Unit 5 单元综合技能训练
时间：120 分钟，满分：150 分
第一部分：听力(共两节，满分 30 分) 第一节(共 5 小题； 每小题 1.5 分， 满分 7.5 分) 听下面 5 段话。每段对话后有一个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项，并标在试卷的相应位置。听完每段对话后，你都有 10 秒钟时间来回答有关小题和阅
读下一小题。每段对话仅读一遍。 1．When should Susan go to meet Professor Brown? C.At 2．What does the man say about Michelle? A.The job's short hours make it impossible for her to refuse. B.She's looking forward to meeting her new colleagues. C.She refused the position because of the low salary. 3．Which of the following is true? A.They don't have room for more workers. B.The workers they hired aren't tall enough. C.They need to find a few more workers. 4．What does Jim plan to do? A.Finish with green paint. B．Move in here. C.Travel. 5．How does the man feel about his job? A.He enjoys it. B.He doesn't like it at all. C.He wants to find a new job. 第二节(共 15 小题；每小题 1.5 分，满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题，从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前，你将有时间阅读各个 小题， 每小题 5 秒钟； 听完后， 各个小题将给出 5 秒钟的作答时间。 每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料，回答第 6 至 7 题。 6．Where is the woman's sister working? A.In Seattle. B.In Washington D．C. C．In Australia.
7．What is the woman's brother? A.A lawyer. B．A secretary. C.A painter. 听第 7 段材料，回答第 8 至 9 题。 8．What is the man? A.A salesman. B.A doctor. C.A journalist. 9．Why does the man give up Chinese halfway? A.The Chinese grammar is too difficult. B.The Chinese characters are difficult to practise. C.He doesn't have enough time. 听第 8 段材料，回答第 10 至 12 题。 10．How did the man find the flat for the woman? A.He found it by accident. B.He found it in the newspaper. C.His friends introduced it to him. 11．How much per month do they have to pay? A.$100. B.$120. C.$ 125. 12．Which of the following is a right description of the flat? A.It's well kept. B.It's near Emily's college. C．It's in a noisy area. 听第 9 段材料，回答第 13 至 16 题。 13．What's the topic of the conversation? A.About smoking. B.About rights. C.About health. 14．What's the man's attitude toward smoking? A.Favorable. B.Disappointed. C.Neutral. 15．What's the man's opinion about smoking in public places? A.Smoking is bad for health.
B.No one has the right to smoke. C.He has the right to smoke whenever he wants to. 16．What are the speakers doing while the dialogue is going on? A.They are watching TV. B.They are quarreling. C.They are smoking. 听第 10 段材料，回答第 17 至 20 题。 17．Where does the speaker's friend live now? A.Chicago. B.Atlanta. C.San Francisco. 18．What is the speaker? A.A doctor. B．An office manager. C．An artist. 19．How often do the two friends talk on the phone? A.Twice a month. B.Every three days. C.Once a week. 20．Which is NOT mentioned by the speaker as a way of communication with her friend? A.Sending email. B.Writing to each other. C.Chatting on the Internet. 答案 1－5 BCCCA 6－10 BCABC 11－15 BAABC
16－20 ABBCC 听力原文 Text 1 W: Can I see you at 10：00, Professor Brown? M: I'm sorry, Susan, but I'm having class then. Why not come half an hour later? Text 2 W: Did you hear that Michelle turned down that job? M: Yeah. The hours were convenient, but she wouldn't have been able to make ends meet. Text 3 M: I hear they hire two more students to work in the mail room. W: They are just a little short of a full staff man. Text 4
W: I heard that you're planning a trip for next summer, Jim? M: I hope to tour Italy if I finish my degree in time and save enough money. Text 5 W: You seem to have a lot of work at your office. You're always staying late and working overtime. M: That's true, but I think the work is interesting and fun. I don't mind the extra hours at all. Text 6 M: Tell me about your brother and sister, Sue. W: Well, my sister is a lawyer. M: Really? Does she live here in Seattle? W: Yes, she does. But she's working in Washington, D．C.right now. Her job is top secret. M: Wow! And what does your brother do? W: He's a painter. He's working in Australia this month. He has an exhibition there. M: What an interesting family！ ！ Text 7 W: Having visited so many different countries, you must be able to speak several different languages. M: I wish I could, but French and English are the only ones I have ever learned to speak. W: Have you ever tried Chinese? M: Yes, but I gave up halfway. The Chinese characters are too difficult to practise. W: How about Japanese? M: I attended class for two or three months, but the more I learned, the more difficult the grammar became. W: Do you like traveling? M: No, I don't, but I have to. I work in the sales department. Text 8 M: Annie, some friends of mine have just moved out of this flat, it might be just what you and Jean and Emily are looking for. Three bedrooms in a very quiet location. W: Well, that's important, I can't hear noise. What's the cost? M: About 120 a month, I think, Rather is a strict landlady, but she keeps the house perfectly and the flat is beautifully finished. W: Where is it? M: Five minutes' bus ride from the school. Near Jean's college. There's a busstop just outside the house. Let me know quickly if you want it, or it'll be taken. Text 9 W: Hi. M: Hi! What's up? W: Nothing much. I'm just watching a debate on TV. It's about no smoking in public places.
M: Oh, yeah. So, what do you think about it? W: Well, I don't think people should be allowed to smoke in public places, so I support the suggestion. M: Really? I'm a smoker, so I should have the right to smoke whenever I want. W: But don't you think that nonsmokers have rights too? M: Sure. You don't have to smoke if you don't want to. What's the problem? W: Well, I think that I should have the right not to breathe smoke； M: So why cannot you just go outside if it bothers you? W: I want to ask you the same question. Why cannot smokers just go outside if they want to smoke? M: Well, smoking is part of my lifestyle. I can think better if I have a cigarette. W: I can breathe better if I don't have to breathe smoke. Smoking is bad for your health. Doctors say that just breathing in other people's smoke can also cause cancer. M: Well, I'm a smoker, and my health is good. W: Yes. But will it be good in fifteen years? M: I hope so. W: I hope so, too. I think we'll just have to agree or disagree about this subject. Do you want to watch the debate with me? M: Sure. Text 10 Barbara Herrera is my best friend. We're both from Chicago, but now I live in San Francisco and Herrera lives in Atlanta. We don't see each other very often, but we're in touch all the time. I often write to Herrera and tell her about all the things that are happening at the Ajax Company. I'm the office manager there. And she often writes to me about her work at the Valley Hospital. She's a doctor there. We talk on the phone once a week, either on Saturday or Sunday morning. There are also other ways we communicate with each other. Sometimes I call her on her phone, or we send emails to each other. We're really lucky. In this new age of communication, there are so many ways we can keep in touch with each other. We live in different cities on different coasts, but we're in touch all the time. 第二部分：阅读理解(共两节，满分 40 分) 第一节(共 15 小题；每小题 2 分，满分 30 分) 阅读下面的短文，从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中，选出最佳选项。 A (2014· 北京高一检测) Around the World by Wheelchair Rick Hansen was always an active kid and loved to fish. When returning in a truck one day from a fishing trip，he had an accident and suffered injuries to his spine (脊柱). This 15yearold
young man awoke to find that he had lost the use of his legs. However, he didn't give up. Many months later he began to compete in wheelchair sports. At the age of 27, he decided to wheel around the world to raise awareness and money for spinal cord research. His tour took him through 34 countries around the world between 1985 and 1987. In this Man of Motion World Tour, he wheeled 24, 901. 55 miles, which is equal to the distance around the earth. Bad weather and difficult, rocky roads often provided challenges for Rick, but he continued to push himself to complete the trip. He was determined to succeed. Even mountains did not stop Rick Hansen. He wheeled himself up the Rocky Mountains and several other major mountains in the world. He even wheeled himself along the Great Wall of China! “Never Give Up On Your Dreams” was his motto and he hasn't given up yet. He completed his world tour raising $ 24 million. He continues to work to increase knowledge of spinal cord injury. He is a true Canadian hero who shows what determination can achieve. 文章大意：本文主要讲述身残志坚的里克· 汉森凭借着自己坚强的意志力坐轮椅环游世 界的故事。 21．What happened to Rick after the accident? A．He lost the ability of living. B．He had to spend his life in hospital. C．He couldn't walk any more. D．He couldn't do sports any more. 答案：C 细节理解题。由文章第一段信息 This 15yearold young man awoke to find that he had lost the use of his legs.可知，事故过后，里克· 汉森不能再行走，故 C 项正确。 22．When did Rick begin his tour around the world? A．At the age of 15. B．Soon after the accident. C．A year after the accident. D．At the age of 27. 答案： D 细节理解题。 由文章第一段信息 At the age of 27, he decided to wheel around the world to raise awareness and money for spinal cord research.可知 D 项正确。 23．Why did Rick take his tour around the world in his wheelchair? A．To gather money for the spinal cord research. B．To learn about the people of other countries. C．To travel to different countries for fun. D．To take photos of beautiful mountains. 答案： A 细节理解题。 由文章第一段信息 At the age of 27, he decided to wheel around the
