Ⅰ.用所给单词的适当形式填空 1．At last the famous singer turned up at the theatre，which was beyond all the audience’s ________(expect)． 答案：expectation 2．Few of the customers are satisfied with the ________
(produce)produced in your company. 答案：products 3．They haven’t thought about the ________(practice)consequences of the new regulations. 答案：practical 4．The government responded________(caution)to the move. 答案：cautiously 5．We can’t be at the________(merciful)of others，but to struggle for our new life. 答案：mercy 6．Would it be________(convenience)to you，I will call on you this week. 答案：convenient Ⅱ.易错模块 1．—It’s a good idea，but who’s going to________the plan? —I think Tom and Grey will. A．get through B．carry out C．go through D．carry on 解析：选 B。get through 通过；carry out 执行；go through 经历；carry on 进行。 2．—The boss said we had only three days to finish the work. —Don’t worry.We have already ________two thirds of it. A．got down B．got through C．given in D．given away 解析： B。 down 下来， 选 get 落下； give in 投降， 认输； give away 泄露(秘密)。 through get 完成，符合句意。 3．Hardly could he________this amount of work in such a short time. A．get through B．get off C．get into D．get down 解析：选 A。考查动词短语辨析。句意：在这么短的时间内他几乎完不成这么多工作。 get through 有“完成”之意，符合句意。get off 下车；get into 进入，陷入；get down 下车， 吞下，写下，都与句意不搭配。 4．(2012· 河南信阳模拟)The earthquake has destroyed most houses in the village.How are they going to________the winter? A．get on B．get across C．get over D．get through 解析：选 D。get on 进展，进步；get across 被理解；get over 克服；get through 度过， 通过。由句意可知 D 为正确选项。 Ⅲ.语法专练 本单元语法——过去分词 1．Seeing the road________with snow，we had to spend the holiday at home，watching TV. A．blocking B．to block C．blocked D．to be blocked 解析：选 C。过去分词作定语修饰 road，意为“被大雪封闭的道路”。
2． When I turned to the person________next to me， recognized that he was my schoolmate. I A．seating B．being sat C．sit D．seated 解析：选 D。考查非谓语动词。seat 表示“使坐下”，常用 be seated，seated 本身就表 示状态， 所以用 seated 作后置定语； 是不及物动词， sit 所以只能用其主动形式， 即用 sitting 作后置定语。 3．The garden，________with a high wall and thick trees，is much bigger than what it used to be. A．having surrounded B．surrounded C．surrounding D．which surrounds 解析：选 B。be surrounded with 由??环绕。surrounded with a high wall and thick trees ＝which is surrounded with a high wall and thick trees，这里是过去分词短语作后置定语。 4．2009 marks the 115th anniversary of the birth of Mei Lanfang，________as one of the greatest Peking Opera artists in modern history. A．considering B．considered C．who considers D．consider 解析：选 B。考查非谓语动词。句意：2009 年是中国现代京剧艺术大师梅兰芳先生诞 辰 115 周年。consider 的逻辑主语为 Mei Lanfang，它们之间是动宾关系，因此用 considered 作后置定语，相当于 who is considered。 5．(2011· 高考浙江卷)Even the best writers sometimes find themselves ________ for words. A．lose B．lost C．to lose D．having lost 解析：选 B。句意：即使是最好的作家有时候也会发现自己找不到合适的话表达自己。 find 是表示心理变化的动词，其后的 themselves 是宾语，空格处应作为宾语补足语使用，所 以要使用 lost，表示“迷惘的，不知所措的”，lost 是形容词。 Ⅰ.单项填空 1．—Mum，it is nice weather.I want to skate this afternoon. —Don’t you think the ice on the lake is too thin to__________your weight? A．carry B．bear C．catch D．take 解析：选 B。这里的 bear 不表示“忍受”，而是“承受”的意思。 2．—Can I speak to Mr.Brown，please? —__________—I’ll just see if he’s here. A．Ring off B．Hold up C．Hang on D．Ring back 解析： C。 选 根据答语中的“我要看看他是否在这里”判断， 此处为“等一下； 别挂断”， hang on 在此相当于 hold on。ring off 挂断电话；hold up 举着；ring back 回电话。 3．It is difficult to__________one twin from the other.They almost don’t__________from each other. A．differ；distinguish B．distinguish；different C．distinguish；differ D．tell；different 解析： C。 选 distinguish 表示“区分， 辨别”， 常构成 distinguish A from B， differ from 而 意为“有区别，不同于”，相当于 be different from。 4．—How did you like the lecture tonight? —Very__________.I doubt if I will come to this kind of lecture next time. A．encouraging B．encouraged C．disappointing D．disappointed 解析：选 C。此处指对事物 lecture 的看法，故使用 v.- 形式。结合后面的“I doubt...” ing 可知此题答案为 C 项。 5．(2012· 吉林模拟)—Listen，there is some strange noise.This machine must be________.
