当前位置:首页 >> 英语 >> 云南省个旧一中2013-2014学年高二上学期期末考试英语试题

云南省个旧一中2013-2014学年高二上学期期末考试英语试题


云南省个旧一中 2013-2014 学年高二上学期期末考试 英语试题
考生注意:本试题分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上答案转涂到 答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三

个选项中选出最佳选 项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅 读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. What does the woman think will happen? A. The lock on the door will break. B. Someone will enter the back door while the man is sleeping. C. The man will not be able to come back. 2. Why does the man go to the shop? A. To exchange his radio. B.To test his radio. C.To buy a radio. 3. What time is it now? A.9:10. B.9:30. C.9:50. 4. What does the woman mean? A. She doesn’t want to waste her film. B. She already took a picture of the waterfall. C. She doesn’t have any more film. 5. What does the woman suggest the man do? A. Buy a new car. B. Find another repair shop. C. Have his car repaired completely. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳选项并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题, 每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6. Where is the man going? A. To a friend’s house. B. To the market. C. To a farm. 7. What vegetables is the man going to buy? A. Beans. B. Potatoes. C. Tomatoes. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8. How old is Alden? A. 26. B. 16. C. 10. 9. What does the woman’s mother do? A. She is a teacher. B. She is a housewife. C. She is a lawyer. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. What are the speakers talking about ?
第 1页 共 12 页

A. Marriage in the USA. B. Bringing up children. C. No-child family. 11. Why did married couples decide not to have any children according to the woman ? A. The pressures of modern work and life are heavy. B. They don’t like children. C. Many men become parents after long preparation. 12. What can we learn from the conversation ? A. People in American want to have more children than before. B. Few old people agree to have no children . C. Many men become parents after long preparation. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13. What is the man’s problem? A. He has some friends in his room. B. He can’t walk in the rain. C. He is looking for a place to study. 14. Why can’t the man use the classroom? A. A club is having a meeting there. B. It is closed for repairs. C. It is not quiet there. 15. Where will the man probably go? A. To the woman’s house. B. To the city library. C. To the reading room. 16. What do we know about the school reading room? A. It will hold a club meeting this weekend. B. It is opened this weekend. C. It is closed for repairs. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. What will the students graduating from West Point become ? A. Police officers. B. Army officers. C. Government officials. 18. Who pays the educational cost for the American students at West Point ? A. The state government. B. The students’ parents. C. The US government. 19. How many foreign students are studying at West Point at the moment ? A. 67. B. 3,000. C. 3,067. 20. What can we learn about West Point ? A. It is very hard for students to finish their education there B. Its yearly educational cost for each American student is up to $50,000 C. Some Chinese students are learning there this year 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 l 分,满分 l5 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21.---Did you enjoy yourself in Hefei this summer? ---________ It was too hot. A. Yes, why not? B. Not really. C. All right! D. No, I am fine.
第 2页 共 12 页

22. The band was very successful in the seventies, most of _____ members were in their twenties. A. its B. whose C. whom D. which 23. The three teams _____ different ways to solve the problem and they all succeeded at last. A. adopted B. admired C. adapted D. addicted 24. ---Can you tell me Sam’s telephone number? ---_________. Who is Sam? The newcomer? A. I think so B. That’s OK C. I’d rather not D. I’m afraid not 25. ---Have you finished your composition already, Jack? ---Yes, I ____ it within half an hour. A. have finished B. finish C. finished D. had finished 26.____ the flight to New York will be delayed is _____ I’m especially worried about. A. When; what B. Whether; that C. When; that D. Whether; what 27._____ his research paper, Professor Reagan experienced various hardships and loneliness for nearly half a year. A. Accomplishing B. To accomplish C. Accomplished D. Having accomplished 28. We are still at the airport. If it weren’t for the delayed flight, we _______ the concert right now. A. can be enjoying B. must have enjoyed C. would be enjoying D. should have enjoyed 29.---We haven’t seen each other for ages. ---No, I don’t remember how many years ago _______ I last saw you. A. it was that B. was it that C. it was when D. was it when 30. More and more high-rise buildings have been built in big cities ______ space. A. in search of B. in place of C. for lack of D. for fear of 31. ______ chemistry is a branch of chemistry. A. Applying B. Apply C. Applied D. To apply 32. The president promised to keep all the board members _____ of how the negotiations were going on. A. inform B. informing C. be informed D. informed 33. --- Did you remember to give Mary the money you owed her? --- Yes. I gave it to her _____ I saw her. A. while B. the instant C. suddenly D. once 34. The ―Chinese Dream‖ is _______ dream to improve people’s well-being and ____ dream of harmony, peace and development. A. the; a B. a; a C. a; the D. the; the 35. Thank you, but I’ll have to _______ your offer. A. turn away B. turn down C. turn back D. turn off 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 l.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最 佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 It was a stormy Saturday afternoon when my mother took my five-year-old brother, Christopher, and me to a new toy store.
第 3页 共 12 页