world to raise awareness and money for spinal cord research.可知 A 项正确。 24．From the passage we can see Rick is a(n) ________ person. A．unhappy C．careful B．determined D．quiet
答案： B 推理判断题。 由文章内容特别是文章最后一段话 He is a true Canadian hero who shows what determination can achieve.可知 B 正确。 B (2013～2014 海南嘉积中学高一上期中) Have you ever been afraid to talk back when you were treated unfairly? Have you ever bought something just because the salesman talked you into it? Many people are afraid to support themselves. Dr. Robert Albert, author of Stand Up, Speak Out, and Talk Back thinks it's because their selfrespect is low. “There's always a ‘superior’ around—a parent, a teacher, a boss—who knows better.” But Albert and other scientists are doing something to help people help themselves. They offer “assertiveness training” courses , A．T. for short. In the A．T. Course people learn that they have a right to be themselves. They learn to speak out and feel good about doing so. They learn to be aggressive without hurting other people. In one way, learning to speak out is to get rid of fear. A group taking an A． T. Course will help the timid person to lose his fear. But A．T. uses an even stronger motive—he need to share. The timid person speaks out in the group because he wants to tell how he feels. Whether or not you speak up for yourself depends on your self?respect. If someone you face is more “important” than you, you may feel less of a person. You start to doubt your answers to problems. You can get to feel good about yourself. And once you do, you can learn to speak out. 文章大意：本文介绍了一个很多人存在的问题，不敢说出自己的想法，文章阐述了这个 问题的原因，还提供了建立自尊的一种方法。 25．The problem the writer talks about is that ________. A．some people buy things they don't want B．some people are afraid to speak out for their rights C．there are too many superiors D．some people don't think enough of themselves 答案：B 细节理解题。根据第一段的句子 Many people are afraid to support themselves. 可知这篇文章讨论的问题是很多人不敢说出自己的想法，故选 B。 26．The cause of the problem talked about in this passage is that ________. A．some people have a low selfrespect B．there is always someone around who “knows better”
C．salesmen talk people into buying things they don't want D．people don't share enough 答案：A 细节理解题。根据 Dr. Robert Albert, author of Stand Up, Speak Out, and Talk Back thinks it's because their selfrespect is low.可知是因为他们自尊心很低，故选 A。 27．The A．T. Courses often ________. A．make people distrust their own answers B．make things more favorable for “superiors” C．help people know as much as their “superiors” D．help people become more important 答案： D 细节理解题。 根据第二段的句子： In the A． T. Course people learn that they have a right to be themselves. They learn to speak out and feel good about doing so.可知在 AT 课程中 他们帮助人们更加自信，故选 D。 28．A good title for this passage could be “________”． A．The Need to Share B．Talk Back When Necessary C．One Way to Build SelfRespect D．One Way to Train Speaking Ability 答案：C 标题确定题。这篇文章主要讲了建立自尊的一种方法，故选 C。 C (2013· 新课标Ⅱ) LowCost Gifts for Mother's Day Gift No. 1 Offer to be your mother's health friend. Promise to be there for any and all doctor's visits whether a disease or a regular medical checkup. Most mothers always say “no need，” but another set of eyes and ears is always a good idea at a doctor's visit. The best part? This one is free. Gift No. 2 Help your mother organize all of her medical records, which include the test results and medical information. Put them all in one place. Be sure to make a list of all of her medicines and what times she takes them. “Having all this information in one place could end up saving your mother's life，” Dr. Marie Savard said. Gift No. 3 Enough sleep is connected to general health conditions. “Buy your mother cotton sheets and comfortable pillows to encourage better sleep，” Savard said. “We know that good sleep is very important to our health.”
