当前位置:首页 >> 英语 >> 2015届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空1

2015届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空1


2015 届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空 1
1. I grew up in San Pedro. My Dad was a fisherman. It was hard to make a living on the sea. He worked hard and would stay out 36 he caught enough to feed the

family. No just enough for our family, but also for his Mom and Dad. When the weather was bad he would 37 me to school. He had this old truck that he used in his fishing 38 . Older than it was, that truck, out of 39 , coughed all the way with loud noise and heavy smoke. As he would drive, I would fall down into the seat hoping to 40 . He would pull right up in front, and it seemed like everybody would be standing around and 41 . Then he would lean over to give me a big kiss and tell me to be 42 . It was so 43 for me now. Here, I was 12 years old, and he would 44 me good-bye! I remember 45 I decided I was too old for a goodbye kiss. When we got to the school and came to a stop, he had his 46 big smile. He started to lean toward me, but I put my 47 up and said, “No, Dad.” It was the first time I had ever talked to him that way, and he had this 48 look on his face. I said, “Dad, I’m too old for a goodbye kiss. I’m too old for any kind of kiss.” My father looked at me for the longest time. When 49 came into his eyes, he turned and 50 . “You’re right’ he said, “You’re a big boy…. 51 . I won’t kiss you anymore.” It wasn’t long after that when my Dad went to sea and never came back. It was a day when 52 of the ships stayed in, but not Dad. He had a big family to feed. You don’t know what I would give to have my Dad give me just one more kiss on the cheek…. To touch his rough old face…, to 53 the ocean on him… to feel his arm around my neck. I 54 I had been a man then. If I had been a man, I would never have told my Dad I was too 55 for a goodbye kiss.” 36. A. since B. when C. until D. before 37. A. take B. drive C. watch D. rush 38. A. business B. career C. project D. journey 39. A. preparation B. control C. distance D. condition 40. A. repair B. scream C. complaint D. disappear 41. A. laughing B. watching C. performing D. playing 42. A. a cute son B. a honest fisherman C. a good boy D. a quiet passenger 43. A. amazing B. surprising C. disappointing D. embarrassing 44. A. kiss B. say C. hug D. send 45. A. the day B. the way C. the order D. the action 46. A. usual B. common C. daily D. sweet 47. A. head B. hand C. cheek D. mouth 48. A. excited B. pleased C. terrified D. bored 49. A. lights B. apologies C. tears D. sorry 50. A. looked out B. looked up C. looked around D. look on 51. A. a partner B. a student C. a kid D. a man 52. A. all B. most C. some D. none 53. A. notice B. smell C. sense D. feel 54. A. realize B. regret C. wish D. hope 55. A. young B. old C. shy D. late 2. Since 1983 when Jia Fuliang became the Young Pioneers’ advisor at a primary school in