―Christina! I’m going to find the Lego section!‖ Christopher ran off excitedly. I was studying a Barbie when I suddenly heard 36 from the storm outside. I jumped 37 the noise, dropping the toy to the floor. Thunder continued to shake the sky. Oh no! Where’s Christopher? I 38 up and down the aisles(通道), 39 filling my small chest and making it difficult to 40 . I continued to run, calling Christopher’s name. I 41 to know he was all right. I found Christopher in the Lego aisle. He was standing alone, perfectly 42 , holding tightly to a toy ship. I threw my arms around him and hugged him 43 he couldn’t breathe. Years later, on a Tuesday morning, when I was driving to work, the radio 44 my ears with horrible news: A plane had crashed into the Pentagon(五角大楼). My first 45 was of Christopher. He had joined the Air Force and was in Washington. I was overcome with the need to make 46 he was all right. I 47 over to the nearest pay phone and dialed my grandmother’s number. Christopher would call her to let the family know what was happening. I felt the 48 panic steal my breath as I waited for a connection. Finally, I heard my grandmother’s voice. ―He’s Okay. He called and told us he was fine.‖ As I hung up the phone, I began to cry from 49 . It was silly of me to 50 about Christopher. I blamed myself. He was an adult and could take care of himself. 51 I realized at that moment that there is still a 52 of my heart that will always run to try to 53 him, no matter how big he might be or where he is. That same piece will 54 remember the five-year-old boy standing in the toy store with the toy ship held to his chest, saying, ―I 55 if I just waited here, Christina, you would find me.‖ 36. A. voice B. sound C. thunder D. rain 37. A. for B. by C. of D. at 38. A. looked B. ran C. found D. called 39. A. sadness B. panic C. anger D. pain 40. A. speak B. beat C. breathe D. think 41. A. needed B. seemed C. happened D. used 42. A. healthy B. still C. upset D. alarmed 43. A. until B. when C. before D. since 44. A. provided B. connected C. covered D. filled 45. A. person B. plan C. thought D. telephone 46. A. over B. up C. certain D. sense 47. A. pulled B. took C. got D. handed 48. A. regular B. secret C. complex D. familiar 49. A. shock B. relief C. disappointment D. concern 50. A. talk B. think C. worry D. complain 51. A. So B. Though C. As D. But 52. A. piece B. part C. corner D. point 53. A. help B. love C. advise D. protect 54. A. seldom B. hardly C. always D. even 55. A. wondered B. doubted C. hoped D. knew 第三部分 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分。满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将
第 4页 共 12 页

该项涂黑。 A World Health Day is celebrated on 7 April to mark the anniversary of the founding of WHO in 1948. Each year a theme is selected for World Health Day that highlights a priority area of public health concern in the world. The theme for 2013 is high blood pressure. High blood pressure increases the risk of heart attacks, strokes(中风). If left uncontrolled, high blood pressure can also cause blindness, irregularities of the heartbeat and heart failure. The risk of developing these complications is higher in the presence of other risk factors such as diabetes(糖尿病). One in three adults worldwide has high blood pressure and this increases with age, from 1 in 10 people in their 20s and 30s to 5 in 10 people in their 50s. High blood pressure is most common in some low-income countries in Africa, with over 40% of adults in many African countries thought to be affected. However, high blood pressure is both preventable and treatable. In some developed countries, prevention and treatment of it has brought about a reduction in deaths from heart disease. The risk of developing high blood pressure can be reduced by: reducing salt intake; eating a balanced diet; avoiding harmful use of alcohol; taking regular physical activity; keeping a healthy body weight; and avoiding tobacco use. The final and most important goal of World Health Day 2013 is to reduce heart attacks and strokes, which includes as follows: 1.to raise awareness of the causes and consequences of high blood pressure; 2.to provide information on how to prevent high blood pressure 3.to encourage adults to check their blood pressure and to follow the advice of health-care professionals. 56.High blood pressure can cause medical problems like_____. A. heart diseases, strokes and blindness. B. strokes, heart failure and diabetes. C. heart attacks, blindness and diabetes. D. heart troubles, strokes and cancers. 57.Who are most likely to be affected by high blood pressure? A. Those who are in their 20s. B. Those who are in their 30s. C. Those who are in their 40s. D. Those who are in their 50s. 58.Which of the following can NOT reduce the risk of developing high blood pressure? A. Less salt intake. B. Putting on weight. C. Regular exercise. D. No smoking. 59.The text is mainly about______. A. the theme for World Health Day 2013. B. the causes of high blood pressure. C. the treatment of heart attacks and strokes. D. how to reduce the risk of high blood pressure. B Scholarship Application Tips in 2014 for college students · Before you apply 1. Work hard to get good grades. Don’t sweat about one bad grade, but always strive(力求)to do your best. 2. Get involved, and stay involved, in extracurricular(课外的)activities. Sports, clubs, drama,
第 5页 共 12 页