—I think so.You must have it checked. A．out of order B．out of date C．out of sight D．out of control 解析： A。 of order 出故障了， 选 out 可根据“你必须让人检查一下”判断。 of control out 失去控制，不符合句意。 6．I haven’t seen Anna since she left our hometown two years ago，but we do keep in touch with each other by sending emails __________. A．here and there B．sooner or later C．at one time D．now and then 解析：选 D。now and then 意为“有时，偶尔”。句意：两年前安娜离开家乡以来我就 没见过她，但我们的确有时发电子邮件保持联系。here and there 到处；sooner or later 迟早； at one time 一度，过去有一段时间。 7．As soon as the students got to the chemistry lab，they set out __________ the experiment under the teacher’s instructions. A．to have made B．making C．to make D．being made 解析：选 C。set out to do sth.意为“开始做某事”。句意：这些学生一到化学实验室， 就开始在老师的指导下做实验了。 8．—When would it be __________ for you to go to the science museum with me? —I am free this Friday afternoon.Let’s meet at 2 p．m.at the school gate. A．familiar B．pleasant C．necessary D．convenient 解析：选 D。本题考查形容词 convenient 的用法。convenient“方便的，合宜的”，故 选 D。 9．Water can absorb and give off a lot of heat without big changes in temperature, this creating a __________ environment. A．peaceful B．sensitive C．common D．stable 解析：选 D。句子表示“创造了一个稳定的环境”，所以应用 stable。peaceful 和平的； sensitive 敏感的；common 普通的。 10．To be honest, the role John plays in this film doesn’t come up to my __________， though he is one of my favorite actors. A．excuses B．explanations C．experiences D．expectations 解析： D。 选 expectation 意为“期待， 期望， 预料”， 短语 not come up to(one’s)expectations 意为“未达到期望(的水平)”。句意：老实说，虽然约翰是我最喜欢的演员之一，但他在这 部电影中扮演的角色没有达到我的期望。 11．As far as the American children are concerned, the Christmas is __________ with excitement, happiness and gifts. A．associated B．get C．deal D．satisfied 解析：选 A。句意：对于美国的孩子来说，圣诞节与兴奋、幸福和礼物连在一起。 associate“联想；联系”，be associated with“与??有联系”，符合题意。be satisfied with“对??感到满意”；其余两项搭配不当。 12．When we plan our vacation, mother often offers _________ suggestions. A．careful B．practical C．effective D．doubtful 解析：选 B。母亲是长辈，她所拥有的是实用的信息。建议要经过检验之后才知道是否 有效，排除 C 项。 13．(2012· 大同检测)—Waiter，what about my food？I__________for over 30 minutes. —Oh，sorry，sir.Just one more minute，please.
