阅读理解。 Tim Richter and his wife, Linda, had taught for over 30 years near Buffalo, New York--he in computers, she in special education. "Teaching means everything to us," Tim w ould
say. In April1998, he learned he would need a heart operation. It was the kind of news that leads to some serious thinking about life's purpose. Not long after the surgery, Tim saw a brochure describing Imagination Library, a program started by Dolly Parton' s foundation (基金会) that mailed a book every month to children from birth to age five in the singer's home town of Sevier, Tennessee. “I thought, maybe Linda and I could do something like this when we retire," Tim recalls. He placed the brochure on his desk, "as a reminder." Five years later, now retired and with that brochure still on the desk, Tim clicked on imagination library .com. The program had been opened up to p artners who could take advantage of book and postage discounts. The quality of the books was of great concern to the Richter. Rather than sign u p online, they went to Dolly wood for a look-see. “We didn’t want to give the children rubbish,” says Linda. The books-reviewed each year by teachers, literacy specialists and Dolly wood board m embers-included classics such as Ezra Jack Keats’s The Snowy Day and newer books like Anna Dewdney’s Llama Llama series. Satisfied, the couple set up the Richter Family Foundation and got to work. Since 2004, they have shipped more than 12,200 books to preschoolers in their in their area. Megan Williams, a mother of four, is more than appreciative: “This program introduces us to books I’ve never heard of.” The Richter spend about ＄400 a month sending books to 200 children. “Some people sit there and wait to die,” says Tim. “Others get as busy as they can in the time they have left.” ( ) 1.What led Tim to think seriously about the meaning of life? B. His love for teaching. D. The news from the Web.
A. His health problem. C. The influence of his wife. (
) 2.What did Tim want to do after learning about Imagination Library? B. Do something similar.
A. Give out brochures.
C. Write books for children (
D. Retire from being a teacher. .
) 3.According to the text, Dolly Parton is
A. a well-known surgeon C. a singer born in Tennessee (
B. a mother of a four-year-old D .a computer programmer
) 4.Why did the Richter go to Dolly wood?
A. To avoid signing up online. B. To meet Dolly wood board members. C. To make sure the books were the newest. D. To see if the books were of good quality. ( ) 5.What can we learn from Tim’s words in the last paragraph?
A. He needs more money to help the children. B. He wonders why some people are so busy. C. He tries to save those waiting to die. D. He considers his efforts worthwhile. 【文章大意】 文章通过介绍 Richter 夫妇从接触一个名为 Imagination Library 的项目到成立自己 的基金会的历程并找到生活的真正价值 【参考答案】1---5、ADCDD
【由江西省吉安一中 2014 模拟改编】 阅读下面短文，从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中，选出最佳选项。 Historians usually just study great things that happened in the past time, but Drew Faust has made history! On February 11, 2007, Faust was named president of Harvard University. She is the first woman to hold the position in the school’s 371-year history. “I am a historian,” she said. “I’ve spent a lot of time thinking about the past, and about how it shapes the future. No university in the country, perhaps the world, has as remarkable a past as Harvard’s.” “And our common enterprise is to make Harvard’s future even more remarkable than its past. That will mean recognizing and building on what we already do well. It will also mean recognizing what we don’t do as well as we should, and not being satisfied until we find ways to do better.” It is her great desire for improvement and willingness to try out new ideas that have given Drew success in a world controlled by men. “This is a man’s world, my girl, and the sooner you learn that, the better off you’ll be.” Drew Faust recalls her mother telling her this when she was young, but she
