当前位置:首页 >> 英语 >> 阅读理解高考真题(故事类)


1.(2011?江苏卷)D Shay and his father had walked past a park where some boys Shay knew were playing baseball. Shay asked, ―Do you think they‘ll let me play?‖ Shay‘s father knew that most of the b

oys would not want someone like Shay on their team, but the father also understood that if his son, mentally and physically disabled, were allowed to play, it would give him a much-needed sense of belonging and some confidence. Shay‘s father approached one of the boys on the field and asked if Shay could play, not expecting much. The boy looked around and said, ―We‘re losing by six runs (分) and the game is in the eighth inning (局).I guess he can be on our team and we‘ll try to put him in to bat in the final inning. Shay struggled over to the team‘s bench and put on a team shirt with a broad smile and his father had a small tear in his eye and warmth in heart. The boys saw the father‘s joy at his son being accepted. In the bottom of the eighth inning, Shay‘s team scored a few runs but was still behind by three. In the top of the final inning, Shay put on a glove and played in the field. Even though no hits came his way, he was obviously joyful just to be in the game and on the field. In the bottom of the final inning, Shay‘s team scored again. Now, Shay was scheduled to be next at bat. Would they let Shay bat and give away their chance to win the game? Surprisingly, Shay was given the bat. Everyone knew that a hit was almost impossible. The first pitch (投) came and Shay missed. The pitcher again and again took a few steps forward to throw the ball softly towards Shay. As the pitch came in, Shay swung at the ball and hit a slow ground ball right back to the pitcher. The pitcher could have easily thrown the ball to the first baseman and Shay would have been out and that would have been the end of the game .Instead, the pitcher threw the ball right over the head of the first baseman, beyond the reach of all teammates, The audience and the players from both teams started screaming, ―Shay, run to first!‖ Never in his life had Shay ever run that far but made it to first base, wide-eyed and shocked..

Everyone should, ―Run to second!‖ Catching his breath, Shay awkwardly ran towards second. By the time Shay rounded towards second base, the smallest guy on their team, who had a chance to be the hero for his team for the first time, could have thrown the ball to the second baseman, but he understood the pitcher‘s intentions and he too intentionally threw the ball high and far over the third baseman‘s head. All were screaming,―Shay,Shay,Shay,all the way Shay.‖ Shay reached third base when one opposing player ran to help him and shouted, ―Shay, run to third.‖ As Shay rounded third, all were on their feet, crying, ―Shay, run home!‖Shay ran to home, stepped on the home base and was cheered as the hero who the who won the game for his team. That day, the boys from both teams helped bring a piece true love and humanity into this world. Shay didn‘t make it to another summer and died that winter, having never forgotten being the hero and making his father so happy and coming home and seeing his mother tearfully hug her little hero of the day! 66. Not expecting much, Shay‘s father still asked the boy if Shay could play, mainly because the father _________. A. noticed some of the boys on the field were heisting B. guessed his presence would affect the boy‘s decision C. learned some of the boys on the field knew Shay well D. understood Shay did need a feeling of being accepted 67. In the bottom of the final inning Shay was given the bat because the boys _________. A. believed they were sure to win the game B. would like to help Shay enjoy the game C. found Shay was so eager to be a winner D. fell forced to give Shay another chance 68. The smallest boy threw the ball high and far over the third baseman‘s head, probably because that boy ________. A. was obviously aware of the pitcher‘s purpose B. looked forward to winning the game for his team

C. failed to throw the ball to the second baseman D. saw that Shay already reached second base 69. Which of the following has nothing to do with Shay‘s becoming the hero for his team? A. The pitcher did not throw the ball to the first baseman. B. The audience and the players from both teams cheered for him. C. The opposing players failed to stop his running to home. D. One of the opposing players ran to help him. 70. What do you think is the theme of the story? A. True human nature could be realized in the way we treat each other. B. Everyone has his own strength even if mentally or physically disabled. C. Everyone can develop his team spirit in sports and please his parents. D. The results of the game should not be the only concern of the players. 66. D 推理判断题。根据第一段最后一句可以推断,Shay 的父亲理解儿子的心情,虽然身 患残疾,但儿子希望得到别人的认可和接受,这种归属感会让儿子感到自信和乐观。 67. B 推理判断题。根据文章的整体内容,特别是最后一段第一句可推断,这些打棒球的 小男孩都十分善良,他们希望成全 Shay,让他感受到体育运动带来的快乐,所以在最后一 局,他们把球棒传到了 Shay 手中。 68. A 细节理解题。根据倒数第三段最后一句可知,最小的男孩理解了投手的意图,所以 故意把球扔得又高又远。 69. C 推理判断题。为了成全身患残疾的 Shay,球队双方进行了善意地欺骗,故意屡屡失 手,共同制造了一个特殊的―英雄‖,让 Shay 在人世间不多的日子里感到了快乐。显然 C 项与文章内容及主题不符。 70. A 主旨大意题。文章讲述了一个关于爱的故事,一个关于人性的话题,人性是善的, 在我们对待彼此的方式方法上,我们的人性充分显示出来。

