当前位置:首页 >> 英语 >> 高考英语一轮复习课时跟踪检测44 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测44 试题解析


课时跟踪检测 44(状语从句)
Ⅰ .单项填空 1. ________ difficult the work was, he would keep on doing it until he finished it. A.Whenever C.No matter how B.No matter what D.Wherever

答案与解析:C 句意:不

管工作多么艰难,他都继续做下去,直到完成。no matter how“无论怎么样”, 相当于 however, 后接形容词或副词。 whenever“无论何时”; no matter what“无论什么”;wherever“无论在哪儿”。 2.________, I have never seen any place as beautiful as Guilin. A.As I have traveled so much B.As long as I have traveled C.Much as I have traveled D.Now that I have traveled 答案与解析:C 句意:虽然我去过很多地方,但是从没有见过像桂林这么美的地方。 as 引导让步状语从句时,从句中的状语(much)需提到从句句首。as long as“只要”;now that“既然”。 3.________ Li Ning had won everything in his sport, he retired with the feeling that he had failed. A.If C.Whatever B.When D.Although

答案与解析:D 句意:李宁虽然在体育运动中获得了很多,但却带着一种失败的心情 退役了。although“虽然”,引导让步状语从句,符合句意。if“如果”,引导条件状语从句; when“当……的时候”, 引导时间状语从句; whatever“无论什么”, 也可引导让步状语从句, 但意义不符。 4. The clever dog buried the bones ________ the other dogs wouldn't find them. A.even if C.so that B.as if D.now that

答案与解析:C 句意:这只聪明的狗把骨头埋起来,这样其他的狗就不会找到了。so that“以致”,引导结果状语从句,符合句意。even if“即使”,引导让步状语从句;as if“好 像”,引导方式状语从句;now that“既然”,引导原因状语从句。 5.I was advised to arrange for insurance ________ I needed medical treatment. A.in case B.so that
1

C.although

D.if

答案与解析:A 句意:有人建议我去签份保险以防医疗需要。in case 引导目的状语 从句,意为“以防”。so that 可引导目的状语从句和结果状语从句,但引导目的状语从句时 意为“为了”,与句意不符;although 引导让步状语从句;if 引导条件状语从句。 6.—What are you going to do this afternoon? —I will probably go for a walk ________ it stays fine. A.as far as C.even if B.if D.as if

答案与解析:B 句意:——你今天下午要干什么?——如果天气保持晴朗,我就可能 出去散散步。if 如果,引导条件状语从句,符合句意。as far as“远到;据……”;even if“即 使”,引导让步状语从句;as if“好像”。 7.________ I enjoy the book with some nice pictures, I don't have enough money to buy it. A.Since C.As B.While D.If

答案与解析:B 句意:尽管我很喜欢这本带有很多好看的图片的书,但是我没有足够 的钱买下来。此处 while 意为“尽管”,引导让步状语从句,符合句意。since“自从;因为”, 引导时间或原因状语从句;as“当……的时候; 因为”, 引导时间或原因状语从句;if“如果”, 引导条件状语从句。 8.You can have the newspaper ________ I finish reading it. A.the moment as C.the moment B.in the moment D.in the moment when

答案与解析:C 句意:我读完这份报纸你就可以读了。名词短语 the moment 作连词 用,引导时间状语从句,意为“一……就……”,相当于 as soon as。 9.Helen listened carefully ________ she might discover exactly what she needed. A.in that C.in case B.in order that D.even though

答案与解析:B 句意:海伦听得很仔细,以便她能准确地发现自己所需要的东西。in order that“以便”,引导目的状语从句。in that“因为”;in case“以防”;even though“即 使”。 10.________ you told me, I heard nothing of what had happened. A.Unless C.After B.Until D.When

2

答案与解析:B 句意:直到你告诉我后,我才知道发生了什么。表示否定意义的 nothing 与 until 连用,意为“直到……才……”,引导时间状语从句,符合句意。unless“除 非”,引导条件状语从句;after“在……之后”和 when“当……时”,都不符合句意。 11.________ you have mentioned it, I'll remember to look after your dog when you go traveling. A.Before C.Now that B.If D.Until

