当前位置:首页 >> 英语 >> 新人教版高中英语选修八强化练习:unit 1 section 2(含答案)

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 1 section 2(含答案)


Unit 1 A land of diversity Section Ⅱ Learning about Language

Ⅰ.单词拼写 1.As soon as I'd got through________(海关)I felt at home. 2.Her parents are both________(社会主义者). 3.He reported

on the whole event to the________(副的)primer. 4.Go straight ahead and turn left at the second________(十字路口). 5.The possibility that she might be wrong never even o________to her. 6.There were over 500________(申请人)for the job. 7.My little________(侄子)is very naughty. 8.It was a________that he knew nothing about the plan. 答 案 : 1.customs 7.nephew 8.apparent Ⅱ.单句改错 1.All what is hard is to do good all one's life and never do anything bad. _________________________________________________________________ 2.What the boy didn't take medicine made his mother angry. _________________________________________________________________ 3 . You can't imagine how excited were they when they received these nice Christmas presents. _________________________________________________________________ 4.That we'll go camping tomorrow depends on the weather. _________________________________________________________________ 5.The child is always lying,so none of us will believe no matter what he says. _________________________________________________________________ 答 案 : 1.All what→What 2.What→That 3.were they→they were 2.socialists 3.vice 4.crossing 5.occurred 6.applicants

4.That→Whether 5.no matter what→whatever Ⅲ.单项填空 1.When I got home, I found the door open. A terrible thought________ me—had anyone broken into the house? A.beat C.struck 答案:C B.knocked D. occurred sth.strikes sb.=it strikes sb.that...=sth.occurs to sb.,意思是“某人突

然想到某事”。beat“打,敲”;knock“敲,打,碰击”。句意:我到家后发现 门开着。我突然有一个可怕的想法:是不是有人进过这座房子? 2.—Oh,must you? Stay a bit longer. It has been such________fun having you. —Thanks. Anyway, I've got________early start tomorrow morning. A.a;an C./;an 答案:C B./;the D.the;an 第一空 fun 是不可数名词,不用冠词,第二空 start 用作名词,本身

也是不可数名词,但此处转化为可数名词,表示一次“启程”。不可数名词前一 般不加不定冠词,但某些物质名词和抽象名词如:tea,rain,water,snow,ink, soup, coffee, surprise, pity, pleasure, delight, joy, education, history, love, courage, success,failure,comfort,beauty,knowledge 等用来表示“一种”“一类”“一 场”“一阵”“一番”具体的人或事等时,其前常加不定冠词。 3. ________is known to us all is that the Chinese government has spared no efforts to protect people from fake food. A.What C.As 答案:A B.It D.Which 分析句子结构可知,________is known to us all 是一个主语从句,

从句中缺少主语,故用 what 引导。 4.The media today can draw public attention to ________help is actually needed. A.that C.where 答案:C B.which D.whose 本题考查宾语从句的引导词,结合题干,where 引导宾语从句并且

在宾语从句中作地点状语。句意:今天的媒体能把观众的注意力吸引到真正需要

帮助的地方。 5.The last time we had great fun was________we were visiting the Water Park. A.where C.when 答案:C B.how D. why 考查考生对表语从句中引导词的掌握情况。由句子结构可知句子主

语为“The last time”,句意为“我们最后一次痛快地玩是我们参观水上乐园的时 候”。“when”与“the last time”相对应。故正确答案为 C 项。 6.What is concerning us greatly is________the workers held up in that area yesterday will be set free. A.that C.when 答案:C B.what D.which 考查名词性从句。句意:让我们非常担心的是昨天被困在那个地区

的工人们什么时间能够获得自由。根据句意可知,应用 when 引导表语从句。因此 选 C。 7.The designer asked________we were getting on well with the project. A.how C.if 答案:C B.what D.that 句意:设计者询问我们这项工程进展是否顺利。动词 asked 后的宾

语从句不缺主语和宾语,故排除 B;又因从句中 well 的存在而排除 how;根据句 意可知 D 项不正确。因此选 C,if(=whether)表示“是否”。 8.What we can learn from the story is________you mustn't blame children for the mistakes of their parents. A.where C.whether 答案:D B.what D.that

考查名词性从句。分析句子结构可知,What we can learn from the

story 是主语从句,is 是系动词,其后的部分是表语从句,表语从句成分齐全,故 用 that 引导。 9.________shocks the audience in the film Back to 1942 is the great suffering the disaster brought to the people of Henan. A.Which B.What

C.Who

D.That

答案:B 句意:电影《一九四二》中让观众震惊的是灾难给河南人民带来的 巨大痛苦。从句缺少主语,所以排除 that,而 which 和 who 与句意不符,所以选 what。 10.It made Kate's parents excited________ Kate entered the final in the tennis match. A.what C.that 答案:C B.whether D.when 考查名词性从句。句意:Kate 进入网球决赛了,这让她的父母很兴

