当前位置:首页 >> 中考 >> 中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案22

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案22


2012 年中考模拟试卷英语卷
本试卷满分 120 分,考试时间 100 分钟 I.听力部分(25 分) 一、听短对话,回答问题(共 5 小题,计 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选 项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一 遍。 1. What kind of movie does the man like? A. thrillers. B. Documentaries. C. Action movies. 2. How many toys are there in all? A. One. B. Two. C. Three. 3. How many times has the man seen the movie? A. Once. B. Twice. C. Three times. 4. Where will Darren go for his vacation? A. China. B. America. C. Japan. 5. How many people died in the accident? A. 15. B. 5. C. 50. 二、听较长对话,回答问题(共 5 小题,计 10 分) 听下面一段对话,回答第 6-8 三个小题。现在,你有 15 秒钟的时间阅读这两个小题。每段对 话读两遍。 6. what will Wendy do on Saturday afternoon? A. Watch a movie. B. Have a piano lesson. C. Go swimming. 7. Where will the concert be given? A. In the stadium. B. In the city hall. C. On the square. 8. when will the concert begin? A. At 8:00 p.m. B. At 7:30 p.m. C. At 6:30 p.m. 听下面一段对话,回答第 9-11 三个小题。现在,你有 15 秒钟的时间阅读这三个小题。每段对 话读两遍。 9. What is Mensa? A. A woman?s name B. An international society. C. A school. 10. Who is the youngest member? A. A British boy named Oscar. B. A British girl. C. An American girl. 11. What is the youngest one?s IQ score? A. About 140. B. Less than 150. C. More than 160. 三、听独白,回答问题(共 5 小题,计 10 分) 12. How much salt do you need for the next experiment? A. A full spoon. B. Half a spoon. C. About 6 spoons. 13. what do we need to pay attention to when doing the experiment? A. Not mixing the water. B. Not adding salt. C. Putting the egg into the water. 14. If you do the experiment successfully, what can you see? A. The egg sinks to the bottom.

B. The egg stays in the middle of the glass. C. The egg stays at the top of the glass. 15. From the experiment, we know that______. A. it?s exciting to do experiments B. salty water is heavier than drinking water C. water can?t be mixed II.笔试部分(95 分) 四、单项选择(共 15 小题,计 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 16. Which underlined part is different from the others in pronounciation? A. below B. throw C. allow D. follow 17. –Did you pay ______ visit to Expo 2010, Shanghai that day? --No, I stayed at home and played ______ football. A. a, the B. the, a C. /, the D. a, / 18. –My aunt had a new baby yesterday. –Really? What?s the name of your little _____? A. sister B. brother C. aunt D. cousin 19.---Mum, Mary bought a parrot yesterday, Could you please buy for me? ---Sure, But you must take good care of it. A. one B. this C. it D. that 20. Lucy and I both like music, but she is better than me _____ dancing. A. in B.on C. at D.for 21. Enough sleep is good for health. If you _____ for your favorite TV programs, you will feel sleepy in class next day. A. think up B. set up C. stay up D. pick up 22. –Tony, I have trouble ____ the text. ---Remember ___ it three times at least. A. to understand, reading B. understanding, reading C. understanding, to read D. to understand, to read 23. ---How often ______ your school sports meeting__________? ---Once a year. A. does, hold B. was, hold C. is, held D. did, hold 24. ---Do you know _______? --- I?m not sure. Maybe an artist. A. what the man with long hair is B. what is the man with long hair C. who the man with long hair is D. who is the man with long hair 25. Usually we don?t realize how important nature is to us ______it is too late. A. unless B. until C. if D. after 26. ---What?s the low-carbon life style like? ---Save ____ energy, produce ____carbon. A. more, more B. less, more C. less, less D. more, less 27. You can?t wake a person ____ is pretending to be asleep. A. who B. while C. he D. what 28. _____ your composition carefully, and some spelling mistakes can be avoided.

A. Having checked

B. Check

C. If you check

D. To check

29. Mum used to be afraid of the dark. So_____ I . A. did B. do C. was D. am 30. ---Your Chinese is so good! ---But your English is better. So you can teach me English and I can teach you Chinese. ---_________ A. What a pity! B. That?s a deal! C. The same to you! D. I?m sorry to hear that. 五、完形填空(共 15 小题,计 15 分) 通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项 A、B、C 和 D 中选出一个最佳选项。 On a cold November afternoon, my mother and I were walking back home from a pizza store. We had bought many things. We were dressed 31 , and I was feeling a little 32 as I was carrying our shopping bags, so I decided to throw something away. I was walking towards a dustbin(垃圾箱) 33 I noticed a poor man walking out of the restaurant in front of us. He headed over to the nearby dustbin and started looking through it. I suddenly felt very 36 38 34 because I was about to throw away a new drink just because it was 35 37 and some bread over to him. The man looked up on his face. I felt I couldn?t be happier with 39 41 heard him singing as he by the saying “Giving is too heavy. I walked up to him and handed the and took what I gave him. A huge smile

