当前位置:首页 >> 其它课程 >> 2013年高考英语一轮复习课时作业7 Unit 2 The Olympic Games 新人教版必修2

2013年高考英语一轮复习课时作业7 Unit 2 The Olympic Games 新人教版必修2


课时作业(七)

[必修 2

Unit 2

The Olympic Games]

[限时:45 分钟]

Ⅰ.语法填空 They called her “the Black Pearl”,“the Black Gazelle”and “the fastest woman in

the world”.In 1960, Wilma Rudolph became the first American woman 1.________ (win) three gold medals in one Olympics. She was 2.________ extraordinary American athlete. She also did a lot to help young athletes 3.________ (success). Wilma Rudolph was born 4.________a very large, poor, African-American family. She was the 5.________ (twenty) of twenty-two children. She was born too early and only 6.________ (weigh) two kilograms. She had many illnesses 7.________ she was very young, including pneumonia(肺 炎) and scarlet fever(腥红热). She also had polio (小儿麻痹症), 8.________ damaged her left leg. When she was six years old, she began to wear metal leg braces because she could not use 9.________ leg. With her family's attention and care, 10.________(luck), by the time she was nine years old, she no longer needed her leg braces. Ⅱ.阅读理解 A “Our aim is to take our art to the world and make people understand what it is to move,”said David Belle, the founder of parkour(跑酷).

Do you love running? It is a good exercise, yet many people find it boring. But what if making your morning jog a creative one? Like jumping from walls and over gaps, and ground rolls? Just like James Bond in the movie Casino Royale? Bond jumps down from a roof to a windowsill and then runs several blocks over obstacles on the way. It is just because of Bond's wonderful performances that the sport has become popular worldwide. Yes, that's parkour, an extreme street sport with the aim of moving from one point to another as quickly as possible, getting over all the obstacles in the path using only the abilities of the human body. Parkour is considered an extreme sport. As its participants dash around a city, they may jump over fences, run up walls and even move from rooftop to rooftop. Parkour can be just as exciting and charming as it sounds, but its participants see parkour much more than that. Overcoming all the obstacles on the course and in life is part of the philosophy(理念) behind parkour. This is the same as life. You must determine your destination, go straight, jump over all the barriers as if in parkour and never fall back from them in your life to reach the destination successfully. A parkour lover said,“I love parkour because its philosophy has become my life, my way to do everything.” Another philosophy we've learnt from parkour is freedom. It can be done by anyone, at any
用心 爱心 专心 1

time, anywhere in the world. It is a kind of expression of trust in yourself that you earn energy and confidence. 11. Parkour has become popular throughout the world because of ________. A.its founder, David Belle B.the film, Casino Royale C.its risks and tricks D.the varieties of participants 12. The underlined word “obstacles” in Paragraph 2 is closest in meaning to “________”. A.streets B.objects C.barriers D.roofs 13. Which of the following is true of parkour? A.It challenges human abilities. B.It is a good but boring sport. C.It needs special training. D.It is a team sport. 14. As its participants move around a city, ________. A.they can ask for help B.they may choose to escape C.they should run to extremes D.they must learn to survive 15. Which of the following is the philosophy of parkour? A.Sports and extremes. B.Excitement and freedom. C.Dreams and success. D.Determination and freedom. B It's 3 am. Rain pounds on the windows.Tamsen Bell's pager(寻呼机)beeps(嘟嘟响),and she jumps out of bed.Someone is in trouble,and it is up to Bell and the other members of the Marin Search and Rescue Team to help. The team,which is in Marin County northern California,has a motto:“Any time,any place, any weather.”Bell,18,knows first-hand that these are words that the team's 77 volunteers live by.As one of 20 youth members,Bell trains energetically so that she is prepared to help someone who may have fallen off a cliff or become lost in the woods.The Marin Team,founded in 1970, receives up to 50 emergency calls each year. Bell joined the search-and-rescue team when she was 14 years old,the youngest age at which one can join.“I remember the first search I ever went on,”Bell says.“I was so nervous.My mind was in a million different places.”Thanks to her training, Bell now feels more confident.She and her teammates completed the rigorous(严格的)60-hour training program.They learned how to perform the basics:tying knots,reading maps and giving medical aid.Bell practices her skills during the team's frequent training sessions. When Bell was 16 years old,she took a lead role in a search-and-rescue mission that she says changed her life.While hiking,a 60-year-old woman fell 50 feet off a cliff and landed on a mountain ledge(凸出部分).She broke her neck and suffered other injuries.Bell slid(滑行)down a steep(陡峭的)cliff to get to where the injured woman lay,to find out what kinds of injuries she had suffered from the fall.Then,Bell transported her to safety.Bell helped to lift the woman onto a litter,a metal basket for carrying injured people.Her teammates then pulled the litter
用心 爱心 专心 2

