当前位置:首页 >> 英语 >> (原创资料)《阅读理解特训:3真2模含解析》2014届高三英语二轮突破4


【 原创】 《阅读理解特训:3 真 2 模含解析》2014 届高三英语二轮突破 4
C2 [2013· 浙江卷] D In 1974, after filling out fifty applications, going through four interviews, and winning one offer, I took what I could get—a

teaching job at what I considered a distant wild area: western New Jersey. My characteristic optimism was alive only when I reminded myself that I would be doing what I had wanted to do since I was fourteen—teaching English. School started, but I felt more and more as if I were in a foreign country. Was this rural area really New Jersey? My students took a week off when hunting season began. I was told they were also frequently absent in late October to help their fathers make hay on the farms. I was a young woman from New York City, who thought that “Make hay while the sun shines” just meant to have a good time. But, still, I was teaching English. I worked hard, taking time off only to eat and sleep. And then there was my sixth-grade class—seventeen boys and five girls who were only six years younger than me. I had a problem long before I knew it. I was struggling in my work as a young idealistic teacher. I wanted to make literature come alive and to promote a love of the written word. The students wanted to throw spitballs and whisper dirty words in the back of the room. In college I had been taught that a successful educator should ignore bad behavior. So I did, confident that, as the textbook had said, the bad behavior would disappear as I gave my students positive attention. It sounds reasonable, but the text evidently ignored the fact that humans, particularly teenagers, rarely seem reasonable. By the time my boss, who was also my taskmaster, known to be the strictest, most demanding, most quick to fire inexperienced teachers, came into the classroom to observe me, the students exhibited very little good behavior to praise. My boss sat in the back of the room. The boys in the class were making animal noises, hitting each other while the girls filed their nails or read magazines. I just pretended it all wasn't happening, and went on lecturing and tried to ask some inspiring questions. My boss, sitting in the back of the room, seemed to be growing bigger and bigger. After twenty minutes he left, silently. Visions of unemployment marched before my eyes. I felt mildly victorious that I got through the rest of class without crying, but at my next free period I had to face him. I wondered if he would let me finish out the day. I walked to his office, took a deep breath, and opened the door. He was sitting in his chair, and he looked at me long and hard. I said nothing. All I could think of was that I

was not an English teacher; I had been lying to myself, pretending that everything was fine. When he spoke, he said simply, without accusation, “You had nothing to say to them.” “You had nothing to say to them, he repeated. “No wonder they're bored. Why not get to the meat of the ” literature and stop talking about symbolism. Talk with them, not at them. And more important, why do you ignore their bad behavior?” We talked. He named my problems and offered solutions. We role-played. He was the bad student, and I was the forceful, yet, warm, teacher. As the year progressed, we spent many hours discussing literature and ideas about human beings and their motivations. He helped me identify my weaknesses and my strengths. In short, he made a teacher of me by teaching me the reality of Emerson's words: “The secret to education lies in respecting the pupil.” Fifteen years later I still drive that same winding road to the same school. Thanks to the help I received that difficult first year, the school is my home now. 55.It can be inferred from the story that in 1974 ________. A. the writer became an optimistic person B. the writer was very happy about her new job C. it was rather difficult to get a job in the USA D. it was easy to get a teaching job in New Jersey 56.According to the passage, which of the following is most probably the writer's problem as a new teacher? A. She had blind trust in what she learnt at college. B. She didn't ask experienced teachers for advice. C. She took too much time off to eat and sleep. D. She didn't like teaching English literature. 57.What is the writer's biggest worry after her taskmaster's observation of her class? A. She might lose her teaching job. B. She might lose her students' respect. C. She couldn't teach the same class any more. D. She couldn't ignore her students' bad behavior any more. 58.Which of the following gives the writer a sense of mild victory? A. Her talk about symbolism sounded convincing. B. Her students behaved a little better than usual. C. She managed to finish the class without crying. D. She was invited for a talk by her boss after class.

