当前位置:首页 >> 英语 >> 高中英语定语从句专项练习题

高中英语定语从句专项练习题


定语从句专项练习题 1. The place _______interested me most was the Children's Palace. A. Which B. where C. what D. in which 2.Do you know the man _______? A. whom I spoke B. to who spoke C. I spoke

to D. that I spoke 3.This is the hotel _______last month. A. which they stayed B. at that they stayed C. where they stayed at D. where they stayed 4.Do you know the year ______the Chinese Communist Party was founded? A. which B. that C. when D. on which 5.That is the day ______I'll never forget. A. which B. on which C. in which D. when 6.The factory ______we'll visit next week is not far from here. A. where B. to which C. which D. in which 7.Great changes have taken place since then in the factory _______we are working. A. where B. that C. which D. there 8.This is one of the best films _______. A. that have been shown this year B. that have shown C. that has been shown this year D. that you talked 9.Can you lend me the book ______the other day? A. about which you talked B. which you talked C. about that you talked D. that you talked 10.The pen ______he is writing is mine. A. with which B. in which C. on which D. by which 11.They arrived at a farmhouse, in front of ______sat a small boy. A. whom B. who C. which D. that 12.The engineer ______my father works is about 50 years old. A. to whom B. on whom C. with which D. with whom 13.It there anyone in your class ______family is in the country? A. who B. who's C. which D. whose 14.I'm interested in ______you have said. A. all that B. all what C. that D. which 15.I want to use the same dictionary ______was used yesterday. A. which B. who C. what D. as 16.He isn't such a man ______he used to be. A. who B. whom C. that D. as 17.He is good at English, ______we all know. A. that B. as C. whom D. what 18.Li Ming, ______to the concert enjoyed it very much. A. I went with B. with whom I went C. with who I went D.I went with him 19.I don't like ______ as you read. A. the novels B. the such novels C. such novels D. same novels 20.He talked a lot about things and persons ________they remembered in the school. A. which B. that C. whom D. what 21.The letter is from my sister, ______is working in Beijing. A. which B. that C. whom D. who

22.In our factory there are 2,000 workers, two thirds of ____are women. A. them B. which C. whom D. who 23.You're the only person ______I've ever met ______could do it. A. who;/ B./; whom C. whom;/ D./; who 24.I lost a book, ______I can't remember now. A. whose title B. its title C. the title of it D. the title of that 25.Last summer we visited the West Lake, ______Hangzhou is famous in the world. A. for which B. for that C. in which D. what 26.I have bought such a watch _______ was advertised on TV. A. that B. which C. as D. it 27.I can never forget the day _______ we worked together and the day ______ we spent together. A. when; which B. which; when C. what; that D. on which; when 28.The way ______he looks at problems is wrong. A. which B. whose C. what D./ 29.This is the reason ______he didn't come to the meeting. A. in which B. with which C. that D. for which 30.This machine, ______for many years, is still working perfectly. A. after which I have looked B. which I have looked after C. that I have looked after D. I have looked after 31.The reason ______he didn't come was ______he was ill. A. why; that B.that;why C. for that;that D.for which;what 32.He is working hard, ______will make him pass the final exam. A.that B.which C.for which D.who 33.That is not the way ______I do it. A./ B.which C.for which D.with which 34.I have two grammars, ______are of great use. A. all of which B. either of which C. both of that D. both of which 35.I want to use the same tools _______used in your factory a few days ago. A. as was B. which was C. as were D. which 36.My neighbours used to give me a hand in time of trouble, _______ was very kind of them. A. who B. which C. that D. it 37.This is the magazine _______ I copied the paragraph. A. that B. which C. from that D. from which 38.He is not such a man _______ would leave his work half done. A. that B. which C. who D. as 39. You can depend on whatever promise _______ he makes. A. / B. why C. when D. whose 40. Smoking, _______ is a bad habit, is, however, popular. A. that B. which C. it D. though 41. --- Did you ask the guard _______ happened? --- Yes, he told me all _______ he knew. A. what; that B. what; what C. which; which D. that; that 42. I shall never forget those years _______ I lived on the farm with the farmers, _______ has a great effect on my life.

