当前位置:首页 >> 其它课程 >> (丰台2013二模)丰台区2013年高三年级第二学期统一练习

(丰台2013二模)丰台区2013年高三年级第二学期统一练习


丰台区 2013 年高三年级第二学期统一练习(二) 英 语 2013.5 ? 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分)? 听下面 5 段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项。听完每段对话后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话你 将听一遍。? 1. Whe

n will the woman visit the man’s class? A. This evening. B. Tomorrow. C. Next Monday. 2. What is the man going to do? A. Turn off the radio. B. Talk to his neighbor. C. Prepare for the test. 3. What are the speakers talking about? A. Plans for the weekend. B. The Great Wall. C. Shopping. 4. What is the woman doing? A. She’s waiting for friends. B. She’s listening to music. C. She’s having a coffee. 5. What does the man mean? A. John will come soon. B. They won’t wait for John. C. They will stay up all night. 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选 项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听完后,每小 题将给出 5 秒钟的做答时间。每段对话或独白你将听两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6. Why is the man going to Hawaii? A. To visit his cousin. B. To attend a wedding. C. To go fishing and swimming. 7. Where is the woman going this summer? A. Egypt. B. Italy. C. Hawaii. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8. What is wrong with Kathy? A. She is upset because she failed the exam. B. She is worried about her classmate Don. C. She can’t get on well with her father. 9. What are the speakers mainly talking about? A. Mid-term exam. B. School education. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. What is the woman worried about? A. She can’t get a college degree. B. She has to live with her parents. C. She may not find a job after college. 11. What do we learn about the man’s company? A. The sales have risen rapidly. B. The business is improving gradually.
, 1

C. Pressure from parents.

C. The company is having its hardest time. 12. What will the woman probably do after her graduation? A. She will join the man’s company. B. She will start her own business. C. She will work as a salesgirl. 听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。 13. Which of the following courses is free? A. Physical Fitness. B. Gymnastics. C. Music and Movement. 14. What is the purpose of the courses? A. To keep students healthy and happy. B. To help students get used to college life. C. To provide students with learning guidance. 15. What is the speaker doing? A. Welcoming the freshmen. B. Introducing the academic programs. C. Advertising the training programs. 第三节(共5小题;每小题l.5分,共7.5分) 听下面一段对话,完成第l6至第20五道小题,每小题仅填写一个词。听对话前,你将有 20秒钟的时间阅读试题,听完后你将有60秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。 HOTEL RESERVATION Name: Steve Robinson Nationality: 16 Type of room: a 17 room th Date of arrival: 20 18 Passport number: 19 Special request: prefer a 20 room 第二部分:知识运用(共两节,45 分)? 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分)? 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上 将该项涂黑。? 21. I usually have ________ hamburger while waiting for ________7: 00 school bus. A. the; a B. 不填; the C. a; the D. 不填; a 22. The two runners are neck and neck; _______ of them could win the race. A. either B. neither C. all D. none 23. I ________ be a little bit slow, but at least I don’t make stupid mistakes. A. should B. may C. must D. need 24. ______ well, you need to have a good sense of balance. A. Danced B. To dance C. Dance D. Dancing 25. ---Have you seen Jane this week? ---No, but I ________ her call on my way to work this morning. A. received B. have received C. had received D. was receiving 26. With the rise of modern communication tools, handwritten letters ______ by emails. A. will replace B. have replaced C. are replaced D. are being replaced
, 2

