当前位置:首页 >> 英语 >> 2014高考英语二轮专题复习题及答案解析(专题三 动词与动词短语)

2014高考英语二轮专题复习题及答案解析(专题三 动词与动词短语)


专题 3

动词与动词短语

1. Traditionally,college students hold a graduation ceremony to encourage themselves before they________on their life journey. A.give up C.get through 答案 D

解析 考查动词短语辨析。句意为:依照惯例,大学生在踏上人生之旅前,要举办毕业 典礼来自我激励。 give up 放弃; settle down 定居, 专心于; get through 通过, 到达; set off 出发,动身。 2. —The town is so beautiful!I just love it. —Me too.The character of the town is well________. A.qualified C.decorated 答案 B 解析 句意为:——这座城镇太美了,我实在是喜欢它。——我也是。它的特色保存得 很完好。be qualified 合格的,有资格的;be well preserved 保存完好的;be well decorated 装饰得很漂亮的;be simplified 被简化的。 3. Team leaders must ensure that all members ________ their natural desire to avoid the embarrassment associated with making mistakes. A.get over C.take over 答案 A 解析 考查动词短语辨析。句意为:团队领导者必须确保所有成员克服他们发自内心的 渴望——想要避免犯错所带来的尴尬。get over 克服,恢复;look over 仔细检查,查看; take over 接管,接收;come over 过来,顺便来访。 4. According to the law, all foreigners have to________with the local police within two weeks of arrival. A.associate C.negotiate 答案 D B.dispute D.register (2013· 湖北,24) B.look over D.come over (2013· 江苏,29) B.preserved D.simplified (2013· 江苏,23) B.settle down D.set off (2013· 安徽,26)

解析 考查动词辨析。句意为:根据法律规定,所有的外国人必须在到达两周内在当地 警察局注册登记。A 项意为“联系”;B 项意为“争论,辩论”;C 项意为“谈判,协 商”;D 项意为“登记,注册”。故选 D 项。 5. Butterflies________a sweet liquid produced by flowers,which bees and other insects collect. (2013· 湖北,25) A.carry on C.put on 答案 B 解析 句意为:蝴蝶以花中的一种甜蜜的液体为主食,这种液体也是蜜蜂和其他昆虫要 采集的。A 项意为“经营;继续”;B 项意为“以??为主食”;C 项意为“穿上;上 演”;D 项意为“致力于??;对??注意”。由句意可知答案为 B 项。 6. In much of the animal world,night is the time________for sleep—pure and simple. (2013· 湖北,26) A.set aside C.set off 答案 A 解析 句意为:在大部分的动物世界里,夜晚完全是被留出用来睡觉的时间。A 项意为 “留出, 把??放一边”; B 项意为“记下; 放下; 使下车”; C 项意为“出发; 引起”; D 项意为“建立;安排”。故选 A 项。 7. My uncle hasn’t been able to quit smoking,but at least he has ________. (2013· 陕西,25) A.cut out C.cut up 答案 B 解析 句意为:我的叔叔没能戒掉吸烟,但是至少他抽得少了。cut out 删除,停止;cut down 减少;cut up 切碎;cut off 切断。 8. Briggs will________as general manager when Mitchell retires. A.get away C.set off 答案 B 解析 考查动词短语辨析。句意为:Briggs 将在 Mitchell 退休后接任总经理。get away 走开;take over 接管;set off 出发;run out 用尽。 9. If you are in trouble,Mike is always willing to________a hand. A.lend B.shake (2013· 天津,2) B.take over D.run out (2013· 辽宁,32) B.cut down D.cut off B.set down D.set up B.feed on D.focus on

C.wave 答案 A

D.want

解析 考查动词辨析。 句意为: 如果你有麻烦, 迈克总是乐于帮忙。 lend a hand 意为“帮 忙”。 10.I had hoped to take a holiday this year but I wasn’t able to________. A.get away C.check out 答案 A 解析 考查短语辨析。句意为:我本希望今年去度假,但是我没能去成。get away 意为 “度假;脱身”;drop in 意为“顺便拜访”;check out 意为“退房”;hold on 意为“抓 住”。 11.When the group discussion is nearing its end,make sure to ________ it with important points. (2013· 浙江,9) A.conclude C.avoid 答案 A 解析 句意为:当小组讨论接近尾声时,要确保得出重要结论。conclude 下结论,符合 题意。lead 引导;avoid 避免;hold 举行。 12. A good listener takes part in the conversation, ________ ideas and raising questions to keep the talk flowing. A.realizing C.offering 答案 C 解析 句意为:一个好的倾听者参与进对话中时,要出主意、提问题,使得谈话流畅进 行。offer ideas 出主意,出点子。realize 意识到,实现;copy 复制; misunderstand 误解, 均不符合句意要求。故正确选项为 C 项。 13.Bears ________ fat stores throughout the summer and fall to have energy enough to last them through their winter sleep. A.pack up C.bring up 答案 B 解析 考查动词短语辨析。pack up 打包,收拾行李;build up 搭建,积累,增强;bring up 养育,抚养;take up 占据,拿起。根据句意“熊在夏秋两季积累自己的脂肪储备,以 便在冬眠时有充足的能量来度过冬季。”知 B 项符合题意。 B.build up D.take up (2013· 浙江,17) B.copying D.misunderstanding (2013· 浙江,12) B.lead D.hold B.drop in D.hold on (2013· 天津,8)

14. Michelle found a job as a high school teacher which ________ spending quite a lot of time with students. A.enjoys C.practices 答案 B 解析 句意为:Michelle 找到了一份中学教师的工作,这份工作需要花费许多时间和学 生在一起。involve doing sth.需要做某事;enjoy doing sth.喜欢做某事;practice doing sth. 练习做某事;suggest doing sth.建议做某事。由句意知选 B 项。 15.Oldfashioned phones matter when wireless networks ________ in disasters. (2013· 福建,28) A.turn down C.break down 答案 C 解析 句意为:当无线网络在灾难中出故障时,老式电话起很大作用。turn down 关小, 拒绝;turn out 结果是;break down 崩溃,损坏;break out(战争、火灾等)爆发。由句意 知选项 C 正确。 16.Mother always complains that children ________ their shoes very quickly. (2013· 江西,27) A.find out C.wear out 答案 C 解析 本题考查动词短语辨析。find out 查明,发现;wash out 洗净,冲毁;wear out 耗 尽,用坏,穿破;set out 出发,开始。句意为:母亲总是抱怨说孩子们很快就把他们的 鞋穿破了。由此可知 C 项正确。 17.She ________ the carpet with some very nice curtains in colour. A.connected C.equipped 答案 D 解析 本题考查动词词义辨析。 句意为: 她用一些颜色相配的漂亮窗帘来搭配地毯。 match 使相配;connect 连接;fit 使适合;equip 装备,配备。 18.Mary is really good at taking notes in class.She can________almost every word her teacher says. A.put out C.put away 答案 B B.put down D.put together (2012· 新课标全国,27) B.fitted D.matched (2013· 江西,31) B.wash out D.set out B.turn out D.break out B.involves D.suggests (2013· 福建,24)

解析 put out 熄灭;put down 写下,记下;put away 放好,储存;put together 组合,放 在一起。句意为:玛丽的确擅长在课堂上记笔记,她几乎能记下老师说的每句话。故选 B 项。 19.If she doesn’t want to go,nothing you can say will________her. A.persuade C.invite 答案 A 解析 if 引导条件状语从句,根据逻辑将句子补全,此空应该填入一个含有“说服”意 B.promise D.support (2012· 新课标全国,35)

义的词,只有 A 项符合。persuade 劝服。 20.—OK,I’ve had enough of it.I give up. —You can’t________your responsibilities. A.run off with C.run out of 答案 D 解析 句意为:——好了,我已经受够了,我放弃。——你不能逃避你的责任。run away from 逃离,躲避,符合句意。run off with 带着??逃走,与??私奔;run up against 偶 遇;run out of 用完。 B.run up against D.run away from (2012· 江苏,26)

