当前位置:首页 >> 英语 >> 高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 阅读理解 旅游

高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 阅读理解 旅游


2013 高考英语二轮考点复习讲义:阅读理解-阅读理解- 旅游

1. 这种文章是客观的介绍。通常介绍其地理位置、面积、气候、自然资源和居民等。 2. 有时也有类似广告的文体出现,文章内容简介、明快。 3.组织这类文章的结构,说明顺序分明,描述要详略得当,重点突出,文章错落有致。 4. 题目的考查多以细节为主,例如地点的特征,旅游的方式和建议,房间、经典的价格

计算 等。 5. 主旨大意大多集中在描写本篇文章的目的,文章的出处等。 ·链接高考 链接 1. (2012 重庆卷) There is no better way to enjoy Scottish traditions than going fishing and tasting a little whisky(威 士忌)at a quiet place like the Inverlochy Castle. When Queen Victoria visited the in 1873 she wrote in her diary, “I never saw a lovelier spot ,” And she didn’t even go fishing. Scotland is not easily defined. In certain moments, this quiet land of lakes and grass mountains changes before your very eyes. When evening gently sweeps the hillside into orange, the rivers, teeming with fish, can turn into streams of gold. As you settle down with just a people and a basket on the bank of River Orchy, near the Inverlochy castle , any frustration will float away as gently as the circling water. It’s just you and purple , pink ,white flowers, a perfect harmony . If you are a new comer to fishing, Learning the basics form a fishing leave you with a lifetime’s fun. Four

many, fishing is more than a sport; it is an art Scotland offers interesting place where you can rest after a long day’s fishing. Set wild mountain and hidden behind woodland, the beautiful Inverlochy Castle Hotel below the a perfect place to see the beauty of Scotland’s mountains . Ben Nevis is the highest of mountains, and reaching its 1342-metre top is a challenge. But it’s not just what goes matters; what comes down is unique . More than 900 metres high,

on the mountain’s north an all-important source of pure water. Its name comes form the Gaelic language “usqueba “water of life”; And it is the single most important ingredient(原料) in Scotland’s best know whisky. 【考点】说明文 【文章大意】短文介绍了苏格兰是一个好地方,是一个著名的旅游胜地,漂亮的城堡,美丽 的河流等会令人流连忘返。 64. The story of Queen Victoria is to show that _____. A. the queen is rich in tour experience B. the Castle is a good place to go in Scotland C. tasting whisky is better than going fishing D.1873 is a special year for the queen 64.【答案】B 【试题解析】短文第 1 段提到“‘I never saw a lovelier spot.’ And she didn’t even go fishing.” ,由此结合上下文可知,苏格兰的这座城堡是值得去的好地方。在四个选项中, B 选项内容与此相符。因此,正确答案为 B 选项。 【难度】一般 65. How is Paragraph 2 mainly developed? A. By giving descriptions. B. By flowering time order. C. By analyzing causes. D. By making comparisons.

【试题解析】短文最后一段提到“Ben Nevis is the highest of mountains?And it is the single most important ingredient(原料) in Scotland’s best know whisky.” 。由此可 知,Ben Nevis 的特别之处在于它的水纯正,是生产威士忌的最重要原料。在选项中,C 选项 内容与此相符。因此,正确答案为 C 选项。

【难度】一般 67. What is the main purpose of the passage?

