当前位置:首页 >> 英语 >> (2015年1月)高二外研报纸电子版·广东专版练习套题及详细答案(第19期)

(2015年1月)高二外研报纸电子版·广东专版练习套题及详细答案(第19期)


(2014 秋)高二外研·广东专版
电子版 (第 19 期)
期 末 测 试 题(一) I 语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第一节完形填空(共 1 5 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从 1-15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳 选项。 It was time to graduate. Three

university students with __l__ intelligence and backgrounds had appointments to see their__2__counsellor. The counselor asked the first student what he expected from his career. "I'm a realist. The best I can hope for is to get a job and work for the next 40 years until I__3__,” replied the first student, The counsellor asked the second student the same question, who replied, "I'm a realist. I believe that I have the __4__ to find a reasonably fulfilling career. If I put my head down and work hard, I should be reasonably__5__." The third student was __6__ asked that question. "I have grand ideas and bold __7__. I want to build businesses, create jobs for others, find creative solutions to problems and make a lot of__8__along the way!" he enthusiastically replied. The three students went on to graduate with similar marks and __9__ their careers. The first student considered himself __10__to get a job offer and worked in the office for the next 40 years. He was laid off a few times, but soon found a similar meaningless job, He finally found his work so dull that he __11__ going to work. The second student found an entry level job and worked __12__, soon climbing through the ranks to a management job. The third student followed his dreams. He __13__ a fantastic business, went through some ups-and-downs, persisted, and loved every minute of the __14__. They were all realists. When it came to their predictions, they were all __15__. My question to you is "what are you realistic about?" Be careful before you answer, because what you think is very likely to be your reality. 1. A. surprising C. poor 2. A. health B. different D. similar B. marriage

C. career 3. A. move C. escape 4. A. ability C. right 5. A. bored C. successful 6. A. even C. never 7. A. experiences C. worries 8. A. space C. energy 9. A. started C. wanted 10. A. wealthy C. lucky 11. A. began C. kept 12. A. alone C. frequently 13. A. created C. lost 14. A. travel C. adventure 15. A. surprised C. interested

D. life B. retire D. die B. wish D. advice B. popular D. happy B. always D. also B. suggestions D. dreams B. money D. time B. missed D. changed B. disappointing D. useless B. considered D. hated B. hard D. regularly B. ruined D. sold B. examination D. record B. cheerful D. correct

第二节语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入-一个适当 的词或使用括号中词语的正确形式填空。

One day, I ordered some chicken with rice at my favorite fast. food chain - Jollibee. It was priced at 82 pesos (比索). My mom gave me 100 pesos. __16__ I handed the money to a cashier, surprisingly, she gave me back 38 pesos for my change. __17__ (approach) our table, I was counting in my mind, knowing that my change shouldn't have been so much. I got an extra 20 pesos, __18__ did not belong to me. When I asked my mom__19__I should do next, she said it was up to __20__to deal with the money. I told her that I would give it back to the cashier. My mom said I passed a test of___ 21___ (honest) with a smile. When I returned the 20 pesos to the cashier, she thanked me again and again. She __22__ (tell) me that if I had not returned the money, she would have paid for it. She even admired my mom __23__ the fact that she had brought up such __24__ honest daughter. My mom was so happy that she treated me to some chocolate. This is one of my __25__ (happy) memories I have ever had in the past years. 阅读(共两节,满分 50 分) 第一节阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项。 A Felicity Aston is a 35-year-old British adventurer and climate scientist. In 2005 she joined the Polar Challenge across the Canadian Arctic, In 2006 Aston was part of the first all-female British expedition (远征)across the Greenland ice sheet. In 2008 Aston walked across the icy Lake Baikal in Siberia within 30 days. In 2009 she led an eight-woman team across Antarctica to the South Pole and also participated in the Marathon across the Sahara Desert. In 2012, Aston became the first person to ski alone across Antarctica using nothing but her own strength pulling two sledges (雪橇)packed with supplies. Her journey took 59 days and covered a distance of l.744 kilometers. That was the first time she had traveled alone so far. Despite the extreme cold, strong winds and thick snow, the loneliness was her biggest challenge. "This is the first time I have spent this length of time without company. The absolute silence was driving me mad. Sometimes I would be sitting in my tent crying my eyes out." Aston admitted. To deal with the loneliness, Aston listened to music on her MP3 player. She remained in touch with the outside world through her- satellite phone, and turned to Twitter to write about her daily