1. All my pockets have been ________ but I can’t find my keys. A.got through C.gone through 答案 C 解析 考查动词短语辨析。 句意为: 我找遍了所有的口袋, 但是没有发现钥匙。 go through 仔细检查,搜查,符合句意。get through 通过,到达;give out 分发;go down 下降,都 不符合语意。 2. Teaching pronunciation class to a mixed group of learners can ________ a teacher with many challenging problems. A.provide C.present 答案 C 解析 provide, present, offer 都有“提供”的意思。 provide 意思是“供给(某物)”; present 则表示“呈现(某种状况),使经历”;offer 构成 offer sb.sth.或 offer sth.to sb.的结构。故 B.produce D.offer B.given out D.gone down

C 项符合句意。 3. Faced with a problem,you have to ________ it first,and then try to find a solution. A.resemble C.concentrate 答案 D 解析 考查动词辨析。句意为:面对问题,你必须先分析,然后尽力找出解决办法。 B.substitute D.analyze

resemble 看起来像;substitute 代替;concentrate 集中(注意力);analyze 分析。由句意知 选 D 项。 4. Evidence obtained from observation and experiment is often used to ________ a scientific theory. A.confirm C.conclude 答案 A 解析 考查动词辨析。confirm 证实;claim 声称,断言;conclude 得出结论;calculate 计算,估计。句意为:由观察和实验得出的证据通常被用来证实科学理论。故 A 项正确。 5. The little boy was so careless with his spelling that he often ________ letters from words. A.left out C.left off 答案 A 解析 考查动词短语辨析。leave out 遗漏;leave behind 留下,遗留;leave off 停止,中 断; let alone 更不用说。 依据前面提及的 careless 可知, 这里应该是将单词的字母遗漏了。 故选 A 项。 6. I think Jack will ________ a good monitor,so I’d like to vote for him. A.turn C.make 答案 C 解析 考查动词辨析。此处 make 表示“成为”。假如选择 A 项,应该去掉句中的不定 冠词 a。 7. —Is your husband good at cleaning up the room? —Not very,but when it ________ cooking,he is much better than I am. A.talks about C.comes to 答案 C 解析 考查动词短语。 “when it comes to...”是常用句式,意思是 “当谈及??的时 B.refers to D.deals with B.change D.elect B.left behind D.let alone B.claim D.calculate

候”。 8. Even if the treatment ________,there’s still no magic pill for patients in the late stage of AIDS. A.does C.works 答案 C 解析 考查动词辨析。句意为:尽管治疗起作用了,但是对于晚期的艾滋病患者来说还 是没有什么特效药。work 起作用,生效,符合句意。 9. The government has agreed to pay the firms extra sums to ________ for their financial losses. A.make up C.fill up 答案 A 解析 考查动词短语辨析。句意为:政府已同意付给这些公司额外的款项来弥补他们的 经济损失。make up 弥补;bring up 抚养;fill up(使)充满;look up 查找。 10.—How much did the guy ________ you to fix your 3G mobile phone? —I don’t remember,but it was quite a lot. A.cost C.charge 答案 C 解析 考查动词辨析。charge 在此作动词用,是“索价”的意思。charge sb.some money to do sth.为做某事向某人索价。 11.No one could ________ the failure of the experiment as everything went smoothly at first. A.give an account for B.account for C.take account of D.take into account 答案 B 解析 考查动词短语辨析。give an account for 叙述,说明;account for 解释,说明?? 的原因;take account of 和 take into account 的意思均为“考虑到,顾及”。account for 符合语意。 12.—If we take a plane,we’ll of course have arrived in London by the next weekend. —Don’t be too sure.We should ________ the weather factor.What shall we do if it is foggy? A.look for C.prepare for B.allow for D.use for B.spend D.take B.bring up D.look up B.uses D.helps

答案 B 解析 考查动词短语辨析。look for 寻找;allow for 考虑到;prepare for 为??作准备; use for 用做。allow for 符合语意。 13.By playing with the native boys and girls,one can ________ a lot of their language. A.pick up C.build up 答案 A 解析 考查动词短语辨析。句意为:与本土的孩子们玩可以顺便学会许多他们的语言。 pick up(偶然)获得,听到,学会,符合句意。 14. We were supposed to move into our new classroom building at the beginning of this month, but things didn’t ________ as planned. A.work out C.move out 答案 A 解析 考查动词短语辨析。work out 成功地发展,计算。根据语意“按说我们在这个月 初就会搬进新教学楼,但事情并不像计划的那样顺利”可知选 A 项。 15.She________her younger sister in appearance but not in character. A.looks C.equals 答案 D 解析 句意为:她的长相像她的妹妹,但是性格不同。resemble 表示“相似,像”。如 果选择 A 项,需要在后面加上 like。 16.Bob’s lectures ________ a fairly wide range and I can’t sum up what he says in a few sentences. A.covered C.considered 答案 A 解析 根据“I can’t sum up what he says in a few sentences”可知,这些报告覆盖面很 广。cover 涵盖,涉及,符合题意。 17.The new movie ________ to be one of the biggest moneymakers of all time. A.promises C.pretends 答案 A 解析 句意为: 这部新电影有望成为空前的最大的赚钱者之一。 promise 有前途, 有指望, B.agrees D.intends B.conveyed D.commanded B.compares D.resembles B.carry out D.get out B.set up D.put up

符合句意。 18.To make sure those relics are well preserved,the museum has ________ modern technologies to monitor the conditions of them. A.adapted C.appointed 答案 B 解析 句意为:为了确保这些文物得到很好的保护,博物馆应用现代技术监视它们的状 态。apply 应用,符合句意。 19.Walking alone in the dark,the boy whistled to ________ his courage. A.hold up C.set up 答案 B 解析 句意为: 独自在黑暗中行走, 男孩吹口哨保持勇气。 B 项意为“维持, 使不低落”, 符合句意。A 项意为“举起”;C 项意为“建立”;D 项意为“拿起”,都与句意不符。 20.The police suspected him of carrying drugs so they________his bag,but found nothing. A.looked up C.searched for 答案 D 解析 句意为:警察怀疑他携带毒品,因此他们仔细检查了他的包,但什么也没有发现。 go through 经历,仔细检查,用完,通过。而 look up“查阅(词典)”,search for“寻找” 和 turn in“交还,上交”都和语境不符。 21.This group of designers ________a plan for the project of the company. A.drew up C.set up 答案 A 解析 考查动词短语辨析。draw up 草拟,写出。句意为:这个设计小组为公司的那项工 程起草了计划。send up 发射;set up 树立,创立;turn up 调大,现身。 22.A good speaker is supposed to manage to ________ the listeners what he means. A.make sense to C.appeal to 答案 B 解析 本句中 get across to the listeners what he means=get across what he means to the listeners。get sth. across to sb.使某事为某人所明白。句意为:好的演说者应能成功地向听 众讲明白自己的意思。 B.get across to D.attach to B.sent up D.turned up B.turned in D.went through B.keep up D.take up B.applied D.abolished

23.We have very strict quality control and anything imperfect is________,so customers feel secure about our products. A.denied C.deserted 答案 B 解析 reject(因质量不好而)废弃;deny 否认;desert 抛弃,废弃;refuse 拒绝。句意为: B.rejected D.refused

我们严格把控质量,任何不完美的东西都会被废弃,因而顾客对我们的产品有安全感。 24.I have ________ everything that happened,as I remember it. A.set off C.set out 答案 D 解析 由“as I remember it”可知,我照自己的记忆把发生的一切都记了下来。set down 记下,写下,符合句意。set off 动身;set out 着手做;set on 袭击,攻击。 25.Sam ________ some knowledge of the computer just by watching others working on it. A.brought up C.picked up 答案 C 解析 句意为:山姆只是凭借看别人操作电脑就学到了一些电脑知识。表示“学会”用 pick up;pick up 另外还有“捡起;顺车接送,搭载;收拾,整理;重新开始;获得”等 意思;bring up 表示“抚养,教育;提出;呕吐”;look up 表示“向上看;(形势)好转, 改善;查阅”;set up 表示“建立;设臵;产生”。 B.looked up D.set up B.set on D.set down