59.The students behaved badly in the writer's classes because ________. A. they were eager to embarrass her B. she didn't really understand them C. they didn't regard her as a good teacher D. she didn't have a good command of English 60.The taskmaster's attitude towards the writer after his observation of her class can be best described as ________. A. cruel but encouraging B. fierce but forgiving C. sincere and supportive D. angry and aggressive 【要点综述】 这是一篇感人的文章,作者历经千辛万苦获得了一份教师的工作,但由于初为人师,教 条主义和理想化成了她教学的最大问题。有一天老板来听课,却看到作者对学生恶劣的行为置之不理,所 以只听了二十分钟便离开了,作者感觉自己可能要失去教学的工作。她虽然没有在课堂上哭泣而坚持讲完 了剩下的课,但毫无疑问,这仍然是一堂失败的课。终于,老板告诉她问题的症结所在——没有真正了解 学生。 55.C 考查推理判断。从全文第一段提到的“In 1974, after filling out fifty applications,?”推知,在 1974 年要想在美国得到一份工作是非常艰难的事情,所以答案选 C 项。 56.A 考查推理判断。从文章第三段的“I was struggling in my work as a young idealistic teacher.”和第 四段中的“In college I had been taught?but the text evidently ignored the fact?”推知,作为一位新老师,作 者过于理想化和教条主义,所学知识和现实之间有很大的差异,这是作者的问题所在,由此可知 A 项为最 佳答案。 57.A 考查推理判断。从文章第五段“Visions of unemployment marched before my eyes.”可以推断出, 当老板坐在课堂上听课,而我却对学生束手无策时,一种要丢掉工作饭碗的预感深深困扰着我,由此答案 选 A 项。 58.C 考查细节理解。从第六段“I felt mildly victorious that I got through the rest of class without crying?”可知,令作者还有些成就感的是她终于顺利地上完了课,而且也没有哭,答案选 C 项。 59.B 考查推理判断。从文章倒数第三段“You had nothing to say to them?”推断知,老板认为作者 没有真正地对学生发问,也就是说作者没有真正地了解学生,走近学生,所以学生们在她的课堂中表现很 差,答案选 B 项。 60.C 考查观点态度。从倒数第三段中“He named my problems and offered solutions.”知,作者的老

板对作者非常友善,他指出了作者的不足并积极提供解决方法,由此可知他是一个很真诚并且给予帮助的 人,故答案 C 项最佳。 C2 [2013· 重庆卷] A The morning had been a disaster.My tooth was aching,and I'd been in an argument with a friend.Her words still hurt:“The trouble with you is that you won't put yourself in my place.Can't you see things from my point of view?”I shook my head stubbornly—and felt the ache in my tooth.I'd thought I could hold out till my dentist came back from holiday, the pain was really unbearable.I started calling the dentists in the phone book, no but but one could see me immediately.Finally,at about lunchtime,I got lucky. “If you come by right now,”the receptionist said,“the dentist will fit you in.” I took my purse and keys and rushed to my car.But suddenly I began to doubt about the dentist.What kind of dentist would be so eager to treat someone at such short notice?Why wasn't he as busy as the others? In the dentist's office, sat down and looked around.I saw nothing but the bare walls and I became even more I worried.The assistant noticed my nervousness and placed her warm hand over my ice-cold one. When I told her my fears,she laughed and said,“Don't worry.The dentist is very good.” “How long do I have to wait for him?”I asked impatiently. “Come on,he is coming.Just lie down and relax.And enjoy the artwork,”the assistant said. “The artwork?”I was puzzled. The chair went back. Suddenly I smiled.There was a beautiful picture,right where I could enjoy it:on the ceiling.How considerate the dentist was!At that moment,I began to understand what my friend meant by her words. What a relief! 56.Which of the following best describes the author's feeling that morning? A.Cheerful. B.Nervous. C.Satisfied. D.Upset. 57.What made the author begin to doubt about the dentist? A.The dentist's agreeing to treat her at very short notice. B.The dentist's being as busy as the other dentists. C.The surroundings of the dentist's office.

D.The laughing assistant of the dentist. 58.Why did the author suddenly smile? A.Because the dentist came at last. B.Because she saw a picture on the ceiling. C.Because she could relax in the chair. D.Because the assistant kept comforting her. 59.What did the author learn from her experience most probably? A.Strike while the iron is hot. B.Have a good word for one's friend. C.Put oneself in other's shoes. D.A friend in need is a friend indeed. 【要点综述】 作者牙痛难忍,通过电话簿寻医,大多数医生不能马上为她诊治。最后,一位牙医欣然 同意立马诊治。作者对该医生的医术能力表示怀疑:别的医生都很忙,只有医道不精者才门可罗雀。但后 来的事实表明作者看人的方式有问题。在该诊所,作者受该医生匠心独运的安排的影响,调整了心情,忘 却了病痛,也明白了事理。 56.D 推理判断题。第一段中,aching, hurt 及 unbearable 等词均描述作者的心境:难受。 57.A 细节理解题。第三段最后两句说明作者对该牙医的怀疑:别的牙医均未答应立即施救,唯独

