第Ⅰ卷 第一部分 听力(共两节，满分 30 分) 第一节(共 5 小题；每小题 1.5 分，满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后，你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对 话仅读一遍。 1．What does the man mean? A．B
ob doesn’t like study. B．Bob didn’t prepare earlier for the exam. C．He told Bob not to study too late. 2．What do we know about the man? A．He is overweight，too. B．He won’t give up smoking. C．He is suffering a heart attack. 3．What is the woman going to buy? A．Food. B．Drinks. C．Flowers. 4．What can we learn from the conversation? A．The man doesn’t like the dog. B．The woman likes the dog very much. C．The woman has lost her dog. 5．How much are the two tickets? A．40 dollars. B．50 dollars. C．25 dollars. 第二节(共 15 小题；每小题 1.5 分，满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题，从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前，你将有时间阅读各个小题，每小题 5 秒钟；听 完后，各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料，回答第 6 至 7 题。 6．What can we know from the conversation? A．The man will go to the seaside. B．The woman will travel around the world. C．Tom wants to go to enjoy the fresh air of the seaside. 7．Why do they have to stay at home for their vacation? A．They haven’t a lot of money. B．They have something important to do. C．They don’t want to go anywhere. 听第 7 段材料，回答第 8 至 10 题。 8．Which country may the woman NOT visit? A．Britain. B．America. C．Germany. 9．What will the woman do at the travel service? A．Pick up her passport. B．Get her plane ticket. C．Ask about the flight.
第 1 页 共 14 页
10．Why is the woman unwilling to give up her house? A．She has difficulty finding another. B．She has paid her rent in advance. C．She has no time to move house. 听第 8 段材料，回答第 11 至 13 题。 11．Which of the following is TRUE? A．The woman is the man’s wife. B．The man has been ill for some time. C．The woman has brought some clothes for the man. 12．What does the woman bring for the man? A．Flowers and magazines. B．Flowers and candies. C．Magazines and candies. 13．What did the man suffer from according to the conversation? A．Toothache. B．Headache. C．Stomachache. 听第 9 段材料，回答第 14 至 17 题。 14．What season is it now? A．Summer. B．Autumn. C．Winter. 15．What is the most probable relationship between the two speakers? A．Guide and traveler. B．Driver and passenger. C．Assistant and customer. 16．What is the weather like in summer in San Francisco? A．It is warm. B．It is cool. C．It is hot. 17．What will the man do next? A．Play some light music. B．Drink some coffee to warm himself. C．Have a rest before going ahead. 听第 10 段材料，回答第 18 至 20 题。 18．What was the place the young flower lived in like? A．Green and rainy. B．Beautiful and warm. C．Wild and dry. 19．Who gave the young flower a second life? A．The sun. B．The hunter. C．The wind. 20．Why was the young flower so happy every day? A．She would see more of the world. B．She would bring a little beauty to this world. C．She would look more beautiful. 第二部分 英语知识运用(共两节，满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题；每小题 1 分，满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中，选出可以填入空白处的最佳选项。 21．The Smith family ________ very big.There ________ fifteen members in the family.
第 2 页 共 14 页
A．is；is B．are；are C．are；is D．is；are 22． ________ with the unsettled problems in the company， the manager couldn’t fall asleep. A．Concerning B．Concerned C．To be concerned D．Having concerned 23．Only when those conditions are right ________ a communist society. A．there will really be B．we will really have C．will there really be D．really we’ll have 24．Employers like to hire those ________ the jobs. A．devoted to B．devoting to C．devoted on D．devoting on 25．I’ve made a mistake，though I didn’t ________. A．intend B．intend so C．intend to D．intend making 26.We had a long wait，but it was ________ because we got the tickets. A．worth B．worthy C．worthy of D．worthwhile 27．He is the only one of the students who ________ for human rights for three years. A．argues B．argue C．have argued D．has argued 28．On the other hand，nonviolence means ________ bravely and sincerely for the truth. A．fighting B．to fight C．fight D．to be fighting 29．Not only I but also Brown and Kerry ________ fond of tock and computer games. A．is B．are C．am D．be 30．If the population of the world ________ increasing like this，there will be standing room only. A．carries on B．carries out C．carries off D．carries forward 31． He’s tired of teaching， and he ________ changing for a new job， but he hasn’t decided yet. A．had considered B．has been considering C．considered D．is going to consider 32．More than one ________ the people heart and soul. A．official has served B．officials have served C．official has served for D．officials have served for 33．The patients were ________ over a period of several months. A．watched B．noticed C．observed D．stared at 34．—Why don’t we hold a party to celebrate the achievements gained by our Olympic players? —________.