2.(2011?江西卷)A ―Mum, what does it mean when someone tells you that they have a skeleton(骨骼)in the closet(衣橱)?‖ Jessica asked. ―A skeleton in the closet?‖ her mother paused thoughtfully. ―Well, it‘s something that you would rather not have anyone else know about. For example, if in the past, someone in Dad‘s

family had been arrested for stealing a horse, it would be ?a skeleton in his family‘s closet‘. He really wouldn‘t want any neighbor to know about it.‖ ―Why pick on my family?‖ Jessica‘s father said with anger. ―Your family history isn‘t so good, you know. Wasn‘t your great-great-grandfather a prisoner who was transported to Australia for his crimes?‖ ―Yes, but people these days say that you are not a real Australian unless your ancestors arrived as prisoners.‖ ―Gosh, sorry I asked. I think I understand now,‖ Jessica cut in before things grew worse. After dinner, the house was very quiet. Jessica‘s parents were still quite angry with each other. Her mother was ironing clothes and every now and then she glared at her husband, who hid behind his newspaper pretending to read. When she finished, she gathered the freshly pressed clothes in her arms and walked to Jessica‘s closet. Just as she opened the door and reached in to hang a skirt, a bony arm stuck out from the dark depths and a bundle of white bones fell to the floor. Jessica‘s mother sank in a faint 晕倒) waking only when Jessica ( , put a cold, wet cloth on her forehead. She looked up to see the worried faces of her husband and daughter. ―What happened? Where am I?‖ she asked. ―You just destroyed the school‘s skeleton, Mum,‖ explained Jessica. ―I brought it home to help me with my health project. I meant to tell you, but it seemed that as soon as I mentioned skeletons and closets, it caused a problem between you and Dad.‖ Jessica looked in amazement as her parents began to laugh madly. ―They‘re both crazy,‖ she thought. 56. According to Jessica‘s mother, ―a skeleton in the close‖ means ______. A. a family honor B. a family secret C. a family story D. a family treasure 57. What can we learn about some Australians‘ ancestors form Paragraph 2? A. They were brought to Australia as prisoners. B. They were the earliest people living in Australia. C. They were involved in some crimes in Australia. D. They were not regarded as criminals in their days.

58. Jessica‘s mother fell down into a faint because she was ______. A. knocked B. frightened C. injured D. surprised 59. Why did Jessica bring a skeleton home? A. She was curious about it. B. She planned to keep it for fun. C. She needed it for her school task. D. She intended to scare her parents. 60. Jessica‘s parents laughed madly at the end of the story probably because ______. A. they were crazy B. they were over excited C. they realized their misunderstanding D. they both thought they had won the quarrel 56 题 答案:B 考点:语义猜测 根据第一段母亲所说的话―it‘s something that you would rather not have anyone else to know about‖―它是一件你不希望其他人所知道的事情‖,选择 B。 57 题 答案:A 考点:细节推断 解析:由第二段‖Yes,but people these days say that you are not a real Australian unless your ancestors arrived as prisoners‖,―如今的人们说如果你的祖先不是以囚 犯的身份到达澳大利亚的话,那么你就不是一个真正的澳大利亚人。‖选择 A 58 题 答案:B 考点:细节理解 由第三段―Just as she opened the door and reached in to hang a skirt, a bony arm stuck out from the dark depths and a bundle of white bones fell to the floor.‖―正 当她打开门伸进手去挂短裙的时候,一只骨头胳膊从暗处伸出来然后一堆骨头摔倒了地板 上。‖得出妈妈因该是被吓晕的。 59 题 答案:C 考点:细节理解

由最后一段―I brought it home to help me with my health project.‖―我把它带回家 是为了帮我搞定我的健康课题‖, project 此处有―学校的科研习作项目, 课题‖之意判断出 C 选项。 60 题: 考点:推断题 答案:C 结合全文理解,开头讲述了 Jessica 的一个提问―Mum, what does it mean when someone tells you that they have a skeleton(骨骼)in the closet(衣橱)?‖引出 了父母之间的争论, 之后妈妈被孩子藏在衣橱中的用来完成学校课题的骷髅吓晕过去, 最后 Jessica 解释时说,―I meant to tell you, but it seemed that as soon as I mentioned skeletons and closets, it caused a problem between you and Dad.‖即本想告诉妈 妈衣橱里的骷髅的情况, 可是每当提到骷髅和衣橱的问题后却总会让父母之间有摩擦, 然而 最后真相大白,Jessica 的父母都意识到了这是一个误会,故而狂笑。故而选择 C 3.(2011?陕西卷)C In early autumn I applied for applied for admission to college. I wanted to go nowhere but to Cornell University, but my mother fought strongly against it. When she saw me studying a photograph of my father on the sports ground of Cornell, she tore it up. ―You can‘t say it‘s not a great university, just because Papa went there.‖ ―That‘s not it at all. And it is a top university.‖She was still holding the pieces in her hand. ―But we can‘t afford to send you to college.‖ ―I wouldn‘t dream of asking you for money. Do you want me to get a job to help support you and Papa? Things aren‘t that bad, are they?‖ ―No,‖ she said. ―I don‘t expect you to help support us.‖ Father borrowed money from his rich cousins to start a small jewellery shop. His chief customers were his old college friends. To get new customers, my mother had to help. She picked up a long-forgotten membership in the local league of women, so that she could get to know more people. Whether those people would turn into customers was another question. I knew that my Parents had to wait for quite a long time before their small investment (投资) could show

returns. What‘s more, they had not wanted enough to be rich and successful; otherwise they could not possibly have managed their lives so badly. I was torn between the desire to help them and change their lives, and the determination not to repeat their mistakes. I had a strong belief in my power to go what I wanted. After months of hard study I won a full college scholarship (奖学金).My father could hardly contain his pride in me, and my mother eventually gave in before my success. 53.The author was not allowed to go to Cornell University mainly because【D】 A. his father graduated from the university B. his mother did not thinks it a great university C. his parents needed him to help support the family D. his parents did not have enough money for him 54. The father started his small shop with the money from .【C】 A. a local league C. his relatives B. his university D. his college friends

55. Why did the mother renew her membership in the league? 【A】 A. To help with her husband‘s business C. To meet her long-forgotten friends B. To raise money for her son D. To better manage her life

56. According to the text, what was the author determined to do in that autumn? 【C】 A. To get a well-paid job for himself B. To improve relations with his mother C. To go to his dream university D. To carry on with his father‘s business 4.(2011?安徽卷)C They are the sort of friends who are so close they trust each other with their lives. If one falls, the other is there to catch him. They are Wellman, whose legs were permanently injured nine years ago in a rock-climbing accident, and Corbett, an experienced rock climber. Together, they climbed up Half Dome, the famous 2,000-foot rock in the Yosemite National Park, through one of the most difficult routes(路线).