adventures. Her trusty GPS made sure she followed the right path. What kept her going on was a message about perseverance (毅力) Just keep going, no matter how messy that got. There were times when I thought there was no chance I could succeed, but finally I made it. If you can just find a way to keep going, then you will discover that you have potential within yourself that you never realized before. When you look back in the future, you'll be amazed at how far you've come. 26. From Paragraph l & 2, we can know that Felicity Aston________. A. is in her thirties, beginning with her adventures B. successfully reached the South Pole in 2005 C. was the first to travel alone across Antarctica and Arctic in 2006 D. likes adventures around the world, doing research into extreme climates 27. According to Aston, it's proven that________. A. extreme weather is the biggest challenge for the young people B. nothing else is more painful than loneliness in the world C. silence can bring about our patience and perseverance D. only with no company can we live a silent life 28. During her first travel across Antarctica, Aston relaxed herself probably by ______. a. listening to music b. fixing her MP3 player c. making phone calls d. using her GPS e. texting her friends something new f. writing diaries about her adventures A. acdf C. acf B. abcd D. bce

29. From the passage, we can conclude that Aston is_______. A. proud and dependent B. serious and talented C. brave and determined D. honest and confident

30. Which of the following proverbs can be TRUE of the passage? A. God helps those who help themselves. B. All roads lead to Rome. C. Where there is a will, there is a way. D. The longest journey begins with a single step. B According to the World Health Organization, 285 million people are estimated to be visually disabled worldwide. Almost 90 percent of them live in developing countries, with India to be the most, at 12 million. With that in mind, the SmartCane, which is designed to help users discover obstacles (障碍) above knee-level and prevent accidents from occurring, has come into the world recently. Using sensors, the device can discover obstacles up to a distance of 10 feet (three meters). These sensors can discover things as wide as l inch (3 cm) and are adjustable, meaning people of different heiglhts and with different- cane holding styles can still use the device. The device was perfected after extensive field trials with over 150 people and is now on sale for£30 ($50). Dr Rohal Paul, who is from the Indian Institute of Technology and has played a key role in the development of the SmartCane, said, "Blind people are often taken by surprise by over-hanging branches or air-conditioners or parked cars while walking through unfamiliar areas. The SmartCane warns the user of such objects in their paths through a unique system of vibratory (振动) patterns, designed to discover potential obstacles even at head height." And Dr Diana Tay, Business Development Manager for Tecnnology Transfer at the Wellcome Trust said, "The SmartCane is a mobile aid device that will have a positive influence on the day-to-day activities of the: visually disabled in India and possibly further areas." The SmartCane is not the first such product to hit the market. Another known as the UltraCane was launched in various countries including the UK back in 2011, using a similar technology. Both devices are seen as important tools for the visually disabled, and can help to significantly reduce the number of accidents that occur when they are using common canes 31. It's good news for the visually-disabled to live a convenient life because ______. A. they can find the right way to go around India B. they can fight against animals with the SmartCane

C. a new-device called the SmartCane has been lately invented D. the SmartCane can help them get something out of the reach 32. It can be inferred from Paragraph 2 that common canes are mainly used to________. A. find the right way to go around B. fight against dangerous animals C. discover obstacles below knee-level D. reach for something out of the reach of the blind 33. The SmartCane can be used by all kinds of people because A. it can discover obstacles up to a distance of 10 feet B. its sensors can discover some things C. it can be held in different styles D. its sensors are adjustable 34. What do we know about the SmartCane? A. It is too expensive for the blind to buy. B. It can lead the blind to walk safely through unfamiliar areas. C. It can warn the blind of some potential obstacles. D. It was invented by Dr. Rohal Paul from India. 35. We can learn from the text that_______. A. the SmartCane has mainly been used in India at present B. the UltraCane can reduce more accidents than the SmartCane C. common canes will be completely replaced by the SmartCane D. the UltraCane uses a far more advanced technology than the SmartCane C People in Toronto can now enjoy the first phase (阶段) of Underpass Park, an extremely original and creative new public park. Underpass Park is the largest park ever built under an overpass (立交桥) in Canada, with the first of its kind in Toronto. Located in the West Don Lands under and around the Eastern Avenue and Richmond overpasses, the park has transformed the abandoned and underused area into a bright, new and neighborhood space. Constructed in two phases, the first completed sections of the park are between St. Lawrence

