The United Kingdom
Ⅲ. 单项选择，从 A、B、C、D 四个选项中，选择最佳答案完成句子
1. Mr Smith our English teacher when she was sick. B. took place . C. convenience D. appreciation C. to
ok his place D. in place of
A. took the place of
2. The hotel has a restaurant for the guests’ A. comfort 3. Her health A. broke up B. benefit
under the pressure of work. The doctor advised her to have a good rest. B. broke down C. broke off D. broke away .
4. The boy looked at me with a ______ expression. Maybe the explanation was quite A. puzzled; puzzling C. puzzling; puzzling 5. When considering what to take, he A. left over 6. The best solution to A. undertaking 7. The main A. construction 8. The teacher A. divided; up B. left out B. puzzled; puzzled D. puzzling; puzzled an important factor: the weather. C. left behind D. left alone
this task is to unite as many people as we can. B. performing C. accomplishing D. conducting
of this town is its beautiful springs. B. collection our class C. attraction D. building
four groups before we started the discussion. C. separated; into at the table and C. seating; writing . D. separated; from a composition. D. seating; written
B. divided; into
9. Entering the classroom, I found Mary A. seated; writing B. seated; write
10. It was a pity that the great artist died with his works A. leaving unfinished C. leaving unfinishing 11. They need to have my house A. clean B. to clean
B. left unfinishing D. left unfinished thoroughly before they move in. C. cleaned D. cleaning
12. Henry ordered other tall round towers A. to construct B. to be constructing
around the edge of the castle area. C. constructed more easily? B. understood
第 1 页 共 8 页
13. Can you find a proper way to make yourself A. understand
C. understanding 14. Jane,
D. being understood
, gave back the watch she found on the playground. B. in her credit C. to our credit D. in our credit will fly at
A. to her credit 15. To mourn the victims of half-mast in the country. A. a; flags
massive mudslide in northwest China’s Gansu Province, national
B. /; flags
C. a; flag
D. the; flag
1. Later on, a large number of trees were planted in the centre. Later on, the centre 2. Speak a little louder so that we can all hear you. Speak a little louder to by us all. .
3. In the morning people woke up. The world outside their houses was changed completely after the earthquake. In the morning people woke up and found 4. We should inform her what is going on here. We should keep her 5. Over 1,400 trees were blown over in three famous parks in and around London. Three famous parks in and around London had . . after the earthquake.
1. 威尼斯之美在于它具有古代建筑物的风格。(consist in) __________________________________________________________________________ 2. 大热天他经不住海的诱惑。(attraction) __________________________________________________________________________ 3. 你外出期间，应该把门和窗户关着。(keep sth done) __________________________________________________________________________ 4. 旧电扇坏了，我们得买个新的。(break down) __________________________________________________________________________
5. 约翰拾金不昧是非常值得赞扬的。(to one’s credit) __________________________________________________________________________
For many of us, one Christmas stands out from all the others, the one when the meaning of the day shone clearest. My own “truest” Christmas began on a 1 spring day in the bleakest year of my life.
第 2 页 共 8 页
Recently divorced, I was in my twenties, had no job and was on my way downtown to go the rounds of the employment offices. I had no 2 , for my old one had fallen apart, and I could not afford another one. 3 was a beautiful silk umbrella with a silver handle inlaid
I sat down in the streetcar — and there against the with gold and necks of bright enamel(搪瓷). I had I 7 5 the handle and saw a 8 6 4
seen anything so lovely.
engraved among the golden scrolls. The usual procedure would have been to on impulse I decided to take it with me and find the 10 9 myself. 11 a telephone
the umbrella to the conductor,
I got off the streetcar in a downpour and
opened the umbrella to protect myself. Then I
book for the name on the umbrella and found it. I called and a lady answered. “Yes,” she said in 12 , that was her umbrella, 13 her parents, now dead, had given her for a birthday present.