第 3 页 共 14 页
A．We haven’t got enough preparations B．Good idea C．Because of the terrible weather D．Not all would like to attend it 35．He looks so tired and sleepy; he ________ up last night. A．must stay B．couldn’t have stayed C．could have stayed D．must have stayed 第二节 完形填空(共 20 小题；每小题 1.5 分，满分 30 分) 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出可以填入空白处的 最佳选项。 Nineyearold Barack Obama was looking through a magazine.But he was __36__ by a series of photos，which were of a black man who __37__ his skin with chemicals that promised to make him white. For the first time，the boy began to doubt __38__ he was.“I stood in front of the __39__ and wondered if something was wrong with me，”Obama said. However，now the boy who used to __40__ his identity doesn’t see it as a problem any more，but a(n) __41__for his successful career.He made __42__ by being elected as the first black president of the United States. Obama’s white mother and black father met during college in __43__，but his father left the family when Obama was just two years old and his mother moved to Indonesia. At 10，Obama __44__ back to Hawaii，where he lived with his grandmother.At his class，a white boy asked Obama if his father ate people.Out of __45__， Obama lied to his classmates that his father was a prince. Things came to change __46__ the young man made friends with those with a similar __47__ at college.Their experiences back in Africa helped Obama to finally __48__ his African origin.He worked hard to become a star at Harvard Law School and the third black senator in U．S. history. At the beginning of his campaign for the White House, __49__ people viewed Obama favorably.Many __50__ his unusual background， which left him neither “black” enough nor white enough.But Obama turned his __51__ of growing up into a tool to make Americans __52__，“There is not a black America and a white America，a Latino America，an Asian America.There’s the United States of America.” Obama’s victory overcame centuries of __53__ and fulfilled Martin Luther King’s dream that a man should be __54__ not by the colour of his skin, __55__ by the content of his character. 36．A.shocked B．amazed C．attracted D．angered 37．A.protected B．applied C．destroyed D．enjoyed 38．A.what B．who C．where D．which 39．A.wall B．road C．house D．mirror 40．A.satisfy with B．struggle with C．take pride in D．turn down 41．A.mark B．feature C．advantage D．improvement 42．A.a difference B．a winner C．history D．reputation 43．A.Hawaii B．Indonesia
第 4 页 共 14 页
C．New York D．Africa 44．A.decided B．turned C．left D．moved 45．A.arrogance B．curiosity C．shame D．embarrassment 46．A.before B．after C．since D．while 47．A.interest B．dream C．anxiety D．background 48．A.turn back to B．face up to C．take up with D．give up to 49．A.most B．few C．some D．several 50．A.appreciated B．respected C．doubted D．refused 51．A.damage B．ache C．pain D．injury 52．A.believe B．admit C．expect D．choose 53．A.fears B．prejudice C．difficulties D．uncertainties 54．A.defeated B．praised C．judged D．accepted 55．A.and B．or C．but D．yet 第三部分 阅读理解(共 20 小题；每小题 2 分，满分 40 分) 阅读下列短文，从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出最佳选项。 A Marie Curie was born in Poland in 1876.Her parents both taught at school with small salaries.Marie led a hard life as a girl，especially after her mother stopped teaching to raise five children and take care of her poor health.Marie’s mother suffered from tuberculosis(肺结核) and died of it when Marie was ten. When Marie was young， she showed great interest in science.She loved to study and hoped to become a scientist when she grew up.Her parents encouraged her interest in science.Excellent as she was in her studies，she couldn’t go on with the advanced education she needed because Poland was then ruled by Russia and women were not permitted to go to college. In order to continue her education，she cleared_up many difficulties and entered Paris University，where she lived a simple life and studied hard，so she graduated with the highest grades in her class. After graduation she took up scientific research in Paris University.There she met Pierre Curie，whom she married later.Pierre joined her in her research into an unknown phenomenon radiation，which a certain scientist had declared that uranium(铀) gave off.The Curies spent several years trying their best to find the element that produced radiation.Finally they succeeded in 1902. Marie Curie won two Nobel Prizes，one for physics in 1906，together with her husband and another scientist，the other for chemistry herself in 1911.Madame Curie was a scientist of great achievement，and the first woman ever to be honored in the Nobel Prize history. 56．Why did Marie’s family become poorer when she was young? A．Because her family had five children. B．Because her father got small salary as a teacher. C．Because her mother gave up her job. D．Because both of her parents were teachers.
