English around the world
Ⅰ.单项填空 1.The prison sentence he received A.based C.had been based on the number of crimes he had committed. B.was based D.
解析： 考查动词短语搭配。 句意： 一个人所获的刑罚与他所犯罪的数量有关。 be based on 以??为基础。 答案：B 2.Jerry didn't selfintroduction. A.know C.recognize B.acquire D.realize his primary school classmate Mary until he listened to her
解析：know 知道，了解；acquire 获得；recognize 辨认出；realize 意识到，实现。 由句意可知 C 项正确。 答案：C 3. I was surprised by her words，which made me recognize had made. A.what C.how B.that D.which silly mistakes I
解析：考查感叹句的结构。“what＋adj.＋名词＋其他部分”是常见感叹句结构，故 A 项正确。 答案：A 4.He was late not only A.because；for C.for；because of his illness but also B.because of；because D.because of；because of he missed the train.
解析：考查 because 和 because of 的区别。because 是连词，其后应接句子；because of 是介词短语，其后应接名词，v.ing 形式或名词性短语。 答案：B 5.Visitors A.will request C.are requesting not to touch the exhibits. B.request D.are requested
解析：考查 request sb.(not) to do sth.意为：要求某人去(不去)做某事。由于主语和
request 之间构成被动关系，故选 D。 答案：D 6.Most of us know we should cut down on fat，but knowing such things isn't much help when it A.refers to C.focuses on shopping and eating. B.speaks of D.comes to
解析：when it comes to...当涉及到??，当谈到??。 答案：D 7.(2008· 陕西高考 )The moment I got home ， I found I playground. A.had left C.have left B.left D.was leaving my jacket on the
解析： 本题考查动词时态的用法。 found 为一般过去时态， 而 leave 发生在 find 之前， 故 leave 须用过去完成时态。 答案：A 8.(2009· 江苏盐城中学模拟)—The flags of every independent country are colorful pieces of cloth and thread sewn together. —Exactly.A flag often symbolizes the origin beliefs and culture. A.rather than C.more than B.less than D.other than just
解析：考查 than 的相关短语。rather than 而不是；less than 少于；more than 多于， 不仅仅是；other than 除了。由句意可知 C 项正确。 答案：C 9.The old professor told us that every part of the materials should be made use of the station. A.to build C.build B.building D.built
解析：make use of 为固定搭配，意为“利用，使用”，该题中把 make use of 的宾语 提前，不定式在句中充当目的状语。 答案：A 10.My school is more than ten by bike. A.blocks C.streets B.houses D.roads away from my home，so I have to go to school
解析：考查名词词义。句意：学校离我家有十多个街区远，因此我不得不骑自行车 去上学。由句意可知 A 项正确。
答案：A 11.—What do you think of the Chinese language today？ —Quite popular.It A.plays an important role in B.gets along well with C.is based on D.is made use of 解析：考查动词短语。句意：它在和其他国家的交流上起很重要的作用。由句意可 知 A 项正确。 答案：A 12.It is so nice to hear from her. A.What's more C.In other words ，we last met more than thirty years ago. B.That is to say D.Believe it or not communicating with other countries.More and more foreign friends are learning Chinese now.
解析：句意：收到她的来信太好了，信不信由你，我们上次见面还是 30 多年前。 What's more.另外，此外；That is to say.也就是说；In other words.换句话说；Believe it or not.信不信由你。 答案：D 13.He made another wonderful discovery， A.which I think is C.which I think it B.which I think it is D.I think which is very important to science.
解析：句中 I think 是插入语，which 引导非限制性定语从句。 答案：A 14.He commanded that his troops A.attacked C.would be attacked . B.should be attacked D.attack
解析：command“命令”，后接宾语从句用(should)do，选 D。 答案：D 15.Houses in this district are not at all as expensive as expected. cheapest in the suburb area. A.Eventually C.Gradually B.Actually D.Especially they're the
解析：actually 相当于 in fact，事实上，实际上。eventually 终于，最后；gradually 渐渐地，逐渐地；especially 特别地。 答案：B Ⅱ.阅读理解
A English is a language spoken all around the world.There are more than 42 countries where the majority of the people speak English.Most native speakers of English are found in the United Kingdom，the United States of America，Canada，Australia，South Africa，Ireland and New Zealand.In total，for more than 375 million people，English is their mother tongue.An equal number of people learn English as a second language.These people perhaps speak the language of their own country at home with their family， but the language of the government， schools， newspapers and TV is English.This situation is found in countries such as India，Pakistan，Nigeria and the Philippines. However，the number of people who learn English as a foreign language is more than 750 million.Everywhere in the world children go to school to learn English.Most people learn English for five or six years at high school.In China students learn English at school as a foreign language， except for those in Hong Kong， where many people speak English at school as a first or a second language.In only fifty years，English has developed into the language most widely spoken and used in the world.English is the working language of most international organizations，international trade and tourism.Businessmen and tourists often come to China without being able to speak Chinese.Chinese businessmen，taxi drivers and students talk with them using English.English is also the language of global culture，such as popular music and the Internet.You can listen to English songs on the radio or use English to communicate with people around the world through the Internet.With so many people communicating in English every day，it will become more and more important to have a good knowledge of English. 1.In China we are learning English as a A.first language C.foreign language . B.second language D.mother tongue
解析：由第二段“In China students learn English at school as a foreign language...” 可得出答案。 答案：C 2.Most international organizations use A.English C.Chinese B.French D.Japanese as their working language.
