当前位置:首页 >> 英语 >> 高考英语一轮复习课时跟踪检测16 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测16 试题解析


学而思网校

www.xueersi.com

课时跟踪检测 16(情态动词)
Ⅰ.单项填空 1.Don't use water to put out the fire if oil catches fire. As is known, oil ________ float on water. A.shall C.may

答案与解析:D B.must D.will will 用于陈述真理性的事实,意为“常常会,总是”。句意:当油着

火的时候不要用水来灭火。众所周知,油会浮在水面上。 2.—Did your mother sleep well last night? —She ________ have slept through all those noises. A.mustn't C.can't B.may not D.won't

答案与解析:C 根据信息词 all those noises 可知,她不可能在那种吵闹的环境里睡好 觉。对过去动作的推测表示“不可能做某事”应用 couldn't/can't have done。 3.My newlypurchased magazine is nowhere to be found.________ I have left it on the train? A.Could C.Must B.Should D.Would

答案与解析:A 句意:我新买的杂志到处都找不到。我会不会把它落在火车上了呢? could have done 表示对过去的推测。 should have done“过去本应该做某事(事实上没有做)”; must have done“过去一定做了某事”;would have done 表示对过去的虚拟。 4.Our house is on the top of the hill, and in winter the winds ________ be pretty cold. A.must C.can B.ought to D.need

答案与解析:C 句意:我们的房子在山顶上,在冬天这里的风非常冷。can 在这里表 示理论上的可能性。 5.—Can Professor Li be in the laboratory? —He ________ be; I saw him there half an hour ago. A.can C.might B.must D.need

答案与解析:C 从语意可知半小时前他在实验室,现在只是有可能在,故用 might 表 推测。 6.He ________ have sent the email at an earlier time, but there was something wrong with
1

学而思网校
the network. A.must C.could B.should D.might

www.xueersi.com

答案与解析:C

could have done 本可以做某事,其实没做,符合题意。句意:他本可

以早点发邮件的,但网络有问题。 7.—Did you punish him for losing your digital camera? —Yes, but I don't think I ________. A.should do that B.need to have done so C.ought have done that D.should have done so 答案与解析:D 句意:——他把你的数码相机弄丢了,你惩罚他了吗?——是的。但 我现在认为当时我不应该这样做。shouldn't have done sth.意为“(过去)不应该做某事,但实 际上已做了”。此处否定发生了转移。 8.It has been announced recently that all the schools ________ not have the students attend school if the students have high temperatures. A.need C.could B.shall D.ought to

答案与解析:B 句意:最近宣布,所有的学校不应当让体温高的学生上学。情态动词 shall 常在条约、法令、规章等文件中表示义务或规定,一般用于第三人称,意为“应当, 必须”。 9.—I've gained weight these days. —You ________ have eaten so much junk food. A.wouldn't C.shouldn't B.couldn't D.mustn't

答案与解析:C 句意:——近来我体重增加了。——你不应该吃如此多的垃圾食品。 shouldn't have done 表示过去做了本不应该做的事情。 10.Since drinking water is a limited resource, we ________ let children know how precious it is, and teach them to conserve it. A.might C.should B.would D.could

答案与解析:C 句意:既然饮用水是有限的资源,我们就应该让孩子们知道水有多珍 贵,并教育他们节约用水。只有 should(应该)符合语意。 11.He is a badtempered man, but he ________ be quite charming when he is cheerful. A.shall B.must
2

学而思网校
C.dare D.can

www.xueersi.com

答案与解析:D 句意:他是一个脾气不好的人,但当他开心的时候,他会显得很有魅 力。can 在此表示可能性,意为“有时会”。 12.I just ________ seem to get it into my son's head how important it is to learn English well. A.mustn't C.can't B.won't D.needn't

答案与解析: C 根据语意可知, 此处是说无法让自己的儿子意识到学好英语的重要性, 因此用 can't。 13.—Carl, if you have nothing to do, you ________ as well tidy up your room. —OK. A.can C.must B.should D.may