Gift No. 4 Some gift companies such as Presents for Purpose allow you to pay it forward this Mother's Day by picking gifts in which 10 percent of the price you pay goes to a charity (慈善机构). Gift givers can choose from a wide variety of useful but inexpensive things—many of which are “green”—and then choose a meaningful charity from a list. When your mother gets the gift, she will be told that she has helped the chosen charity. 文章大意：在母亲节，有好多廉价的礼物可以送给妈妈，也有不用花钱的，但是却很有 意义，比如妈妈生病，你可以陪伴在身边，也可以买些健康小礼物，或者让妈妈有机会帮助 别人。 29．What are you advised to do for your mother at doctor's visits? A．Take notes. C．Buy medicine. B．Be with her. D．Give her gifts.
答案：B 细节理解题。根据第一段中的“Offer to be your mother's health friend.Promise to be there for any and all doctor's visits whether a disease or a regular medical checkup.”可知， 建议陪伴在妈妈身边。 30．Where can you find a gift idea to improve your mother's sleep? A．In Gift No. 1. C．In Gift No. 3. B．In Gift No. 2. D．In Gift No. 4.
答案：C 细节理解题。根据第三段中的“Buy your mother cotton sheets and comfortable pillows to encourage better sleep...”可知，在 Gift No.3 中可以找到改善母亲睡眠的礼物。 31．Buying gifts from Presents for Purpose allows mothers to ________. A．enjoy good sleep C．get extra support B．be wellorganized D．give others help
答案： D 推理判断题。 文章最后一段提到 Presents for Purpose， 联系该段中的“...she will be told that she has helped the chosen charity.”可知，这个礼物可以让母亲给别人提供帮助。 D Women have been making scientific discoveries since ancient times. Twelve women have won the Nobel Prize for science, one of the highest honors in the world. Some women scientists never married, some worked with their husbands, and others raised large families. It has been difficult for women to be successful scientists. In the early 1800s in England, Mary Anning became one of the first women recognized for her discoveries about the ancient history of the earth. Mary and her father collected fossils (化 石)in their village on the south coast of Great Britain. Fossils are parts of plants or animals that have been saved in rocks for millions of years. When she was only twelve years old, Mary became the first person to find the almost
complete skeletons(骨架) of several animals that no longer existed on earth. She didn't become famous for her discoveries at that time because she often sold her fossils to get money to support her family. In 1891, a young Polish woman named Marie Sklodowska traveled to Paris to study physics. She did so because she could not get a college education in Poland. She began working in the laboratory of a man named Pierre Curie. Marie and Pierre Curie got married and made many discoveries together. They received the Nobel Prize for Physics in 1903 along with another scientist. Marie Curie became the first person to be awarded a second Nobel Prize in 1911, this time for Chemistry. Marie Curie was one of the few women at the time who became famous as a scientist. 32．The author believes that women scientists ________. A．have more chances to become successful B．cannot get the highest honours in the world C．go through difficulties to be successful D．had better pay more attention to their families 答案： C 细节理解题。 根据第一段最后一句可知， 女科学家要成功需要经历很多困难。 33．Mary Anning was one of the first women to ________. A．win the Nobel Prize for science after getting married B．make achievements in the study of ancient earth C．research animals and their bones D．study all kinds of plants 答案：B 细节理解题。根据第二段第一句可知，Mary Anning 是第一批在研究地球历 史方面做出成就的女性之一。 34．Mary Anning failed to be famous for her discoveries of fossils when she was twelve because ________. A．nobody recognized them B．they weren't worth studying C．she didn't want to be known to anyone D．she sold them for money 答案：D 细节理解题。根据第三段最后一句可知，她 12 岁没有出名是因为她经常用 卖这些化石挣的钱养活家庭。 35．What can we learn about Marie Sklodowska? A．She studied physics in Poland and got a college education. B．She received the Nobel Prize for Physics in 1903 on her own. C．She only got one Nobel Prize during her lifetime.