A．have waited B．was waiting C．have been waiting D．had waited 解析：选 C。考查时态。根据句意可知此处用现在完成进行时表示一直持续并还要继续 进行下去的动作。句意：“服务员，我的饭怎么样了？我一直等了三十多分钟了。”“噢， 对不起，先生，请再等一分钟。” 14．—There must be a dozen pens in this house but I can never find one when I need it. —Be patient.__________is sure to turn up. A．One B．It C．This D．That 解析：选 A。考查代词的用法。此处表示泛指，代替单数可数名词，故用 one。it 用来 代指上文提到的同一个事物。 15．—Would you like to go on a picnic with us this Sunday? —__________，but I promised to visit my parents in the countryside. A．I like it B．I’d rather not C．I’d like to D．I will 解析：选 C。考查交际用语。根据 but 后的内容可知，自己不能去参加野餐，但为了表 示客气，先用 I’d like to 回答。 Ⅱ.完形填空 Words：361 难度系数：☆☆ 建议用时：14′ Children and young people tend to have certain role models－people they want to be like when they grow __1__.Though __2__ children would have wished to copy their mother，father or a(n) __3__ relative，gradually these role models are thought of as famous people or popular __4__.People have different opinions about __5__ popular stars or other famous people are good role models for children.Charming models，such as Katie Price，are often admired and __6__ by young girls.This is the biggest worry of parents and teachers.They wish to __7__ the concept that success is achieved through hard work and __8__ rather than an attractive looking. Most people tend to grow up to be those who are __9__ home－their parents or family friends.Some decide to be like their favorite teachers.A child who loves to __10__ may want to grow to be the next Picasso or Van Gogh; Someone who loves to __11__ might imagine themselves as a famous writer；if a child enjoys dancing，he or she __12__ well admire a famous dancer，but this is not the __13__.A lot of dance students wish to be like their __14__ teacher. Therefore，the job of a teacher is __15__ just providing knowledge of a given subject.They should be able to __16__ their students’ trust and __17__ them well.Helping youngsters to learn from models，to learn how to accept __18__ with grace and losing with dignity，is central to any parent’s or teacher’s job.Manners are very important and a dance teacher can __19__ his or her position and influence to __20__ good behavior to youngsters. 1．A.younger B．stronger C．older D．taller 解析：选 C。孩子们和年轻人都喜欢把某些人作为自己的榜样，希望自己长大之后成为 那样的人，因此选 C 项。 2．A.at first B．at last C．at least D．at most 解析：选 A。与下文的 gradually 照应，这里 at first 表示“刚开始，起初”。刚开始， 孩子们可能想模仿自己的父母或他们所喜欢的亲戚。 3．A.generous B．favorite C．ordinary D．humorous 答案：B 4．A.fans B．stars C．singers D．dancers 解析：选 B。由空前和 or 并列的“famous people”，再结合选项可推知，选 B 项。慢慢 地，孩子们心中的楷模就变成了名人或明星。 5．A.that B．why
C．whether D．if 解析：选 C。从语意看，这里用 whether 引导宾语从句表疑问：至于这些明星和名人是 否是孩子们可以学习的楷模，大家对此持有不同的观点。 6．A.looked down upon B．thought highly of C．caught up with D．made fun of 解析：选 B。与前面的 admired 呼应，这里用 B 项表示“高度评价”。 7．A.encourage B．receive C．hold D．ignore 解析：选 A。父母和老师希望给孩子灌输这样一个观念：成功靠的是努力工作，而不是 好看的外表。这里用 encourage 表示“促进，激发”。 8．A.luck B．imagination C．effort D．creativity 解析：选 C。与前面的 hard work 呼应，本题选 C 项，表示“通过自己的努力工作”。 9．A.similar to B．different from C．far from D．close to 解析：选 D。该空所在句后面指出“他们的父母或者家庭的朋友”，由此判断，大多数 人希望长大之后和他们身边的亲人、朋友一样。close to“与??关系密切”。 10．A.read and write B．sing and dance C．listen and speak D．draw and paint 解析：选 D。喜欢画画的孩子，希望自己将来能成为第二个毕加索或梵· 高。 11．A.write B．read C．travel D．think 解析：选 A。喜欢写作的孩子则希望自己将来能成为知名的作家。 12．A.should B．may C．must D．need 解析：选 B。这里用固定短语 may well do sth.表示“很可能会做某事”。 13．A.deal B．trouble C．matter D．case 解析：选 D。这里用 it/this is not the case 表示“情况并不是这样”。 14．A.dance B．music C．art D．piano 解析：选 A。联系上下文可知，假如一个孩子喜欢舞蹈，那么他/她很可能会崇拜某个 著名的舞蹈家， 但是实际情况并非如此， 很多学舞蹈的学生希望自己将来能和他们的舞蹈老 师一样。 15．A.better than B．less than C．more than D．rather than 解析：选 C。结合上下文可知，老师的职责不仅仅是传授某一学科的知识。 16．A.receive B．lose C．gain D．accept 解析：选 C。作为一个老师，他还应该争取得到学生的信任。gain 表示“得到，获得”。 17．A.communicate with B．keep up with C．negotiate with D．put up with 解析：选 A。communicate with sb.“与某人交流”。 18．A.challenging B．falling C．failing D．winning 解析：选 D。与下文中的“losing with dignity”呼应，本题选 D。教年轻人学会赢得有体 面，输得有尊严。 19．A.make use of B．lose control of C．take charge of D．get rid of 解析：选 A。一个舞蹈老师可以利用自己作为师者的身份和影响力。 20．A.turn B．press
