当前位置:首页 >> 英语 >> 【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业22 Unit2 The United Kingdom 新人教版必修5

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业22 Unit2 The United Kingdom 新人教版必修5


必修 5

Unit 2

The United Kingdom

1.(2013·河北质量检测)—I’ve got the job I’ve been looking forward to. —________! A.Wish you success C

.Sounds great B.Good luck D.Congratulations

2.The washing machine which I had just bought________,so I called the repairman to see if he could put it right. A.broke down C.set down B.broke up D.set up

3.He didn’t go back home until I promised to keep him________of how we were getting along with the project. A.informing C.inform B.to be informed D.informed

4.The church,________was built in the 1890s,is in terrible condition and needs to be repaired. A.where C.that B.which D.what

5.It is greatly to her________that Zhang Lili saved two students at the risk of losing her life. A.honour C.shelter B.credit D.relief

6.People usually have what they hunt for at Taobao.com________by the express company. A.delivering C.to deliver 7.—Where are you living? —Just nearby.Come and see me whenever________. A.it is convenient C.you have convenience B.you are convenient D.there is convenience B.delivered D.deliver

8.You should________the facts related to this problem,which can make others know you are innocent. A.clarify C.explain B.judge D.express

9.My parents check our package carefully to make sure we don’t________anything

we will need on the trip. A.leave off C.leave about B.leave out D.leave for

10.If what you say is not________with what you do,it will have a bad effect on your children. A.controversial C.confident B.consistent D.considerate

11.—Do you know when________ac cident happened? —I was not there,so I don’t know the exact date.But it must be________Sunday because I was off duty only on Sundays. A.the;a C.a;/ B.a;a D.the;/

12.Compared with that of last year,the price of housing in my county has increased by________10% so far. A.secretly C.originally B.roughly D.deeply

13.—How was your journey to the countryside? —It was great.The scenery was beautiful beyond________. A.institution C.collection B.administration D.description

14.(2013·天津十二区县联考)I have to reschedule the appointment with you since there is a________in my arrangement. A.contract C.connection B.contrast D.conflict

15.There are more than two million fa rmers,________two thirds of the total population of the province. A.made up of C.consisted of Ⅱ.阅读理解 A (2013·苏北四市三调) Most people watching Jeremy Lin these past two months saw Jeremy Lin,New York Knicks star;but I,watching him,saw someone else.That was my elder brother,Bob, who is athletic and energetic.He could never sit still when he was in second grade; he had to get up every now and then and run around the room.And sure enough,he grew B.making up D.consisting of

up to be a starting player for an NCAA championship lacrosse (长曲棍球) team.He was a Nike?endorsed marathoner,too,and reached the top of Mt.Everest,unguided,in his 50s. And yet my family never watched his lacrosse games.We did watch some of his marathons,but that wasn’t until he was in his 20s.When Bob was in his glory days , our Shanghainese?born parents were bent on getting him into medical school.There was a loving aspect to it:I can remember my father working through math books with him,lesson by lesson,at the big blackboard in the attic.Bob never did become a doctor,though;and neither did I.It wasn’t until my younger sister came along that someone in the family finally wore a white coat. Bob today could be the fittest 58?year?old on the planet.His doctor estimates his biological age at 35;he’s still big mountains in the Himalayas.And,like Jeremy Lin,he’s charming.No one sees Bob without leaving with a laugh.He sometimes jokes he could be mayor of his building,and it’s true.To know him is to cheer for h im. And yet my parents did not cheer for him.What if my mother had sat on the sidelines with her statistics,like Jeremy Lin’s mother?What if my father had played videos of athletes for my brother to watch and imitate?It’s hard not to wonder. And how did Jeremy Lin’s parents manage to do these remarkable things?Amy Chua, the tiger mother,recalls her immigrant father beating the kids whenever

they mispronounced a Chinese word.How is it that Jeremy Lin’s immigrant father in particular,Gie?Ming Lin,encouraged his son to follow such an untraditional path? 1.Bob’s glory days were those________. A.when he was doing well in math B.when he was in second grade C.when he was made mayor of his building D.when he showed his talents i n sports 2.From the passage we can tell that Bob is________. A.active and optimistic B.clever and determined C.brave and helpful D.considerate and independent 3.Which of the following statements is probably TRUE? A.Bob was always ignored by his parents. B.Bob could also have been a sport star. C.Bob’s parents often watched his games.