答案与解析:D 这里 may as well 是固定结构,意为“不妨”。 14.—I hear mom is coming. When shall we meet her at the station? —Her train started 2 hours ago, and it ________ reach at 3 pm. A.should C.must B.could D.can should 的意思是“应该”,此处表示对将来的推测。

答案与解析:A

15.—________ the applicant wait outside the office? —Yes, the manager is still on the phone. A.Will C.Must B.Shall D.Need shall 用于第一、三人称疑问句中表示“征求对方的意见”。

答案与解析:B Ⅱ.完形填空

On the first day of school, Cothren, a teacher, did something not to be forgotten.With the __16__ of the school principal, she took all of the desks out of the classroom. The kids came into the first period. They walked in, but there was nothing in the classroom. They __17__ looked around and said,“Ms. Cothren, where are our __18__?” And she said, “You can't have desks until you tell me how you earn them.” They thought,“Well, maybe it's our __19__.” “No, ”she said. “Maybe it's our good behavior.” And she told them,“No, it's not even your __20__ behavior.” And so they came and went in the first period, still no desks in the __21__. Second period,
3

学而思网校

www.xueersi.com

the same thing. Third period. __22__ the early afternoon television news reporters had __23__ in Ms. Cothren's class to find out about this __24__ teacher who had taken all the desks out of the classroom. The last period of the day, Cothren gathered her __25__. They were at this time sitting on the __26__ around the sides of the classroom.“Throughout the day no one has really __27__ how you earn the desks.”She said,“Now I'm going to __28__ you.” Cothren went over to the door and opened it, and as she did some soldiers __29__ into the classroom, each one __30__ a school desk. They placed those school desks in rows. And by the time they had finished __31__ those desks, those kids for the first time in their lives understood how they __32__ those desks. Cothren said __33__, “You don't have to earn those desks. These guys did it for you. They put them out there for you, but it's up to you to sit here to be __34__ for learning, to be good students and good citizens, because they __35__ a price for you to have these desks, and don't ever forget it.” 16.A.satisfaction C.anxiety 17.A.obviously C.regretfully 18.A.desks C.erasers 19.A.characters C.marks 20.A.violent C.individual 21.A.hall C.ground 22.A.By C.On 23.A.reported C.wandered 24.A.intelligent C.crazy 25.A.students C.colleagues 26.A.cushion B.permission D.praise B.calmly D.doutfully B.chairs D.pens B.hobbies D.services B.excellent D.aggressive B.dormitory D.classroom B.In D.At B.gathered D.discussed B.attractive D.severe B.friends D.assistants B.sofa
4

学而思网校
C.floor 27.A.learned C.recognized 28.A.punish C.tell 29.A.walked C.rushed 30.A.dragging C.pulling 31.A.leaving C.placing 32.A.made C.repaired 33.A.coldly C.angrily 34.A.responsible C.cautious 35.A.agreed C.offered 答案与解析: D.bench B.identified D.understood B.scold D.remind B.broke D.ran B.carrying D.reaching B.moving D.returning B.traded D.earned B.impatiently D.sincerely B.anxious D.necessary B.paid D.fixed

www.xueersi.com

本文是一篇记叙文。上学的第一天,学生们发现教室里没有桌子,老师让他们猜测如何 赢得这些桌子,学生们的答案都不令老师满意。最后,老师让军人搬来了桌子。老师想通过 这件事告诉学生们,他们的任务就是好好地学习,成为好公民。 16.B 根据语境可知,一个老师把教室里的桌子都搬出去了,这需要得到学校校长的 “同意”,故选 B 项。satisfaction“满意”;anxiety“焦虑”;praise“赞扬”,均与语意不 符。 17.D 根据前面的“she took all of the desks out of the classroom”以及“The kids came into the first period. They walked in, but there was nothing in the classroom.”可知学生们走进 教室,发现教室里面什么都没有,所以他们 “怀疑地”看着教室的四周。obviously“明显 地”;calmly“镇静地”;regretfully“后悔地”,均与语境不符。 18.A 从下文的“You can't have desks until you tell me how you earn them.”可知答案 是“desks”。 19.C 老师让学生想象怎样才会得到桌子,所以学生认为是“成绩”,故选 C 项。