. But then he said,“Wow, this is my son?s lucky day!” With that, he thanked me happily and started off on his bike. I 40 inside. I now understand what it

rode away. I got a warm getting”. 42

it was only a little action, I got and learned more in those two minutes than I did in the 43 help. Everyone can give help and everyone will be 44 I have

rest of the month. Everyone in the world helped by showing kindness.

The scene of that man?s happiness caused by my small gift appears in my mind the chance to do something nice. This is the power(力量)of 31. A. poorly 32. A. worried 33. A. and 34. A. nervous 35. A. money 36. A. in silence 37. A. turned 38. A. myself 39. A. still 40. A. idea 41. A. aims 42. A. If B. simply B. interested B. but B. happy B. toys B. in surprise B. appeared B. ourselves B. once B. welcome B. means B. Though C. warmly C. surprised C. so C. sorry C. drink C. in anger C. went C. yourself C. even C. word C. looks C. Because 45 .

D. expensively D. tired D. when D. proud D. clothes D. in fear D. ran D. himself D. ever D. feeling D. offers D. While

43. A. needs 44. A. whichever 45. A. charity

B. gives B. however B. friendship

C. takes C. whatever C. support

D. brings D. whenever D. feeling

六、阅读理解 ( 共 15 小题,计 30 分) 第一节; 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出最佳选项。 In a class for adults, I gave the class homework. It was to “go to someone you love during this week and tell him or her you love him or her. It has to be someone you have never said those words to before or haven?t shared those words with for a long time. The people in my class were all over 35. They had learned that it was not nature (成熟的) to express their emotion. So this was very difficult for some of them. At the beginning of our next class, I asked if someone wanted to share what happened when they told someone they loved them. I expected one of the men raised his hand. He looked quite moved. As he stood up, he began saying, “Dennis, I was quite confused when you gave us this homework because I didn?t feel I had anyone to say those word to.” “But on my way home, there was a voice which told me exactly who I needed to say ?I love you? to.” “Five years ago, my father and I had a bad disagreement and have really never solved it since that time. We have avoided seeing each other unless we had to at Christmas or other family gatherings. But even then, we hardly spoke to each other.” “So last Tuesday when I got home, I visited my father and said, ?I love you.? He gave me a big hug.” 46.The writer asked the students to _______. A. write an article about life B. express their love to people close to them C. make some new friends D. share interesting stories with their family 47. The homework was difficult for some because______. A. they never learned to express love B. they were to shy to express their feelings C. they were taught not to express emotions easily D. they couldn?t think of anyone to say those words to 48. The underlined word “confused” in the 4th paragraph probably means “_____”. A. 迷惑的 B.激动的 C. 高兴的 D.吃惊的 49. The man was moved because __________. A. he had the chance to answer the question B. he and his father started to speak to each other C. he had a bad disagreement with his father D. he found someone to help with his homework 50. The writer gave the homework to teach the students that_____________. A. they should express their emotions to the people they love B. they should respect their parents and visit them often C. they should never have disagreements with their parents

D. it?s important to finish their homework on time every day B Popular breakfast foods in the United States, as in many other countries aroundthe world, include coffee, milk, juice, eggs and bread. Some other breakfast items served in the United States are thought by many to be traditionally American. However, they actually come from other countries. A very popular breakfast food in America is the pancake---a thin, flat cake made out of flour and often served with maple syrup. The idea of the pancake is very old.In fact,pancakes were made long ago in ancient China. Bagels, a round thick bread with a hole in the middle, are also popular for breakfast in America. Polish people in the late 1600s came up with the idea for thefirst bagels and this new kind of bread soon took off across Eastern Europe. In the late 1800s, thousands of Jews from Eastern Europe traveled to the UnitedStates and brought the recipe for bagels with them. Today, New York bagels are saidto be the best in the world. Many people have them with cream cheese for breakfast on the go. Doughnuts (usually spelled “donut” in the United States) came from France. They were served to American soldiers in France during World War Ⅰ(第一次世界大战).After the war, American soldiers asked cooks in the United States to make doughnutsfor them. Now, served with coffee, they are a very popular breakfast food across the United States. 51. This reading is mainly about _______. A. famous places in the United States to eat breakfast B. popular American breakfast foods coming from China C. the most popular types of pancakes in the United States D. the history of popular breakfast foods in the United States 52. Which of the following is true for both bagels and donuts? A. They both came from Europe. B. They are both easy to make. C. They are both sweet. D. People in New York make them best. 53. Who brought bagels to America? A. Polish people. B. Jewish people. C. Chinese people D. American soldiers. 54. Which of the following is true about doughnuts? A. It was first made by the French. B. The soldiers invented them in World War Ⅰ. C. Only soldiers eat them in the Untied States. D. It is round with a hole in the middle. 55. This passage tells us that ________. A. the Americans like to eat sweet foods for breakfast B. all American foods come from other countries

