当前位置:首页 >> 英语 >> 高二课标(GDY)31-34期参考答案及部分解析

高二课标(GDY)31-34期参考答案及部分解析


Book 8 Unit 1 参考答案及部分解析 参考答案 1-5 CABAD 6-10 ADBCC 11-15 ABCDD 16. it 17. a 18. following 19. how 20. which 21. millionaires 22. if 23. into 24. that 25. but 26-30 AACDB 31-35 ADCCB 36-40 CCAAD 41-45 DCBAD 46-50 DBEFC 基础写作One possible version: Baiyun Mountain refers to the mountain range located 15 km north of downtown Guangzhou. It is made up of about 30 peaks, covering an area of about 28 k㎡. Over the course of history, Baiyun Mountain has earned the title of the“Eight Scenic Spots”of Guangzhou, featuring towering trees, crystal clear spring water, heavily-forested mountains, blooming flowers and mind-refreshing air. There are many places of interest, among which the highest peak, Moxing Ridge is 382 m high, attracting an endless stream of mountain climbers from home and abroad every day. Baiyun Mountain not only serves as a good place for people to relax but also functions as the“Lung of the City” which absorbs 2,800 tons of carbon dioxide while releases 2,100 tons of oxygen each day. 读写任务One possible version: A US census shows that more and more people choose to stay single and live alone and these people are more active in social activities compared with those married ones. In my opinion, the reasons why so many people choose not to seek a partner are the invention of communication technology and equality between males and females. With the development of communication technology, young people can easily contact with their friends and fulfill their emotional needs. They prefer taking part in the wealth of social activities to develop a close relationship with a fixed person. Meanwhile, more and more women are likely to get equal chances in education and jobs, which enables them to live independently without men, and thus women face less pressure and necessity to marry. These growing trends are not unique to the US or other western countries. In China, where traditional values are still strong, more and more women are challenging social expectations and staying single. My aunt Ivy Wang, 40, has been single for more than a decade. She likes being single because she loves freedom and independence. 基础题 Ⅰ. 51. slip 52. nowhere 53. majority 54. indicating 55. grasp 56. mourn 57. elected 58. strait 59. booming 60. racial Ⅱ. 61. make a life 62. by means of 63. lived on 64. take in 65. keep up 66. teamed up with 67. apply for 68. In addition 69. a great many 70. mark out Ⅲ. 71. I don’t know whether Tom will take part in the party, but if he does, I’ll let you know as soon as possible. 72. It never occurred to me that such a naughty boy should become a doctor later. 73. It is generally agreed that childhood experiences often play a big part in shaping one’s character. 74. When we arrived at what people call“Bird Island”, we were excited to find so many birds settling there. 75. By the time she elected to return to work after her baby was born, she found her position occupied by others. 部分解析 完形填空: 话题:个人情况 本文是记叙文。作者通过自己玩玩具火车的经历告诉我们要学会掌控自己对于某件事情的动机。 1. C。由下文的Keep the train ... as I can 及火车总是出轨可知,“我”给自己设定的目标太“高(high)”了。 2. A。由下文的driving the train around bends at full speed 可知,“我”让火车尽可能“快地(quickly)”跑。 3. B。由下文的find myself driving the train around bends at full speed 可知,火车正以全速通过弯道,这令“我”十分 “惊讶(amazed)”。 4. A。由上文的the train went off the rails 及转折连词but 可知,这并没有让“我”“泄气(discourage)”。 5. D。由上文火车跑出轨道的事实可知,作者“成功(successes)”的次数很少。 6. A。7. D。由上文的The few ... reassure me that it was possible 可知,“我”有很“强的(strong)”动力,所以“我”“无 视(ignored)”那些失败,即使成功十分“渺茫,“我”仍不放弃。 8. B。由上文内容可知,作者在玩玩具火车,所以这里是指火车的“遥控器(controls)”。 9. C。由上文的try hard to get the train ...out of my hands 可知,“我”一直在紧紧地“握着(holding)”遥控器。 10. C。由上文内容可知,“我”将目标定得太高了,所以“我”应该“降低(lower)”自己的目标。 11. A。由上文的With the help of my father ...use steady force 可知,“我”最终很“容易(easily)”就成功了。 12. B。由上文“我”玩玩具火车这件事情和最后一段中对动机的分析可知,“我”是想表明“我”对驱动力的理解,故 用call。 13. C。14. D。由but if not managed可知,动机会让我们“受益(benefit)”,但如果掌控不好,它也会让我们脱离 现实并导致一些“消极的(negative)”行为。 15. D 。由上文的 we should learn to manage our motivation 可知,这样我们才会在生活和工作中更 “ 有效率 (effective)”。

语法填空 16. it。考查代词。此处用it指代上文的The American dream。 17. a。考查冠词。下文的factor是可数名词,可知此处加不定冠词a。 18. following。考查非谓语动词。此处用动词-ing形式作状语表示补充说明。 19. how。考查宾语从句。此处为how作为连接副词,引导从句。

