Unexplained Mysteries of the Natural World
1．—You wanted to see me? —Yes，________.Your work isn’t good enough and I’m firing you. A．I’ll come straig
ht to the point C．I’d go for you 答案 A B．I’ll throw light on that question D．That’s quite something
门见山地告诉你(I’ll come straight to the point)”。] 2．My sister has been in Shanghai for a year.However，she doesn’t think she will ever________to the fast pace of life there. A．adapt C．contribute B．adopt D．add
答案 A [由句中的 However 可知，她不能“适应(adapt to)”那儿的快节奏生活。] 3．Where there’s a will there’s a way，so you are________to be jobless or unsuccessful for long. A．probable C．likely 答案 D B．impossible D．unlikely [ 根据 Where there’s a will there’s a way 可知，这里说你“不可能
(unlikely)”长久没有工作或者不成功。 unlikely 可以以人为主语，后接动词不定式。 impossible 通常用于 it is impossible (for sb.) to do sth.结构。] 4． After many years’ hard work， my brother， eventually gained a(n) ____as a firstclass cook. A．reputation C．advantage 答案 A B．fortune D．legend
(reputation)”。fortune 大笔钱财，巨款；advantage 有利条件，优点；legend 传奇。] 5．This morning Ella called the manager to say that she was unable to work________a bad cold. A．up to C．as for B．due to D．except for
答案 B [埃拉不能来上班是“由于(due to)”重感冒。 up to 多达； as for 关于； except for 除了。] 6． I caught several fish after four hours， and only then________that the secret of success involves patience. A．I realized C．did I realize B．I had realized D．had I realized
答案 C [“only＋状语”位于句首，句子要用部分倒装，故排除 A、B 项；同时根据 then 可知 realize 所表示的动作发生在过去某一时间点，故用一般过去时。] 7．We________have agreed to the plan without knowing what it would cost. A．mustn’t C．oughtn’t to B．may not D．needn’t
答案 C [根据 without knowing what it would cost 可知， 我们在不知道开支的情况下本 不应该同意这项计划，故选 oughtn’t to。] 8．—Why are so many people gathering there? —Several people seem ________.Let’ s go and see. A．being dancing C．to be dancing B．dancing D．to have danced
答案 C [seem 后跟动词时应用动词不定式， 故排除 A、B 两项；根据答语后句“让 我们去看看”可知，有几个人“好像正在跳舞”。故选 C 项。seem to be doing sth.好像 正在做某事。] 9． He tried hard to keep________in face of the policeman， but the sweat on his forehead gave him away. A．silent C．calm B．still D．quiet
答案 C [考查形容词辨析。句意为：面对警察，他尽可能想保持镇静，但是额头上的 汗水使他暴露无遗。silent 沉默不语的；still 一动不动的；calm(心情)平静的；镇静的； quiet 安静的。] 10．—Tom bought a new house in the centre of the city last week. —It’s not surprising.He made a________in mining. A．contribution C．decision 答案 D B．reputation D．fortune
不奇怪。他在采矿业赚了钱。”fortune 运气；命运，财富；make a fortune 发财，赚钱， 符合题意。contribution 贡献；reputation 名誉，名声；decision 决定。] 11．There is a common saying in China________nothing in the world is difficult for one who sets his mind on it. A．which C．what 答案 D B．where D．that [ 考查连词。 There is a saying that... 有这么一种说法……，有这么一句谚
人”。] 12．If no one________the lost bag，the person who found it can give it to the Lost and Found Department. A．claims C．requires 答案 A B．demands D．deserves
把它送到失物招领处。claim 声称；索回；认领；demand 要求；require 需要；deserve 应该得到。] 13．—Where is Lucy? —I can’t say where she is，but she________have gone to meet her classmates at the school gate. A．can C．must 答案 D B．should D．may [考查情态动词。这里表示对过去状语的推测，用情态动词＋have done。从
前面的“我不确定她在哪里”可知，用 may have done，表示过去可能已经做了；must have done 表示过去一定做了；can have done 用在否定句和疑问句中；should have done 表示过去本该做但实际却没做。] 14．Every year，because of the destruction of man，many of the earth’s plants and animals are________. A．dying out C．died out B．dying down D．died down
答案 A [考查 die 的相关短语与语态。句意为：每年，由于人类的破坏，地球上很多 动植物正在灭绝。die out 灭绝；die down 渐渐消退。这两个短语都不能用于被动语态。] 15．________private cars are bringing us convenience，they also cause more traffic accidents and pollution. A．While C．If 答案 A B．As D．Since [句意为：虽然私家车给我们带来了很多方便，但是它他们也造成了更多的
