必修 1 Units 3～5 综合评估（二）
第Ⅰ卷(共 105 分) 第一部分：听力(共两节，满分 30 分) 第一节(共 5 小题；每小题 1.5 分，满分 7.5 分) 1．What does the woman wish to do? A．Sell caps for small boys. B．Exchange the cap for a larger one.
C．Make this cap a little smaller. 2．Where are they probably talking? A．Outside a bookstore. B．At an art gallery. C．In a shop. 3．When will Mr Davis meet Ann? A．At 8∶45. B．At 9∶00. C．At 9∶15. 4．What are the man and the woman talking about? A．Christmas holiday. B．Christmas dinner. C．Christmas gifts. 5．What is the possible relationship between the speakers? A．Customer and shop assistant. B．Policeman and passer－by. C．Teacher and student. 第二节(共 15 小题；每小题 1.5 分，满分 22.5 分) 听第 6 段对话，回答第 6 至 8 题。 6．Who is the man? A．A doctor. B．An actor. C．A reporter. 7．What happened to the main character? A．He suffered from cancer. B．He got married to a girl. C．He wanted to be a doctor. 8．What can you learn from the conversation? A．TV audiences know many famous doctors. B．The woman plays a role in the TV show. C．The man likes the role he played very much. 听第 7 段对话，回答第 9 至 11 题。 9．What’s the probable relationship between the speakers? A．Teacher and student. B．Classmates. C．Brother and sister. 10．What did the man do last night? A．He went to the cinema. B．He attended a birthday party. C．He went out to McDonald’s. 11．Why is the woman calling the man?
A．To invite him to a birthday party. B．To ask him for help with her physics. C．To borrow his physics book. 听第 8 段对话，回答第 12 至 14 题。 12．What is Mr Carson doing when the man calls him? A．Having a talk with his customer. B．Having a meeting. C．Having lunch. 13．What’s the man’s telephone number? A．Hong Kong—68261427 extension 4063. B．Hong Kong—68261427 extension 4066. C．Hong Kong—68261427 extension 4036. 14．When can Mr Carson ring the man according to the woman? A．As soon as he returns from lunch. B．As soon as he returns from meeting. C．As soon as he knows about it. 听第 9 段对话，回答第 15 至 17 题。 15．What is Mr Lewis’purpose of this visit? A．To visit friends and give lessons. B．To give a violin concert. C．To attend a wedding. 16．What kind of violin did Mr Lewis use when he was eight? A．A full－sized violin. B．A half－sized violin. C．A two－thirds－sized violin. 17．What do you know about Mr Lewis’ violin? A．He always takes it with him. B．It was made by his uncle. C．He borrowed it from his uncle. 听第 10 段独白，回答第 18 至 20 题。 18．Who was Phil? A．My friend. B．A traveler. C．A businessman. 19．What did the man want to know? A．He wanted to know where they were. B．He wanted to know what was in the sky. C．He wanted to know why the sky was strange. 20．Why didn’t Phil tell him? A．Because he had drunk too much. B．Because he was in a strange town. C．Because he didn’t see anything in the sky. 第二部分：英语知识运用(共两节，满分 35 分) 第一节 语法和词汇知识(共 15 小题；每小题 1 分，满分 15 分) 21．He doubted whether she would be________to the task，so she was not admitted. A．equal B．similar C．familiar D．content
22．I understood most of what they said but not________word. A．any B．all C．every D．one 23．________ is it________has made Peter________he is today? A．What；that；that B．That；that；what C．What；what；that D．What；that；what 24．The health of people will be better if they________to eat more fruit and vegetables. A．persuade B．will persuade C．be persuaded D．are persuaded 25．—Are you ready for the competition? —Yes.We________to beat all the other teams and win the first prize. A．are determined B．have determined C．are determining D．determined 26．The car________in the accident is being repaired. A．damaged B．destroyed C．ruined D．harmed 27．He has given________to my views. A．out B．up C．in D．away 28．Jim is a kind boy.He is________willing to help his classmates. A．so B．much C．such D．too 29．The girl________could sing well has gone to Europe. A．who B．whom C．whose D．which 30．This is the new type of plane________ parts are made in China. A．what B．that C．which D．whose 31．I found her nice and honest________I saw her. A．for the first time B．the first time C．on the first time D．for the first time when 32．I bought a shirt because it was not only good________but also reasonable in price. A．of quality B．in quality C．of a quality D．in a quality 33. Here is the fellow who just walked into a bank and________ himself to so much money. A．helped B．enjoyed C．devoted D．offered 34．Only in this way________to make improvement in the operating system. A．you can hope B．you did hope C．can you hope D．did you hope 35．We are living in an age________many things are done on computer. A．which B．that C．whose D．when 第二节 完形填空(共 20 小题；每小题 1 分，满分 20 分) As we all know “The hand that rocks the cradle rules the world” and “__36__every
