当前位置:首页 >> 高一英语 >> 高中英语动词时态和语态专项练习题附答案

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案


英语时态专练 1 1.(2002 全国高考题)—You haven’t said a word about my new coat,Brenda.Do you like it? —I’m sorry I ________ anything about it sooner.I certainly think it’s pretty on you. A.wasn’t saying B.don’t say C.won’t say D.didn’t say 2.(2002 全国高考题)I wonder why Jenny ________us recently.We should have heard from her by now. A.hasn’t written B.doesn’t write C.won’t write D.hadn’t written 3.(2003 北京春季高考题)—When will you come to see me,Dad? —I will go to see you when you ________ the training course. A.will have finished B.will finish C.are finishing D.finish 4.(2003 北京春季高考题)—How long ________ at this job? —Since 1990. A.were you employed B.have you been employed C.had you been employed D.will you be employed 5.(2003 上海春季高考题)By the end of last year,another new gymnasium ________ in Beijing. A.would be completed B.was being completed C.has been completed D.had been completed 6.(2002 北京高考题)The little girl ________her heart out because she ________ her toy bear and believed she wasn’t ever going to find it. A.had cried; lost B.cried; had lost C.has cried; has lost D.cries; has lost 7.(2002 北京高考题)—Excuse me,sir.Would you do me a favor? —Of course.What is it? —I ________ if you could tell me how to fill out this form. A.had wondered B.was wondering C.would wonder D.did wonder 8.(2002 上海高考题)He will have learned English for eight years by the time he ________ from the university next year. A.will graduate B.will have graduated C.graduates D.is to graduate 9.(2002 上海高考题)I feel it is your husband who ________for the spoiled child. A.is to blame B.is going to blame C.is to be blame D.should blame 10.He has been writing the composition the whole morning and he still ________. A.has been B.does C.has D.is 11.If city noises ________ from increasing,people ________ shout to be heard even at the dinner table 20 years from now. A.are not kept; will have to B.are not kept; have to C.do not keep; will have to D.do not keep; have to 12.The price ________,but I doubt whether it will remain so. A.went down B.will go down C.has gone down D.was going down 13.—How long ________ each other before they ________ married? —For about a year. A.have they known; get B.did they know; get C.do they know; are going to get D.had they known; got 14.You can’t move in right now.The house ________. A.has painted B.is painted C.is being painted D.is painting 15.—Hey,look where you are going!
1

—Oh,I’m terribly sorry.________. A.I’m not noticing B.I wasn’t noticing C.I haven’t noticed D.I don’t notice 16.The reporter said that the UFO ________ east to west when he saw it. A.was traveling B.traveled C.had been traveling D.was to travel 17.—Is this raincoat yours? —No,mine ________ there behind the door. A.is hanging B.has hang C.hangs D.hang 18.I turned around and saw everybody ________ at a man who ________ loudly in a foreign language. A.was staring; was shouting B.was staring; shouting C.staring; shouting D.stared; shouted 19.Henry remained silent for a moment.He ________. A.thought B.had thought C.was thinking D.was thought 20.We would like to go and thank him ourselves,but we ________ out his address yet, A.haven’t found B.hadn’t found C.didn’t find D.don’t find 21.Shirley ________ a book about China last year but I don’t know whether she has finished. A.has written B.wrote C.had written D.was writing 22.—Have you got your test result? —Not yet.The papers ________. A.are not correcting B.have not corrected C.are still being correctedD.have already been corrected 23.See the clouds! It ________ rain! A.will B.is going to C.must D.certainly 24.Do I have to take this medicine? It ________ so terrible. A.tastes B.is tasting C.is tasted D.has tasted 25.Don’t take the magazine away.It ________ me. A.is belonged to B.belongs to C.was belonged to D.is belonging to 26.Is this the third time that you ________ late? A.have been B.am C.was D.had been 27.—Do you know when Tom ________ from abroad? —Perhaps it will be a long time before he ________. A.will come; will come B.comes; will come C.will come; comes D.comes; comes 28.My uncle said that he would telephone but I ________ from him so far. A.didn’t hear B.hadn’t heard C.haven’t heard D.won’t hear 29.The telephone ________ four times in the last hour,and each time it ________ for my roommate. A.has rung; was B.has been ringing; is C.had rung; was D.rang; has been 30.A storm ________ by a calm. A.is often being followed B.was often followed C.is often followed D.has often been followed 31.The pen I ________ I ________ is on my desk,right under my nose. A.think; lost B.thought; had lost C.think; had lost D.thought; lost 32.—We could have walked to the station.It was so near. —Yes,a taxi ________ at all necessary. A.wasn’t B.hadn’t been C.couldn’t be D.won’t be 33.A friend of mine returned to his house after a holiday only to find it ________. A.to be broken B.had broken into C.was broken D.had been broken into
2

