当前位置:首页 >> 英语 >> 外研版八年级英语上册Module 10 Lao She Teahouse整个模块学案(含教案和练习等)

外研版八年级英语上册Module 10 Lao She Teahouse整个模块学案(含教案和练习等)


Module 10 Lao She Teahouse
Unit 1 She wanted to see some BeijingOpera. 课前演练 Last module we learn some animals are in danger, now let’s describe some animals which you like best. 课文点拨 How was it? Did you have a good time? So my parents offered to take us there. Not especially, but I wanted to see the teahouse, so my parents agreed to take us. I tried to understand it, but it was almost impossible. We only planned have some tea, but we decided to stay for two ho urs. I hope to understand more next time. 学案导学 一、Warming-up In this procedure, give students a brief introduction of Teahouse and Beijing Opera. Ask students to do pair work to guess where and why Lingling and Sally went. T: Hello. Boys and girls. Nice to see you again. S: Nice to see you. T: In Module 5 we learned many different types of music. Do you still remember them? What are they? S: Jazz, pop, classical, rock… T: Which type of music is China famous for? S: Beijing Opera. T: Yes, many people like to listen to Beijing Opera. Some foreigners also like it. We can listen to Beijing Opera in big theatres, but we can also listen to it in a teahouse. Write the word teahouse on the blackboard and explain it to the students. T: What does teahouse mean? It is formed by tea and house. Help students guess the meaning of teahouse and Lao She’s Teahouse. Ask students to guess where Lingling and Sally went, and why. T: Lingling and Sally went out last night. Where did they go? Why? Let’s look at the pictures and the title. Let’s guess. Work in pairs. 二.、Vocabulary and listening 1. Activity 2 Ask the students to listen to the conversation and number the sentences. T: Two children want to go to Lao She’s Teahouse. Let’s listen to the tape and number the sentences. Pay attention to Would you like…and I’d like…? 2. Ask the students to listen to the conversation and answer the questions.. ( 1 ) Where is Lingling’s parents go? A. Lao She Teahouse B. Beijing C. Beijing Opera

(2 ) What can you see in the teahouse? A. Dragon dance B. Beijing Opera C. film (3 ) Lingling’s parents are going to ________. A. see Lao She Teahouse B. stay for some tea C. have a picnic 3. Reading (1 ) Let the students read the dialogue in Activity 3, then let them answer some questions in Activity 4 to further understand the dialogue. At the same time, they will learn some new words and expressions, especially some verbs followed by infinitives. (2 ) Read after the recording. 三、Pronunciation and speaking Let them revise the pattern in this unit and make sure students pronounce the sentences properly. Encourage them to use “verbs+to do”. T: Today, we have learned something about Lao She’s Teahouse and some special verbs that are followed by infinitives. You’ll listen to some sentences, please repeat after the recording. Play the tape recorder twice. Give students a few minutes to read the sentences by themselves. Then ask them to work in groups of four. Every student must make up a sentence according to activity 8. 基础过关 一、翻译下列短语 1. offer to do sth ____________ 2. agree to do sth ____________ 3. plan to do sth ____________

4. have a good time ____________ 5. decide to do sth 6. be famouse for ____________ 二、用所给单词的正确形式填空? 1.She______ (want) to see some Beijing Opera. 2.We only______ (plan)to have some tea, but we decided to ______ (stay )for two hours.? 3.Jack runs______ (quick) than Jim. 4.Teachers don’t like us______ (be) late for school. 5.What do you say about ______ (travel) by bike? 三、完成句子 1. 这个故事发生在 1938 年的奥地利。? The story Austria 1938.? 2. 老舍是 20 世纪中国最著名的作家之一。? Lao She was one of the greatest Chinese 3. 我叔叔去过日本三次。? My uncle Japan three . of the .?

4. 龙门以温泉而出名。 . 5. 我希望下次能懂得更加多。 I hope . 四、单项选择 1. Let’s go to the opera, ______ ?? A. shall we B. will you C. do you D. don’t you 2. The boy likes to play ______football and the girl likes to play ______piano.? A. the; the B. /; the?C. the;/ D./;/ 3. Did she want see it again?? A. to B./ C. of D. at? 4. The Yellow River is the second river in China.? A. long B. longer C. longest D. the longest? 5. — you ______who took my pen by mistake?? —Not yet.? A. Did; find B. Did; find out? C. Have; found out D. Have; found 6.They fell love______ each other at the first sight. A. to , with B .in ,for C. to ,for D. in with? 7 .If you work hard,you can improve . ?A.yourself B. by yourself? C. himself D .by himself? 8. We’ll go fishing if it ______raining tomorrow.? A. stop B. stops C. will stop D. stopped? 9. The girl carefully but nothing.? A. heard; listened B. listen; hear ?C.listened; heard D. hears; listens? 10. Miss Zhang asked us late again.? A. to be B. not to be? C. to not be D. not be 五、阅读理解 Emilio lost his wallet at a bar. He looked for it everywhere. But he couldn’t find it. The bartender(酒吧招待员) didn’t have it, either. Emilio went home. He was very angry. “Somebody stole my wallet.” he told his wife. “Are you sure?” She asked, “Maybe you just lost it.” “I don’t think so. You can’t trust anybody in this city. ”?Then,Emilio’s phone rang. “Hello?” he said in an angry voice. “Good evening. Is that Emilio Santos?” “Yes, it is. Who is that?” “My name is Pablo. I found your wallet at a bar.”? The next day, Emilio met Pablo at a coffee shop.Pablo returned the wallet. Everything was still inside. Emilio thanked Pablo for being so honest(诚实).? ( ) 1.Who stole Emilio’s wallet?? A. Pablo. B. His wife.?