character“性格”;hobby“爱好”;service“服务”,均与语境不符。
5

学而思网校
20 . B

www.xueersi.com

从 上 文 的 “our good behavior” 中 的 “good” 可 知 此 处 是 “excellent” 。

violent“暴力的”; individual“个人的”;aggressive“挑衅的”。 21. D 根据上文中的“she took all of the desks out of the classroom”可知“教室”里没 有桌子。hall“大厅”;dormitory“宿舍”;ground“地面”。 22.A 此处表示到了下午的时候,记者们都来了。by 表示“在??之前”,而 in, on, at 均不符合题意。 23.B 这里表示记者们听说了这件事,所以他们都“聚集”在这个老师的班级里,想 搞清楚她为什么这样做。report“报道”;wander“漫游,闲逛”;discuss“讨论”,均与 语境不符。 24.C 由后面的“who had taken all the desks out of the classroom”可知,老师把教室 的桌子都搬了出去,这对于人们来说是不可思议的,所以都认为老师的行为是 “crazy”。 intelligent“聪明的”; attractive“迷人的”;severe“严厉的,严肃的”。 25.A 指到了放学的时候,老师把所有的学生都召集起来。其他几项均不符合题意。 26.C 由第二段中的“but there was nothing in the classroom”可知,学生们当时都坐 在地上。cushion“垫子”;sofa“沙发”;bench“长凳”。 27.D 老师告诉学生们,一整天没有一个人搞明白怎样才能把桌子赢回来。由下文的 “those kids for the first time in their lives understood how”可知答案。learn“学习”; identify“确认,辨认”;recognize“认出”。 28.C 由上文的“Throughout the day no one has really understood how you earn the desks.”可知,没有一个人搞清楚怎样才能赢回桌子,所以老师最后要告诉他们。punish“惩 罚”;scold“责骂”;remind“提醒”。 29.A 根据上下文内容可知,只有 “走进来”符合语境。break into“闯入”;rush

into“匆忙进入”;run into“跑进”。 30.B 根据后面的“They placed those school desks in rows.”可知,这些士兵都搬着桌 子。pull“拉,拖”;reach“到达”;drag“拖,拽”。 31. C 根据上文的“They placed those school desks in rows.”可知答案。 leave“离开”; move“移动”;return“返回”。 32.D 结合上文的“You can't have desks until you tell me how you earn them.”可知答 案。make“制作”;trade“贸易”;repair“修理”。 33. D 这里表示老师要给学生们讲道理, 所以老师应该是热诚地说。 coldly“冷淡地”; impatiently“不耐烦地”;angrily“生气地”,均与语境不符。 34.A 老师认为,虽然学生们不需要自己来赢得这些课桌,但是学生们却有责任来好 好地学习,成为好学生和好公民。anxious“焦虑的”;cautious“小心的”;necessary“必 要的”。
6

学而思网校
35.B

www.xueersi.com

pay a price“付代价”。这里指那些士兵为学生们在教室里安心地学习付出了

一定的代价。agree“商定,约定”;offer“自愿,给予”;fix“决定”,均与语境不符。 Ⅲ.阅读理解 There seems never to have been a civilization without toys, but when and how they developed is unknown. They probably came about just to give children something to do. In the ancient world, as is today, most boys played with some kinds of toys and most girls with others. In societies where social roles are rigidly determined, boys pattern their play after the activities of their fathers and girls are being prepared, even in play, to step into the roles and responsibilities of the adult world. What is remarkable about the history of toys is not so much how they changed over the centuries but how much they have remained the same. The changes have been mostly in terms of craftsmanship, mechanics, and technology. It is the universality (普遍性) of toys with regard to their development in all parts of the world and their persistence to the present that is amazing. In Egypt, America, China, Japan and among the Arctic (北极的) people, generally the same kinds of toys appeared. Variations depended on local customs and ways of life because toys imitate their surroundings. Nearly every civilization had dolls, little weapons, toy soldiers, tiny animals and vehicles. Because toys can be generally regarded as a kind of art form, they have not been subject to technological leaps that characterize inventions for adult use. The progress from the wheel to the cart to the automobile is a direct line of ways up. The progress from a rattle (拨浪鼓) used by a baby in 3,000 BC to one used by an infant today, however, is not characterized by inventiveness (独创性). Each rattle is the product of the artistic tastes of the times and subject to the limitations of available materials. 36. The reason why the toys most boys play with are different from those that girls play with is that ________. A. their social roles are rigidly determined B. they like challenging activities C. most boys would like to follow their fathers' professions D. boys like to play with their fathers while girls with their mothers 37. One aspect of “the universality of toys” lies in the fact that ________. A. the basic characteristics of toys are the same all over the world B. technological advances have greatly improved the durability of toys C. the exploration of the universe has led to the creation of new kinds of toys D. the improvement of craftsmanship in making toys depends on the efforts of universities 38. Which of the following is the author's view on the historical development of toys? A. Toys are playing an increasingly important role in shaping a child's character.