successful man there is a woman”．Both these__37__mean the same things.Men rule the__38__， but their wives rule them. Chinese people and other foreigners often say，__39__of the American women like making their husbands and sons successful ， but some of them want__40__for themselves.They want good__41__.When they work they want to__42__better paid.They want to be as__43__as men. In the 1960s，the American women’s liberation__44__was started by women who don’t want to__45__behind successful men.They want to stand beside them，with the same__46__for success.They don’t want to be told that certain jobs or__47__are closed to them.They refused to work side by side with men who do the__48__work for higher pay. In America，a liberation woman must be__49__of being a woman and have confidence in herself.If somebody says to her，“You have come a long__50__，baby”，she will__51__and answer，“Not nearly as__52__as I am going to go，baby.” On the other hand ， this movement is quite__53__and many American women do not agree.__54__it has already made some important__55__in women’s lives. 36．A.Before B．Behind C．Near D．Beside 37．A.writings B．words C．letters D．sayings 38．A.family B．society C．earth D．world 39．A.most B．few C．all D．none 40．A.anything B．something C．nothing D．everything 41．A.jobs B．clothes C．food D．houses 42. A．be B．have C．make D．receive 43．A.good B．wonderful C．successful D．much 44．A.activity B．movement C．affairs D．incident 45．A stand B．cooperate C．work D．help 46．A.work B．job C．position D．chance 47．A.offices B．schools C．shops D．places 48．A.better B．same C．less D．important 49．A.tired B．afraid C．fond D．proud 50．A.place B．walk C．way D．journey
51．A.cry B．smile C．laugh D．sob 52．A.long B．far C．soon D．much 53．A.new B．good C．important D．pleasing 54．A.So B．And C．But D．Or 55．A.progress B．improvement C．decisions D．changes 第三部分：阅读理解(共 20 小题；每小题 2 分，满分 40 分) A (2010 年《学生双语报》) Think about Michael Jackson or Bill Gates.What is the secret of their perfect careers? Listen to your heart rather than your head The secret of a perfect career is：listen to your heart and not to your head.Your head can often fool you.Your heart shows you a more accurate picture，and guides you down the path of achieving your wishes.When you listen to your heart，then you are able to make decisions that you will be happy with. Assess yourself Assess your talent and your ability.Then assess the skills that you have gotten during your education and professional training.Think about what skills you will bring to your new career，and what interests you have.The important thing for you is to find out how you are going to use these resources in your career.Once you have done some soul－searching (反省)，you have already come upon the second most important secret to the perfect career search.If you are not sure how you are going to assess yourself，you can get professional help from a career adviser or other experts. Have a vision (愿景) Many people mistakenly believe that they have to have some magic powers to have a vision.Completely wrong！If you have mastered the above two secrets，you are ready to apply the third secret to finding the perfect career.Having a vision gives you a sense of purpose，something to dream about.Whenever you move away from your chosen path，your vision will put you back on course.Even if your weaknesses are greater than your strengths，your vision will give you the power to change those weaknesses into strengths. Now that you are in the possession of these secrets，you can go ahead and never look back. 56．If you listen to your head，you may________. A．find good ways to solve problems B．meet much difficulty C．make wrong decisions D．see a clear picture of things 57．What’s the key point for you to do while assessing yourselves? A．Use your resources in your career properly. B．Know your talent or ability exactly. C．Get help from a career adviser. D．Learn what you are interested in.