Ⅰ.完形填空 Nowadays fashion speaks aloud.Then do you choose what you wear or does the __1__ choose it for you?I am one of the million Americans who struggle with __2__ the new trends.The newspapers and magazines work their hardest in trying to __3__ us to buy new things for home, work,and family.Many large __4__ spend millions of dollars for a oneminute commercial on one of the __5__ stations such as FOX and CBS.Television and magazines __6__ carefully not only what to wear and when to wear it but also what others are wearing such as movie stars,__7__ and music artists.Television,one of the __8__ mediums of the media world,talks with us about who is wearing what and what is fashionable for the __9__.Television shows give us information on new trends __10__ all different types of people and in all different countries.Designers such as Calvin

Klein, Levi’s and many others try to __11__ us to their cool commercials.Indeed, they get __12__ from the commercials after their designs are sold. Television influences the way we __13__.It searches each and every one of our wardrobes(衣 橱) with telling us what is __14__ and what is not.Teenagers, __15__, give a lot of their attention to these television programs.They even wish they could __16__ like the models immediately.The commercials try to __17__ the younger generation because they will have them in the palm of their hands for the __18__ of their lives.Also teenagers are __19__ influenced by television with the billions of dollars spent on advertisements.These advertisements have them __20__ widely—they really know what teenagers like. 1. A.society C.media 答案 C 解析 从下文提到的媒体在时尚传播中起的作用可以看出此处应该选 C 项,media 意为 “媒体”。 2. A.looking forward to C.caring about 答案 B 解析 上”。 3. A.follow C.force 答案 D 解析 从上下文可知,作为媒体的报纸和杂志应该是劝我们购物。persuade 劝服;说服, 符合语境。 4. A.supermarkets C.companies 答案 C 解析 为了 1 分钟的广告而舍得花巨资的一般为大公司。C 项符合语境。 5. A.major C.common 答案 A 解析 从句末提到的 FOX 和 CBS 这两个电视台可以看出前面所填的词为 major 比较恰 当,意为“较大的”。 6. A.choose C.change B.describe D.watch B.local D.similar B.hotels D.malls B.warn D.persuade 作者是努力紧跟时尚潮流的数以百万计的美国人之一, keep up with 意为“跟 B.keeping up with D.referring to B.mood D.weather

答案 B 解析 上文提到电视和杂志都起着很大的广告宣传作用, 它们在宣传时尚方面不遗余力。 B 项符合语境。 7. A.scholars C.managers 答案 D 解析 根据 movie stars 和 music artists 可知,模特和他们同属时尚行业。 8. A.important C.cultural 答案 A 解析 电视是一种重要的媒体手段。A 项符合语境。 9. A.day C.month 答案 B 解析 根据常识我们知道一年四季的时尚以“季”为单位,而不是天、月或年。 10.A.for C.of 答案 A 解析 电视节目为不同类型、 不同国家的人提供关于最新流行趋势的信息, 故此处选 for。 11.A.compare C.attract 答案 C 解析 Calvin Klein 以及 Levi’s 这样的大品牌用很酷的广告吸引人们的眼球。attract 吸 引,符合语境。 12.A.trust C.improvement 答案 D 解析 根据后面的“...after their designs are sold.”可知,他们可获得盈利(profit)。 13.A.sleep C.shop 答案 C 解析 从上下文可知,电视对人们购物有很大影响。 14.A.hot C.creative B.crazy D.expensive B.live D.learn B.promotion D.profit B.fix D.connect B.from D.with B.season D.year B.changeable D.national B.officials D.models

答案 A 解析 电视告诉我们什么是时尚的,什么不是。hot 时尚的,流行的。 15.A.however C.nearly 答案 D 解析 根据下一句“They even wish they could ____ like the models immediately.”可知, 青少年应是格外关注时尚类电视节目。D 项符合语境。 16.A.dress C.express 答案 A 解析 句意为:青少年甚至希望能立刻像模特那样穿着。 17.A.avoid C.understand 答案 B 解析 因为商家了解青少年崇尚流行的心态,所以他们把目标锁定在年轻人身上。 18.A.whole C.part 答案 D 解析 商家将目标锁定在年轻人身上,是为了使年轻一代今后的消费理念在他们的掌控 之中,所以 rest 最合适。 19.A.eagerly C.easily 答案 C 解析 商家投资大笔钱在商业广告上,是因为青少年容易受到商业广告的影响。 20.A.killed C.hurt 答案 B 解析 从上文的内容和最后一句“...they really know what teenagers like.”可知,商业广 告可以说是商家设的陷阱,青少年已经深陷其中。 Ⅱ.阅读理解 A Among professional basketball players, Jeremy Lin’s background is not typical.He graduated from Harvard University , which sends few players to the NBA , and he is the only ChineseAmerican NBA player.But when you watch him on the court,there is no doubt that he B.trapped D.lost B.slowly D.happily B.half D.rest B.target D.warn B.walk D.grow B.hardly D.especially

belongs there.He moves with speed and grace(魅力) that show years of faithful practice,which is fueled by a love for basketball. The Family Effect Lin’s enjoyment of basketball actually began in Taiwan,where his father started watching it.Lin’s father moved to U.S.,and his interest in the sport only grew.He passed on this love of basketball to his son,introducing him to the game at the age of five.The young Lin spent much of his youth playing basketball for fun.After each game,his parents would discuss not only his score but also his conduct toward other players.This taught Lin that character was more important than playing well,a lesson he still remembers. Rise of a Star In high school,Lin dreamed of playing in the NBA but did not really expect to do so.When he applied for college,he was not offered a single sports scholarship.However,after his admission to Harvard,he was offered a place on its college basketball team.During Lin’s time at Harvard,his basketball career began to take off.He scored 1,482 points, making him one of the highest scorers in Ivy League history.Eventually,the recognition he received led him to suspect that his NBA dream could come true. When he first graduated,no professional teams offered Lin a contract(合约),but he was invited to play in the NBA Summer League.He played well and ended up eagerly signing a contract with the Golden State Warriors. Life in the NBA His journey in NBA did not go very well at first.He spent most of his time on the bench during the past two seasons.He constantly compared himself to other players and gave himself no time to rest up.For the first time in his life,he no longer enjoyed playing basketball.After a few very difficult months,he realized that much of his anxiety and stress came from selfcentered desires like wanting to be famous.So he transformed his attitude.He never stopped practicing and never gave up any slim chance. Now he has become the NBA’s latest phenomenon after leading the New York Knicks to seven straight wins.He stays_humble and thinks that the credit for the winning goes to everyone in his team.Knicks fans developed nicknames for him,such as “Linsanity”,“Lincredible”,and “Linderella”.The Associated Press called Lin “the most surprising story in the NBA”. 1. When did Jeremy Lin’s skill of playing basketball win recognition? A.At the age of five. B.In high school. C.At college. D.After graduation from college.