bands and orchestras - these often count toward a student’s overall scholarship application evaluation. The same goes for paid (or unpaid) work experience. 3. Begin your scholarship research early-by your sophomore(大学二年级)or junior year of high school, if possible. Make special note of application deadlines, as they can vary from late summer to late spring. 4. Apply for as many scholarships as you are eligible( 符 合 条 件 的 )for - several smaller scholarships can add up to a lot of money. · During the application process 1. Read the supplementary materials that come with scholarship application forms to better understand the program’s focus (community service, subject interest). Try to answer the questions with the focus area in mind. 2. Answer questions as they are asked. Don’t go off the topic. 3. If there is a financial component to the application, make sure you get accurate and complete information from all appropriate sources to ensure your eligibility. 4. Take your time. Write down everything you can think of for each question, then set the application aside for a day so you can look everything over again before you send it off. 5. Don’t wait until the last minute to complete your application, especially if you are applying online. Computer systems can get clogged(阻塞的)with the large volume of applicants hoping to submit their qualifications during the last few days and hours before a deadline. 6. If a third party has to complete part of your application, such as providing a letter of recommendation, make sure you ask them early on and remind them as often as necessary to ensure they provide you with the necessary materials. 7. Last but not least, review your application with your parents to make sure you haven’t left out any important details. Good luck to the students applying for the 2014 scholarship programs! 60. Before you apply for a scholarship, it’s best to . A.pay more attention to grades than to extracurricular activities. B.focus on only one scholarship application. C.get as much work experience as possible. D.begin your preparation as early as possible. 61. When answering questions on the application form, you should . A.focus on the subject you are interested in. B.answer to the point. C.list your advantages. D.prove your abilities. 62. The author suggests that applicants should . A.submit the application in the few days. B.double-check their application with their parents. C.complete and submit the application in one day. D.avoid submitting the application online. C Father Maurice Chase used a special way to celebrate his 90th birthday. The Catholic priest took $ 15,000 in cash to Los Angeles’ gutter and gave it away. Twenty wheelchair–bound people
第 6页 共 12 页

received $100 bills, while the rest received $1to $ 3 each. ―I come out here to tell them that God loves them and I love them and that someone is concerned about them,‖ Chase said. Chase has given away cash and blessings every Sunday at the same corner for 24 years. Several hundred people wait for him every week. He makes a point of coming on Thanksgiving and Christmas, too, but this is the first year he spent his birthday in the downtown neighborhood where people live mainly in shelters and on dirty sidewalks. ―It’s the place that makes me the happiest.I just love it,‖ said Chase. ―I look forward to coming here.‖ The money comes from donations he receives from rich and famous people he met during his work as assistant to the president of Loyola Marymount University. The crowd broke into choruses of ―Happy Birthday‖ several times. Some people presented him birthday cards, to his delight. Travis Kemp, a 51–year–old disabled man with long black hair, was one of the lucky 20 to receive $ 100. He said he had no special plans for spending the money. ―He has a lot of respect from me,‖ Kemp said. ―I know I couldn’t do it.‖ 63. Which of the following makes Chase feel the happiest? A. Celebrating his birthday with his neighbours. B. Working in Loyola Marymount University. C. Celebrating Christmas with the people he has helped. D. Going to Los Angeles’ gutter to help people there. 64. What’s the source of the money Chase used to help people? A. All his savings. B. His earnings as a Catholic pries. C. Donations from the wealthy and celebrities. D. Donations from Loyola Marymount University. 65. Travis Kemp is mentioned in the text to show _______. A. he was the luckiest person on that day. B. the disabled need to be taken care of. C. Chase is greatly appreciated by the needy. D. even old people came to celebrate Chase’s birthday. 66. Which statement is CORRECT according to the passage? A. Every recipient could get $100 in cash from Father Maurice Chase. B. Father Maurice Chase gave the cash away not only on his birthday but also on other occasions. C. Although Father Maurice Chase gave the cash away on his birthday, he didn’t receive anything in return. D. Father Maurice Chase earned a lot of money as assistant to the president of Loyola Marymount University. D An entire industry has been built upon the assumption that image is everything, but when it comes to it, an appealing image is not enough. If there is no substance(事实)behind the image,
第 7页 共 12 页