20. which。考查定语从句。此处which指代前面整句话,引导非限制性定语从句。 21. millionaires。考查词形转换。由上下文可知,20世纪许多工业家在最困难的 时候开始创业但后来都成了百万富翁。 22. if。考查连词。由上下文可知,如果你有才华,有智慧并且愿意努力工作,那 么你也很可能取得成功。 23. into。考查介词。pour… into…表示“大量投入?”。20世纪90年代人们把大 量的精力投入互联网行业。 24. that。考查名词性从句。此处that作为faith的同位语起到进一步解释,补充说 明的作用。 25. but。考查连词。由上下文可知,美国梦不仅仅是汽车和高收入,而是一个人 人都能证明自己的社会秩序。此处用连词表转折。
阅读理解 A 篇(个人情况) 本文是记叙文。 文章主要讲述一位大学生正在为自己的南极之行做准备, 如果此行能够 按计划顺利完成,他将刷新一项纪录。 26. A。 细节理解题。 由第一段中的 If he successfully makes the journey in 22 days … to the South Pole on foot 和最后一段中的 which … is expected to complete in less than a month 可知, Parker Liautaud 的探险之旅日程很紧,故 A 项说法正确。 27. A。细节理解题。由第二段中的 Citing Ben Saunders … as an inspiring influence in his physical preparation 可知,之所以提到 Ben Saunders 是因为他最近的南极之行对 Parker 来说 是莫大的鼓舞,故选 A 项。 28. C。细节理解题。由第二段中的 Parker says … to raise awareness about climate change 和第 三段中的 he will … show how the climate is changing 可知, Parker Liautaud 前往南极的目 的之一是为了研究那里的气候变化情况,故选 C 项。 29. D。 词义猜测题。 由第三段中的 Given that background and a training schedule 及 However, he is continuing his course …可知,Parker Liautaud 由于南极之行以及与此相关的一些训练 准备工作的需要,他可能会暂时中断在耶鲁大学的学习,故选 D 项。 30. B。主旨大意题。本文主要讲述一位大学生正在为自己的南极之行做准备,如果此行能 够按计划顺利完成,他将刷新一项纪录。 B 篇(历史与地理) 本文是说明文。文章主要讲述了美国作为一个移民国家其文化的多样性。 31. A。 段落大意题。 由第二段中的 American immigration began in 1607 以及 In 1620 和 By 1770 等信息可知,本段主要介绍美国的移民史,故选 A 项。 32. D。细节理解题。由第三段中的 In cities all over America, you can see different cultures that formed this country … Some of the best examples of this are the foods people eat 可知, 作者 试图以几种食物为例来说明美国是一个由多元文化构成的国家,故选 D 项。 33. C。写作手法题。由第三段中的 Pizza, spaghetti 和 hot dogs 等信息可知,作者通过举例的 方法展开本段,故选 C 项。 34. C。推理判断题。由最后一段中的 An American can be a person of any background … It will keep changing as more people come to this country 可知,作者认为美国文化具有多样性, 故选 C 项。 35. B。标题归纳题。纵览全文可知,作者主要通过介绍美国的移民史和各种食物的来源说 明了美国文化多样性这一客观事实,故选 B 项。 C 篇(自然) 本文是说明文。文章主要对达尔文蛙数量下降的原因进行了简要的分析。 36. C。 细节理解题。 由第一段中的 They were named after Charles Darwin, who happened to see one of the two species in 1834 可知,这种青蛙是以其发现者达尔文的名字命名的。 37. C。细节理解题。由第二段中的 They swallow their babies … until they have become fully

grown 可知 C 项说法正确。 38. A。细节理解题。由第三段中的 the northern Darwin’s frog … the main reason for the frog’s disappearance 可知 A 项说法正确。 39. A。推理判断题。由最后一段中的 populations of Darwin’s frogs were lower in areas with higher rates of fungal infection 可知,凡是被真菌感染的地方很少能够看到达尔文蛙,故 选 A 项。 40. D。写作目的题。纵览全文可知,作者主要对达尔文蛙数量下降的原因进行了简要的分 析,故选 D 项。 (个人情况) 本文是记叙文。文章主要介绍了 Wilson Alwyn Bentley 对雪花的研究及其影响。 41. D。细节理解题。由第一段中的 Wilson liked snow so much … Snowflake Bentley 可知, Wilson Alwyn Bentley 之所以被称作 Snowflake Bentley 是因为他终身致力于雪花的研 究,故选 D 项。 42. C。词义猜测题。由第二段中的 He studied them carefully and tried to draw what he saw 和 300 drawings 可知,这些图案各异的雪花很快引起了 Wilson 的兴趣,故选 C 项。 43. B。细节理解题。由第三段中的 the flakes always melted away before he could take a clear photo 以及该段详细的描述可知, Bentley 面临的最大挑战就是如何在雪花融化之前拍摄 出清晰完整的图案来,故选 B 项。 44. A。 段落大意题。 由最后一段中的 Artists, metal workers, silk producers … studied his pictures and read his articles 和 the man … left a lasting record of some of natural beauty 等信息可 知,本段主要谈论 Snowflake Bentley 的影响力,故选 A 项。 45. D。推理判断题。由第一段中的 Wilson liked snow so much that he spent his whole life studying it 和第三段中对 Snowflake Bentley 如何采集雪花并拍照的详细描写可知,他是 一个细心而且有决心的人,故选 D 项。