34.They believed that by using computers the production of their factory ________. A.will greatly increase B.would greatly increase C.would be increased greatly D.will have been greatly increased 35.His eyes shone brightly when he finally received the magazines he ________. A.had long been expected B.had long expected C.has long expected D.was long expected 36.—Do you like the new pen? —Yes,it ________ very well. A.is written B.is writing C.writes D.wrote 37.—Oh,it’s you? I didn’t recognize you. —I ________ my hair cut,and I ________ new glass. A.had; was wearing B.have had; am wearing C.had; wore D.have had; wear 38.As she ________ the newspaper,Granny ________ asleep. A.read; was falling B.was reading; fell C.was reading; was falling D.read; fell 39.However hard you ________,you will never succeed in pleasing her. A.try B.will try C.should try D.would try 40.—Can I help you,sir? —Yes,I bought this radio yesterday,but it ________. A.didn’t work B.won’t work C.can’t work D.doesn’t work 41.—How are you today? —Oh,I ________ as ill as I do now for a very long time. A.didn’t feel B.wasn’t feeling C.don’t feel D.haven’t felt 42.When Jack arrived he learned Mary ________ for about an hour. A.had gone B.had set off C.had left D.had been away 43.By this time tomorrow we ________ the machine. A.have repaired B.shall have repaired C.will repair D.would repair 44.I don’t think Jim saw me,he ________ into space. A.just stared B.was just staring C.has just stared D.had just stared 45.Helen ________ her key in the office so she had to wait until her husband ________ home. A.had left; came B.has left; comes C.left; had come D.had left; would come 46.—You have left the light on. —Oh,so I have.________ and turn it off. A.I’ll go B.I’ve gone C.I go D.I’m going 47.This is Ted’s photo.We miss him a lot.He ________ trying to save a child in earthquake. A.killed B.is killed C.was killed D.was killing 48.The notice ________ “No smoking.” A.is wrote B.reads C.writes D.is read 49.Good care must ________ babies particularly while they are ill. A.take B.take of C.be taken D.be taken of 50.Shortly after we ________,a waiter came over to our table with a smile. A.seated B.were seated C.sat ourselves D.had seated 51.—You look pale,what troubled you? —I ________ my dead friend. A.am thinking about B.was thinking about C.had thought about D.will think about 52.John and I ________ friends for eight years.We first got to know each other at a Christmas
3

