当前位置:首页 >> 英语 >> 【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 Interpersonal Relationships-Frien dship 外研版选修6

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 Interpersonal Relationships-Frien dship 外研版选修6


Module
Ⅰ.单项填空

3

Interpersonal Relationships—Friendship

1.—I’ve decided to quit this job,but I’m afraid I won’t be able to find a better one. —________.You never know until you try. A.Forget it C.Good luck 答案 B.Go for it D.Never mind

B 句意为:——我已经决定辞职了,但我恐怕找不到一份更好的工作。——去

试一下。试过才能知道。根据 You never know until you try 可知此处表达鼓励之意, 所以选 B.去试一下。A.不必在意;算了吧;C.祝你好运;D.没关系。 2. It is said that________wool produced in Australia is of________high quality. A./;/ C.the;a B.the;/ D.the;the

答案 B 句意为:据说澳大利亚产的羊毛质量很好。produced in Au stralia 是后置 定语,所以前一个空格处用 the 表示特指;后一个空格处是“be of+抽象名词”结构, 名词 前不用冠词。 3.—Oh,God!Somebody________the cup. —It wasn’t me.I didn’t do it. A.was breaking C.has broken 答案 B.is breaking D.had broken

C 考查时态。句意为:——啊,天呀!有人把杯子打碎了。——不是我,我没

有打碎它。根据答语可知,杯子被人打碎发生在过去,且对现在造成了一定的影响,故 应用现在完成时。 4. Suddenly I realized that I had stayed here long and________to say goodbye to the host. A.raised C.lifted 答案 B.rose D.stood

B 考查动词辨析。句意为:突然我意识到我在这里逗留的时间很长了,于是起

身向主人道别。如果选择 D 项,其后要加上 up。A、C 两项是及物动词,故不正确。 5. One valuable tip for graduates is that first impressions during a job interview really________. A.apply C.award B.function D.count

答案 D 句意为“对于毕业生一个有价值的建议就是在面试中重视第一印象”。 count
1

有价值,重要;apply 申请,应用;function 功能;award 授予,奖励。根据句意答案 选 D。 6. I________through that bitter period without your generous help. A.couldn’t have gone C.wouldn’t go 答案 B.didn’t go D.hadn’t gone

A 此题中“without your generous help”是含蓄条件句。句意为:如果没有

你慷慨解囊,我不可能度过那段艰苦时期。根据题意可知,此处表示与过去事实相反的 一种假设,谓语用 couldn’t have gone。 7.The flood last month in the east was a real disaster,________19 people dead and 78 missing. A.to leave C.leaving B.left D.having left

答案 C 分析句子结构可知,“The flood”与 leave 之间是逻辑上的主谓关系,故用 leave 的现在分词形式作结果状语。 8 . Eliza and Ella are on______good terms with each other and they often talk on________phone for hours. A.the;/ C.the;the 答案 B B./;the D./;/

on good terms with...与??关系好;on the phone 在通电话。

9.I________Belinda for what she had said;I knew her failure put her in a bad mood. A.trusted C.scolded 答案 D B.honoured D.forgave

根据后一分句可知前一分句意为“我原谅贝琳达所说的话了”。 forgive

sb.for sth.原谅某人某事。trust 信任,信赖;honour sb.for sth.因??给予某人 奖励;scold sb.for sth.因某事责骂某人。 10.I’m sure you will pass the exam because you ________so hard this year. A.worked C.will work B.had worked D.have been working

答案 D 根据句中的时间状语 this year 可知今年一年都学习很努力,故用现在完成 进行时,表示从过去开始一直持续到现在的动作,这个动作可能会持续下去。 11.My grandma was sent to hospital after she had a car accident.Much to my________, she is safe now. A.anxiety C.relief B.surprise D.depression
2

答案 C 根据题意“奶奶发生车祸后被送往医院”及“现在平安了”可知选 C 项。to one’s relief 令人欣慰的是??。 12.Nothing in the world is impossible,and success________those with a determined mind. A.belongs to C.will be belonged to 答案 A B.is belonged to D.is belonging to

belong to 不用于进行时或被动语态中,故选 A 项。

13.Vitamin D helps our bodies make a special chemical,and this special chemical, ________,affects our brains,making us feel happy. A.in turn C.in advance B.in particular D.in short

答案 A 考查介词短语。 句意为: 维生素 D 帮助我们的身体形成一种特殊的化学物质, 并且这种化学物质反过来影响我们的大脑,使我们感到高兴。in turn 相应地,转而; in particular 特别地;in advance 提前;in short 简而言之。 14.—What a pity!I haven’t got a ticket for the football match. —Don’t worry.It’ll be broadcast________. A.lively C.alive B.living D.live

