当前位置:首页 >> 英语 >> 状语从句总练习与答案

状语从句总练习与答案


状语从句
状语从句用来修饰主句中的动词,副词和形容词的从句叫状语从句。根据其含义状语从句可分为时间,地 点,条件, 原因,结果,比较,目的,让步状语从句。 总结:状语从句分类及常用连词: 类别 时间状语从句 地点状语从句 原因状语从句 目的状语从句 结果状语从句 条件状语从句 让步状语从句 比较状语从句 方式状语从句 练习一 一. 单项填空 1. _______ he’

s old, he can still carry this heavy bag. A. Though B. Since C. For D. So 2. ---Do you know if he _______ to play basket ball with us? ---I think he will come if he ______ free tomorrow. A. comes; is B. comes; will be C. will come; is D. will come; will be 3. In the zoo if a child _____ into the water and can’t swim, the dolphins may come up ______ him. A. will fall; to help B. falls; to help C. will fall; help D. falls; helping 4. I don’t remember ________ he worked in that city when he was young. A. what B. which C. where D. who 5. We will stay at home if my aunt ________ to visit us tomorrow. A. comes B. come C. will come D. is coming 6. The police asked the children _______ cross the street ________ the traffic lights turned green. A. not; before B. don’t; when C. not to; until D. not; after 7. I was late for class yesterday _______ there was something wrong with my bike. A. when B. that C. until D. because 8. I’ll go swimming with you if I ________ free tomorrow. A. will be B. shall be C. am D. was 9. In the exam, the ________ you are, ______ the _______ mistakes you will make. A. careful; little B. more careful; fewest C. more careful; fewer D. more careful; less 10. You should finish your lessons _______ you go out to play. A. before B. after C. when D. while 11. I hurried _____ I wouldn’t be late for class. A. since B. so that C. as if D. unless
1





when, whenever, while, as, before, after, since, till, once(一旦) where, wherever because, since, as, for, now that(既然,由于)etc. in order that(为了,以便), so that, that, etc. so…that, so that, such…that, that, etc. if, unless, as(so)long as, etc. though, although, even if, even though, however, whatever, as, etc. as…as, so…as, than, etc. as, as if, as though, etc.

12. When you read the book, you’d better make a mark _______ you have any questions. A. which B. that C. where D. though 13. The teacher raised his voice _______ all the students could hear him. A. for B. so that C. because D. in order 14. He took off his coat _______ he felt hot. A. because B. as C. if D. since 15. It is ______ that we’d like to go out for a walk. A. a lovely day B. too lovely a day C. so lovely a day D. such lovely a day 16. Mary had ______ much work to do that she stayed at her office all day. A. such B. so C. too D. very 17. _______ I felt very tired, I tried to finish the work. A. Although B. Because C. As D. As if 18. ______ the day went on, the weather got worse. A. With B. Since C. While D. As 19. ______ well you can drive, you must drive carefully. A. So long as B. In order that C. No matter how D. The moment 20. Write to me as soon as you ________ to Beijing. A. will get B. get C. getting D. got 二. 根据中文意思完成下列英语句子 1. 不管他跟我开什么玩笑,我都不生气。 I am not angry with him, _______ _______ ______ jokes he ______ on me. 2. 布鲁斯太太对学生非常亲切,以至于学生把她当做母亲。 Mrs Bruce was _______ kind to her students ______ they ______ her _____ their mother. 3. 只要我们竭尽全力,父母就会满意我们的表现。 Our parents will be pleased with our performance _____ _____ ______ we try our best. 4. 你一到上海就给我打个电话好吗? Will you please call me ______ ______ ______ you get to Shanghai. 5. 这个七岁的女孩酷爱钢琴,以至于他已经坚持练习两年了。 The seven-year-old girl likes playing the piano ______ ______ ______ she has kept practicing for two years. 6. 虽然她很忙,他还坚持自学英语。 _______ _______ ______ _______, she kept on learning English by herself. 7. 他长大后相当一名记者。 He wants to be a journalist ______ _______ _______ _______. 8. 无论刮风下雨,我们的老师总是第一个到校。 _______ _______ windy or rainy, our teacher is always the first to get to school. 9. 如果人人为保护环境做出贡献,世界将会变得更美好。 ______ ______ ______ _____ _______ to protecting the environment, the world will become much more beautiful. 10. 李明昨天没来上学,因为他病了。 Li Ming didn’t come to school _______ _______ ______ ______.
2