But, she added, it had been stolen from her locker at school (she was a teacher) more than a year before. She was so excited that I forgot I was looking for a job and went and her eyes filled with tears. The teacher wanted to give me a reward, but — though twenty dollars was all I had in the world — her happiness at retrieving this special possession was such that to have accepted 15 14 to her small house. She took the umbrella,
would have spoiled something. We talked for a while, and I must have given her my address. I don’t remember. 1. A. sunny 2. A. car 3. A. ground 4. A. never 5. A. checked 6. A. mark 7. A. hand up 8. A. so 9. A. person 10. A. quickly 11. A. opened 12. A. surprise 13. A. who 14. A. directly 15. A. thank B. fine B. raincoat B. seat B. often B. examined B. sign B. take in B. and B. house B. thankfully B. found B. excitement B. which B. slowly B. gifts C. rainy C. bicycle C. bus C. ever C. found C. hole C. bring in C. but C. address C. hopefully C. read C. sadness C. that C. happily C. reward D. cloudy D. umbrella D. wall D. once D. inspected D. name D. turn in D. or D. owner D. worriedly D. looked up D. joy D. when D. nervously D. money
第 3 页 共 8 页
The Master of Suspense One of England’s greatest movie directors was a man by the name of Alfred Hitchcock, born in 1899. He made many famous black and white movies that were scary and full of suspense, hence his nickname as the “Master of Suspense”. His most famous films include The Birds and Psycho. Most of his films were murder mysteries, with clever dialogues, interesting plots and talented actors and actresses. He was also a revolutionary filmmaker and introduced many new techniques to the movie-making industry. Hitchcock had a roundish belly and a big nose, which made his profile very recognizable. He was not an actor but he loved to make cameo appearances in his own films. Hitchcock was an unusual man. For example, he produced frightening movies about mysterious murders, and yet once he said his own greatest fear was the fear of small children! Hitchcock also had a very clever imagination, which is especially clear in his movie The Birds. In this terrifying movie, a town is attacked by a tremendous flock of black birds. The birds are angry and break into people’s homes to take revenge. This man’s great imagination is also reflected in Psycho, which is one of the most famous British movies of all time. In Psycho, a young man claims to run a small motel with his elderly mother. But it turns out that the mother is fictional; she exists only in the young man’s head. At night, he dresses up like his mother and sits near the window for people to see. But after midnight he breaks into his guests’ bedrooms and murders them. In Hitchcock’s time and era, murder mysteries were not gruesome, like many of today’s horror films with lots of blood and gore. They thrilled audiences with their focus on intrigue and suspense. 1. Which of the following is NOT true about Hitchcock’s movies? A. They were all murder mysteries. B. They have clever dialogues and interesting plots. C. They have talented actors and actresses. D. They are black and white movies. 2. Why was Hitchcock an unusual man in the writer’s opinion? A. He was a large man with a big nose. B. His movies are horrible movies. C. He produced frightening movies, but he thought small children frightened him the most. D. His mysterious movies scared children the most. 3. What does the phrase “make cameo appearances” in the first paragraph most probably mean? A. Appear with a camera. C. Make a short appearance. B. Play an unimportant part. D. Play in a funny way.