链接 2. (2012 四川卷) On a hill 600 feet above the surrounding land, we watch the lines of rain move across the scene, the moon rise over the hills, and the stars appear in the sky. The views invite a long look from a comfortable chair in front of the wooden house. Every window in our wooden house has a view, and the forest and lakes seldom look the same as the hour before. Each look reminds us where we are. There is space for our three boys to play outside, to shoot arrows, collect tree seeds, build earth houses and climb trees. Our kids have learned the names of the trees, and with the names have come familiarity and appreciation. As they tell all who show even a passing interest, maple(枫叶) makes the best fighting sticks and white pines are the best climbing trees. The air is clean and fresh. The water from the well has a pleasant taste, and it is perhaps the healthiest water our kids will ever drink. Though they have one glass a day of juice and the rest is water, they never say anything against that. The seasons change just outside the door. We watch the maples turn every shade of yellow and red in the fall and note the poplars' (杨树) putting out the first green leaves of spring. The rainbow smell fills the local stream as the ice gradually disappears, and the wood frogs start to sing in pools after being frozen for the winter. A family of birds rules our skies and (lies over the lake. 41. What can be learned from Paragraph 2? A.The scenes are colorful and changeable. B. There are many windows in the wooden house. C.The views remind us that we are in a wooden house. D. The lakes outside the windows are quite different in color. 42. By mentioning the names of the trees, the author aims to show that_____. A. the kids like playing in trees B.the kids are very familiar with trees C. the kids have learned much knowledge D. the kids find trees useful learning tools 43. What does the underlined sentence in the last paragraph mean? A.The change of seasons is easily felt. B. The seasons make the scenes change. C. The weather often changes in the forest.

D.The door is a good position to enjoy changing seasons. 44. What is the main purpose of the author writing the text? A. To describe the beauty of the scene around the house. B. To introduce her children's happy life in the forest. C. To show that living in the forest is healthful. D. To share the joy of living in the nature. 【考点】日常生活类—散文 【文章大意】想象一下,住在四面环山,清水宜人,绿树包围,鸟儿鸣叫的清幽、自然的环 境里是多么让人神清气爽的一件事呀!作者就带我们去享受了一下这样的世外桃源。 41.【答案】A 【试题解析】细节理解题。根据文章第二段第一句后半句:and the forest and lakes seldom look the same as the hour before.可知答案 A 符合文意。 42.【答案】C 【试题解析】目的意图。根据第四段的第二句:As they tell all who show even a passing interest,可以推断出,作者提到这么多树木的名字,说明了孩子们学到了很多。故答案 C 符 合文意。

链接 3 (2012 四川卷) Here is your best chance to travel around the UK in 2012: More than 200 B&Bs ( bed & breakfast) across England, Scotland, Wales and Northern Ireland are selected to offer you amazing services for your stay at their lowest prices! Don't miss it. Just collect the vouchers(活动券) in our B&B Daily printed from 01/04/2012 to 07/04/2012 and book the stays for your travel following the terms and conditions below: ? The offer includes a room for the night and a breakfast the next morning. ? The offer is of two kinds; ?20 per room, per night, valid(有效期) during stay period of 02/04/2012 — 31/05/2012 and then again 01/09/2012 — 31/10/2012; ?35 per room, per night, valid during stay period of 01/06/2012 —31/08/2012. ? The offer is valid for a basic twin or double room only. ? The slay must be booked directly with the chosen B&Bs before 28/04/2012. ? Each voucher can only be used by the bolder to book one room for one night

?

If voucher holders book either the ?20 or ?35 per room per night, any additional services such as lunch, evening meal or activities may require an extra charge. But these are not required in order to take up the offer. Please check directly with your chosen B&Bs to see what extra services are available. ? Vouchers must be presented on arrival. If no vouchers are presented, the B&Bs may reserve (保留) the right to charge at full price for every night of stay. ? Vouchers may not be used together with any other offer. ? The voucher holders must pay for the slay in full at the time of booking. Additional ? 10 may be paid to confirm(确认) the booking and will be returned on arrival. ? The B&Bs reserve the right to refuse voucher holders' bookings for people under the age of 18. 45. ____________________________________________ The voucher can be used for a slay al the chosen B&B on____________________________ . A. 09/01/2012 B. 04/02/2012 C. 01/03/2012 D. 28/04/2012 46. How much should be paid for a two-night stay in October 2012 at a chosen B&B? A. ?70. B. ?40. C. ?35. D. ?30. 47. What right do the B&Bs reserve? A. To charge extra ?10 for bookings with no vouchers. B. To refuse bookings for guests under the age of 18. C. To charge at full price for stays not confirmed. D. To request extra charges as tips. 48. By taking up the offer, the voucher holders can choose to . A. book either a basic twin or double room at the chosen B&Bs B. have lunch or evening meal without paying extra money C. use the B&B offer together with other offers D. book the stays through B&B Daily