During the climb, Corbett took the lead, hit in the metal spikes(尖状物) that guided the ropes and climbed up. Then, after Wellman pulled himself up the rope, Corbett went down to remove the spikes and climbed up again. This process was repeated time and again, inch by inch, for 13 days. Wellman‘s job was not easy either. He got himself up the rope through upper body strength alone. In all, Wellman figured that he had done 5,000 pull-ups up the rope on the climb. However, when the two men first met, they never talked about climbing. ―He knew that was how I got injured.‖ Wellman said. Until one day Wellman decided that he wanted to climb again and they started training. Their climb of Half Dome was not all smooth. At one point, pieces of rock gave way, and Corbett dropped down quickly. Wellman locked their rope in place, stopping the fall at 20 feet. His quick action probably saved his friend‘s life. ―Your partner can save your life — you can save your partner‘s life,‖ Wellman said as the pair received congratulations from friends. ―There are real close ties.‖ 64. Which of the following was a challenge for Corbett in climbing Half Dome? A. To climb up to remove the spikes. B. To climb it twice C. To do 5,000 pull-ups up the rope. D. To lock the rope in place. 65. Why did the two men never talk about climbing when they first met? A. Corbett was poorly trained. B. Wellman had lost interest in climbing. C. Corbett didn‘t want to hurt Wellman. D. Wellman hadn‘t decided whether to climb again. 66. What do we know about Wellman? A. He climbed Half Dome by himself. B. He was disabled in a traffic accident. C. He stopped rock-climbing for some time. D. He was saved by Corbett during the climb. 67. The main idea of the text is that_______. A. two heads are better than one

B. friendship is precious in life C. the disabled should never give up D. a man can be destroyed but cannot be defeated 【文章大意】 在现实生活中, 不管作什么事情, 人人互助就能克服任何困难, 甚至挽救生命。 Wellman 和 Corbett 的经历恰好印证了这个道理。 64.【解析】选 B。细节理解题。根据文章可知,C 项和 D 项是 Wellman 所为,因此排除。 根据第六段可知,Corbett 在攀爬之中掉了下去,是 Wellman 及时固定住缆绳阻止住他下 落,他得再次攀爬上去,对他来说这是个最大的挑战,因此选择 B 项。 65. 【解析】选 C。推理判断题。根据句子 when the two men first met, they never talked about climbing. ―He knew that was how I got injured.‖ Wellman said 和…Wellman, whose legs were permanently injured nine years ago in a rock-climbing accident 可知,他们没有谈论攀岩是因为 Corbett 不想伤害 Wellman 这 个残疾人的自尊。A、B、D 项没有提及。 66. 【解析】选 C。推理判断题。根据第五段可知,Wellman 过了一段时间才决定再次攀 岩,于是他们二人共同训练,因此 C 项正确。A 项课文中没有提及;B 项错在 in a traffic accident, 应为 in a rock-climbing accident; 项错误, D 应为 Wellman 挽救了 Corbett 的生命。 67. 【解析】选 B。主旨大意题。通读全文可知,Wellman 和 Corbett 通过在攀岩活动中 互相帮助,战胜困难,甚至挽救生命的事迹,歌颂了友谊之珍贵,文末的 There are real close ties 也能说明 C 项正确。A 项意为―一人不敌二人计‖。

5.(2011?重庆卷)A There was a gardener who looked after his garden with great care. To water his flowers, he used two buckers. One was a shiny and new bucket. The other was a very old and dilapidated one, which had been many years of service, but was now past its best. Every morning, the gardener would fill up the two buckets. Then he would carry them along the path, one on each side, to the flowerbeds. The new bucket was spilled (溢出). The old bucket felt very ashamed because of its holes: before it reached the flowerbeds, much water had leaked along the path.

Sometimes the new bucket would say, ―See how capable I am! How good it is that the gardener has me to water the flowers every day! I don't know why he still bothers with you. What a waste of space you are!‖ And all that the old bucket could say was, ―I know I‘m not very useful, but I can only do my best. I‘m happy that the gardener still finds a little bit of use in me, at least.‖ One day, the gardener heard that kind or conversation. After watering the flowers as usual, he said, ―You both have done your work very well. Now I am going to carry you back. I want you to look carefully along the path.‖ Then the two buckets did so. All along the path, they noticed, on the side where the new bucket was carried, there was just bare (光秃秃的) earth; On the other side where the old bucket was carried, there was a joyous row of wild flowers, leading all the way to the garden. 56. What does the underlined word ―dilapidated‖ probably mean? A. Dirty B. Dark C. Worn-out D. Plain-looking.

57. What was the old bucket ashamed of? A. His past. B. His aging. C. His manner. D. His leaking. 58. The new bucket made conversations with the old one mainly to _____. A. laugh at the old one B. take pity on the old one C. show off its beautiful looks D. praise the gardener‘s kindness 59. Why was the old bucket still kept by the gardener? A. Because it was used to keep a balance B. Because it stayed in its best condition C. Because it was taken as a treasure D. Because it had its own function 【语篇解读】 本文是一篇社会文化类的记叙文。文章讲述了有一个园丁,他有两个水桶,一个新水桶 闪闪发亮,还有一个水桶,破旧不堪。所以每天园丁带它去浇水的途中都会洒掉很多的水, 而新水桶则正好相反,浇水的途中,新水桶很少漏水,所以新水桶就自以为是自己很能干,