up the mountain using ropes.The rescue took more than eight hours,the longest in the history of the team.Afterwards , Bell says she realized that she could keep her cool in stressful situations.The experience inspired her to devote her life to helping others.She remains a search -and-rescue volunteer and plans to study nursing in college.Search-and-rescue missions may be tough work, Bell says, but they're also rewarding.“The best part is the support, the friendship and the common feeling that everyone on the team wants to make people's lives better,”Bell says. 16.Which of the following statements is NOT true according to the passage? A.“Any time,any place,any weather” is what the Marin County rescue team lives by. B.Bell's rescuing a 60-year-old woman who had fallen 50 feet off a cliff took the longest time in the history of the team. C.Bell's rescuing experience made her decide to devote all her life to the rescue work. D.Bell's a search-and-rescue volunteer now. 17.From the passage,we can learn that________. A.the Marin Team was set up when Bell was 14 years old B.Bell receives 50 emergency calls each year C.anyone below the age of 14 is not allowed to join the rescue team D.there are 77 professional rescuers in the team 18.According to the passage,which of the following incidents were the rescuers involved in? a.when a hiker got lost in the woods b.when a mountain climber fell off a cliff c.when a child broke a limb while camping d.when an old man suffered a heart attack e.when a hospital was short of doctors to take care of patients A.a,c,d,e B.a,b,c,d C.a,b,c,e D.b,c,d,e 19.Which of the following statements is true according to the article? A.Bell is still nervous,even after the 60-hour training program. B.Bell joined the search-and-rescue team in 1970 as the youngest member. C.The Marin Team's training includes tying knots,reading maps and giving medical aid. D.Bell single-handedly saved a woman who broke her leg when she was 16. 20.Bell's rescue work experience taught her that ________. A.one should never go to the countryside alone B.nursing is a better job than rescue work C.in an emergency a rescuer needs to remain calm D.the Marin County rescue team needs to recruit more people Ⅲ.读写任务 阅读下面的短文,然后按照要求写一篇 150 词左右的英语短文。 Good hobbies can bring a lot of pleasure to kids and their parents. Hobbies are things that a person likes to do in his spare time. Some kids like swimming or playing sports, while others may like quieter hobbies such as reading, music, cooking, computer games or board games(棋类 游戏). Older kids who can read might enjoy the guitar or the piano, while younger ones might enjoy playing the toy drums and singing along. Good hobbies for kids can be any type of activity that is beneficial for their overall growth and has been proven to help them later in life, including self-confidence and any skills that
用心 爱心 专心 3

they might learn. When choosing hobbies, parents should remember not to push kids too hard. Otherwise they might give up before they really try the hobbies. Also you should give your kids the right to choose hobbies by themselves. Good hobbies are something that will grow with your kids, stretching (使发挥全部本领)and challenging them enough to keep them interested, but do not take them away from their school work. Instead, good hobbies can help to improve their homework. [写作内容] 假定你要给某周报的英语习作栏投稿,请你就 My hobby 这一话题准备你的习作。请认真阅读上面的 资料,然后完成以下的任务。 1.以约 30 个词概括短文内容; 2.以约 120 个词就 My hobby 这个主题发表你的看法,并包括如下要点: (1)简单介绍你的业余爱好; (2)你的业余爱好是怎样发展起来的; (3)你的爱好对你的学习、生活和未来等有什么影响。 [写作要求] 1.在作文中可以使用自己亲身的经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用 原文中的句子; 2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。 [评分标准] 概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯。 答案 课时作业(七) Ⅰ.1.to win 在序数词或由序数词修饰的名词后用不定式作定语。 2.an 在作表语的表示职业身份的单数可数名词 (athlete)前,用不定冠词,表示“一位”; extraordinary 以元音音素开头,用 an。 3.(to)succeed help sb (to) do sth“帮助某人做某事”。 4.into 表示“出生于一个??的家庭”用 be born into a?family。 5.twentieth 由句意或 the 的提示可知用序数词。句意为:她是家里 22 个孩子中的第 20 个。 6.weighed 表示“重??”,weigh 是不及物动词,不用被动语态;指出生时的重量,应当用一般 过去时。 7.when 指她年幼时有很多疾病,用 when 引导时间状语从句。 8.which 引导非限制性定语从句。 9.that 句意:因为她不能用那条左腿,所以六岁时就开始使用金属腿部支架。 10.luckily 副词作状语。 Ⅱ.A 文章向我们介绍了跑酷这项风靡全球的运动。 11. 考查细节理解。 B 由文章第二段的最后三句可以看出, 跑酷之所以风靡世界是因为 Casino Royale 这部电影。 12.C 考查词义猜测。obstacle 意思为“障碍物”。分析各选项的含义如下:street 意为“街道”; object“物体; 对象; 目标”; barrier 意为“栅栏; 障碍物”; roof 意为“房顶”。 由此不难看出与 obstacle 意思最接近的为 barrier。 13.A 考查推理判断。由第二段的 Do you love running? It is a good exercise, yet many people find it boring.判断 B 项错误; 从最后一段的 Another philosophy we've learnt from parkour is freedom. It can be done by anyone, at any time, anywhere in the world.可知 C 项和 D 项错误,所以排除 B、 C、D 三项,故选 A 项。 14.C 考查细节理解。从第三段中的 Parkour is considered an extreme sport. As its participants
用心 爱心 专心 4