Street and Bayview Avenue. Visitors can access it from River Street, south of King Street. Underpass Park is designed for members of all ages and abilities. The first phase of the park has playgrounds on either side of River Street. To the east, park-users will find two basketball courts. To the west, the park offers various play equipment and climbing structures of different sizes and shapes as well as gathering spaces for public events. This phase of the park also has a public art decoration that is hung from the overpass and reflects lights. A combination of LED spotlights and interesting lighting effects around the park will ensure the area is safe and inviting all day long. Underpass Park has made best use of the unique site conditions and now it is a welcoming public space. An official celebration to mark the opening of phase one is being planned for later this summer. The second phase, located west of St. Lawrence Street, is currently under construction and expected to open next spring. 36. Underpass Park is considered original and creative probably because _______. A. it is changed from a useless place B. it is a park located around a famous avenue C. it is the largest park ever built in Canada D. it is the first park built under an overpass in Toronto 37. What does Paragraph 4 mainly talk about? A. The purpose of building Underpass Park. B. The safety measures in Underpass Park. C. The equipment in the first phase of Underpass Park. D. The art design of the first phase of Underpass 38. Which of the following might be a picture of Underpass Park?

39. What can we know from the passage? A. Toronto is changing all the spaces under overpasses into parks. B. People can go to Underpass Park from all directions. C. The construction of Underpass Park lasts long but costs a little. D. Underpass Park is popular among the citizens. 40. It can be inferred from the passage that________. A. the park has limited space for more people B. it's a bit dangerous to play in the park C. the space of the park may be doubled next spring D. more parks of such kind wilt be built next spring D "Road rage(愤怒)” became a popular term in the 1990s as stories about motorists attacking one another in parking lots or crossroads seemed to increase. So what do you think of it when you hear the term "road rage"? It's one of those catch phrases everyone has heard, and yet there is no common expression we can all use. Often, people use terms like "road rage" and "aggressive driving" interchangeably. While some might say that aggressive driving includes everything from cutting someone off on purpose to chasing other motorists, to making rude gestures and cursing (咒骂) at other drivers, others might say road rage refers only to incidents where violence broke out between drivers and passengers - in or around cars. But one thing is certain -- road rage is a dangerous phenomenon that can happen to any one of us, either as a performer or a victim. In most areas, road rage isn't a specific crime. Many aggressive driving activities fall under the type of traffic violations but there are only a few districts that try to classify (归类) aggressive

driving or road rage as an illegal activity. One reason why most states don't classify road rage as a crime is that lawmakers often find it difficult to quantify road-rage behavior. For example, a law might state that it's illegal to follow a car too closely. But what distance is too close and who makes that determination? Without providing specific standards, the law is completely impractical. For the purposes of this article, we'll look at road rage in the broadest range, from driving aggressively to violent fights between drivers. We'll examine the psychology behind road rage, common behavior involved in road rage, ways to avoid getting into fights with angry drivers and how to determine and prevent your own road rage. We'll also look at some statistics on road rage, including which cities have the most aggressive drivers. 41. Which of the following statements is TRUE? A. It's hard to find a common expression about road rage. B. Road rage is much more common than aggressive driving. C. Road rage only refers to the attacking of motorists in parking lots. D. There was less road rage after the 1990s. 42. Which of the following activity is not a kind of "road rage"? A. Chasing other motorists at high speed. B. Cutting someone off on purpose. C. Making a phone call while driving. D. Cursing at other drivers. 43. We can learn from Paragraph 3 that ______. A. aggressive driving includes almost all bad driving habits. B. there are some differences between road rage and aggressive driving C. aggressive driving and road rage may cause different results D. road rage only refers to serious incidents between drivers 44. Why is it hard to classify road rage as a crime? A. To quantify road-rage behavior is too hard. B. Road rage is quite common around the country. C. All states have their own specific traffic rules. D. Car drivers are strongly against doing so.

45. According to the passage, it's been proven that______. A. everyone is responsible for helping to keep road order B. road rage doesn't have as much harm as aggressive driving C. no passengers will be involved in road rage incidents D. a practical law should provide specific standards 第二节信息匹配(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。 首先请阅读下面网络导读的图标与说明: A. Problems at the Workplace