就故意奚落旧水桶,认为旧水桶不如它。当园丁听到它们的对话以后,就让它们回头看看它 们走过的路,结果发现,旧水桶走过的路鲜花盛开,美丽极了,而新水桶走过的路则是荒凉 不堪,这篇文章就教育我们每个人都有长处,要能看到别人的长处,从而取长补短。 56. C 【解析】本题属于词义猜测题中的根据上下文猜测词义题。考查对原文内容理解基 础上能够根据上下文猜测词义题,属于较易难度的题。根据原文内容,有一个园丁,他有两 个水桶,一个新水桶闪闪发亮,还有一个水桶,破旧不堪。根据文章内容“dilapidated”和 “old”是近义词,意识是破旧的。所以答案为 C。

57. D 【解析】本题属于细节理解题中的事实细节题。考查对文章细节的寻找和理解,属于
较易难度的题。根据原文内容,可以定位题目出自于原文第二段的倒数第二句话:The old

bucket felt very ashamed because of its holes.由此可知,旧水桶因为自己浑身是洞,破
旧不堪而觉的很丢人。所以答案为 D。 58. A 【解析】本题属于推理判断题中的深层推理题。考查对文章内容理解的基础上进行推 理判断,属于较易难度的题。根据原文内容,旧水桶浑身是洞,破旧不堪,所以每天园丁带 它去浇水的途中都会洒掉很多的水,而新水桶则正好相反,浇水的途中,新水桶很少漏水, 所以新水桶就自以为是自己很能干,就故意奚落旧水桶。由此可知,新水桶是为了嘲笑旧水 桶才有了文中的对话。所以答案为 A。 59. D 【解析】本题属于推理判断题中的深层推理题。考查对文章内容理解的基础上能做出 一定的推理判断,属于较易难度的题。根据原文内容,当园丁听到它们的对话以后,就让它 们回头看看它们走过的路,结果发现,旧水桶走过的路鲜花盛开,美丽极了,而新水桶走过 的路则是荒凉不堪,由此可知,它们各自有各自的优点,所以园丁依然保留的旧水桶。答案 为 D。

6.(2011?天津卷) B In the fall of 1985, I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell. My grandma, an amazing woman, graduated from college at the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started

college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait. Then I got married with another dream: building my family with a combination of adopt and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic---and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 2003, I gave birth to another boy. You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 81. Our home was a complete zoo---a joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant talking as few as one class each semester. The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit, but I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives. In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree! I am not special, just single-minded. It always struck me that when you‘re looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when you‘re in the midst of it, it just seems normal. Everything you want won‘t arrive in your life on one day. It‘s a process. Remember: little steps add up to big dreams. 41. When the author went to Howard University, her dream was to be ______. A. a writer B. a teacher C. a judge D. a doctor

42. Why did the author quit school in her second year of college? A. She wanted to study by herself. B. She fell in love and got married. C. She suffered from a serious illness. D. She decided to look after her grandma. 43. What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5? A. She was but yet happy with her family life. B. She ignored her guilty feeling for her sons.

C. She wanted to remain a full-time housewife. D. She was too confused to make a correct choice. 44. What does the author mostly want to tell us in the last paragraph? A. Failure is the mother of success. B. Little by little, one goes far. C. Every coin has two sides. D. Well begun, half done. 45. Which of the following can best describe the author ? A. Caring and determine. B. Honest and responsible. C. Ambitious and sensitive. D. Innocent and single-minded. 【答案】CDABA 此文体裁是记叙文(散文) ,讲述了我在生活中兼顾学习和做母亲的一段经历。 43. A 【解析】此题为段落推理题,段落的首尾往往是该段的总起和总结内容,第四段的 开始讲她 fully occupied, 第五段结尾总结到她应该成为孩子们的榜样。所以是忙碌但也充实 的。
45. A 【解析】该题为推理题,和文章主题相关,可通过看四个细节题来快速判断。细节

题的出处都是文中的重要内容,基本是平均分布的,所以细节题的累加就是文章的主线。 可以由此来推断文章主题。41-44 连到一起是,梦想成为法官->退学照顾奶奶-> 顾家同时 学习->坚持最终成功。所以形容作者的两个关键词就是有同情心和有决心。

7. A(2011?全国卷新课标卷) When milk arrived on the doorstep When I was a boy growing up in New Jersey in the 1960s, we had a milkman delivering milk to our doorstep. His name was Mr. Basille. He wore a white cap and drove a white truck. As a 5-year-old boy, I couldn‘t take my eyes off the coin changer fixed to his belt. He noticed this one day during a delivery and gave me a quarter out of his coin changer.

Of course, he delivered more than milk. There was cheese, eggs and so on. If we needed to change our order, my mother would pen a note—―Please add a bottle of buttermilk next delivery‖—and place it in the box along with the empty bottles. And then, the buttermilk would magically(魔术般)appear. All of this was about more than convenience. There existed a close relationship between families and their milkmen. Mr. Basille even had a key to our house, for those times when it was so cold outside that we put the box indoors, so that the milk wouldn't freeze. And I remember Mr. Basille from time to time taking a break at our kitchen table, having a cup of tea and telling stories about his delivery. There is sadly no home milk delivery today. Big companies allowed the production of cheaper milk thus making it difficult for milkmen to compete (竞 争). Besides, milk is for sale everywhere, and it may just not have been practiced to have a delivery service. Recently, an old milk box in the countryside I saw brought back my childhood memories. 1 took it home and planted it on the back porch (门廊). Every so often my son's friends will ask what it is. So I start telling stories of my boyhood, and of the milkman who brought us friendship along with his milk. 56. Mr. Basille gave the boy a quarter out of his coin changer_______. A. to show his m magical power B. to pay for the delivery C. to satisfy his curiosity D. to please his mother 57. What can be inferred from the fact that the milkman had the key to the boy's house? A. He wanted to have tea there. B. He was a respectable person. C. He was treated as a family member. D. He was fully trusted by the family. 58. Why does home milk delivery no longer exist? A. Nobody wants to be a milkman now. B. It has been driven out of the market.