C．introduce D．push 解析：选 C。这里 introduce sth.to sb.表示“使某人尝试某物”：让学生了解什么才是好 的行为。 Ⅲ.阅读理解 Words：275 难度系数：☆☆ 建议用时：7′ (2012· 广东模拟)As is reported,113,000,000 Americans have at least one bank issued credit card.They use credit cards in stores, restaurants, and hotels, at home, across the country, and even abroad.More and more of these credit cards can be read automatically, making it possible to withdraw or deposit money in different places, whether or not the local branch bank is open.For many of us the “cashless society” is not on the horizon—it’s already here. While computers offer these conveniences to consumers, they have many advantages for sellers too.Electronic cash registers(记录器) can do much more than simply ring_up_sales.They can keep a wide range of records, including who sold what, when, and to whom.This information allows businessmen to keep track of their list of goods by showing which items are being sold and how fast they are moving.Decisions to reorder or return goods to suppliers can then be made.At the same time these computers record which hours are busiest and which employees are the most efficient, allowing personnel and staffing assignments to be made accordingly.And they also identify preferred customer for promotional campaigns.Computers are relied on by manufacturers for similar reasons.Computer analyzed marketing reports can help to decide which products to emphasize now, which to develop for the future and which to drop.Computers keep track of goods in stock, of raw materials on hand, and even of the production process itself. Many other companies, from theaters to magazine publishers, from gas station to milk processors, bring better and more efficient services to consumers through the use of computers. 1．According to the passage, the credit card makes its owner to________. A．withdraw as much money from the bank as he wishes B．obtain more convenient services than other people do C．enjoy greater trust from the storekeeper D．cash money where he wishes to 解析： B。 细节理解题。 选 根据文章第一段 They use credit cards in stores, restaurants, and hotels, at home, across the country, and even abroad.及 making it possible to withdraw or deposit money in different places, whether or not the local branch bank is open.可知。 2．From the last sentence of the first paragraph we learn that________. A．in the future all the Americans will use credit cards B．nowadays many Americans do not pay in cash C．it is now more convenient to use credit cards than before D．credit cards are mainly used in the United States today 解析：选 B。 细节理解题。根据文中“cashless society”，it’s already here 可知。 3．The underlined phrase “ring up sales” most probably means________. A．make an order of goods B．record sales on a cash register C．call the sales manager D．keep track of the goods in stock 解析：选 B。 细节理解题。根据下文 keep a wide range of records 可知与记录有关。 4．What is this passage mainly about? A．Approaches to the commercial use of computers. B．Conveniences brought about by computers in business. C．Significance of automation in commercial companies. D．Advantage of credit cards in business. 解析：选 B。 主旨大意题。文章第二、三段围绕 computer 的使用。虽然在文中提到 了 A 项中 approaches 方法， 但那不是主要意思。C 项 significance of automation 文中未提到。 D 项只在第一段中提到。 5．It can be inferred that________. A．computers will bring disaster
B．computer industry will not develop faster C．computers will bring about more convenience to people’s life D．computers can only used in banks 解析：选 C。推理判断题。文章从电脑用于管理信用卡开始，谈到电脑在许多方面给人 们的生活带来便利。A 项中 disaster 文中未提到。B 项 computer industry 文中也未提到。由 最后一段可知电脑用于许多不同类型的公司。 Ⅳ.书面表达 下面几幅图是上个星期五早晨 Peter 在上学路上遇到的一件事，请根据漫画内容；写一 篇 120 词左右的短文。 Did Peter Do a Good Deed? 彼特做了一件好事吗？
________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ One possible version： On the morning of last Friday，Peter went to school as usual.He was walking along the road when he saw a well uncovered.He thought it was dangerous for passers- so he decided to cover by， the well.The cover was so heavy that he took great trouble to remove it.At last he managed to cover the well.Hardly had he turned his back and gone when he heard a cry for“Help”coming from the well.So he turned back and moved the cover away.To his surprise，a worker was inside the well.Peter tried his best to pull the worker out of the well.After that Peter covered the well again properly.
copyright ©right 2010-2020。