当前位置:首页 >> 英语 >> 山东省曲阜师大附中12-13学年高一上学期期末考试英语试题

山东省曲阜师大附中12-13学年高一上学期期末考试英语试题


?

??

2012—2013 学年度第一学期模块测试

高一英语试题
2013.01 本试卷分第 I 卷和第Ⅱ卷两部分,共 l2 页。满分 l50 分。考试用时 l20 分钟。考试 结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 注意事项: 1.答题前,考生务必用 0.5 毫米黑色签字笔将自己的姓名、座号、准考证号、县

区和 科类填写在答题卡和试卷规定的位置上。 2.第 I 卷每小题选出答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改 动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。 3.第Ⅱ卷必须用 0.5 毫米黑色签字笔作答,答案必须写在答题纸上。

第I卷

(共 80 分)

第一部分 听力(共两节,满分 20 分) 第一节 (共 5 小题;每小题 l 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选 出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答 有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1.Where does the conversation probably take place? A. In a shop. B. In a restaurant C. In a library, 2.When did the woman last see Mary? A. Last Monday. B Last Friday. C. Last Tuesday 3.What’s the weather like at present? A. Fine. B.Windy. C. Rainy 4.What can we learn about Bob? A. He will be abroad for half a year. B. He is going to study in Britain C. He has been studying in Britain. 5.What’s the probable relationship between the two speakers? A. Teacher and student. B.Next-door neighbors. C.Husband and wife 第二节(共 10 小题;每小题 l。5 分,满分 l5 分) 听下面 3 段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选 出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小 题 5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话读两遍。 听下面一段对话,回答第 6 至第 8 三个小题。 6.Why did the woman go to France? A. To see friends. B.To travel C. To do some study. 7.How long did the woman stay in France? A. About three years. B. About three months. C. About three weeks. 8.Why didn’t the woman visit many places in France? A. She was too busy. B. She didn’t like travelling. C.She didn’t have enough money.

?

??

听下面一段对话,回答第 9 至第 12 四个小题。 9.Which team won the basketball game? A. The Chinese team. B.The Spanish team. C. The American team. 10.What sport is the woman interested in? A. Basketball. B.Ping-pong. C. Baseball 11.When will the ping-pong match be held? A. Next Thursday. B.This Friday.C. This weekend 12.What does the woman suggest? A. Watching a ping-pong game together. B. Holding a match between classes. C. Preparing a party for ping-pong fans. 听下面一段对话,回答第 13 至第 15 三个小题。 13.Who stayed in bed for two days? A. The woman. B. The man. C. Ann 14. Why have so many people caught a cold? A. Because of the cold winter. B. Because of the strong wind C. Because of the changeable weather. 15.How did the woman get her sweater? A. She made it herself. B. She got it from her mother. C. She bought it in a shop. 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 30 分) 第一节 语法和词汇知识(共 10 小题;每小题 l 分,满分 10 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂 黑。 16.Giant pandas living in wild are in danger of dying out. A. a; the B. 不填; a C. the;不填 D. the; a 17.---Why are the Woods selling their belongings? ---They to another city. A. had moved B. have moved C. moved D.are moving 18.Children learn better in a situation they can only rely on themselves. A. why B. where C. which D. when 19.Nowadays,no country can successfully the global problems alone. A. deal with B.make use of C. come up with D.go through 20.---How come a simple meal costs so much? ---We have the cost of the cup you broke in your bill. A. offered B. charged C. included D. contained 21.---What’s the result of the football match? ---Listen! The latest news about it . A. broadcast B.will broadcast C. is being broadcast D.has been broadcast 22.Parents would do anything for their children but expect nothing.

?

??