58．Which of the following statements is NOT true about a vision? A．A vision can help you find your perfect career. B．A vision can change a weakness into a strength. C．People can have a vision only when they have magic powers. D．Mastering the first two secrets helps you have a vision. 59．What is the advantage of having a vision? A．It can ensure your success in the future. B．It can keep you on your chosen path. C．It can help you know what your weakness is. D．It can help you live a rich and interesting life. 60．What’s the best title for this passage? A．The secret of finding a perfect career. B．How successful people succeed. C．A way of personal development. D．How to choose a perfect career. B In modern society there is a great deal of argument about competition.Some value it highly， believing that it is responsible for social progress and prosperity，others say that competition is bad； that it sets one person against another；that it leads to unfriendly relationship between people. I have taught many children who held the belief that their self－worth relied (依赖) on how well they performed at tennis and other skills.For them， playing well and winning are often life－and －death affairs.In their single－minded pursuit (追求) of success，the development of many other human qualities is sadly forgotten. However，while some seem to be lost in the desire to succeed，others take an opposite attitude.In a culture which values only the winner and pays no attention to the ordinary players，they strongly blame competition.Among the_most_vocal are youngsters who have suffered under competitive pressures from their parents or society.Teaching these young people，I often observe in them a desire to fail.They seem to seek failure by not trying to win or achieve success.By not trying， they always have an excuse：“I may have lost，but it doesn’t matter because I really didn’t try.”What is not usually admitted by themselves is the belief that if they had really tried and lost， that would mean a lot.Such a loss would be a measure of their worth.Clearly，this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves.Both are based on the mistaken belief that one’s self－respect relies on how well one performs in comparison with others.Both are afraid of not being valued.Only as this basic and often troublesome fear begins to dissolve (缓解) can we discover a new meaning in competition. 61．What does this passage mainly talk about? A．Competition helps to set up self－respect. B．Opinions about competition are different among people. C．Competition is harmful to personal quality development. D．Failures are necessary experiences in competition. 62．Why do some people favor competition according to the passage? A．It pushes society forward. B．It builds up a sense of duty. C．It improves personal abilities.
D．It encourages individual efforts. 63．The underlined phrase “the most vocal” in paragraph 3 means________. A．those who try their best to win B．those who value competition most highly C．those who are against competition most strongly D．those who rely on others most for success 64．What is the similar belief of the true competitors and those with a desire to fail? A．One’s worth lies in his performance compared with others. B．One’s success in competition needs great efforts. C．One’s achievement is determined by his particular skills. D．One’s success is based on how hard he has tried. 65．Which point of view may the author agree to? A．Every effort should be paid back. B．Competition should be encouraged. C．Winning should be a life－and－death matter. D．