当前位置:首页 >> >> 备战2011高考各地模拟题分类汇编:阅读基本结构篇

备战2011高考各地模拟题分类汇编:阅读基本结构篇


备战 2011 高考各地模拟题分类汇编:阅读基本结构篇
A

词数:348 体裁:议论文

难度:4

There is a boy in my gym class (I’ll call him Bill) who has unbearably yellow teeth that almost make everyone feel unpleasant. Recently another boy told Bill that he should ―go Ajax‖ his teeth. Bill was crushed. Had the other boy been thinking, he would have realized that there is a better way to handle such a situation. He could have dealt with it with tact. He could have showed this hurtful truth in a more careful, sensitive way—that’s ―tact‖. If a person isn’t sensitive to another’s feelings, there is no way he or she can be tactful. Yesterday, my 5-year-old brother proudly announced that he had cleaned the screen on our television set. Unfortunately, he used furniture polish(亮光油), which produced an oily film on the television screen. My mother smiled and thanked him for his efforts—and then showed how to c lean the screen properly. Her sensitivity enables my brother to keep his self-respect. Yet, sensitivity alone does not make tact. ―Tactfulness‖ also requires ―truthfulness‖. Doctors, for example must be truthful. If a patient has just been disabled in an accident, a tactful doctor will tell the truth—but express it with sensitivity. The doctor may try to give the patient hope by telling them curing techniques under study or about advanced equipment now available. Doctors must use tact with patients relatives as well. Instead of bluntly saying, ―Your husband is disabled,‖ a doctor might say, ―I’m sorry, but your husband has lost feeling in his legs and…‖ Tact should not be confused with trickery. Trickery occurs when a nurse is about to give a patient an injection and s ays, ―This won’t hurt a bit.‖ Instead of trickery, the nurse might guarantee the patient that the discomfort of the injection is a small thing compared to the benefits of it. It would also be thoughtful for the nurse to tell the patients about some of these benefits. Tact is a wonderful skill to have, and tactful people are usually admired and respected. Without tact our society would become an intolerable place to live in. 21.When told he should ―go Ajax‖ his teeth, Bill probably felt ________________. A.surprised B.chea ted

第 1 页 共 5 页

C.regretful

D.painful

22.According to the author, his mother’s praise for the brother is _______________. A.both sensitive and tactful C.truthful but not tactful B.sensitive but not tactful enough D.sensitive but trickish

23.The fourth paragraph mainly talks about __________________. A.how to comfort the patients B.how to use trickery carefully C.differences between trickery and promises D.another feature of tact 24.Which of the following shows the structure of the passage? (The numbers stand for the paragraphs)

① A. ② ③ ① ④ ⑤ B. ② ① ③ ④ ⑤ ⑤ C. ② ③ ④ D. ③

① ② ④ ⑤

B

词数:451 体裁:议论文

难度:4

Nothing says love like a dozen long – stemmed roses on Valentine’s Day. More than a million roses will be sold during this festival for lovers, the biggest day of the year for the nation’s rose industry. It’s going to remain the most popular flower because love never goes out of style. Yes, a rose is a rose. But selling them is no longer a beautiful experience for traditional flower shops. Supermarkets now offer convenience to the busy and discount rose shops help those hopelessly in love save money. Roses only is a good example of a discount rose retailer that was transformed from a traditional shop to answer the challenge in the’ 90s. Inside this store on Sixth Avenue near 40 th Street, contemporary white furniture and wall – to – wall mirrors give it an expensive look. Customers move about freely among the counters,
第 2 页 共 5 页

looking eagerly at the roses in more than 50 colors from shelf to shelf. Some customers say it’s the high quality of the roses that attracts them there. ―I spent $ 20 but the flowers looked like I paid 60 or 70 dollars,‖ says one customer. Studies show more people are buying roses in ones, two and threes these days. In fact, more than half of all roses are sold in bunches of fewer than a dozen. But Roses Only's low prices encourage people to spend. Even on Valentine's Day, when the price of a dozen roses and delivery can soar as high as $150, 12 of Roses Only's most expensive flowers sell for just $35. The company's key to success is to hold prices down by controlling every link in the rose chain. It grows its own roses in the sunshine of the Andes Mountains. In addition, the company also sells other items such as ballons and stuffed animals. While discount rose retailers are witnessing their business bloom, U.S. rose growers aren’t able to compete with the fierce foreign competition. More than 57% of roses sold in the USA are grown in other countries. The biggest foreign producers are Colombia and Ecuador, which accounted for almost 90% of the total imported last year. The trend has hurt domestic rose growers such as Johnson Flowers of California, considered to be this country's leading producer. Now, instead of fighting overseas rivals, the Johnsons are try ing to work with them. "We have a few big fighting overseas rivals, the Johnsons are trying to work with them. ―We may also widen our business to include the service area and be a representative for overseas flower producers.‖ As a result of severe competition, those in the rose business long for the good old days, whereas ordinary people benefit from the low price. 53. What is the central theme of this text? A.The US rose business is going from bad to worse in spite of the efforts made. B.The rose will remain the most popular flower as love never goes out of date. C.The rose business is trying to meet the challenges in the market to succeed. D.The rose industry plays an important rol e in American economy. 54.How does Roses Only obtain success in the discount rose retailing field? A.By setting up more chain stores across the country. B.By selling roses in supermarkets. C.By selling high quality roses at a low price. D.By selling roses by the dozen.
第 3 页 共 5 页

55.Which of the following shows the structure of the passage? (①to ⑦ represent paragraphs 1 to 7)

56.After reading the passage, we learn all of the following EXCEPT A.Selling roses is no longer as easy for traditional flower shops as it was.