Book 8 Unit 2 参考答案及部分解析 参考答案 1-5 CACAD 6-10 CDBBA 11-15 DABCD 16. one 17. delighted 18. wearing 19. for 20. an 21. that 22. from 23. which 24. proudly 25. what 26-30 BACAD 31-35ABABB 36-40ACBDD 41-45 DCADD 46-50 DCFEB 基础写作 One possible version: Recently, the so-called Cao Cao’ s tomb was discovered in Anyang city, Henan Province, which raised people’s doubts about its truth. In order to reveal his family DNA and offer clues to his ancestry, the research group, led by two professors from Fudan University, collected over 1,000 DNA samples from possible descendants of Cao Cao and tested them. The findings suggested that Cao was not the descendant of a famous aristocrat. The research not only marks a breakthrough in history and genetics but also makes it possible for people to find the DNA of a historic figure through DNA samples. More importantly, it is hoped that people can solve more historical mysteries with the help of the modern DNA technology. 读写任务 One possible version: The author was driving happily in his old car with his beloved son when he saw an unhappy man in an expensive car. From the experience he concludes that wealth cannot ensure people’s happiness. The passage above conveys the message that money should not be the ultimate goal we pursue in life. Wealthy as the man in the expensive car is, but he is unhappy. On the contrary, the author feels much happier though he is not as rich as him. It is love rather than wealth that makes the author feel happy. As a senior student, I treasure my academic performance most, because it is the basis on which

my other goals in life build. Only when I study well can I ensure my happiness, reward my parents and serve our country in the future. To achieve my goal, I must listen to the teachers attentively in class and study actively after class. Only in this way can I make greater progress. 基础题 Ⅰ.51. reasonable 52. breakthrough 53. forbids 54. drawbacks 55. obtained 56. resisted 57. objection 58. procedures 59. accumulate 60. altogether Ⅱ.61. paid off 62. links;to 63. differ; in 64. in vain 65. in favour of 66. bothered; with 67. owing to 68. cast down 69. are bound to 70. bring; back Ⅲ. 71. It was a month later that Bob realized that he had been cheated of all his money. 72. His experience opened my eyes to the possibility of finding a part-time job to support my younger brother. 73. No one can tell exactly what robots will be like in another 200 years and whether they will completely take the place of human beings. 74. Many people interviewed by the reporters said they witnessed the accident happening at the crossing yesterday. 75. The chance of Jim’s getting the interview is very important, because for him it is not merely a job, but an inspiration. 部分解析

完形填空 话题:文娱 本文是记叙文。文章主要介绍了现代舞蹈之母——玛莎· 葛兰姆。 1. C。由下文的However, he unwittingly encouraged his daughter's love of dance 中 所表达的转折含义可知,此处意为据玛莎· 葛兰姆的父亲说,舞蹈这份职业“不 适合(unsuitable)”女士。 2. A。由下文的the performance可知。 3. C。由下文的whose performance had ...her three years earlier 可知,她去看表演, 故选Attending。 4. A。在社区大学里,她能“经常(regular)”上舞蹈课和演讲课。 5. D。1916 年玛莎· 葛兰姆的父亲“去世(died)”了。 6. C。由下文的professional 及dance course可知,玛莎· 葛兰姆开始“专业地 (professionally)”学习舞蹈。 7. D。由下文的Graham was an adult 可知,大多数的舞蹈学习者都是从“(child) 儿童时”练起。 8. B。当玛莎· 葛兰姆“开始(began)”学习舞蹈时已经是一个成年人了。 9. B。她“参加(took)”了一个舞蹈课程。 10. A。 由上文的Ruth St. Denis 可知,开办舞蹈课的人跟几年前表演的是“同一个 (same)”舞蹈家。 11. D。 看了Denis 的表演后, 玛莎· 葛兰姆走上舞蹈之路, 说明那次表演对她的“激 励(inspired)”作用很大。 12. A。由上文的saw little promise 可知,Ruth St. Denis 大多数时间“忽视 (ignored)”她。 13. B。由下文的began working with the girl可知,Ruth St. Denis 的丈夫“ 不同意 (disagreed)”她的观点。 14. C。由下文的After eight years of teaching可知,玛莎· 葛兰姆成为了一名“老师 (teacher)”。 15. D。由上文的choreographer 可知,玛莎· 葛兰姆也是一名编舞家。故此处是说

