当前位置:首页 >> 英语 >> 【2016走向高考】高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab练习 外研版必修1

【2016走向高考】高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab练习 外研版必修1


【2016 走向高考】高三英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab 练习 外研版必修 1
Ⅰ.语法填空,单句训练 1.(浙江高考改编)When the group discussion is nearing its end, make sure to ________ it with important points. 答案:conclude

考查动词词义辨析。句意:当小组讨论接近尾声时,一定要以重点来结束。 conclude“结束”,符合句意。 2.(辽宁高考改编)What are you doing out of bed, Tom? You're ________ (suppose) to be asleep. 答案:supposed 考查动词短语。句意:汤姆,你不在床上,在干什么?你应该正在睡觉。 be supposed to do sth.表示“应该做某事”,相当于 should do sth.,含有“本应该做某事,但事实 上没做”之意,符合题意。 3.(2014· 潍坊模拟改编)The College Entrance Examination is around the corner, but we should keep a ________ between study and relaxation. 答案:balance 考查名词。句意:高考即将来临,但是我们应该在学习和放松之间保持平 衡。balance 平衡,符合句意。 4.(2014· 青岛二中高三阶段检测改编)I am really a bit worried because I have no idea what my parents' ________(react) will be to my poor examination result. 答案:reaction 考查名词用法。句意:我真的有点担心,因为我不知道父母对我考得这么 差会是什么反应。reaction“反应”,符合句意。 5.(2014· 佳木斯高三模拟改编)Your daughter add ________ the enjoyment of our visit. 答案:to 考查 add 短语。句意:你女儿给我们拜访增添了快乐。add to “增加,增添”。结 合句意,to 正确。 6.There have been several new events ________(add) to the 2016 Rio de Janeiro Olympic Games. 答案:added 考查非谓语动词。句意:已经有好几个新的比赛项目被增加到 2016 年里约热 内卢奥运会上。events 与 add 之间为被动关系,故用过去分词形式。 7.—Can you keep an eye on my bag? I need to go to the washing closet. —Go ________. It'll be safe with me. 答案:ahead go ahead 意为“开始;进行;干吧”;句意:“去吧。有我你就放心吧。” 8.—Oh, John, why haven't you handed in your essay? —Sorry, sir. I know I was supposed ________(hand) it in yesterday, but I forgot. 答案:to have handed be supposed to do sth.意为“应该做某事”;be supposed to have done sth. 意为“本应该做某事(但是没做)”。 9. (2014· 洛阳模拟改编)In fact ________ is a hard job for the police to keep order in an important football match. 答案:it it 作形式主语。 10.—Are you still smoking, Mr Wang? —No, but I________(use) to. 答案:used 根据转折连词 but 判断应用 used to do sth.结构,表示“(过去)常常做某事”,此 处承接上文省略不定式 to smoke,保留了不定式的标志词 to。 Ⅱ.语法填空,篇章训练 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。
1