D.Nobody in the author’s family was a doctor. 4.From the last two paragraphs we can infer that________. A.parents should always study together with their children B.parents should know how to educate their children properly C.children should be punished when they do anything wrong D.children should try to live up to the hopes of their parents B (2013·南京第一次模拟) It is a plain fact that we are in a world where competition is going on in all areas and at all levels.This is exciting.Yet,on the other hand,competition breezes a pragmatic (讲究实际的) attitude.People choose to learn things that are useful, and do things that are profitable.Today’s college education is also affected by this general sense of utilitarianism (功利主义). Many college students choose Business,Law not Computer Programming as their majors convinced that these professions are where the big money is.It is not unusual to see the college students taking a part?time job as a warm?up for the real battle.I often see my friends taking GRE tests,working on English or computer certificates and taking the driving tests to get a license.Well,I have nothing against being practical.As the competition in the job market gets more and more severe,students do have reasons to be practical. However,we should never forget that college education is much more than skill training.Just imagine,if your utilitarianism becomes the main trend on campus, leaving no space for the cultivation (培养) of students’ minds,or development of their soul.We will see university is training out well?trained spiritless working machines.If utilitarianism controls society , we will see people lost in the money?making adventures;we will see humanity losing their grace and dignity,and that would be disastrous.I’d like to think society as encouraging and people regard profit or fame only as a horse that pulls the courage.Yet without the driver picking direction , the courage would go straight and may even end out in a dangerous situation. A certificate may give you some advantages,but not broad horizons,positive attitudes and personal integrity (诚实正直),which are the wealth you cannot acquire through any quick fixed way.Although in today’s world , the highest level of competition may not be that of skills or expertise (专门技能),but vision and strategy,your intellectual quality largely determines how far you can go in your

career. 5.The author’s attitude toward today’s college education is________. A.positive C.critical B.cautious D.doubtful

6.Many college students choose to major in Business because________. A.a businessman is very likely to make big money B.studying business is less competitive C.too many students have chosen Computer Programming D.Computer Programming is not a must for them 7.The author does strongly suggest that________. A.more competition be encouraged on college campus B. eople not ignore the value of broad horizons, p positive attitudes and personal integrity C.intellectual quality determine how far one can go in his career D.college students get as many part?time jobs as possible 8.In the author’s opinion,________. A.college students are not pragmatic enough B.college students should have drivers pick direction for them C.college education should provide students with more business courses D.college education should value the cultivation of students’minds

答案: 课时作业(二十二) Ⅰ.单项填空 1.解析: 考查交际用语。句意为:——我得到了我一直想要的那份工作。——祝贺 你。根据句意可知,应选 D,表示祝贺。Wish you success 祝你成功;Good luck 祝你好运; Sounds great 听起来很好,一般用来表示对某个主意、想法的赞同。 答案: D 2.解析: 句意为:我刚买的洗衣机坏了,因此我请修理工检查一下,看看他能否修 好它。break down(机器等)出故障;break up 分解;set down 记下;set up 建立。 答案: A 3.解析: 考查非谓语动词。句意为:直到我答应让他知道我们的工作进展情况他才 回家。him 与 inform 构成逻辑上的被动关系,故用过去分词。 答案: D

4.解析: 考查定语从句。先行词 the church 在后面的定语从句中作主语,又是非限 制性定语从句,故用 which 引导定语从句。 答案: B 5.解析: 句意为:张丽莉冒着失去自己生命的危险救了两名学生是非常值得赞扬的。 to one’s credit 值得赞扬。 答案: B 6.解析: 考查非谓语动词。在“have+宾语+宾补”结构中,如果宾补和宾语之间

为被动关系,一般用过去分词。 答案: B 7. 解析: 句意为: ——你在哪里?——就在附近。 方便时来看我吧。 is convenient it for sb.to do something 某人方便做某事,符合句意。 答案: A 8.解析: 考查动词辨析。语意为:你应当澄清与此问题有关的事实,让别人知道你 是无辜的。clarify 澄清;judge 判断;explain 解释;express 表达。 答案: A 9. 解析: 考查短语动词辨析。 “父母仔细检查包裹”的目的是为了“不要遗漏(leave out)任何东西”。leave off 停止,中断;leave about 乱放;leave for 动身去??。 答案: B 10.解析: 考查形容词辨析。be consistent with 与??一致。句意为:如果你言 行不一的话,这将对你的孩子产生不好的影响。controversial 争论的,争议的;confident 自信的,确信的;considerate 考虑周到的。 答案: B 11.解析: 考查冠词。根据句意可知此处 accid ent 是指双方都知道的事,故其前应 用定冠词;而 Sunday 此处是指某一个星期天,其前应用不定冠词。 答案: A 12.解析: 考查副词辨析。句意为:与去年的房价相比,到目前为止,我们县今年的 房价上涨了大约 10%。 secretly 秘密地; roughly 粗略地; originally 最初地, 原始地; deeply 深深地。 答案: B 13.解析: 考查名词辨析。答语意为:风景美丽得难以形容。institution 制度;

administration 实施,行政;collection 收藏品;description 描述。 答案: D 14. 解析: 句意为: 我得重新安排跟你约会的时间, 因为我的安排中有冲突。 conflict 冲突,矛盾;contract 合同;contrast 对比;connection 联系。 答案: D