D．She made many discoveries together with her husband. 答案：D 细节理解题。根据最后一段描述可知，她与丈夫一起获得了很多发现，也获 得了很多荣誉。 第二节(共 5 小题；每小题 2 分，满分 10 分) 根据短文内容， 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项， 选项中有两项为多余 选项。 My mother is a diligent and kind woman. She is very busy from morning till night. As a teacher, she works hard. __36__ Both my brother and I love her dearly as she loves us. My mother has been teaching math at a middle school in my hometown. She goes to work early in the morning and does not return home until late in the afternoon.__37__She treats them with patience and teaches them well. For her excellent quality and very good teaching results, she has been elected as a model teacher several times. __38__ Every day, when she comes back home from work, she sets about doing housework, sweeping the living room and bedrooms or cleaning the furniture, and putting everything in good order. She seems to be busy all the time. As she has been very busy working every day, she looks older than her age. But she looks as cheerful and happy as ever. Mother never buys expensive dresses for herself, but she often buys some inexpensive but high quality clothes for us. __39__ She just eats a plain meal outside when she is too busy to cook herself. She lives a busy yet simple life, without any complaints. Often she says to us, “Work while you work, and play while you play. That is the way to be happy and gay. If you do not work, you will become lazy and be of no use to society.” What a piece of good advice this is! __40__ This advice of hers will always serve as a guide to my behavior. My mother is great indeed, and I always feel proud of her. A．As a mother, she takes good care of us and gives us every comfort. B．She enjoys listening to classic music. C．Can you tell us something about your mother? D．She loves her students and cares for them. E．She never goes to expensive restaurants to enjoy meals. F．My mother is hardworking and never wastes money. G．I never forget it and always bear it in my mind. 答案：36－40 ADFEG 第三部分：英语知识运用 (共两节，满分 45 分) 第一节：完形填空(共 20 小题；每小题 1.5 分，满分 30 分) 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中，选出可以填入空白处 的最佳选项。 (2014· 邯郸市高一期末)
On a cold winter evening, I was walking home, tired and hungry, when suddenly came screams(呼喊声) from behind some trees. __41__， I slowed down to listen, and __42__ that what I was hearing were the sounds of a fight. A woman was being __43__ not far from where I stood. “Should I go to help her？” I thought. I was worried about my own __44__，and I regretted having suddenly decided to take a new way home that night. “__45__ I'm hurt too? Shouldn't I just __46__ to the nearest phone and call the police？” But already the girl's __47__were growing weaker. I knew it was time for me to act fast because I could not __48__ the life of this unknown woman，__49__ it meant risking my own life. I am not a __50__ man. I didn't know where I found the __51__ and physical strength(体力), but once I had finally __52__ to help the girl, I became suddenly changed. I ran behind the bushes and __53__ the attacker off the woman. Struggling, we fell to the ground, where we fought for a few minutes __54__ the man jumped up and escaped. __55__ heavily，I stood up and came up to the girl, who was crying behind a tree. In the __56__，I could not see her clearly, but I could certainly __57__ frighten her any further, I at first spoke to her from a distance. “It's OK，” I said __58__. “The man ran away. You're safe now. ”There was a long stop and then I heard the words, said in both wonder and __59__. “Dad, is that you？” And then, from behind the tree, stepped my youngest __60__， Katherine. 文章大意：本文是一篇记叙文，主要讲述了作者在一个月黑风高的冬夜里，无意中英雄 救美，居然救了自己的亲生女儿的故事。 41．A.Excited C.Interested B．Frightened D.Disappointed her shock. Not wanting to