事故和污染。根据语意选择 A，while“虽然”，引导让步状语从句。as 引导让步状语 从句时常用部分倒装形式。] II. 阅读理解 Honey(蜂蜜)from the African forest is not only a kind of natural sugar, it is also delicious. Most people, and many animals， like eating it.However， the only way for them to get that honey is to find a wild bees' nest (巢)and take the honey from it.Often， these nests are high up in trees， and
it is difficult to find them.In parts of Africa, though, people and animals looking for honey have a strange and unexpected helper—a little bird called a honey guide. The honey guide does not actually like honey，but it does like the wax(蜂蜡)in the beehives (蜂房). The little bird cannot reach this wax, which is deep inside the bees' nest.So, when it finds a suitable nest, it looks for someone to help it.The honey guide gives a loud cry that attracts the attention of both passing animals and people.Once it has their attention, it flies through the forest, waiting from time to time for the curious animal or person as it leads them to the nest.When they finally arrive at the nest, the_follower reaches in to get at the delicious honey as the bird patiently waits and watches.Some of the honey，and the wax，always falls to the ground，and this is when the honey guide takes its share. Scientists do not know why the honey guide likes eating the wax，but it is very determined in its efforts to get it.The birds seem to be able to smell wax from a long distance away. They will quickly arrive whenever a beekeeper is taking honey from his beehives，and will even enter churches when beeswax candles are being lit. 1．Why is it difficult to find a wild bees' nest? A．It's small in size. C．It's covered with wax. B．It's hidden in trees. D．It's hard to recognize.
2．What do the words “the follower” in Paragraph 2 refer to? A．A bee. C．A honey seeker. B．A bird. D．A beekeeper.
3．The honey guide is special in the way________． A．it gets its food B．it goes to church C．it sings in the forest D．it reaches into bees' nests 4．What can be the best title for the text? A．Wild Bees B．Wax and Honey C．Beekeeping in Africa D．HoneyLover's Helper
【语篇解读】 本文是一篇科普短文，主要介绍了蜂蜜向导鸟如何引导人类和动物发现 好吃的蜂蜜，且各取所需：蜂蜜向导鸟得到蜂蜡，而人类和动物得到蜂蜜。 1．B [细节理解题。根据文章第一段第四句 Often，these nests are high up in trees，and it is difficult to find them.以及第二段的第二句 The little bird cannot reach this wax，which is deep inside the bees' nest.可知，由于蜂房高居树上并且隐藏在树丛中，所以它们不容易被 发现，因此 B 项正确。] 2． C [词义猜测题。 对于画线部分的前一个句子 Once it has their attention， it flies through the forest，waiting from time to time for the curious animal or person as it leads them to the nest. 该句中 them 指 the curious animal or person，所以，下句中的 the follower 也指的是 the curious animal or person，即“寻找蜂蜜者”，所以 C 项正确。] 3．A [推理判断题。根据文章的描述，蜂蜜向导鸟寻找蜂蜜是通过吸引人或动物来帮助它
们得到自己需要的蜂蜡，对于动物来讲，它们懂得利用外力来达到自己的目的，这种方 式是很特别的。蜂蜜向导鸟通过这种方式找到自己的食物，所以 A 项是正确的。] 4．D [标题概括题。本文主要介绍了蜂蜜向导鸟用自己的独特方式找到食物的过程，并且
帮助人类和动物获得蜂蜜，所以对于人类和动物来讲，它是有益的帮助者，所以 D 项(蜂 蜜爱好者的帮助者)意义正确。 A 项意为“野生蜜蜂”； B 项意为“蜂蜡和蜂蜜”； C 项意为“非 洲养蜂”，三者均不能表达出文章的主旨。] 冲击“211”(长难句分析) Once it has their attention, it flies through the forest, waiting from time to time for the curious animal or person as it leads them to the nest. 分 析 句 子 的 主 干 是 ： ①...it flies through the forest ， ... 状 语 从 句 ：
②Once_it_has_their_attention，...状语从句：③...as it leads them to the nest, waiting from time to time 分词短语作状语。 译文 ④一旦引起了他们的注意， 它就会飞越森林， 并且在引领他们朝蜂巢前行的途中， 它还会不时地停下来等一等这些好奇的动物或者人。 They will quickly arrive whenever a beekeeper is taking honey from his beehives, and will even enter churches when beeswax candles are being lit. 分析 状 这是一个并列主从复合句，主句是⑤They_will_arrive_and_will_enter_ churches。 语 从 句 ⑥...whenever_a_beekeeper_is_taking_honey ； 状 语 从 句