答案 C 解析 细节理解题。根据第三段可知,在哈佛大学读书期间,林书豪的篮球生涯开始起 飞,他是常春藤盟校史上得分最高者之一,他的才华与技艺逐渐得到了认可。 2. Which of the following is TRUE of Jeremy Lin? A.He was born in U.S. B.He was sure of his NBA dream in high school. C.He loves playing basketball all the time. D.He was coldly received when he first came to NBA. 答案 D 解析 细节理解题。根据第五段的开头:起初他在 NBA 的旅程并不顺利,在过去的两 个赛季他大部分时间都在坐冷板凳,可知他受到了冷遇。 3. The underlined phrase “stays humble” in the last paragraph means ________. A.tries his best C.keeps working hard 答案 B 解析 词义猜测题。根据上文“林书豪已经成为 NBA 的新人王,带领纽约尼克斯队获 得七连胜”和下文“他认为成绩归功于队里的每一个成员”推断, stays humble 此处意为 “保持谦逊,不骄傲”。 4. What can we learn from Jeremy Lin? A.Hard work brings success. B.We must have a father like Jeremy’s. C.A good university can help us realize our dreams. D.Team honour is more important than our own success. 答案 A 解析 推理判断题。文章告诉我们,林书豪从小受父亲的影响热爱打篮球,学生时代也 一直在打篮球,进入 NBA 后,尽管坐冷板凳,仍然刻苦训练,终于取得了成功。由此 推断,我们要向他学习努力奋斗的精神,才能获得成功。 5. What is the best title for the text? A.What Is Next for Jeremy Lin? B.Jeremy Lin’s Tips for Success C.Following Dreams and Finding Joy D.Six NBA Teams Eyeing Jeremy Lin 答案 C 解析 标题归纳题。纵观全文,林书豪从小就热爱打篮球,高中时代梦想依然继续,进 B.is modest D.faces the difficulties

入哈佛以后逐渐崭露头角, 他自认为他的 NBA 之梦就要实现了。 但是他进入 NBA 之后, 却遭受冷遇,曾一度失去了打篮球的兴趣。最终他坚持了下来,刻苦训练,终于获得了 巨大的成功。正是他一路追逐梦想,享受篮球带来的欢乐,才使得自己从一个小人物变 成了人人知晓的“林疯狂”,因此推断答案为 C 项。 B The triathlon(铁人三项运动) promises to be one of the most popular Olympic sports.Recently it has drawn huge crowds attracted by athletes swimming 1,500m,cycling 40km,then running 10km without stopping.But what makes an attractive 17yearold girl give up everything for the doubtful pleasure it offers? Melanie Sears has not yet learnt those oftenrepeated phrases about personal satisfaction, mental challenge and higher targets that most athletes use when asked similar questions.“You swim for 1,500m,then run out of the water and jump on your bike,still wet.Of course,then you freeze.When the 40km cycle ride is over, you have to run 10km, which is a long way when you’re feeling exhausted.But it’s great fun,and all worth it in the end,” she says. Melanie entered her first triathlon at 14 and she won the junior section.Full of confidence,she entered the National Championships,and although she had the second fastest swim and the fastest run,she came nowhere.“I was following this man and suddenly we came to the sea.We realised then that we had gone wrong.I ended up cycling 20 kilometres too far.I cried all the way through the running.” But she did not give up and was determined that she never will.“Sometimes I wish I could stop, because then the pain would be over, but I am afraid that if I let myself stop just once, I would be tempted(诱惑) to do it again.”Such doggedness draws admiration from Steve Trew,the sport’s director of coaching.“I’ve just been testing her fitness, ” he says, “and she worked so hard on the running machine that it finally threw her off and into a wall.She had given it everything,and she just kept on.” Melanie was top junior in this year’s European Triathlon Championships,finishing 13th.“I was almost as good as the top three in swimming and running,but much slower in cycling.That’s why I’m working very hard at it.” She is trying to talk her longsuffering parents, who will carry the £1,300 cost of her trip to New Zealand for this year’s world championships,into buying a £2,000 bike,so she can try 25km and 100km races later this year. But there is another price to pay.“I don’t have a social life, ”she says.“After two hours’ hard swimming on Friday night, I just want to go to sleep.But I phone and write to the other girls in the team.” What does she talk about?Boys?Clothes?“No,what sort of times they are achieving.” 6. How does Melanie differ from other athletes,according to the writer?

A.She worries less than they do. B.She expresses herself differently. C.Her family background is not like theirs. D.Her aims are different from theirs. 答案 B 解析 细节理解题。由第二段可知,其他运动员在接受采访时都会说自己参加铁人三项 赛是为了获得满足感、挑战心理等等,而 Melanie Sears 却回答说“这很有趣”,她的回 答与众不同。 7. What upset Melanie during the National Championships? A.She was tricked by another competitor. B.She felt she had let her teammates down. C.She made a mistake during part of the race. D.She realized she couldn’t cycle as fast as she thought. 答案 C 解析 细节理解题。由第三段可知,Melanie Sears 参加全国锦标赛时,走错了路,导致 她没有取得名次。 8. What does the underlined word “doggedness” in Paragraph 4 mean? A.Melanie knows her own limits. B.Melanie likes to please her coach. C.Melanie continues despite all the difficulties. D.Melanie feels less pain than most people. 答案 C 解析 词义猜测题。根据上文可知,Melanie Sears 在全国锦标赛中失利了,但是她没有 放弃,持之以恒地坚持锻炼,由此推断该词意为“克服一切困难、持之以恒”。 9. What is Melanie trying to persuade her parents to do? A.Buy an expensive bike for her. B.Give her half the cost of a bike. C.Let her compete in longer races. D.Pay for her to go to New Zealand. 答案 A 解析 细节理解题。由倒数第二段可知,Melanie Sears 极力劝说她的父母给她买一辆价 值 2 000 英镑的自行车,用来参加今年的比赛。 10.What does Melanie say about her relationships with her teammates? A.She would like to see them more often.

B.She only discusses the triathlon with them. C.She thinks they find her way of life strange. D.She dislikes discussing boys or clothes with them. 答案 B 解析 细节理解题。 文章最后一句告诉我们 Melanie Sears 和队友们聊的也是铁人三项赛 的事情。

Ⅰ.阅读理解 A Scott Langteau has this message for kids:spend less time playing video games. It’s a message that many a mom and dad have tried to impress upon many a youngster (and some notsoyoungsters) who spend perhaps a bit too much time with game controllers in hand. But the 40yearold Langteau isn’t a parent.He’s a veteran (老手) of the video game industry—one who played producer on three “Medal of Honor” games and cofounded his own game development company. Langteau has just published a children’s books called Sofa Boy, which tells the story of a kid who spends too much time sitting on the couch with controller clutched in hand and the rather terrible consequences that follow. It’s a fairy tale plucked straight from Langteau’s own experiences as a lad with a fondness for video games and his own bouts with a bit of game addiction.But first,Langteau would like to make one thing clear, “I’m not saying that you shouldn’t play video games.I think video games are great.I think they do great things for kids.”Instead,Langteau says his book is all about a little something called moderation (克制). “It’s about being well rounded,” he says.“Just like with anything else,we all need to make sure that there’s a variety in what we do.” Video gamers can be rather badtempered when it comes to accepting criticism about their favorite entertainment.And understandably so.After all,most people who go around talking about the dangers of playing video games tend to be outsiders—people who don’t play video games and certainly don’t understand that they can be a valuable and healthy form of entertainment. But Langteau and Sofa Boy seem to be in a unique position to deliver a message of gaming moderation that the young game masses might actually listen to.After all,this is a man who

understands what it means to be a kid with a passion for games.His early experience has taught him a lesson. 1. Scott Langteau published Sofa Boy to________. A.share his great skills on games B.warn kids against game addiction C.tell about his fairy tale as a kid D.deliver a message for video games 答案 B 解析 推理判断题。由文章第五段可知,朗托不反对孩子们玩游戏,而且认为游戏是一 种健康的娱乐,但是他声称《沙发男孩》是有关“节制”的问题,也就是说这本书警告 孩子们对游戏不要过于上瘾。 2. Which of the following is TRUE about Sofa Boy? A.The book implies the writer’s own story. B.The book describes a veteran of games. C.The boy in the book wins a medal in games. D.The boy in the book is not a video game addict. 答案 A 解析 细节理解题。文章第五段说明这本书取材于朗托自己的亲身经历,也就是说这本 书暗含作者自己的故事。 3. We can learn from the passage that________. A.Langteau advises the young to play games within limits B.Langteau advises the young not to play games C.playing video games ruins the future of kids D.playing video games doesn’t benefit kids 答案 A 解析 推理判断题。文章第六段中朗托说我们要确保我们所做的事情是丰富多彩的,也 就是说不要一直打游戏,玩游戏也要有一定的节制。 4. Why are video gamers not accepted by the outsiders? A.Because they are badtempered. B.Because they are dangerous to others. C.Because they do nothing but play video games. D.Because the value of video games is not understood. 答案 D 解析 细节理解题。由倒数第二段可知,那些局外人指的就是不玩游戏的人。他们之所