15.解析: 句意为:有二百多万农民,占这个省份总人口数的三分之二。空格处表示 “组成;构成”之意,与 farmers 为逻辑上的主谓关系,因此用现在分词 makin g up。A、D 两项意思为“由??组成”,不符合句意。 答案: B Ⅱ.阅读理解 语篇解读: 林书豪的成功,使人们开始反思什么是最合适的教育方式。家长是应该把 自己的意愿强加给孩子还是发挥孩子的特长呢? 1.解析: 推理判断题。根据文章一、二两段内容可知,鲍勃 20 多岁时在体育方面的 表现很优秀,由此可推知,鲍勃最辉煌的时期应是他在体育运动中 展现他的特长时。 答案: D 2.解析: 细节理解题。根据第三段的第三、四、五句内 容可知,鲍勃积极、乐观, 故 A 项当选。 答案: A 3.解析: 正误判断题。根据文章第一段内容可知,鲍勃曾经在体育方面的表现非常 优秀,多次获奖,若能坚持下去,他也许会成为一名体育明星,故 B 项正确。 答案: B 4.解析: 推理判断题。在文章最后两段中,作者用反问句暗示出家长应该给孩子正 确的教育,而不是强迫他们做这做那。 答案: B 语篇解读: 本文作者用批判的语调告诉我们, 现在的大学教育是一种功利主义的教育。 这样的教育对学生的成 长弊大于利,针对这种情况,作者对大学教育提出了一些建议。 5.解析: 作者态度题。通读全文尤其是文章第一段可知,作者认为现在的大学教育 追求的是功利主义,由此可推知作者对其持批评的态度,故选 C 项。 答案: C 6.解析: 细节理解题。根据文章第二段的第一句“Many co llege students choose Business , Law not Computer Programming as their majors convinced that these professions are where the big money is.”可知 A 项正确。 答案: A 7.解析: 推理判断题。根据最后一段的第一句可知 B 项正确。 答案: B 8.解析: 细节理解题。根据文章倒数第二段前两句的内容可知,在作者看来,大学 教育应该重视培养学生的思想,故 D 项符合题意。 答案: D


【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业22 Unit2 The United Kingdom 新人教版必修5

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业22 Unit2 The United Kingdom 新人教版必修5_英语_高中教育_教育专区。课时作业(二十二) Ⅰ.单项填空 ...

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业17 Unit2 Working the land 新人教版必修4

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业17 Unit2 Working the land 新人教版必修4_英语_高中教育_教育专区。课时作业(十七) Ⅰ.单项填空 必修 ...

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业32 Unit2 Robots 新人教版选修7

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业32 Unit2 Robots 新人教版选修7_英语_高中教育_教育专区。课时作业(三十二) Ⅰ.单项填空 选修 7 Unit ...

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业12 Unit2 Healthy eating 新人教版必修3

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业12 Unit2 Healthy eating 新人教版必修3_英语_高中教育_教育专区。课时作业(十二) Ⅰ.单项填空 必修 3 ...

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业37 Unit2 Cloning 新人教版选修8

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业37 Unit2 Cloning 新人教...A.a;/ C.the;the B./;a D.a;the 2.—What yo u’ve said sounds_...

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业21 Unit1 Great scientists 新人教版必修5

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业21 Unit1 Great scientists...the heaven or the hell.He saw an extremely__2__palace halfway and the...

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业25 Unit5 First aid 新人教版必修5

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业25 Unit5 First aid ...the wrong bus D.No,it’s not my mistake 2.It was you rather than ...

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业23 Unit3 Life in the future 新人教版必修5

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业23 Unit3 Life in the...the darkness to see if anything was there and then__2__over and go ...

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业6 Unit1 Cultural relics 新人教版必修2

【金版新学案,安徽版】2... 暂无评价 9页 免费 2014高考英语一轮复习 U.....课时作业(六) Ⅰ.单项填空 必修 2 Unit 1 Cultural relics 1. (2013·南阳...

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业24 Unit4 Making the news 新人教版必修5

【金版新学案,安徽版】2014高考英语一轮总复习 课时作业24 Unit4 Making the news 新人教版必修5_英语_高中教育_教育专区。课时作业(十四) Ⅰ.单项填空 必修...

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。