Dalian, Liaoning Province, she has 36 got herself ready for any difficulties. Jia often says that 37 she is among the students she does not feel ill at all. One can’t 38 that she was a cancer 39 , who had an operation three years ago. Despite severe pain and illness, she keeps 40 with strong will. She gives 41 that she has to her beloved students with nothing 42 to herself. Jia Fuliang is a 43 advisor at the Primary School for the Children of 44 and workers of Liaoning Rolling stock plant. She treats the students as kindly as 45 as her own children. If she 46 that someone gets very long hair, she will have the child’s hair 47 . If she knows that someone gets 48 , she will buy him or her something to eat 49 she will lose no time to appear in the student’s 50 when she is told that one student is ill. She often takes single-parent or 51 children out for a trip. On the other hand, Jia is very strict with the students. For example, she doesn’t 52 the little children to waste time or money. Nor will she allow them to use dirty words, or 53 traffic rules. Jia’s work and motherly love have 54 . In the past 14 years, the Young Pioneers have won one honour after another. Jia herself had been praised and give prizes many times. Jia, now 43, looks forward to her life 55 with full confidence. 36.A.sometimes B.often C.usually D.always 37.A.once B.until C.before D.if 38.A.discover B.know C.believe D.explain 39.A.doctor B.nurse C.patient D.researcher 40.A.training B.studying C.waiting D.working 41.A.much B.little C.something D.all 42.A.given B.left C.taken D.held 43.A.strange B.special C.young D.beautiful 44.A.staffs B.members C.teachers D.leaders 45.A.cruelly B.kindlyC.differently D.roughly 46.A.feels B.imagines C.doubts D.notices 47.A.cuts B.cutting C.cut D.to cut 48.A.thirsty B.hungry C.happy D.sleepy 49.A.and B.or C.but D.for 50.A.study B.bedroom C.reading – room D.classroom 51.A.penniless B.wealthy C.homeless D.sick 52.A.forbid B.encourage C.inspire D.allow 53.A.obey B.break C.follow D.keep 54.A.paid off B.paid for C.paid back D.paid down 55.A.alone B.behind C.ahead D.back 3. “Imagine you are walking along the road. Suddenly you fall over and all the passers-by burst into laughter. You feel very 36 and think the world is laughing at you . But in fact, five minutes later, they have 37 it ever happened.” The other day when I came across these words in an article, I didn’t agree with the 38 . The author thinks the best thing to do in this kind of 39 is to pretend nothing has happened, and so avoid 40 trouble. I admit that we should keep 41 because “Your tears will only remind others of what happened, while your 42 can let them forget it.” But this is far from satisfactory. We should do 43 to make things better. I used to be a(n) 44 girl and not very good at maths. Our new maths teacher asked me a

question and I still remember how I hung my head in 45 when I couldn’t answer it. “If you don’t know the answer, just tell me.” the teacher said, “If you don’t how can I know 46 you know the answer or not?” All of my classmates burst into laughter. My face turned red but the teacher 47 me to go to the blackboard and 48 what I knew. If I had 49 the words in the article, I would have given up. But I tried my best. And to everyone’s 50 , I succeeded! The teacher smiled and said, “Well done! I 51 you could do it!” Since then, I have become active in maths as 52 as in other subjects. I used to think doing maths exercises was a waste of time. But now, I know 53 I do can make things better. Everyone is the 54 of his own fate. If we make mistakes, we should take on an active 55 . Laugh, and the world laughs with you; weep(哭泣), and you weep alone. 36.A. nervous B. excited C. afraid D. embarrassed 37.A. realized B. recognized C. forgotten D. remembered 38.A. speaker B. reader C. author D. announcer 39.A. environment B. surrounding C. condition D. situation 40.A. ordinary B. extra C. common D. usual 41.A. confident B. smart C. calm D. strong 42.A. smile B. worry C. courage D. satisfaction 43.A anything B. something C. nothing D. everything 44.A. shy B. energetic C. happy D. clever 45.A. joy B. pride C. shame D. surprise 46.A. what B. that C. when D. whether 47.A. forced B. invited C. asked D. pushed 48.A. bring up B. put down C. think about D. show off 49.A. obeyed B. doubted C. refused D. understood 50.A. expectation B. disappointment C. surprise D. delight 51.A. hoped B. knew C. doubted D. regretted 52.A. long B. far C. soon D. well 53.A. whoever B. whenever C. wherever D. whatever 54.A. architect B. owner C. host D. controller 55.A. position B. attitude C. value D. response Stephanie McRae was used to driving in bad weather. Although 16 still beat the windshield of her SUV(运动越野车), the worst of the day's storm seemed to have passed as she 17 her 11-year-old daughter, Maddie, home at 8:30 pm. Maddie 18 in front, while two young kids sat strapped into their SUV 19 in back. Driving along the mad by a river, McRae, 39, 20 a terrifying sight: The road just ahead had been craved in and 21 . She stepped heavily on the brake. The SUV 22 into a flooded hole some 6 metres below, and was washed into the 23 , which the storm had turned into a 24 river 30 metres wide. Rocks and fallen tree 25 knocked into her SUV, making it upside down. The pressure blew out the window. No one was hurt, 26 there was no way to escape either, The SUV was being 27 towards the middle of the river, about 400 metres away. McRae 28 helplessly and prayed aloud with Maddie: “Please, God, please, help us!” The SUV, submerged and 29 with water, came to a stop when it parked at an angle in a logjam(浮木阻塞). It was Maddie who took control. Pushing her way out of the 30 back window, the slight but athletic Maddie 31 onto the top of the SUV, which had righted