第 5 页 共 14 页
57．Marie couldn’t continue the advanced education because ________. A．she wanted to help her father to support the family B．her father couldn’t afford to send her to college C．her grades were very poor D．colleges in Poland would not take women as students then 58 ． The underlined words “cleared up” in Paragraph 3 could be replaced by “________”． A．tidied up B．cured C．solved D．avoided 59．In 1906，a certain scientist shared the Nobel Prize with the Curies because ________. A．he depended upon the Curie’s discovery B．he made some contribution to the discovery C．he persuaded the Curies to take up the research D．the Curies were greatly encouraged by him B Dogs may help save the day in the Philippines，as they use their noses to smell out survivors buried by Friday’s mudslide(泥石流)．The team of dogs arrived in the Philippines from Spain， and this Tuesday they were just beginning their work.Search officials told CNN they hope the recent rain will wash away the smell of rescue teams so the dogs can do their job more accurately. The dogs were brought in after sound equipment found sounds coming from deep inside the ruins，at a place where a school stood before the mudslide covered it.The sounds could mean people are still alive under all the mud or it could just be the earth resettling. On Monday，rescue workers worked at the school site until three in the morning，trying to locate survivors，and they will begin digging again as soon as the dogs think they find someone. Human teams from the US， Malaysia， and Australia are all trying to help， too.But so far they have not located any survivors yet.Rescue workers told CNN that an earlier report that 50 survivors had been found was false. How did all that mud bury the village in the first place? On Friday,2,400foot Mt Kanabag turned into a mudslide after two weeks of constant rain.The mountain crumbled and the mud fell onto the village Guinsaugon，burying the 1,800 people who lived there.Out of the 300 houses in the village，only 3 were not covered by the mud.The village is on a southern Philippine Island called Levte.Rescue efforts have been difficult because the village takes six hours to reach from the nearest airport.Hopefully，the dogs can help their human friends find survivors. 60．According to the search officials’ words in the first paragraph，we can learn that ________. A．the smell of rescue teams can disturb the dogs B．the dogs can follow the smell of rescue teams C．the dogs can’t smell the rescue teams D．the dogs can tell the differences between people and rescue teams 61．The main purpose of this passage is probably ________. A．to show the way to rescue the victims in the ruins B．to introduce the instruments to save victims in a disaster C．to tell readers that dogs can smell out victims buried in the ruins D．to show how to train dogs to save victims in a mudslide 62．How many survivors were found by the dogs? A．50. B．Only a few. C．1,800. D．None. 63．The reason why the rescue work wasn’t going smoothly was probably that ________. A．the rain was heavy B．so many people were buried C．it was difficult to reach the village D．these was little chance to save the survivors
第 6 页 共 14 页