A. when; who B. that; which C. which; that D. when; which 43. The number of the people who _______ cars _______ increasing. A. owns; are B. owns; is C. own; is D. own; are 44. During the days ________, he worked as a servant at the Browns. A. followed B. following C. to follow D. that followed 45. Is oxygen the only gas _______ helps fire burn? A. that B. / C. which D. it 46. The clever boy made a hole in the wall, _______ he could see _____ was going on inside house. A. which; what B. through which; what C. through that; what D. what; that 47. Is _______ some German friends visited last week? A. this school B. this the school C. this school one D. this school where 48. John got beaten in the game, _______ had been expected. A. as B. that C. what D. who 49. I have bought two ballpens, _______ writes well. A. none of them B. neither of them C. neither of which D. none of which 50. All that can be eaten _______ eaten up. A. are being B. has been C. had been D. have been 1. A. 2.C. 3. D. 4. C. 5.A. 6.C. 7. A8. A. 9. A. 10. A. 11. C. 12. D. 13. D. 14. A. 15. D. 16. D. 17. B. 18. B. 19. C. 20. B21. D. 22. C. 23. D. 24. A. 25. A. 26. C. 27. A. 28. D. 29. D. 30. B. 31. A. 32. B. 33. A. 34. D. 35. C. 36. B. 37. D. 38. D39. A. 40. B. 41. A42. D. 43. C. 44. D. 45. A. 46. B. 47. B. 48. A. 49. C. 50. B.
高考定语从句考试题及答案 1. I don’t like___you speak to her. (1996 上海) A. the way B. the way in that C. the way which D. the way of which 2. All of the flowers now raised here have developed from those ___in the forest. (1997 上海) A. once they grew B. they grew once C. they once grew D. that once grew 3. Carol said the work would be done by October, _____ personally I doubt very much. (99) A. it B. that C. when D. which 4. _______ is mentioned above, the number of the students in senior schools is increasing. A. Which B. As C. That D. It (1999 上海) 5. He was very rude to the Customs officer, ______ of course made things even worse. A. who B. whom C. what D. which (1999 上海) 6. Dorothy was always speaking highly of her role in the play, ________,of course , made the others unhappy. A. who B. which C. this D. what (2000) 7. Recently I bought an ancient Chinese vase, _______ was very reasonable. (2000 上海) A. which price B. the price of which C. its price D. the price of whose 8. The result of the experiment was very good, ______ we hadn’t expected. A. when B. that C. which D. what (2000 北京春) 9. Have you seen the film “Titanic”, ______ leading actor is world-famous? A. its B. it’s C. whose D. which (2001 上海春季) 10. John said he’d been working in the office for an hour, ______ was true. A. he B. this C. which D. who (2001 北京春) 11. The film brought the hours to me ______ I was taken good care of in that far away village. A. until B. that C. when D. where (2001NMET)

12. _______ is known to everybody, the moon travels round the earth once every month. A. It B. As C. That D. What (2001NMET) 13. He is the only one of the students who ______ a winner of scholarship for three years. A. is B. are C. have been D. has been (2002 上海春季) 14. He’s got himself into a dangerous situation _________ he is likely to lose control over the plane. A. where B. which C. while D. why (2001 上海) 15. Is this the reason ______ at the meeting for his carelessness in his work? A. he explained B. what he explained C. how he explained D. why he explained (2002 上海春季) 16. The famous basketball star, ______ tried to make a comeback, attracted a lot of attention. A. where B. when C. which D. who (2002 北京春季) 17. Meeting my uncle after all these years was an unforgettable moment, ______ I will always treasure. A. that B. one C. it D. what (2002NMET) 18. We will be shown around the city: schools, museums and some other places, ______ other visitors seldom go. A. what B. which C. where D. when (2002 北京) 19. We are living in an age ______ many things are done on computer. A. which B. that C. whose D. when (2003 北京春) 20. _______ has been announced, we shall have our final exams next month. A. That B. As C. It D. What (2003 上海春) 21. .George Orwell, ______ was Eric Arthur, wrote many political novels and essays. (2004 北京) A. the real name B. what his real name C. his real name D. whose real name 22. ______ is reported in the newspaper, talks between the two countries are making progress. (2004 北京) A. It B. As C. That D. What 23. Helen was much kinder to her youngest son than to the others, ______, of course, made the others envy him. (2004 天津) A. who B. that C. what D. which 24. It is easy to do the repair. ______ you need is a hammer and some nails. (2004 天津) A .Something B. All C. Both D. Everything 25. ________ is often the case, we have worked out the production plan. (2004 江苏) A. Which B. When C. What D. As 26. Anyway, that evening, ____ I’ll tell you more about later, I ended up staying at Rachel’s place. (2004 浙 江) A. when B. where C. what D. which 27. The journey around the world took the old sailor nine months, _____ the sailing time was 226 days. (2004 广 西) A. of which B. during which C. from which D. for which 28. I work in a business _________ almost everyone is waiting for a great chance. (2004 湖南) A. how B. which C. where D. that 29. There was ________ time __________ I hated to go to school. (2004 湖北) A.a; that B.a; when C.the; that D.the; when 30. There are two buildings, __________ stands nearly a hundred feet high . (2004 湖北) A.the larger B.the larger of them C.the larger one that D.the larger of which 31. What surprised me was not what he said but _________ he said it. (2004 湖北)A.the way B.in the way that C.in the way D.the way which