她“创作(create)”新的舞蹈。 语法填空 16. one。考查代词。泛指同类名词中的一个,用不定代词 one。 17. delighted。考查非谓语动词。此处为过去分词作表语后接不定式,表示“高 兴做某事” 。 18. wearing。考查非谓语动词。现在分词作后置定语,相当于定语从句 that was wearing…。 19. for。考查介词。表示持续一段时间,用介词 for。 20. an。考查冠词。表示“一” ,用不定冠词;因位于元音前,用 an。 21. that。考查同位语从句。因从句说明中心词 fact 的具体内容,且从句不需补充 主语或宾语,由此判断这是一个同位语从句,故用 that 引导。 22. from。考查介词。表示“保护??不受??” 。为 protect…from…。 23. which。考查定语从句。因是非限制性定语从句,故用 which 引导。 24. proudly。考查构词法。形容词 proud 加后缀-ly 构成副词 proudly,作状语, 修饰谓语动词 led。 25.what。考查宾语从句。 “what we have”意为“我们所拥有的” ,其中 what 引 导宾语从句并在从句中作宾语。
阅读理解 A 篇(人际关系) 本文是记叙文。文章主要讲述了 Kathryn 帮助孩子的故事。 26. B。 推理判断题。 根据第二段中的 That pain will never go away, and it broke my heart to think about what other families were going through in Otwell, especially the children 可知,她自己 的不幸遭遇让她想去帮助更多有相同命运的人。 27. A。细节理解题。根据第二段中的 taking the lives of her 2-year-old son, C.J.可知。 28. C。细节理解题。根据第三段中的 She spent the next few months organizing home-grown fund-raisers 可知。 29. A。推理判断题。根据最后一段内容可知。 30. D。推理判断题。经历过龙卷风的 Kathryn,在每次龙卷风过后都会帮助受灾的孩子们, 说明她心地善良,故选 D 项。

B 篇(历史) 本文是说明文。文章主要介绍了文艺复兴是如何开始的。 31. A。细节理解题。根据 Humanism 部分中的 In the Middle Ages people thought that life was nothing but hard work and war 可知。 32. B。细节理解题。根据 Giotto di Bondone 部分中的 Giotto is said to have started the Renaissance in art with his new style of realistic painting 可知。 33. A。细节理解题。根据 Dante 部分中的 written in the Italian language 可知。 34. B。标题归纳题。根据第一段中的 The start of the Renaissance 及文中多次出现的 start 可 知,本文主要介绍了文艺复兴是如何开始的,故选 B 项。 35. B。文章出处题。本文主要介绍了文艺复兴是如何开始的,话题跟历史有关,故选 B 项。 C 篇(自然) 本文是新闻报道。文章主要介绍了可以自我克隆的蜥蜴。 36. A。细节理解题。根据第一段中的 that can reproduce itself by cloning 可知。 37. C。词义猜测题。根据第四段中的 all of the lizards appeared to be female 及上下文内容可 知,Ngo Van Tri 很好奇,故选 C 项。 38. B。推理判断题。根据第六段中的 the owner had promised to set aside some of the lizards to be studied 及第七段中的 the owner had cooked all the lizards to serve up to customers and

there were none left 可知,店主不信守诺言。 39. D。细节理解题。根据倒数第二段中的 He adds that tapping into local knowledge has led to many new discoveries 及最后一段中的 locals know all about them 可知。 40. D。细节理解题。根据倒数第三段中的 made another surprising discovery 可知。 D 篇(现代技术) 本文是新闻报道。文章主要介绍了 GPS 子弹。 41. D。 细节理解题。 根据第二段中的 the police will have a constant read on the car’s location and heading 可知。 42. C。细节理解题。根据第三段中的 they can pull back from a high-risk chase. Chases can be incredibly dangerous to all involved, including innocent bystanders and other drivers … any longer 可知。 43. A。推理判断题。根据第四段中的 their GPS bullet system has an apprehension rate of 80% without any report of injury or property damage 可知,GPS 子弹对警察有帮助。 44. D。标题归纳题。本文主要介绍了 GPS 子弹在帮助警察追捕疑犯及帮助挽救生命财产方 面的作用,故选 D 项。 45. D。文章出处题。本文主要介绍了 GPS 子弹,属于高科技,故最有可能出现在报纸的科 技版块。 Book 8 Unit 3 参考答案及部分解析 参考答案 1-5ADCAD 6-10 BCDAB 11-15 DCBDC 16. than 17. which / that 18. it 19. is designed 20. fixed 21. a 22. When 23. to show 24. height 25. in 26-30ABCAD 31-35AACBD 36-40 DBACA 41-45 CADBC 46-50 DAFCB 基础写作One possible version: Invented by two English designers Martin Riddiford and Jim Reeves,GravityLight is a lamp, consisting of an electricity-producing device and a bag that is hung below it. The bag is filled with around 10 kg of material — which can be anything from rocks, sand, earth to water — and is lifted up towards the device. The bag then slowly goes down due to gravity and, as it does so, gears inside the device are turned, translating this movement into electricity and powering the light for up to thirty minutes. It’ s obvious that the lamp can be used over and over again at any time and at any place. Besides, it is clean, cheap and environmentally friendly. 读写任务One possible version: Recently a K-drama Man from the Stars attracts a great many audiences and makes beer and fried chicken, the unhealthy junk food in the drama popular among young people. This is an example of the K-drama wave in China. It is interesting to explore what elements of those dramas appeal to audiences. I think the main elements contributing to this are romantic storylines, along with pretty faces and fancy dresses in the latest fashion trends. People, old or young, have an ideal dream of romance which is unable to take place in reality. The story in K-dramas just satisfies this ideal. What’s more, there are handsome men and pretty women of all kinds in the drama which the audiences can always find their cup of tea: the girl next door, the mature gentleman, etc. Apart from pretty faces, fashion is another highlight of the series. Similar clothes that actors and actresses wear experience a hot sale online. My mother is a great fan of K-dramas. She stayed up late to watch the TV series and spent a lot of time reading all topics about it. She even paid little attention to me, the apple of her eye! 基础题 Ⅰ. 51. bear 52. stable 53. distinguished 54. caution 55. innocent 56. file 57. seize 58. convenient 59. stainless 60. criterion Ⅱ. 61. got through 62. set out 63. out of order 64. dived into 65. hanging on 66. now and then 67. ring back 68. be associated with 69. rang off 70. a matter of Ⅲ. 71. The first thing we should do now is to see if there are any companies that are interested in our invention. 72. At the back of the meeting-room sat a quiet girl, who always remained silent unless invited to