dash around a city, they may jump over fences, run up walls and even move from rooftop to rooftop. 可以看出最佳答案为 C 项“他们会跑到极限”。 15.D 考查细节理解。从第三段的 Overcoming all the obstacles on the course and in life is part of the philosophy(理念) behind parkour. This is the same as life. You must determine your destination 和第六段的首句 Another philosophy we've learnt from parkour is freedom.可概括跑酷 的理念精髓为:决心和自由。故选 D 项。 B 本文讲述了 Bell 作为搜救志愿者的经历。 16.C 细节理解题。由最后一段 The experience inspired her to devote her life to helping others.She remains a search-and-rescue volunteer and plans to study nursing in college.可 知 C 是错误的。 17.C 推理判断题。由第三段第一句可推出答案。 18.B e 不属于志愿者搜救的范围,所以排除 A、C、D 三项。 19.C 细节理解题。由第三段倒数第二句 They learned how to perform the basics:tying knots, reading maps and giving medical aid.可知 C 正确。 20.C 推理判断题。A 项与问题无关;B 选项太绝对;D 未谈及。可知 C 正确。 Ⅲ.One possible version: My hobby Good hobbies, which are activities a person likes to do in his spare time, can benefit his growth and amuse him. Meanwhile, good hobbies will be helpful to the study of kids. As for me, what I like most is singing. I began to sing songs when I was very young. I showed great interest in music then, because my uncle often taught me some songs, which were good to listen to and easy to sing. As I grew up, my music teacher found that I had a good voice, so she advised me to study vocal music in the Children's Palace. From then on, I began my vocal music training. I practiced how to produce sounds and how to make my expressions more natural and more pleasing. I won one award after another in several competitions. As time went by, I still take singing as my hobby since I find music is the interest that is missing in the exams. When I am stressful and bored, it is music that helps me live through these tough hours. Enjoying music, I live a happy life.

用心 爱心 专心

5


更多相关文档:

2013年高考英语一轮复习课时作业7 Unit 2 The Olympic Games 新人教版必修2

2013年高考英语一轮复习课时作业7 Unit 2 The Olympic Games 新人教版必修2_其它课程_初中教育_教育专区。课时作业(七) [必修 2 Unit 2 The Olympic Games] ...

2013年高考英语一轮复习课时作业7:Unit 2 The Olympic Games(新人教版必修2陕西专用)

2013年高考英语一轮复习课时作业7:Unit 2 The Olympic Games(新人教版必修2陕西专用) 2013年高考英语一轮复习课时作业(陕西专用)2013年高考英语一轮复习课时作业(...

2013年高考英语一轮复习课时作业7:Unit 2 The Olympic Games(新人教版必修2江西专用)

2013年高考英语一轮复习课时作业7:Unit 2 The Olympic Games(新人教版必修2江西专用) 2013年高考英语一轮复习课时作业2013年高考英语一轮复习课时作业隐藏>> 课时...

2013年高考英语一轮复习课时作业6:Unit 1 Cultural relics(新人教版必修2江西专用)

2013年高考英语一轮复习课时作业6:Unit 1 Cultural relics(新人教版必修2江西专用...2.In order to ___ the financial storm, many families cut their daily e...

2017高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games练习 新人教版必修2

2017高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games练习 新人教版必修2_英语_高中...6.Advertisements 7.up 8.replaced 9.will be repaid 、完形填空 完形填空...

高考英语一轮复习(人教版必修2)

高考英语一轮复习(人教版必修 2) Unit 1 Cultural...装饰,装饰物 7.jewel n.珠宝;宝石→jewellery n....Unit 2 The Olympic Games ●重点单词 1.ancient ...

【江西专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(七):Unit 2 The Olympic Games(新人教必修2) Word版含答案]

【江西专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(七):Unit 2 The Olympic Games(新人教必修2) Word版含答案]_高中教育_教育专区。【江西专用】2014届高考英语一轮...

【江西专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(七):Unit 2 The Olympic Games](新人教必修2)

【江西专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(七):Unit 2 The Olympic Games](新人教必修2)_高中教育_教育专区。【江西专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(七...

2016高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games能力提升 新人教版必修2

2016高考英语一轮复习 Unit 2 The Olympic Games能力提升 新人教版必修2_英语_...The lecture, ___at 7:00 pm laze night, was followed by an observation...

2014年高考英语总复习(必修2)课时作业7:Unit 2 The Olympic Games

2013年秋人教版新目标七年...1/2 相关文档推荐 2013年高考英语一轮复习课.....2014年高考英语总复习(必修2)课时作业7:Unit 2 The Olympic Games 隐藏>> 课时...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com