4. How many films directed by the name of Alfred Hitchcock are mentioned in the passage? A. One. B. Two. C. Three.
第 4 页 共 8 页
5. About Alfred Hitchcock, which is NOT mentioned in the passage? A. His contribution. B. His career. C. His nickname. B Tower of Terror Our travel company, The Tower of Terror, offers you a unique and bewitching opportunity to tour London’s daunting Tower of London. On our personally guided tours, we’ll tell you stories, show you details and take you down secret passages that other tourists would never even know about. For the low price of only 100 British pounds, we will customize a tour to suit your interests and those of your family or tour group. The following tour is an example of how we can build a tour that suits the ghost and ghoul lover in you — and your spouse. As we approach the stone tower, take a deep breath. Feel the gravel crunch under your feet. Feel your heartbeat. Feel glad to be alive. For not everyone who enters this daunting fortress has the opportunity to leave. Many British people, famous and not, have entered this tower and never left — at least not alive. A long time ago, in the early 1080s, William the Conqueror ordered the tower to be built. It started as a relatively small structure, but over the centuries, other rulers added more towers, palaces, prisons and torture rooms. Let’s visit two of these special places, where two famous Londoners were put to death. First, we will visit the Tower Green, where Queen Anne Boleyn was executed. Anne was the second wife of King Henry VIII. Unlike most good queens, who would keep to themselves and not interfere with the king’s duties, Anne was a very smart woman. She was charming and was comfortable with expressing her ideas on politics and religion. But Henry VIII did not like this. He was also troubled that she didn’t give birth to a baby son, who could become king after he died. As much as Henry VIII wanted to marry another woman, he couldn’t, according to British law. So he decided to accuse his wife Anne of adultery. She was finally arrested and tried(审判). She was beheaded in the Tower of London in 1536. Some people say that Anne’s ghost still wanders around the chapel of St Peter ad Vincula, where she was buried. Another famous troublemaker to be executed at the Tower of London was Guy Fawkes. Guy Fawkes was in the military, and he was a Catholic with very strong religious opinions and loyalties. Another one of Guy’s passions was explosives, or fireworks. In England, a group of unhappy Catholics asked Guy to help them plan an explosion that would shake up the country’s leaders. The group wanted to kill King James, who did not agree with their religious ideology(信 仰). Before the explosives could be lit, however, Guy Fawkes was captured by King James’ men. Fawkes was imprisoned in the Tower of London and tortured with very painful devices. Finally, together with the other men who were planning to kill King James, Guy Fawkes was put to death by hanging.
第 5 页 共 8 页
D. His weakness.
If these stories capture the imagination of you or your family, please join us for one of our tours. 6. What kind of people might like to take the tour described in the passage? A. People who want to get over shyness. B. People who love ghosts and ghouls. C. People who love interesting stories. D. People who are movie directors. 7. Why did Henry Ⅷ want to kill Anne? A. Because Anne was smarter than him. B. Because Anne was so beautiful. C. Because Anne was good at expressing her ideas on politics and religion. D. Because he wanted to have a son but she couldn’t. 8. Put these events in the order that they happened: ___________. a. Queen Anne Boleyn was executed in the Tower Green. b. Henry VIII wanted to have another wife. c. Anne was arrested for adultery. d. Anne was unable to give birth to a son. e. Henry married his first wife. A. d-c-e-a-b B. e-d-c-a-b C. e-d-b-c-a D. d-e-c-b-a
9. After capturing Fawkes, what did King James do to the other men who took part in the plan? A. King James hung them on the trees. B. King James arrested them and put them in prison. C. King James put them to death by hanging. D. King James killed them except Guy Fawkes.
10. Why does the writer write this article? A. To introduce London’s daunting towers. B. To attract readers to use the travel company’s services. C. To tell readers some frightening stories. D. To explain why the Tower of London is famous.
第 6 页 共 8 页
Ⅲ. 单项选择，从 A、B、C、D 四个选项中，选择最佳答案完成句子
1. A 解析：本题考查短语 take the place of(代替)的使用。D 选项是一个介词短语，无法充当谓语。 2. C 解析：for one’s convenience 表示“为方便某人” 。 3. B 解析：break down 在此处表示“(身体)垮了” ，其他选项意思与句义不符。 4. A 解析：本题考查 puzzled 与 puzzling 的区别。puzzled 表示“感到困惑”; puzzling 表示“令人困惑的” 。 5. B 解析：leave out 表示“遗漏；忽视” ，其他选项不符合句义。leave over 表示“留下；剩下” ；leave alone 表示“不 打扰；不理会；不干预” ；leave behind 表示“留下；忘带” 。 6. C 解析：accomplish 完成(任务)；达到(目的)。其他选项不合题意。undertake 着手做；进行；从事；perform 履 行；执行；完成(事业等)；conduct 实施；处理；管理。 7. C 解析： 本题考查名词辨析。 attraction 吸引人的地方； collection 收集品； 收藏品； construction 建设； 建造； building 建设；建筑物。 8. B 解析：本题考查词组 divide sth into (parts, groups, etc)的用法，意思是“把??分成(若干部分)” 。 9. A 解析：本题考查过去分词作宾语补足语。及物动词 seat 意思是“使就坐；使坐下” 。表示“某人坐在某处” ，要 使用(be) seated 结构。另外， “find + sb + doing”表示“发现某人在做某事” 。 10. D 解析：本题考查“with + 宾语 + 宾语补足语”结构以及动词 leave(使处于某种状态)用于“leave + 宾语 + 补 足语”结构中的用法。 11. C 解析：本题考查 have sth done 结构，表示“(让人)做某事” ，done 用作宾语补足语。 12. C 解析：本题考查 order sth done 结构，表示“命令(某人)做某事” ，done 用作宾语补足语。 13. B 解析：本题考查 make sth done 结构，表示“让某事(被)做” ，done 用作宾语补足语。 14. A 解析：to one’s credit 表示“值得赞扬；为??带来荣誉” 。 15. A 解析：本题考查冠词和名词的使用。第一空表示“一次大型泥石流” ，第二空表示“国旗” ，由于全国飘
1. had a large number of trees planted 2. make yourself heard 3. the world outside their houses changed completely 4. informed what is going on here 5. over 1,400 trees blown over
1. The beauty of Venice consists in the style of its ancient buildings. 2. He can’t resist the attraction of the sea on a hot day. 3. While you are out, you should keep your doors and windows closed.