32. The factory produces half a million pairs of shoes every year, 80% __________are sold abroad . (2004 辽宁) A.of which B.which of C.of them D.of that 33. American women usually identify their best friend as someone _____ they can talk frequently. (2004 上海) A. who B. as C. about which D. with whom 34. The English play ______ my students acted at the New Year’s party was a great success. (2004 全国 I) A. for which B. at which C. in which D. on which 35. There were dirty marks on her trousers ______ she had wiped her hands. (2004 全国 II) A. where B. which C. when D. that 36. The journey around the world took the old sailor nine months, ______ the sailing time was 226 days. (2004 全国 III) A. of which B. during which C. from which D. for which 37. There are altogether eleven books on the shelf, ______ five are mine. (2004 全国 IV) A. on which B. in which C. of which D. from which 38. Luckily, we’d brought a road map without _______ we would have lost our way. (2004 北京春) A.it B.that C.this D.which 39. A fast food restaurant is the place __________, just as the name suggests, eating is performed quickly. (2004 上海春) A. which B. where C. there D. what 40. ______ is reported in the newspapers, talks between the two countries are making progress. (2004 北京) A. It B. As C. That D. What 41. I have many friends, _______ some are businessmen. (2005 全国卷一二) A.of them B.from which C.who of D.of whom 42. — Why does she always ask you for help? — There is no one else _______ , is there? (2005 北京) A. who to turn to B. she can turn to C. for whom to turn to D. for her to turn 43. If a shop has chairs _________ women can park their men, women will spend more time in the shop. (2005 上海) A. that B. which C. when D. where 44. Last month, part of Southeast Asia was stuck by floods, from ________ effects the people are still suffering. (2005 天津) A. that B. whose C. those D. what 45. Mark was a student at this university from 1999to 2003, ______________he studied very hard and was made Chairman of the Students’ Union. (2005 重庆) A.during which time B.for which time C.during whose time D.by that time 46. Her sister has become a lawyer, ___________ she wanted to be. (2005 湖北) A. who B. that C. what D. which 47. Frank’s dream was to have his own shop_______ to produce the workings of his own hands. (2005 湖南) A.that B.in which C.by which D.how 48. The schools themselves admit that not all children will be successful in the jobs ______ they are being trained. (2005 江西) A.in that B.for that C.in which D.for which 49. The way he did it was different __________we were used to. (2005 江西) A.in which B.in what C.from what D.from which 50. I walked in our garden, _______ Tom and Jim were tying a big sign onto one of the trees. (2005 辽宁)

A.which B.when C.where D.that 51. — Did Jack come back early last night? (2005 福建) — Yes. It was not yet eight o’clock ________ he arrived home. A.before B.when C.that D.until 52. — Is that the small town you often refer to? (2005 福建) — Right, just the one_________ you know I used to work for years. A.that B.which C.where D.what 53. He was educated at a local grammar school, __________ he went on to Cambridge. (2005 山东) A. from which B. after that C. after which D. from this 54. Jim passed the driving test, __________surprised everybody in the office. (2005 浙江) A. which B. that C. this D. it 55. _________ I explained on the phone, your request will be considered at the next morning. (2005 浙江) A. When B. after C. As D. Since 56. The place ________ the bridge is supposed to be built should be _______ the cross-river traffic is the heaviest. (2005 江苏) A. which; where B. at which; which C. at which; where D. which; in which 57. Many people who had seen the film were afraid to go to the forest when they remembered the scenes ________ people were eaten by the tiger. (2005 广东) A. in which B. by which C. which D. that 58. Do you still remember the chicken farm _______ we visited three months ago? (2005 北京春) A. where B. when C. that D. what 59. — Did Jack come back early last night? (2005 福建) — Yes. It was not yet eight o’clock________ he arrived home. A.before B.when C.that D.until 60.The doctor advised Vera strongly that she should take a holiday, but _______ didn’t help.(2005 全国三) A.it B.she C.which D.he 61. The owner of the cinema needed to make a lot of improvements and employ more people to keep it running, ______ meant spending tens of thousands of pounds. ( 2006 江苏卷) A. who B. that C. as D. which 62. Look out! Don’t get too close to the house ______ roof is under repair. (2006 福建卷) A. whose B. which C. of which D. what 63. We saw several natives advancing towards our party, and one of them came up to us, ________we gave some bells and glasses. (2006 湖南) A. to which B. to whom C. with whom D. with which 64. I saw a woman running to ward me in the dark. Before I could recognize who she was, she had run back in the direction ________ she had come. (2006 重庆卷) A. of which B. by which C. in which D. from which. 65. ——Do you have anything to say for yourselves? (2006 江西卷) ——Yes,there’s one point ________ we must insist on. A.why B.where C.how D./ 66. Women _______ drink more than two cups of coffee a day have a greater chance of having heart disease than those ________ don’t. (2006 北京卷) A. who ; 不填 B. 不填 ; who C. who ; who D. 不填; 不填 67. We’re just trying to teach a point ____ both sides will sit down together and talk. (2006 山东卷) A. where B. that C. when D. which