以反对玩游戏是因为他们自己不玩,而且理解不了玩游戏也是一种有价值和健康的娱乐 方式。 5. By saying “It’s about being well rounded,...” (in Para.6),Langteau means________. A.games do great good to kids B.gamers are usually fat and round C.games should be viewed from all sides D.gamers are to blame for their behaviors 答案 C 解析 推理判断题。本句原意为:“对这件事应该进行全面的考虑”,也就是说,应该 从各个角度来看待玩游戏这件事情。 B It might help to understand a little about the nature of worry and what it is.With worrying,the important thing is to figure out if you can take action that will lessen your worry and help you avoid whatever you’re worrying about.For instance,you might want to study for that test next time!That’s a case when a little worry can be helpful.You’re worried about the test,so you get down to business and study hard. About a quarter of the kids said they turned to the Internet when they were worried.That can be helpful in some cases—like when you’re on this site,we hope!But the Internet may not be enough for some worries.You might want to use it as a starting point and then talk to someone about what you learned on the Internet. Only 9% said they try to do something about what is causing their worries,and about onequarter of kids keep their worries to themselves.Kids don’t have to tell everyone everything, but if they have serious worries,it’s usually best to reach out to someone who can help.Parents and friends are the top choices, but some kids said they talk to teachers (13%) or doctors and nurses (4%). Sometimes worry gets to be too much.It can make small problems seem bigger than they are.And if the problem is actually a big one, just worrying about it probably won’t help.Worry can even hurt your sleep and keep you from having fun and doing your best.But the last thing we want you to do is worry about worrying! 6. Worry is helpful________. A.when you can do something through it B.when it can get you to work harder C.when you know much about its nature D.when you understand what it is 答案 B

解析 细节理解题。第一段中举的例子说明了,适度的担心对学习会有好处。当你为某 事担心时,你会着手或更加努力地去做这件事,这时你的担忧也就会减轻或消失。 7. When you are seriously worried,you had better________. A.turn to the Internet B.keep it to yourself C.talk to your parents D.tell everyone everything 答案 C 解析 细节理解题。根据第三段可知,过于担心或忧愁时,最好的排解方法就是向能够 提供帮助的人求助,朋友和父母就是不错的选择。 8. Which one of the following is TRUE according to this passage? A.It is right to talk with your teachers about your worry. B.You should be worried more because worry can make you study harder. C.The Internet is always helpful whenever you are worried. D.Worry can make big problems seem smaller than they are. 答案 A 解析 细节理解题。担心或忧愁的时候,就要向合适的人倾诉或求助,老师就是很好的 倾诉或求助对象。 9. You should try your best to get rid of your worry because________. A.you will be killed by it sooner or later B.it can prevent you from being pleased C.you can get down to business at once D.it can’t help to work out any problem 答案 B 解析 推理判断题。最后一段倒数第二句说明,过分的忧愁会影响你的睡眠、会让你闷 闷不乐,还会让你不能全身心地工作,因此 B 项“使你不快乐”正确。 10.Which one of the following can be the best title for this passage? A.Is Worry Helpful to You? B.How Do You Remove Your Worry? C.Why Are You Worried? D.When Are You Worried? 答案 B 解析 主旨大意题。本文谈到了一些对待忧愁的态度。在选项中 B 项最适合做本文的标 题,“怎样消除担忧”说明了对不同程度的担忧有不同的排解方法。

Ⅱ.阅读表达 [1]Finnish people can now go to a Naphouse, a place where visitors can enjoy a free afternoon sleep.This idea is new for the Finnish people since they are not used to taking a rest in the middle of the day.Naphouse is one of the newest ideas in the world of comfort.It has been invented in Finland by a civil society organization that calls for a lifestyle based on comfort. [2]Frenchman Jeremy Mast is behind the project.“We managed to rent this place very cheap and we actually built it from recycled material and donations.We have been putting a list of the things we need and people have been giving us lots of things.We have been working with a secondhand shop.They allowed us to take things from them,so somehow we have managed to get lots of things for free.” He said. [3]Shirts,on which Jeremy’s name is written,are sold in the shop and they are considered a good source for income,for the place in order to buy furniture.After taking a nap,visitors can write their dreams down in the book of dreams.The project founders say they will publish the book someday. [4]Studies show that napping ________,such as improving performance,and reducing mistakes and accidents.A study at NASA on sleepy military pilots and astronauts found that a 40minute nap improved performance by 34 percent and alertness by 100 percent. [5]However,napping is not considered to be a big part of everyday Finnish culture. 1. What is the main idea of the passage?(no more than 5 words) The_Naphouse_in_Finland. 2. According to the passage,who started the Naphouse?(no more than 3 words) Frenchman_Jeremy_Mast. 3. What does the underlined word “it” (Line 2, Paragraph 2) probably refer to?(no more than 2 words) Naphouse./This_place. 4. Fill in the blank in Paragraph 4 with proper words.(no more than 4 words) can_have_many_benefits 5. We can infer from the passage that the Naphouse gets some income by selling_shirts_with_Jeremy’s_name_on_them.(no more than 7 words) Ⅲ.书面表达 你校正在开展创建和谐校园系列活动,其中包括“做文明学生,创和谐校园”英语演讲 比赛,请根据以下要点准备一篇演讲稿,参加该活动。 1.文明行为使校园和谐,也是学生高素质的体现。 2. 文明行为: 讲礼貌, 有爱心; 维护校园环境, 爱护一草一木; 勤奋学习, 遵守校规; ?? 注意:1.词数:120 左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头语与结尾语已为你写好,不计入总词数。 参考词汇:文明行为 civilized behaviours;和谐 harmony Good afternoon,teachers and students.____________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ That’s all.Thank you! 参考范文 Good afternoon, teachers and students.I feel honored to make a speech here.The title is “Be a Civilized Student,Construct a Harmonious School”. As everybody knows,civilized behaviours are of great importance for a student.They not only show our good quality but also make ourselves enjoy the harmony of school life,in which we can gain a better result of study. How can we develop civilized behaviours?The first important thing we should do is to be a student who is with good manners and a student who is always ready to help people in need.Besides, we should keep the school environment clean.Never destroy the plants in our school, such as flowers, trees and grass.Most importantly, we should remember working hard and obeying the school rules make up the most necessary civilized behaviours as a student. That’s all.Thank you!