Jim:Hello,Ted. How was the marketing meeting? Ted:Hi, Jim. It couldn't be __1__(bad). I put forward some great ideas, but none of them __2__(accept). Jim:I'm surprised to hear that. I thought you had some very good suggestions. What happened at __3__meeting? Ted:One or two people didn't take to my ideas very well. That was to be expected. The worst thing was __4__ the people who said the ideas were good before the meeting didn't support me. Jim:I suggest __5__(revise) the suggestions to take into account any __6__(object). Ted:That's good advice, but I'm not confident that even revised proposals(方案) will be favored. Jim:May I make a suggestion? Ted:Sure. I'm open __7__ any reasonable suggestions. Jim: Is there a chance you could contact the client(客户) __8__(secret) and see what they think? If they like your ideas, perhaps they could put __9__forward as their own proposals. You won't get credit __10__ideas, but the client will know they were yours. Ted:I'm not sure that's a good idea. Jim:Go on. Take a chance. You could just hint at (暗示) your idea. The client should be smart enough to take a hint. 1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______ 答案: 1.worse 2.were accepted 3.the 4.that 5.revising 6.objections 7.to 8.secretly 9.them 10.for Ⅲ.阅读理解 A Children start out as natural scientists, eager to look into the world around them. Helping them enjoy science can be easy; there's no need for a lot of scientific terms or expensive lab equipment. You only have to share your children's curiosity (好奇). Firstly, listen to their questions. I once visited a classroom of sevenyearolds to talk about science as a job. The children asked me “textbook questions” about schooling, salary (薪水) and whether I liked my job. When I finished answering, we sat facing one another in silence. Finally I said, “Now that we're finished with your lists,_do you have questions of your own about science?” After a long pause, a boy raised his hand,“Have you ever seen a grasshopper (蚱蜢)eat? When I try eating leaves like that,I get a stomachache. Why?” This began a set of questions that lasted nearly two hours. Secondly,give them time to think. Studies over the past 30 years have shown that,after asking a question, adults typically wait only one second or less for an answer, no time for a child to think. When adults increase their “wait time” to three seconds or more, children give more logical (符合 逻辑的), complete and creative answers. Thirdly, watch your language. Once you have a child involved in a science discussion,don't jump in with “That's right” or “Very good”. These words work well when it comes to encouraging good behaviour (行为). But in talking about science,quick praise can signal that discussion is over. Instead, keep things going by saying “That's interesting” or “I'd never thought of it that way before”,or coming up with more questions or ideas. Never push a child to “think”. It doesn't make sense. Children are always thinking, without your telling them to. What's more,this can turn a conversation into a performance. The child will try to
2

find the answer you want, in as few words as possible, so that he will be a smaller target(目标)for your disagreement. Lastly, show, don't tell. Reallife impressions of nature are far more impressive than any lesson children can learn from a book or a television program. Let children look at their fingertips through a magnifying glass(放大镜), and they'll understand why you want them to wash before dinner. Rather than saying that water evaporates(蒸发), set a pot of water to boil and let them watch the water level drop. 1.According to the passage, children are natural scientists, and to raise their interest, the most important thing for adults to do is ________. A.to let them see the world around B.to share the children's curiosity C.to explain difficult phrases about science D.to supply the children with lab equipment 答案:B 根据文章第一段第三句中的“share your children's curiosity”可推知答案为 B 项。 2.In the last sentence of the first paragraph, the word “lists” could best be replaced by ________. A.any questions B.any problems C.questions from textbooks D.any number of questions 答案:C 根据文章第一段第六句“The children asked me ?textbook question?...”可推知答案 为 C 项。 3.According to the passage, children can answer questions in a more logical, complete and creative way if adults ________. A.ask them to answer quickly B.wait for one or two seconds after a question C.tell them to answer the next day D.wait at least for three seconds after a question 答案:D 根据文章第四段最后一句“When adults increase their ?wait time? to three seconds or more, children give more logical (符合逻辑的), complete and creative answers.”可推知答案为 D 项。 4. In which of the following paragraph (s)does the author tell us what to say to encourage children in a science discussion? A.The second and third. B.The fourth and fifth. C.The fifth and sixth. D.The seventh. 答案:C 根据问题的内容可在文章的第五、六段找到答案。 B (2015· 湖北重点中学联考) 400yearold plants from the Little Ice Age were brought back to life, which could help us understand how the Earth will deal with climate change. Moss (藓类植物) found buried beneath the Teardrop Glacier (冰川) on Ellesmere Island in Canada has been brought back to life. Findings suggest that these plants could help repopulate regions exposed by melting ice caps. Plants that were buried beneath thick ice in Canada more
3