B. Adolf Hitler's Childhood

C. Mount Everest Expeditions

D. Get Over Internet Addiction

E. Famous Sad Quotes

F. Using Playing Cards for Tarot

以下为五位网友的读后感言,请将其与相应的图标与说明匹配起来。 46. These quotes are really beneficial to me. I have got to know why people are happy and excited, while others are so sad and upset all day long. I have learned how to remain happy in my life. Just as a famous saying goes, "Cry, and you will cry alone; laugh, and the world laughs together with you," 47. Just like many people, I have got many problems with me in my office too. I sometimes have problems dealing with my colleagues, not knowing how to balance between colleagues and my

leaders. I really have benefited a lot from this article. Read it carefully if you have time. 48. Just as many teenagers, I also got a deep interest in playing computer games. It can be said to be an addiction. From this text, I really got to know that playing computer games too much does no good to us, especially for us teenagers. I will no longer play computer games in the future. 49. Climbing Mountain Everest is really dangerous. Though I am a sports fan who enjoys climbing mountains m my free time, I have never climbed such a high mountain before. This text has given me a lot of information about the possible danger while I am climbing the mountain. I pray for my success! 50. I got a lot of information from this-text about the previous great leader. In his childhood, this man had great ambition to become a great leader when he grew up. He really made it as he had expected. Nothing is too difficult if you put your heart into it. III 写作(共两节,满分 40 分) 第一节基础写作(共 1 小题,满分 1 5 分) 你接受了一项写作任务,要为英语月刊校园版写一篇调查报告。 [写作内容] 请根据以下调查情况,写一篇英语调查报告: 调查主题 调查时间 调查对象 大多数同学 的观点 怎样看待军训? 上周五 高一 1200 名新生,刚完成军训。 1.丰富了人生阅历,拓宽视野; 2.磨练了意志,提高了自己的身体素质; 3.学会了团结,懂得了合作的意义。 部分同学 的观点 你的看法 与建议 1.军训与平常的体育一样; 2.无聊而辛苦,应该取消。 1.军训虽然辛苦但意义重大; 2.要做好体弱学生突发情况的应对工作。

*军训 military training 【写作要求】 只能用 5 个句子表达全部内容。

_______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ 第二节读写任务(共 1 小题,满分 25 分) 阅读下面的短文,然后按要求写一篇 150 词左右的英语短文。 Dear Editor, I am writing to voice my opinion about the improper behavior that I saw last weekend at the National Park in our city. I took my family to the park last Sunday to stay out of the city for a few hours. However, what we found was most upsetting. There was trash everywhere, as people had simply left their rubbish on the ground and then left without cleaning it up. And there were other things. One group of people continued to upset everyone by playing very loud and noisy music even after they were asked several times to turn their music down. In the end we had to pack up and go home. We were so annoyed. The parks in our city are for everyone to enjoy and no one should be disturbed by others who choose to behave in such an improper or rude way. Why don't the police go to the parks and punish those who behave in such an irresponsible manner? It's high time that the police took action, as things are really getting out of control. Christ Wong [写作内容] 1.以约 30 词概括上文的主要内容。 2.以约 120 个词就“告别不文明行为”谈谈你的想法, 内容包括:(1)描述你所见或所闻的不文明行为; (2)你对这些行为及其不良影响的分析; (3)你的倡议与期盼。 [写作要求] 1.作文中可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子。 2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。 _______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ 听说训练 19 PART A: Reading Aloud 模仿朗读 (满分 20 分) In this part, you are required to watch a video clip, and read after the speaker in the video. They have travelled 6,000 miles across the ocean since leaving their colony last year, and now they're returning to breed. They cannot lay their eggs on ice, for they would freeze, so they have to come here, where there is bare rock. Over the coming months, the few parts of Antarctica that are ice-free will be the stage on which five million Adelies will build their nests. To construct one, they need pebbles, and without a good-looking nest, a male will be unable to attract a female, when they at last arrive. PA.RT B: Role Play 角色扮演 (满分 16 分) In this part, you are required to act as a role and complete three communicative tasks: listen to the conversation, ask three questions and then answer five questions. 角色:你是文中的男子 Tom。 任务:(1)向文中的女子 Mary 询问相关的信息; (2)根据对话内容回答问题。 1. Please get ready to ask three questions according to the following Chinese tips. 问题 1:现在请准备提出第一个问题。 (中文提示:你的老师认为你的法语学得如何?) Q: _________________________________________________________________________ 问题 2:现在请准备提出第二个问题。 (中文提示:法语发音难还是简单?) Q: _________________________________________________________________________ 问题 3:现在请准备提出第三个问题。 (中文提示:你能帮助我学习法语吗?) Q: _________________________________________________________________________ 2. Please get ready to answer five questions in English. 问题 1:现在请准备回答第一个问题。 A: ___________________________________________________________________________ 问题 2:现在请准备回答第二个问题。 A: ___________________________________________________________________________