答案 D 考查词语辨析。 答句句意: 别担心, 它将会现场直播的。 四个选项中只有 live 可用作副词,意为“在现场直播”。 15.Mary and Joan quarreled,but they________after a while. A.put up C.made up 答案 B.brought up D.set up

C 句意为:玛丽和琼吵了一架,但她们过了一会儿就和解了。make up 和解,

符合句意。 Ⅱ.完形填空 It was the old lady’s birthday.She got up early to be ready for the post.From the second floor flat she could see the postman when he came down the street,and a little boy,Johnnie,__1__her letters from the ground floor on the rare__2__when anything came. Today she was sure there would be something.Myra__3__forget her mother’s birthday,even if she__4__wrote at other times.Of course Myra was busy,but?__5__, Enid,the daughter the old lady loved most,died two years ago.Since then Myra had been to see her mother three times,but her husband,Harold,never.
3

The old lady was eighty today.She had put on her best dress.Perhaps?perhaps Myra might come.After all,eighty was a__6__birthday,another decade lined or tolerated just as you chose to look at it.__7__Myra did not come,she would send a present.The old lady was__8__of that.Two spots of colour__9__her cheeks.She was__10__like a child.She would enjoy her day! Now,she stood by the window,__11__.The postman turned round the corner on his bicycle.Her heart beat__12__.Johnnie had seen him too and ran to the gate.Then clatter (咔嗒声),clatter up the stairs.Johnnie knocked at her door.He had got her post?four envelopes.Three were unclosed cards from old friends.The fourth was closed, in Myra’s writing.The old lady felt a sharp pain of__13__.There was no parcel for her!Maybe the parcel was too large to come by letter post.That was it.It would come later by parcel post.She said to herself.She must be__14__. Almost__15__she tore the envelope open.__16__in the card was a piece of paper.Written on the card was a message under the printed Happy Birthday?Buy yourself something nice with the__17__,Myra and Harold.The cheque moved quickly to and for in the air to the floor like a bird with a broken wing.Slowly the old lady__18__to pick it up.Her present!Her__19__present!With__20__fingers she tore it into little bits. 1.A.took away C.moved off 2.A.occasion C.ceremony 3.A.mustn’t C.wouldn’t 4.A.occasionally C.almost 5.A.Unhappily C.Unforgettably 6.A.casual C.special 7.A.Even if C.In case 8.A.proud C.sure B.brought up D.set down B.opportunity D.anniversary B.mightn’t D.needn’t B.always D.seldom B.Unfortunately D.Unkindly B.remote D.conventional B.So that D.Now that B.capable D.afraid
4

9.A.sharpened C.widened 10.A.excited C.inspired 11.A.thinking C.welcoming 12.A.steadily C.nervously 13.A.discontent C.disappointment 14.A.patient C.urgent 15.A.immediately C.angrily 16.A.Pinned C.Lined 17.A.card C.cheque 18.A.bent C.struggled 19.A.painful C.expensive 20.A.moving C.reacting

B.weakened D.brightened B.alarmed D.satisfied B.imagining D.watching B.wildly D.randomly B.loneliness D.annoyance B.anxious D.mild B.cheerfully D.unwillingly B.Folded D.Roped B.bonus D.cash B.leaned D.stretched B.sad D.lovely B.trembling D.freezing

【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章讲述了一个 80 岁老人在生日来临之际对自己 唯一的亲人的殷殷期盼,但她最终盼来的确是一种无言的伤痛和失望。 1.B [ 根据语境可知,此句是说老人把信件从“the ground floor”拿到“the second

floor”。bring up 意为“拿上来”,符合语境;take away 意为“拿走,带走”,move off“意为“离开,出发”,set down 意为“记下,放下”,均不符合语境。] 2. A [根据语境可知, 此处是指在特别的“场合”, 与下文的 other times 作对比。 occasion 意为“场 A 合”, 符合语境; opportunity 意为“机会”, ceremony 意为“典礼, 仪式”, anniversary 意为“周年纪念日”,均不符合语境。] 3. C [根据语境可知, 此处是指老人坚信女儿一定不会忘记自己的生日。 表示“一定不会”

时,应用 wouldn’t。]
5

4.D [根据下文可知,Myra 由于工作繁忙,平常很少给妈妈写信。seldom 意为“很少,不 常”, 符合语境; occasionally 意为“偶尔, 间或”, always 意为“总是, 一直”, almost 意为“差不多,几乎”,均不符合语境。] 5. B [根据常识可知, 最爱的女儿 Enid 的离去自然是一件“不幸”的事情。 unfortunately