27. Cherry was afraid she wouldn’t fit in at her new school, ______ she made friends quickly. A. for B. so C. and D. but 28. The man put out the cigarette when _______ that smoking was not allowed on the train. A. reminding B. reminded C. to remind D. being reminded 29. I’m not satisfied with my study, so recently I ______ a talk with my teacher. A. have B. had C. am having D. would have 30. _______ we have planned ahead might change when we put it into practice. A. Whatever B. Whenever C. Whoever D. However 31. --- Alice looks sad. Did you tell her about her brother’s accident? --- Sorry, I ________ her just before her final exams. A. can’t tell B. mustn’t have told C. needn’t tell D. shouldn’t have told 32. Brian talks to me like a child, _______ really annoys me. A. who B. whom C. which D. where 33. ________ along the Silk Road led to world-wide business 2,000 years ago. A. Trading B. To trade C. Traded D. Having traded 34. If George had followed his father’s advice, he ________ a lawyer now. A. is B. would be C. has been D. would have been 35. I wondered ______ they had raised so much money on their own to help youngsters in need. A. what B. that C. how D. why 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分)? 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并 在答题卡上将该项涂黑。? I was nineteen years old the first time I saw my own true character. My trip to and from work each day included a ten-minute walk through the heart of downtown, where the 36 often gathered. Like most busy citizens, I learned to 37 those nameless faces. When it came to homeless beggars, my 38 life experience had led me to one 39 that they are on the street because they choose to be, probably due to alcohol or drugs. It was an extremely cold day. When I passed the groups of beggars as usual, I heard a shaky voice target me. “Spare some change?” he asked. I didn’t even 40 looking up at his nameless face. I briefly 41 him walking into a liquor store and buying whiskey with the money we spared him. Like most teenagers, it took me only moments to 42 him. “I have no money on me,” I said quickly Looking back now, I feel as if God had set out that day to teach me a lesson. And God 43 . Just a few feet past him, I managed to find the only ice patch on the sidewalk. I 44 and landed heavily on my right knee. The 45 was almost killing me as I tried to get up. Then I heard a shaky voice only inches above me. “Are you all right?” he asked. I knew immediately this was the man I had just rushed past. Even in pain, I 46 took a quick moment to sniff for the smell of alcohol on his breath. There was none. He wasn’t 47 . I saw the 48 in his eyes. I 49 to get to my feet. He held my arm as I walked difficultly to the nearby bus stop.
, 3

“My name is Mike,” he said. “That’s quite a fall you took, and you really need to get it checked by a doctor,” he said with deep 50 . “This bus goes past the hospital,” I said. Mike paused, and a look of sudden 51 crossed his face. He reached into his pocket and pulled out a small cup. He took out all the change and held it out toward me. “I think there’s just enough here for you to take the bus,” he said, I was highly embarrassed as I remember my 52 . I reached for my purse and took out my change. At least ten dollars. I offered Mike all my change. “Thank you and take care of yourself,” I said. Both of us knew that few minutes earlier I couldn’t have 53 what happened to him. Mike held his cup tightly, 54 it as if it were the first gift he had ever received. A half cup of change seemed too small a gift for the man who gave a 55 to every nameless face I’ve ever seen. 36. A. doctors B. beggars C. citizens D. sellers 37. A. pity B. observe C. forgive D. ignore 38. A. limited B. painful C. meaningful D. rich 39. A. fact B. rule C. assumption D. suggestion 40. A. mind B. bother C. avoid D. bear 41. A. imagined B. followed C. noticed D. heard 42. A. judge B. stop C. tease D. blame 43. A. signed B. succeeded C. responded D. approached 44. A. skipped B. dashed C. slipped D. hesitated 45. A. regret B. scare C. cold D. pain 46. A. still B. ever C. yet D. also 47. A. honest B. reliable C. drunk D. shabby 48. A. greed B. surprise C. sorrow D. sympathy 49. A. failed B. struggled C. hurried D. chose 50. A. relief B. satisfaction C. understanding D. concern 51. A. confusion B. realization C. excitement D. sadness 52. A. lie B. injury C. promise D. experience 53. A. known B. predicted C. cared D. accepted 54. A. treasuring B. protecting C. making D. showing 55. A. lesson B. name C. chance D. fortune 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分)? 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。? A Clyde, a small-clawed otter, was moved from Auckland Zoo to Wellington Zoo two months ago. The zookeepers hoped he and the other otter Bonnie might start a family together. But only two days after he arrived, Clyde went missing. He had dug his way under one of the walls and was nowhere to be seen. The zookeepers set up cages inside the zoo, with plates of Clyde’s favorite fish in them, hoping to catch him.
an otter
, 4