Ⅰ.完形填空 The cultures of the East and the West really distinguish from each other a lot.This is because the culture systems are two separate systems __1__. The origin of the eastern cultures is mainly from two countries:China and India.Both of the two cultures are gestated(孕育) by __2__.In China,the mother river is the Yellow River __3__ the Indian one is the Hindu River.These two cultures were __4__ for several thousand years and formed their own styles.Then in the Tang Dynasty of China,the Chinese culture __5__ went overseas to Japan , __6__ into the Japanese society and __7__ the Japanese culture nowadays.Though a bit different from the Chinese one,it __8__ to the same system. When the two mother rivers gave birth to the eastern culture,another famous culture was __9__ on the Mesopotamian Plain( 美索不达米亚平原 )—the Mesopotamian Civilization.This civilization later on developed into the cultures of the Ancient Greece and Ancient Rome.And these

two are wellknown as the __10__ of the European culture.__11__ the Chinese culture,the European one also __12__ waters.When the colonists of England __13__ in America,their culture went with them over the Atlantic Ocean.So the American culture doesn’t __14__ from the European one a lot. At the same time,the __15__ of the language systems adds to the cultural differences.In the East , most languages belong to the pictographic( 象形文字的 ) languages while the Western languages are __16__ based on the Latin system,for example,the one I’m using to write this paper. Other factors like human race difference __17__ as well.However, __18__ the far distance and the steep areas between the East and West , the two cultures seldom __19__ until recent centuries.__20__ they grew up totally in their own ways with almost no interference(干扰) from the other. 1. A.above all C.in all 答案 B 解析 下文都是与两种不同的文化体系有关,说明这是造就文化差异总的原因,故选择 on the whole。above all 首先;in all 总共,总计;in no case 决不。 2. A.mountains C.lakes 答案 D 解析 根据下文“...the mother river is the Yellow River...”和“...the Hindu River.”可知。 3. A.or C.while 答案 C 解析 while 表示对比。中国的母亲河是黄河,而印度的则是印度河。 B.improved D.protected B.for D.when B.plains D.rivers B.on the whole D.in no case

4. A.developed C.created 答案 A

解析 与下文“...formed their own styles.”为承接关系, 前者指的是两种文化的发展。 同 时与第三段第二句“This civilization later on developed into the cultures of the Ancient Greece and Ancient Rome.”相呼应。improve 提高;create 创造;protect 保护。 5. A.suddenly C.gradually 答案 C B.quietly D.naturally

解析 文化传播应是逐渐的。故选择 gradually。 6. A.mixed C.decided 答案 A 解析 唐朝文化传播到日本,与日本文化融合。 7. A.expanded C.influenced 答案 D 解析 中日两种文化的融合,进而形成了现在的日本文化。shape 使成为??形状,塑 B.interrupted D.shaped B.changed D.forced

造,符合语境。expand 扩展;interrupt 中断;influence 影响。 8. A.comes C.amounts 答案 B 解析 根据上句日本文化的形成可知, 中日文化虽有较大差异, 但仍属于同一文化体系。 9. A.brought up C.given out 答案 A 解析 与上句中的“When the two mother rivers gave birth to the eastern culture...”相对 应,另一种文化孕育于美索不达米亚平原。bring up 培养,孕育,符合语境。carry out 执行;give out 分发;pick up 学会。 10.A.result C.base 答案 C 解析 古希腊和古罗马文化是欧洲文化的根基(base)。result 结果;sign 迹象;content 内 容。 11.A.Via C.With 答案 D 解析 由下文中的 also 可知,西方文化的传播像中国文化一样也越过了海洋。 12.A.affected C.crossed 答案 C 解析 下文举的例子说明欧洲文化也跨越了海洋。 13.A.joined up B.went up B.spread D.formed B.Except D.Like B.sign D.content B.carried out D.picked up B.belongs D.adds

C.broke down 答案 D

D.settled down

解析 英国殖民者登陆美洲定居下来。settle down 定居,符合语境。 14.A.come C.result 答案 D 解析 从上文欧洲文明与美洲文明的渊源来看,美洲文化和欧洲文化应无很大区别。 15.A.difference C.appearance 答案 A 解析 由下文可知,该段主要说明语言的差异。 16.A.properly C.simply 答案 D 解析 在东方,大多数的语言属于象形语言,而大多数的西方语言都是从拉丁语系演变 过来。properly 确切地;partly 部分地;simply 仅仅。 17.A.last C.reduce 答案 B 解析 句意为:其他一些因素诸如人种上的差异(在东西方文化差异形成上)也产生了重 B.count D.change B.partly D.mostly B.development D.feature B.suffer D.differ

要影响。count 值得考虑,符合语境。 18.A.in terms of C.as to 答案 B 解析 因为东西方之间远隔千山万水,路途又颇为险峻,所以直到最近几个世纪二者才 开始有交流。前半句是原因,后半句是结果。 19.A.transform C.communicate 答案 C 解析 此处指两种文化的交流(communicate)。transform 改变;display 展示;distinguish 区分,均与语意不符。 20.A.Furthermore C.Therefore 答案 C B.Meanwhile D.However B.display D.distinguish B.due to D.in case of

解析 前面一句提到的是原因。本句提到的是结果:这两种文化都是在互不干扰的情况 下按照各自的模式形成并发展。therefore 因此,符合语境。 Ⅱ.阅读理解 A Should you stay at home to look after your child,or return to work? Maybe you don’t have the option.Combining work and motherhood is an issue faced by increasing numbers of women every day. New research for the Institute for Economic and Social Research could solve this quandary once and for all.In short,it concludes that going back to work after the birth of a child can have a negative impact on the child’s development—unless you have lots of money. “Growing up in a family in which the mother chooses to work appears to have some adverse consequences for children’s welfare,” the research says.However,it adds that extra money brought in by both parents can reduce the negative effect.The negative effect is also less apparent in children of bettereducated mothers. The research by John Ermisch and Marco Francesconi is especially downbeat about welfare to work programmes,and especially,the prospects for the children of some single parents. “It is hard to see anything but gloomy (阴暗的) prospects for the children of single parents (who are generally poor),” the researchers said.This is because in a common family where both parents work,extra money brought in by the mother’s working would compensate for less time spent with the children. In contrast,the researchers said the effects of paternal (父亲的) employment were far more modest,but this did not mean that fathers had no role in shaping their children’s welfare.Money brought in by the father would be a major resource for helping children develop. The research says,however,that before parents get too carried away by worrying about working,there are more important issues facing a child’s development.Parents’ personalities and emotional stability,parenting practices,and the friends and networks that children experience while growing up will be much bigger factors than whether their mothers work. 1. The extra money brought in by both parents________. A.plays different roles in shaping a child’s welfare B.can reduce the negative effect on a child C.has negative effect on a child’s development D.may damage the life of children 答案 B 解析 细节理解题。文章第四段第二句说明,父母都工作挣钱可以削减对孩子的负面影 响。

2. The researchers would agree that________. A.mothers should keep a balance between work and family life B.the more money mothers make,the worse their children will be C.mothers should make as much money as they can D.it would be better for mothers to be with children at home 答案 D 解析 推理判断题。文章第三段最后说明,母亲在外工作可能会对孩子的发展产生消极 的影响,因此研究者应该赞成母亲在家照顾孩子。 3. We can conclude from the passage that________. A.it doesn’t matter how much money a father brings home B.education is the only factor in shaping a child’s welfare C.money made by mothers can also contribute to a child’s wellbeing D.mothers’ income can have a deeper effect on a child’s development 答案 C 解析 推理判断题。由文章倒数第三段最后可知,母亲挣的钱也可以弥补因为跟孩子待 在一起的时间少而造成的缺憾。 4. What can we learn from the last paragraph? A.Whether mothers work is not worth considering. B.The research shows family stability is important. C.Parents should stop worrying about working. D.More important factors are involved in a child’s development. 答案 D 解析 细节理解题。文章最后一段说明,有很多其他更重要的因素影响着孩子的成长, 母亲是否工作不是最重要的因素。 5. The underlined word “quandary” in Paragraph 3 is closest in meaning to “________”. A.difficulty C.disease 答案 A 解析 词义猜测题。由文章前两段可知,母亲很难在工作和家庭之间做出抉择,而新研 究或许可以解决这一难题,故 difficulty 意思最符合。 B I’ve always known my kids use digital communications gear (装置) a lot.But my cellphone bill last month really grabbed my attention.My son had come up to nearly 2,000 incoming text messages,and had sent nearly as many.Of course,he was out of school for the summer and B.achievement D.tendency