答案与解析:C 句意:既然你提到了,那么我会在你旅游的时候照顾你的狗的。now that“既然”,引导原因状语从句。before“在……之前”;if“如果”;until“直到”。 12.You are certain to live your dream ________ you make great efforts and lay emphasis on improvements in efficiency. A.on condition that C.even though B.as far as D.in case

答案与解析:A 句意:只要你努力并且将重点放在提高效率上,你就会实现自己的梦 想。on condition that“只要”,引导条件状语从句。as far as“远至;据……”;even though“即使”,引导让步状语从句;in case“以免”,引导目的状语从句。 13. When ________ whether China could develop its own missiles, Qian Xuesen said the Chinese could do anything that foreigners could do. A.asked C.to ask B.asking D.having asked

答案与解析:A 考查非谓语动词。句意:当被问到中国能否研制自己的导弹时,钱学 森说,外国人能做到的,中国人也可以做到。此题实际在考查状语从句的省略:When Qian Xuesen was asked whether...。 14.Only when ________ according to the directions strictly, will the medicine work well. A.taking C.taken B.to take D.being taken

答案与解析:C 考查从句的省略。句子本应该为“Only when the medicine is taken according to...”,当从句的主语与主句相同,且从句主语是系动词 be 时,可以省略从句 的主语及 be 动词。故本题选 C 项。 15.—Did the doorkeeper let you in? —No, ________ I told him who I was. A.if C.as though B.once D.even though

答案与解析:D 考查让步状语从句。even though“尽管”。答句句意:尽管我告诉了
3

他我是谁,他还是不让我进去。 Ⅱ .阅读理解 A I find it humorous sometimes that even the most ordinary incidents can have an effect on our awareness. My wife Denise, daughter, and I moved into our home nine years ago and we spent a lot of time and energy in the yard to get it looking as it does today. We live around a corner, higher than street level, and the entire side of the yard is surrounded by a professionally built rock wall. The front of the house is another story because instead of a wall along the sidewalk the rocks appear to be just thrown up onto the dirt as if someone were in a hurry to finish. We did the best we could with what we had to work with and called this area our “rock garden”. Whenever we had planted flowers or plants, Denise or I would stick it out for all to see them, just to bring some color to the area. Last summer I reached the end of the rock garden and found a little tiny plant that I could not immediately identify. I knew I didn't plant it and Denise claimed that she didn't either. We decided to let it continue growing until we could figure out what it was. Weeks passed and as I made my way back to the mysterious plant,it appeared to be a sunflower. It was small and long. I decided to baby it along and cut weeds around it. As I pulled rocks from the area to get to the weeds,I noticed something unusual. The sunflower had not started where I saw the stalk (茎) begin. It actually had begun under a big rock and grown under and around it to reach the sun! That's when I realized that a little tiny sunflower didn't let a big rock stand in its way of developing. Stand tall like the sunflower, and you will find a way to overcome your big difficulties in order to reach your desires. 16. What's the best title for the passage? A. Cut Weeds with My Family at Weekends B. How My Family Spent a Happy Time at Home? C. Stand Tall Like the Sunflower D. A Special Plant We Found 17. Which of the following statements is TRUE according to the second paragraph? A. The author's family members have lived in our home for more than a decade. B. The author spent less time and energy than his wife and daughter in the yard. C. The house the author's family live in is much lower than street level.
4

D. The rock wall surrounding the yard is built well. 18. What can we learn from the third paragraph? A. The couple bought many plants and flowers. B. The couple was hardworking and careful. C. The couple had no jobs and wanted to sell the flowers. D. The couple made their garden the most beautiful in the area. 19. How did the writer feel when knowing the truth that the sunflower grew under a big rock? A. Happy. C. Depressed. B. Excited. D. Astonished.