问题 3:现在请准备回答第三个问题。 A: ___________________________________________________________________________ 问题 4:现在请准备回答第四个问题。 A: ___________________________________________________________________________ 问题 5:现在请准备回答第五个问题。 A: ___________________________________________________________________________ PART C: Retelling 故事复述(满分 24 分) In this part, you are required to listen to a monologue, and then retell it based on what you have heard. 故事梗概:Paul 在国王给他的糖果里发现了一枚戒指,他本想自己留着,但最终还是还给了 国王。 关键词:honest(诚实的) give away(分发) ring(戒指) share(分享) reward(奖赏)

学生双语报 2014-2015 学年度上学期高二英语听说训练· 广东专版
第 19 期
PART A: Reading Aloud 模仿朗读 (满分 20 分) In this part, you are required to watch a video clip, and read after the speaker in the video.

They have travelled 6,000 miles across the ocean since leaving their colony last year, and now they’re returning to breed. They cannot lay their eggs on ice, for they would freeze, so they have to come here, where there is bare rock. Over the coming months, the few parts of Antarctica that are ice-free will be the stage on which five million Adelies will build their nests. To construct one, they need pebbles, and without a good-looking nest, a male will be unable to attract a female, when they at last arrive. 1 秒到 3 秒,20 秒到 23 秒,34 秒到 39 秒,50 秒到 51 秒 删除 PART B: Role Play 角色扮演 (满分 16 分) In this part, you are required to act as a role and complete three communicative tasks: listen

to the conversation, ask three questions and then answer five questions. 角色: 你是文中的男子 Tom。 任务: (1)向文中的女子 Mary 询问相关的信息; (2)根据对话内容回答问题。 1. Please get ready to ask three questions according to the following Chinese tips. 问题 1: 现在请准备提出第一个问题。 (中文提示:你的老师认为你的法语学得如何?) Q: ___________________________________________________________ 问题 2: 现在请准备提出第二个问题。 (中文提示:法语发音难还是简单?) Q: ___________________________________________________________ 问题 3: 现在请准备提出第三个问题。 (中文提示:你能帮助我学习法语吗?) Q: ___________________________________________________________ 2. Please get ready to answer five questions in English. 问题 1: 现在请准备回答第一个问题。 A: ___________________________________________________________ 问题 2: 现在请准备回答第二个问题。 A: ___________________________________________________________ 问题 3: 现在请准备回答第三个问题。 A: ___________________________________________________________ 问题 4: 现在请准备回答第四个问题。 A: ___________________________________________________________ 问题 5: 现在请准备回答第五个问题。 A: ___________________________________________________________ PART C: Retelling 故事复述(满分 24 分) In this part, you are required to listen to a monologue, and then retell it based on what you have heard. 故事梗概:Paul 在国王给他的糖果里发现了一枚戒指,他本想自己留着,但最终还是还给了 国王。 关键词:honest(诚实的)give away(分发)ring(戒指)share(分享)reward(奖赏) _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________

学生双语报 2014-2015 学年度上学期高二英语听说训练· 广东专版 第 19 期原文及参考答案

PART A:Reading Aloud 模仿朗读 They have travelled 6,000 miles↗︱across the ocean↘︱since leaving their colony last year↗︱, and now↗they’re returning to breed↘. They cannot↗lay their eggs on ice↘︱, for they would freeze↘︱, so they have to come here↘︱, where there is bare rock↘. Over↗the coming months↘︱, the few parts↗of Antarctica︱that are ice-free↘︱will be the stage↗︱on which five million Adelies︱will build their nests↘. To construct one↗︱, they need pebbles↘︱, and without a good-looking nest↗︱, a male will be unable to attract a female↘︱, when they at last arrive↘. PART B: Role Play 角色扮演 录像原文: M: What do you like to do in your spare time, Mary? W: I usually study French. M: You mean you like to study French? Why? W: Because it gives me great satisfaction. I can always learn something interesting, and it makes me happy every day. M: Studying French won’t give me any satisfaction. It’s hard work. W: I don’t mind it. I think it’s worthwhile. M: So when you are having a class, do you speak only French in the class, or does your teacher explain everything to you in English? W: Oh, we never speak English in class! Miss Smith speaks to us only in French. M: I suppose that must be difficult for some of you. Does she speak French very slowly? W: Not always. Sometimes we don’t understand her. Then she has to repeat what she said.