C. Its service is getting poor. D. It is forbidden by law. 59. Why did the author bring back home an old milk box? A. He missed the good old days. B. He wanted to tell interesting stories. C. He needed it for his milk bottles. D. He planted flowers in it. 56. C 57.D 58.B 59.A

8.(2011?北京卷)A “I Went Skydiving at 84!” As a young girl growing up in the 1930s, I always wanted to fly a plane, but back then it was almost unheard of for a woman to do that. I got a taste of that dream in 2011, when my husband arranged for me to ride in a hot air balloon for my birthday. But the experience turned out to be very dull. Around that time, I told my husband that I wanted to skydive. So when our retirement community(社区)announced that they were having an essay competition and the topic was an experience of a lifetime that you wanted to have, I decided to write about my dream. In the essay, I wrote about my desire to skydive, stating George Brush Sr. did it at age 80. Why not me? I was just 84 and in pretty good health. A year went by and I heard nothing. But then at a community party in late April 2009, they announced that I was one of the winners. I just couldn‘t believe it. Inspired by this, I decided to realize my dream, even though some of my family members and my doctor were against it. On June 11, 2009, nearly 40 of my family and friends gathered in the area close to where I would land while I headed up in the airplane. My instructor, Jay, guided me through the experience. The plane was the noisiest one I had ever been in, but I wasn‘t frightened—I was really just looking forward to the experience. When we reached 13,000 feet, Jay instructed me to throw myself

out of the plane. When we first hit the air, the wind was so strong that I could hardly breathe. For a second I thought, ―What have I gotten myself into?‖ But then everything got calmer. We were in a free fall for about a minute before Jay opened the parachute(降落伞), then we just floated downward for about five minutes. Being up in the clouds and looking at the view below was unlike anything I have ever felt—much better than the hot air balloon. I was just enjoying it. Skydiving was really one of the greatest experiences of my life. I hope other people will look at me and realize that you don‘t stop living just because you are 84 years old. If there‘s something you want to experience, look into it. If it‘s something that is possible, make it happen. 56. What happened to the author in 2001? A. She flew an airplane B. She entered a competition C. She went on a hot air balloon ride D. She moved into a retirement community 57. The author mentioned George Bush Sr. in her essay to _______. A. build up her own reputation B. show her admiration for him C. compare their health condition D. make her argument persuasive 58. How did the author feel immediately after she jumped out of the plane? A. Excited B. Scared C. Nervous D. Regretful 59. What did the author enjoy most when she was skydiving? A. The beautiful clouds C. The company of Jay 【答案】CDDB B. The wonderful view D. The one-minute free fall

9.(2011?湖南卷)B My father was Chief engineer of a merchant ship, which was sunk in Word War II. The book Night of the U-boats told the story. Memories

In September, 1940, my mother, sister and I went to Swansea, where my father‘s ship was getting ready to sail. We brought him a family photograph to be kept with him at all times and keep him sale. Then I remember my mother lying face down, sobbing. She had heard from a friend that the ship had been sunk by a torpedo(鱼雷). I can remember the arrival of the telegram(电报),Which in those days always brought had new. My grandmother opened it. It read, ―Safe, Love Ted.‖ My most vivid memory is being woken and brought down to sit on my father‘s knee, his arm in a bandage. He was judged unfit to return to sea and took a shore job in Glasgow for the rest of the war. For as long as I can remember, he had a weak heart. Mother said it was caused by the torpedoes. He said it was because of the cigarettes. Whichever, he died suddenly in his early 50s. Ten years later I read Night of the U-bouts and was able to complete the story. Torpedo One torpedo struck the ship. Father was in the engine room, where the third engineer was killed. He shut down the engines to slow the ship making it easier for it to be abandoned. By the time he got on deck (甲板) he was alone. Every lifeboat was gone except one which had stuck fast. When he tried to cut it free it swung against the ship, injuring his hand and arm. He had no choice but to jump—still with the photograph in his pocket. Three days later, he and other survivors were safe in Glasgow. All 23 with him signed the back of the photograph. A Toast In my room is the book and the photograph. Often, glass in hand, I have wondered how I would have dealt with an explosion, a sinking ship, a jump into a vast ocean rind a wait for rescue? Lest(以免)we forget, I have some more whisky and toast the heroes of the war. 61. We can infer that the mother and children went to Swansea ________. A. to meet a friend

B. to see the father off C. to take a family photo D. to enjoy the sailing of the ship 62. What did the author learn about the father from the telegram? A. he was still alive. B. His knee was broken. C. His ship had been sunk. D. He had arrived in Glasgow. 63. The underlined word ―it‖ in Paragraph 6 refers to the father‘s ________. A. weak heart B. taking a shore job C. failure to return to sea D. injury caused by a torpedo 64. What can we know about the author‘s father after his ship was attacked? A. He lost his arm B. He repaired the engines. C. He managed to take a lifeboat. D. He was the last to leave the ship. 65. What is the passage mainly about? A. A group of forgotten heroes B. A book describing a terrifying battle. C. A ship engineer‘s wartime experience. D. A merchant‘s memories of a sea rescue. B 记叙文:父亲经历的沉船事件 61. S 定位,找到 Memories 下面第一段,讲到父亲会从 S 起航,我们带给他 family photograph 目的是 be kept with him 和 keep him safe,推断出我们是去给父亲送行 62. telegram 定位,找到 Memories 下面第三段,电报内容:safe,确定 A 63. 父亲说 it 是由 cigarettes 引起,母亲说 it 由 torpedoes 引起,it 只代前文的 week heart 64. after his ship was attack 定位, 找到 Torpedo 部分,第二段首句 he was alone 确定 D