答案：B 考查形容词。 与 on a cold winter evening 和 when suddenly 这样的故事背景 相呼应，可知作者是被吓到了，故答案 B 符合文义。 42．A.knew C．realized 答案：C D.imagined B．understood
个状况，故答案 C：意识到，符合文义。 43．A.attacked C.robbed B.beaten D.caught
答案：A 考查动词。与 53 空后的 the attacker off the woman 提示相呼应，可知答案 A 符合文义。 44．A.money C.future B.safety D.family
答案：B 考查名词。与 45 空的 I'm hurt too？提示相呼应，可知作者此时担心自己的 安全，故答案 B 符合文义。 45．A.What for C.What about B.So what D.What if
答案：D 考查连词。本句句意为：要是我也受伤了可怎么办呢？what for 为什么；so what 又如何；what about...怎么样；what if 要是??怎么办，根据句意，可知答案 D 符合文 义。 46．A.move C.run B.walk D.go
答案：C 考查动词。因为有人受到了攻击，情况是危机的，自然是要“跑”过去了， 故答案 C 符合文义。 47．A.cries C.cheers 答案：A B.noises D.sounds 考查名词。根据 55 空后 who was crying behind a tree 的提示和呼应，可知答
案 A 符合文义。 48．A.save C.change 答案：B B.ignore D.decide 考查动词。本句句意为：我知道是该我快速行动起来的时候了，因为我不
能置一个陌生的女人的生命于不顾，尽管这意味着有生命危险。ignore 忽略，符合语境，故 答案 B 正确。 49．A.although C.as 答案：A 符合文义。 50．A.kind C.mean 答案： D D.brave 考查形容词。 根据第二段第二句 I was worried about my own 44， and I regretted B．powerful B.because D.but 考查连词。根据本句句意，可知上下句之间的逻辑关系为让步，故答案 A
having suddenly decided to take a new way home that night.和整段的理解，不难看出作者是一 个不太勇敢的人，故答案 D 符合文义。kind 善良的；powerful 有力量的；mean 卑鄙的、吝 啬的，均不符合语境，故排除。 51．A.courage C.attitude 答案：A B.belief D.hope 考查名词。本句句意为：我不知道从哪里来的勇气和力量，但是我一旦决
定去救那个女的，我突然就改变了。与 I became suddenly changed 形成呼应，和我不是一个 勇敢的人形成呼应，可知此处答案 A 符合文义。belief 信仰；attitude 态度；hope 希望，均
不符合语境，故排除。 52．A.agreed C.promised 答案：D 符合文义。 53．A.took C.pulled 答案：C B.dropped D.got 考查动词。 本句句意为：我跑到灌木丛后，把那个攻击者从那个女的身上 D.decided 考查动词。根据 but 提示，可知与作者之前的犹豫不决形成对比，故答案 D B.planed
推开。take off 脱掉；drop off 扔掉；pull off 推开；get off 下来，根据句意，可知答案 C 符合 文义。 54．A.unless C.since B.after D.until
答案：D 考查连词。本句句意为：挣扎着，我们都滚在了地上。我们打了一会儿，直 到那个攻击者爬起来逃跑了。根据句意，可知答案 D 符合文义。 55．A.Walking C.Breathing D.Fighting B．Drinking
答案：C 考查动词。因为刚刚搏斗过，所以作者还在喘着粗气，故答案 C 符合文义。 56．A.daylight C.darkness 答案：C 案 C 符合文义。 57．A.feel C.guess 答案：A B.see D.find 考查动词。与前半句 I could not see her clearly 形成呼应，可知在黑暗中， B.afternoon D.midnight 考查名词。与第一段第一句：On a cold winter evening 提示相呼应，可知答
作者只能凭感觉了，故答案 A 符合文义。 58．A.angrily C.loudly 答案：B B.softly D.happily 考查副词。与 57 空后 Not wanting to frighten her any further 形成呼应，可知
答案 B：轻轻地，符合文义。 59．A.shame C.pain 答案：D 符合文义。 60．A.son C.grandson
考查名词。与本句中 and 前的 wonder 的提示相呼应，可知答案 D：吃惊，
考查名词。根据文章倒数第二句“Dad, is that you？”提示，可以推断出那
个女的就是作者的女儿，故答案 B 符合文义。 第二节 (共 10 小题；每小题 1.5 分，满分 15 分) 阅读下面材料，在空白处填入适当内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 【全国新课标卷题型】 Once there was a rich man in a village, but he never gave anything to help others. Nobody liked him in the village. One day he said to them, “I know you don't like me. When I die, I __61__(give) everything to you. Then everyone will be happy.” Even then nobody believed him. The rich man couldn't understand __62__ they didn't believe him. One day he went for a walk. __63__ a tree he happened to hear a pig and a cow __64__(talk)． The pig said to the cow, “Everybody