Two days went by and still there was no sign of Clyde. At last a couple saw Clyde at their house --- a whole kilometer away in Newtown. Clyde was hiding in an out-of-reach hole outside their laundry. The zookeepers arrived and set up some more traps to try to catch him. But Clyde is a pretty smart otter. Twice he managed to get the fish out of a trap without being caught. Five days after he’d escaped, Clyde’s days on the run came to an end when he was finally caught in one of the traps. It was no good putting Clyde back in his old home---he’d only dig his way out again. So he and Bonnie were put into the zoo hospital. There was no chance of their escaping from there. Meanwhile, the zookeepers were working hard to make Clyde’s old home safer. They put an iron barrier underground to stop him digging their way out. Then Bonnie and Clyde went home again. But a month after his first escape, Clyde was out again. Once more the zookeepers came hurrying to catch Clyde. They found him by following the bubbles he made in the river nearby. Nobody knew how Clyde had escaped. But this time he was only out for an hour. So---back he went to the hospital again. Poor Clyde. It seemed that he wasn’t happy at Wellington Zoo, even though he and Bonnie were getting on well together. The keepers didn’t like seeing him unhappy, so they planned to look for a home for him somewhere else. 56. Where was Clyde found after his first escape? A. Back in Auckland Zoo. B. In a river nearby. C. At a house a kilometer away. D. In the zoo hospital. 57. How did zookeepers catch Clyde after his second escape? A. They set up cages in the zoo. B. They attracted Clyde with fish. C. They dug a hole outside his home. D. They followed the bubbles in the water. 58. What do we know about Clyde? A. He often gets ill. B. He is good at digging. C. He likes hiding in a hole. D. He escaped to meet Bonnie. 59. Where is the passage most likely to have been taken from? A. A news report. B. An advertisement. C. A book review. D. A research paper. B Beat the Burglar Don’t invite crime---take basic, sensible precautions. Your house and possession are valuable and must be properly protected. When you buy a lock, you buy time. The best prevention is delay and noise which could mean discovery. When you leave it---lock it! When you move house… First of all, fit security locks to all doors When you move into a new home even if and windows and a safety chain on the it is fitted with security locks, change front door. Secondly, use them! them. You don’t know who else may have If you have any ladders or tools, don’t keys.
, 5

leave them lying about in the garden, lock them away. “Safe” or “secret” places for keys and valuables are not reliable --- nine times out of ten, they are the first place a thief will look. Valuables need special protection Valuables should really be given special protection --- preferably by leaving them with your bank. A small security safe works too, but not to the most determined burglar. It is also important to keep an up-to-date list of valuables and their descriptions. In the case of fine art, paintings, or jewelry, color photographs can sometimes be of assistance to the police if you are unfortunate enough to have them stolen. Enter the details on the back of the pictures. But don’t keep such documents in your house, keep them at the bank or with your insurance company.

Never let strangers into your house. An official-looking cap is not enough, ask for proof of identity and look at it carefully --- if you are still not satisfied, don’t let the person in.

Going on holiday? Don’t talk about your holidays and future plans loudly in public. Do remember to cancel the milk and newspapers and also to draw curtains back. Operate a “Good Neighbor” program to ensure that mail is taken in, the house is checked regularly and that lights are put on. Call at your local police station and tell them you are going away. Make sure that they know how to contact you in case of trouble. Don’t leave cash or valuables in the house --- take them with you or put them in the bank. 60. When moving into a new house, you are supposed to __________. A. buy a safe B. change the locks C. visit your neighbors D. stay away from strangers 61. Which is the safest way to protect your valuables? A. Taking pictures of your valuables. B. Putting your valuables in your safe. C. Keeping your valuables at the bank. D. Giving a list of your valuables to the police. 62. When you are away for holidays, you __________. A. should cancel your mail B. shouldn’t leave your keys to your neighbors C. shouldn’t make it known that your home is empty D. should ask the police to check your house regularly 63. What is the purpose of the passage? A. To inform people of safety standards. B. To introduce the advantages of banks. C. To prove the importance of security locks. D. To educate people on prevention of burglars. C One of the most difficult questions to answer is how much a job is worth. We naturally expect that a doctor’s salary will be higher than a bus conductor’s wages. But the question becomes much more difficult to answer when we compare a miner with an engineer, or an unskilled man working on an oil-rig (钻探平台) with a teacher in a secondary school. What the doctor, the engineer and the
, 6