该牙医欣然答应诊治,反倒引起别人对其医术的怀疑。 58.B 推理判断题。因为看见天花板上医生为病人绘制的美图,会使病人忘却病痛,因此作者感到

释然而笑。该题干扰较大的选项为 C,但坐在牙科医生的手术椅上不一定就能缓解病痛,故排除 C 项。 59.C 综合推理题。 put oneself in other's shoes 为习语,意思为:使某人处于和别人相同的处境,即 换位思考。牙医用天花板的美图来消解病人的苦痛,即改变对事物的认识角度,从而解决问题。

C3 [2013· 福建卷] B Your glasses may someday replace your smartphone, and some New Yorkers are ready for the switch. Some in the city can't wait to try them on and use the maps and GPS that the futuristic eyewear is likely to include. “I'd use it if I were hanging out with friends at 3 am and going to the bar and wanted to see what was open,” said Walter Choo, 40, of Fort Greene. The smartphone-like glasses will likely come out this year and cost between $250 and $600, the Times said, possibly including a variation of augmented(增强的) reality, a technology already available on smartphones and

tablets (平板电脑) that overlays information onto the screen about one's surroundings. So, for example, if you were walking down a street, indicators would pop_up showing you the nearest coffee shop or directions could be plotted out and come into view right on the sidewalk in front of you. “As far as a mainstream consumer product, this just isn't something anybody needs,” said Sam Biddle, who writes for Gizmodo.com. “We're accustomed to having one thing in our pocket to do all these things,” he added, “and the average consumer isn't gonna be able to afford another device (装置) that's hundreds and hundreds of dollars.” 9to5Google publisher Seth Weintraub, who has been reporting on the smartphone-like glasses since late last year, said he is confident that this type of wearable device will eventually be as common as smartphones. “It's just like smartphones 10 years ago,” Weintraub said. “A few people started getting emails on their phones, and people thought that was crazy. Same kind of thing. We see people bending their heads to look at their smartphones, and it's unnatural,” he said. “There's gonna be improvements to that, and this a step there.” 60.One of the possible functions of the smartphone-like glasses is to ________. A.program the opening hours of a bar B.supply you with a picture of the future C.provide information about your surroundings D.update the maps and GPS in your smartphones 61.The underlined phrase “pop up” in the third paragraph probably means “________”. A. develop rapidly B. get round quickly C. appear immediately D. go over automatically 62.According to Sam Biddle, the smartphone-like glasses are ________. A. necessary for teenagers B. attractive to New Yorkers C. available to people worldwide D. expensive for average consumers 63.We can learn from the last two paragraphs that the smartphone-like glasses ________. A. may have a potential market B. are as common as smartphones C. are popular among young adults

D. will be improved by a new technology 【要点综述】 它的不同看法。 60.C 细节理解题。根据原文第三段“?a technology?that overlays information onto the screen about one's surroundings.” 可知选项 C 正确。 61.C 词义猜测题。句意为:如果你在街上行走, 指示器将即刻显示离你距离最近的咖啡馆??, 所以答案应为 C。 appear immediately 即刻显示。 62.D 细节理解题。根据第四段最后一句可知,Sam Biddle 认为一般的消费者买不起另一种价格昂 贵的装置。 63.A 推理判断题。文章最后两段把这种智能眼镜和十年前的智能手机作比较,认为现在的智能眼 本文是一篇新闻报道, 客观报道了 google 公司即将推出一款智能眼镜以及人们对

镜就像十年前的手机一样, 最终是会深受欢迎的,有巨大的市场潜力。 C3 [2013· 四川卷] C LONDON—A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake(假冒的) bomb detectors (探测器) to 10 years in prison, saying the man hadn't cared about potentially deadly consequences. It is believed that James McCormick got about $77. 8 million from the sales of his detectors—which were based on a kind of golf ball finder—to countries including Iraq, Belgium and Saudi Arabia. McCormick, 57, was convicted(判罪) of cheats last month and sentenced Thursday at the Old Bailey court in London. “Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people, Judge Richard Hone told McCormick.“You have neither regret,nor shame,nor any sense of guilt.” ” The detectors,sold for up to $42,000 each,were said to be able to find such dangerous objects as bombs under water and from the air. But in fact they “lacked any grounding in science” and were of no use. McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya,the prison service in Hong Kong,the army in Egypt and the border control in Thailand. “I never had any bad results from customers,”he said. 39.Why was McCormick sentenced to prison? A. He sold bombs. B. He caused death of people. C. He made detectors.

