当前位置:首页 >> 英语 >> 高中英语必修五-unit 5 课后作业

高中英语必修五-unit 5 课后作业


必修五

Unit 5

课后作业

1

Ⅰ.单项填空 1.She knows how to make full use of her time and her parents never put ________on her to work hard. A.force B.pressure C.b

urden D.weight 2.You have to be accurate in this job,because a small mistake can make a big________. A.difference B.difficulty C.trouble D.change 3. I won the first prize and you can imagine how excited I was when the Mayor ______ me with the raward. A.provided B.supplied C.presented D.charged 4.Fever is a _____ of many illnesses.So I suggest you take it seriously and see a doctor as soon as possible. A.message B.symptom C.label D.clue 5.—Bob,shall we have a dinner out tonight? —I’m afraid I have not enough money with me. —Don’t worry.It’s my________. A.turn B.duty C.treat D.order 6.I think it ______ that she should be knowledgeable about computers for her present job. A.urgent B.normal C.essential D.gifted 7.The boss instructed the maid to leave everything _____;just as she found it. A.in return B.in place C.in turn D.in need 8.As a child,he was so fond of reading that he read every book he could put his _____ on. A.hands B.arms C.mind D.heart 9.The number of college graduates ______ surprisingly large and a large number of them _____ unable to find a proper job. A.is;is B.are;are C.are;is D.is;are 10.I thought you ____ be employed by that company because you had_____knowledge of French. A.will;the B.would;a C.can;/ D.could;/ Ⅱ.阅读理解 A Lisa,a 25yearold from Beijing,recently places a number of very unpleasant statements on the Internet regarding the elderly.They include things like“don’t rely on others”,“don’t expect others to help”, “don’t be talkative”, and “don’t be so stubborn”. The underlying message was that elderly people should not take advantage of their old age to demand special favours from others,particularly from the young.This of course flies_in_the_face_of the Chinese tradition of respecting the elderly.But,in my opinion,Lisa’s“requests”might not be totally unreasonable.Old people do sometimes behave like they’re“stubborn”and“talkative”.Still, the young woman is rudely insensitive to why the elderly behave that way.As people get old,they become increasingly weakened physically.So it’s natural for them to ask for more help from others.As their memories decline,they tend to be talkative because they easily forget what has just been said.The American psychologists D.R. Atkinson and G. Hackett said that the brain is characterized by flexibility.It has the ability(most pronounced up to the age of 12)to change itself as a result of experience.But,as the brain ages,this flexibility decreases.As a result,the elderly are often inflexible in their ways. Therefore,old people need real care and deserve to be taken care of.Many have devoted most of their lives to the wellbeing of the family or society.Their aging is no reason for showing prejudice(偏见)to them.According to Chinese tradition,older people are to be respected.As are Westerners. I live in the US for eight years,and in Hong Kong for thirteen.Never have I seen or heard

必修五

Unit 5

课后作业

2

anyone who would openly tell old people“to behave themselves”. We may encourage old people to be more selfreliant.But rudely demanding that they do so is ageism.That’s where the difference lies. 1.What does Lisa think of the elderly? A.The elderly hate to rely on the others. B.The elderly should take advantage of their old age. C.They are not talkative but stubborn. D.The elderly always demand special favors from the young. 2.The underlined part in the first paragraph can be replaced by“________”. A.expresses the apparent meaning of B.shows disagreement with C.deals with the surface meaning of D.draws a conclusion from 3.What’s the writer’s attitude towards this problem? A.The young woman is too sensitive to why the elderly behave that way. B. The elderly naturally ask for more help from others, because their brain is characterized by flexibility. C.The elderly are often inflexible in their ways,which makes the young suffer. D.The elderly deserve to be taken care of and we shouldn’t show our prejudice because of their aging. 4.The last three paragraphs really want to show that________. A.we should respect the elderly B.the people in the US or Hong Kong respect the older people C.old people should be encouraged to be more selfreliant D.different ideas about the elderly are allowed to exist B Half an hour of exercise a day can add an extra five years to your life, a groundbreaking research has revealed. Health experts said that walking or cycling gently has massive longterm benefits. According to the World Health Organization, research carried out in Britain and Denmark shows that gentle workouts (锻炼)and even housework every day can boost lifespan by as much as five years. The news will provide encouragement for those couch_potatoes to start taking exercise. Britain is in the grip of an obesity epidemic(肥胖症),with just 35% of men and 24% of women taking regular exercise. “Encouraging people to be physically active every day has so many health benefits,”said Dr Marc Danzon, WHO regional director for Europe. “These include reducing the risk of developing certain diseases and of becoming obese, as well as contributing to physical coordination, balance, strength and mental wellbeing. It is a very costeffective public health tool.” The organization is so concerned that the public is not getting the message on exercise that it will launch a “Move for Health”campaign to boost public awareness. “The WHO encourages adults to take at least 30 minutes of moderate physical exercise a day, defined as any body movement that results in energy expenditure(消耗),”said Dr Danzon.“This includes walking, cycling, playing, housework, climbing stairs as well as sports. ”He added that children should take at least 60 minutes of exercise every day. 【解题导语】 这是一篇生活类短文。据世界卫生组织介绍,最新研究表明,每天进行 适度的锻炼,包括行走、骑车、玩耍、做家务、爬楼梯以及各项体育运动,能让人的寿命延 长 5 年。 5.The underlined phrase“couch potatoes”probably means_____. A.lazy bones who spend a lot of time sitting B.people who like eating potatoes C.persons who usually rest on a couch D.players who take exercise with potatoes 6.Taking physical exercise every day benefits one’s health in the following aspects except ___. A.strengthening body coordination B.developing certain diseases and becoming obese