communicating more with friends from a distance.Nevertheless,he found time to hold down a summer job and complete a college course in between all that typing with his thumb. I was even more surprised to learn that my son is normal.“Teenagers with cellphones each send and receive 2,272 text messages a month on average,” Nielsen Mobile says. Some experts regret that all that keyboard jabber is making our kids stupid,unable to read nonverbal cues such as facial expressions,gestures,posture and other silent signals of mood and attitude.Unlike phones,text messaging doesn’t even allow transmission of tone of voice or pauses,says Mark Bauerlein,author of a book called The Dumbest Generation:How the Digital Age Stupefies Young Americans and Jeopardizes Our Future. Beyond that,though,I’m not sure I see as much harm as critics of this trend.I’ve posted before on how I initially tried to control my kids’ texting.But over time, I have seen my son suffer no apparent ill effects,and he gains a big benefit,of easy,continuing contact with others. I don’t think texting make kids stupid.It may make them annoying,when they try to text and talk to you at the same time.And it may make them distracted,when buzzing text messages interrupt efforts to noodle out a math problem or finish reading for school. But I don’t see texting harming teens’ability to communicate.My son is as accustomed to nonverbal cues as any older members of our family.I have found him more engaged and easier to communicate with from a great distance,because he is constantly available via text message and responds with faithfulness and speed. 6. What does the underlined word “distracted” in the fifth paragraph mean? A.Confused. C.Comfortable. 答案 B 解析 词义猜测题。文章倒数第二段最后一句指出,手机信息的响声会在他们试图去解 数学题或读完阅读材料时打扰他们,所以手机信息的响声会令他们“分心”。 7. What would be the best title for this passage? A.For Teens,Texting Instead of Talking B.For Parents,Caring Much for Their Kids C.Advantages and Disadvantages of Texting D.The Effect of Communication 答案 A 解析 主旨大意题。文章通过第一段作者讲述自己的儿子用手机发短信的事引出全文, 所以全文主要讲述的是青少年通过收发短信与人沟通,所以正确答案为 A 项。 8. What is Mark Bauerlein’s attitude towards texting? A.It is convenient for teens to communicate with others. B.Absentminded. D.Badtempered.

B.It is likely to cause trouble in understanding each other. C.It is convenient for teens to text and call at the same time. D.It will cause damage to the development of intelligence. 答案 D 解析 推理判断题。文章第三段主要讲述了专家或权威人士对孩子使用手机发短信持反 对态度,他们认为发短信会使孩子变笨,其中 Mark Bauerlein 也认为如此,故正确答案 为 D 项。 9. The author’s attitude towards texting is________. A.objective C.supportive 答案 C 解析 细节理解题。依据文章倒数第二段第一句“我不认为发短信会使小孩变笨”和最 后一段第一句“我没有发现短信会损害青少年的沟通能力”可知,作者对小孩使用手机 发短信持支持态度。 10.According to the passage,which of the following statements is NOT true? A.It is normal for a teen to send or receive 60 text messages a day. B.Texting is a very popular way of communication among teens. C.When texting,teens never mind talking with others. D.The writer limited his son to send or receive text messages at first. 答案 C 解析 细节理解题。由文章倒数第二段第二句可知,有时候孩子讨厌边发短信边和他人 说话。 B.opposed D.doubtful

Ⅰ.阅读理解 A Jimmy is an automotive mechanic,but he lost his job a few months ago.He has a good heart, but always feared applying for a new job. One day, he gathered up all his strength and decided to attend a job interview.His appointment was at 10 am and it was already 8∶30.While waiting for a bus to the office where he was supposed to be interviewed,he saw an elderly man wildly kicking the tyre of his car.Obviously there was something wrong with the car.Jimmy immediately went up to lend him a hand.When Jimmy

finished working on the car, the old man asked him how much he should pay for the service.Jimmy said there was no need to pay him; he just helped someone in need,and he had to rush for an interview.Then the old man said, “Well, I could take you to the office for your interview.It’s the least I could do.Please,I insist.” Jimmy agreed. Upon arrival,Jimmy found a long line of applicants waiting to be interviewed.Jimmy still had some grease on him after the car repair,but he did not have much time to wash it off or have a change of shirt.One by one,the applicants left the interviewer’s office with disappointed looks on their faces.Finally his name was called.The interviewer was sitting on a large chair facing the office window.Rocking the chair back and forth,he asked,“Do you really need to be interviewed?” Jimmy’s heart sank.“With the way I look now,how could I possibly pass this interview?” he thought to himself. Then the interviewer turned the chair and to Jimmy’s surprise,it was the old man he helped earlier in the morning.It turned out he was the General Manager of the company. “Sorry I had to keep you waiting,but I was pretty sure I made the right decision to have you as part of our workforce before you even stepped into this office.I just know you’d be a trustworthy worker.Congratulations!” Jimmy sat down and they shared a cup of welldeserved coffee as he landed himself a new job. 1. Why did Jimmy apply for a new job? A.He was out of work. B.He was bored with his job. C.He wanted a higher position. D.He hoped to find a better boss. 答案 A 解析 细节理解题。根据原文第一段中的第一句话,“...but he lost his job a few months ago.”可知 Jimmy 失业了,所以他想申请一份工作。 2. What did Jimmy see on the way to the interview? A.A friend’s car had a flat tyre. B.A wild man was pushing a car. C.A terrible car accident happened. D.An old man’s car broke down. 答案 D 解析 细节理解题。根据原文第二段中“...there was something wrong with the car.”可知 车出了毛病,break down 意为“东西损坏,或人有了毛病”。 3. Why did the old man offer Jimmy a ride? (2013· 山东,A)

A.He was also to be interviewed. B.He needed a travelling companion. C.He always helped people in need. D.He was thankful to Jimmy. 答案 D 解析 细节理解题。根据原文第二段特别是最后一句话可知答案为 D 项。 4. How did Jimmy feel on hearing the interviewer’s question? A.He was sorry for the other applicants. B.There was no hope for him to get the job. C.He regretted helping the old man. D.The interviewer was very rude. 答案 B 解析 细节理解题。 根据原文第三段中的最后两句“Jimmy’s heart sank.‘...how could I possibly pass this interview?’he thought to himself.Jimmy 的心一沉想道:“我现在这 个样子,怎么可能通过这场面试呢?” 5. What can we learn from Jimmy’s experience? A.Where there’s a will,there’s a way. B.A friend in need is a friend indeed. C.Good is rewarded with good. D.Two heads are better than one. 答案 C 解析 推理判断题。A 项,有志者事竟成;B 项,患难见真情;C 项,好人有好报;D 项,三个臭皮匠顶个诸葛亮。根据文章主旨应选 C 项。 B The Pacific island nation of Nauru used to be a beautiful place.Now it is an ecological disaster area.Nauru’s heartbreaking story could have one good consequence—other countries might learn from its mistakes. For thousands of years,Polynesian people lived on the remote island of Nauru,far from western civilization.The first European to arrive was John Fearn in 1798.He was the British captain of the Hunter,a whaling ship.He called the island Pleasant Island. However,because it was very remote,Nauru had little communication with Europeans at first.Then whaling ships and other traders began to visit,bringing guns and alcohol.These elements destroyed the social balance of the twelve family groups on the island.A tenyear civil war started, which reduced the population from 1,400 to 900. Nauru’s real troubles began in 1899 when a British mining company discovered