teacher have in common is that they have devoted several years to studying in order to obtain the necessary qualifications for their professions. We feel instinctively that these skills and these years should be rewarded. At the same time we recognize that the work of the miner and the oil-rig laborer is both hard and dangerous, and that they must be highly paid for the risks they take. Another aspect we must take into consideration is how socially useful a man’s work is. Most people would agree that looking after the sick or teaching children is more important than, say, selling second-hand cars. Yet it is almost certain that the used-car salesman earns more than the nurse and the schoolteacher. Indeed, this whole question of just rewards can be turned on its head. You can argue that a man who does a job which brings him personal satisfaction is already receiving part of his reward in the form of a so-called “psychic(精神的)wage”, and that it is the man with the boring, repetitive job who needs more money to make up for the soul-destroying repetitiveness of his work. It is significant that the jobs like nursing and teaching continue to be poorly paid, while others, such as those in the world of sport or entertainment, carry financial rewards out of all proportion to their social worth. Although the amount of money that people earn is largely determined by market forces, this should not prevent us from seeking some way to decide what is the right pay for the job. A starting point would be to try to decide the ratio(比率)which ought to exist between the highest and the lowest paid. The picture is made more complicated by two factors: firstly by the welfare benefits which every citizen receives, and secondly by the taxation system which is often used as an instrument of social justice by taxing high incomes at a very high rate indeed. Most countries now regard a ratio of 7:1 as socially acceptable. If it is less, the highly-qualified people carrying heavy responsibilities will become disappointed, and might even end up by leaving for another country. If it is more, the difference between rich and poor will be so great that it will lead to social unrest. 64. Why do people naturally expect that doctors should be well-paid? A. Their work requires greater intelligence. B. They are under constant pressure at work. C. They work harder than most other people. D. They have studied for years to get qualified. 65. In Paragraph 2 and 3, the author indicates that __________. A. the talented should do more important work B. unskilled jobs have less social responsibility C. those with more socially useful jobs earn less D. people want to pay more to important services 66. Which of the following statements would the author agree? A. It’s difficult to define the social value of a job. B. The market will decide what the right pay is for a job. C. People should find a proper ratio between high and low pay. D. Those receiving high salary should carry heavy responsibilities. D Crowd controls could soon become an important skill for climbers on Mount Everest, as important as physical strength or watching the weather. In a single day last week, nearly 40 people reached the top of the world --- a record. Reports from base camp spoke of queues at dangerous ridges and crowds as people passed each other in the final dash for the 8, 848 meters top.
, 7

More traditional mountaineers tease about the circus atmosphere surrounding Everest in recent years, and there are warnings that the crowds are making the mountain more dangerous. In 1996, 14 died on the mountain when the members of several groups were trapped at high altitudes by sudden snowstorms. Bad weather in early May led to this year’s jam on the summit ridge, but the loss, luckily, was light. Just four climbers died, including a Nepali Sherpa who had made 11 previous successful climbing. Traditionalists are also worried about the growing tendency of climbers to set records and achieve “firsts”, rather than simply climb the mountain. This year’s crop of mountaineers included the oldest man, 64-year-old Sherman Bull from Connecticut, and the youngest, 16-year-old Temba Tsheri Sherpa of Nepal. An American with only one arm was on the mountain this year; an Indian with no legs also tried but failed. Erik Weihennieyer, an American, became the first blind person to reach the top of the world. His fellow climbers stayed in front of him on the way up, describing the type of land and ringing bells. Nepal(尼泊尔)views Mount Everest as something of a cash cow. The government charges journeys a minimum of $ 70,000. That is probably why officials in Katmandu are ignoring concerns about overcrowding and talking about even more climbers coming next year. But a celebration of the 48th anniversary of the first conquest of Everest, by Sir Edmund Hillary and Sherpa Tenzing Norgay, was cancelled after violent strikes. Tumultuous 动乱的) ( Nepali politics, it seems, could be just the crowd-control measure that Everest needs. 67. What is the problem that the climbers have to face in recent years? A. Bad Weather. B. Technology. C. Overcrowding. D. Physical strength. 68. What is the main idea of the second paragraph? A. The risks of mountain climbing. B. The consequence of overcrowding. C. The challenge that climbers have to face. D. The damage that snowstorms have caused. 69. Several climbers are mentioned in Paragraph 3 to show ______. A. their great courage B. their common motivation C. their different identity D. their outstanding achievements 70. What is the attitude of the Nepali government towards overcrowding? A. Unconcerned. B. Doubtful. C. Disapproving. D. Worried. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分)? 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。 Using a Mobile Phone to Improve Mother and Child Health People around the world are working to expand the uses for mobile technology in health care. In the world, there are six billion mobile phone users in a population of seven billion people. 71 Africa has widespread adoption. Three or four years ago the penetration rates were 20 percent or 30 percent, and now they’re getting upwards of 60 percent in some countries. 72 Earlier research has been to look at mobile technologies and HIV and AIDS. And so we have some great evidence on the effectiveness of mobiles. During the first week of December, 2012, more than 4,000 people from 50 countries met for the fourth annual mHealth Summit. It brought together experts from what the organizers call the mHealth ecosystem. In 2011 Secretary of State Hillary Clinton started a public/private partnership called the Mobile
, 8