68. She as educated at Beijing University, ________She went on to have her advanced study abroad. (2006 陕西 卷) A. after which . from which C. from that D. after that 69. I was given three books on cooking, the first _______ I really enjoyed. ( 2006 浙江卷) A. of that B. of which C. that D. which 70. I was told that there were about 50 foreign students ______ Chinese in the school, most _______ were from Germany. ( 2006 辽宁卷) A. study; of whom B. study; of them C. studying; of them D. studying; of whom 71. The Beatles, ______ many of you are old enough to remember, came from Liverpool. ( 2006 天津卷) A. what B. that C. how D. as 72. You can find whatever you need at the shopping centre, ______ is always busy at the weekend. ( 2006 上海春 招) A. that B. where C. what D. which 参考答案:1----5 ADDBD 6----10 BBCCC 11----15 CBAAA 16----20 DBCDB 21----25 DBDBD 26----30 DACBD 31----35 AADCA 36----40 BCDBB 41----45 DBDBA 46----50 DBDCC 51----55 BCCAC 56----60 CACBA 61----65 DABDD 66----70 CAABD 71----72 DD


更多相关文档:

高考英语-定语从句专项练习及解答

高考英语-定语从句专项练习及解答_高三英语_英语_高中教育_教育专区。高中定语从句的专项题目,提高语法能力 文档贡献者 billliuyi 贡献于2012-09-08 ...

高中定语从句练习题及答案详解

高中定语从句练习题及答案详解_高三英语_英语_高中教育_教育专区。定语从句 ...高中英语定语从句专项练... 3页 免费 高中定语从句讲解及练习... 5页 免费...

高一定语从句专项练习题

高一定语从句专项练习题_英语_高中教育_教育专区。高一定语从句 语法归纳及练习一、语法知识归纳 一、基本概念 (一) 定语从句 在复合句中作定语,修饰名词或代词的...

高一定语从句专项练习

高一定语从句专项练习_高一英语_英语_高中教育_教育专区。学习定语从句的必备法宝,帮助你解决一系列的定语从句的问题高一定语从句专项练习附答案 1.The place ___int...

高中英语定语从句专项练习

高中英语定语从句专项练习_英语学习_外语学习_教育专区。定语从句的用法繁琐而复杂。希望通过精选练习题帮助大家尽快掌握并理解运用其概念。高一...

高二英语定语从句专项练习题

高二英语定语从句专项练习题_英语_高中教育_教育专区。高二英语定语从句专项练习题 1. We should give a hand to the people ___ need help. A. who B. who...

高中定语从句及专项练习

高中定语从句专项练习_英语_高中教育_教育专区。高中英语辅导定语从句!!!定语从句专项练习语法解释: 定语从句 —— 修饰名词或代词的从句。换句话说,名词、代词...

高一定语从句专项练习题2013

高一定语从句专项练习题2013_英语_高中教育_教育专区。上海众选教育 高一定语从句考点一:关系代词的用法:关系词是由先行词和从句所少的成分决定. 关系词 who 先行...

高中英语定语从句专项练习题及答案

高中英语定语从句专项练习题及答案_英语_高中教育_教育专区。高中英语定语从句专项练习题及答案 1. Don’t talk about such things of ___ you are not sure. ...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com