必修五

Unit 5

课后作业

3

C.keeping body balance D.keeping fit mentally 7.Which statement is NOT true according to the passage? A.Children should take more physical exercise than adults every day. B.The WHO has tried to improve people’s knowledge about exercise by launching a campaign. C.People with an obesity epidemic in Britain seldom take regular exercise. D.Physical exercise brings the best possible profit to public health at the lowest cost. 8.The passage mainly tells us ________. A.how to take exercise B.what the WHO is C.how to lose weight D.how to add years to your life C The United Nations says more than 900 million people worldwide do not have enough to eat.Officials say 100 million more could go hungry this year because of the food and financial crises. To deal with the situation,the UN World Food Program has started a project to help small farmers.These farmers are mainly women.Many cannot produce enough food even to feed and support their own families. The new effort is called Purchase for Progress,or P4P.It aims to connect local farmers with dependable markets.That way,they could get a chance to sell their surplus(剩余)at competitive prices.P4P will be tested in as many as 21 countries during the next five years. The biggest contributor to the project is Bill Gates,through the Bill and Melinda Gates Foundation.Another donor(捐款者)is the Howard Buffett Foundation, led by a son of the American investor Warren Buffett.The government of Belgium is also supporting the project in a former colony(殖民地),now the Democratic Republic of Congo. Together these donors have provided more than 76 million dollars for projects in Africa and Central America. Purchase for Progress will work with United Nations agencies , governments and nongovernmental organizations to help increase crop production.The World Bank Group and other partners are to help train farmers in better crop management and marketing skills. The World Food Program says it expects to buy 40,000 tons of food in the first year using methods carried out by the project.That will be enough to feed 250,000 people. P4P is expected to develop food cooperatives and longterm agreements for buying corn, wheat and other food crops.About 350,000 farmers could be assisted. Officials say the project will change the way the World Food Program buys food in developing countries.Executive Director Josette Sheeran says this is the first time her agency will buy a large amount of food from small farmers.The agency has traditionally bought most of its food from developing countries,but through larger trading organizations. 9.From the passage,we know that________. A.in all 900 million people worldwide lack food B.a project has been started to help women farmers C.there are only two donors to help the project D.some farmers still cannot support their families 10.According to the passage,________will work hard to deal with the situation. A.the United Nations B.the combined efforts C.some governments D.some nongovernmental organizations 11.Which of the following will NOT be done to help small farmers? A.To donate money. B.To reform the way of food purchase. C.To provide them with food. D.To buy a large amount of food from them. 12.What’s the best title for this passage? A.Project to Help Small Farmers B.Contribution to Small Farmers C.Food Problems D.P4P Is Being Carried Out