Fear of failure should be removed in competition. C How would you like to sleep with one half your brain asleep and the other half awake? Dolphins sleep this way.Recently，scientists at Indiana State University have discovered that ducks sleep this way too.They found that ducks sleep half awake so they can rest and watch for danger at the same time. After putting their ducks in a row and videotaping them，some researchers found ducks on the end of each row spent more time asleep with one eye open，apparently looking for predators. “The more the ducks felt threatened， the more they slept with one eye open， ”said lead author Niels C． Rattenborg， a graduate student at Indiana State University， Terre Haute.“The unique aspect is not that they do it，but that they control it.When they sleep at the edge of a group，they tend to realize greater danger，so they spend more time sleeping with one half of their brain.”Ducks with one eye open were still awake enough to detect predators，said the authors of the study，which appears today in the journal Nature. The researchers studied four groups of four ducks held in plastic boxes， which were arranged in a row.Ducks on the end were found to sleep with one eye open 31.8 percent of the time， compared to 12.4 percent of the time for ducks in the central position. Also，ducks in the central position did not open one eye more than the others，while ducks on each end kept the eye facing away from the group open 86.2 percent of the time.Brain wave readings of the ducks showed that the half of the brain receiving signals from the closed eye indicated that half of the brain was sleeping.Signals from the half of the brain receiving signals from the open eye showed a state between fully awake and asleep. 66．It was discovered that________. A．most people would like to be half asleep B．ducks can sleep half awake C．dolphins sleep on their way D．ducks have different sleeping habits from each other 67．A predator is most likely to be________. A．an animal that hunts，kills and eats other animals
B．a human being who looks after and feeds ducks C．a scientist who does research work on animals D．an animal that is likely to be friends with ducks 68．Ducks at the end of each row sleep with one eye open because________. A．they are looking for food B．they want to enjoy the scenery C．they are watching out for danger D．they are unique in their sleeping habit 69．How many ducks were used in the experiment? A．Four. B．Eight. C．Twelve. D．Sixteen. 70．Which of the following is true according to the passage? A．Ducks on the northern end of a row would keep their eye facing the south open. B．Ducks with less sense of duty usually choose to stay in the centre of a row. C．Ducks with one eye open at the edge can still enjoy a certain degree of sleep. D．A video tape recorder was the only electronic device used in the experiment. D Two American scientists told the people in industrial nations that they would be much healthier if they ate more of the same kind of food eaten by humans living more than 10,000 years ago. The scientists say that the human body has changed very little since human first appeared on earth， but the way we live has changed greatly.Our body has not been able to deal with these changes in life style and this has led to new kinds of sicknesses.These new sicknesses were not known in ancient times.So they are called“diseases of civilization (文明)”．