(

(

(

(

C. The bartender. D .Nobody.? ) 2.Emilio didn’t .? A. talk to the bartender B. trust anybody in the city? C. answer the telephone D. want to see Pablo? ) 3.Where did Emilio live?? A. In the city. B. In the mountains.? C. In a coffee shop. D. At Pablo’s house.? ) 4.Emilio sounded on the telephone.? A. happy B. confused(困惑) C. sad D. mad (发疯)? ) 5.Which of the following is true?? A. Pablo called Emilio at night. B. Emilio and Pablo met at the bar.? C. Pablo called Emilio in the day. D .Emilio and Pablo were friends.

Unit 2 It takes place in a teahouse.
课前演练 We learnt some key structures last lesson, now let’s make some sentences with them. 1.plan to do sth 2. decide to do sth 3. hope to do sth 4. agree to do sth 5. offer to do sth 6. want to do sth 课文点拨 1.It takes place in a teahouse in old Beijing and it tells us the story of Wang Lifa and his customers. Take place 发生 Eg: The story took place in 1961. 2.If you like Beijing Opera, folk music, acrobatics or magic shows, you can enjoy them in the teahouse. Lao She Teahouse gives a wonderful welcome to everyone from China and from all over the world. 3. Give a welcome 欢迎 Eg:He didin’t know why his fans gave him a cold welcome. 学案导学 一、Warming-up T: Sally and Lingling went to Lao She Teahouse last night, because they want to understand more about the teahouse and Lao She, do you want to know more about them? 二、Reading 1. Let the students read the passage and match the headings with the paragraps. (Activity 1) 2. Read the passage and answer the following questions.

(1) The story of Teahouse tells us the story of__________ A. Wang Lifa B. Wang Lifa’s customers C. Beijing people D. A and B (2) The story starts __________. A. in 1898 B. during the Qing Dynasty C. 1945 D. A and B (3) What was Lao She named? A. People’s Artist B. hero C. Chinese musician D .People’s Artist and a Great Master of Language (4) What do they bring to the customers in Lao She Teahouse today? A. tea and deliciouse food B. Beijing Opera C. folk music D. All of them 3. Explain some of the grammar points in it. (1). take place Eg: The story took place ten years ago. (2) say goodbye to sb Eg: I have to say goodbye to you because I will leave here from now on. (3) give a wonderful welcome to sb Eg: Please give a wonderful welcome to our new English teacher. 4. Let the students enjoy the listening. 三、Writing Let the students write a passage about the film or play, use Activity 4 and 5 to help. 基础过关 一、英汉互译 1. 发生 2. say goodbye to sb 3. send …to 4. give a wonderful welcome to sb 5. 魔术表演 6. 两者…..之间 二、用所给单词的正确形式填空? 1.He ______ (decide) to see some Beijing Opera. 2. We only ______ (want)to have some tea. 3. Jack (say) goodbye to his mother yesterday.. 4. Lucy is one of the _____(tall) students in our class. 5. Let’’s _____(give ) a warm welcome to Miss Li. 三、完形填空 The tourist business has become a very big(1)________.Millions of people now (2)________._their holidays in other countries. The travel companies say that holidays in (3)________.places help people to understand each other. This must help towards peace and love among different(4)________.These ideas may bring good business, (5)________. They are not true to life. Very (6)________of today’s tourists want to know the people of the countries where