didn’t buy it. Faust grew up in a well-off family in Virginia’s Shenandoah Valley in the 1950s. Even then, she was a trailblazer(先驱). A conversation with her family’s black handyman (零工) and driver inspired her to write a letter, on school notebook paper, to President Dwight Eisenhower. She asked that he help bring US citizens together in the south, a much divided part of the country at the time. “Drew Faust is a historian with her eyes on the future,” said Susan Graham, a professor of Harvard. Many of the university’s schools said that they believe Harvard will have a brighter future under the leadership of Drew Faust. 1. Why does the writer say Drew Faust has made history? A. Because she is a historian. B. Because she was president of Harvard University. C. Because she was the first woman to be president of Harvard University. D. Because Harvard has a remarkable past 2. What do we know about historians? A. They usually study great things that happened in the past. B. They are usually presidents of universities. C. They are usually born in well-off families. D. They are usually women. 3. What does the underlined word “buy” in the fourth paragraph mean? A. accept B. expect C. purchase D. afford 4. What did her mother mean by saying “This is a man’s world, my girl...”? A. To encourage her to do man’s work. B. To tell her to do things as a girl should do. C. To ask her to be well-off. D. To expect her to be a historian. 5. Which of the following is true according to the passage? A. Faust was born in the north of the US. B. She wrote a letter to President Eisenhower when she became president of Harvard. C. Faust’s desire for improvement and willingness to try out new ideas has given her success. D. Historians just care about great things that happened in the past. 【参考答案】1—5、CAABC
阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C 和 D) 中, 选出最佳选项。 (2013· 吉林省长春市高中毕业班第一次调研测试) When was the last time you did something really fun with one of your parents—just the two of
you? Parents who take their young children to music，swimmin g and art classes often stop arranging such activities once their kids are older and in school all day.But it doesn’t have to be that way.Doing something enjoyable with your kids just might make you look at each other in a whole new way， especially if you do it through a class or an event.When parent and child become students together， it puts them on the same level，at least for a while. “I really like parents to come to class with their kids—they start sharing things and talking about what they’re doing and what they like，” said art teacher Pyper Dixon. However，finding something n ew in common is a big choice for them，especially when kids get involved in sports and other after?school activities.But it’s possible to learn a new skill or hobby together. That’s certainly true of Lauren,11，from Silver Spring，who is in Dixon’s class with her father， Dennis.“I was just going to drop her off，” Dennis said，“but Dixon persuaded me to stay.” Now Lauren gets to nag her father about doing his art homework.“He always leaves it to the last minute，” she said.“But then he’ll turn around to do amazing drawings，” she added.“We have different styles of drawing，so it’s interesting to talk it over with him.” Without the Saturday morning art class，Dennis said，he would be reading the paper，and Lauren would be on her own in her room or on the computer.But they talk more now.“I can’t think of an experience where you communicate with your kid so closely，” he said. 1．The author raises the question at the beginning to________. A．expect an answer C．in troduce the topic B．criticize some parents D．support his argument
2．What does Dixon think is the benefit of parent and child studying art together? A．They will become equal. B．They will communicate more. C．The child will learn art much better. D．The parent will learn something new. 3．The underlined word “nag” in the text probably means________. A．urge C．ignore 4．We can learn from the text that________. A．Lauren used to talk a lot with her father B．Dennis enjoys studying art with Lauren C．Lauren dislikes her father’s drawings D．Dennis likes playing computer games
