Unit 2 Robots]
I.多项选择 1.Bob's deskmate is too selfish a man, whom we can't________to lend us a hand. A. suggest B. desire C. make D. h
ope 2.This has focused the world's attention on the polar regions, whose ice is melting at a(n)________rate. A. amusing B. misleading C. alarming D. confusing 3.The engineers have rejected the employers' proposals to end the strike and the other workers have come out in_______. A. opposition B. return C. sympathy D. readiness 4.Why can't you do this small________for me? I helped you often enough in the past. A. work B. demand C. favor D. good 5.—Would you like to go camping with me when the summer holiday comes? —I really dislike camping, but I will________you if you insist. A. company B. companion C. accompany D. compare 6.It seems somewhat________of a sensible man to drive 3 hours just for a 10?minute face?to?face talk, but I did that to interview Justin Bieber. A. absurd B. unique C. clumsy D. abrupt 7.Could you let me________the computer before I make up my mind to buy it? A. watch out B. work out C. test out D. figure out 8.Would you please come and help me with this form? I don't know how to________it. A. set aside B. set up C. set off D. set about 9.I support your decision, but I should also make it clear that I am not going to be________to it. A. connected B. fastened C. bound D. stuck 10.We haven't seen each other for many years, so I am quite________the plan that we have a party this weekend. A. in place of B. in favor of C. in honor of D. in need of Ⅱ.阅读理解 A Scientists have created a way to control a robot with signals from a human brain. By generating the proper brainwaves—picked up by a cap with electrodes(电极)that sense the signals and reflect a person's instructions—scientists can instruct a humanoid robot to move to specific locations and pick up certain objects. The commands are limited to moving forward, picking up one of two objects and bringing it to one of two locations.The researchers have achieved 94 percent accuracy between the thought commands and the robot's movements. “This is really a proof?of?concept demonstration， ”said Rajesh Rao，a researcher from the University of Washington who leads the project.“It suggests that one day we might be able to use semi?autonomous robots for such jobs as helping disabled people or performing routine tasks in a person's home.” The person wearing the electrode cap watches the robot's movement on a computer screen through two cameras installed on and above the robot. When the robot's cameras see the objects that are to be picked up they pass on the information to the user's computer screen.Each object lights up randomly on the computer screen.When a person wants something to be picked up and it happens to light up，the brain registers surprise and sends this brain activity to the computer and then to the robot as the choice object.The robot then proceeds to pick up the object. A similar program is used to decide where the robot will go. “One of the important things about this demonstration is that we're using a ‘noisy’ brain signal to control the robot， ”Rao said.“That means we can only obtain brain signals indirectly from sensors on the surface of the head，and not where they are generated deep in the brain.As a result，the user can only generate high?level commands such as indication which object to pick up or which location to go to，and the robot needs to be autonomous enough to be able to execute such commands.” In the future，the researchers hope to make the robot more adaptive to the environment by having them carry out