itself, and yelled to her mother to hoist up the younger children. Soon the 32 were crowded on the top of the SUV’s roof. 33 to hold on as the water swept over them. McRae caught hold of the two-year-old kid to her chest while holding the three-year-old on her leg. Both children were so 34 that MeRac wondered if they were all right. With her mother’s permission, the 11-year-old girl-Meddie got over lots of problems to ask for help in a 35 village and fortunately they were saved. 4.A.rain B.snow C.wind D.mud 5.A.walked B.drove C.ran D.rushed 6.A.stood B.lay C.cried D.sat 7.A.belts B.backs C.seats D.toys 8.A.worried B.thought C.saw D.feard 9.A.washed away B.taken away C.gone away D.moved away 10.A.changed B.fell C.jumped D.knocked 11.A.sea B.bank C.take D.river 12.A.rising B.leaving C.singing D.falling 13.A.leaves B.branches C.skins D.flowers 14.A.and B.or C.but D.so 15.A.carried B.set C.turned D.swept 16.A.begged B.screamed C.asked D.applied 17.A.filling B.burdening C.fightening D.talking 18.A.hidden B.closed C.broken D.covered 19.A.climbed B.slept C.rolled D.tied 20.A.two B.three C.four D.five 21.A.losing B.trying C.finding D.getting 22.A.noisy B.happy C.excited D.quiet 23.A.remote B.close C.crowded D.unknown

参考答案 1. 36---55 CBADD BCDAA CBCCA DABCB

【解析】 2. 36—40 DACCD 41—45 DBBAB 46—50 DCBAB 【解析】 3. 36 ––55 DCCDB 【解析】

51—55 CDBAC

CADAC

DCBAC

BDDAB

4.A 5.B 6.D 7.C 8.C 9.A 10.B 11.D 12.A 13.B 14.C 15.D 16.B 17.A 18.C 19.A 20.C 21.B 22.D 23.B 【解析】 试题分析: 本文以第三人称的形式讲述了一位母亲认为洪水已经过去, 于是驾驶着一辆 SUV, 带着三个孩子(分别是11岁、三岁和两岁),先掉进一个暴雨涨洪形成的临时的河道中, 接着又被冲入河里,而11岁的大女儿不顾生命安危请人帮忙,最终获救的故事。 4.考查名词辨析。rain 雨;snow 雪; wind 风;mud 泥。根据后面的 storm 判断,选 A。 5.考查动词辨析。walk 走;drive 开车;run 跑;rush 冲。由雨敲打着车(SUV)窗可知。 选 B。 6.考查动词辨析。stood 立着;lay 位于;cried 哭、喊;sat 坐。从后半句和下文可知, 2岁和3岁的两个孩子坐在后排的安全椅上, 11岁的女儿坐在前排的副驾驶座位上。 选 D。 7.考查名词辨析。belts 带子;backs 背;seats 座位;toys 玩具。两个小孩子坐在后面的
第 5 页 共 6 页