party.But we ________ each other a couple of times before that. A.had been; have seen B.have been; have seen C.have been; had seen D.had been; had seen 53.Do make sure that you ________ a seat today! A.got B.get C.should D.have get 54.We ________ at the house as we ________ of buying it. A.looked; were thinking B.were looking; were thinking C.were looking; thought D.looked; had thought 55.—I’m told that you are leaving for Beijing. —Who ________ so? A.said B.had saidC.says D.has said 56.I ________ the room to be empty but found it occupied. A.had thought B.have thought C.didn’t think D.was thinking 57.Selecting a mobile phone for personal use is no easy task because technology ________ so rapidly. A.will have changed B.has changed C.is changing D.will change 58.I ________ ping-pong quite well,but I haven’t had time to play since the new year. A.will play B.have played C.played D.play 59.Visitors ________ not to touch the exhibits. A.will request B.are requested C.are requesting D.request 60.They ________ a snowstorm on their way home. A.caught in B.had caught C.were caught D.were caught in 英语时态专练 2 1:—What did she say? —She said she ______to the station to ______. A. is going, see you off B. was going, see off you C. was going, see you off D. is going, see off you 2: The reporter said that the UFO _____ east to west when he saw it. A. was travelling B. travelled C. had been travelling D. Was to travel 3.The new secretary is supposed to report to the manager as soon as she ________ . A. will arrive B. arrives C. is arriving D. is going to arrive 4:Mr. Green __________ for more than ten years. A. died B. has died C. is dying D. has been dead 5:We are old friends. We _____ each other for 10 years. A. know B. have known C. recognized D. have recognized 6:My brother is an actor. He _____ in several films so far. A. appears B. appeared C. has appeared D. is appearing 7:James Watt _____ the steam engine. A. was inventing B. invented C. had invented D. has invented 8: A great number of trees _____ in the past few years in the city. A. have planted B. have been planted C. will plant D. planted 9:The volleyball match will be put off if it ________.

4

A. will rain B. rains C. rained D. is raining 10:I ____ ten minutes to decide whether I should reject the offer. A. gave B. was given C. was giving D. had given 11: A great number of trees_______in the past few years in the cit y. A. have planted B. have been planted C. will plant D. planted 12: I wonder why Jenny ____ us recently. We should have heard from her by now. A. hasn't written B. doesn't write C. won't write D. hadn't written 13:——There is too much snow these days, isn’t there? ——Yes, it __________for a few days. A. was snowing B. has been snowing C. had been snowing D. snowed 14:I don’t think he likes you, ____? A. does he B. doesn’t he C. do I D. don’t I 15:He hasn’t come yet.What do you consider ________________ to him? A. to happen B. happens C. has happened D. happening 16:---- I hear Jane has gone to the Holy Island for her holiday. ---- Oh, how nice! Do you know when she ______ ? A. was leaving B. had left C. has left D. left 17:I’ve won a holiday for two to Florida. I________ my mum. A. am takingB. have takenC. take D. will have taken 18.It’s very kind________ the warm-hearted woman________ us out when we were in trouble. A. of… to help B. of… to have helped C. for… to help D. for… to have helped 19:Once we _____ to do something, you will never hold us back. A. will make up our minds B. make up our minds C. make up our mind D. made up our minds 20:Tom______ into the house when no one______. A. slipped; was looking B. had slipped; looked C. slipped; had looked D. was slipping; looked 21: The ________ of living in big cities in China is higher than before . A. cost B. spend C. paid D. use 22: In summer, the temperature sometimes________ as high as 39℃. (高考题) A. rises B. rising C. raising D. raises 23:--My father will be here tomorrow. --Oh, I thought that he _____ today. A. has come B. is coming C. had come D. was coming 24:My father_______ to Beijing on business since 1984. A. often goes B. has often been C. often went D. is often going 25:They have just decided that they_________ up the job.

5

A. take B. have taken C. took D. won’t take 26:—You should have gone to the show with us yesterday. It was very good. —I wish I ______ yesterday off. I’d have gone with you. A. have had B. had C. have D. had had 27:The professor stood there________ by many students. A. surrounded B. surrounding C. to surround D. being surrounded 28:“Do you have any clothes________ today, Master?”asked the servant politely. A. to wash B. to be washed C. washing D. being washed 29:This novel_______ well. A. sells B. is sold C. will be sold D. has been sold 30: _____ last year and is now earning his living as an advertisin g agent. (广告推销员) A. He would left school B. He has left school C. He had left school D. He left school 31: --Did you write to Grace last summer? --No, but I'll _____ her over Christmas vacation. A. be seen B. be seeing C. have seen D. have been seeing 32:Visitors ____ not to touch the exhibits. A. will request B. request C. are requesting D. are requested 33: What they wanted to know was which companies _________ latest equipme nt. A. were lacked B. was lacked C. was lacking D. lacked 34:It is not unusual for workers in that region ________. A. to be paid more than a month laterB. to be paid later than more a month C. to pay later than a month more D. to pay later more than a month 35:Your parents_________ for you everywhere. Go back quickly! A. looked B. are looking C. look D. know 36:—Has your sister finished her composition yet? —have no idea. She _____ it this morning. A. wrote B. has written C. had written D. was writing 37:—We________ that you would fix the TV set this week. —I’m sorry. I ________ to fix it this week, but I’ve been too b usy. A. had expected; had intendedB. are expecting; had intended C. expect; intend D. expected; intend 38:-Can I help you,sir? -Yes.I bought this radio here yesterday, but it _________.(NMET1996) A. didn't work B. won't work C. can't work D. doesn't work 39: -What have you done with my knife,Tom? -I ____it back in your pencil -box, I remember clearly. A. would put B. had put C. will put D. put 40.The number of foreign students attending Chinese universities ______ __ rising steadily since1990. 注:2009 年山东高考题