奋。it 是形式主语,that 引导的从句是真正的主语。 Ⅳ.完形填空 Yesterday I totally changed my views about life after a talk with one of my friends. He told me although he was in__1__, he was happy and__2__that it was because of something he saw in India. A few years ago he was__3__feeling sad and was touring India. He said right in front of his very eyes, he saw an Indian mother__4__her child's right hand with a knife. The helpless__5__in the mother's eyes and the painful scream of the__6__fouryearold child still remained in his mind. The __7__mother made the child disabled__8__he could go out on the streets to beg.__9__by the scene,he dropped a small piece of bread he was eating. And almost at once, several children__10__around his small piece of bread covered with sand, __11__bits from one another. It was the__12__reaction of hunger. He then went to the nearest bakery and bought every single loaf of bread.__13__he gave out the bread to the children (mostly disabled), he__14__cheers and bows from these__15__children. For the first time in his life, he understood__16__people could give up their __17__for a loaf of bread. He came to__18__how fortunate he was to be able to have a sound body, have a job,have a family, have the chance to __19__about food that didn't taste good, and have the many things that these people in front of him__20__dreamed of having. Perhaps life wasn't bad at all. 文章大意:当你目睹了别人的不幸时,你就会体会到自己是多么的幸运。 1.A.love B. fun

C.debt 答案:C

D. work 由作者的朋友后文中对印度挨饿的孩子的描述可知,尽管他日前的

状况不是太好,但也是快乐的。in debt“负债”。in love“恋爱中”;in fun“开玩 笑”;in work“有工作;在完成之中”。根据句意选 C。 2.A.explained C.mentioned 答案: A B.recalled D.insisted

朋友说明了尽管负债但很快乐的原因。 explain“解释;说明”。

recall“回忆;回想”;mention“提及;说起”;insist“坚持;强调”。 3.A.certainly C.seriously B.really D.hardly

答案:B 他实在是太伤感,于是到印度旅行。 4.A.took off C.brought down 答案:D B.held up D.cut off

为了把孩子变成残疾而切断孩子的右手。cut off“切断;断绝”;

take off“拿掉; 脱衣; 起飞”; hold up“举起; 支撑; 阻挡; 拦截”; bring down“打 倒;击落”。 5.A.expression C.impression 答案:A B.despair D.anger

expression“表情”。despair“绝望;失望”;impression“印象;

感想”;anger“生气;愤怒”。根据句意应选 expression。 6.A.naughty C.innocent 答案: C B.tiresome D.foolish

母亲为了孩子今后的生存砍掉了孩子的右手, 但是孩子却是无辜的。 B.upset D.crazy

7.A.strict C.desperate 答案: C

母亲之所以忍心砍掉自己孩子的右手, 主要是因为对生活感到绝望。 B.so that D.because

8.A.unless C.in case

答案:B 此处 so that 表示目的。母亲使孩子变残疾的目的是让他能够到大街 上乞讨。

9.A.Puzzled C.Inspired 答案: D

B.Attracted D.Shocked eating 来看, “我”

从后面 he dropped a small piece of bread he was

的朋友当时很震惊。 10.A.gathered C.sat 答案:A B.looked D.turned gather around“围拢或聚集在??周围”。look around“环视;朝

四周看”;sit around“坐在??周围”;turn around“回转;转向;使??向好的 方向发展”。根据句意选 A。 11.A.sharing C.offering B.taking D.giving

答案: B 孩子围拢在面包周围的目的是争抢面包片。 take“取; 抓; 获得”。 12.A.mental C.natural 答案:C B.physical D.emotional 孩子的举动是饥饿的一种自然反应。 B.Until D.As 此处 as 表示“当??时候”,引导时间状语从句。 B.accepted D.refused 当他把买来的面包分发给饥饿的孩子们的时候,受到孩子们的欢呼

13.A.Since C.If 答案:D

14.A.received C.heard 答案:A

和鞠躬致敬。accept 表示主观上愿意接受,不合文意。 15.A.polite C.hungry 答案:C B. fortunate D. exciting 根据文章内容,应是饥饿的孩子们。 B.what D.when how 引导宾语从句,说明方式。 B.work D.dignity

16.A.whom C.how 答案:C

17.A.honor C.effort

答案: D

他生平第一次明白了人们是如何为了一片面包而放弃尊严的。

dignity“尊严”。 18.A.think C.understand B.realize D.conclude

答案:B 他开始意识到拥有健全的身体、工作、家庭??是多么幸运。 19.A.complain C.argue B.comment D.decide

答案: A 从后面 food that didn't taste good 可以推知此处是指抱怨食物不好吃, 故选 complain。 20.A.even C.never 答案:C 过。 Ⅴ.阅读理解 Electric cars are dirty. In fact,not only are they dirty, they might even be dirtier than their gasolinepowered cousins. People in California love to talk about “zeroemissions(排 放)vehicles”, but people in California seem to be_clueless_about where electricity comes from. Power plants most all use fire to make it. Apart from the few people who have their roofs covered with solar cells, we get our electricity from generators (发电 机). Generators are fueled by something—usually coal, oil, but also by heat generated in nuclear power plants. There are a few wind farms and geothermal(地 B.ever D.hardly 作者的朋友意识到他所拥有的东西,面前的这些人从来都没有梦想

热)plants as well, but by far we get electricity mainly by burning something. In other words , those “zeroemissions” cars are likely coal burning cars. Because the coal is burned somewhere else, it looks clean. It is not true. It's as if the California Greens are covering their eyes—“If I can't see it , it's not happening. ”Gasoline is an incredibly efficient way to power a vehicle;a gallon of gas has a lot of energy in it. But when you take that gas(or another fuel) and first use it to make electricity,you waste a nice part of that energy,mostly in the form of wasted heat—at the generator,through the transmission lines, etc..