65. 全文主旨, 其它选项错误原因: forgotten heroes 在文中都没有涉及; terrible C。 A, B, battle 没有提; merchant's memories 应该是作者 D, (merchant's child 的 mermories)

10.(2011?湖北卷)A Honesty, my mum always used to tell me, is the best policy. Of course, this didn‘t include her when she told me that if I didn‘t eat all my vegetables Father Christmas would find out and wouldn‘t give me any presents. But when it comes to medicine, I had assumed it was important to always be honest with my patients. After all, the doctor patient relationship is based on trust, and therefore honesty is essential, or so I thought. I had just started working in geriatrics(老年病科). Mr. McMahon was brought in when his baby was found very swollen. I took a medical history from his daughter would accompanied him in the ambulance. She‘d been his main carer for years. I stood looking at him as she gave a detailed history. ―Has he lost any weight recently?‖ I asked, ―Well, it‘s funny you should mention that, but yes.‖ She said slowly. There was silence for a few moments. ―Why? What are you worried about?‖ she asked, I hesitated. She was obviously very involved in his care and it was only fair that I told her the truth. ―Well, we need to prove it‘s not cancer.‖ I said and talked briefly about some of the tests I was going to order. Half an hour later, a nurse called me: ―Mr. McMahon‘s daughter broke down-she said you told her he had cancer.‖ My heart sank. By the time I arrived at the ward, my consultant was already there, explaining that we still had to run lots of tests and that it was by no means confirmed that he had cancer. I stood silently at the end of the bed. My consultant was obviously angry with me and as we left Mr. McMahon, she turned to me. ―Why on earth did you do that?‖ she asked to disbelief. I looked at her and bit my lip. ―She asked me what I was worried about and I told her.‖ I said, hanging my head. ―And give her more to worry about?‖ replied my consultant. ―You don‘t say the word ?cancer‘

until it‘s confirmed. Even if you suspect it, think very carefully before you tell people.‖ As it turned out, it wasn‘t cancer. But I did learn that when someone is stressed and worried about their loved one they‘re sometimes selective in what they hear-and as a doctor it‘s important to be mindful of this. In being truthful, I‘d made the situation worse. 51. The purpose of the first two paragraphs is to show that the author . A. misunderstood the doctor-patient relationship B. was anxious to receive Christmas gifts C. regarded honesty as the best policy D. had an unhealthy eating habit 52. The author‘s consultant was angry with him because . A. he told the daughter what he suspected. B. he delayed running the necessary tests. C. he failed to confirm the parent‘s disease. D. he forgot what the consultant had advised. 53.The author hung his head (the underlined part in Para.4) because he was feeling _______. A. guilty B. hurt C. disappointed D. helpless 54. What lesson has the author learnt from his experience? A. Learning form parents is necessary. B. Jumping to a conclusion is dangerous. C. Telling the truth may not always be the best solution. D. Selecting pleasant words may not be the perfect policy. 【答案】CAAC

11.(2011?广东卷)C A year after graduation, I was offered a position teaching a writing class. Teaching was a profession I had never seriously considered, though several of my stories had been published. I accepted the job without hesitation, as it would allow me to wear a tie and go by the name of Mr. Davis. My father went by the same name, and I liked to imagine people getting the two of us confused. ―Wait

a minute‖ someone might say, ―are you talking about Mr. Davis the retired man, or Mr. Davis the respectable scholar?‖ The position was offered at the last minute, and I was given two weeks to prepare, a period I spent searching for briefcase (公文包) and standing before my full-length mirror, repeating the words, ―Hello, class. I‘m Mr. Davis.‖ Sometimes I would give myself an aggressive voice. Sometimes I would sound experienced. But when the day eventually came, my nerves kicked in and the true Mr. Davis was there. I sounded not like a thoughtful professor, but rather a 12-year-old boy. I arrived in the classroom with paper cards designed in the shape of maple leaves. I had cut them myself out of orange construction paper. I saw nine students along a long table. I handed out the cards, and the students wrote down their names and fastened them to their breast pockets as I required. ―All right then,‖ I said. ―Okey, here we go.‖ Then I opened my briefcase and realized that I had never thought beyond this moment. I had been thinking that the students would be the first to talk, offering their thoughts and opinions on the events of the day. I had imagined that I would sit at the edge of the desk, overlooking a forests of hands. Every student would yell. ―Calm down, you‘ll all get your turn. One at a time, one at a time!‖ A terrible silence ruled the room, and seeing no other opinions, I inspected the students to pull out their notebooks and write a brief essay related to the theme of deep disappointment. 36. The author took the job to teach writing because ______. A. he wanted to be expected B. he had written some storied C. he wanted to please his father D. he had dreamed of being a teacher 37. What can we learn about the author from Paragraph 2? A. He would be aggressive in his first class. B. He was well-prepared for his first class. C. He got nervous upon the arrival of his first class. D. He waited long for the arrival of his first class.

38. Before he started his class, the author asked the students to ______. A. write down their suggestions on the paper cards B. cut maple leaves out of the construction paper C. cut some cards out of the construction paper D. write down their names on the paper cards 39. What did the students do when the author started his class? A. They began to talk. B. They stayed silent. C. They raised their hands. D. They shouted to be heard. 40. The author chose the composition topic probably because ______. A. he got disappointed with his first class B. he had prepared the topic before class C. he wanted to calm down the students D. he thought it was an easy topic 【文章大意】本文是一篇记叙文。作者叙述了自己成为老师所上是第一节课的情景。和自己 事先预想的大不一样,这节课竟然很沉闷,这令作者很失望。 36. A 考查细节理解。根据文章第一段 I accepted the job without hesitation, as it would allow me to wear a tie and go by the name of Mr. Davis.可知,我毫不犹豫 地接受了这个工作,这表明作者想成为一名老师。所以选 A。 37. C 考查推理判断。 根据文章第二段 But when the day eventually came, my nerves kicked in and the true Mr. Davis was there. I sounded not like a thoughtful professor, but rather a 12-year-old boy.可知当作者第一次进入课堂的时候,他的声 音不像一名有思想的教授倒像一个 12 岁的小男孩。这表明作者很紧张。故选 C。 38. D 考查细节理解。 根据文章第三段 I handed out the cards, and the students wrote down their names and fastened them to their breast pockets as I required.可知 选 D。 39. B 考查细节理解。根据文章第五段 A terrible silence ruled the room, and seeing no other opinions 可知,教室里一片沉静,没有学生发表意见。所以选 B。 40. A 考查推理判断。根据文章的第四段可知,作者想象他的第一节课学生会很积极地发 言表达自己的观点, 自己只能让学生一次一个地说。 可没想到的是自己的第一节课竟然一片 寂静,没有人发言。所以作者很失望。故选 A。