the product, service or person will fail eventually. First of all, one should consider how important image is in the selling of products and services. Advertising agencies have raised the art of creating an image to a state of near perfection. Public concept of that product or service is certainly managed by the images created by the advertising agencies. But if the product or service does not live up to the image that was created, the customer will be very dissatisfied and possibly ask for their money back. For example, the Arthur Andersen accounting firm had spent decades building up an image of trustworthiness. But the recent scandal(丑闻)showed that behind that image, it cheated in business practices. Despite the previous positive image, the firm is being accused of criminal actions and it will probably not survive as a business unit. Although the image had been nearly perfect, the reality, behind the image has led to the downfall of the word-famous accounting firm. Similarly, personal advisers can build up a public image for politicians and movie stars. Putting out positive news releases, making sure that only the best photographs are published, and ensuring that the person is seen in all the right places can build up a very positive image in the view of the general commons. But once again, history is filled with examples of both politicians and movie stars that fell from grace like the story of the Hollywood actor giving in to the pressures of fame and fortune. With people, just as with products and services, image is certainly important, but without positive substance behind the image, failure is close. To summarize, it is clear that an appealing image is extremely important to success, whether that image is related to selling a product or service or to the ―selling‖ of a person. But image is only half of the equation(等式). What lies behind that image is every bit as important as the image itself—the person or product must deliver truth on that image or there is little chance for long-term success. 67. The down fall of the Arthur Andersen accounting firm is due to ________. A. its previous images. B. its dishonesty in business. C. its bad management. D. its poor service. 68. Why did some famous people fall from grace? A. They failed to live up to their images. B. Their images were not well built up. C. They felt much pressure from the public. D. They paid little attention to fame and fortune. 69. The structure of the passage is _________. A: Argument P: Point C: Conclusion

70. The author tries to argue that ________. A. image creates everything. B. image is the key to success. C. truth is unlikely ever to be equaled. D. truth and image are equally important. 第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)
第 8页 共 12 页

阅读下列短文,根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两 项为多余选项。 Everyone knows that the Frenchmen are romantic, the Italians are fashionable and the Germans are serious. Are these just stereotypes or is there really such a thing as national character? And if there is, can it affect how a nation succeed or fail? At least one group of people is certain that it can. A recent survey of the top 500 entrepreneurs (企业家) in the UK found that 70% felt that their efforts were not appreciated by the British public. Britain is hostile (敌意的) to success, they said. It has a culture of jealousy(嫉妒). 71 Jealousy is sometimes known as the ―green – eyed monster‖ and the UK is its home. Scientists at Warwich University in the UK recently tested this idea. They gathered a group of people together and gave each an imaginary amount of money. 72 Those given a little were given the chance to destroy the large amount of money given to others – but at the cost of losing their own. Two thirds of the people tested agreed to do this. 73 . But there is also opposite evidence. The Organization for Economic Cooperation and Development recently reported that the UK is now the world’s fourth largest economy. That is not bad for people who are supposed to hate success. People in the UK also work longer hours than anyone else in Europe. So the British people are not lazy, either. ―It is not really success that the British dislike,‖ says Carey Cooper, a professor of management at the University of Manchester Institute of Science and Technology. ―It’s people using their success in a way that seems proud or unfair or which separates them from their roots.‖ 74 They set out to do things in their way. They work long hours. By their own efforts they become millionaires. 75 . It hardly seems worth following their example. If they were more friendly, people would like them more. And more people want to be like them. A. This seems to prove that the entrepreneurs were right to complain. B. The one who owns most money in the end is the winner. C. As a result, the survey said, entrepreneurs were ―unloved, unwanted and misunderstood.‖ D. It is not true that British people are born jealous of others` success. E. Some were given a little, others a great deal. F. But instead of being happy they complain that nobody loves them. G. Perhaps it is the entrepreneurs who are the problem. 第 II 卷 注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。 文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修 改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(^) ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线〔\〕划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计 分。 Once I found that the classmate sitting next me was crying. I asked her why she felt so sadly. She
第 9页 共 12 页