练习二 1 The meeting didn't start___ everyone was there. A. because B. until C. why D. if 2 The boy ___ to bed ___ his mother came in. A. went not; until B. didn't go; after C. went; until D. didn't go; until 3 I won't believe you___ I have seen it with my own eyes. A. before B. until C. after D. when 4 He ___ home ___ she was satisfied ___ his answer yesterday. A. didn't go; until; with B. wasn't go; after; to C. doesn't go; before; with D. didn't go; until; to 5 He ___ back until the work ___ done. A. isn't; will be B. isn't; is C. won't be; will be D. won't be; is 6 They didn't start the work ___ their teacher came back. A. until B. while C. as soon as D. if 7. Tom will call me as soon as he ___ Shanghai. A. arrives B. will reach C. arrives in D. get to 8. I'm sure he'll come to see me before he ___ Beijing. A. will leave B. is leaving C. leave D. leaves 9. I will tell him the news as soon as he___ back. A. come B. comes C. will come D. came 10. Tom has got a watch. He ___ it for two years. It _______ by his father. A. has bought; was bought B. has got; is bought , C. was bought; has bought . D. has had; was bought "' 11. When he got to the station, the train ___. A. left B. had left C. leaves D. has left 12. The boy told his father what he ___ in the street. A. saw B. have seen C. had seen D. see 13.We ___ TV when the telephone ____. A. watched; was ringing B. were watching; rang C. watch; rings D. are watching; rang 14.By the end of last term, I___ ten books. A. had finished reading B. have finish reading C. had finish to read D. finish read 15. I ___ you for a long time. Where ___ you ___? A. didn't see; did; go B. didn't see; have; goneC. haven't seen; have; been D. haven't seen; have; gone 16. Tom___ China for 3 years. A. has been B. has been in C. has been to D. has been at 17. I won't go to see the film tonight, because I ___ my ticket. A. lost B. have lost C. will lose D. didn't lose 18.-Hello! May I speak to Bob? -Sorry, but he ___ for a month. A. had been away B. was left C. left D. has been away 19. I ___ him since I began to live in the city. A. know B. have known C. knew D. will know
3

20.Zhao Lan ___ already ___ in this school for two years. A. was; studying B. will; study C. has; studied D. are; studying 21.Betty didn't go to see the film yesterday ___ she was ill. A. because B. but C. until D. if 22 May I sit nearer___I can see more clearly? A. as if B. so that C. even if D. so 23 ___ you work hard, you will certainly succeed. A. Though B. If C. Because D. For 24 ___ he came to study in the university, he has made much progress in the study of English. A. While B. When C. Since D. After 25 I'd like to go swimming _____ the water is not too cold. A. for B. unless C. if D. whether 26 There are ___ many league members in class 2 ___ in Class 4. A. both; and B. 'so; that C. either; or D. as; as 27. -Do you have a big library? -No, we don't. At least, not___yours. A. as big as B. as big than C. as bigger than D. bigger as 28. Suzhou is not ____ beautiful ____ Hangzhou. A. as; than B. so; as C. even; than D. /; than 29. Iron is more useful ___ any other metal. A. as B. than C. then D. so 30. I want to know ___ she is going to see a film. A. if B. that C. what D. which 31. You are sure to pass the exam ___ you study hard. A. if B. thoughC. that D. since 32. I'll go to see the film with you___I have time this evening. A. whether B. so C. if D. when 33. ___ you study harder, you'll never pass the final exam. A. If B. Until C. Unless D. Except 34. Although it was raining, still worked in the fields. A. but they B. and they C. they D. and yet they 35 ___ there were only five soldiers left at the front, ___ they went on fighting. A. Because; so B. If; and C. Though; but D. Though; / 36 ___ she is very old, ___ she can still work eight hours a day. A. Because; so B. Though; but C. As; yet D. Though; yet 37. Please answer the question in a loud enough voice ___ all the class may hear. A. so, that B. or C. in order that D. and 38. Lift it up___I may see it. A. though B. so that C. as D. than 39. I hurried___I wouldn't be late for class. A. so B. so that C. if D. unless
4