A. in charge B.in return C.in relief D.in trouble 23.There should be a knife the guests can cut the meat into pieces. A. with which B.with that C.which D.where 24.Newly learnt words will soon be forgotten unless used in everyday communication. A. gradually B.totally C.swiftly D.frequently 25.---Shall I say thanks to her for you? ---No,thanks.I must do it . A. truly B. personally C. totally D. entirely 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 l 分,满分 20 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出可以填入空白 处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A father and his teenage son were out together at a shopping mall one day.The son wanted to check out a new pair of 26 at the sports store. 27 they were making their way through the crowded food store,a young woman holding a number of bags 28 and the contents of several of them spilled(洒落)across the floor. The son 29 around the woman and continued with the flow only to realize that his father wasn’t next to him. Looking around he 30 his father bending down and helping the woman 31 the spilled items. Feeling a bit bad he hadn’t thought to stop and help,he simply stood and 32 from the distance.He was 33 when his father handed the woman her things and she simply took them away without 34 him and said “I can do it myself!” When his father returned,the son expressed his 35 at how impolite the woman had been. In the sports store the son was so36 about the incident that he spent most of the time complaining(抱怨).They soon left without the shoes. Later at 37,the son told his mother the story,38 her to be just as angry as he was at the woman’s 39 .His mother looked at her husband 40 enjoying his meal and said,“Son,your father left that woman behind hours ago.Why are you 41 with her?" When we hold onto 42 feelings,all it does is leave us stuck in the past and 43 to move forward. One of the best things you can do to stay happy is to 44 to let things go.It is okay to show anger and unhappiness.45 ,don’t let them affect you and how you see the world. 26.A.shoes B.glasses C.gloves D.trousers 27.A.Although B.Because C.As D.If 28.A.showed up B.came along C.went by D.fell over 29.A.looked B.stepped C.ran D.marched 30.A.noticed B.heard C.stopped D.minded 31.A.add up B.pick up C.break up D.make up 32.A.watched B.helped C.rested D.shouted 33.A.grateful B.frightened C.generous D.shocked 34.A.dealing with B.joining in C.looking at D.standing for 35.A.happiness B.request C.wish D.anger 36.A.calm B.interested C.upset D.pleased 37.A.school B.dinner C.store D.bed 38.A.begging B.admitting C.allowing D.expecting 39.A.impoliteness B.carelessness C.loneliness D.unhappiness

?

??

40.A.sadly B.happily C.briefly D.personally 41.A.already B.even C.still D.never 42.A.powerful B.unhappy C.valuable D.different 43.A.confident B.determined C.unable D.willing 44.A.learn B.refuse C.fail D.plan 45.A.In addition B.Above all C.Finally D.However 第三部分 阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读卞列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出最佳选项,并在答题 卡上将该项涂黑。 A

Did you know the meaning of a word may change over time? Many English words we know now had different meanings a long time ago.One example is the word nice.Around the year l 300, nice was first used in English to mean “stupid”. Two hundred years later, nice began to carry a “better” meaning. people said a book was written nicely, If they meant the book was written “clearly” or “carefully”,not “stupidly".After l800,nice began to take its meaning like “kind” or “friendly”.Since then,people have thought of nice as a word with good meanings. A good change of a word’s meaning like this example of nice is called AMELIORATION.Though we don’t use nice to mean “stupid” any more,it is fun to know how much a word’s meaning can change from its start! *For more examples of AMELIORATION,see next page. 46.1300 years ago,a “nice person” was believed to be . A.careful B.friendly C.foolish D.clever 47.What is the second paragraph mainly about? A. What nice used to mean. B. Why the meaning of nice changed. C. How long nice has been used? D. How the meaning of nice changed over time. 48.AMELIORATION means a word’s meaning A. can change from its start B. changes from bad to good C. changes from good to bad D. remains the same over a long time 49.Which of the following is most likely to appear on the next page? A.The word terrific used to mean "terrible”,but now it means “excellent". B.The word silly used to mean “happy",but now it means "stupid”. C.You may wonder why a word’s meaning changes over time. D.Besides AMELl0RATION,a word’s meaning may change in other ways. B Charlie, master carpenter(木匠), a was very well respected in his community. Everyone knew that if they wanted the best,they would call on him.Of course that meant that Charlie

?

??

would never be rich.His fellow carpenters always told him that if you used inferior(劣质 的)materials and cheap labor then you could make a lot of money.Charlie would not hear of it. One day, John, richest man in town came to Charlie. said that he had just bought the He the best piece of land in town. It overlooked the entire city.He was going to Europe for 4 months and wanted Charlie to build him the best house in town.“Spare no expense and give me the best.” Charlie thought about this and decided finally he would make some money. did not He get his usual great carpenters and fine materials from his normal suppliers.He built the house and covered up the flaws(瑕疵).After 4 months he had spent about 50%of what he usually spends on a house. John came back from Europe and immediately called Charlie and asked him to meet him at the house.When they met,John asked him if he had used the finest materials and spared no expense. Charlie said absolutely. John said that he was glad. paid Charlie, He then told him that he knew he was not rich and had always struggled.So he wanted to reward Charlie for all of his years of service to the community by giving Charlie this house. There are many times in our lives where we let down a little bit. When you do, never you know what is going to happen. 50.What is the main idea of the first paragraph? A.Charlie was an honest and respected master carpenter. B.Charlie was a very foolish master carpenter. C.Charlie was a good but stubborn master carpenter. D.Charlie was a carpenter who would never be rich. 51.What does the underlined phrase “spare no expense” in the second paragraph mean? A.to spend no money B.to spend all the money necessary C.to give not enough money D.to waste no money 52.From Paragraph 3 we can learn . A.Charlie did as the rich man told him B.the house was well built C.Charlie kept some of the money to himself D.the house was only half finished after 4 months 53.When Charlie heard that he would be given the house he must have felt A.happy B.regretful C.1ucky D.satisfied 54.What can we learn from the passage? A.A good carpenter shouldn’t earn money from his labor. B.A carpenter shouldn’t earn a rich man’s money. C.The richest man often punished carpenters. D.One should always he honest. C Any mistake made in the printing of a stamp raises its value to stamp collectors.A mistake on a two-penny stamp has made it worth a million and a half times its face value. Do you think it impossible? Well,it is true.And this is how it happened.