7

学而思网校

www.xueersi.com

B. The toy industry has witnessed great leaps in technology in recent years. C. The craftsmanship in toymaking has remained essentially unchanged. D. Toys have remained basically the same all through the centuries. 39. Regarded as a kind of art form, toys ________. A. reflect the pace of social progress B. are not characterized by technological progress C. follow a direct line of ascent D. also appeal greatly to adults 40. The author uses the example of a rattle to show that ________. A. it often takes a long time to introduce new technology into toymaking B. even the simplest toys can reflect the progress of technology C. even a simple toy can mirror the artistic tastes of the time D. in toymaking there is a continuity in the use of materials 答案与解析: 36.A 细节理解题。从第二段内容可知男孩和女孩玩不同的玩具是因为他们的社会角 色被严格地界定了。 37.A 细节理解题。从第三段内容可知答案为 A 项。 38. D 观点态度题。 通读全文尤其是第三段第一句可知 D 项的说法与作者的观点一致。 39.B 细节理解题。从最后一段第一句可知因为玩具一般被认为是一种艺术形式,它 们不取决于巨大的技术进步。 40.C 推理判断题。从最后一段最后一句“Each rattle is the product of the artistic tastes of the times and subject to the limitations of available materials.”可知答案为 C 项。

8


更多相关文档:

高考英语一轮复习课时跟踪检测15 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测15 试题解析_英语_高中教育_教育专区。学而思网校 ...16. When Tom spends his weekend cleaning his house, we can say he is ...

高考英语一轮复习课时跟踪检测39 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测39 试题解析_英语_高中教育_教育专区。学而思网校 ...16.D 细节理解题。由第一段可知,作者的校园生活虽然美好,但由于身高比别人高 ...

高考英语一轮复习课时跟踪检测17 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测17 试题解析_英语_高中教育_教育专区。学而思网校 ...16.C 逻辑推理题。从文章最后一段内容及倒数第三段小女孩的表现可知,小女孩感...

高考英语一轮复习课时跟踪检测26 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测26 试题解析_英语_高中教育_教育专区。课时跟踪检测...be close friends again 答案与解析: 16.B 由第三段第一句中的“The next ...

高考英语一轮复习课时跟踪检测15 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测15 试题解析_英语_高中教育_教育专区。课时跟踪检测...16. When Tom spends his weekend cleaning his house, we can say he is ...

高考英语一轮复习课时跟踪检测10 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测10 试题解析_英语_高中教育_教育专区。学而思网校 ...16.A.age C.appearance 17.A.polite C.nervous 18.A.order C.impression ...

高考英语一轮复习课时跟踪检测14 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测14 试题解析_英语_高中教育_教育专区。学而思网校 www.xueersi.com Unit 1) 课时跟踪检测 14(B3 Ⅰ.单项填空 1.Tom ___ friendshi...

高考英语一轮复习课时跟踪检测20 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测20 试题解析_英语_高中教育_教育专区。学而思网校 ...16.C 细节理解题。由文中第一段的第一句话可知,Joanne 要参加一个会议。 B...

高考英语一轮复习课时跟踪检测19 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测19 试题解析_英语_高中教育_教育专区。学而思网校 ...16.A.tree C.flower 17.A.girl C.fish 18.A.assist C.threaten 19.A....
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com