believe knowing something about7.__________ business is a must for our future life.Above all，m________ is my best love.8.__________ Music can bring me __________( 平 静 )and relaxation.From my perspective ， optional9.__________ courses can build a __________( 桥 梁 ) ， leading us to touch the real world.Not only10.__________ can we develop our interests，but also we can put the knowledge into practice. 答案：1.follows 2.cooking 3.happiness 4.design 5．hoping 6.film 7.to 8.music 9.calmness 10.bridge Ⅲ.阅读理解 Words：297 难度系数：☆☆ 建议用时：7′ Most people，when they travel to space，would like to stay in orbit for a few days or more.And this stands to reason，if you’re paying $20,000 for your trip to orbit! So in order for tourism to reach its full potential there’s going to be a need for orbital accommodation — or space hotels.What would a space hotel actually be like to visit? Hotels in orbit will offer the services you expect from a hotel—private rooms，meals，bars.But they’ll also offer two unique experiences: impressive views — of Earth and space—and the endless entertainment of living in zero gravity —including sports and other activities that make use of this. The hotels themselves will vary greatly—from being quite simple in the early days to huge luxury structures at a later date.It’s actually surprising that as later as 1997，very few designs for
space hotels were published.This is mainly because those who might be expected to design them haven’t expected launch costs to come down far enough to make them possible. Lots of people who’ve been to space have described vividly what it’s like to live in zero gravity.There are obviously all sorts of possibilities for dancing, gymnastics, and zeroG sports.Luckily，you don’t need to sleep much living in zero gravity，so you’ll have plenty of time for relaxing by hanging out in a bar with a window looking down at the turning Earth below. Of course all good things have come to an end，unfortunately.And so after a few days you’ll find yourself heading back though you’ll be much more expert at exercising in zero gravity than you were when you arrived.You’ll be thinking how soon you can save up enough to get back up again —or_maybe_you_should_change_jobs_to_get_to_work_in_an_orbiting_hotel. 1．When traveling in space，most people would like to stay in orbit for a few days because ________. A．it is expensive to travel in space B．they would find the possible life in other star systems C．they could enjoy the luxury of space hotels D．they want to realise the full potential of tourism 解析： A。 选 推理判断题。 从第一段第一、 二两句“Most people， when they travel to space， would like to stay in orbit for a few days or more.And this stands to reason，if you’re paying $20,000 for your trip to orbit！”和文章最后一段最后一句可推断出太空旅行因为价格昂贵目 前只有少数人才能实现，但是这一切都是值得的。 2．Which of the following is a unique experience that space hotels will offer? A．The gravitational pull. B．The special views. C．The relaxation in a bar. D．The space walk. 解析：选 B。细节推断题。从第一段最后一句“But they’ll also offer two unique experiences：impressive views—of Earth and space—and the endless entertainment of living in zero gravity...”可知。A 项未提及，C 项在第二段最后一句提到过但并非独特体验，D 项则 未提及。 3．Which of the following is NOT discussed in the passage? A．When was the space traveling made possible? B．What are the unique experiences that space hotels will offer? C．Why were there not many published designs for space hotels? D．How can the travelers enjoy themselves in space hotels? 解析：选 A。推理判断题。只有 A 项从未提及，B 项在第一段最后一句提到过，C 项在 第二段可以找到依据，D 项则在第三段进行了详细的介绍。 4．This passage is mainly about ________. A．traveling in space B．the ways of living in space hotels C．zero gravity and space hotels D．the description of space hotels 解析：选 D。主旨大意题。从全文不难得出文章主要介绍了太空旅馆的情况。A 项范围 太广，B 项以偏概全，C 项不恰当，并非介绍两者之间的关系。 5．The underlined sentence in the last paragraph suggests that ________. A．you should choose to work out of the earth B．work and live in the space，and you can pay for the expensive travelling C．you should change your jobs on the earth D．you can find a better job in the space 解析： B。 选 推理判断题。 文章首尾呼应， 既然太空旅行“昂贵”， 那么只有去那里“打 工”才能挣够钱。
copyright ©right 2010-2020。