的时候，它们都甚至飞进教堂。 III.根据短文内容，从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。 Brain Transplants Research on the human brain has been attracting more and more scientists in recent years.__1__If we compare a human brain to a hard disc, what the scientists are doing is to make better use of the hard disc. The idea that a human brain could be transplanted(移植)may come from Frankenstein.In 1999, an experiment turned a bear into a dolphin(海豚)．__2__They were made of the memory area in the dolphin's brain containing information about swimming.They had a series of useful information, which was saved into a buttonsized chip( 芯 片 ) ． Later the information was transplanted into the action memory area in the bear's brain.__3__It proved to be a highly successful experiment and a bear was turned into a dolphin. Recently, another memory transplant was performed at the Motor Nerve Rescarch Instance of the University of California.The experiment had an entire transplant of the memory area.__4__The transplant was performed from a dog named Cenius to a dog named Idiot.Cenius could follow up to 100 gestures and orders made by its master.It was a real genius in memorizing.However, Idiot had no contact with people since its birth.It became an animal with nothing in its brain, without any memory. __5__When the two dogs woke up, Idiot had grasped all the abilities Cenius possessed；it was good at memorizing and sensible.It could follow every gesture and any command given by its master.But Cenius gave no response to its master, and did not recognize him at all. A．The experiment was a complete success. B．It included actions, moods, logic, words, images, etc. C．Then it was released(释放)by means of electric power. D．Different images have different meanings in the memory area. E．Using the most advanced technology, detailed images were produced. F．Discoveries show that messages are carried by the central nervous system in the brain. G．One of the latest topics is how to change the human brain or combine it with the computer.
【语篇解读】 脑移植是人类在追求科技进步的路上一座难以攀登的高峰，但是人类已 经在这个领域取得了巨大进步。 1．G [上一句的 attracting more and more scientists in recent years 和该项的 how to change the human brain or combine it with the computer 吻合， 说明人类对脑移植的兴趣从来就没有停 止过。] 2．F [上一句的 turned a bear into a dolphin 和本项的 carried by the central nervous system in the brain 吻合，说明物种的转变是通过脑移植完成的。] 3．C [上一句的 transplanted into the action memory area in the bear's brain 和该项的 Then it was released(释放)by means of electric power 是连环环节或者步骤。] 4． B [上一句的 an entire transplant of the memory area 和该项的 included actions, moods, logic, words, images 吻合，说明这个记忆区的构成。] 5．A [the experiment was a complete success 是对这个实验的总结，说明脑移植取得了巨大
的成功。本句话是本段的主题句，也是全文的中心。] IV. 书面表达 在日常生活中，人们对于体育锻炼所持的观点各不相同，请你以“Health Means Wealth” 为题写一篇 100 词左右的短文，号召人们坚持健康积极的生活方式：每天锻炼一小时，健康 工作五十年，幸福生活一辈子。 注意：1.适当发挥想像，不能逐句翻译； 2．至少描述两个不同的观点或态度。 ___________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ 【参考范文】 Health Means Wealth People hold the belief that if they are healthy，they will have everything.Some of the young and middle aged spend their holidays playing cards on online games，believing that they are healthy and there is no need for them to do sports.Some of them even continue to make more
money，which means everything to them. As far as I am concerned，I don't think what some of the people do in their spare time is right.Games and money cannot bring us real happiness and wealth.Health is the most important thing for us and it can help us to do something that we want to do.We should all remember： Exercise one hour a day，work healthily for 50 years，and live a whole happy life.
copyright ©right 2010-2020。