A gallon of gas may drive your car 25 miles. But the electricity you get from that gallon of gas won't get you nearly as far, so electric cars burn more fuel than gasolinepowered ones. If our electricity came mostly from wind or geothermal, or solar , then an electric car truly would be clean. But for political, technical, and economic reasons, we don't use much of those energy sources. In addition, electric cars' batteries which are poisonous for a long time will eventually end up in a landfill. And finally, when cars are the polluters, the pollution is spread across all the roads. When it's a power plant, though, all the junk is in one place. Nature is very good at cleaning up when things are not too concentrated,but it takes a lot longer when all the garbage is in one spot. 文章大意:很多人都认为电动汽车是非常环保的,加州人甚至普遍认为电动 汽车是“零排放汽车”。事实确实如此吗?让我们读一读文章,从中寻找答案吧。 1.What's the main idea of the passage? A.Electric cars aren't actually clean. B.Electric cars are zeroemissions vehicles. C.Zeroemissions vehicles are popular. D.Gasolinepowered cars are more efficient. 答案:A 主旨大意题。文章的首段就点明了主题,即电动汽车并非清洁、无

污染,因为电能的产生很多时候也要消耗大量的能源,造成十分严重的污染,故 答案为 A 项。 2.Which of the following words can replace “be clueless about” in Paragraph 2? A.be familiar with C.fail to understand 答案:C B.be curious about D.show their interest in

词义猜测题。联系第二段内容可知,加州人之所以认为电动汽车是

零排放的环保车,主要是因为他们没有理解或者忽视了电是从哪儿来的这个事实。 故选“fail to understand”,表示“没有理解”。 3.The electricity we get from a gallon of gas may make our car run________. A.at least 25 miles C.as far as 25 miles 答案:D B.more than 25 miles D.less than 25 miles

细节理解题。根据第四段中的“A gallon of gas may drive your car 25

miles. But the electricity you get from that gallon of gas won't get you nearly as far”可

知答案为 D 项。 4 . In the author's opinion , compared with cars using gas, electric cars are more________. A.environmentally friendly C.efficient 答案: D B.expensive D.harmful

推理判断题。 综合全文尤其是第三段第五句和最后一段前两句可知,

作者认为电动汽车比普通汽车造成的污染更为严重,对环境的破坏也更大。所以 选择 harmful“有害的”。 5.It can be inferred from the passage that________. A.electric cars' batteries are poisonous for a long time B.now electric cars are used more than their gasolinepowered cousins C.zeroemissions vehicles should be chosen to protect our environment D. electric cars are not clean in that we get electricity mainly by burning something 答案:D 推理判断题。根据第二段的最后一句和第四段的第三句可知,获取

电能如果是靠太阳能、地热或者风力等方式发电的话,电动汽车算是环保的,但 是它们实际上现在主要还是靠烧煤、油等来发电,所以靠烧煤、油等发电的电动 汽车并非真正意义上的环保车。


更多相关文档:

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 2 section 3(含答案)

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 2 section 3(含答案)_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 Cloning Section Ⅲ Using Language Ⅰ.单词拼写 1.He can't___...

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 1 section 3(含答案)

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 1 section 3(含答案)_英语_高中教育_...答案:1.How→What 2.this→it 3.for→to 4.kindly→kind 5.Walk→Walking...

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 2 section 1(含答案)

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 2 section 1(含答案)_英语_高中教育_教育...A.however C.altogether 答案:C B.merely D.particularly 考查副词辨析。...

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 2 section 2(含答案)

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 2 section 2(含答案)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 Cloning Section Ⅱ Learning about Language Ⅰ.根据汉语提...

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 5 section 2(含答案)

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 5 section 2(含答案)_英语_高中教育_教育...答案: 1.systematic 7.kindergarten 2.significance 3.somehow 4.spit 5.delete...

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 3 section 2(含答案)

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 3 section 2(含答案)_英语_高中教育_教育...答案: 1.brought up by me 2.inspired soldier 3.won't like such question...

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 4 section 2(含答案)

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 4 section 2(含答案)_英语_高中教育_教育专区。Unit 4 Pygmalion Section Ⅱ Learning about Language Ⅰ.单词拼写 1....

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 4 section 1(含答案)

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 4 section 1(含答案)_英语_高中教育_教育...2.I bought my son a(n) ___ for children of a play by Shakespeare...

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 3 section 1(含答案)

新人教版高中英语选修八强化练习:unit 3 section 1(含答案)_英语_高中教育_...A.seized C.won B.enjoyed D.appreciated 2.now and then 3.Asked about 4...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com