Alliance for Maternal Action, or MAMA. There are about 800 women a day and about three million babies a year die from pregnancy and childbirth-related causes. 73 The messages cover pregnancy and the first year of a baby’s life. These health messages may also be sent to a pregnant woman’s husband and mother-in-law. 74 Messages can be text or voicemail. You can have a pregnant woman in Bangladesh registered into a system that provides messages that help her know what to do and when to do certain things. Simple text messages can be important sources of information to people without Internet access. 75 They have to be able to read through thousands of entries that come back to them on Google, for example, and then figure out what that information means to them. And that’s not something that someone in a poor and uneducated kind of situation can do. A. They have no access to the relevant information. B. That way they too can understand what needs to be done. C. Millions of messages about baby care are received every day. D. A lot of work has been done to use mobile technology for health. E. And the most rapidly growing markets are those in developing countries. F. The program sends messages to women to educate them about their health. G. Besides, online users may sometimes not understand all the information available. 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 情景作文(20 分)? 假设你是红星中学高三(1)班的学生李华,为迎接第九届园博会的召开,上周日你们 班组织了一系列公益、宣传活动。请根据下面的四幅图画,叙叙你们的活动,并向你校英文 报投稿。 注意:1。文章的开头已为你写好。 2.词数不少于 60。

The 9th China International Garden Expo is opening soon. _____________________________

(请将情景作文写在答题卡 II 指定区域内)

,

9

第二节 开放作文(15 分) 请根据下面提示,写一篇短文。词数不少于 50。 You are discussing the following picture with your English friend Jim. Now you are telling him how you understand the picture and what makes you think so. 提示词:仙人掌 cactus 刺 thorn

(请将开放作文写在答题卡 II 指定区域内)

,

10

丰台区 2013 年高三年级第二学期统一练习(二)? 英语 参考答案及评分标准
第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 2.B 3.A 4.A 5.B 第二节(共 10 小题; 6.B 7.A 8.B 每小题 1.5 分,共 15 分) 9.C 10.C 11.B 12.A

13.C

14.A

15.C

第三节(共 5 小题:每小题 1.5 分,共 7.5 分) 如出现拼写错误不计分;每小题超过一个词不计分;出现大小写、单复数错误扣 0.5 分。 16. French 17. single 18. March 19. H33049795 20. quiet 第二部分:知识运用(共两节,45 分)[来源: 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21. C 22. A 23. B 24. B 25. A 26. D 27.D 28. B 31. D 32. C 33. A 34. B 35. C 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 36. B 37. D 38. A 39. C 40. B 41. A 42. A 43. B 46. A 47. C 48. D 49. B 50. D 51. B 52. A 53. C 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56.C 57.D 58.B 59.A 60.B 61.C 66.C 67.C 68.B 69.B 70.A 第二节(共 5 小题 ;每小题 2 分,共 10 分) 71.E 72.D 73.F 74.B 75.G 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节 情景作文(20 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 20 分,按 5 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡 量,确定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容要点的完整性、上下文的连贯、词汇和句式的多样性及语言的准 确性。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词 汇用法均可接受。 5.词数少于 60,从总分中减去 1 分。
, 11