C Even before my father left us，my mother had to go back to work to support our family.Once I came out of the kitchen，complaining，“Mom，I can’t peel potatoes.I have only one hand.” Mom never looked up from sewing.“You get yourself into that kitchen and peel those potatoes，” she told me.“And don’t ever use that as an excuse for anything again！” In the second grade，our teacher lined up my class on the playground and had each of us race across the monkey bars，swinging from one high steel rod to the next.When it was my turn，I shook my head.Some kids behind me laughed，and I went home crying. That night I told Mom about it.She hugged me， and I saw her “we’ll see about that look.” The next afternoon， she took me back to school.At the deserted playground， Mom looked carefully at the bars. “Now， pull up with your right arm， ” she advised.She stood by as I struggled to lift myself with my right hand until I could hook the bar with my other elbow.Day after day we practiced， and she praised me for every rung I reached.I’ll never forget the next time，crossing the rungs，I looked down at the kids who were standing with their mouths open. One night， after a dance at my new junior high， I lay in bed sobbing.I could hear Mom come into my room.“Mom，” I said，weeping，“none of the boys would dance with me.” For a long time，I didn’t hear anything.Then she said，“Oh，honey，someday you’ll be beating those boys off with a bat.” Her voice was faint and cracking.I peeked out from my covers to see tears running down her cheeks.Then I knew how much she suffered on my behalf.She had never let me see her tears. 64．Which of the following expressions can be used most suitably to describe Mom’s attitude when she made the child peel potatoes? A．Cruel. B．Serious. C．Strict. D．Cold. 65．From the passage，we know monkey bars can help a child train ________. A．the skill to throw and catch things B．the speed of one’s hand movement C．the strength and skill to hang and sway D．the bodily skill to rotate round a bar 66．What does the sentence “I saw her ‘we’ll see about that look’” in Paragraph 4 imply? A．Mom believed every aim could be achieved if you stuck to it. B．The race across monkey bars was not difficult enough for a child to give up. C．Mom was determined to prove she herself was better than the teacher. D．What the child had said brought Mom great attraction and curiosity. 67．When the child looked down at the kids，they were standing with their mouths open because ________. A．they felt sorry for what they had done before B．they were afraid the author might fall off and get hurt C．they wanted to see what the author would do on the bars D．they were astonished to find the author’s progress D Growing up in Philadelphia，Lieberman started cooking with his stayathome dad when he was seven.His foodloving family had two kitchens， and he quickly learned what was the best way to bake his cakes.Lieberman improved his kitchen skills greatly during a year abroad before college，learning from a cook in Italy and studying local specialties(地方特色菜)in Germany， Spain and France.At Yale，he was known for throwing dinner parties，singlehandedly frying and baking while mixing drinks for dozens of friends.Just for fun，he and some friends decided to tape a show named Campus Cuisine about his cooking.Lieberman was a real college student showing his classmates how to do things like making drinks out of dininghall fruit.That helped the show become very popular among the students.They would stop Lieberman after classes to ask for his
第 7 页 共 14 页
advice on cooking.Tapes of the show were passed around，with which his name went beyond the school and finally to the Food Network. Food Network producer Flay hopes the young cook will find a place on the network television.He says Lieberman’s charisma is the key.“Food TV wa’t about food anymore，” says Flay.“It’s about your personality and finding a way to keep people’s eyeballs on your show.” But Lieberman wasn’t putting all his eggs in one basket.After taping the first season of the new show，Lieberman was back in his worn small kitchen preparing sandwiches.An airline company was looking for some one to come up with a tasteful，inexpensive and easytomake menu to serve on its flights，Lieberman got the job. 68．