47.【答案】B 【试题解析】细节理解题。根据文章最后一句 The B&Bs reserve the right to refuse voucher holders' bookings for people under the age of 18.可知答案 B 符合文意。

48.【答案】A 【试题解析】细节理解题。根据文章所列条款的第三条和第六条可知答案A符合文意。 【难度】一般 【长难句解析】Please check directly with your chosen B&Bs to see what extra services are available.请直接在已选择的 B&Bs 店里进行核对,看有什么额外的服务提供。What 引导宾语从句,在从句中做定语,修饰 extra services。 ·专项训练 A France for £1 –Take a day trip from Dover to Calais for just £1 We've teamed up with P&O Ferries so you can enjoy a great day out in France with the family, sailing from Dover to Calais, plus, while on board, shop for lots of great bargains at reduced high street prices. Fares start at just £1 per person on foot from Dover to Calais, or take your car and up to 9 people from just £15, plus a free bottle of wine collected onboard. That' s a great offer! While on board, forget the stress of the high street and shop in style with P&O Ferries. Not only can you save up to 50 per cent on the UK high street prices but you'11 have plenty of choice of famous brand names such as Paul Smith, Dior, Hugo Boss, and Clinique, to name a few. Stock up (囤积) on champagne, wine, beer and spirits at low prices! Why not fill up the car and save up to 30% off UK beer, wine and spirits. ⑤If you really want to treat yourself, why not enjoy the first class dining experience -- Mayfair's famous Langan's Brasserie, free for passengers of P&O Ferries' ships. Dover to Calais day trips Foot passenger from £1 -- Travel as a foot passenger from Dover to Calais, for just £1Sunday to Thursday or £1 on Fridays and Saturdays when booked online. There is a £1 surcharge per person for booking by phone. Depart after 8:25 am and return before 9:00 pm the same day. Car afternoon trip from £15 -- Depart after 12 noon and return before midnight the same day with a car and up to 9 people for £15 when you book online here or £20 when booked by phone. Car full day trip from £18 -- Depart and return before midnight the same day. This offer is for your car and up to 9 people from £18 return when you book Online or £23 by phone. A £ 10 supplement applies for travel on Saturdays. 1. We can infer from the text that P&O Ferries may be ________. A. a famous department B. a wine producer C. a big restaurant D. a ship service company 2. Which of the following can be free ? A. Products of famous brands B. UK beer , wine and sprits C. Dinner of Langan’s Brasserie D. Use of cars during the trip

3. The price for "foot passenger" on Saturday booked by phone is_______ per person. A. £1 B. £2 C. £5 D. £6 4. Which of the following fits the budget between £35 and £40 for 18 people? A. Foot passenger. B. Car afternoon trip. C. Car full day trip. D. None. 5. What's the main purpose of the text? A. To advertise a service.' B. To tell the arrangement of a trip. C. To compare prices from different companies. D. To introduce a new company. B ⑥Sometimes known as "The Big Apple" or "The City That Never Sleeps", New York is both the most populous city in the USA and a leading center of business, commerce, finance and media. The city is often referred to as "New York City", in order to distinguish it from the state it is in. The city is part of a large metropolitan (大 都市的) area, and the combined city population exceeds 18.7 million. New York City is made up of five boroughs (行政区) and hence another nickname of the city is "The Five Boroughs". The five boroughs are: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens and Staten Island. There are many famous buildings and sights in New York, especially in Manhattan. These include the Empire State Building, the Flatiron Building and the United Nations Building. When you visit New York, make sure you see Central Par k, Times Square, Chinatown, Little Italy and of course the Statue of Liberty. Additionally, there are many wonderful museums in New York, some truly excellent shops, some of the world's best theaters in the Broadway area, and the neighborhoods of Greenwich Village and SoHo which are well-known for the artists who reside there. Getting around New York City is simple --- the city' s subway network is one of the most comprehensive in the world, connecting all parts of Manhattan in rapid time. However, the best way to see New York is undoubtedly on fo ot. Central Park is an ideal place to start a walking tour of New York City --- 843 acres of shining ponds and lush greenery attract locals and tourists. And apart from offering breathtaking scenery, it is a centre for recreation. Visitors can listen to music groups, watch performers, walk along the trails and even take a romantic ride in a horse carriage. 1. What is the purpose of this passage? A. To explain why New York is called "The Big Apple". B. To tell people how to visit New York. C. To tell people the history and scenery of New York. D. To introduce the city -- New York briefly. 2. From the passage, we learn that _________. A. New York State is often called “The Five Boroughs” B. New York has some of the world's best theaters in the Broadway area C. all the famous buildings and sights in New York are in Manhattan