固定在座位上的安全座椅上。故选 C。 8.考查动词辨析。worried 担心;thought 想;saw 看见;feard 担心。当沿着河边的道路 驾驶时,39岁的 Maddie 突然看到可怕的一幕。故选 C。 9.考查动词短语辨析。前方的道路被洪水冲垮了。washed away 冲走;taken away 带走; gone away 走开;moved away 搬离。选 A。 10.考查动词辨析。SUV 车掉入了由于洪水而冲击形成的路面下方6米的水坑。changed 变 化;fell 落下;jumped 跳;knocked 敲。选 B。 11.考查名词辨析。sea 海洋;bank 银行;take 带走;river 河流。又被洪水冲到了河里。 这是洪水形成的宽30米的临时性河道。故选 D。 12.考查名词辨析。rising 上升;leaving 离开;singing 唱歌;falling 下降。而且这条 选临时性河道里的水还在上涨。A。 13.考查名词辨析。leaves 树叶;branches 树枝;skins 树皮;flowers 花。被冲垮的树 的树枝扎进车里,并翻到,压坏了车窗。选 B。 14.考查并列连词辨析。and 和;or 否则的话;but 但是;so 因此。虽然没人受伤,但是也 没有逃生的办法。选 C。 15.考查动词辨析。carried 携带;set 搭建;turned 转; swept 扫。车子正被冲向400 米外的河中。选 D。 16.考查动词辨析。begged 乞讨;screamed 尖叫;asked 问;applied 申请。妈妈无助地尖 叫着,并和大女儿一起祈祷。选 C。 17.考查名词辨析。filling 充满;burdening 负担;frightening 吓坏;talking 谈话。车 子下沉,进水。选 A。 18.考查动词辨析。hidden 躲藏;closed 关闭;broken 破坏;covered 覆盖。突然,车倾 斜成一个角度被浮在水面的木头形成的一堆挡住了。选 C。 19.考查动词辨析。climbed 爬;slept 睡;rolled 滚;tied 系。大女儿奋力从坏了的后车 窗爬出来。选 A。 20.考查数词辨析。two 两个;three 三;four 四;five 五。苗条但很健壮的Maddie r爬到车顶上,车就自己正过来了。选 C。 21.考查名词辨析。losing 丢失;trying 尝试;finding 发现;getting 得到。很快全家四 口人都上了车顶。当洪水在冲击晃动的车时,一家人努力坚持着。选 B。 22.考查形容词辨析。noisy 嘈杂的;happy 快乐的;excited 激动的;quiet 安静的。两 个小些的孩子很安静,以至于妈妈不知道他们是否还好。选 D。 23.考查形容词辨析。remote 遥远的;close 近的;crowded 拥挤的;unknown 不为人知的。 11岁的女儿想办法离开车子到附近的村子求救,最终使得全家获救。选 B。 考点:故事类阅读。

第 6 页 共 6 页


更多相关文档:

2015届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空1

2015届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空1_高中教育_教育专区。2015 届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空 1 1. I grew up in San Pedro. My Dad ...

2015届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空1

2015届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空1_英语_高中教育_教育专区。2015 届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空 1 1. I grew up in San Pedro. My...

2015届高考英语二轮专题复习 小题狂做 完形填空1

2015届高考英语二轮专题复习 小题狂做 完形填空1_高考_高中教育_教育专区。2015届高考英语二轮专题复习 小题狂做 完形填空完形填空 1 1. I grew up in San Pe...

2015届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空9

2015 届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空 9 1.The Eskimos believed that a human being is made up of a body, a soul, and a name, and it is...

2015届高考英语二轮专题复习 小题狂做 完形填空20

2015届高考英语二轮专题复习 小题狂做 完形填空20_高考_高中教育_教育专区。2015...1 movie star! So the reporter asked Schwarzenegger 55 he planned to make ...

2015届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空2

2015 届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空 2 1. It is always interesting to visit another country, especially for those who have never traveled a ...

2015届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空12

2015届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空12_高考_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2015届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空12_...

2015届高考英语二轮专题复习 小题狂做 完形填空12

2015届高考英语二轮专题复习 小题狂做 完形填空12_高考_高中教育_教育专区。2015...做完形填空题:1、通读全文,掌握大意,判断文章体裁,以便更好地把握文章结 构。...

2015届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空3

2015 届高考英语二轮专题复习小题狂做:完形填空 3 1. There are great doctors and perhaps it is enough to say that Dr Charles Mayo was one. 36 ,it ...

2015届高考英语二轮专题复习 小题狂做 完形填空8

2015届高考英语二轮专题复习 小题狂做 完形填空8_高考_高中教育_教育专区。2015...difference 参考答案 1. 21---40 【解析】 2.B 3.D 4.A 5.C 6.B 7...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com