We can learn from the text that Lieberman’s family ________. A．have relatives in Europe B．love cooking at home C．often hold parties D．own a restaurant 69．The Food Network got to know Lieberman ________. A．at one of this parties B．from his teachers C．through his taped show D．on a television program 70．What does the underlined word “charisma” in the text refer to? A．A natural ability to attract others B．A way to show one’s achievement C．Lieberman’s afterclass interest D．Lieberman’s fine cooking skill 71．Why did the airline company give Lieberman the job? A．He could prepare meals in a small kitchen. B．He was famous for his shows on Food TV. C．He was good at using eggs to make sandwiches. D．He could cook cheap，delicious and simple meals. E There are two main types of nonverbal communication.Body language is the first.Body language is body movements that depend on a person’s attitude or feelings.Body language includes the way people walk，how they stand，and their facial features.In other words，any kind of meaning is shown by a person’s attitude or body movements.For example，when a boy is sad he may drop his head and walk slowly.Or，if a girl is happy，she might run and jump or stand up straight and put her hands in the air.People don’t have to say anything to show how they feel about things.The colour of people’s skin may even show how they feel.For example，if people with light coloured skin get embarrassed，their skin may turn red，or if they are worried，they might get pale.Body language can be voluntary(主动的) or involuntary(无意识的)． An interesting fact is that blind children will smile when happy even though they have never seen a smile. The next main type of nonverbal communication is gestures.Gestures are communications like facial expressions，hand signals，eye gazing，and body postures.Examples include smiles， handshakes， waving， and raising certain fingers to say something.For instance， if you saw a friend at a noisy carnival，you might smile and wave at your friend.You might also point at the Ferris wheel if you wanted to meet your friend there.You could do all of these things without saying a word.Another great example is in baseball when the catcher signals to the pitcher the kind of pitch to use for the batter that is up. 72．If a boy passes the final exam he ________. A．might not raise his head B．might walk home slowly C．might run home singing
第 8 页 共 14 页
D．might not stand there straight 73．When someone gets pale he is most likely to be ______. A．anxious B．surprised C．embarrassed D．disappointed 74．Which one of the following is WRONG according to this passage? A．Body language is mainly expressed by one’s body movements. B．The blind children can also smile when they are glad. C．You can also express yourself without saying a word in baseball. D．Gestures can be shown only by one’s hands. 75．All the following are gestures except ________. A．hand signals B．coloured skin C．hand wave D．eye gazing 第Ⅱ卷 第四部分 写作(共两节，满分 35 分) 第一节 任务型读写(共 10 小题；每小题 1 分，满分 10 分) 阅读下面短文，根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。 注意：每个空格只填一个单词。 Literature is a term used to describe written as well as spoken material.Generally speaking，it is often used to describe anything from creative imagination，including works of poetry，drama and fiction. Then why read literature， since it is often imaginary and seems unconnected with real life？