12.(2011?浙江卷)D It was Saturday. As always, it was a busy one, for ―Six days shall you labor and do all your work‖ was taken seriously back then. Outside, Father and Mr. Patrick next door were busy chopping firewood. Inside their own houses, Mother and Mrs. Patrick were engaged in spring cleaning. Somehow the boys had slipped away to the back lot with their kites. Now, even at the risk of having Brother caught to beat carpets , they had sent him to the kitchen for string(线). It seemed there was no limit to the heights to which kites would fly today. My mother looked at the sitting room, its furniture disordered for a thorough sweeping. Again she cast a look toward the window. ―Come on, girls! Let‘s take string to the boys and watch them On the way we met Mrs. Patrick, laughing guiltily as if she were doing something wrong, together with her girls. There never was such a day for flying kited! We played all our fresh string into the boys‘ kites and they went up higher and higher .We could hardly distinguish the orange-colored spots of the kites. Now and then we slowly pulled one kite back, watching it dancing up and down it the wind, and finally bringing it down to earth, just for the joy of sending it up again. Even our fathers dropped their tools and joined us. Our mothers took their turn, laughing like schoolgirls. I think we were all beside ourselves. Parents forgot their duty and their dignity; children forgot their everyday fights and little jealousies. ―Perhaps it‘s like this in the kingdom of heaven,‖ I thought confusedly. It was growing dark before we all walked sleepily back to house. I suppose we had some sort of supper. I suppose there must have been a surface tidying-up, for the house on Sunday looked clean and orderly enough. The strange thing was, we didn't mention that day afterward. I felt a little embarrassed .Surely none of the others had been as excited as I. I locked the

memory up in that deepest part of me where we keep ―the things that cannot be and yet they are.‖ The years went on, then one day I was hurrying about my kitchen in a city apartment, trying to get some work out of the way while my three-year-old insistently cried her desire to ―go park, see duck.‖ ―I can‘t go!‖ I said. ―I have this and this to do, and when I‘m through I‘ll be too tired to walk that for.‖ My mother , who was visiting us , looked up from the peas she was shelling ,―It‘s a wonderful day,‖ she offered,―Really warm , yet there‘s a fine breeze . Do you remember that day we flew kites?‖ I stopped in my dash between stove and sink. The locked door flew open and with it a rush of memories. ―Come on.‖I told my little girl. ―You‘re right; it‘s too good a day to miss.‖ Another decade passed. We were in the aftermath (余波)of a great war. All evening we had been asking our returned soldier, the youngest Patrick Boy, about his experiences as a prisoner of war. He had talked freely, but now for a long time he had been silent. What was he thinking of – what dark and horrible things? ―Say!‖ A smile slipped out from his lips . ―Do you remember --- no, of course you wouldn‘t. It probably didn‘t make the impression on you as it did on me.‖ I hardly dared speak. ―Remember what?‖ ―I used to think of that day a lot in POW camp(战俘营), when things weren‘t too good. Do you remember the day we flew the kites?‖ 56. Mrs. Patrick was laughing guiltily because she thought ______. A. she was too old to fly kites B. her husband would make fun of her C. she should have been doing her housework then D. her girls weren‘t supposed to play the boy‘s game 57. By ―we were all beside ourselves‖, the writer means that they all ______. A. felt confused B. went wild with joy C. looked on D. forgot their fights

58. What did the writer think after the kite-flying? A. The boys must have had more fun than the girls. B. They should have finished their work before playing. C. Her parents should spend more time with them. D. All the others must have forgotten that day. 59. Why did the writer finally agree to take her little girl for an outing? A. She suddenly remembered her duty as a mother. B. She was reminded of the day they flew kites. C. She had finished her work in the kitchen. D. She thought it was a great day to play outside. 60. The youngest Patrick Boy is mentioned to show that ______. A. the writer was not alone in treasuring her fond memories B. his experience in POW camp threw a shadow over his life C. childhood friendship means so much to the writer D. people like him really changed a lot after the war 【答案】CBDBA

13.(2011?全国 II)E "I didn't hear them call my name," explained Shelley Hennig to Active Teens (AT) as she talked about that exciting moment on national television when she won the honor of Miss Teen USA 2004. "Are you ready?" is what she heard. Then she said, "I shook my head no, and then they said ?yes‘ and it was announced again." It was four days after that life changing moment for the seventeen-year-old high school student from Destrehan, Louisiana----she was still on cloud nine. "I was so shocked! I never believed that it could actually really happen." Present in the audience(观众)that day were: Her mother and father, older brother, her friends, and her dance teacher.