Many cancers and diseases of the blood system，including heart attacks and strokes (中风) are examples of such diseases. Scientists noted that early stone－age people used very little alcohol (酒精) or tobacco， probably none.Ancient people also got a great deal of physical exercise，but a change in food is one of the main differences between life in ancient times and life today. Stone－age people hunted wild animals for their meat，which had much less fat than farm animals.They also ate a lot of fresh wild vegetables，and fruits.They did not use milk and other dairy products，and they made very little use of grains.But today，we eat a large amount of dairy products and grain foods.We eat six times more salt than stone－age people.We eat more sugar.We eat twice as much fat but only one third as much protein (蛋白质) and much less vitamin C. People today probably do not want to live as people thousands of years ago did，but scientists say that we would be much healthier if we ate as those ancient people did，cutting the amount of fatty，salty and sweet foods. 71．The people in industrial nations would be much healthier if they ate________. A．more foods as humans living 10,000 years ago did B．as humans living 10,000 years ago C．more kinds of food eaten by people living over 10,000 years ago D．more of the same kind of food eaten by people over 10,000 years ago 72．New kinds of sicknesses have been found because________. A．the human body has changed compared with human first appearing on earth B．the way we live has changed a little C．our body can’t deal with the changes in life style
D．the way we live today is proper for the human body 73．What is the main cause mentioned in the article why people suffer from a lot of new sicknesses? A．Ancient people did a great deal of physical exercise. B．People today have a lot of alcohol. C．People today have more tobacco. D．Food is quite different between life today and life in ancient times. 74 ． Stone － age people were much healthier than people today because they ate a lot of________. A．milk and other dairy products B．grain foods and farm animals C．salt and sugar D．wild animals，fresh wild vegetables and fruits 75 ． From this article ， we know that the following choices are good to our health except________. A．protein and vitamin C B．milk and grain foods C．wild animals，vegetables and fruits D．a huge amount of fatty，salty and sweet foods 第Ⅱ卷(共 45 分) 第四部分：书面表达(共两节，满分 45 分) 第一节 阅读表达(共 5 小题；每小题 3 分，满分 15 分) A hobby can be almost anything a person likes to do in his spare time.Hobbyists raise pets， build model ships，weave baskets，or carve soap figures.They watch birds，hunt animals，climb mountains， raise flowers， fish， ski， skate， and swim.Hobbyists also paint pictures， attend concerts and plays，and perform on musical instruments.They collect everything from books to butterflies， and from shells to stamps. People take up hobbies because these activities offer enjoyment，friendship，knowledge，and relaxation.Sometimes they even yield financial profit.Hobbies help people relax after periods of hard work，and provide a balance between work and play. Hobbies can help a person’s mental and physical health.Doctors have found that hobbies are valuable in helping patients recover from physical or mental illness.Many hospitals treat patients by having them take up interesting hobbies or pastimes (娱乐)． Hobbies also offer interesting activities for persons who have retired.Anyone，rich or poor，old or young，sick or well，can follow a satisfying hobby. ________ ， I like sports very much.Sometimes I play tennis or badminton or go swimming.Sometimes I exercise alone and go running regularly in the morning.Whatever I choose， if I exercise regularly，I will be sure to maintain and improve my health throughout my life. In the modern society，machines and automation have reduced the amount of time people must spend on their jobs.Hobbies provide variety for workers who do the same monotonous tasks all day long.More people are retiring than ever before.Whatever hobby you choose， it is good if it keeps you busy and happy._Those_who_have_developed_hobbies_never_need_to_worry_about_what_to_do_with_their _newly－found_leisure_hours.