解 析 ： 依 据 第 二 段 “English is the working language of most international organizations.”可知选 A。
答案：A 3.Which of the following best expresses the main idea of the passage？ A.There are more than 42 countries where the majority of the people speak English. B.The number of people who learn English as a foreign language is more than 750 million. C.English is the language of global culture，such as popular music and the Internet. D.English is very important and is widely used in the world. 解析：通读全文可知，本文主要介绍英语的使用，所以 D 项最恰当地概括了本文的 大意。 答案：D 4.From the passage we can infer that . A.English will be the only language to be used in the world B.native speakers of English might find it unnecessary for them to learn a foreign language C.the number of the learners of English will become smaller in the future D.with the development of China's economy，English will become more important 解析：这是一个推断题。根据最后一段可以推断出：中国经济发展了，对外交流多 了，就需要更多懂英语的人，所以英语会更加重要。 答案：D B (2010· 北京市西城区高三检测 )WASHINGTON—A chaotic scene unfolded near the U.S.Capitol (美国国会大厦) on Wednesday after police shot and killed an armed man in what authorities described as a rush hour traffic stop that turned deadly. U.S.Capitol Police spokeswoman Sgt.Kim Schneider said the unidentified 35yearold man sped away in a white car after being stopped a few blocks from the Capitol. The man drove the wrong way down a street and crashed into a police car in a heavily guarded area about a block north of the Capitol grounds， striking two officers with his car along the way，she said. Police then opened fire after seeing the man hold up his handgun and refuse to put it down， said Schneider，who described the melee as“very fast moving”.“The officers feltthey were being threatened—they were in fear for their lives，”Schneider said. She did not know if the man ever fired at police.He was taken to a hospital， where he was pronounced dead. The officers who were hit—one of whom was on a motorcycle—had minor injuries， Schneider said. The late afternoon scare occurred as lawmakers were wrapping up a third day of
hearings for Supreme Court nominee Sonia Sotomayor. Police briefly closed up part of the Capitol as a precaution ， but the buildings were reopened about a halfhour
later.Authorities said the shooting was not related to the Capitol. Carol Lanigan，of Toledo，Ohio，described how she saw a white car come flying down the street with two police cars chasing it. She said she heard about four or five shots. “There were so many gunshots being fired， my family got down，”said Robert Drumm of Oklahoma， who was touring the nation's capital with his family. Numerous emergency vehicles converged quickly on the area. Lanigan's husband， Dale Lanigan， described a similar scene，saying that as the car sped past him the driver had one hand on the wheel and it looked like he was reaching for something. 语篇解读：这是一篇新闻报道，讲述了 2009 年 7 月 15 日发生在美国国会大厦附近的一起 枪击案。 5.According to Sgt. Kim Schneider， the man was killed because A.he drove the wrong way down a street B.he was speeding in a heavily guarded area C.he crashed into a police car by accident D.he held his handgun in hand 解析：考查细节理解。根据文章的第二、三段可知，警察杀该男子的原因是“seeing the man hold up his handgun and refuse to put it down”，故选 D。 答案：D 6.What can be learned from the passage？ A.The shooting had something to do with the Capitol. B.Three police officers were hurt in the shooting. C.The gunshot case had nothing to do with the Capitol. D.The Capitol was unprotected when the gunshot happened. 解析：考查细节理解。根据文章第六段的 “Authorities said the shooting was not related to the Capitol”可得出答案。 答案：C 7.Which of the following is closest in meaning to the underlined word“chaotic”？ A.Arranged. C.Accessible. B.Disordered. D.Lifelike. .
解析：考查词义猜测。从文章的叙述看，该词描述枪击案发生后的现场，因此选 B， 事发后现场有很多救护车、被击毙的男子、受伤的警察等，一片混乱。 答案：B 8.Which of the following is the best title of the passage？
A.Armed man was shot near the Capitol by police B.A police accident near the U.S.Capitol C.Defend the U.S.Capitol D.Police chasing the peace breaker 解析：考查主旨大意。文章的第一段即是文章的主题，开门见山地告诉我们在美国 国会大厦附近发生的一起枪击案。因此 A 项正确。 答案：AⅢ.地方题型 ?短文填词(供福建使用) (2010· 上杭一中高三检测)I am very excited to have r I'm glad you have made such great that you can write your email I read your email to my (进步)2. good Chinese.3. (亲戚) and showed them4. ！5. an email from you.1.
the photo you sent to me. How time f Our friendship has lasted for several months. We have got to know Yes， it is c
learned a lot from each other.6.
that your life in your country7. (我的). Thanks again for writing to me.8. from you soon.9.
is quite different from I'm looking forward to Best
(祝福)to you and your family.10. 3.in 4.relatives 5.flies
答案：1.received 2.progress 6.and 7.clear 8.mine ?对话填空(供江西使用) (2010· 抚州一中高三检测)
W： Hi， Tom， I'd like to know your views about smoking. M：I agree that smoking can be (1) h W： (2) L what ？ .So can be many other habits.
M： Having candies， for instance. W： How can you compare (3) b the two habits ？ too much sugar It makes people
M： Nowadays many people die from(4) e overweight. But (5) f
try to forbid sweets
W： Too much sugar is bad！ But only the people who have too much. M： What do you mean？ W： I mean smoking is not only bad for the smoker's (6) that of others.They force us to (7) b the poison they blow into the air. h but also affects
M： Well， what do you suggest ought to be done？ W：I think smoking should be forbidden in all (8) p restaurants and schools. M： In this way， all the teachers will not be(9) a to smoke at work. places like hospitals，
W： That's right . Teachers should set good examples to the students.I even think that whoever wants to be a teacher or a doctor，he should be at least a (10) n 答案：1.harmful 6.health 2.Like 3.between 4.eating 5.few 9.allowed 10.nonsmoker
copyright ©right 2010-2020。