?

??

The mistake was made more than a hundred years ago in the former British colony(殖 民地)of Mauritius, small island in the Indian Ocean. In l847 all order for stamps was sent to a London Mauritius was about to become the fourth country in the world to put out stamps. Before the order was filled and the stamps arrived from England,a big dance was planned by the commander-in-chief of all the armed forces on the island.The dance would be held in his house and letters of invitation would be sent to all the important people in Mauritius.Stamps were badly needed to post the letters.Therefore,an islander,who was a good printer,was told to copy the pattern of the stamps.He carelessly put the words “Post Office” instead of “Post Paid”, two words seen on stamps at that time,on the several hundred that he printed. Today, there are only twenty-six of these misprinted stamps left-fourteen One-penny Reds and twelve Two-penny Blues, Because there are so few Two-penny Blues and because of their age, collectors have paid as much as$16,800 for one of them. 55.Mauritius is the name of A. a Pacific island B.a province of India C.a stamp D.a former colony of Great Britain 56.When was the mistake in printing made? A.Not long ago. B.In the eighteenth century. C.In the nineteenth century. D.After some stamps arrived from London. 57.In l847 most countries of the world were A.not yet using stamps B.printing stamps in Mauritius C.printing their own stamps D.collecting valuable stamps 58.Mauritius printed some stamps too because A.London stamps were not well printed B.London would not print them C.Invitations to fl big dance had to be posted quickly D.Mauritius had a very good printer 59.The mistake on the island printed stamps was in the A.price B.colour C.spelling of words D.use of words 60.Which of the following would be a proper title for the passage? A.The Birth of the Stamp. B.How Can a Small Stamp Be Worth$16,800? C.Mauritius-a Former British Colony. D.Good News for Stamp Collectors. 第Ⅱ卷(共 70 分) 第四部分 书面表达 第一节 单词拼写(共 10 小题;每小题 l 分,满分 10 分) 根据下列句子及所给汉语注释或单词首字母,写出空缺处各个单词的正确形式。(每空

?

??

一词) 61.This problem can be s by pre-school children in 2 minutes. 62.Wang Xiaomo has d most of his life to improving China’s radar system. 63.I don’t think he is a r person,for he seldom keeps his promises. 64.I’d a it if you offer your advice. 65.This kind of medicine does no h to people.You can take it without worry. 66.Feeling fired is a (信号)that you need a rest. 67.Scientists are (探索)many unknown places in the world at present. 68.According to the (时刻表),the first train leaves at 7:30 am. 69.The firefighter did his best to (营救)the last child. 70.Once the Japanese (攻击)our planes,there will be a war. 第二节 句型转换(共 5 小题;每小题 2 分。满分 l0 分) 根据括号中的提示单词, B 句空白处填入 2~5 个单词, 在 使其与 A 句意思相同或相近。 71.A:You can ask your teacher for help you if you have trouble. B:You can your teacher for help if you are in trouble.(turn). 72.A:It happened that Peter Was at home that day. B:Peter at home that day.(happen) 73.A:I’ve never met Mo Yan,but I know much about his novels. B:Although I don’t know Mo Yan in person,I his works.(familiar) 74.A:Dwight Howard became a member of Los Angeles Lakers last summer. B:Dwight Howard Los Angeles Lakers last summer. (admit) 75.A:Everyone believes that Mr. White is a good leader. B: that Mr. White is a good leader.(doubt) 第三节 阅读表达(共 5 小题;每小题 3 分,满分 l5 分) 阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到答题卡福应的位置上(请注意各题后面的词 数要求)。 [1]Whatever goals you’re working towards in life,whatever dreams you have,you’ll want to give yourself the best possible chance of success. Here are you can do to actually increase the possibility of reaching your dreams or goals. [2]1.Get Help and Support Having a bit of help or simply some friendly support from family,friends or workmates can make a difference.It might be your parents taking care of the kids for a few hours so you can work on your book,or your best friend might come over at the weekend to bring you some valuable suggestions. [3]2.Write Down Your Goals Whatever you’re planning to do,write it down.Put it up somewhere you’ll see regularly,perhaps on a small card in your wallet.It’s easy to let days go by without working on any of your goals,but a written card will help you keep it in mind.Writing your goals down is also a great way to truly carry them out. [4] 3.Break Big Projects into Little Steps Your goals are almost certainly too big to deal with in a day or even a week:you’re going to be working at them over several months or even years. Importantly, break down each goal or project into small steps and pick only one or two items to work on at a time. [5]4.Be Confident

?