20. What can we learn from the passage? A. We should be careful with plants. B. Stones can't hold back our footsteps. C. There are many difficulties in life,but we still should be brave to overcome them. D. We'd better take good care of sunflowers wherever we are. 答案与解析: 本文是一篇叙议结合的文章。作者通过讲述一株生长在岩石下的向日葵,为了沐浴阳 光,不屈不挠,克服困难,达到目标的故事,告诉我们一旦树立目标,无论遇到多么大的 困难,都要坚定地去追求。 16. C 标题概括题。 根据全文可知, 作者发现一株生长在岩石下的向日葵, 由此感叹: 即使身处逆境,也要像这株向日葵一样,不屈不挠,克服困难,实现目标。 17.D 细节理解题。根据第二段可知,作者一家是九年前搬入这个家的;一家人都花 了很多时间和精力来管理院子;作者的家高于街道;院子的围墙是内行人精心修建的,修 得很好。因此只有 D 项符合文意,其他选项均不正确。 18.B 推理判断题。根据第三段可知,作者夫妇二人精心管理他们的“岩石花园”,B 项符合题意。 19.D 推理判断题。根据第五段最后两句可知作者十分惊讶。 20.C 推理判断题。根据文章最后一段可知,作者告诉我们在生活中应该勇于克服困 难。 B Reading can provide lots of fun for children and teens on summer vacation. Children who read during the summer are better prepared for school when they return to classes in the fall. Public libraries throughout Wisconsin will host summer events to encourage children and teens to include reading in their summer fun. ● All Star Readers

5

The Milwaukee Public Library will host its 2007 Summer Reading Club for kids from 3 to 18. Signing up starts from June 1 at the Milwaukee public libraries and bookmobile sites in all cities. Children aged between 6 and 12 are invited to become “All Star Readers” at the Milwaukee public libraries when they sign up for the Summer Reading Club. Children can score a point by reading 10 books or 1 000 pages. When they reach the reading goal, they win a bag full of prizes. ● Sparkey Spots the Ball Children up to 5 years old can join the readtome club Sparkey Spots the Ball. They will receive their own reading folder to track the books read to them by parents, siblings or caregivers. Once they have listened to 20 books they will win a baseball and a coupon for a McDonald's ice cream cone. ● X?Treme Read Teens between the ages of 13 and 18 can participate in their own reading program called “X?Treme Read”. Teens can read to win movie passes, certificates for CDs, and more. The library also plans extreme biking demonstrations by C4 BMX at four libraries in June and July. Check out your local library or Milwaukee Journal Sentinel for the exact dates, times, and locations of the demonstrations. 21. Students who take part in the reading clubs can ________. A. get a good mark in the final exam B. finish their homework ahead of time C. get well prepared for the new term D. do everything better than others 22. Which one of the following is TRUE according to this passage? A. The public libraries only allow children to read in the reading clubs. B. Not all the kids from 3 to 18 can become “All Star Readers”. C. Children who is up to 5 might win a baseball or an ice cream cone. D. Teens who have listened to 20 books can win movie tickets. 23. The title of this passage is most likely to be “________”. A.Libraries Offering Fun Events to Kids This Summer B.How Many Reading Clubs Are There This Summer C.Children Are Well Looked After in the Reading Clubs D.Students Are Happy in the Reading Clubs 答案与解析: 本文是一篇应用文。暑假,Wisconsin 的公共图书馆将为孩子们举行各种阅读活动。 这些阅读活动不仅使他们的假日充满乐趣,而且对他们秋天入学会很有帮助。本文列举了