6

A. is B. are C. has been D. have been 41:She is a good________. She’s not really crying. She’s only________ to get your sympathy. A. actress; actingB. actor; actingC. action; active D. activity; actively 42:Father had promised to buy me a toy car, and he _______ get one for me yesterday. A. had B. did C. would D. does 43: --Sorry, I ________ to post the letter for you. --Not at all. I _________ it myself. A. forgot, will post B. forgot, posted C. will forget, will post D. had forgot, will post 44:According to the art dealer, the painting ________ to go for at least a million dollars. A. is expected B. expects C. expectedD. is expecting 45:I enjoy Lu Xun's works, so I _______three of his books. A. have been reading B. am reading C. read D. have read 46:--What do you think of the book? --Sorry, I have no idea because I __________ . A. didn’t read it B. haven’t read it C. didn’t have time to read it D. hadn’t finished reading it 47: The news came as no surprise to me.I______for some time that the f actory was going to shut down. A. had known B. knew C. have known D. know 48:—Be careful! Your hair might get caught in the machine. —Thank you, I _________ I _________ so close to it. A. don’t know…am B. haven’t known…was C. didn’t know…was D. haven’t know…am 49:—Have you known Dr. Jackson for a long time? —Yes, since she____the Chinese Society. 注:2008 年全国卷 I 高考题 A. has joined B. joins C. had joined D. joined 50:-You look tired. -Yes, I ______ non- stop until seven o'clock. A. am working B. was working C. has worked D. had worked 51:This kind of glass ________ easily. A. is broken B. breaks C. was broken D. has been sold 52:In the past people ___ work 48 hours a week . A. have to B. had to C. have had to D. had had to 53:—Alice, why didn't you come yesterday? —I _____, but I had an unexpected visitor. A. had B. would C. was going to D. did 54:Don’t get off the bus until it__________. A. has stopped B. stopped C. will stop D. shall stop 55:He said he _____ English for over ten years. A. has been teaching B. taught C. had taught D. was teaching 56:-Why? This is the third time you have missed the lecture! -