第 7 页 共 8 页
4. The old electric fan has broken down. We’ll buy a new one. 5. It’s greatly to his credit that John gave back the money he found.
1. C 解析：根据下文提到的 umbrella 可知，故事是发生在春天一个下雨(rainy)的日子里。 2. D 解析：结合前文中提到的下雨天，第三段第一句也提到了 umbrella，所以选择 D 项。 3. B 解析：前面提到是坐在车里，所以应是靠在座位上。 4. A 解析：句义为“我从来没有看见过这么可爱的东西” ，故选 A 项。 5. B 解析：examine 检查；细查；check 检查；核对；inspect 视察；find 发现。根据句义选 B。 6. D 解析：根据下一段中 “a telephone book for the name on the umbrella” 可知，应该选择 D 项。 7. D 解析：句义为“(在车上拣到东西后)一般的做法是把它交给售票员” ，故选择 D 项。其他选项无此含义。 8. C 解析：一般情况是上交，但这一次作者决定自己去找失主，故选择 C 项。 9. D 解析：作者自己去找失主(owner)，故选择 D 项。 10. B 解析：下了车之后，由于天下雨，雨伞刚好用上，因此是“满怀感激地打开雨伞” ，故选择 B 项。A 项(迅速 地)没有把作者的心情表达出来。 11. D 解析：在电话号码本中查询电话号码和名字，应该使用短语 look up a telephone book for names。 12. A 解析：失主接到陌生人的电话，说找到她的雨伞了，当然感到很吃惊。 13. B 解析：本处是一个定语从句，which 引导一个非限定性定语从句，先行词是 umbrella。 14. A 解析：directly 即刻；立即。作者忘记了自己是在找工作，立刻去了她的住处。 15. D 解析：雨伞的主人想要给她回报(钱)，但作者认为如果接受钱，就会毁掉一些东西。
1. A 解析：细节题。根据第一段 “Most of his films were murder mysteries” 可知选项 A 不正确。 2. C 解析：细节题。根据第二段可知正确答案为选项 C。 3. C 解析：词义推测题。句义为“他虽然不是演员，但是他喜欢在自己的电影里短暂现身” ，故选 C 项。 4. B 解析：细节题。文章中提及了 Alfred Hitchcock 的两部电影 Psycho 和 The Birds。 5. D 解析：文章中没有提及 Alfred Hitchcock 的弱点。 6. B 解析：深层次理解题。根据文章第二段最后一句可知。 7. D 解析：根据文章第六段最后一句可知主要原因是 Anne 不能给他生儿子，从而继承其王位，这使他很烦恼。 8. C 解析：根据文章第六段和第七段的叙述顺序可知。 9. C 解析：细节理解题。根据文章倒数第二段可知。 10. B 解析：作者意图判断题。根据文章最后一段可知本文的真正目的所在。
第 8 页 共 8 页
copyright ©right 2010-2020。