likes you but __65__ likes me. Why? When I die, I will provide people __66__ meat, ham and so on. I will give three or four things to__67__. But you give only one thing—milk. Why do people like you all the time __68__ not me？” The cow answered, “Look, I give them milk while I'm alive. They see that I am generous with what I have. But you don't give them anything while you're alive. Only after you're dead __69__ you give them meat, ham and so on. People don't believe in the future. They believe in the present.” From then on, the rich did all his best to help __70__ poor. Everyone began to like him. And he felt quite happy. 61．______ 62.______ 63.______ 64.______ 65．______ 66.______ 67.______ 68.______ 69．______ 70.______ 文章大意：本文讲述一个吝啬的富人在湖边散步，听到猪和奶牛的对话后，深受启发， 从此尽力帮助穷人，赢得人们爱戴的故事。 61. will give 时间状语从句用一般现在时代替将来时，主句要用一般将来时。
62. why 引导宾语从句，意为“为什么”。 63. Under 散步应当是“在树下”，也可以是“在树旁”，填 Near/ Beside /By 也可以。 64. talking doing sth.。 65. nobody 由 but 可知，填与 everybody 相对的 nobody。 66. with 表示“提供某人某物”是 provide sb with sth。 67. them 代替前面的 people，作介词 to 的宾语，用宾格代词 them。 68. but 因“喜欢你”与“不喜欢我”是转折关系。 69. will 由“only＋状语”开头的句子要用部分倒装，指未来，用将来时。 由下文可知，是听到他们“在谈话”；表示听到某人在做某事是 hear sb
70. the 此处的 the poor 表示一类人，泛指“穷人”。 【辽宁卷题型】 Dr. Kate：Radio __61__(change) a lot since we were young. It used __62__ be the major source of fun for the family. Bob： Nowadays when you turn on the radio, you either hear music, a talk show __63__ news. Dr. Kate：__64__(Fortunate), you can choose the kind of music you want to hear. Bob：Yes, and there is a lot of points of view when you listen to talk shows. I usually enjoy __65__(listen) to them. I particularly like it when a caller disagrees with the talk show host. I like to hear how he will defend his ideas. Dr. Kate：Some talk show hosts are very rude to those __66__ have opposing ideas. I really find that terrible. Bob：It seems that people only listen to the radio __67__ they are driving in their car. Dr. Kate：That is true for me, but I know that my husband listens to it while he is working __68__ home. Bob：Now that I think about it, I realize that a lot of stores have the radio __69__(play)． Dr. Kate：It's still a useful and pleasant form of __70__(communicate)． 61．______ 62.______ 63.______ 64.______ 65．______ 66.______ 67.______ 68.______ 69．______ 70.______ 答案： 61.has changed 68.at 69.playing 62.to 63.or 64.Fortunately 65.listening 66.who/that 67.while
第四部分：写作(共两节，满分 35 分) 第一节：短文改错(共 10 小题；每小题 1 分，满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文， 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处语言错误，每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏字符号(∧)，并在其下面写出该加的词。 删除：把多余的词用斜线(\)划掉。 修改：在错的词下画一横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1. 每处错误及其修改仅限一词； 2. 只允许修改 10 处，多者(从第 11 处起)不计分。 Dear Sir， Thank you for invite me to the summer English course in your school. As for your choice between the two courses, I prefer the fourweek course because of this will allow me more time to do some traveling but make a few new friends. Of all the subject I'm learning at school, I like English best. I had been learning English for eleven years but my spoken English remains poorly.