C. not all American foods are really American D. very few Americans have breakfast every day 第二节 请根据以下人员的相关信息,然后为他们寻找所需的广告。 56. Lanlan is a lovely and kind girl. She hopes that she can help the children who lose chances to go to school. 57. Liu Hong is going back to her hometown for the summer vacation. She will take some photos and show them to her classmates when she returns. 58. Mr. and Mrs. Smith want to have a relaxing holiday out of the busy city. They like to stay in a classical building. 59. Jim is very interested in pandas but he knows little about them. He wants to borrow some books on pandas. 60. Mr. Lu will pay 60 yuan to see an American movie with his son. A. Wickets Hotel A 200-year-old country house in the country south to the city of Rome with 30 bedrooms. Three meals provided a day. Open all year round. B. City Library The largest library in the area with over 70000 books of different kinds in it. Two big reading-rooms which can hold 2000 readers. Open from 9:00 a.m. to 7:00 p.m., Monday to Saturday. C. Sunny Museum An art show from August 1st to 20th. Over 300 paintings by world famous artists will be shown in it. D. Concert A concert in Jinma Theater on July 10th. Some famous singers in China will sing in the concert. The money for the tickets will be used for the poor children. E. Dadi Cinema “Snow White”, a cartoon by Disney, will be shown in Dadi Cinema next Sunday. Ticket Price: ¥40. (Half for children). F. Canon Digital Camera A canon digital camera with 8 million pels (像素) is on sale for 2500 yuan in Tianhe Supermarket in Guangzhou. 七、词语填空 ( 共 10 小题,计 10 分) 用方框中所给单词的适当形式填空,使短文通顺、正确、连贯 say, health, offer, two, stop, habit, energetic, memorize, especial, nation Do you have the __61__ of drinking a cup of tea every day ? Tea is one of the most popular drinks around the world, __62___ only to water . For over 4,000 years, people, _63___ Chinese, have enjoyed tea like green tea, black tea, flower tea and wolong tea. why is tea so popular in China? As a __64__ drink in China, tea drinking is a long-time tradition. When people invite guests to their homes, they usually __65___ them a cup of tea. Young people show respect to the elders by serving them tea.

Tea has many __66__benefits (益处). For example, it can help keep blood pressure low, __67__ us from getting too fat and protect the heart, it can also keep our teeth healthy. Tea is rich in fluoride(氟 化物). Fluoride makes the teeth brighter and stronger. Tea can also give us __68___ and help us focus on our studies and work. when we are tired after hours of studying or hard work, drinking tea can lift our spirits (心情) and help us relax . Professors at Newcastle University have published an article __69__ that tea can help us keep a good ___70__. So next time you study for a rest, remember to drink tea. It might help you remember things better. 八、单词拼写 (共 10 小题,计 10 分) 根据所给单词的首字母写出各单词的正确形式(每空限填一词)。 71.His long talk is just a w_______ of time. 72. Parents are very p_______ of every success of mine. 73. A new museum will be b______ next year. We dream to use it now! 74.When he was young, he was b_______. So he couldn?t see anything. 75. I was asleep when a stranger came to k_______ at the door. 76. Sometimes we find it?s hard to t_____ the English sentences into Chinese. 77. Liu Qian used m______ to produce six rabbits from his hat. 78. Do you get on well with your n_______ who live next to your house? 79. The boy?s toy fell into a hole with 3 meters d_____. He couldn?t get it out. 80. Seen from the space, much of the earth is c_____ by forest. 九、书面表达 ( 共 1 小题,计 15 分) 最近的一项研究表明,大约 20%的学生有不吃早饭的习惯。请根据下表内容用英语写一篇不少 于 80 词的短文,同时谈谈你的看法。文章开头已经给出,不计入总词数。 原 结 因 果 1. 晚上学习太晚,不吃早饭可以多睡一会儿; 2. 一些女生为了保持苗条(keep slim)不吃早饭。 1. 上课想睡觉; 2. 考试成绩差。

A survey shows that about 20% of the students have a bad habit of not having breakfast. __________________________________________________________