意为“不幸地”,符合语境;unhappily 意为“不开心地”,unforgettably 意为“令人 难忘地”,unkindly 意为“刻薄地,不客气地”,均不符合语境。] 6. C [根据常识可知, “人生 70 古来稀”, 80 岁生日自然尤为“特别”。 special 意为“特

别的”,符合语境;casual 意为“随便的, 临时的”,remote 意为“遥远的, 疏远的”, conventional 意为“传统的,常见的”,均不符合语境。] 7.A [句意为:即使 Myra 不来,她也会送一份礼物。由句意可知,前后分句之间为一种让 步关系,所以应用表示让步关系的连词 even if,意为“即使”。] 8.C [根据下文的描述可知,老人坚信她的女儿即便不来也会送她礼物。be sure of 为固 定短语,意为“坚信,确信”,符合语境。] 9.D [根据下文中的“She would enjoy her day!”可知,此处应指老人红光满面,面露 喜色。brighten 意为“使闪亮,使快乐,使露喜色”,符合语境。] 10.A [根据语境可知,老人此时兴奋得像个孩子。excited 意为“兴奋的,激动的”,符

合语境。] 11.D [根据上下文语境可知,此句是指老人久久地站在门口,期盼着礼物的到来。因此选 watching 最符合语境,意为“守望,眺望”。] 12.B [根据语境可知,此处应选 wildly,该词是一种夸张的表达,旨在体现老人无法掩

饰的、因迫切而慌乱激动的心情。] 13. C [根据上下文语境可知, 此句是指老人的心情由先前“狂乱的兴奋”跌之“沉重的失 望”,是一种修辞上的对比。disappointment 意为“失望,沮丧”,符合语境。] 14.A [根据语境可知,此句是指老人自我解嘲、自我安慰的一种无奈的表达,同时也暗含 着一丝苦涩的期盼,所以老人告诫自己还要“耐心一点儿”。patient 意为“耐心的”, 符合语境。] 15. D [根据语境可知, 此句是指老人对自己期盼的“礼物”非常失望, 因此不愿意打开它。 unwillingly 意为“不情愿地, 勉强地”, 符合语境; immediately 意为“立刻, 马上”, cheerfully 意为“高高兴兴地”,angrily 意为“愤怒地”,均不符合语境。] 16.B [根据下文的“a piece of paper”可知,此处应选 fold,意为“折叠,合拢”,

表示“在卡片里折了一张纸”。] 17.C [根据下文中的“The cheque moved quickly”可知,此处应选 cheque,意为“支

票”,符合语境。] 18.A [综合考虑老人此时的心情和神态可知,她拾起支票的姿势应该是“弯腰”。bend
6

意为“弯腰,弯曲”,符合语境。lean 意为“倾斜,倚靠”;struggle 意为“努力,挣 扎”,是一个中性词汇,不能体现身体的姿势;stretch 意为“伸展,延伸”,均不符 合语境。] 19.D [根据语境可知,此处应选 lovely,表现的是一种强烈的讽刺效果,增强了语言的

表现力。而 painful,sad 两词会使语言的色调索然无味,暗淡无光。] 20.B [根据语境可知,当老人看到女儿给自己的礼物竟然是一张支票时,她感到既失望又 痛心,所以应选 trembling,意为“颤抖的,战栗的”,生动地表现了老人当时的心情 和神态;moving 意为“动人的”,reacting 意为“反应的”,freezing 意为“冰冻的, 严寒的”,均不符合语境。] Ⅲ.阅读理解 Having good etiquette (礼节) at the workplace is very important to be a favorite in an office.However,it’s observed that many people aren’t aware of the workplace etiquette and this creates a very bad impression in the office.So it’s important to know some workplace etiquette tips. Among all the workplace etiquette guidelines , the most important is to be punctual to your office.Though going late due to an emergency is okay,habitual late comers are never appreciated in any organization.By arriving at your office on time, you show that you’re aware of your responsibilities and have respect for the organization.In case you feel that you would be late,call the concerned authority and report the matter to him or her. Also , a proper knowledge of the workplace email etiquette is a must.In the official emails,you need to mention the subject concisely,while at the same time include all the important details which are to be shared.You should use good and grammatically correct language while writing emails. A knowledge of telephone etiquette in the workplace is very important as well.While talking on the telephone,be polite and listen to what they’re saying carefully.Only then should you say what you feel.Speak in a voice which would be heard clearly at the other end. The workplace guidelines are important even while you’re dining or celebrating with your co?workers.If you get a call in between,receive it after you’re permitted by the others by saying “excuse me”.Don’t talk loudly while eating.Greet people well and try to make them feel comfortable while being in your company. These guidelines will help you become the best employee of a company.All the best!
7