??

As you’re working towards your goal,you might find yourself thinking things like “I’ll never be successful, I might as well give up". so Replace these voices with more encouraging messages such as “I know I can reach my goal successfully.” 76. What would be a proper title for the passage?(no more than 6 words) 77. Fill in the blank in Paragraph l with proper words.(no more than 2 words) 78. How can you avoid failing to work on any of your goals for days?(no more than 7 words) 79.What should you do if your goals would take you a long time to deal with?(no more than 10 words) 80. Translate the underlined sentence in the 4th paragraph into Chinese. 第四节 写作(满分 35 分) 假设你目前在英国参加语言培训班,住在 Mrs. William 家。你需要完成培训老师布 置的作业:用英语描述你的房东。内容要点如下: 1.外貌特征; 2.容易相处; 3.对中国感兴趣。 注意:1.词数:l20 词左右;开头已给出,不计入总词数; 2.可适当发挥,以使行文连贯。 I’m now staying at Mrs. William's.

?

??

?

??

?

??

?

??


更多相关文档:

山东省曲阜师大附中12-13学年高一上学期期末考试英语试题

山东省曲阜师大附中12-13学年高一上学期期末考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。? ?? 2012—2013 学年度第一学期模块测试 高一英语试题 2013.01 本试卷分第 ...

山东省济宁市曲阜师大附中2013-2014学年高一英语上学期期末调研测试

山东省济宁市曲阜师大附中 2013-2014 学年高一英语上学期期末调研测试 (扫描版) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 下载此文档 大小:876.50KB 0财富值 收...

安师省师大附中12-13学年高一上学期期中考试英语试题

安师省师大附中12-13学年高一上学期期中考试英语试题_高一英语_英语_高中教育_...山东省曲阜师大附中12-1... 12页 免费 陕西省师大附中12-13学年... 8页 ...

山东省济宁市曲阜一中11-12学年高一上学期期末考试英语试题

山东省济宁市曲阜一中11-12学年高一上学期期末考试英语试题_英语_高中教育_教育...山东省济南市2012-13学年... 11页 免费 山东省曲阜师大附中12-1... 12页...

山东省师大附中12-13学年高一下学期期中考试英语试题

10页 1下载券 山东省曲阜师大附中12-1... 12页 免费喜欢此文档的还喜欢 【...学年第二学期期中学分认定考试 高一年级(2012 级)英语学科试卷 本试卷分第Ⅰ...

山东省曲阜市师范大学附属中学2014-2015学年高一下学期期末考试模块测试英语试题

山东省曲阜市师范大学附属中学2014-2015学年高一学期期末考试模块测试英语试题_英语_高中教育_教育专区。山东省曲阜市师范大学附属中学2014-2015学年高一下学期期末...

山东省曲阜师大附中2015-2016学年高一上学期期末模块考试政治试题+Word版含答案

山东省曲阜师大附中2015-2016学年高一上学期期末模块考试政治试题+Word版含答案_...12.A 13.C 14.C 15.D 16.A 17.A 18.C 19.B 20.C 21.B 22.B ...

陕西省陕师大附中11-12学年高一上学期期末考试英语试题

13页 1下载券 山东省曲阜师大附中12-1... 12页 免费喜欢此文档的还喜欢 人教...陕西师大附中 2011—2012 学年度第一学期 期末考试高一年级英语必修 II 试题第...

山东省曲阜师大附中2012-2013学年高一上学期期末考试语文试题

山东省曲阜师大附中2012-2013学年高一上学期期末考试语文试题_高一语文_语文_高中教育_教育专区。试卷山东省曲阜师大附中 2012-2013 学年高一上学期期末考试 语文试题...

山东省济宁市曲阜师大附中2013-2014学年高一上学期期中考试

山东省济宁市曲阜师大附中 2013-2014 学年高一上学期期中考试 高一英语试题 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题) 。满分 150 分,考试时间 120 ...
更多相关标签:
曲阜师大附中 | 山东省曲阜市会计招聘 | 山东省曲阜师范学校 | 山东省曲阜市 | 山东省济宁市曲阜市 | 山东省曲阜师范大学 | 山东省曲阜 | 山东省怎么规划曲阜 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com