speak. 73. Only when the war was ended in 1918 was he able to get back to work happily. 74. His father seldom has a chat with him in his spare time; nor does his mother. 75. Luckily, with his wonderful speech made in the national speech contest, the man was employed by a well-known company. 部分解析
完形填空 话题:个人情况 本文是记叙文。文章主要讲述一个男孩遭受脑震荡后突然成为音乐天才的故事。 1. A。由下文的13 musical instruments 可知,他现在会演奏“音乐(music)”了。 2. D。由下文的He can now play as many as 13 instruments 可知,Lachlan Connors已经成了 一名优秀的乐器“演奏者(performer)”。 3. C。由上文的he has never learned any instrument 可知,他以前从未有这方面的“才能(talent)”。 4. A。由下文的so he dreamed of a career playing football 可知,他之所以梦想着成为一名足球 运动员是因为从小热爱“体育(sports)”。 5. D。由下文的I would say ... he’d say‘No’impatiently 可知,Lachlan 对音乐这门艺术并不 “热衷(enthusiastic)”。 6. B。由下文的I would say ... he’d say‘No’impatiently 可知,Lachlan 很少“谈论(talk)” 音乐。 7. C。由下文的with a song like‘Twinkle,Twinkle Little Star’可知,Lachlan 的母亲在问他 能不能“听出来(hear)”下面是什么。 8. D。本句意为他在踢足球时摔倒在“地(ground)”上碰了头。 9. A。由上文的playing football 和suffering a concussion 可知,医生们告诉他可以重返“球场 (field)”了。 10. B。由上文的he went on to suffer another couple of hard hits to the head 可知,接 二连三的头部撞击把他“送(sent)”进了医院。 11. D。由上文的Since his condition worsened可知,由于他的情况恶化,所以被告知不要再进行那些 “危险的(risky)”体育活动了。 12. C。由下文的he can now play as many as 13 instruments 可知,这是一个“好(good)”消 息。 13. B。根据医生的解释可知,这应该是医学上的一种“理论(theory)”。 14. D。脑震荡使Lachlan 大脑中“以前(previously)”一直休眠的部分开始活动了。 15. C。 由上文的The condition of suddenly developing a new skill 可知, 这种情况 “发生 (occur) ” 在左脑受到损伤后,右脑会对其作出弥补。

语法填空
16. than。考查介词。根据上文的 be better 可知该句句意为“与使用太阳能完成这些任务相 比??” 。 17. that / which。 考查定语从句。 先行词为 solar charger, 指物并在从句中充当主语故用 which/ that。 18. it。考查代词。此处使用 it 指代前半句提到的“sun’s energy” 。 19. is designed。 考查谓语动词。 此处表被动, 同时从上下文得到提示, 此处使用一般现在时, 表示一种事实。 20. fixed。考查非谓语动词。此处使用过去分词充当后置定语,意为“被安装” 。 21. a。考查不定冠词。panel 为可数名词,用不定冠词 a 修饰。 22. When。考查连词。此处用 When 引导时间状语从句。 23. to show。考查非谓语动词。此处用不定式作目的状语。 24. height。考查词形转换。冠词后接 high 的名词形式。

25. in。考查介词。 阅读理解
A 篇(个人情况) 本文是记叙文。文章主要介绍了 Raymond Loewy 作为二十世纪最著名的工业设计师之 一给我们的生活带来的巨大影响。 26. A。细节理解题。由第一段中的 As a mid-century industrial designer … He can be called the “father of industrial design”可知, Raymond Loewy 因其在工业设计领域中的成就而闻名,