7

I______ to. I was hurrying to school when something urgent happened to me. 注:2009 年北京朝阳区 A. don't mean B. didn't mean C. haven't meant D. hadn't meant 57:A Dream of the Red Chamber is said__________ into dozens of languages in the last decade. A. to have been translated B. to be translated C. to translate D. to have translated 58:—How are you today? —Oh, I_________ as ill as I do now for a very long time. A. didn’t feel B. wasn’t feeling C. don’t feel D. haven’t felt 59:Make sure ____ off the lights before you to go bed. A. you turn B. to turn C. turning D. your turning 60:John and I ________ friends for eight years. We first got to know each other at a Christmas party. But we________ each other a couple of times before that. A. had been; have seen B. have been; have seenC. had been; had seen D. have been; had seen 61:I _______go on the trip, when it began to rain. A. was to B. was going to C. would D. was about to 62:—Do you always have weather like this in May? —Generally it’s much cooler than this. And I can’t remember ______ we ______ such a rainy day. A. when; had B. that; were having C. where; had had D. whether; will have 63:—We haven’t heard from Jane for a long time. —What do you suppose_________ to her? A. was happening B. to happen C. has happened D. having happened 64:—Your phone number again? I _____ quite catch it. —It's 9568442. A. didn't B. couldn't C. don't D. can't 65:—Did you tell Julia about the result? —Oh, no, I forgot. I _____ her now. A. will be calling B. will call C. call D. am to call 66.The silence of the library _______ only by the sound of pages be ing turned over. A. has been broken B. breaks C. broke D. was broken 67:—Do you know our town at all? —No, this is the first time I_____ here. A. was B. have been C. came D. am coming 68:—Is this raincoat yours? — No , mine _____ there behind the door. A. is hanging B. has hung C. hangs D. hung 69:The new suspension(悬索)bridge________ by the end of last month. A. has been designed(设计)B. had been designed C. was designed D. would be designed 70.I thought Jim would say something about his school report, but he _____ it. A. doesn't mention B. hadn't mentioned C. didn't mention D. hasn't mentioned 71:I______ you not to move my dictionary—now I can't find it.

8

A. asked B. ask C. was asking D. had asked 72:What do you think ____ then? A. to happen B. was happened C. happened D. happening 73:-Did you go to Dalian for the vacation? -No, I _______ to, but I got sick. A. planned B. have planned C. would plan D. had planned 74:The crazy fans ______ patiently for two hours,and they would wait to the movie star arrived. A. were waiting B. had been waiting C. had waited D. would wait 75: Great changes ________ in the city and a lot of factories ________. A. have been taken place; have been set up B. have taken place; have been set up C. are taken place; are set up D. were taken place; were set up 76.The little girl _________her heart out because she _________her toy bear and believed she wasn't going to find it. (2002 北京春) A. had cried; lost B. cried; had lostC. has cried; has lost D. cries; has lost 77: —Is this the last exam we have to take this term? —Yes, but there________ another test three months from now. A. has B. is C. was D. will be 78Do let your mother know all the truth. She appears _________ every thing. A. to tell B. to be told C. to be telling D. to have been told 79:The new piano _______ well. A. is playing B. are playing C. plays D. is played 80:More patients________ in hospital this year than last year. A. treated B. have treated C. had keen D. have been treated 81:The reporter said that the UFO ____ east to west when he saw it. A. was travelling B. traveled C. had been travelling D. was to travel 82:Daniel’s family _________ their holiday in Huangshan this time next week. 注: 2009 年安徽高考题 A. are enjoying B. are to enjoy C. will enjoy D. will be enjoying 83:Sales of CDs have greatly increased since the early 1990s, when people________ to enjoy the advantages of this new technology. A. begin B. began C. have begun D. had begun 84.I wonder why Jenny ______ us recently.We should have heard from h er by now. A. hasn't written B. doesn't write C. won't write D. hadn't written 85.My eyes are getting tired. I_______ for two hours. I think I'll take a break. A. have read B. read C. have been reading D. am reading 86.By the time he leaves university, he _____ much work experience s o long as he takes a part-time job. A. will have gained B. has gained C. may have gained D. will gain 87:Let’s keep to the point or we__________ any decisions.