29. B

30. A

44. C 54. A

45. D 55. B

62.C

63.D

64.D

65.C

二、内容要点: 1.发放宣传册 2.帮助发放车贴 3.植树 4.画出心中的园博会 三、各档次的给分范围和要求: 完全完成了试题规定的任务。 第一档 ·覆盖了所有内容要点; ·运用了多样的句式和丰富的词汇; ·语法或用词方面有个别错误,但为尽可能表达丰富的内容所 18 分-20 分 致;体现了较强的语言运用能力; · 有效地使用了语句间的连接成分, 所写内容连贯、 结构紧凑。 完全达到了预期的写作目的。 完全完成了试题规定的任务。 第二档 ·覆盖了所有内容要点; ·运用的句式和词汇能满足任务要求; ·语法和用词基本准确,少许错误主要为尽可能表达丰富的内 15 分-17 分 容所致; ·使用了简单的语句间连接成分,所写内容连贯。 达到了预期的写作目的。 第三档 基本完成了试题规定的任务。 ·覆盖了内容要点; ·运用的句式和词汇基本满足任务要求; 12 分-14 分 ·语法和用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。 第四档 ·漏掉或未描述清楚主要内容; ·所用句式和词汇有限; 6 分-11 分 ·语法或用词方面的错误影响了对所写内容的理解。 未能清楚地传达信息。 第五档 未完成试题规定的任务。 ·明显遗漏主要内容; ·句式单调、词汇贫乏; 1 分-5 分 ·语法或用词方面错误较多,严重影响了对所写内容的理解。 未能传达任何信息;所写内容与要求无关。 0分 四、One possible version: The 9th China International Garden Expo is opening soon. We are very excited because it will be held in Fengtai District, the place where we live and study. All of my classmates agree that we should do something for it. So last Sunday morning we came to some busy streets and sent to the passersby colorful brochures introducing the Expo. Then we went to the spot where free car stickers were handed out. We helped the drivers put the stickers on their cars, hoping the concept of green lifestyle will spread as those cars run around the city. In the afternoon, we came to the Garden Expo park to plant trees. Some of us dug holes. Some planted young trees and others watered them. Seeing the lines of trees, we had a wonderful sense of achievement. When walking around the park, we were attracted by its beauty and some of us couldn’t help taking part in a contest, drawing the Garden Expo in their minds. It was a busy and tiring day, but all of us felt really happy and proud to make our contributions to the Garden Expo.
, 12

第二节 开放作文(15 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 15 分,按 4 个档次给分。 2. 评分时, 先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次, 然后以该档次的要求来衡量, 确定或调整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:文章是否扣题,结构是否完整,内容是否充实、健康,思维是否活跃, 逻辑是否清晰,语言是否规范,交际是否得体。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词 汇用法均可接受。 5.词数少于 50,从总分中减去 1 分。 二、各档次的给分范围和要求: 完全完成了试题规定的任务。 第一档 ·内容充实,体现了活跃的思维和清晰的逻辑; ·交际得体,表达时充分考虑到了交际对象的需求; 13 分-15 分 ·体现出较强的语言运用能力。 完全达到了预期的写作目的。 第二档 基本完成了试题规定的任务。 ·内容、逻辑和交际等方面基本符合要求; ·所用语法和词汇满足了任务的要求; 9 分-12 分 ·语法或用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 第三档 未恰当完成试题规定的任务。 ·表达未能切题; ·所用词汇有限,语法或用词方面的错误影响了对写作内容的 4 分-8 分 理解。 未能清楚地传达信息。 第四档 未完成试题规定的任务。 ·写了少量相关信息; 1 分-3 分 ·语法或用词方面错误较多,严重影响了对写作内容的理解。 0分 未传达任何信息;所写内容与要求无关。 三、One possible version: Seeing the picture, I can’t help thinking how silly the boy is! He is cutting the thorns off the cactus. Maybe he thinks the thorns will hurt him. But a cactus without thorns is not a cactus anymore. What’s more, cutting down thorns can cause deadly effects because thorns can prevent loss of water and protect cactuses from birds and animals. Just like the boy, we human beings always try to change nature according to our will. For many years we have been doing things against nature, just for our own benefits. Now we are suffering from the disasters we have caused---pollution, climate change, deforestation and so on. I think it’s time for us to correct our mistakes and learn to respect nature.