than 400 years ago and were thought to have frozen to death have been brought back to life by Canadian scientists. Samples of the moss plant, covered by the glacier during the Little Ice Age of 1550 to 1850, were replanted in a lab at the University of Alberta and grew new stems (茎). Researchers now think these findings can give indication as to how regions can recover as the ice covering them melts. Biologist Dr. Catherine La Farge and her team at the University of Alberta were exploring the region around the Teardrop Glacier on Ellesmere Island. Ice on Ellesmere Island region has been melting at around four meters each year for the past nine years. This means that many areas of land that were previously covered by ice have since been exposed. Many ecosystems that were thought to have been destroyed during the Little Ice Age between 1550 and 1850 can now be studied, including many species that have never been studied before. While examining an exposed area of land, La Farge and her team discovered a small area of moss called Aulacomnium turgidum. It is a type of bryophyte (苔藓类植物) plant that mainly grows across Canada, the U.S. and the highlands of the U.K. Dr. La Farge noticed that the moss had small patches of green stems, suggesting it is either growing again or can be encouraged to repopulate. Dr. La Farge told the BBC, “When we looked at the samples in detail and brought them to the lab, I could see some of the stems actually had new growth of green branches, suggesting that these plants were growing again, and that blew_my_mind. When we think of thick areas of ice covering the landscape, we've always thought that plants have to come from refugia (濒绝生物保护区), never considering that land plants come from underneath a glacier. It's a whole world of what's coming out from underneath the glacier that really needs to be studied. The ice is disappearing pretty fast. We really have not examined all the biological systems that exist in the world; we don't know it all.” Dr. La Farge took samples of the moss and, using carbondating techniques, discovered that the plants date back to the Little Ice Age. Dr. La Farge's team took the samples, planted them in dishes full of nutrientrich potting soil and fed them with water. The samples were from four separate species including Aulacomnium turgidum, Distichium capillaceum, Encalypta procera and Syntrichia ruralis. The moss plants found by Dr. La Farge are types of bryophytes. Bryophytes can survive long winters and regrow when the weather gets warmer. However, Dr. La Farge was surprised that the plants buried under ice have survived into the 21st century. Her findings appear in Proceedings (论文集) of the National Academy of Sciences. 语篇解读: 本文是一篇说明文。 文章介绍了生物学家凯瑟琳· 拉· 法奇博士和她的团队发现 400 年前冰封在冰川里的苔藓类植物, 带回实验室后放置在营养丰富的土壤中, 浇水之后这些植 物又再次生长。 5.Dr. La Farge's research is of great importance to ________. A.knowing what the plants during the Little Ice Age were like B.understanding how ecosystems recover from glaciers C.regrowing many species that have been destroyed before D.figuring out the effects of melting ice caps on moss 答案: B 推理判断题。根据第二段第二句 “Findings suggest that these plants could help repopulate regions exposed by melting ice caps.”可知研究表明这些植物有望重新覆盖冰盖融 化地区。由此推断该研究有利于当地的生态系统从冰川中恢复过来。故选 B 项。 6.The underlined part “blew my mind” in Paragraph 6 means ________.
4

A.surprised me B.greatly frightened me C.put my doubt out of my mind D.was exactly what I had in my mind 答案:A 词义猜测题。画线短语所在的句子意为“……我可以看到一些茎上新长出了绿色 的分支,这表明这些植物正在再次生长,这出乎我的意料。”因此画线部分意为“出乎意料”, 只有 A 项符合。 7.According to the passage, Aulacomnium turgidum ________. A.lives better in small groups B.is very active in hot weather C.is strong enough to survive coldness D.is chosen from Canadian refugia 答案:C 细节理解题。根据倒数第二段最后一句中“Bryophytes can survive long winters and regrow when the weather gets warmer.”可知苔藓植物可以在漫长的冬季存活并在天气变暖时 再生。因为 Aulacomnium turgidum 是苔藓类植物中的一种,因此也可在严寒中存活。故选 C 项。 8.Which of the following would best summarize the passage? A.Bryophyte ecology is greatly affected by climate change. B.400yearold moss's survival is a mystery to solve. C.Moss in ancient times was discovered in Canada. D.400yearold plants were brought back to life. 答案:D 主旨大意题。根据文章内容可知冰封 400 年的植物也可以在合适的温度中再次复 活。故选 D 项。 Ⅳ.七选五 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两处为多余选项。 Recently some American scientists have given a useful piece of advice to people in industrialized nations.They say people should eat more of the same kind of food eaten by humans living more than 10,000 years ago.1.________ The scientists say that the human life has changed greatly.Our bodies have not been able to deal with these changes in lifestyle and this had led to new kinds of sicknesses.2.________ So they are called “diseases of civilization”.Many cancers and diseases of the blood system are examples of such diseases. Scientists noted that people in both the Old Stone Age and the New Stone Age enjoyed very little alcohol or tobacco, probably none.3.________ However, a change in food is one of the main differences between life in ancient times and that of today. Stone Age people hunted wild animals for their meat, which had much less fat than domestic ones.They ate a lot of fresh wild vegetables and fruits.They did not have milk or any other dairy products, and they made very little use of grains. 4.________ We eat six times more salt than our ancestors.We eat more sugar.We eat twice as much fat but only one third as much protein and much less vitamin C. 5.________ But scientists say that we would be much healthier if we eat much the same way the ancient people did, cutting the amount of fatty, salty and sweet food. A.Stone Age people lived a simple life. B.But today, we enjoy eating a lot of these.
5