9

A. will never reach B. have never reached C. never reachD. never reached 88:Once________, the man can never be forgotten. A. seen B. seeing C. to see D. to be seen 89:—I haven’t heard from Henry for a long time. —What do you suppose__________ to him? A. was happening B. to happen C. has happened D. had happened 90:—Hello. Can I speak to Mary, please? —There’s no such person here. This is 6158188. —I’m terribly sorry. I think I _____ the wrong number. A. am dialling B. had dialled C. dialled D. have dialled 91: He is said ________ abroad, but we don’t know which country he stu died in. A. to study B. to be studying C. to have studied D. studying 92:-How are you today? -Oh, I ________ as ill as I do now for a very long time. (2000 年 高考题) A. didn't feel B. wasn't feeling C. don't feel D. haven't felt 93:When she had heard the sad news her heart ________ . A. was burst B. was bursted C. burst D. bursted 94: You needn’ t hurry her. She _______ it by the time you are ready. A. will finish B. will have finished C. will have been finishing D. will be finishing 95:It _____ every day so far this month. A. is raining B. rained C. rains D. has rained 96.According to the literary review, Shakespeare _______his charities l ive through their language in his plays. A. will make B. had made C. was making D. makes 97:—Your phone number again? I ____ quite catch it. —It's 9568442 A. didn't B. couldn't C. don't D. can't 98:Her sister ____ in bed all day because she had a high fever. A. lay B. lie C. laid D. lain 99:The girl ____, that is, she ____ a ____ shot. A. was shot dead…died of…deathly B. shot at death…died for…dead C. was shot to death…died from…deadly D. was shot deadly…dead of…dying 100:—Alice came back home the day before yesterday. —Really? Where ______ ? A. has she been B. had she been C. has she gone D. had she gone 101:This is the second time you ____ late this week. A. had arrived B. arrived C. have arrived D. arrive 102:He ____ up early since his childhood. A. used to get B. is used go get C. has been used to get D. has been used to getting
10

英语时态专练 1 答案 1~5 DADBD 6~10 BBCAD 11~15 ACDCB 16~20 AAACA 21~25 DCBAB 26~30 ACCAC 31~35 BADCC 36~40 CBBAD 41~45 DDBBA 46~50 ACBDB 51~55 BCBBC5 6~60 ACDBD 英语时态专练 2 答案 1C: 16D 29A 44A 59A 74B 89C 2A: 3B: 4D: 5B 6C 7B 8B 9B 10B 11B 12A 13B 14A 15C 17A 18B 19B 20A 21A 22A 23D 24B 25D 26D 27A 28B 30D 31B 32D 33D 34A 35B 36D 37A 38D 39D 40C 41A 42B 43A 45D 46B 47A 48C 49D 50B 51B 52B 53C 54A 55C 56B 57A 58D 60D 61D 62A 63C 64A 65B 66D 67B 68A 69B 70C 71A 72C 73D 75B 76B 77D 78D 79C 80D 81A 82D 83B 84 A 85C 86A 87A 88A 90C 91C 92D 93C 94B 95D 96D 97A 98A 99C 100B 101C 102D

11

12


赞助商链接
更多相关文档:

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案_英语_高中教育_教育专区。时态语态专项练习 ( )(02 全国)—You haven’t said a word about my new coat,Brenda.Do ...

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案

高中英语动词时态和语态专项练习题附 答案 而语境中的时态和语态具有灵活多变的 特点, 特点,因此找出隐含于上下文中的时间 信息, 信息,正确认定动作行为所发生的时...

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案 - 英语时态专练 1 1.(2002 全国高考题)—You haven’t said a word about my new coat,Brenda.Do...

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案 而语境中的时态和语态具有灵活多变的特 点,因此找出隐含于上下文中的时间信息, 正确认定动作行为所发生的时间是解题的 关键...

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案_英语_高中教育_教育专区。英语动词时态和语态专项练习题 时态和语态具有灵活多变的特点,因此找出隐含于上下文中的时间信息,...

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。资料复习高中英语动词时态和语态专项练习题附答案 而语境中的时态和语态具有灵活多变的特...

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案 而语境中的时态和语态具有灵活多变的特点, 因此找出隐含于上下文 中的时间信息,正确认定动作行为所发生的时间是解题的关键。...

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。1.(2002 全国高考题)—You haven’t said a word about my new coat, Brenda.Do ...

高中英语动词时态和语态单选附答案

高中英语动词时态和语态单选附答案_英语_高中教育_教育专区。复习初高中时态语态 时态语态专项练习 ( )(02 全国)—You haven’t said a word about my new ...

英语动词时态和语态专项练习题附答案1

高中英语动词时态和语态专项练习题附答案 而语境中的时态和语态具有灵活多变的特点, 因此找出隐含于上下文中的时间信息, 正确认 定动作行为所发生的时间是解题的关键...

更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com