D. 3. A. B. C. D. 4.

the writer advise people to see New York City by subway What are Greenwich Village and SoHO famous for? There are first-class museums. There are most residents from all over the world. There are many beautiful parks and famous buildings. There are many modem artists. The underlined word “it” in the last paragraph refers to________. A. Central Park B. New York City C. Times Square New York State 5. According to the passage , you can do all the following things in Central Park EXCEPT______. A. enjoy the beautiful scenery B. watch great performance C. go for a swim D. take a ride on a horse carriage. C With the following good manners, you will find advice on how to behave properly in the country in which you are traveling. 1. When greeting, most Latinos expect body contact . Hugging and kissing are OK for both the same sex and opposite sex. 2. In France, Spain, Italy and Portugal, most people expect to be kissed on both cheeks when greeted. 3. The American bye-bye gesture means “come here” to people from South Asia. 4. In the Czech Republic and Hungary, you are not allowed to enter a theater or an opera when you arrive late.

1. This passage is most probably written for _____. A. businessmen B. international travelers C. teachers D. part-time guides 2. Which of the following countries is NOT mentioned in the passage? A. Italy. B. Hungary. C. Portugal. D. Russia. 3. When you are visiting Spain, _____. A. you can’t kiss people there on the cheeks B. you’d better not tell jokes about Spanish people C. you will be looked down upon if you don’t speak Spanish

D. you can tell people about their mistakes anytime 4. According to the passage, what should you do after being invited to dinner in Britain? A. Invite the host to dinner the next day. B. Send the host a thank-you letter the next day. C. Send the host some flowers the next day. D. Tell the host what you really think of the dinner. 5. The writer may disagree that _____. A. waiters and waitresses only get a few tips every day in Holland B. German people are very proud of their economical achievements C. French people like inviting business partners to their home D. it’s not good for men in Europe to take off their jacket in public ·答案速递

区,聚集了很多艺术家。故选 D。 4. A。 词义指代题。 根据上下文语境可知 it 在这里指代的是 Central Park, 说明 Central Park 也是一个娱乐中心。 5. C。细节判断题。根据文章最后一句“Visitors can listen to music groups, watch performers, walk along the trails and even take a romantic ride in a horse carriage.” 可知文中并没有提到人们可以在 Central Park 游泳。 C 篇:1. B。推理判断题。根据文章第一段的 you will find advice on how to behave properly in the country in which you are traveling. 可推断文章最有可能是为想去国外旅游的人 写的。 2. D。细节理解题。通读全文,可知文章并没有提到俄国。 3. B。理解推断题。根据第五小点的 The Spanish have a very high self-esteem, so you have to be careful with jokes. 可知在西班牙的时候,最好少开西班牙人的玩笑。 4. B。细节理解题。根据第九小点的 you should send a thank-you letter the next day. 可知第二天应该给主人写封信表示感谢。 5. C。理解推断题。根据 ? they think that their home is for their family. 可知法 国人喜欢在外面谈生意,他们认为家是家人在一起的地方,故可推断法国人不喜欢请生意上 的合作伙伴到家里去。 ·黄金表达