,

13

丰台区 2013 年高三年级第二学期统一练习(二)? 英语听力录音材料 第一节 Text 1 W: Would you mind if I visit your class this evening, Mr. Johnson? M: Of course not. But the students will take examinations tonight. Can you come tomorrow? W: I’m not free tomorrow. How about next Monday? M: No problem. Text 2 M: Jenny! Could you please turn off the radio? It’s too noisy here. I’m preparing for my test tomorrow. W: I’m not listening to the radio. The noise comes from our neighbor upstairs. M: Oh! How terrible! I’m afraid I have to talk to them and make them quiet! Text 3 W: What’s your plan for the weekend, Jack? M: I’ve read a lot about the Great Wall. Now that I come to China, it’s a good chance for me to visit it. How about you? W: I’m going to buy some silk ties for my father. Text 4 M: Would you mind having a coffee with me, Jane? W: Well…actually, I’m expecting some friends. We’re going to the concert. Text 5 W: Everyone is here, except John. Shall we start the meeting? M: If we wait for John, we might be here all night. 第二节 听下面一段对话,回答第 6 至 7 两道小题 W: Where are you going to take your vacation? M: Hawaii. I’m going there to attend a friend’s wedding. W: Oh, Hawaii is a romantic place for wedding. M: Definitely. And my whole family is going together. We plan to go fishing and swimming. And enjoy the warm sunshine. W: Your children must be excited about it. M: Yes, they are sure. Are you going to Italy again this summer? W: No, not this time. We are going to visit my cousin in Egypt. 听下面一段对话,回答第 8 至 9 两道小题。 M: Kathy, you’ve been a little quiet since you came in. Is anything wrong? W: Oh, I’ve just been thinking about my classmate Don. M: What’s the matter? W: He failed the mid-terms, and decided to drop out of school. But his father expected to see good grades.
, 14

M: I see. So he couldn’t deal with the pressure? W: Right. His father expected nothing but high marks. It’s really too bad, because Don tried hard to succeed. M: I think it’s wrong for parents to pressure their children like that. I’m glad my parents have never pressured me that way. W: I agree. Don said that his father never stopped applying the pressure. He was constantly making comments like “You had better study hard”. M: It makes things really tough. 听下面一段对话,回答第 10 至 12 三道小题。 W: I’m not optimistic about finding a job after I finish college. M: Oh? W: The situation is getting worse. M: I know. What is this world coming to? Even a college degree won’t help you anymore. W: That’s right. I’m now living with my parents. I have to get a job to support myself. M: I know what you mean. W: By the way, how’s your business coming along? M: Our sales are going up only 2 percent, but it’s a step in the right direction. W: I remember you were in a difficult situation when you opened it five years ago. The company certainly has come a long way. M: Yeah, but it’s got a long way to go. Say, maybe you’d like to work for me! W: Well, I’m not sure whether I want to work as a salesgirl. M: No. I mean as a manager. W: That’s more like it. 听下面一段独白,回答第 13 至 15 三道小题。 Hello, everyone. I’m Jack Nelson, the head of the Students’ Program Faculty. On behalf of the faculty I would like to welcome and invite you to take part in our wide range of activities. While we pride ourselves in our academic programs at the university, we know that there is more to the learning experience than study. Our job is to take you “beyond books” and make sure you have a good time. Now I’d like to give you a clear idea of what we offer in our training programs and we’ll look at the type of courses. Firstly, the Physical Fitness course is offered. Our PE teachers will instruct you how to exercise correctly and regularly to keep fit. The fee is $40 for the five-week course, Sunday 9:00-10:00, from Feb.1 to March 10. Secondly, we offer a two-month course for gymnastics. It is an excellent way to improve you strength and balance under the guidance of a trained gymnastics coach. The course is from Jan.26 to March 28, Saturday from 10-11. The fee will be $85. Last we provide a special program called Music and Movement. You can enjoy singing and participate in musical activities. It’s a six-week course from March 6 to April 17, Friday, 2:00-4:00. It will be free of charge for all registered students in the university. Come and have fun. I’m sure you’ll enjoy yourselves. Thank you for listening. 第三节? 听下面一段对话,完成第 16 题至第 20 题五道小题。
, 15