故选A项。 27. B。段落大意题。由第二段中的相关内容可知,本段主要讲述了 Loewy 的职业设计之路, 故选 B 项。 28. C。 词义猜测题。 由第三段中的 His designs did not just stop with the transit system … but also created products and the graphic design required for marketing the products 可知,Raymond Loewy 的设计作品涉及的范围很广,由此可见他是一位多产的设计师,故选 C 项。 29. A。推理判断题。由最后一段中的 he tried his hand at designing anything and everything, the modern world was magical 和 no matter how worthless or important, each of his designs was always brought to perfection 等信息可知, Raymond Loewy 是一个充满好奇心而且十分认 真的人。 30. D。标题归纳题。纵览全文,尤其是文章最后的 he designed so many things that have made our life in the 20th century more beautiful 可知,本文主要讲述了 Raymond Loewy 作为二 十世纪最著名的工业设计师之一给我们的生活带来的巨大影响,故选 D 项。 B 篇(社会) 本文是说明文。文章主要就亚历山大大帝死亡之谜进行了简单的介绍。 31. A。 推理判断题。 由第一段中的 this Greek king of ancient Macedonia was undefeated in battle 可知,亚历山大大帝能征善战,故选 A 项。 32. A。 细节理解题。 由第三段中的 Some experts believe he died of a disease, 第四段中的 Other historians suspect that Alexander was murdered 和最后一段中的 a spinal infection … may have led to his death 可知,作者在文中提到了三种死因。 33. C。细节理解题。由第二段中的He remained in bed with a high fever和第三段中的Malaria was very common in the region at that time可知,亚历山大大帝可能死于疟疾,故选C项。 34. B。段落大意题。本段主要对亚历山大大帝是否被毒害而死进行了讨论,故选B项。 35. D。写作手法题。作者在最后一段中通过分析亚历山大大帝的举止说明了他死于脊柱感 染的可能性,故选 D 项。 C 篇(体育) 本文是说明文。文章主要介绍了一种新兴的水下运动——极限自由潜水。 36. D。 细节理解题。 由第二段中的 the use of snorkels and masks 和 Scuba divers wear a kind of wet suit … they need oxygen and other equipment 可知 D 项说法正确。 37. B。推理判断题。由第三段中的 scuba diving seems a little less “Extreme”. Extreme Free Diving has become very competitive and is exploding in popularity with extreme divers 可 知,下划线部分是指那些喜欢挑战极限的人们,故选 B 项。 38. A。细节理解题。由第四段中的 The first official European record for Extreme Free Diving was recorded in 1911 when Greek Yorgos Haggi Statti dived … to a depth of 253 feet 和 His record stood for many years 可知,Yorgos Haggi Statti 是第一个在极限自由潜水比赛中创 下世界纪录的人,故选 A 项。 39. C。推理判断题。由第一段中的 Extreme Free Diving (EFD) is a sport that … is being discussed as a possible Olympic event 和最后一段中的 One day adding a new word into the Olympic motto of “Swifter, Higher, Stronger” looks like a sure bet 可知, 作者对于这一讨论 抱有很大的希望,故选 C 项。 40. A。标题归纳题。文章主要介绍了极限自由潜水这一新兴的水下运动,其最大的看点就 是潜水者们能否一次又一次地突破极限, 潜得更 “深” , 故用 Deeper 来作为标题最恰当。 D 篇(社会) 本文是说明文。文章主要介绍了英美两国道路的命名方式。 41. C。细节理解题。由第一段中的 Many streets take their name from a local feature … Mill Street 和第二段中的 Some streets have become so closely identified with people of a particular profession … Fleet Street with newspapers 可知,这两条街道的名称都与其本身 的特色有关,故选 C 项。

42. A。推理判断题。由第三段中的 The roads are often straight and have square blocks of buildings between them 可知,A 项所给图示与文章内容最为贴近。 43. D。 细节理解题。 由最后一段中的 Some street names have particular associations: … Bourbon Street in New Orleans with jazz 可知 D 项为正确答案。 44. B。段落大意题。文章最后一段主要介绍美国街道的命名方式,故选 B 项。 45. C。写作目的题。本文主要介绍了英美两国道路的命名方式,故选 C 项。

高二英语下学期阶段检测(三)参考答案及部分解析 参考答案 1-5 ACCBA 6-10 BADBD 11-15 DABAD 16. begging 17. with 18. a 19. it 20. them 21. that 22. had been reduced 23. for 24. normally 25. easier 26-30 BBCBC 31-35 CCADA 36-40 BDCDC 41-45 CAACD 46-50 EBCAF

基础写作
One possible version: China is considering moving the present Teachers’ Day to Sept. 28, which is believed to be the birthday of Confucius. From 1985, Teachers’ Day falls on Sept. 10 every year, only a few days after the new school year begins. It is an important day in China, where a high value has traditionally been put on education and where teachers are widely respected. However, recent years experts have been advocating changing the date of Teachers’ Day, suggesting that Teachers’ Day should be closely associated with Chinese history and culture. In an online survey, almost 70 percent of people support the change, as it avoids the busy beginning of the new school year while the 30 percent believe it is nothing but a change of appearance.
读写任务 One possible version:
Several examples are used to illustrate that people are getting sick of people sharing their wonderful life on social media platforms like Wechat. According to some psychologists,