Understanding why members of her family and her friends would be there, AT asked why her dance teacher had traveled so far to see her compete (比赛)."She's always been my role model.I've danced with her since I was six. She's been through so many difficulties and came through them all. I've learned to get over bad life's experiences and learned how to move on because of her." One of those bad life's experiences for Shelley happened three years ago when her brother Brad was killed in a drunk driving accident. He was 18. She found writing helped her get through the rough days. She said, "I write a lot about my brother. I write a lot, a lot, a lot...‖ As Miss Louisiana Teen, she traveled around the state speaking to teens (青少年) about the dangers of drinking and driving. In her role as Miss Teen USA, Sheiley will continue to speak to youth about safe driving, in addition to many other things to help the youth. When AT asked Miss Teen USA if she had any advice for our readers, she said, "Don't let anyone change you. Hang out with people that make you feel good about yourself. That way, it is easy to be yourself." 56. What do the words "on cloud nine" in Paragraph 2 probably mean? A. frightened B. troubled C. very happy D. very angry

57. Shelley takes her dance teacher as a role model mainly because she is_____. A. determined B. friendly C. strict D. experienced

58. How many children did the Hennigs have according to the text? A. 1 B.2 C.3 D. 4.

59. What did Shelley often do after she became Miss Louisiana Teen? A. She visited drunken drivers. B. She gave dance performances. C. She made speeches on safe driving. D. She helped other teens with their studies. 60. What suggestion does Shelley give to the teens? A. Be yourself with the support of friends. B. Meet friends whenever possible.

C. Go easy on yourself and others. D. Have a good role model. 56----60 CACCA

14.(2011?四川卷)A It‘s 5:00 in the morning when the alarm (闹钟) rings in my ears. I roll out of bed and walk blindly through the dark into the bathroom. I turn on the light and put on my glasses. The house is still as I walk downstairs while my husband and three kids sleep peacefully. Usually I go for a long run, but today I choose my favorite exercise DVD, Insanity. Sweat pours down my face and into my eyes. My heart races as I face my body to finish each movement. As I near the end of the exercise, I feel extremely tired, but a smile is of my face. It‘s a smile because the DVD is over, but a smile of success from pushing my body to its extreme limit. Some people enjoy shopping, smoking, food, work, or even chocolate. But I need exercise to get through each day. Some shake heads when they see me run through the town. Others get hurt when I refuse to try just one bite of their grandmother‘s chocolate cake. They raise their eyebrows, surprised by my ―no thank you,‖ or by my choice to have a salad. Over the years , I have learned it‘s okay to just say ―no.‖ I shouldn‘t feel sorry for refusing food that I don‘t want to eat. So what drives me to roll out of bed at 5:00 a.m.? What gives me the reason to just say to ice cream? Commitment. A commitment to change my life with a way that reduces daily anxiety, increases self –confidence and energy, extends life and above all improves my body shape. This is the point where a smile appears on my face as I look at myself in the mirror or try on my favorite pair of jeans that now fit just right. It‘s through commitment and sweat that I can make a difference within myself inside and out. 41. Why is there a smile on the author‘s face in the morning? A. Because she sees her family sleeping peacefully.

B. Because she finishes her favorite exercise C. Because she enjoys the interesting DVD D. Because she feels a sense of achievement 42. Which of the following is true according to Paragraph? A. She doesn‘t like others r politely B. She likes to make others surprised C. Others don‘t understand what she dose D. Others try to help her by offering her food 43. What does the underlined word ―commitment‖ in the last paragraph mean? A. Good health B. Firm belief C. A strong power D.A regular habit 44. What can we learn about the author from the text? A. She acts in a strange way B. She wants to look different from others C. She aims to develop a good body shape D. She has difficult getting along with others 【答案】DCBC



阅读理解高考真题(故事类)_高三英语_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档阅读理解高考真题(故事类)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。Bat...


阅读理解高考真题(故事类)_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 阅读理解高考真题(故事类)_英语_高中教育_教育专区。1.(2011?江苏卷)D...

2005-2014年全国高考英语试题分类汇编 故事类阅读理解

2005-2014年全国高考英语试题分类汇编 故事类阅读理解_英语_高中教育_教育专区。【十年高考】2005-2014 年全国各地高考英语试题分类汇编:故事类 (05·全国ⅠE 篇)...


高考阅读专题复习--故事类 专题复习—阅读理解(故事类)教师版一、故事类文章的...三、故事类文章真题解析 Passage 1 (09 年全国卷 IA 篇) I suddenly heard ...


暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档【英语】最新7年高考5年模拟试题汇编:阅读理解故事类_高考_高中教育_教育专区。更多资料加群 126911357 故事类第一部分 七年...

2013年高考英语试题分类_故事类阅读理解 细节理解 Word版含解析

2013年高考英语试题分类_故事类阅读理解 细节理解 Word版含解析_高考_高中教育_教育专区。高考阅读理解中细节理解占很大比例,本篇介绍高考真题中细节理解的方法和技巧...

2016年高考英语母题题源系列 专题11 阅读理解(故事类)(含解析)

2016年高考英语母题题源系列 专题11 阅读理解(故事类)(含解析)_英语_高中教育...或是 What does the author imply in??”之类的题目,文中所陈述的往往不是...


2005-2014年全国英语试题分类汇编:故事类阅读理解(217页)_高考_高中教育_教育专区。【十年高考】2005-2014 年全国各地高考英语试题分类汇编:故事类 (05· 全国Ⅰ...


2012年全国高考英语试题阅读理解分类汇编之故事类_高考_高中教育_教育专区。2012 ...Fearful 57.【答案】D 【试题解析】根据短文第 3 段,划线词前面提到“‘...


金太阳新课标资源网 wx.jtyjy.com 七年高考题阅读理解汇编(故事类) 2011 年高考题 1.(2011·江苏卷)D Shay asked, ―Do you think they‘ll let me play?...
故事类阅读理解 | 高考阅读理解真题 | 高考英语阅读理解真题 | 高考语文阅读理解真题 | 四级阅读理解真题 | 英语四级阅读理解真题 | 中考英语阅读理解真题 | 英语六级阅读理解真题 |

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。