W: Good afternoon, Rainbow Hotel. M: Good afternoon, my name is Steve Robinson from Paris. I’d like to book a room for 20th March, please. W: A room for 20th March. Your nationality is French? M: That’s right. I’m French. W: Well, how long do you intend to stay? M: Well, let me see. The conference will finish on Wednesday. I’d like to visit some of my friends there. I’ll leave on Friday. W: You’re leaving on Friday. That’s the 24th March. M: Yes, that’s right. W: What kind of room do you like, a single or double? M: I’d like a single room. And I prefer a room away from the street. I hate noise. W: Ok. A single room away from the street. M: How much is it? W: $60 for one night including English breakfast. M: It sounds good. W: All right, Mr. Robinson. Can I have your passport number, please? M: Of course. My number is H33049795. W: H33049795. Ok, Mr. Robinson. You’ve booked a single room from 20th March to 24th. We’re expecting your coming. M: Thank you very much. W: You are welcome.

,

16


更多相关文档:

丰台区2013年高三年级第二学期统一练习(物理)丰台二模试卷

丰台区2013年高三年级第二学期统一练习(物理)丰台二模试卷_理化生_高中教育_教育专区。丰台区2013年高三年级第二学期统一练习(物理)丰台...

(丰台2013二模)丰台区2013年高三年级第二学期统一练习

(丰台2013二模)丰台区2013年高三年级第二学期统一练习试题和答案(丰台2013二模)丰台区2013年高三年级第二学期统一练习试题和答案隐藏>> 丰台区 2013 年高三年级第二...

丰台区2013年高三年级第二学期化学统一练习(二)(2013丰台二模含答案)

丰台区2013年高三年级第二学期化学统一练习(二)(2013丰台二模含答案)丰台区2013年高三年级第二学期化学统一练习(二)(2013丰台二模含答案)隐藏>> 丰台2013 年高...

丰台区2013年高三第二学期统一练习(二模文科)及答案

丰台区2013年高三年级第二... 8页 5财富值如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中心;如要提出功能问题或意见建议,请点击此处进行反馈。 ...

丰台区2013年高三年级第二学期统一练习(一)

丰台区2013年高三年级第二学期统一练习(一)_专业资料。丰台区 2013 年高三年级第二学期统一练习(一) 语文 (考试时长 150 分钟 满分 150 分) 本试卷共 8 页...

北京市丰台区2013年高三年级第二学期统一练习(一)文科数学试卷

(2011丰台一模)丰台区2011... 12页 免费 北京市东城区2010届高三第... 10页 免费 【2011海淀二模】海淀区高... 12页 免费 2010年朝阳区高三年级第二... ...

【2013丰台二模】北京市丰台区2013届高三下学期统一练习(二)理科数学

2013丰台二模】北京市丰台区2013届高三下学期统一练习(二)理科数学 2013北京各区二模试卷2013北京各区二模试卷隐藏>> 丰台区 2013 年高三第二学期统一练习(二) ...

2013年北京市丰台区高三二模理综试题

2013北京丰台高三一模理... 19页 免费 2013西城二模理综(word版... 16页 免费...丰台区 2013 年高三年级第二学期统一练习(二) 1.下列叙述正确的是 A.醋酸菌...

【2013丰台二模】北京市丰台区2013届高三下学期统一练习(二)英语

2013丰台二模】北京市丰台区2013届高三下学期统一练习(二)英语 隐藏>> 丰台区 2013 年高三年级第二学期统一练习(二) 英语 第二部分:知识运用(共两节,45 分)...

2013丰台区2013年高三年级第二学期统一练习(一)生物及答案

2013丰台区2013年高三年级第二学期统一练习(一)生物及答案_高考_高中教育_教育专区...(丰台2013二模)丰台区20... 16页 免费 丰台区2013年高三年级第... 暂无评...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com