C.In that case, they would live much healthier. D.Ancient people also got lots of physical exercise. E.These new sicknesses were not known in ancient times. F.People today probably don't want to live like our ancestors. G.Modern people used to suffer from “diseases of civilization”. 答案:CEDBF

6


更多相关文档:

【2016走向高考】高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab练习 外研版必修1

【2016走向高考】高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab练习 外研版必修1_英语_高中教育_教育专区。【2016 走向高考】高三英语一轮复习 Module 5 A ...

【2016走向高考】高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab 巩固 外研版必修1

【2016走向高考】高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab 巩固 外研版必修1_英语_高中教育_教育专区。【2016 走向高考】高三英语一轮复习 Module 5 A ...

2016届高考英语一轮复习 Module5 a lesson in a lab词组练习 外研版必修1

2016高考英语一轮复习 Module5 a lesson in a lab词组练习 外研版必修1_英语_高中教育_教育专区。Module5 a lesson in a lab 词组练习 I.单词 1.n. ...

【走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab练习 外研版必修1

走向高考】2017版高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab练习 外研版必修1_英语_高中教育_教育专区。Module 5 Ⅰ.阅读理解 A (2015·课标Ⅱ,C) ...

2015届高考英语一轮复习 Module5 A Lesson in a Lab同步作业 外研版必修1

2015届高考英语一轮复习 Module5 A Lesson in a Lab同步作业 外研版必修1_英语_高中教育_教育专区。Module 5 A Lesson in a Lab Ⅰ.单项填空 1.(2012·...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab 外研版必修1

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab 外研版必修1_英语_高中教育_教育专区。Module 5 I. 单项填空 A Lesson in a Lab 1.What ...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab素材 外研版必修1

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 5 A Lesson in a Lab素材 外研版必修1_英语_高中教育_教育专区。Module 5 A Lesson in a Lab 话题词汇 1.chairman...

【外研版】高考英语一轮复习教学案:必修1 module 5

外研版】高考英语一轮复习教学案:必修1 module 5_高三英语_英语_高中教育_...Module 5 A Lesson in a Lab 1.___ n. 混合物→___ vt.& vi.(使)混合...

高中英语《MODULE5 A Lesson in a Lab》模块综合检测题(1) 外研版必修1

高中英语MODULE5 A Lesson in a Lab》模块综合检测题(1) 外研版必修1_英语_高中教育_教育专区。MODULE 5 A Lesson in a Lab 模块综合检测 1. —Do you...

2014届高三英语一轮单元复习训练:Module 5 A Lesson in a Lab外研版必修1

2014届高三英语一轮单元复习训练:Module 5 A Lesson in a Lab外研版必修1_英语_高中教育_教育专区。2014届高三英语一轮单元复习训练:Module 5大家...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com