1.Why should you try to be punctual? A.To prove you are not a habitual late comer. B.To respect the rules of the organization. C.To show that you are a responsible worker. D.To win other workers’ respect. 2.How should you write an official email? A.Write the subject clearly and simply. B.Include all the details in the email. C.Make the language as beautiful as possible. D.Make emails as brief as possible. 3.Which of the following is considered NOT acceptable about making phone calls in the workplace? A.Using polite language. B.Listening with patience and care. C.Speaking clearly. D.Answering a call whenever it comes in. 4.In the writer’s opinion,workplace etiquette________. A.is easy to master B.is considered important by all employees C.can be helpful in doing your work well D.will bring you good luck and good salaries 【语篇解读】 在工作中要想成为办公室里受欢迎的人,有好的礼节是很重要的。本文 介绍了在工作中应注意的一些礼节。 1.C [细节理解题。根据第二段第三句可知,准时上班一是表明你意识到了你的责任,二

是表明你对这个团体的尊重,因此应选择 C。] 2.A [细节理解题。根据第三段内容可知,电子邮件应主题简洁并包含所有重要的细节,

因此选择 A。] 3.D [细节理解题。根据倒数第二段第二句可知,无论什么时候来电话都接是不被接受的

行为。] 4.C [推理判断题。综合全文尤其是第一段和最后一段内容可知,工作中的礼节有助于做

好工作。] Ⅳ.短文改错 This morning on my way to school I was deep moved by what I saw outside a bank.An
8

old man was counting his money in the front of the bank.Suddenly a young man came running and knocked him down.To make things bad , his money was lying in all

direction.In no time the people around rush to pick the money up while the old man stood there,not know what to do.Surprisingly,everyone gave back the money they had just picked.The old man counted the money again and found that not a single bill was missed.To my great joy,there are now a lot of nice people in your life.It’s true what honesty is more important than money! 答案 This morning on my way to school I was deep moved by what I saw outside a bank.An
deeply

old man was counting his money in the—— front of the bank.Suddenly a young man came running and knocked him down.To make things bad,his money was lying in all
worse

direction.In no time the people around rush to pick the money up while the old man
directions rushed

stood there,not know what to do.Surprisingly,everyone gave back the money they
knowing

had just picked ∧.The old man counted the money again and found that not a single
up

bill was missed .To my great joy , there are now a lot of nice people in your
missing/lost our

life.It’s true what honesty is more important than money!
that

9


更多相关文档:

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 Music 外...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 Music 外研版必修2_英语_高中教育...___all her work in the office,Mary went to the cinema with her frien ...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 Music素材...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 Music素材 外研版必修2_英语_高中教育_教育专区。Module 3 Music 话题词汇 1.amusement n.娱乐 2.applaud v.鼓掌...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 1 Europe 外...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 1 Europe 外研版必修3_英语_高中教育_教育专区。Module 1 I. 单项填空 Europe 1.This restaurant has become popular ...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 1 Europe素...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 1 Europe素材 外研版必修3_英语_高中...9 9 on the other hand另一方面 多维训练 翻译句子 (1)一方面我们应该呼吁...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 Body Lang...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 Body Language and Non-verbal Communication 外研版必修4_英语_高中教育_教育专区。Module 3 Body Language and Non ...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 My First ...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 My First Ride on a Train素材 外研版必修1_英语_高中教育_教育专区。Module 3 My First Ride on a Train 话题...

...3 Interpersonal Relationships-Friendship课时作业...

【师说】2017高考英语一轮复习 Module 3 Interpersonal Relationships-Friendship课时作业 外研版选修6_英语_高中教育_教育专区。Module 3 Interpersonal Relationships—...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 Adventure...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema素材 外研版必修5_英语_高中教育_教育专区。Module 3 Adventure in Literature ...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 The Viole...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 3 The Violence of Nature素材 外研版必修3_英语_高中教育_教育专区。Module 3 The Violence of Nature 话题词汇 1....

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 1 Small Tal...

【步步高】2017版高考英语一轮复习 Module 1 Small Talk 外研版选修6_英语_...答案 1.A 2.F 3.B 4.E IV.写作训练 请根据以下提示,结合生活中的一个...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com