76．What’s the best title of the passage? (within 10 words) ________________________________________________________________________ 77．Which sentence in the text is the closest in meaning to the following one? Hobbies can not only offer enjoyment and relaxation but also help you to deal with the fitness between work and entertainment. ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 78．Fill in the blank in Paragraph 5 with proper words.(within 5 words) ________________________________________________________________________ 79．List three effects of hobbies on people according to the text.(within 15 words) (1)________________________________________________________________________ (2)________________________________________________________________________ (3)________________________________________________________________________ 80．Translate the underlined sentence in the last paragraph into Chinese. ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 第二节 写作(满分 30 分) 电视已成为人们日常生活中的必备物品之一。请根据下面的提示写篇短文，简要说明电 视在日常生活中的积极作用及消极影响。 电视的普及 积极作用 许多家庭都有电视，几乎人人都喜欢看电视 (1)使人了解许多地方的事情 (2)能帮助人开阔眼界 (1)长时间看电视会伤害人的身体 (2)尤其伤害青少年的眼睛 (3)影响人们的正常工作和学习 人们要有节制地看电视(列举两到三点)
注意：1.对所给要点逐一陈述，适当发挥，不要简单翻译； 2．词数 120～150 左右。
第一部分 1．B 2.A 3.C 4.C 5.B 6.B 7.A 8．C 9.B 10.A 11.C 12.B 13.C 14．A 15.A 16.C 17.A 18.C 19.B 20．A 第二部分 21．A 句意为：他怀疑她是否称职，因此没接纳她。短语 be equal to sth.表示“胜任某 事”。B 项意为“与……相似”，C 项意为“通晓，熟悉”，D 项意为“满足”。 22． C not 与 every 连用表示部分否定。 句意为： 他们的话我理解大部分， 但并没有全懂。
23． D 第一空中的 what 为强调句中的被强调部分， 第二空中的 that 为强调结构中的 that，
第三空中的 what 作宾补成分。 24．D 主句为一般将来时，if 引导的从句时态常用一般现在时态，且 persuade 与 people 为动宾关系，故选 D。 25．A 由语境可知此处时态为一般现在时，故排除 B、D 两项。be determined to do sth. 在此处意为“有决心干某事”，指状态；C 项表动作，不合语境。 26．A 由 is being repaired 可知损坏的程度较轻，故选 A 项。destroy 毁灭；ruin 毁掉； harm 伤害。 27．C 句意为：他被迫接受了我的看法。give in to sb./sth.“向……屈服”，为固定搭配， 且符合句意。 28． D be too willing to do sth.意为“非常乐意干某事”， 而不是 too...to“太……而不能” 结构。 29．A 考查定语从句的引导词。先行词 the girl 为人，且在从句中作主语，故选择 who。 30．D 考查定语从句的引导词。通过分析发现从句中缺少定语，故选 D 项。 31．B 选项中能作连词引导从句的只有 B 项，the first time I saw her 意为“我第一次见 到她的时候”。A、D 为介词短语，C 项搭配错误。 32．B 句意为：我买了一件衬衫，因为它不但质量好，而且价格合理。be good in quality 表示“质量好”，可作固定结构使用。 33．A 句意为：这就是闯银行抢走了很多钱的家伙。help oneself to 在此处为“拿走，抢 走”之意，符合语境及题意。 34．C 由句意知应选用一般现在时态，only 引导状语前置时，主句应用倒装形式，故 C 项为正确选项。 35．D 考查定语从句引导词。先行词为 an age，表时间，从句中缺少状语，故 D 项正确。
36．B 这是一句名言：“每个成功的男人背后都有一个女人(的帮助和支持)”。 37．D sayings 意为“俗语、谚语”，指上面提到的两条。
38． D 由前面的两条俗语可知， “男人统治着整个世界， 女人统治着整个世界的男人”。 39．A 根据上下文及常识可知：大多数女性愿意丈夫和儿子成功。 40．B 根据下文可知：她们也想得到些东西。 41．A 根据下句 when they work 可知，她们想拥有好的职业。 42．A 句意为：他们想要高的报酬，pay sb.＝sb.be paid。 43．C 根据上文可知：她们想和男人们一样成功。 44．B 根据 women’s liberation 可知，此处为“美国妇女解放运动”。 movement 运动； activity 活动；affairs 事务；incident 事件。 45． A 根据上下文得知， 妇女解放运动是由那些不愿意仅仅站在男人背后的女性发起的； 根据下文的 They want to stand beside them 可知，此处用 stand 最合适。 46．D 此处意为：“有同等成功的机会”，A、B、C 三项都不合句意。 47．D 根据 jobs 可知此处只有 places (职位)符合句意。 48．B 句意为：他们不愿意跟干同样的活儿却拿高薪水的男士一起工作。根据句意可知 B 项正确。 49．D be proud of 以……而自豪；be tired of 厌倦……；be afraid of 害怕；be fond of 喜 欢。根据上下文可知 D 项符合句意。 50．C 句意为：孩子，你已经走了很长的路了。 51．B 根据 be proud of being a woman and have confidence in herself 可知，此处应为“微 笑”着回答，而非“哭泣或大笑”。 52．B 此句完整形式为 It is not nearly as far as I am going to go，baby.(还没远到我想走的