So I really hope to take this chance improve it. If possible, I'd like to stay with a family for a couple of days in order that I can know some customs in England, that I'm particularly interested in. I believe I will have wonderful time this summer. Yours truly， Li Hua 答案： Dear Sir， Thank you for invite me to the summer English course in your school. As for your inviting my choice between the two courses, I prefer the fourweek course because ＼ of this will allow me more time to do some traveling but make a few new friends. Of all the subject I'm learning at and subjects school, I like English best. I had been learning English for eleven years but my spoken English have remains poorly. So I really hope to take this chance ∧improve it. If possible, I'd like to stay with poor to a family for a couple of days in order that I can know some customs in England, that I'm which particularly interested in. I believe I will have ∧ wonderful time this summer. a Yours truly， Li Hua 第二节：书面表达 (满分 25 分) (2014· 龙岩市高一质检) 假设你班要出一期关于“A Great Man”的英语墙报，请根据以下提示用英语写一篇关于 “Nelson Mandela”的短文，刊登在此墙报上。 1918 年出生在南非；1943 年加入 ANC，领导黑 简介 人进行争取平等和自由的反种族歧视斗争； 曾蹲 监狱 27 年； 1993 年获诺贝尔和平奖； 1994 年被 选为第一位黑人总统；2013 年因癌症去世。 个人评价 ??
注意： 1．短文开头已给出，不计入总词数； 2．考生可适当发挥，使文章内容充实、连贯； 3．词数：120 左右。 参考词汇：antiracial discrimination 反种族歧视
Nelson Mandela Mandela will be well remembered as a freedom fighter for the black people. do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do1 0do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do 10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10d o10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10 do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do1 0do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do 10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10d o10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10 do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do1 0do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do 10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10d o10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10 do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do1 0do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do 10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10d o10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10 do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do1 0do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do 10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10d o10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10do10 参考答案： Nelson_Mandela Mandela will be well remembered as a freedom fighter for the black people. He was born in South Africa in 1918 and joined the ANC in 1943. He led the black people in the campaign of the antiracial discrimination for freedom and equality. As a result, he was in prison for 27 years. In 1993, he won the Nobel Peace Prize for his contribution. Highly respected by his people, he was elected the first black president of South Africa.Unfortunately, our beloved leader died of cancer in 2013. For all his life, Nelson Mandela had devoted himself to the liberation of African nations. He, who played an important role in the antiracial discrimination struggle in South Africa, made great contributions to the development of ChinaSouth Africa relations. Although the great man has left, Mandela's thought and his spirit will live forever. He is the pride of the African people as well as the world.
copyright ©right 2010-2020。