2012 年中考模拟试题英语参考答案及评分标准
一、听对话,回答问题(共 5 小题,计 5 分) 1. C 2. C 3. B 4. C 5. C

二、听较长对话,回答问题(共 6 小题,计 12 分) 6. C 7. A 8. A 9. B 10. A 11. C 三.听独白回答问题(共 4 小题,计 8 分) 12. C 13. A 14. B 15. B 四、单项填空(共 15 小题,计 15 分) 16. C 17. D 18. D 19. A 20. C 21. C 22. C 23. C 24. B 25. B 26. D 27. A 28. B 29. A 30. B 五.完形填空(共 15 小题,计 15 分) 31. C 32. D 33. D 34. C 35. C 36. B 37. B 38. A 39. C 40. D 41. B 42. B 43. A 44. D 45. A 六、阅读理解(共 15 小题,计 30 分) 46. B 47. B 48. A 49. B 50. A 51. C 52. A 53. B 54. A 55. C 56. D 57. F 58. A 59. B 60. E 七、词语填空(共 10 小题,计 10 分) 61. habit 62. second 63. especially 64. national 65. offer 66. healthy 67. stop 68. energy 69. saying 70. memory 八. 单词拼写(共 10 小题,计 10 分) 71.waste 72.proud 73.built 74.blind 75.knock 76. translate 77.magic 78.neighbors 79.deep 80.covered 九.书面表达(共 1 小题,计 15 分) A survey shows that about 20% of the students have a bad habit of not having breakfast. That?s because they study too late at night and they ca葝2*愪猐.擯E葝2*愪猐.akfast in the morning. And their parents are too busy to look after them .They just give them some money for breakfast. Some girls don?t have breakfast to keep slim. As a result, they feel sleepy in class. And they do worse in the exams. To make the things better, they should have breakfast every day because it can provide 30% energy for them and it can help them think better. Teenagers? health should begin with good breakfast. 书面表达评分原则: 本大题共 15 分,内容和语言占 14 分,字数 1 分。按 5 个档次给分。评分时根据其内容、语 言表达的准确程度及其书写情况分档,最后确定分数。内容要点可用不同方式表达,对紧扣主题 的适当发挥不予扣分。 评分档次: 第 1 档: (13-15 分)紧紧围绕中心话题,内容详实,表述准确完整,语言流畅,语法、拼 写无误,书写工整。 第 2 档: (9-12 分)能够 围绕中心话题,表述比较清楚,语句较通顺完整,基本上无语法、 拼写错误,书写工整。 第 3 档: (5~6 分)能够围绕中心话题,表述基本清楚,语句基本通顺,有一些语法、拼写 错误,但不影响句意理解,书写工整。 第 4 档: (4-8 分)能够表述中心话题的一些方面,语句不够通顺完整,语法、拼写错误较

多,书写不够工整。 第 5 档: (0-3 分)对中心话题表述不清,语法、拼写错误多,不知所云,书写混乱。 注意:凡不写任何内容、抄袭其他内容、所写内容无法看清者一律给 0 分。


赞助商链接
更多相关文档:

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案15

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案15_初三英语_英语_初中教育_教育专区...watches 22. They didn’t prepare the speech contest like that, but it _...

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案19

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案19_中考_初中教育_教育专区。2012 ...had worked 22. Her new ipad was stolen yesterday on the bus. She is ...

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案18

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案18_中考_初中教育_教育专区。2016 年中考模拟试卷英语卷(本试卷满分 120 分,考试时间 100 分钟) I. 听力部分(25 分...

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案33

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案33_中考_初中教育_教育专区。2012 ...16.___ 17.___ 21.___ 22.___ 26.___ 27.___ 18.___ 19.__...

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案30

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案30_中考_初中教育_教育专区。2016 ...22___B___ 23_C___ 24___A___ 25_A___ 11 26__C___ 27___...

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案38

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案38_初三英语_英语_初中教育_教育专区...22 A B C D 23 A B C D 24 A B C D 25 A B C D 26 A B C...

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案27

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案27_中考_初中教育_教育专区。2012 ...Him D. He 22. —Look at the girl! Is it Susan? —No, it ___ be...

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案26

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案26_中考_初中教育_教育专区。2012 ...opened ) 22. When we saw his face, we knew ___ was bad. A. some ...

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案34

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案34_中考_初中教育_教育专区。2012 ...will D. shall 22. — Come back quickly,Tom. — Sure,Mum.___. A. ...

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案35

中考-2016年浙江省各地区英语模拟试卷及答案35_中考_初中教育_教育专区。2012 ...Nothing 22. –Sorry, Miss Smith. I left my homework at home this ...

更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com