.

B.Almost 90% of roses sold in US are imported from Colombia and Ecuador. C.US rose growers are faced with intense foreign competition. D.the Johnsons are trying to co-operate with foreign competitors instead of fighting them.

第 4 页 共 5 页

A 21D 考查判断推理。根据 Bill was crushed“Bill 的精神被摧毁”和 He could have showed this hurtful truth in a more careful, sensitive way“他本能用更小心、体贴的方法提出这一痛苦的事 实。 ”可知选 D。 22B 考查判断推理。 根据 If a person isn’t sensitive to another’s feelings, there is no way he or she can be tactful.和 sensitivity alone does not make tact.可知选 B。 23D 考查判断推理。根据文章的结构可知,2、3、4 段分别讲述了 tact“圆滑”的三个特点。 第四段是其中的一个。故选 D。 24C 考查文章结构。根据文章总体可知,第一段提出问题;第二、三、四段分述三个特点; 第五段总结叙述圆滑的意义。

B 53C考查主旨要义。根据文意2、3、4改变销售方法促销,5、6说明与国外生产商既竞争又 合作, 这些都表明玫瑰商想方设法迎接挑战取得成功。 54C考查细节理解。根据Some customers say it’s the high quality of the roses that attracts them there. ―I spent $ 20 but the fl owers looked like I paid 60 or 70 dollars,‖ says one customer.和Even on Va lentine's Day, when the price of a dozen roses and delivery can soar as high as $150, 12 of Roses Only's most expensive flowers sell for just $35. The company's key to success is to hold prices down by controlling every link in the rose chain可知选C。

55A考查文 章结构。根据文章整体结构可知,第一段提出问题,第二、三、四说明促销方法, 第五、六段与国外生产商竞争合作,第七段总结。 56B考查细节理解。根据The biggest foreign producers are Colombia and Ecuador, which accounted for almost 90 % of the total imported last year.可知选B。

第 5 页 共 5 页


赞助商链接
更多相关文档:

2011届高考英语各地模拟题分类汇编测试题19阅读判断推...

高考各地模拟题分类汇编: 备战 2011 高考各地模拟题分类汇编:阅读判断推理篇 A ...可知食草动物的牙齿结构于人类的牙齿结构相似,所以 Sai 认为人类天生是 素食的...

2011届高考英语各地模拟题分类汇编测试题15

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2011届高考英语各地模拟题分类汇编测试题15_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。备战2011高考各地模拟题分类汇编:情景对话 1....

2011届高考英语各地模拟题分类汇编测试题11

2011届高考英语各地模拟题分类汇编测试题11_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。备战 2011 高考各地模拟题分类汇编:完形填空记叙文篇 A [2010·江苏省高考一模]...

2011届高考英语各地模拟题分类汇编测试题8

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2011届高考英语各地模拟题分类汇编测试题8_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。备战 2011 高考各地模拟题分类汇编:名词性从句...

2011届高考全国各地模拟试题分类汇编--大纲版单项选择

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2011高考全国各地模拟试题分类汇编:大纲版单项选择 2011-03-29 17:37:29| 分类: 试卷交流|字号 订阅 【2011· 保定期...

2011届高考模拟试题分类汇编:生态系统与生态环境的保护

【生物】2011高考模拟试题分类汇编:生态系统与生态环境的保护 【2011·保定高三摸底 】13.一个完整的生态系统的结构应包括 ( A.生物群落及其无机环境 B.生态系...

2011届高考语文模拟题分类汇编: 一般论述类文章阅读

2011高考语文模拟题分类汇编: 一般论述类文章阅读2011全国各地高考语文模拟题分类练习2011高考语文模拟题分类汇编:一般论述类文章阅读高考语文模拟题分类汇编...

2011年全国各地名校高考化学模拟题精选常用化学计量分...

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2011年全国各地名校高考化学模拟题精选常用化学计量分类汇编_高三理化生_理化生_高中教育_教育专区。2011年全国各地名校模拟题化学...

2011届高考语文模拟题分类汇编: 选用、仿用、变换句式

2011高考语文模拟题分类汇编:选用、仿用、变换句式 届高考语文模拟题分类汇编: 选用、仿用、【2011· 佛山顺德期末考】 依次填入下面一段文字横线处的语句, 4...

2011-2013年全国各地高考英语试题分类汇编:故事类阅读理解

2011-2013年全国各地高考英语试题分类汇编:故事类阅读理解_高考_高中教育_教育专区。高考英语真题【三年经典】2011-2013 年全国各地高考英语试题分类汇编:故事类 1.(...

更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com