A lot of people read literature for pleasure and relaxation.It’s always pleasant to read some interesting books，such as comedies and novels，in our spare time.In a modern life full of pressure，it is our common desire to read some imaginary works and seek relaxation from the stress in life. Reading literature is more than fun；it also enables us to acquire knowledge.As a general rule， literature represents a language or a people， and it often gives us an insight (洞察力) into the traditions，customs，beliefs，attitudes and values of the age in which it was written. Sometimes literature can even offer us new，creative ways to have a better understanding of the world.It helps us make sense of the world around us.It introduces us to new worlds of experiences. We enjoy the comedy and the tragedy of poems，stories and plays，and we may even grow through our literary journey with books.Eventually，we may discover the meaning in literature by looking at what the author says and how he or she says it.In a sense，we explore the human condition and analyze how and why people think the way they think and feel the way they feel， Literature enables us to think analytically and promotes open minds.We see the world through the eyes of different cultures and in turn learn the ways to deal with things that happen around.So we can definitely say literature is of great importance to us.Why not get going with one poem，drama or fiction at once？ Topic 76.________ Should We Read Literature？ Definition of It describes anything ， whether written or spoken ， by using creative literature 77.________. Types of literature 78.________，drama and fiction. · To get rid of pressure in life and be pleased and 80.________. · To acquire 81.________ about traditions，customs，beliefs，attitudes and values of the age in which it was written. 79.______to read · To understand 82.________ of the world. literature · To 83. ________ literary works，to grow through the literary journey，to discover meaning in literature， and even explore how humans think and feel. · To think analytically and 84.________ our minds. Conclusion Literature is very 85.__________ to us. 第二节 书面表达(满分 25 分)
第 9 页 共 14 页
假设 Miss Hong 是你们新来的老师，仅因化妆进教室而受到校长的批评。校长说，教 师是人类灵魂的工程师，应在知识和形象上严格要求自己等等。假若你是班长李华，现请你 参照以下要点给校长用英语写一封信，阐明你和同学们的观点。 要点： 1．爱美之心，人皆有之，教师也不例外； 2．教师也是普通人，有权做他人可做的事； 3．如果教师心情愉快，工作也会顺心； 4．Miss Hong 形象靓丽、化妆得体，是位好老师。 注意：词数：100 左右。 ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________
1．B 2.A 3.C 4.B 5.B 6.C 7.A 8.B 9.B 10．A 11.B 12.A 13.C 14.C 15.B 16.A 17.A 18.C 19.A 20.B 听力材料 Text 1 W：Why is Bob so tired? M：He stayed up to study for his exam.I told him many times to prepare earlier，but he
第 10 页 共 14 页
didn’t listen to me. Text 2 M：The doctor said if I kept smoking，I would increase my chance of having a heart attack. W：Didn’t he suggest you lose some weight，too? Text 3 W：I’m having a party tonight.Mike will buy food and drinks and I need something different. M：How about some roses? W：Oh，roses！How wonderful! Text 4 W：What a lovely dog，is it yours? M：Sure! W：I have difficulty in finding words to express how much I like it. Text 5 M：Can I have two tickets，please? W：Oneway is $25 for each；round trip is $40. M：Oneway，please. Text 6 W：If you had a lot of money，Tom，where would you like to go for your vacation? M：Oh，I think I would go to the seaside to enjoy the fresh air. W：If I had a lot of money，I would travel around the world. M： That sounds great.Anyway， stop dreaming.We have to stay at home for our long vacation. Text 7 M：You must be very excited about your trip to Europe.When are you leaving? W：In just three weeks.But there are still a few things I need to do before I leave. M：Like what? W：Like renewing my passport，going to the travel service to buy my plane ticket，and considering what to do with my house while I’m away. M：You’re not going to give it up，are you? W：No way！