必修五

Unit 5

课后作业

4

Keys: Ⅰ.单项填空 1. 解析: 选 B。 put pressure on sb.(to do sth.)“给某人施压; 强迫、 促使或劝说某人(做某事)”。 2.解析:选 A。make a (some,no,etc.)difference “有(一些,没有什么)作用;关系;影响”。 3.解析:选 C。present sb.with sth.“把??交给;颁发;授予”。 4.解析:选 B。本题前一句意为“发烧是许多疾病的征兆(symptom)”。 5.解析:选 C。It’s my treat “我请客”;It’s one’s turn to do sth.“轮到某人做某事”; duty “职责”;order “命令”。 6.解析:选 C。根据后面宾语从句的结构可以判断出所填的词必须具有能使其后的从句是虚 拟语气的功能,四个词中只有 essential“必不可少的”有此用法。 7.解析:选 B。根据 just as she found it 可知老板告诉女仆放回原处。 8.解析:选 A。put one’s hands on 找到。 9.解析:选 D。“the number of+复数名词”作主语时,谓语动词用单数;“a number of+ 复数名词”作主语时,谓语动词用复数。 10. 解析:选 B。have a knowledge of French 懂法语。 Ⅱ.阅读理解 A 1. 解析:选 D。推理判断题。根据第一段前三句话的内容可判断 D 项符合原文的意思。前三 项的陈述与第一段的内容恰恰相反。 2.解析:选 B。短语意义猜测题。我们中国的文化传统是尊老爱幼,显然 Lisa 对老人的指 责违反了我们的传统道德。由此可推断第一段中的画线短语 flies in the face of 意为“与?? 不一致”。 3.解析:选 D。推理判断题。根据第二段的第一句话可判断 D 项的陈述符合作者的观点。 4.解析:选 A。 段落主旨归纳题。文章最后三段很明确地表达了作者的观点:老人需要尊重, 值得尊重,也就是我们要尊重老人。 B 5.解析:选 A。词义猜测题。此句的意义是“这一调查结果将会鼓励那些不爱运动的懒骨头 开始锻炼身体”。由此句的意义可知:couch potatoes 意为“整天懒散的人或花过多时间躺着 或坐着的人”。 6.解析:选 B。细节题。短文第三段提到,世界卫生组织欧洲区域主任马克· 坦桑博士认为: 鼓励人们每天锻炼身体,这对健康会有很多好处,包括降低患某些疾病和变肥胖的风险,加 强身体的协调性、平衡能力和力量,对心理健康也有好处。由此可排除 B。 7.解析:选 C。事实细节题。短文最后一段提到,世界卫生组织鼓励成年人每天进行至少 30 分钟的适度锻炼,同时强调儿童每天至少要锻炼 1 个小时,因此 A 项正确;第四段提到, 世界卫生组织将启动一项名为“健康大行动”的计划,以增强大众的健康意识,因此 B 项正 确;第三段最后一句提到,这种改善大众身体健康状况的方式十分划算,因此 D 项也正确; 第二段中提到,英国的肥胖症患者较多,但在这一人群中,只有 35%的男性和 24%的女性定 期进行体育锻炼,选项 C 中的 seldom 与此叙述不符,故选 C。 8.解析:选 D。主旨题。第一段是全文的中心段,由第一段内容可知,每天进行适度的锻炼, 能让人延年益寿。 C 9.解析:选 D。细节理解题。由“more than 900 million people”一句可判断选项 A 错误; 根据第二段“...a project to help small farmers.These farmers are mainly women”可判断选项 B 错误;文章的第四段提到三个赞助者:Bill Gates,the Howard Buffett Foundation 和比利时政 府,因此可判断选项 C 错误。根据第二段的最后一句可判断选项 D 正确。 10 解析:选 B。推理判断题。根据第六段的内容可知,联合国机构、一些政府和非政府机构 共同致力于增加粮食产量。因此答案是 B。 11.解析:选 C。推理判断题。根据文章的内容可知,联合国粮食计划署开展的 Purchase for Progress project 即 P4P 项目为小农场主提供的帮助包括:捐款、帮助他们提高产量、购买小 农场主们生产的粮食。 12.解析:选 A。主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了联合国粮食计划署开展的 P4P 项目的相关情况,A 项揭示了文章的主旨大意,因此是最佳标题。


更多相关文档:

高中英语必修五-unit 5 课后作业

高中英语必修五-unit 5 课后作业_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 高中英语必修五-unit 5 课后作业_英语_高中教育_教育专区。必修五...

高中英语必修五-unit 4 课后作业

4.A.tool B.wood C.material D.fibre 必修五 Unit 4 课后作业 2 5.A.invested B.bought C.kept D.stored 6.A.sort B.kind C.part D.piece 解析:选...

必修5unit5习题

必修5unit5习题_英语学习_外语学习_教育专区。Unit 5 First aid Section A Warming up & Reading 题组Ⅰ Ⅰ.单词拼写 1. Her foot was so ___ (肿胀的)...

必修五Unit5省略句练习题

必修五Unit5省略句练习题_英语_高中教育_教育专区。省略句练习题 1. No matter how frequently ___, the works of Beethoven still attract people all over ...

高中英语必修五-unit 1 课后作业

高中英语必修五-unit 1 课后作业_英语_高中教育_教育专区。必修五 Unit 1 课后作业 1 Ⅰ.单项填空 1.— Let’s go for a walk,shall we? — It’s too...

人教版高中英语必修5-Unit_5_综合测试题(含答案解析)

人教版高中英语必修5-Unit_5_综合测试题(含答案解析)_英语_高中教育_教育专区...由第二、三、四、五段的首句可得出答案。 44.If someone goes into shock ...

高中英语必修五-unit 3 课后作业

高中英语必修五-unit 3 课后作业_英语_高中教育_教育专区。必修五 Unit 3 课后作业 1 Ⅰ.单项填空 1.The man is optimistic ___ his life and doesn’t ...

高中英语必修五unit5 单词测试附答案

高中英语必修五unit5 单词测试附答案_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档高中英语必修五unit5 单词测试附答案_英语_高中教育_教育专区。...

高中英语 Unit 5 First aid Writing习题 新人教版必修5

高中英语 Unit 5 First aid Writing习题 新人教版必修5_英语_高中教育_教育专区。Unit5 Writing Ⅰ.单项填空 1.—What’s the matter with Della? —Well, ...

人教版高中英语同步练习:必修5 unit 5 单元测试(含答案)

人教版高中英语同步练习:必修5 unit 5 单元测试(含答案)_英语_高中教育_教育专区...答案 C [细节理解题。由第二、三、四、五段的首句可得出答案。] 68.If ...
更多相关标签:
高中英语必修二unit1 | 高中英语必修一unit2 | 高中英语必修一unit5 | 高中英语必修一unit1 | 高中英语必修一unit4 | 高中英语必修一unit3 | 高中英语必修2 unit1 | 高中英语必修5unit4 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com