【参考答案】阅读理解 语篇解读 父母应与孩子一起参与有意义的活动，通过和孩子一起学习、运动等，可以 增加与孩子交流的机会，从而增进感情。 1．解析： 篇章结构题。作者在第一段提出问题后，紧接着在第二段提出自己的观点， 因此第一段提出问题是为了引出要讨论的话题，故选 C。 答案： C 2．解析： 细节理解题。根据第三段中 Pyper Dixon 所说的“they start sharing things and talking about what they’re doing and what they like”可知， Dixon 认为父母同孩子一起上美术课的 好处是可以增进交流。 答案： B 3．解析： 词义猜测题。根据画线词后面的“He always leaves it to the last minute”可知， Lauren 的父亲总是拖着不做作业，此处表示 Lauren 敦促父亲完成作业。 答案： A 4．解析： 推理判断题。根据最后一段的最后两句话可知，Dennis 喜欢与 Lauren 一起上 美术课。 答案： B
阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C 和 D) 中, 选出最佳选项。 (2013· 河南省郑州市高中毕业班第一次质量预测) Chinese writer Mo Yan’s Nobel Prize for Literature might ignite an explosion of global interest in Chinese literature and lead to more titles translated into English，European experts say. “Hopefully，the award means more people will read Chinese literature and more works will get translated，” says Michel Hockx，professor of the Languages and Cultures of China and Inner Asia from University of London.“Many very good Chinese writers have been accepted globally for a long time already.Mo Yan is probably the most translated Chinese writer alive，with at least five of his nov els made available in English over the past 20 years.” Jonathan Ruppin，web editor of bookseller Foyles，says Mo’s win coincides with growing interest in Chinese literature and recognizes the talents of a distinctive and visionary (富于幻想的) writer.“We are very excited by the fact that English translations of more of his books should now become available，” Ruppin says.He made the comment after Mo became the first Chinese citizen to win the Nobel Prize for Literature in its centurylong history. As EastWest cultural exchange has been booming，Chinese literature has been attracting growing attention in recent years.Hockx explains，“It’s mainly because there are many
more opportunities for Chinese writers to visit other countries，to publish their works outside China and to interact with readers abroad.At the same time，more and more people globally are learning Chinese and taking an interest in the Chinese language and culture.” University of Oxford lecturer in modern Chinese literature Margaret Hillenbrand says，“The obvious reason for the growing global presence of Chinese literature is the growing global presence of China itself.People have come to realize that there is a serious knowledge deficit (缺少) between China and its international counterparts—in particular，China knows incomparably more about Europe and America than the other way round—and reading Chinese literature is an effective， simple means of solving that gap.” 1．T he underlined word “ignite” in Paragraph 1 probably means “________”． A．start out C．set off B．burn up D．appeal to
2．Chinese literature has been attracting growing attention mainly because________. A．Chinese writers have been writing more and more books in English B．the Chinese language has become the most widely used language in the world C．the Chinese government attaches great importance to literature D．the cultural communication between China and western countries has developed 3． Which of the following is true according to the passage? A． Chinese literature has spread with the development of China. B．The Nobel Prize for Literature has a history of hundreds of years. C．In the past，no Chinese writers were accepted outside China. D．Foreigners know abou t China mainly by reading Mo Yan’s works. 4．How do you understand the underlined part in the last paragraph? A．China knows more about Europe and America than before. B．China knows more about Europe and America than they know about China. C．China，Europe and America know one another more than before. D．Compared with America，China knows more about Europe. 【参考答案】 语篇解读 中国作家莫言获得诺贝尔文学奖激起了全球对中国文学的兴趣，更多的中国作品 被译成英语。这是中国在全球的影响力不断加大的结果。 1．解析： 词义猜测题。根据下文可知，此处表示“中国作家莫言获得诺贝尔文学奖激起了全 球对中国文学的兴趣”，故 ignite 与 set off 同义，表示“引发，激起”。 答案： C 2． 解析： 细节理解题。 根据倒数第二段中的“As East?West cultural exchange has been booming， Chinese literature has been attracting growing attention in recent years.”可知， 正是东西方文化交流
的繁荣才使得中国文学受到越来越多的关注。 答案： D 3．解析： 正误判断题。根据最后一段中的“The obvious reason for the growing global presence of Chinese literature is the growing global presence of China itself.”可知， 是中国在全球的影响力， 即中国的发展使得中国文学能在世界范围内得以传播。 答案： A 4．解析： 句意理解题。根据画线部分的前后句可知，此处表示“中国对欧美了解甚多而欧美 则相反，对中国了解偏少”。the other way round 意为“相反地”。 答案： B.