6

三个阅读俱乐部,这些俱乐部可以满足各个年龄段的孩子的需要,也都具有各自的风格和 特点。 21.C 事实细节题。参加暑假的阅读活动可以为新学期作好准备,C 项正确。A 项是 “得到一个好的期末成绩”,这跟阅读活动没有关系;B 项是“提前完成作业”,阅读俱乐部 主要组织阅读活动,不帮助完成作业;D 项也与文意没有直接的联系。 22.B 是非判断题。根据“All Star Readers”的两段内容可知 B 项正确,该部分说明 了并不是所有的 3—18 岁的孩子都可以成为“All Star Readers”,只有 6—12 岁的孩子才 有资格。根据文章第一段内容可知 A 项错误。根据“Sparkey Spots the Ball”的内容可知 只有听了 20 本书后孩子才可以得到两种奖品:一个棒球和一张冰激凌券,故 C 项也不对。 根据“X?Treme Read”的内容可知, 孩子们是读, 而不是听, 所以 D 项也与文章内容不相符。 23.A 标题归纳题。本文主要说的是 Wisconsin 的公共图书馆提供了各种各样的暑 假阅读俱乐部并开展了一些阅读活动,以丰富孩子的学习生活。文章的目的当然不是介绍 俱乐部的数量或种类,不是强调孩子们所受到的照顾,也不是说孩子们在阅读俱乐部很快 乐。故答案为 A 项。 Ⅲ .书面表达 假设你是李华,今年初次到英国,欲寻找一个住宿的地方。你在报纸上看到下面的广 告,颇感兴趣,但是对此广告,你尚有许多不明之处,你将这些疑问都标在广告上了。你 将用英语给房东写一封信,简要介绍你的情况并就你的疑问提出询问。

注意:1.词数 120 左右; 2.广告上的要点均要提及,可适当增加细节,以使文章连贯。 3.信的开头和结尾已写出,不必重复。 Dear Sir/Madam, _____________________________________________________ Yours faithfully, Li Hua

7

范文: Dear Sir/Madam, I am writing to you because I am interested in the accommodation you have offered to someone who will help with your two children.I am a twentyoneyearold boy and I come from China.I have been learning English for several years and apart from it, I can also speak two other languages fluently which are Spanish and French.I once worked in a kindergarten for one year, so I know how to take good care of children. I am enquiring about the time needed and when to start.Moreover you have mentioned languages, but I do not know what languages are requested.I would like to know what kind of experience you require for your children, teaching or caring for children.Lastly, I want to know what kind of accommodation it is and how it is like.If I am the right person, please let me know.Hope to receive your letter soon. Yours faithfully, Li Hua

8


更多相关文档:

高考英语一轮复习课时跟踪检测47 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测47 试题解析_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 高考英语一轮复习课时跟踪检测47 试题解析_英语_高中教育_...

高考英语一轮复习课时跟踪检测44 试题解析

课时跟踪检测 44(状语从句) Ⅰ .单项填空 1. ___ difficult the work was, he would keep on doing it until he finished it. A.Whenever C.No matter h...

高考英语一轮复习课时跟踪检测40 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测40 试题解析_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 高考英语一轮复习课时跟踪检测40 试题解析_英语_高中教育_...

高考英语一轮复习课时跟踪检测45 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测45 试题解析_英语_高中教育_教育专区。学而思网校 www.xueersi.com 课时跟踪检测 45(B7 Ⅰ .单项填空 Unit 3) 1.The likely reacti...

高考英语一轮复习课时跟踪检测46 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测46 试题解析_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载 高考英语一轮复习课时跟踪检测46 试题解析_英语_高中教育_教育专区。...

高考英语一轮复习课时跟踪检测49 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测49 试题解析_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 高考英语一轮复习课时跟踪检测49 试题解析_英语_高中教育_...

高考英语一轮复习课时跟踪检测48 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测48 试题解析_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 高考英语一轮复习课时跟踪检测48 试题解析_英语_高中教育_...

高考英语一轮复习课时跟踪检测54 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测54 试题解析_英语_高中教育_教育专区。学而思网校 ...44.D 推理判断题。40 岁的报刊经销商 Rajeev Takyar 表示自己“十分愤慨”。...

高考英语一轮复习课时跟踪检测46 试题解析

高考英语一轮复习课时跟踪检测46 试题解析_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 高考英语一轮复习课时跟踪检测46 试题解析_英语_高中教育_...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com