1. Please get ready to ask three questions according to the following Chinese tips.

Q1: What does your teacher think of your French study?(M) A1: Lucy and I are the best students in the class. Miss Smith says that my oral French is very good. (W) Q2: Is French pronunciation difficult or easy? (M) A2: Sometimes it’s difficult. Some words look different from the way we pronounce them. I practice speaking it for at least an hour every day. (W) Q3: Can you help me with my French study? (M) A3: With pleasure. You can come to my home after school. And we can practice speaking French together. Speaking it is the best way to improve your French. (W) 2. Please get ready to answer five questions in English. Q1: Why does Mary like studying French? A1: Because it gives her great satisfaction. Q2: Which language does Miss Smith speak in class? A2: She speaks only French. Q3: Who is the best student in the class besides Mary? A3: Lucy. Q4: How often does Mary practice speaking French? A4: She practices speaking French for at least an hour every day. Q5: What will Tom do after school? A5: He will go to Mary’s home and study French with her. PART C: Retelling 故事复述 录音内容: Once there was a very poor, but honest boy named Paul. One day, the king visited Paul’s small village and the villagers all came out to greet the king. The king was giving away cookies and candy to them. Paul and the villagers crowded near the king’s carriage to try to get some. Finally, the king walked to Paul and gave him some candy. Paul was very excited and he rushed home to share the candy with his family. When Paul returned home, he noticed there was a beautiful ring among all the candy. He thought to himself that this ring could make him rich. He and his family didn’t have to worry about not having enough food to eat any longer. And they could live a much richer life.

After thinking about what to do all day, Paul decided to return the ring to the king. Paul went to the palace and returned the king’s ring. The king was very thankful and said to Paul, “This is my favorite ring. You are a very honest young boy and I want to reward you with gold.” From that day on, Paul was a very rich boy and his family never went hungry again.

Summary: Paul was a very poor but honest boy. One day, the king visited his small village and gave away cookies and candy to the villagers. Paul also crowded near the king’s carriage to try to get some. Finally the king gave Paul some candy. Then Paul rushed home to share the candy with his family excitedly. But to his surprise, he found a beautiful ring among the candy. He thought it could make his family rich and they didn’t need to worry about having no food to eat. After a long period of thinking, he decided to return the ring to the king. The king said it was his favorite ring and rewarded Paul with gold because of his honesty. From that day on, Paul and his family lived a rich life. 2014-2015 学年高二 W 版 ·广东专版第 19 期测试题参考答案及部分解析 第 19 期测试题参考答案 1-5 DCBAC 11-15 DBACD 16-25 (One possible version) 16. When/As 19. what 22. told 25. happiest 26-30 DBCCC 36-40 DCADC 46-50 EADCB 基础写作 (One possible version) Last Friday, we did a survey on “what do you think of military training” among 1,200 freshmen of our high school, who have just finished their military training. Most of them hold the view that military training can enrich their life and widen their horizons. What’s more, it is a good way to 31-35 CCDCA 41-45 ACBAD 17. Approaching 20. me 21. honesty 24. an 18. which 6-10 DDBAC

23. for

train their physical and mental strengths, through which they can realize the importance of unity and the meaning of co-operation. However, a part of them argue that it should be cancelled because it is boring and laborious just like our everyday PE. In my opinion, it is important for us to take part in military training though it is laborious, and we should be prepared for emergencies for the physically weak students. 读写任务 (One possible version) The author writes to complain about such improper behavior as littering and playing noisy music in parks. He feels upset and suggests that the police should take immediate action. Actually, we often see similar kinds of improper behavior in public places. Some people talk or speak loudly on their phones in cinemas or libraries. Others smoke in restaurants or bus stations. All the people do whatever they like, disregarding whatever others feel and think about. Such uncivilized behavior is definitely of impoliteness and unpleasantness to us all. Talking loudly disturbs people around and makes them unable to enjoy their time peacefully, while smoking also does great harm to others. To say goodbye to these improper behavior, we must set up the system of reward and punishment. Furthermore, we should educate citizens so that they will have good manners and behave themselves better in public. If so, the improper behavior will be sure to decrease.