phosphate(磷酸盐) on the island.In fact, it found that the island of Nauru was nearly all phosphate, which is a very important fertilizer for farming.The company began mining the phosphate. A phosphate mine is not a hole in the ground;it is a strip mine.When a company stripmines, it removes the top layer of soil.Then it takes away the material it wants.Strip mining totally destroys the land.Gradually,the lovely island of Nauru started to look like the moon. In 1968,Nauru became one of the richest countries in the world.Every year the government received millions and millions of dollars for its phosphate. Unfortunately , the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars.In addition,they used millions more dollars for personal expenses.Some people realized that they had a terrible problem—their phosphate was running out.Ninety percent of their island was destroyed and they had nothing.By 2000,Nauru was almost financially ruined.Experts say that it would take approximately $433,600,000 and more than 20 years to repair the island.This will probably never happen. 6. What might be the author’s purpose in writing the text? A.To seek help for Nauru’s problems. B.To give a warning to other countries. C.To show the importance of money. D.To tell a heartbreaking story of a war. 答案 B 解析 作者意图题。通读全文不难看出,作者通过讲述瑙鲁外来驻民无节制地开采磷酸 盐而使其成为一个不可修复的生态灾难区这一令人心碎的故事来警示人们不应破坏生态 平衡,而应与自然和谐相处,故 B 项正确,文章第一段最后一句也有暗示。 7. What was Nauru like before the Europeans came? A.Rich and powerful. B.Modern and open. C.Peaceful and attractive. D.Greedy and aggressive. 答案 C 解析 细节理解题。由第一段第一句“...used to be a beautiful place.”可知瑙鲁曾经是很 迷 人 的 ; 由 第 二 段 中 的 “...lived on the remote island of Nauru , far from western civilization.”可知瑙鲁是一个地处偏远,远离西方文明的岛国,故应当是很静谧的,由 此知选 C 项。 8. The ecological disaster in Nauru resulted from________. A.soil pollution B.phosphate overmining (2012· 山东,A)

C.farming activity D.whale hunting 答案 B 解析 细节推断题。文章从第四段到最后一段讲述了由于瑙鲁外来驻民对磷酸盐的过度 开采,从而导致这个岛遭受了毁灭性的破坏,故 B 项正确。 9. Which of the following was a cause of Nauru’s financial problem? A.Its leaders misused the money. B.It spent too much repairing the island. C.Its phosphate mining cost much money. D.It lost millions of dollars in the civil war. 答案 A 解析 细节理解题。由最后一段的前两句“Unfortunately,the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars.In addition,they used millions more dollars for personal expenses.”以及下句中的“their phosphate was running out”可知,瑙鲁的财政问题是由 磷酸盐矿枯竭及领导人滥用金钱造成的,故 A 项为其中的一个原因。 10.What can we learn about Nauru from the last paragraph? A.The ecological damage is difficult to repair. B.The leaders will take the experts’ words seriously. C.The island was abandoned by the Nauruans. D.The phosphate mines were destroyed. 答案 A 解析 推理判断题。 由文章最后一段最后两句“Experts say that it would take...to repair the island.This will probably never happen.”可推断出瑙鲁的生态破坏是很难修复的了,故 A 项正确。 Ⅱ.阅读表达 [1]“Please do not play with your toys on the living room furniture!”—that may be something you hear very often.However , thanks to British toy and furniture designer Amy Whitworth, now your parents may actually encourage you to play with your toys on the living room furniture—the Qubis Haus,which is a playhouse by day,and a coffee table by night! [2]The innocentlooking centerpiece can be changed into a toy in a matter of minutes.What’s even more amazing is that it can be set up in many different configurations(配置),which means one can have a new house every day! [3]If you are thinking this toyhouse is for girls only, think again! For one, it is a classy neutral brown, ________ bright pink.Also, Amy has built it just right size for those Star Wars characters to

live in.And best of all,because the walls can be made to order,the coffee table can change into a beautiful palace or a control deck for a starship! [4]The Qubis Haus comes with full sets for the bedroom,living room and the dining room.All the pieces of furniture are magnetic(地磁的), so they stay put! Also because some creative kids like to build their own,some regular building blocks have been added! Finally,to ensure that other people’s Qubis Haus does not look exactly like yours,the furniture can be ordered in a variety of different fabrics(纤维织物). 1. What is the best title of the passage?(no more than 10 words) Qubis_Haus—A_Playhouse_and_a_Coffee_Table 2. Why can one have a new house every day if he owns the Qubis Haus?(no more than 10 words) Because_it_can_be_set_up_in_many_different_configurations. 3. Fill in the blank in Paragraph 3 with proper words.(no more than 2 words) instead_of/rather_than 4. Why is the furniture ordered in different fabrics?(no more than 13 words) To_ensure_that_other_people’s_Qubis_Haus_does_not_look_exactly_like_yours. 5. What does the word “they” (Line 2,Paragraph 4) refer to?(no more than 5 words) All_the_pieces_of_furniture. Ⅲ.书面表达 假设你是校学生会主席,为了解决城市空气污染问题,你代表学生会向全校师生发出倡 议。请根据以下要点,用英语写一份倡议书: 1.简述城市空气污染的危害; 2.提出解决该问题的建议: (1)尽量少开车;(2)不随地扔垃圾;(3)关闭一些工厂;?? 3.发出号召。 注意:1.可适当增加细节,以使行文连贯; 2.词数 120 左右。 参考范文 Dear teachers and students, These days one major environmental problem in our city is air pollution.Every day we have to take in very dirty air,which does great harm to our health.To make the air in the city fresher,we should keep the following in mind. Firstly,we should take a bus or ride a bicycle instead of driving a car and try to use cleaner fuels.Secondly,we should not throw litter here and there but put it into the dustbin.Thirdly,some factories should be closed or moved out of the city.Finally,we need to plant more trees or grass to

make the air fresh. Let’s take action and try our best to make the air in the city cleaner! Thank you! The Students’ Union 新课 标第 一 网


更多相关文档:

2014届高考高三英语二轮专题复习:动词和动词短语 (含解析)

2012年高考新课标理科数学... 2012年高考全国卷(新课标版...1...2014届高考高三英语二轮专题复习:动词和动词短语 (含解析) 隐藏>> 2014 届高考...

2014年全国高考英语试题分类汇编 动词 动词短语(含解析)

2014年全国高考英语试题分类汇编 动词 动词短语(解析)_高考_高中教育_教育专区...2013-2014上五年级英语听... 3页 免费 高考英语动词及词组练习... 5页 免费...

(湖北专版)2014高考英语大二轮 增分精品专题复习试题 动词和动词短语(含2013调研,真题,含解析)

(湖北专版)2014高考英语二轮 增分精品专题复习试题 动词和动词短语(含2013调研,真题,含解析)_英语_高中教育_教育专区。第四讲Ⅰ.多项选择 动词和动词短语 1....

2014高考英语二轮专题复习题及答案解析(专题四)

2014高考英语二轮专题复习题及答案解析(专题四)_高考_高中教育_教育专区。专题 4 情态动词与虚拟语气 1. I___to my cousin’s birthday party last night,but...

2014高考英语试题分类汇编:动词+动词短语 Word版含解析

2014高考英语试题分类汇编:动词+动词短语 Word版含解析_英语_高中教育_教育专区。...make mention of 【考点】考察动词短语辨析 【答案】B 【解析】本题考察是...

【红对勾】(新课标)2015届高考英语二轮专题复习 动词及动词短语课时作业

【红对勾】(新课标)2015届高考英语二轮专题复习 动词及动词短语课时作业_高三英语_英语_高中教育_教育专区。专题六 高考精萃 动词及动词短语 1.(2014·大纲全国卷)...

【经典之作】2014届牛津高三英语二轮复习语法专题-专题6--动词与动词短语

2014 届牛津高三英语二轮复习语法专题 专题 6 动词与动词短语 一.语法概念巧掌握: (一)动词和动词短语考点大解析 动词和动词短语辨析无论是在高考单项填空题还是...

2016年高考英语二轮复习专题(江苏专用):语法 专题3 动词与动词短语

2016年高考英语二轮复习专题(江苏专用):语法 专题3 ...A.looks C.feels 答案 A 解析 与上句中的 eat ...(三) 动词与动词短语 (建议用时:25 分钟) [题...

2014高考英语二轮复习考点真题研练 1-6 动词和动词短语

1/4 专题推荐 2014高考语文新课标I卷... 2014...核心考点六 动词和动词短语——表达行为必不可少 1....substitute C.simplify D.survive 解析 考查动词...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com