more complex commands. 11. What is special about the robot introduced in the passage? A. It is controlled by human thoughts. B. It can be made humanoid. C. It can be used to help the disabled. D. It has high intelligence itself. 12. Which of the following is TRUE about the robot? A. It can move forward and backward and pick up two objects at the same time. B. It can move forward, pick up both objects and bring them to either location. C. It can only move forward，pick up one object and put it in one location. D. It can read all human thoughts and do as instructed. 13. What Rao says in the eighth paragraph suggests that the new robot________. A. is still at its early stage of development B. will be widely used in our daily routines soon C. is autonomous enough to complete complex commands D. is only limited to doing routine work at home 14. The sixth paragraph mainly describes________. A. how the robot controls a person's action B. how the robot picks up the right object C. how the person controls the robot D. how the robot finds out where to go B What can a wide eyed，talking robot teach us about trust? A lot，according to Northeastern psychology professor David DeSteno，and his colleagues，who are conducting a research to determine how humans decide to trust strangers. The interdisciplinary(跨学科的)research project，funded by the National Science Foundation(NSF)，is being conducted together with Cynthia Breazeal，director of the MIT Media Lab's Personal Robots Group，Robert Frank，an economist，and David Pizarro，a psychologist，both from Cornell. The researchers are examining whether gestures could affect our trustworthiness judgments. “People tend to mimic(模仿)each other's body language， ”said De Steno， “which might help them develop intuitions(直觉)about what other people are feeling.” This project tests their theories by having humans interact with the social robot，Nexi，in an attempt to judge her trustworthiness. Without knowing the participants，Nexi has been programmed to make gestures while speaking with selected participants—gestures that the team thinks could determine whether or not she's considered trustworthy. During the first part of the experiment，Nexi makes small talk with them for 10 minutes，asking and answering questions about topics such as traveling，where they're from and what they like most about living in Boston. “The goal was to create a normal conversation with accompanying movements to see what the mind would intuitively(直觉地)collect about the trustworthiness of another， ”said DeSteno. The participants then play an economic game called “Give Some” ，which asks them to determine how much money Nexi might give them at the expense of her individual profit. Meanwhile，they decide how much，if any，they'll give to Nexi. The rules of the game allow for two distinct outcomes：higher individual profit for one and loss for the other，or relatively smaller and equal profits for both partners. “Trust mightn't be determined by only one gesture，but rather a ‘dance’ that happens between the strangers， which leads them to trust or not trust the other， ” said DeSteno， who will continue testing their theories by seeing if Nexi can be taught to predict the trustworthiness of human partners. 15. How many fields does the research involve? A. Two fields. B. Three fields. C. Four fields. D. Five fields. 16. According to the text, the researchers focused on ________.
A. the writing communication B. the voice communication C. the gesturebased communication D. the online communication 17. According to the text, the first part of the experiment is to ________. A. create a special conversation B. intuitively watch the trustworthiness C. accompany the robot closely D. play an economic game 18. The underlined word “dance” in the last paragraph means ________. A. the gestures from each other B. a kind of entertainment C. a simple gesture D. one person's gestures Ⅲ.完成句子 阅读下列各小题，根据每句后的汉语提示，用句末括号内的英语单词完成句子。 19.He tried enthusiastically to join the army but to his disappointment ended up__________________________because of poor eyesight.