第 19 期测试题部分答案解析 完形填空 三位智力和背景差不多的毕业生,因为期待不同,最后的结果也完全不同。 1. D。根据第二段开头的 The three students went on to graduate with similar marks 可知他们的 智力和背景都相似。 2. C。后面的那些问题是关于他们的职业的,故他们去的是职业顾问那里。 3. B。根据 for the next 40 years 可知这里是指一直工作到退休。 4. A。第二个人很自信,他相信自己有能力找到一份不错的工作。 5. C。根据 I put my head down and work hard 可知第二个人说只要他努力工作,将来是会成 功的。 6. D。根据语境可知他们三人问的是同一个问题,故第三个人也被问了这个问题。

7. D。 根据 I want to build businesses, create jobs for others 可知第三个人是在谈论自己的梦想。 8. B。第三个人想自己创业并且赚很多钱。 9. A。根据 The three students went on to graduate 可知他们毕业了,开始了他们的职业生涯。 10. C。第一个人的愿望是找一份工作,他找到了,应该觉得自己很幸运。 11. D。根据 He finally found his work so dull 可知第一个人讨厌去上班。 12. B。根据 soon climbing through the ranks to a management job 可知第二个人工作很努力。 13. A。第三个人的梦想是自己创业,故这里是指他创办了自己的企业。 14. C。第三个人在追求梦想的过程中虽然经历了很多波折,但他坚持不懈,热爱创业过程 中的每一分钟。 15. D。这三个人都是按照自己当初的设想开始自己的职业生涯的,他们没有偏离自己的设 想,在这方面都是正确的。 语法填空 作者在快餐店吃饭,收银员多给自己找了钱,作者选择把钱退还并且心里感到很高兴。 16. When/As。考查连词。When/As 引导时间状语从句,表示“当……的时候”。 17. Approaching。考查非谓语动词。现在分词在句子中作伴随状语。 18. which。考查关系代词。先行词 20 pesos 指物,故用关系代词 which 引导定语从句。 19. what。考查连接代词。what 在从句中作宾语。 20. me。考查代词。根据后文的 I told her that I would give it back to the cashier.可知母亲让我 自己决定该怎样处理这笔钱。 21. honesty。考查词形变化。of 后接名词,表示“诚实的测验”。 22. told。考查动词时态。文章叙述的是过去发生的事情,所以应使用一般过去时。 23. for。考查介词。for 在这里表原因。 24. an。考查冠词。honest 的第一个字母 h 不发音,所以该单词发音以元音开头,故用不定 冠词 an。 25. happiest。考查形容词最高级。根据上下文可知这是作者最幸福的回忆之一。 阅读理解 A Aston 是一位喜欢探险的女性,她的探险征途有许多不为人知的辛苦。 26. D。推理判断题。从 Felicity Aston is a 35-year-old British adventurer and climate scientist. 以及第二段开头的 In 2012, Aston became the first person to ski alone across Antarctica 可知答

案。 27. B。推理判断题。第三段提到尽管有严寒、巨风和厚雪,但最大的挑战是孤独。 28. C。细节理解题。根据第四段的 To deal with the loneliness, Aston listened to music on her MP3 player. She remained in touch with the outside world through her satellite phone, and turned to Twitter to write about her daily adventures.可知答案。 29. C。归纳总结题。根据文章的描述,尤其最后一段内容可以判断 Aston 的性格是勇敢且 有毅力的。 30. C。推理判断题。文章讲述的是 Aston 探险过程中遇到的种种困难,但她不放弃,终于 成功了,从中我们可以学到有志者事竟成,所以答案选 C 项。 B 科技改变生活。“智能魔杖”因其高科技性、灵敏性和实用性,为眼障患者带来了福音。 31. C。推理判断题。根据第一段和第二段的内容可知答案。 32. C。细节理解题。根据第二段的 the SmartCane, which is designed to help users discover obstacles above knee-level 可知 SmartCane 是用来探测高于膝盖的障碍物, 那我们可推断出普 通的手杖只局限于较低位置的障碍物。 33. D。细节理解题。根据第三段的 These sensors... are adjustable, meaning people of different heights and with different cane holding styles can still use the device.可知,SmartCane 功能很完 善,由于其传感器有调节功能,所以无论身高如何、持杖方式如何,都能进行调节。 34. C。细节理解题。根据第四段的 SmartCane warns the user of such objects in their paths through a unique system of vibratory patterns, designed to discover potential obstacles even at head height.可知,SmartCane 的主要功能是通过振动的方式提醒盲人有障碍物。 35. A。细节理解题。根据第五段的“The SmartCane is a mobile aid device that will have a positive influence on the day-to-day activities of the visually disabled in India and possibly further areas.”可知,the SmartCane 目前主要用于印度,将来可能用于其他地区。 C 本文介绍了加拿大建于多伦多市的立交桥公园, 该公园分成两期建造, 其中第一期已经 竣工。 36. D。细节理解题。从第二段第一句 Underpass Park is the largest park ever built under an overpass in Canada, with the first of its kind in Toronto.可知答案。 37. C。主旨大意题。本段主要讲述了公园第一期的基本设施。