they are(7)________.. They want a week or two of sunshine to lie on the(8)________.by the sea. Most tourists do not want to discover things for (9)________.. They (10)________.want to travel and stay with their own families or friends. ( )1. A. business B. work C. thing D. matter ( )2. A. live B. take C. cost D. spend ( )3. A. same B. strange C. small D. dirty ( )4. A. world B. state C. nations D. schools ( )5. A. when B. and C. but D. or ( )6. A. few B. a few C. little D. a little ( )7. A. visited B. looking C. see D. visiting ( )8. A. boat B. ship C. beach D. bank ( )9. A. himself B. herself C. itself D. themselves ( )10. A. just B. still C. yet D. very 四、阅读理解 Long, long ago there was no zero. To write the number sixty-three people wrote 63. To write six hundred and three, people wrote 6 3. The space between six and three was there to mean." not any "tens. Sometimes people did not remember the space. It was hard to see and read. Later people used a dot to hold the space. Six hundred and three looked like this 6.3. But the dot was hard to see. So people put a circle around it like this 6⊙3. Then people could see the dot. They remembered the space. At last, only the circle around the dot was used. It was like a zero. This is one story of how the zero came to be used. Now zero has many important uses. Zero tells how many. Can you tell some other ways of using zero? ( )1. Long, long ago people didn't know how to ____. A. write B write zero C. write numbers D. sixty-three ( )2. Long, long ago if they wrote two hundred-eight, people wrote_____. A.28 B.2 8 C.228 D.208 ( )3. Later ______ was used to mean space. A. "not any" B.letter"0" C. zero D. a dot ( )4. People used circles ______. A. to remember ways B. to remember numbers

C not to forget the space D. to mean nothing ( )5. The story tells us _____. A. how zero came to be used B. how to write zero C. what's the use of zero D. that zero means a dot, a circle or space Module 10 学案答案 基础过关 Unit 1 一、 1. 主动干某事 2. 同意干某事 3. 计划干某事 4. 决定干某事 5. 玩得开心 6. 以……而出名 二、 1. wants 2. plan 3. stay 4. more quickly 5. to be 6. travling 三、 1. took place , in 2. writers , 1900s 3. has been to , times 4. Longmen is famous for hot springs. 5. I will understand more 四、 1. A 2. B 3. A 4. C 5. C 6. D 7. A 8. B 9. C 10. B 五、 1. D 2.B 3.A 4.D 5.A Unit 2 一、 1. take place 2. 向某人说再见 3. 送,寄 4. 热烈欢迎某人 5. magic show 5. between…and 二、 1. decides 2. want 3. said 4. tallest 5. give 三、 1. A 2. D 3. B 4. B 5. C 6. A 7. D 8. C 9. D 10. A 四、 1. B 2.B 3. D 4. C 5. A


赞助商链接
更多相关文档:

外研版英语八年级上册Module 10 Lao She’s Teahouse模...

八年级英语外研版上册达... 4页 免费外​研​版​英​语​八​年...Module 10 Lao She’s Teahouse Ⅰ. 选择填空 1. —Mary, would you like...

外研版八年级上册M10 Lao She teahouse U1教案

外研版八年级上册M10 Lao She teahouse U1教案_初二英语_英语_初中教育_教育专区。外研版八年级上册英语MOdule 10 Lao She teahouse Unit1 教案2课时,含教学内容...

外研版八年级上册Module 5 Lao She Teahouse 教案

外研版八年级上册Module 5 Lao She Teahouse 教案_初二英语_英语_初中教育_教育专区。外研版八年级上册Module 5 Lao She Teahouse 教案 ...

Module 10 Lao She's Teahouse教案

关键词:外研版八年级10模块 同系列文档 幼班教师...八年级英语上册 Module 10... 5页 5财富值喜欢...Module 10 Lao She's Teahouse 教案 I. Teaching...

新外研版八年级英语上册Module 5 Lao She Teahouse uni...

外研版八年级英语上册Module 5 Lao She Teahouse unit2 导学案_英语_初中教育_教育专区。Module 5 Lao She Teahouse学案模块学习目标: 1. 记住并能...

八年级英语上册 Module 5 Lao She Teahouse快乐学案

八年级英语上册 Module 5 Lao She Teahouse快乐学案_英语_初中教育_教育专区。外研社八年级上英语 Module 5 Lao She Teahouse学案模块学习目标: 1. 记住并...

外研版八年级上册:Module 5 Lao She Teahouse单元精美教案

外研版八年级上册:Module 5 Lao She Teahouse单元精美教案_英语_初中教育_教育专区。精美教案 教学课题:Module 5 Lao She Teahouse Unit 1 I wanted to see ...

...Module 10《Lao She’s Teahouse》教案 外研版_免费...

八年级英语上册 考点剖析+典题精讲 Module 10Lao She’s Teahouse教案 外研版 八年级英语上册 考点剖析+典题精讲 Module1-12教案(打包12套) 外研版八年级...

【最新】外研版八年级英语上册Module 5 Lao She Teahou...

【最新】外研版八年级英语上册Module 5 Lao She Teahouse 测试卷(附答案)_英语_初中教育_教育专区。Module 5 Lao She Teahouse 测试卷 一、听力(听力)(共 20...

新外研版八年级英语上册Module 5 Lao She Teahouse 测...

外研版八年级英语上册Module 5 Lao She Teahouse 测试卷(附答案)_英语_初中教育_教育专区。Module 5 Lao She Teahouse 测试卷 (分数 100 分 时间 90 分钟...

更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com