over-sharing is kind of showing off, causing anxiety to others. In my opinion, though sharing is indeed a virtue, over-sharing, especially on social media platforms is obviously showing off, which can not only sour friendships but also hurt career prospects. Online communication of this type makes communication rather easy but simple and the lack of deep communication prevents friends from strong social connections. What’s more, over-sharing online gives others a feeling that they focus on showing off their personal life only, which therefore endangers their career prospects. Of all those information shared on Wechat, I hate shopping advertisements and selfies most. Shopping advertisements are very annoying, making people exposed to the world of commercials all the time while those selfies about hairstyles, new clothes or new places they visit give me a strange feeling: I think they are ridiculous but still feel a bit sorry about my ordinary life.
话题:人际关系 本文是说明文。本文主要对比了男人与女人不同的沟通方式。 1. A。由下文的the main problem is different communication styles 可知,沟通是男女关系中 的一大“挑战(challenges)”。 2. C。 3. C。 由下文可知, “了解 (Understanding) ” 男女沟通的差异能够使他们 “有效地 (effectively) ” 沟通。 4. B。由下文的take a direct approach 可知,男人的沟通方式更加“直接(direct)”。 5. A。男人通常对一个问题采取直接的办法并“提出(suggest)”一个解决方案。 6. B。由上文的discuss problems 可知,女人更喜欢询问他人的“意见(opinions)”。 7. A。由上文的make decisions 可知,女人在做“决定(decision)”之前喜欢与别人谈论。 8. D。由该段的Women like to discuss personal issues and talk about their feelings 及 下段的Men like to talk about current events ... 可知,男人与女人谈话的“主题(topics)” 也是不同的。 9. B。由上文的Women like to discuss personal issues and talk about their feelings 可

知,对女人而言,谈论自己的问题对增进友谊是很“重要的(important)”。 10. D。由下文的less comfortable可知。 11. D。由下文的women build friendships 可知。 12. A。由上文内容可知,女人通过“分享(sharing)”情感建立友谊。 13. B。由下文内容可知,不同的沟通方式能够“导致(cause)”一些问题。 14. A。男人经常认为女人总抱怨,因为她们“不断地(continue)”谈论自己的感受。 15. D。男人只是想要谈论“不同的(different)”事情。

语法填空 16.begging。考查非谓语动词。现在分词作后置定语,相当于定语从句 who was begging…。 17. with。考查介词。本句中,with 复合结构 “with+宾语+宾补”作状语。 18. a。考查冠词。因 view 为单数可数名词,前面用不定冠词。 “a better view of” 意为“更好的视角看??” 。 19. it。考查代词。此处为强调句,即“it is/was+被强调部分+that”结构,本句中 被强调的是主语 her eyes。 20. them。考查代词。them 指代 her eyes。 21. that。考查同位语从句。因从句说明中心词 feeling 的具体内容,且从句不需 补充成分,所以用 that 引导同位语从句。 22. had been reduced。考查谓语动词。表示“使某人沦落,使某人陷入窘境” ,为 reduce sb.to sth.。当以人作主语时,需用被动结构 sb. is reduced to sth.;又根据前 一个分句的谓语动词 had struggled 可知用过去完成时, 所以本空用过去完成时的 被动语态。 23. for。考查介词。表示“对某人的同情” ,为 sympathy for sb.。 24. normally。考查词形转换。形容词 normal 加后缀-ly 构成副词 normally(通常 地,一般地) ,在句中作状语。 25. easier。考查形容词比较等级。根据句意, “我用自己的方式,使她的生活更 容易一点” ,可知用比较级形式。
阅读理解

A 篇(社会) 本文是新闻报道。Lisa Clinard 因为早产的缘故,在直升飞机到达医院之前就在空中把女 儿生了下来。 26. B。细节理解题。根据第二段中的 headed to the hospital near her home for a check-up 可知, Lisa Clinard 是去医院做检查的。 27. B。细节理解题。根据第二段中的 give birth in a helicopter more than a mile up 可知,这个 女婴是在高空中的直升飞机里出生的。 28. C。 推理判断题。 根据第四段中的“It was a very exciting experience, and I’m just glad to hear that the mom and baby are doing great,” said Lampano 可知,Lampano 没料到会发生这种事 情。 29. B。 细节理解题。 根据末段中的 Proud papa Josh Clinard told KMIR-TV he missed the birth of his first child because he was driving to Loma Linda while his wife was giving birth overhead 可知,他女儿出生时,他正在赶往医院的路上。 30. C。细节理解题。根据第二段中的 Clinard of Twentynine Palms, Calif. expected to go into labor sometime around Sept. 5, but instead found she was going to give birth in a helicopter more than a mile up 以及第三段中的 Realizing she was in premature labor 可知,这个女婴 在预产期之前就生了下来。 B 篇(健康) 本文是说明文。文章主要介绍了冲绳人的长寿之道。