38. A。推理判断题。根据文章的描述可知这是一个建在立交桥下的公园,有各种设施。A 项的图片内容符合文章的描述。 39. D。细节理解题。根据倒数第二段的 now it is a welcoming public space 可知这个公园很受 欢迎。 40. C。推理判断题。根据最后一段内容可知第一期已经完工,第二期将于明年春天开放, 所以 C 项正确。 D “路怒族”不仅国内有, 国外也屡见不鲜, 文章从多个层面对路怒行为进行了分析和解读。 41. A。细节理解题。根据第二段的 and yet there is no common expression we can all use 可知 road rage 这个短语没有通用的释义。 42. C。细节理解题。根据第三段的 aggressive driving includes everything from cutting someone off on purpose to chasing other motorists, to making rude gestures and cursing at other drivers 可 知 A、B、D 三项文章中都提到属于 road rage,只有 C 项没有提到。 43. B。主旨大意题。第三段的内容主要是对 road rage 和 aggressive driving 进行界定。 44. A。 细节理解题。 根据第四段的 One reason why most states don’t classify road rage as a crime is that lawmakers often find it difficult to quantify road-rage behavior 可知很多州不把 road rage 归类为犯罪行为的原因是难以量化。 45. D 。推理判断题。根据倒数第二段的 Without providing specific standards, the law is completely impractical 可知,从法律角度惩治路怒行为有很大难度是因为法律需要有具体的 标准。


更多相关文档:

(2015年1月)高二外研报纸电子版·广东专版练习套题及详细答案(第19期)

(2015年1月)高二外研报纸电子版·广东专版练习套题及详细答案(第19期)_英语_高中教育_教育专区。(2015年1月)高二外研报纸电子版·广东专版练习套题及详细答案(第...

(2015年1月)高二外研报纸电子版·广东专版练习套题及详细答案(第20期) (1)

(2015年1月)高二外研报纸电子版·广东专版练习套题及详细答案(第20期) (1)_英语_高中教育_教育专区。(2015年1月)高二外研报纸电子版·广东专版练习套题及详细...

(2015年1月)高二外研报纸电子版·广东专版练习套题及详细答案(第18期)

(2015年1月)高二外研报纸电子版·广东专版练习套题及详细答案(第18期)_英语_高中教育_教育专区。(2015年1月)高二外研报纸电子版·广东专版练习套题及详细答案(第...

(2014秋)高二外研报纸电子版·广东专版(第29期)

(2014秋)高二外研报纸电子版·广东专版(第29期)_政史地_高中教育_教育专区。选修 7 Module 3 单元测试题 I 语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第节完形...

2016-2017上学年高二配合外研新标准版广东专版第7期测试题答案解析

2016-2017上学年高二配合外研新标准版广东专版第7期测试题答案解析_高二英语_英语_高中教育_教育专区。高二学生双语报答案2016-2017 学年高二 W 版·广东专版第 7...

2015年秋入学教育第三套题及答案

2015年秋入学教育第三套题及答案_其它_高等教育_...远程教育作为种独立的教育形态,起源于 19 世纪 ...练习 系统”进行有关统考科目的练习 错对 本题分值...

学生双语报2015-2016下高二人教·课标版广东专版第27期 测试题 答案解析.doc

学生双语报2015-2016下高二人教·课标版广东专版第27期 测试题 答案解析.doc_...Yours, Li Hua 第 27 期听力练习参考答案1-5 ACBBA 6-10 CACBC...

2015年初级会计师考试练习题及答案每日一讲(1月22日)

2015 年初级会计师考试练习题及答案每日一讲(1 月 22 日) 一、单项选择题(每题的备选项中,只有 1 个最符合题意) 1、以下汉字输入法中, ( )无重码。 A...

(2014秋)高一外研报纸电子版·广东专版(第01期)

(2014秋)高一外研报纸电子版·广东专版(第01期)_高一英语_英语_高中教育_教育...题 I 语言知识及应用(共两节,满分 45 分) 第节 完形填空(共 1 5 小题...

2015年初级会计师考试练习题及答案每日一讲(1月26日)

2015 年初级会计师考试练习题及答案每日一讲(1 月 26 日) 一、单项选择题(每题的备选项中,只有 1 个最符合题意) 1、下列不属于建立账套时建立的信息有( ...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com