短文改错 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文，请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有 10 处错误，每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏词符号（^） ，并在此符号下面写出该加的词。 删除：把多余的词用斜线（＼）划掉。 修改：在错的词下划一横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1．每处错误及其修改均仅限一词； 2．只允许修改 10 处，多者（从第 11 处起）不计分。 Maria, a 91 - year- old woman, has an unbelievable experience last week. A group of thieves
broke to her house but took nothing away with them. Maria remembered that the windows
were broken and all her box were opened, but nothing was missing. Instead, she found a
handwritten note that was said, "This is help you get by". Beside the note there was some
money. It seemed that the thieves realized how poor Maria lived and derided not to take
something—but to help.One policeman who has been working for 40 years is surprising by this
event too. Later Maria framed the note received from her friendly thieves but used the money to
buy sweets for his great grandchildren. 【参考答案】4. Maria, a 91 - year- old woman, has an unbelievable experience last week. A group of thieves had broke to her house but took nothing away with them. Maria remembered that the windows into were broken and all her box were opened, but nothing was missing. Instead, she found a boxes handwritten note that was said, "This is∧help you get by". Beside the note there was some to money. It seemed that the thieves realized how poor Maria lived and derided not to take poorly something—but to help.One policeman who has been working for 40 years is surprising by this anything surprised
event too. Later Maria framed the note received from her friendly thieves but used the money to and buy sweets for his great grandchildren. her
短文改错 假定英语课上老师要同学之间交换修改作文，请你修改你同学写的以下作文。文中共有 10 处语言错误，每句中最多有两处，每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏字符号（∧） ，并在其下面写出该加的词。 删除：把多余的词用斜线( \ )划掉。 修改：在错的词下面划一横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1. 每处错误及其修改均限一词。
2. 只允许修改 10 处，多者（从第 11 处）不计分。 Attention please, everyone. We accepted the weather forecast on the radio this morning that there will have a heavy rain tonight. Be sure shut the windows and doors until you leave your classrooms. The winter sports meet that we planned to hold on tomorrow will be put off. After it becomes fine, we'll make other announcement. We will have classes on Thursday as usually. Since it is cold tomorrow, please put on more clothes in time. Those who comes to school by bike don't keep your umbrella open while riding. 【参考答案】5. Attention please, everyone. We accepted the weather forecast on the radio this received/got morning that there will have a heavy rain tonight. Be sure ∧shut the windows be to
and doors until you leave your classrooms. The sports meet that we planned to before hold on tomorrow will be put off. After it becomes fine, we'll make other 去掉 on another
announcement. We will have classes on Thursday as usually. Since it is cold usual colder
tomorrow, please put on more clothes in time. Those who comes to school come by bike don't keep your umbrella open while riding. umbrellas
短文改错 下面短文中有 10 处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。 增加：在缺词处加一个漏字符号（∧） ，并在下面加上该加的词。 删除：把多余的词用斜线（\）划掉。 修改：在错的词下划一横线，并在该词下面写上修改后的词。
注意：1．每处错误及其修改均仅限一词； 2．只允许修改 10 处，多者（从第 11 处起）不计分。 I like riding my bike．Though it is not very new, but it is my best friend．I find very convenient to go anywhere with a bike．Riding gives me not only exercises but also pleasure．I use my bike almost in summer when the weather is warm and dry．It can be very pleasant in winter when it is cold and rain is pour down． It can also be very dangerous． Of course I will be very carefully on my bike． In fact, accidents are not the only problem．Once I went to bookstore on my mother’s bike to buy some books and come out to find the bike missing．Now I have two strong lock． 【参考答案】6. I like riding my bike．Though it is not very new, but it is my best friend．I find∧very it convenient to go anywhere with a bike．Riding gives me not only exercises but also pleasure．I exercise use my bike almost in summer when the weather is warm and dry．It can be very pleasant in mostly can’t（ 或 unpleasant）
winter when it is cold and rain is pour down．It can also be very dangerous．Of course I will be pouring very carefully on my bike．In fact, accidents are not the only problem．Once I went to ∧ careful a
bookstore on my mother’s bike to buy some books and come out to find the bike missing．Now I came have two strong lock． locks
- 10 -
copyright ©right 2010-2020。