D.He cheated in business. 40.According to the judge, what McCormick had done A. increased the cost of safeguarding B. lowered people's guard against danger C. changed people's idea of social security D. caused innocent people to commit crimes 41.Which of the following is true of the detectors? A. They have not been sold to Africa. B. They have caused many serious problems. C. They can find dangerous objects in water. D. They don't function on the basis of science. 42.It can be inferred from the passage that McCormick ________. A. sold the equipment at a low price B. was well-known in most countries C. did not think he had committed the crime D. had not got such huge profit as mentioned in the text 【要点综述】 这是一篇新闻报道。文章叙述了英国法官审判了一位商人,他有出售假冒炸弹探测器的 犯罪行为。但这名犯罪嫌疑人根本没意识到他的行为给社会带来的危害。 39.D 细节理解题。根据第一段“A British judge on Thursday sentenced a businessman who sold fake bomb detectors to 10 years in prison?”以及“McCormick, 57, was convicted of cheats last month?”可知, McCormick 被判处欺诈罪。故可以判断选 D。 40.B 推理判断题。根据第四段“Your cheating conduct in selling a great amount of useless equipment simply for huge profit promoted a false sense of security and in all probability materially contributed to causing death and injury to innocent people”可知选 B。 41. 细节理解题。 D 根据倒数第三段“But in fact they ‘lacked any grounding in science’ and were of no use.”可知,事实上它们“在科学上没有任何根据”,是没有用的。可以判断选 D。 42. 推理判断题。 C 根据倒数第二段“McCormick had told the court that he sold his detectors to the police in Kenya, the prison service in Hong Kong, the army in Egypt and the border control in Thailand.”及最后一段可 知,麦考密克曾在法庭上说,他出售自己的探测器给肯尼亚警察、香港监狱、埃及的军队和泰国的边境管 制处, 而且他从来没有从客户那里听到任何不好的结果。 故可以推断出他根本没认识到他的罪行。 故选 C。 ________.




(原创资料)《阅读理解特训:3真2模含解析》2014届高三英语二轮突破4_英语_高中教育_教育专区。【 原创】 《阅读理解特训:3 真 2 模含解析》2014 届高三英语二...


原创《阅读理解特训:3 真 2 模含解析》2014 届高三英语二轮突破 18 ...-4- ___. 63.C 推理判断题。根据第四段“?he assumed that signs of the...


(原创资料)《阅读理解特训:3真2模含解析》2014届高三英语二轮突破10_英语_高中...57.The teacher asked the author to his office ___. -4- A.to discuss...


(原创资料)《阅读理解特训:3真2模含解析》2014届高三英语二轮突破42_英语_高中...-4- B. Parts of its fruit. D. Plant pots with soil. B. seeds C. ...


1/4 同系列文档 (原创资料)《阅读理解特训... (原创资料)《阅读理解特训....【 原创】 《阅读理解特训:3 真 2 模含解析》2014 届高三英语二轮突破 22 ...


(原创资料)《阅读理解特训:3真2模含解析》2014届高三英语二轮突破41_英语_高中...-4- 【答案】B 【解析】 细节理解题。 第四段 “He made the front wheel...


1/4 同系列文档 (原创资料)《阅读理解特训... (原创资料)《阅读理解特训....【 原创】 《阅读理解特训:3 真 2 模含解析》2014 届高三英语二轮突破 55 ...


(原创资料)《阅读理解特训:3真2模含解析》2014届高三英语二轮突破50_英语_高中...I was unable to determine -4- from his answers to my questions how this...


1/4 同系列文档 (原创资料)《阅读理解特训... (原创资料)《阅读理解特训....【 原创】 《阅读理解特训:3 真 2 模含解析》2014 届高三英语二轮突破 49 ...


(原创资料)《阅读理解特训:3真2模含解析》2014届高三英语二轮突破38_英语_高中...B. Teaching conditions provided, -4- C. Detailed address of the training ...

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。