I’ll never find another house here.But I don’t want to pay threemonth rent for an empty house，either. Text 8 W：Good morning，Mr.White. M：Good morning.It’s very nice to see you again. W：How are you feeling today? M：I’m much better.The stomachache is gone，and the doctor is about to give me another examination. W：That’s good.Well，these are for you.I hope you will like them. M：How beautiful these flowers are！Thank you very much. W：I’ve also brought some magazines for you.I hope they’ll keep you from getting bored while you’re in hospital.It’s time for me to leave.I hope you will recover soon. M：Bye and thank you for coming. Text 9 M：Where do you want to go，madam? W：Hilton Hotel，please.Brrr！It’s cold，eh？I’m freezing. M： Come on.San Francisco is usually cold in winter， you know.It’s often very rainy， which makes the weather colder. W：Well，it gets very hot in summer，doesn’t it? M：Not really.It gets warm in July and August.That’s the best time to visit the city.Uh，oh！ Here comes the rain! W：It’s raining hard.By the way，how long does it take to reach the hotel? M：About half an hour if there is no traffic jam.Would you like to listen to some light music?
第 11 页 共 14 页
W：That would be lovely. Text 10 There was a young flower in the desert where all was dry and sadlooking.It was growing by itself，enjoying every day and saying to the sun，“When shall I grow up？”And the sun would say，“Be patient.Each time I touch you，you grow a little.” She was so pleased，because she would have a chance to bring beauty to this corner of sand. One day a hunter came by and stepped on her.She was going to die and felt so sad.Not because she was dying but she would never have the chance to bring a little bit of beauty to this corner of the desert. The sun saw this，then reached down，touched her and gave her a second life. At last she grew up to be a beautiful flower and with her here this corner of the desert became so beautiful. 21．D [ the Smith family 作主语，强调整体，所以谓语动词用单数，there be 句型适用 于就近原则，所以用复数。] 22．B [此题考查的是分词作状语，分词的逻辑主语是句子的主语 the manager，主语 是人，所以用过去分词。] 23．C [Only 放在句首，后接状语时，句子用部分倒装形式，所以此题选择 C 选项。] 24．A [此题考查的是分词作后置定语，相当于定语从句，分词的逻辑主语是人，所 以用过去分词，devote to 致力于……，所以此题选择 A 选项。] 25．C [intend to 是“故意，打算”的意思。句意为：我犯了个错，虽说我不是故意的。 所以此题选择 C 选项。] 26.D [根据句意“我们等了很长时间， 但是我们买到了门票， 还是值得的。 ”worthwhile 是“值得花时间/精力的”。所以此题选择 D 选项。] 27．D [定语从句的关系代词 who 指 the only one，谓语动词应用单数；for three years 表示三年来的情况，应用现在完成时。] 28．A [句意为：另一方面，非暴力意味着勇敢地、忠贞地为真理而战斗。用动名词 作宾语。] 29．B [此题考查的是主谓一致，not only...but also...遵循就近原则，所以此题选择 B 选项。] 30．A [句意为：如果世界的人口像这样继续增加，将会只有站立的地方。所以此题 选择 A 选项，取其“继续”之意。] 31．B [根据题意可知，他现在还没有决定是否改换工作，所以“考虑改变工作”应该发 生在过去，并且持续到了现在，有可能延续到将来， 所以此题应该选择现在完成进行时态。] 32． A [此题考查主谓一致。 more than one 后跟单数名词作主语， 后面谓语动词用单数。 serve 为及物动词。] 33．C [句意为：这些病人被观察了几个月。observe 观察(某一行为或现象)；watch 观 看， 注意， 留心看(活动、 娱乐节目、 事件等)； notice(无意识地)注意到； stare at 凝视， 盯住。 ] 34． B [句意为： ——为什么咱们不举行个聚会来庆祝一下奥运健儿们取得的辉煌成绩 呢？——好主意。上句是提出建议，下句应作出回应。B 项表示“赞同”，故正确。A 项“我 们没有准备好”；C 项“因为这坏天气”；D 项“不是所有人都想参加”，均不符合题意。] 35．D [根据 last night 可知，谓语动词表示的动作发生在过去，对过去情况的肯定推 测用“情态动词 must ＋现在完成时”的形式，所以此题选择 D 选项。] 36．A [结合第二段 Obama 的反应 doubt 以及“if something was wrong with me”可推知 A 项最能表达他当时的感情。] 37．C [该空与第一空对应，Obama 之所以感到震惊，是因为看到某黑人为了变白， 不惜用美白的化学产品损毁皮肤。apply 涂抹，用法为 apply the chemical to his skin。] 38．B [由下文“wondered if something was wrong with me”可知 Obama 是开始疑问自己 是谁。] 39．D [站在镜子前，看着自己的肤色揣测，其他选项不合句意。] 40．B [struggle with his identity 与他的身份作斗争，与下文 doesn’t see it as a problem 对照。] 41．C [由 but 可知此处要选与 problem 意思相反的词，advantage 优势，有利条件，符
第 12 页 共 14 页