told me she was frustrating by her failure of passing the midterm maths exam. She said that she had stayed up all night prepared for the exam the night before. I told her that she mustn’t have studied all the time that night. Instead, if she had made the use of time properly, she would have passed the exam. I advised her to remember that she had experienced and let it be a lesson to him. My words really touched her and she finally smiled and dried her tear. Now she was one of the most efficient students in my class. 第二节 书面表达(25 分) 假定你是李华。你的笔友 Peter 要到你所在城市的一所大学学习中文,他来信询问这个城市 的有关情况。请写一封回信,要点如下: 表示欢迎; 介绍城市情况(气候、交通、饮食等) 愿意帮助,鼓励进步。

第 10 页

共 12 页

个旧一中 2013—2014 学年秋季学期期末考试 高二英语答案

完形填空 36. C 37. D 41. A 42. B 46. C 47. A 51. D 52. A 阅读理解 56—59 ADBA

38. B 43. A 48. D 53. D

39. B 44. D 49. B 54. C

40. C 45. C 50. C 55. D

60—62 DBB

63—66 DCCB

67—70 BAAD

7 选 5:71—75 CEAGF

V. 书面表达: Dear Peter, I’m very glad to know you will come to study here. Welcome to our city! Here is something you want to know. The city is famous for its mild weather, neither too hot nor too cold. The average temperature is about 20℃ . The transportation is very convenient. We are lucky to have varieties of choices such as taking a bus or a taxi, riding a bicycle or taking the underground railway. As for the food, I dare say it is international, varying from local snacks to the tastes all over the world. I’m sure this city won’t let you disappointed and you will definitely lead a happy life here. If you
第 11 页 共 12 页

have any other questions, don’t hesitate to contact me. Yours, Li Hua

第 12 页

共 12 页


更多相关文档:

云南省个旧一中2013-2014学年高二上学期期末考试英语试题

云南省个旧一中2013-2014学年高二上学期期末考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。云南省个旧一中 2013-2014 学年高二上学期期末考试 英语试题考生注意:本试题分第...

云南省个旧一中2013-2014学年高二上学期期末考试英语试题

云​南​省​个​旧​一​中​2​0​1​3​-​2​0​1​4​学​年​高​二​上​学​期​期​末​考​试...

云南省红河州个旧一中2013-2014学年高二(上)期末生物试卷

云南省红河州个旧一中2013-2014学年高二(上)期末生物试卷_高中教育_教育专区。2013-2014 学年云南省红河州个旧一中高二(上)期末生物试卷一、选择题(每题 1.5 分...

福建省泉州第一中学2013-2014学年高二上学期期末考试英语试题及答案

福建省泉州第一中学2013-2014学年高二上学期期末考试英语试题及答案_英语_高中教育...泉州一中 2013 — 2014 学年第一学期期末考试 高二英语试卷 (考试时间 120 ...

云南省玉溪一中2013-2014学年高二上学期期末考试 英语 Word版含答案

云南省玉溪一中2013-2014学年高二上学期期末考试 英语 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。玉溪一中 2013-2014 学年上学期 2015 届期末考试 英语试卷命题:李春艳...

济南一中2013-2014学年高二上学期期末考试英语试题

济南一中2013-2014学年高二上学期期末考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。山东...甘肃省嘉峪关一中2013-2... 暂无评价 9页 1下载券 云南省个旧一中2013-201....

云南省玉溪一中2012-2013学年高二上学期期末考试 英语

云南省玉溪一中2012-2013学年高二上学期期末考试 英语 隐藏>> 玉溪一中2014 届高二上学期期末考试英语试卷本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两...

山东省济宁市梁山一中2013-2014学年高二英语上学期期末模拟

山东省济宁市梁山一中2013-2014学年高二英语上学期期末模拟_英语_高中教育_教育专区。梁山一中 2013—2014 学年高二上学期期末模拟考试 英语第一部分:听力(共两节,...

广东省揭阳一中2013-2014学年高二上学期期末英语试题

广东省揭阳一中2013-2014学年高二上学期期末英语试题_英语_高中教育_教育专区。揭阳...揭阳第一中学 2013-2014 学年度第一学期 高二级期末考试英语科试题本试卷共10...
更多相关标签:
云南省个旧市 | 云南省红河州个旧市 | 云南省个旧市招聘 | 云南省个旧市地图 | 云南省个旧市天气预报 | 云南省个旧市锡矿 | 云南省个旧市第一中学 | 云南省个旧市人民医院 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com