距离)as far as 和……一样远，到……为止；as long as 和……一样长，只要；as soon as 一…… 就……；as much as 和……一样多。表距离时用 far，故 B 项正确。 53．A 句意为：另一方面，这一运动太新以至于许多美国妇女不赞成它。 54．C 根据句意可知，此处表转折关系，故选 C。 55． D 句意为： 但它已经引起了妇女生活方面的一些重要变革。 make changes 发生变化； make progress 取得进步；make improvement＝improve 改善，提高；make decisions 做出决定。 根据句意选 D。 第三部分 56．C 推理判断题。根据第二段 Your head can often fool you 可推知，答案为 C。 57． A 细节理解题。 根据第三段 The important thing for you is to find out how you are going to use these resources in your career 可知，答案为 A。 58． C 细节理解题。 根据第四段 Many people mistakenly believe that they have to have some magic powers to have a vision 可知，答案为 C。 59．B 细节理解题。根据第四段 Whenever you move away from your chosen path，your vision will put you back on course 可知，答案为 B。 60．A 主旨大意题。第一段提出了问题 What is the secret of their perfect careers？下文来 解答这个问题，故第一段为本文的主旨，答案为 A。 61．B 主旨大意题。根据第一段 Some value it highly...others say that competition is bad 说 明不同的人持不同的观点。 62． A 细节题。 根据第一段． ..believing that it is responsible for social progress and prosperity 说明赞同者认为竞争有助于促进社会的进步和繁荣。 63．C 词义理解题。根据上句．..they strongly blame competition.Among the most vocal... 可知 the most vocal 的含义就是“强烈指责竞争的人”。 64．A 推理判断题。根据最后一段．..this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves.Both are based on the mistaken belief that one’s self－respect relies on how well one performs in comparison with others.说明一个人的价值在于他跟人竞争时的表 现。
65． D 细节题。 根据最后一段 Both are afraid of not being valued.Only as this basic and often troublesome fear begins to dissolve can we discover a new meaning in competition.说明在竞争过程 中害怕失败是必须要避免的。 66．B 主旨大意题。根据文章第一段后两句可知鸭子能够半睡眠半清醒。 67．A 词义猜测题。根据文章第三段可知选 A。 68．C 细节理解题。根据文章第三段“When they sleep at the edge of a group，they tend to realize greater danger，so they spend more time sleeping with one half of their brain.”可以得到答 案。 69．D 细节理解题。根据文章第四段第一行 four groups of four ducks 可知。 70．C 细节理解题。从文章第三段可知位于末尾的鸭子更加注意危险，故 A 项错误；从 文章倒数第二段最后一句话可知 B 项错误；从文章最后一段第三行可知还有 Brain wave reading，故 D 项错误。 71．D 考查细节理解。根据文章第一段可知人类吃与一万年以前一样的食物，数量多点 就更健康。 72．C 考查细节理解。根据文章第二段 the human body has changed very little...Our body has not been able to deal with these changes and this has led to new kinds of sicknesses...可知人的 身体结构的变化少与人的饮食习惯变化大不相适应导致新的疾病。 73．D 考查细节理解。根据文章第三段 but a change in food is one of the main differences between life in ancient times and life today 和第四段可知，现代人的饮食不当是导致新疾病的主 要原因。 74．D 考查细节理解。根据文章第四段 Stone－age people hunted...They did not use milk and other dairy products，and they made very little use of grains 可知石器时代的人比现代人健康
的原因。 75．D 考查理解判断。根据文章最后一段 we would be much healthier if we ate as those ancient people did，cutting the amount of fatty，salty and sweet foods.吃那些低脂肪、低蛋白、低 糖的食物益于健康可知 D 项错误。 第四部分 76．On Hobbies / Hobbies 77．Hobbies help people relax after periods of hard work，and provide a balance between work and play. 78．As to me/As for me 79．(1)relaxing (2)providing a balance between work and relaxation (3)making people healthier 80．那些有着业余爱好的人们从来不必担心如何打发新近找到的空余时间。 写作 Nowadays almost every family has a TV set and almost everyone likes watching TV.TV becomes one necessity in our life.As we all know， TV has many advantages.For instance， it informs us of the latest news that has happened in the world.In addition， it can broaden our eyes， enlarge our knowledge and also help us to see more about the world. At the same time it also has some disadvantages.People waste too much time in watching TV， so their normal life and work are affected.What’s worse，to those children who spend too much time in watching TV，it can do much harm to their eyesight and health. As far as I am concerned， we should take the advantage of TV and control our time of watching TV.Besides，we should choose helpful and instructive TV programs.
copyright ©right 2010-2020。