31. C。推理判断题。根据第一段中的 they have the longest life expectancy rate in the world 及 The island also has the highest ratio of centenarians in the world 可知,冲绳人以长寿闻名。 32. C。细节理解题。根据第四段中的 The green tea that many of them drink is lower in caffeine than other teas and is rich in antioxidants, which are believed to help prevent heart disease 可 知。 33. A。细节理解题。根据第五段中的 Okinawans continue to ride bicycles, dance, garden, walk, and fish well into their old age, which helps keep them looking and feeling healthy 可知,冲 绳人一生坚持锻炼,即便上了年纪也不停止。 34. D。推理判断题。根据末段中的 There is evidence that it is their behavior, not genetics, that allows Okinawans to live longer than most of us 可知, 冲绳人的长寿秘诀在于其健康的生活 方式。 35. A。写作目的题。本文主要介绍了冲绳人的长寿之道,故选 A 项。 C 篇(历史) 本文是记叙文。文章主要讲述了美国内战期间的气球空军。 36. B。细节理解题。根据第一段中的 Balloons were used for spying by both the Union and Confederate Armies during the Civil War 可知,气球在美国内战期间被用于间谍活动。 37. D。细节理解题。根据第三段中的 At the meeting … as Chief Aeronaut of the Army of the Potomac 可知,Lowe 向林肯总统说明气球的用途后得到赏识。 38. C。推理判断题。根据第四段末句可知,他是支持使用气球做间谍工作的。 39. D。细节理解题。根据末段中的 many Union generals were not convinced of the value of the balloon air corps 可知。 40. C。标题归纳题。本文主要讲述了美国内战期间的气球空军,故 C 项作标题最为贴切。 D 篇(语言学习) 本文是记叙文。文章主要介绍了《韦氏词典》和《罗热同义词典》的编纂者。 41. C。推理判断题。根据第一段中的第一句及 like they were our own brothers 可知,这些名 字对于我们很熟悉。 42. A。细节理解题。通过比较第三段中的 1778、1806、1828 和 1793 等时间点可知,A 项 正确。 43. A。 推理判断题。 根据第三段中的 His interests led him to be a lexicographer, textbook editor, author, Bible translator and spelling reformer 及第五段中的 he became a noted lecturer and writer on anatomy, geology, bees, and more 可知,他们都有许多爱好。 44. C。推理判断题。根据末段中的 Not enough information?及 You Could Look It Up 可知,本 段意在鼓励大家进行进一步的研究。 45. D。篇章结构题。文章第一段为引言段,第二、三段介绍了 Noah Webster,第四、五段 介绍了 Peter Roget,最后一段总结。故选 D 项。


赞助商链接
更多相关文档:

2017-2018上高三课标(GDY)第11-12期参考答案及部分解析

2017-2018上高三课标(GDY)第11-12期参考答案及部分解析_高三英语_英语_高中...31. A。由上段可知,作者发现她所了解的两种运动方式都不可行,“因此(Therefore...

2017-2018高一课标(GDY)第1-10期参考答案及部分解析

2017-2018高一课标(GDY)第1-10期参考答案及部分解析 - 第 1 期参考答案放第 2 期第 4 版 KEY CORNER 第2版 READING TASKS Task I. 1. ...

...年上学期高一课标(GDY)第2,4期参考答案及部分解析

2012-2013年上学期高一课标(GDY)第2,4期参考答案及部分解析_英语_高中教育_教育...really 阅读理解 26-30 ADACA 31-35 CABCD 36-40 DADBD 41-45 ACABD 46...

...年上学期高一课标(GDY)第6,7期参考答案及部分解析

2012-2013年上学期高一课标(GDY)第6,7期参考答案及部分解析_英语_高中教育_教育专区。2012高一英语周报今日推荐 157份文档 2015国家公务员考试备战攻略 ...

...2014学年高二课标(GDY)第1-4期参考答案及部分解析_...

2013-2014学年高二课标(GDY)第1-4期参考答案及部分解析 隐藏>> Book 5 Unit...which 25. allowing 26-30 DBCAC 31-35 BDACB 36-40 CDCBB 41-45 BCDBA...

2014-2015上高二课标(GDY)第1-8期1-4版参考答案

2014-2015上高二课标(GDY)第1-8期1-4版参考答案_高二英语_英语_高中教育_教育...It 26-30 CDDAB 31-35 ABDCA 36-40 CABBD 41-45 DADCC 46-50 ECDAB ...

高三新课程(GDY)第7-8期参考答案及部分解析

高三新课程(GDY)第7-8期参考答案及部分解析 - 第 7 期 Book 3 Units 1-2 参考答案及部分解析 参考答案 Part A 略 Part B 略(见听说材料) Part C ...

高三新课程(GDY)第1-2期参考答案及部分解析

高三新课程(GDY)第1-2期参考答案及部分解析 - 第 1 期 Book 1 Units 1-2 参考答案及部分解析 Part A 略 Part B 略(见听说材料) Part C 信息点: ...

新课标高二版 期中学业检测题(参考答案及解析)

课标高二版 期中学业检测题(参考答案及解析)_高二英语_英语_高中教育_教育专区...第二部分 第一节 21-25 CDABD 26-30 ACDCB 31-35 DABCD 【解析】 21....

...高二人教新课标版广东专版第15期测试题答案解析

学生双语报2016-2017学年上学期高二人教新课标版广东专版第15期测试题答案解析 - 2016-2017 学年高二 RX 版·广东专版第 15 期测试题参考答案及部分解析 第 15...

更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com