(turn) 他满腔热情地想要参军，但令他失望的是最终因为视力不好被拒绝了。 20.__________________________in the annual report, the number of Spanish speakers in the US will be higher than that of English speakers by the year 2090.(state) 正如年度报告里所陈述的，到 2090 年，美国说西班牙语的人数将会超过说英语的。 21.It was desired by the professor__________________________all the participants when there was even a slightest change in the state of the virus. (ring) 一旦病毒状态有任何变化，教授要求他给所有的参与者打电话。 22.__________________________could Holmes settle down and dive into his logical deduction.(leave) 直到他独处时，福尔摩斯才能静下心来投入到他的逻辑推理中。 23.With piles of problems __________________________, his father set off earlier for his office.(attend) 因为有一大堆的问题要处理，他父亲很早就出发去办公室了。 24.If only we__________________________some money when we were young, we would be able to afford a journey around the world after retirement.(set) 要是我们年轻的时候能存些钱就好了，那样的话退休后我们就能支付得起去环游世界的费用了。 25.It is your ambition, rather than encouragement from others,__________________________assist you to succeed in time. (bound) 最终必定会帮助你成功的是你的志向而不是别人的鼓励。 26.It was a pity for him and the literature world__________________________hidden in a napkin, otherwise he would make history. (have) 让他的天分被一张餐巾纸掩盖，对于他和文学界来说都是一件遗憾的事；否则的话他就能创造历史了。 27.He couldn't have been threatened by any danger as he__________________________nurses and doctors at hospital when we were out of the hospital.(accompany) 他不会有任何危险的，因为我们离开医院时，有护士和医生陪着他。 28.Smoking does great harm to your lung as well as your family members, eventually_______________________your quality of life.(affect) 吸烟对你的肺和你的家人造成巨大的伤害，最终会影响你的生活质量。 课时作业(三十二) Ⅰ.1.B 考查动词辨析。句意：鲍勃的同桌太自私，我们不可能指望他帮我们一把。desire sb to do sth 意为“期 盼某人做某事” ，符合句意表达。 2. C 考查形容词词义辨析。 句意： 极地区域是世界关注的焦点所在， 因为冰层融化的速度快得令人担忧。 alarming
“(令某人)忧虑的” ，符合句意表达。amusing 有趣的，好玩的，引人发笑的；misleading 令人误解的；confusing 令人困惑的。 3. C 考查名词词义辨析。句意：工程师们拒绝了雇主结束罢工的提议，其他的工人们也都纷纷罢工声援。 in sympathy 以示赞同/支援；in return 作为报答；opposition 反对， in opposition to 起来反对；readiness 准备(状 态)，待机。 4. C 考查名词词义辨析。句意：你为何就不能帮我个小忙？过去我可是经常帮助你。do sb a favor 意为“帮某 人一个忙” 。 5. C 考查动词词义辨析。语境表达“我会陪同你” ，故选择 accompany“陪同” 。其他选项均不符合题意。 6. A 考查形容词词义辨析。句意：一个明智的人开车三个小时只为一个十分钟面对面的交谈，听起来似乎有点 荒谬，但为了采访贾斯汀?比伯我确实那样做了。absurd 荒谬的；unique 特有的；clumsy 笨拙的；abrupt 突然的。 7. C 考查动词短语辨析。 句意： 在我决定买电脑之前， 你能让我把它好好检验一下吗？test out 意为 “彻底检查” ， 符合句意表达。watch out 注意，小心；work out 算出，产生??结果，锻炼，设计出，制定出；figure out 算出， 了解，弄明白。 8. D 考查动词短语辨析。句意：你能帮我填这份表格吗？我不知如何着手。set about 开始，着手，符合本题题 意。set off 开始(旅行、赛跑等)，出发；set aside 留出，把??放在一旁；set up 成立，建立。因此 D 为正确选项。 9. C 考查形容词辨析。 句意： 我支持你的决定， 但是我得说明， 我不打算受它约束。 be bound to sth 意为 “受?? 的约束” 。 10. B 考查介词短语辨析。in favor of “赞成” 。句意：我们很多年没有见面了，因此我很赞成我们本周末举行 聚会的计划。in place of 代替；in honor of 尊敬；in need of 需要。 Ⅱ.A 本文属于科普读物。文章介绍一种通过人的思维来控制机器人以及实验的一些情况。 11. A 细节理解题。文章介绍的这种机器人能够按照人脑所发出的信息去把需要的东西捡起来并把它放到需要 的位置，因此其突出特点是能够被人的思维控制。 12. C 细节理解题。从第三段的介绍可知，这种机器人只能向前移动，捡起两个物体中的一个，然后把它放到 两个地点中的一个。 13. A 推理判断题。从文章中 Rao 所说的话推断，这种机器人现在还只能接受一些浅层次的指令，因此还处于 发展的初级阶段。 14. B 主旨大意题。第六段主要介绍这种机器人怎样获得信息并把物体捡起来。 B 15. B 细节理解题。第一段提到 David DeSteno 是心理学教授；第二段提到 Cynthia Breazeal 属于机器人实验领 域；而 Robert Frank 是经济学家，David Pizarro 是心理学家。所以研究总共涉及三个领域。 16. C 细节理解题。根据第三段第一句可知，本次研究中科学家所关注的是手势语对我们信任的判断的影响， 而不是其他的交流方式。 17. B 细节理解题。根据第五、六段可知，该试验的第一部分是要在机器人和人之间进行一般的对话，以便直 观地看一看彼此之间的信任问题。 18. A 词义猜测题。根据最后一段，彼此的信任不是由单一手势语所决定的，而是由双方之间的手势语互动而 决定的，就像两个人的舞蹈一样。 Ⅲ.19.being turned down end up doing sth 最终做某事。 20. As is stated as 引导的非限制性定语从句。 21. that he (should) ring up 考查主语从句和虚拟语气。desire“要求” ，从句要用(should) do。 22. Not until he was left alone 题干为倒装句， “直到”要用 not until，在句首引起倒装。 23. to attend to 考查不定式的复合结构。with sth to do 主动表被动。 24. had set aside 虚拟语气，与过去的事实相反，用过去完成时 had done。 25. that is bound to 强调句型，被强调成分为主语，并且是单数(ambition)，谓语动词与其保持一致。 26. to have had his talent/that he should have had his talent 27. was being accompanied by “正被医生护士陪伴” ，故用过去进行时的被动语态。 28. affecting 现在分词表示结果。
copyright ©right 2010-2020。