合句意。] 42．C [当选为美国第一位黑人总统，Obama 创造了历史。] 43．A [与第五段第一句中的“________ back to Hawaii”相对应。] 44．D [根据语境可知 10 岁时，Obama 返回了夏威夷。move back to sp.返回某地。] 45．D [根据语境可知同学的尖锐和讽刺性的问题应该会让小 Obama 感到难堪，所以 他对同学们撒谎以掩饰这种尴尬和难堪，故选 D 项。] 46．B [情况发生转变是在 Obama 结交了一些与他背景相似的伙伴之后。] 47．D [Obama 一直对自己的黑人身份感到困惑，所以能够影响他的也必定是与他背 景相似的人。由下文的提示词“their experiences back in Africa”以及“his African origin”也能推 出答案。] 48．B [turn back to 翻回到，回溯到；face up to 勇敢地面对；take up with 致力于；give up to 让给，交给。由上文 helped 以及下文 Obama 的积极的改变可知 B 项正确。] 49．B [由下文中的 But 可知，Obama 用强有力的演讲说服人们接受他的黑人身份， 说明一开始很多人并不看好他，B 项符合语境。] 50．C [由前一句话可知在 Obama 竞选总统初期，很少有人看好他，许多人怀疑他的 独特的背景。] 51．C [此处指 Obama 将他成长的痛苦转变为一种有力的工具。damage 指损害；pain 指长时间不间断的疼痛，也可指心灵的伤痛；ache 指局部的持续的疼痛；injury 常指身体上 的外伤。由上下文语境可知选 C 项。] 52．A [下文 Obama 的言辞是为了让人们相信并接受他的观点，故选 A 项。] 53．B [多个世纪以来，美国黑人、白人地位都不平等，Obama 当选总统克服了人们 对黑人的偏见，故选 B 项。] 54． C [马丁· 路德· 金的梦想是： 评判一个人的标准不是他的肤色， 而是他的品格优劣。 ] 55．C [两个 by 后的内容是相对的，用 not...but...固定结构表示“不是……而是……”。] 56．C [细节理解题。根据第一段第三句可知，玛丽· 居里的母亲患病并辞去了教书的 工作使她家更加贫困。] 57．D [细节理解题。由第二段最后一句可知，当时波兰被俄国统治，不允许女性上 大学。] 58．C [词义猜测题。文章第三段讲的是为了继续她的学业，居里夫人克服了很多的困 难，终于进入巴黎大学学习。cleared up 此处意为“克服”，故与 C 项 solved 意思相近。] 59．B [推理判断题。根据倒数第二段可知，居里夫妇致力于寻找产生放射性物质的研 究，并在 1902 年获得了成功，因此二人获得诺贝尔奖。而另一位科学家也和他们一起获得 该奖，由此可以推断出该科学家对放射性物质的发现和研究也有贡献，故 B 项正确。] 60．A [由第一段最后一句可知，救援队人员身上的气味会影响到狗的嗅觉。] 61．C [通读全文可知，本文主要介绍利用狗来寻找被埋在废墟中的幸存者。] 62．D [通读全文可知，狗还没有开始工作，所以还没有发现幸存者。] 63．C [由最后一段最后三句可知，村庄地处偏远，交通不便给救援工作带来不便。] 64．C [推理判断题。从他妈妈的话“And don’t ever use that as an excuse for anything again！”可知他妈妈对他要求很严，即答案选 C。] 65．C [推理判断题。从“had each of us race across the monkey bars，swinging from one high steel rod to the next”可知答案 C 正确。] 66．A [推理判断题。第二天妈妈带我去学校帮助我练习“monkey bars”，可推知妈妈 是个很有恒心的人，故答案选 A。] 67． D [推理判断题。 从“I’ll never forget the next time，crossing the rungs，I looked down at the kids who were standing with their mouths open”可知同学们对我的表现都很吃惊， 即答案 选 D。] 68．B [细节判断题。根据第一段“ Lieberman started cooking with his stayathome dad when he was seven.His foodloving family had two kitchens”不难判断，他的家人喜欢在家里做 饭。故选 B。] 69．C [细节判断题。依据第一段最后一句“Tapes of the show were passed around，with which his name went beyond the school and finally to the Food Network.”可知应选 C。]
第 13 页 共 14 页
70．A [词义猜测题。从第二段“It’s about your personality and finding a way to keep people’s eyeballs on your show.”可知 Food Network 看中 Lieberman 是由于他的魅力，选 A。] 71．D [推理判断题。根据第三段“An airline company was looking for some one to come up with a tasteful，inexpensive and easytomake menu to serve on its flights”，因为他能做出好 吃便宜又简单的食品，故 D 项为正确答案。] 72．C [推理判断题。通过了考试应该是一件令人高兴的事情。从第一段第七句可知， 走路时跑或跳并且还唱着歌是高兴的身体语言。] 73． A [细节理解题。 从第一段倒数第三句中的“...if they are worried， they might get pale.” 可知，一个人的脸色变得苍白，是由于焦急造成的。] 74．D [正误判断题。从第二段第二句可知 D 项表达的意思与文章不吻合，因为手势 语不只是只用手表达，面部、眼睛等身体部位都可以表达出不同的意思。] 75．B [细节理解题。从第一段第九、十句可知 light coloured skin 属于身体语言，不属 于手势语，故选 B 项。] 76 ． Why 77.imagination 78.Poetry/Poems 79.Reasons/Purposes/Aims/Goals 80.relaxed 81.knowledge/information 82.more 83.enjoy/appreciate 84.open 85.important 参考范文 Dear Sir， I’m sorry to say that I don’t agree with you on the point that teachers should not dress up. Teachers are the engineers of the human soul，but no one will forbid “engineers” to dress up.Everyone loves looking beautiful or handsome，so do teachers and engineers. Yes！Teachers，as you said，should be strict with themselves both in knowledge and in looks.But does it mean that teachers wearing makeup are not strict in a way? On the contrary， they are! They are enjoying more of human life.Besides， teachers are also common people， so they should have the right to enjoy the things that common people do.Do you think that they，if feeling pleased with their makeup，will feel happy in their work，too? Miss Hong is not only beautiful and graceful， but also dressed up properly.To be frank， we all think she is a great teacher. Yours， Li Hua
第 14 页 共 14 页
copyright ©right 2010-2020。