①Each year, world-famous artists are invited to design and produce works of art from the ice, many of which can be found in the rooms. 每年,享誉全球的都会被邀请来设计 和创作来自于冰块的艺术作品, 其中的很多作品在旅馆的屋子里都能找得到。 ②You’ll have your choice between hot or cold rooms, but you will be well advised to stay at least one night in a cold room for a true experience. 你可以选择住冷的 屋子还是热的屋子,但是你都会被很好地建议去到冷屋子住上一夜来一次真实的体验。 ③For those visiting with children, a special family tour and various activities are offered during school holidays and at weekends.对于那些带着孩子旅游的家庭来说,我 们会在学校放假期间和周末提供一个特许家庭游和一些活动等。 ④As Windsor Castle is a working royal palace, visitors and their belongings should get through airport-style security checks.由于 Windsor 城堡是一个王室办公宫殿,因 此游客和他们的随身物品要通过类似于飞机机场那样的安全检查。 ⑤If you really want to treat yourself, why not enjoy the first class dining experience -- Mayfair's famous Langan's Brasserie, free for passengers of P&O Ferries' ships. 如果你真的想善待你自己的话,为什么不来享受一下上流阶层饮食的体验呢-有伦敦的上流 住宅区,有著名的苏格兰啤酒店,免费为 P&O 船运公司的乘客享用。 ⑥Sometimes known as “The Big Apple” or “The City That Never Sleeps”, New York is both the most populous city in the USA and a leading center of business, commerce, finance and media.有时作为“The Big Apple” 或 “The City That Never Sleeps”被被 人知道的纽约,它不仅是美国最流行的城市,还是美国的主要你的商业、贸易、金融和传媒 中心。 ⑦The French like talking about business outdoors in cafes, restaurants etc. because of the small size of their houses and because they think that their home is fo r their family. 由于他们的房子面积小和他们认为家庭是为家人的,法国人谈生意都是在外面,譬 如咖啡馆,饭店等等。 ·单词百宝箱 residences n. 住处; 住宅,公馆 They have a summer residence in the north.他们在北方有一幢夏季住宅。 C 纪念品 The local shopkeepers sell souvenirs to the tourists.当地的店主向旅游者出售纪念品。 purchase vt. 购买 They have just purchased a new house in the country.他们刚在乡下买了房子。 royal adj 国王的,女王的,王室的 Some of the royal family of Spain are resident in Portugal.西班牙王室的一些成员居 住在葡萄牙。


更多相关文档:

高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 阅读理解 旅游

高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 阅读理解 旅游 隐藏>> 2013 高考英语二轮考点复习讲义:阅读理解-阅读理解- 旅游 1. 这种文章是客观的介绍。通常介绍其地理位置...

高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 地理

高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 地理_高考_高中教育_教育专区。2013 高考英语二轮考点复习讲义:阅读理解-地理 链接 1. (2012 山东卷) San Francisco has its ...

高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 世界与环境

高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 世界与环境_高考_高中教育_教育专区。2013 高考英语二轮考点复习讲义:阅读理解-世界与环境 1. 我们居住的地球的环境特点以及很多...

高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 历史

高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 历史_高考_高中教育_教育专区。2013 高考英语二轮考点复习讲义:阅读理解 历史 链接 1. (2012 全国卷 2) ADDIS ABABA, Ethiopia...

2014高考英语二轮复习考点真题研练 2-2 阅读理解

2014高考英语二轮复习考点真题研练 2-2 阅读理解 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 专题二 阅读理解——决定成败 科普常识类 (2013·浙江,B)Below is a sel...

高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 日常活动与学校生活

高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 日常活动与学校生活_高考_高中教育_教育专区。2013 高考英语二轮考点复习讲义:阅读理解-日常活动与学校生活. 链接 1(2012 全国卷...

2013高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 计划愿望和节假日活动

2013 高考英语二轮考点复习讲义:阅读理解-计划愿望和节假日活 动 这类试题有如下的共同特点: 1. 计划愿望和节假日活动的文章多以说明文为主。 2. 计划类考查...

高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 词意猜测解题指导

2013 高考英语二轮考点复习讲义: 阅读理解词意猜测解题指导 例 1 (2012·湖南) W hen my brother and I were young, my mom would take us on Transportation...

高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 职业

2013 高考英语二轮考点复习讲义:阅读理解-职业·话题探究 ·链接高考 链接 1 . (2012 四川卷) I left university with a good degree in En glish Literature,...

高考英语二轮考点复习讲义 阅读理解 文娱和体育

2013 高考英语二轮考点复习讲义:阅读理解-文娱和体育·话题探究 根据近几年的试题,我们发现这些话题的题目有一些特点: 1. 人物传记类。以介绍主要人物生平或逸事为...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com