40. We should go by bus ___ we can get there earlier. A. as soon as B. where C. in order that D. as 41 The dictionary is so expensive ___ I can't buy it. A. because B. when C. that D. if 42 I got there ___ late ___ I didn't see him. A. too; to B. such; that C. so; that D. so; as 43 It is ___ hot in the room ___ we have to go out for a walk. A. such; that B. so; that C. as; as D. such; as 44 He has___ an interesting book that we want to read it. A. so B. such C. the same D. as

5

练习一答案 一. 1.A 2.C 3.B 4.C 5.A 6.C 7.D 8.C 9.C 10.A 11.B 12.C 13.B 14.A 15.C 16.B 17.A 18.D 19.C 20.B 二. 1. no matter what; plays 2.so; that; regarded; as 3. as long as 4. as soon as 5. so much that 6. Though she was busy 7. when he grows up 8.Whether it’s 9. If everyone makes a contribution 10. because he was ill 练习二参考答案: 1-5B D B A D 6-10 A C D B D 11-15 B C B AC 26-30 D A B B A 16-20B B D B C 21-25A B B C C

31-35 A C C C D 36-40 D C B B C

41-44 C C B B

6


更多相关文档:

状语从句总练习与答案

状语从句总练习与答案_英语_高中教育_教育专区。状语从句总练习与答案状语从句状语从句用来修饰主句中的动词,副词和形容词的从句叫状语从句。根据其含义状语从句可分为...

状语从句讲解及习题附答案

状语从句讲解及习题答案_高二英语_英语_高中教育_教育专区。(一)状语从句概述...当主句用 将来时,从句总是用现在 时;如果 before 引导的从 句谓语用的是过去...

八种状语从句知识点自己整理练习题及答案

八种状语从句知识点自己整理练习题答案_英语_初中教育_教育专区。8种状语从句知识点全整理 练习题答案英语语法专项 之 状语从句 1. 时间状语从句 2. 条件状语...

状语从句练习50题附答案

状语从句练习50题附答案_英语_初中教育_教育专区。1. —What was the party like? —Wonderful. It’s years ___I enjoyed myself so much. A. after B....

初中英语状语从句练习与答案

初中英语状语从句练习与答案_英语_初中教育_教育专区。初中英语状语从句练习题状语...8. 无论刮风下雨,我们的老师总是第一个到校。 ___ ___ windy or rainy...

状语从句练习题及答案详解

状语从句练习题答案详解_英语_高中教育_教育专区。状语从句练习题 1. I had...11.答 b.是“我要把这幅画挂在我看得到的地方,因为它总是能使我想起我在...

状语从句(含练习与答案)

状语从句(含练习与答案)_英语_高中教育_教育专区。第十二讲 状语从句(含练习与答案)担任状语的从句叫状语从句,可以用来表示时间、地点、原因、目的、结果、条件、方...

2014高考状语从句练习(含答案)

2014高考状语从句练习(含答案)_高考_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2014高考状语从句练习(含答案)_高考_高中教育_教育专区。2014 高考...

状语从句练习(附答案)

状语从句专项练习,包括单项选择和翻译题,有答案与分析。非常有用。状语从句专项练习,包括单项选择和翻译题,有答案与分析。非常有用。隐藏>> 状语从句习题 一. 单项...

状语从句练习及答案

状语从句练习答案_英语_初中教育_教育专区。状语从句练习 I.用适当的引导词填空。 1. I haven't heard from him ___ he went to America. (since, when)...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com